ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Γιαννιτσά-Αιγινιακός 0-3: Έγραψε ιστορία στα Γιαννιτσά ο Αιγινιακός

Την πρώτη του νίκη στη παρθενική του εμφάνιση στη Football League πανηγύρισε ο Αιγινιακός.
Έγραψε ιστορία στα Γιαννιτσά ο Αιγινιακός | onsports.grΗ ομάδα της Πιερίας πέρασε αλώβητος από τα Γιαννιτσά ξεπερνώντας το εμπόδιο της τοπικής Αναγέννησης με 3-0. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σίκιμιτς με τα δύο γκολ που πέτυχε και την μια ασίστ που είχε. 
Στο 7΄ ο άσος του Αιγινιακού άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ενώ με τον ίδιο τρόπο στο 56΄έκανε το 2-0.
Το κερασάκι στην... τούρτα έβαλε ο Κιβρακίδης στο 83' με σουτ, έπειτα από ασίστ του Σίκιμιτς. Η Αναγέννηση είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ στο 16΄, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Μοσχάκη.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Καραογλανίδης, Τσιάμης (28' Λαμπάκης), Κουρούπης, Παλάσκας, Χατζόγλου, Γιανκούλιτσα (62' Χατζηστεφάλου), Μπαξεβάνος, Καράμπελας, Μοσχάκης, Φόκα (46' Σιδηρόπουλος), Αναστασίου.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Πετκάκης, Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Δήμου, Φερνάντες, Φαμπίνιο (80'Γιαντσέλης), Πέντα (64' Χατζής), Κυβρακίδης, Μιτρόφ (74' Μιλόσκοβιτς), Σίκιμιτς.
http://www.onsports.gr/

Απόλλων Καλαμαριάς-Βατανιακός 2-0 Τρίτη ήττα για την ομάδα της Κατερίνης

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος πέτυχε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς που επικράτησε του Βατανιακού 2-0.
Με «σπασμένα φρένα» η Καλαμαριά, 2-0 τον Βατανιακό | onsports.grΟι Κατερινιώτες παραδόθηκαν στις ορέξεις των Θεσσαλονικιών που είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. 
Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια.
Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Πέλκας στο 26΄, με πλασέ. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 38΄ με κεφαλιά του Αθανασιάδη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παρμαξίδη.
Απόλλων Καλαμαριάς: Καρατζιοβαλής, Λιόνης (67' Σακκάς), Πέλκας (56' Παντελιάδης), Αθανασιάδης, Βλάχος, Δρόσος (69' Λι Κουάντιο), Πιτσόκος, Βέντσιος, Παρμαξίδης, Μανουσαρίδης, Καπίας.
Βατανιακός: Κουδουνάς, Κολαξίδης, Γιαπιτζής, Κωτσιόπουλος, Νταντάμης, Κουλίδης (79'Μίλιεβιτς), Λαζαρίδης, Ζαγοριανός, Γιαξής (59' Γιαννούλης), Ποτουρίδης, Κυπαρίσσης (75'Φουλίδης).
http://www.onsports.gr/

Β΄ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 7ης-Βαθμολογία-Επόμενη 8η αγωνιστική


Β΄ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-14Αποτελέσματα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  4-4

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 0-2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΣ Α. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  2-1

ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ -Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  2-1

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  1-4


ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ  4-2

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 -ΔΙΑΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3-3

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ –ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  1-1

Βαθμολογία
1.Πύδνα Κίτρους  19
2.Ταύρος Ελάφου 19
3.Διαγόρας Σεβαστής 17
4.Διόσκουροι 17
5.Αναγέννηση Σβορώνου 12
6.Δόξα Μοσχοχωρίου 12
7.Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 12
8.Όλυμπος Βροντούς 11
9.Γ. Ολύμπιος Λόφου 10
10.Δίας Δίου 6
11.ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 6
12.Μακεδονικός Ν. Εφέσσου 5
13.Ατρόμητος Κατερίνης 5
14.Όλυμπος Α. Σπυρίδωνα 3
15.Δίας Α. Δημητρίου 3
16.Ακαδημία Κατερίνης 2

Επόμενη 8η αγωνιστική
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ - ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  
∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  
∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ
∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ - Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2012  
ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 - ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  
∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Νικολάκη οχι στα βαθιααααααααα

Η πόρνη της Ευρώπης...


Για τα επόμενα δέκα χρόνια υποχρεωτικά πρέπει να λέγεται Μεγάλος Μαλάκας!


«Για τα επόμενα δέκα χρόνια υποχρεωτικά ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να λέγεται Γιάννης Στουρνάρας», δηλώνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News»
«Για τα επόμενα δέκα χρόνια υποχρεωτικά πρέπει να λέγεται Μεγάλος Μαλάκας»

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΔΕ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!


E. Αντώναρος: «Ερχονται σοβαρές εξελίξεις στην χώρα μέσα στις επόμενες ώρες»!

Φωτιά «ανάβει» ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Αντώναρος, και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του «καραμανλικού στρατοπέδου» εντός της ΝΔ με το σημερινό tweet του, μέσω του οποίου προαναγγέλλει σοβαρές εξελίξεις στην χώρα άμεσα (την Κυριακή ή την Δευτέρα).
Ο ίδιος σε ερώτηση για το τι εννοεί, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σοβαρές εξελίξεις στην χώρα, χωρίς να προσδιορίζει τι ακριβώς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος είναι σήμερα στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και, όπως αναφέρθηκε, βρίσκεται στον στενό «καραμανλικό πυρήνα», με ό,τι αυτό σημαίνει για την αξία και το νόημα της παρέμβασής του.
Evangelos Antonaros (twitter): «Αρχίζουν τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εβδομάδες με (όπως προβλέπω) πολλες ανατροπές. Θα τις διαβούμε μέρα μερα — από την Κυριακή…».

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την κατάντια του πολιτισμού που υπηρετείς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μιλάς!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΝΤ: "ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 10%".... ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ "ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑΣ"


ΤΗΣ ΛΑΛΕΛΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόταση-σοκ για επιβολή έκτακτης εισφοράς έως 10% επί της ιδιωτικής αποταμίευσης σε 15 χώρες της Ευρωζώνης, ως όχημα για να αντιμετωπισθούν προβλήματα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους «καταθέτει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η εξέλιξη αυτή απειλεί να οξύνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ταμείου με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο μέτρο που η... φαεινή ιδέα των οικονομολόγων του Ταμείου αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της εύθραυστης ανάκαμψης της Ευρωζώνης και του τραπεζικού της συστήματος.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Ειδικότερα, δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας L' ECHO, υπό τον τίτλο «Το ΔΝΤ προτείνει επιβολή "φόρου κρίσεως", 10% επί της ιδιωτικής αποταμίευσης στην Ευρώπη», αναδεικνύει την πρόταση που βρίσκεται... καλά κρυμμένη στην εξαμηνιαία έκθεση του οργανισμού για τις δημοσιονομικές τάσεις (Fiscal Monitor), σε ένα παράρτημα με τίτλο: «Μια έκτακτη εισφορά στον ιδιωτικό πλούτο;». Το Ταμείο σημειώνει ότι τέτοιες εφάπαξ εισφορές έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρώπη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και παραδέχεται ότι δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δεν οδήγησαν σε μείωση του δημόσιου χρέους (που ήταν το ζητούμενο), καθώς η καθυστέρηση στην εφαρμογή τους οδήγησε σε εκτεταμένη φυγή κεφαλαίων και υψηλό πληθωρισμό.
Το Ταμείο, εστιάζοντας στην Ευρωζώνη και την αναγκαιότητα επιστροφής του ύψους του δημοσίου χρέους στα προ-κρίσης επίπεδα (τέλος του 2007), αναγνωρίζει επίσης ότι θα απαιτούνταν ένας υψηλός συντελεστής 10% για όλα τα νοικοκυριά με καθαρή θετική αποταμίευση σε 15 χώρες της Ευρωζώνης, κάτι που προφανώς αποτελεί ισχυρό αντικίνητρο. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, καταλήγει το ΔΝΤ, που «πρέπει όμως να εξεταστεί σε αντιπαραβολή με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους, όπως είναι το χρεοστάσιο ή η πρόκληση πληθωρισμού που είναι και αυτή ένα είδος φορολόγησης του πλούτου?». «Με δεδομένη την πολύ κακή κατάσταση των δημοσιονομικών της Ευρωζώνης, οι ιδέες για ενίσχυση των δημόσιων ταμείων δεν λείπουν, όπως αυτή η μάλλον απλοϊκή και πρωτοφανής ιδέα του ΔΝΤ», αναφέρει η L' ECHO.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, το ΔΝΤ, που βρίσκεται σε ανοιχτή πλέον σύγκρουση με την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, με την πρόταση εξέφρασε κάτι που σκέπτονται πολλές κυβερνήσεις: αντί να επιβαρύνονται με φόρους οι επιχειρήσεις ή ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα της εργασίας, γιατί να μην επιβληθεί φόρος σε «χρήματα που κοιμούνται». Ενα τέτοιο ενδεχόμενο ενέχει σημαντικούς και μη αμελητέους κινδύνους, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν τραπεζικοί και νομικοί κύκλοι, ενώ παράγοντες της αγοράς στην Αθήνα συντάσσονται με την άποψη αυτή, επισημαίνοντας πως ένας τέτοιος φόρος πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επιβληθεί χωρίς να υπονομεύσει τελικά τη δύσκολη επιχείρηση σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.
«Επικίνδυνο παιχνίδι»
«Το ΔΝΤ παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», λέει ο Μισέλ Μάους, δικηγόρος, ειδικός στη φορολογία τον οποίο επικαλείται η L' ECHO, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ιστορικά οι μεγάλες επαναστάσεις, ακόμη και η γαλλική, είχαν φορολογική αφετηρία. Εάν, μία μέρα, το ΔΝΤ αρχίζει να υπερασπίζεται ανοιχτά τέτοιες λύσεις θα υπάρξει κοινωνική επανάσταση στην Ευρώπη, εκτιμά ο ίδιος. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Πέτερ βαν ντεν Χούτε δηλώνει στην εφημερίδα πως αυτή η λύση είναι και επικίνδυνη και απίθανη, καθώς θα μπορούσε να πλήξει τη μακροχρόνια εμπιστοσύνη των νοικοκυριών. «Προτιμώ να πιστεύω ότι πρόκειται περισσότερο για μια θεωρητική άσκηση από πλευράς του Ταμείου», προσθέτει, υπενθυμίζοντας ότι τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης έχουν ήδη συνεισφέρει πάρα πολλά στη δημοσιονομική εξυγίανση μέσω της αύξησης της φορολογίας. «Στην ουσία, οι αποταμιευτές ήδη χρηματοδοτούν τα κράτη...».
Στον αντίποδα, ο Βέλγος οικονομολόγος Ετιέν Καλατέ σπεύδει να σημειώσει ότι υπάρχουν καλά στοιχεία στην πρόταση, που σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενοχλητική και σκανδαλώδης. Η μία από τις εναλλακτικές, όμως, λέει, για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν η πρόκληση πληθωρισμού, που αποτελεί επίσης πρακτικά «φόρο» επί της περιουσίας. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να τολμήσουμε τη συζήτηση για τη φορολόγηση, παρά να κάνουμε το ίδιο, με λιγότερο διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο, καταλήγει.
Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και το ΔΝΤ ίσως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς η πρότασή του ουσιαστικά ισοδυναμεί με «κούρεμα» των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Κάτι που ξορκίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μετά την οδυνηρή εμπειρία της Κύπρου, επιμένοντας ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι σε κάθε περίπτωση εγγυημένες και πάνω από το όριο αυτό θα «κουρεύονται» μόνο σε ακραίες περιπτώσεις και αφού προηγουμένως θα έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια...  
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113128545
ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2013


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2hceOWr00

ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Ο ΚΑΤΑ ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΒΛΑΚΟΣ»ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ".

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια απερίσταλτη κοινωνική, οικονομική, μα πάνω απο όλα πολιτισμική κρίση. Ποτέ άλλοτε στην μεταπολεμική ιστορία των ελλήνων, η χώρα δεν υπέστη τόσο μεγάλη οικονομική καθίζηση, με την επακόλουθη αποδόμηση του κοινωνικού και οικονομικού της ιστού. Αλλά και ποτέ άλλοτε το ηθικό αξιακό σύστημα των ελλήνων, δεν υπέστη στον κεντρικό του πυρήνα τόσα μεγάλα ρήγματα. Οι άλλοτε κραταιές ηθικές αξίες των ελλήνων όπως ο σεβασμός, η ευγένεια, η φιλότητα, η συντροφικότητα, που κληροδότησαν στην ανθρωπότητα στην αχανή λεωφόρο του χρόνου, όλα τα λαμπρά πολιτιστικά επιτεύγματα, υπονομεύθηκαν απο την καταναλωτική ευδαιμονία, τον νεοπλουτισμό, την αποθέωση του χρήματος ως υπέρτατης αξίας ζωής και τον ευτελισμό κάθε ηθικού προτύπου, στο όνομα ενός γελοίου ψευτοπροοδευτισμού που είχαν επιβάλλει οι επικρατούσες τις τελευταίες δεκαετίες πολιτικές ελίτ, πρωτοστατούντος του λαϊκίστικου ΠΑΣΟΚ. Και κοντά σε όλα τούτα η τιμαλφής πολιτιστική μήτρα των ελλήνων η γλώσσα μας, χτυπήθηκε αλύπητα απο τα σύνδρομα της λεξιπενίας και της πολιτιστικής ασυνέχειας. Στο οικονομικό πεδίο που είναι και οδοδείκτης του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, έχει λάβει τα τρία τελευταία χρόνια με την εφαρμογή του δυσώνυμου μνημονίου, μια τραγική κοσμογονία, που συμπαρέσυρε θανατηφόρα στο διάβα της κάθε στοιχείο του οικονομικού μας ιστού. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με χαρακτήρα γεωμετρικής προοόδου, τροφοδοτώντας με την συντριβή τους τον απεχθή δράκο της ανεργίας. Μόλις τις προηγούμενες μέρες έκλεισαν σπέρνοντας τον όλεθρο τα «sprider stores», ο «Fokas», πρωθύστερα έκλεισε ο «Κατσέλης» με χίλιους ανέργους απλήρωτους χωρίς αποζημίωση στο δρόμο και η μακάβρια λίστα συνεχίζει ακατάσχετα τον δρόμο της. Τα μικρομάγαζα αφανίζονται εν είδει ακαριαίας προσβολής απο ανίατη νόσο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» μεταναστεύουν στο εξωτερικό, προκειμένου να γλυτώσουν απο την πιστωτική ασφυξία που έχει επιβάλλει – το με τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού ανακεφαλαιούμενο – τραπεζικό μας σύστημα, αλλά και το απροσέγγιστο πλέον ενεργειακό κόστος λειτουργίας. Τραγική απόληξη όλων αυτών ενάμιση εκατομμύριο άνεγοι σήμερα στην πατρίδα μας, που έχουν καταστήσει την Ελλάδα σεληνιακό τοπίο. Και το κυριώτερο όλων η ανεργία θερίζει στους νέους ανθρώπους, συνθλίβοντας τα όνειρά τους και βγάζοντάς τους στην κυριολεξία απο το παιχνίδι της ζωής.

Πως εξελίσσονται όμως τα πράγματα με την επέλαση του αρμαγεδδώνα του μνημονίου στο κοινωνικό πεδίο; Μια κοινωνική κόλαση αληθινή, είναι οι λέξεις που μόλις και μετά βίας μπορούν να αποδώσουν την τραγικότητα της κοινωνικής μας πραγματικότητας. Το κοινωνικό κράτος υποχωρεί διαρκώς, αδυνατώντας να υποστηρίξει και στοιχειώδεις κοινωνικές δομές, εγκαταλείποντας τους έλληνες πολίτες στην μοίρα τους. Γέμισε η Αθήνα, φτωχοπρόδρομους και κοινωνικά ράκη, που προσπαθούν απεγνωσμένα, να βρούν ένα παγκάκι να κοιμηθούν νηστικοί και ηθικά εξουθενωμένοι. Εγκαταλελειμμένοι απο μια πολιτεία που ενώ τους έστειλε στον δρόμο, γκρεμίζοντας με τις επιλογές της τις δουλειές και τα νοικυκυριά τους, αδυνατεί πλέον να τους παράσχει έστω και ένα μικρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Αυτό είναι το περίφημο «success story» που επισκοπεί στα ευρωπαϊκά ταξίδια του ο «σωτήρας» της Ελλάδος κ-ος Αντώνης Σαμαράς !!! Πέντε χιλιάδες αυτοκτονίες είναι ο δραματικός απολογισμός των εθνοκτόνων πολιτικών της μνημονιακής μας κυβέρνησης, που επαίρεται με ανεκλάλητο πολιτικό θράσος για την σωτηρία του ελληνικού λαού !!!

Θα περίμενε κανείς έστω και μέσα σ΄αυτές τις οδυνηρές συνθήκες, η κυβέρνηση να επιστρατεύσει στην αυτονόητη προσπάθεια εθνικής ανσυγκρότησης, μεγάλα πολιτικά αναστήματα προσωπικότητες κύρους και διακομματικής εμβέλειας, που θα μπορούσαν να σηκώσουν ιδιαίτερα στο φάσμα της κοινωνικής συνοχής το πελώριο βάρος της κοινωνικής προστασίας του λαού μας. Πολιτικά αναστήματα που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν την πειθαρχία, τον σεβασμό και με το μεγάλο πολιτικό τους κύρος, να ανασυγκροτήσουν ασκώντας τις προσήκουσες για την εθνική περίσταση πολιτικές, τον τόπο. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που στην μεταπολιτευτική του κυβέρνηση επεστράτευσε οσυσιαστικά την «dream team» που διέθετε τότε η Ελλάδα, για να βάλουν πλάτη, τεχνογνωσία, αλλά και το πελώριο ηθικό και επιστημονικό τους κύρος, να ανασυγκροτήσουν τον τόπο. Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Άγγελος Αγγελόπουλος, Αδαμάντιος Πεπελάσης, Ευάγγελος Παπανούτσος, Κωνσταντίνος Τρυπάνης και άλλα αντίστοιχα ιερά «τέρατα», είναι απο τις προσωπικότητες που κάλεσε ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, για να δρομολογήσουν την κοινωνική ανόρθωση του τόπου, μετά την πέτρινη επταετή περίοδο της έκθεσμης απριλιανής τραγωδίας.

Ειδικά στον χώρο της Υγείας ο Καραμανλής την περίοδο 1977-1980 είχε επιλέξει τον γίγαντα Σπύρο Δοξιάδη. Έναν οραματιστή καθηγητή της ιατρικής, ιδρυτή του κέντρου Βρεφών "Μητέρα", πρωτοπόρο της κοινωνικής παιδιατρικής στην Ελλάδα, με πολυεμερές και εμπνευσμένο συγγραφικό και επιστημονικό έργο,  που με το δυσθεώρητο κύρος του αποτελούσε και Σύμβουλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Πολύ σύντομα με καίριες και εμπνευσμένες παρεμβάσεις για την εποχή, ο οραματιστής Δοξιάδης ανασυγκρότησε τον χώρο της Υγείας και των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών και έθεσε με τις ριζοτομικές παρεμβάσεις του, τα σπέρματα, για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και με πλήρεις υπηρεσίες πρός τον έλληνα πολίτη εθνικού συστήματος Υγείας. Κάνοντας μια αναγωγή του τότε με το σήμερα ειδικά στον χώρο της Υγείας, σε πιάνει θλίψη και μελαγχολία. Πολύ περισσότερο που στην σημερινή περίσταση έπρεπε στα υπουργεία να αναζητηθούν - τοποθετηθούν οι εκλεκτότεροι τεχνοκράτες και άξιοι πολιτικοί, για να δρομολογήσουν την ανασύνταξη της χώρας. Στο φάσμα της Υγείας λοιπόν με τον ανασχηματισμό του Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε για υπουργό Υγείας τον κ-ο Άδωνη Γεωργιάδη. Έναν έντιμο άνθρωπο – δεν υπάρχουν στοιχεία περί του αντιθέτου – αλλά με αβυσσαλέες πολιτικές ανεπάρκειες και βεβαίως έκδηλη την έλλειψη του απαιτούμενου πολιτικού κύρους που χρειάζεται σήμερα ο τόπος, για να βρεί τον δρόμο πρός την κοινωνική και οικονομική του ανασυγκρότηση.

Μόλις πρό ολίγων ημερών η παγκοσμίου κύρους Ελληνίδα και πρύτανης της Σορβόνης, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ που με το δυσεπόπτευτο επιστημονικό και κοινωνικό της κύρος, έχει διαστραυρώσει τα ιδεοφόρα βήματά της με κάθε έκφανση της σύγχρονης πολιτιστικής μας εκπόρευσης, αποκάλεσε τον υπουργό Υγείας «παράδειγμα βλακός». Και όλο το πανελλήνιο κάγχασε για τον ηθικό εξευτελισμό ενός ανθρώπου που έχει επωμιστεί στους ώμους του, την ανασυγκρότηση του ευπαθούς χώρου της δημοσίας Υγείας. Άραγε για γέλια όμως η για κλάματα ήταν το περιστατικό, σαν αναλογιστεί κανείς, ότι ο άνθρωπος που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την Υγεία των ελλήνων πολιτών, θεωρείται απο την μεγαλύτερη εν ζωή Ελληνίδα στον 21-ο αιώνα και απο τις μεγαλύτερες επιστήμονες της οικουμένης «παράδειγμα βλακός» !!!

Αλλά και ενωρίτερα με την ανάληψη της υπουργίας του κιόλας ο κ-ος Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δεχθεί ποτήρια με καφέ και νερό στο πρόσωπο κατά την επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο. Γεγονός που δείχνει ότι υπουργός Υγείας όχι μόνον δεν απολαμβάνει της εκτίμησης των στελεχών της δημόσιας Υγείας, αλλά είναι πρόσωπο πολιτικά αποδοκιμα-στέο, φέροντας στους ώμους του το στίγμα του ένθερμου υποστηρικτή και ηρακλειδούς, των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών που υφίσταται ο τόπος.

Σημειώνοντας ακόμα και την τραγική δύστοκη επιλογή του υπουργού, τελείως ξένη πρός το ηθικό κύρος της ιδιότητάς του, εν είδει «μάγκα του καφενείου»  να βάζει δημοσίως στοιχήματα για την επιβεβαίωση των εξαγγελιών του. Συμπεριφορά που προξενεί γέλωτα, αλλά και θλίψη συνάμα, για τον εκπεσμό του κύρους του δημόσιου λειτουργήματος της υπουργίας. Είναι εμφανές λοιπόν ότι πρόσωπα με το ιδεολογικό φορτίο και τις πολιτικές αντιλήψεις του κ-ου Γεωργιάδη, δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να βοηθήσουν τον δύσμοιρο χώρο της Υγείας να βρει την ηρεμία του και με την συναίνεση όλων των εμπλεκόμεων φορέων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανασύνθεσή της, προσηρμοσμένης στο πνεύμα και τις κοινωνικές επιταγές των καιριών.

Χρειάζονται πρόσωπα πιο ήπια, χαμηλότερου πολιτικού προφίλ, διακομματικού κύρους και με επιστημονικές και κοινωνικές επωμίδες, που θα ενέπνεαν τον σεβασμό και θα έπειθαν τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και τους εμπλεκόμενους παράγοντες στο ευαίσθητο πεδίο της υγείας, να βάλουν πλάτη και να συνδράμουν την προσπάθεια για την ριζική ανασύνθεσή της. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει οδυνηρές πολιτικές ανεπάρκειες, είναι πολιτικά οξύτατος και πάντως πολύ μακριά απο το απαιτούμενο πολιτικό κύρος που χρειάζεται για την σημερινή περίσταση, ο θώκος του υπουργού Υγείας. Αναλογιστείται για μια στιγμή τι σχέση μπορεί να έχει ο κ-ος Γεωργιάδης με τους Γιάγκο Πεσμαζόγλου, Άγγελο Αγγελόπουλο, Αδαμάντιο Πεπελάση, Ευάγγελο Παπανούτσο, Κωνσταντίνο Τρυπάνη και τον ομόλογό του Σπύρο Δοξιάδη που μνημονεύσαμε πιο πάνω, για να έχετε σαφή αίσθηση, τι προσωπικότητες χρειάζεται σήμερα ο τόπος για να βγεί απο το τέλμα και ποιές του προσφέρονται για να τον σώσουν, απο την σωτήρια κυβέρνηση του κ-ου Αντώνη Σαμαρά !!! Και μπορούν να ακολουθήσουν και πολλά άλλα αντίστοιχα παραδείγματα σε άλλα υπουργεία, δύστοκων και οδυνηρά λαθεμένων επιλογών του πρωθυπουργού, που αποδεικνύονται άλλωστε εν τοις πράγμασι, με την παταγώδη αποτυχία της προσέγγισης των πολιτικών στόχων που θέτουν. Εν κατακλείδι χρειάζονται άμεσα ριζικές αλλαγές προσώπων και πολιτικών, για να βγεί ο τόπος απο τις θανατηφόρες ατραπούς του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και να να οδεύσει ταχέως στην κοινωνική του ανασυγκρότηση. Οι καιρού ου μενετοί.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr  


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2hcdtx6ab

Στουρναρας και ο Θεός

Στην Λαμία συνελήφθησαν 20 μαθητές γιατί έκαναν κατάληψη ΒΙΝΤΕΟ

γράφει η Σ.Λυγερού
Στην Λαμία συνελήφθησαν 20 μαθητές γιατί έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους,
τους πήγαν αυτόφωρο, κατηγορήθηκαν για «ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ
ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ» και καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκισης
ΜΗ ΕΦΕΣΙΜΕΣ.
Οι γονείς διατείνονται: «δεν είναι εγκληματίες τα παιδιά μας»..
Επίσης προσπαθούν να τα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ, αναφέροντας τους σοβαρούς
λόγους που προέβησαν στην κατάληψη (ότι δεν είχαν καθηγητές ειδικοτήτων και
οι μισοί και πλέον μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές στην
ειδικότητά τους)……
Η άμυνά μας είναι άλλη μια νίκη γι’ αυτούς!!! Επίθεση θέλει τώρα φίλε μου, ναι
είμαστε τρομοκράτες, ναι σας θέλουμε όλους κρεμασμένους στο Γουδή!! Δεν
υπακούμε στους νόμους και στα μέτρα σας, να μας βάλετε όλους μέσα!!!
(Δεν υπάρχει μόνο το σήμερα, υπάρχει και το αύριο. Παράσημο στο στήθος τους
θα ‘ναι οι 20 μέρες που φάγανε τα παιδιά γιατί παράκουσαν τις εντολές της
χουντικής αυτής κυβέρνησης. Μην αμύνεσαι, μην θες να γλιτώσεις, ΠΟΛΕΜΑ!!!)
newsit.gr

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες – 6 γυναίκες αφηγούνται τι είναι για αυτές ικανοποίηση στο σεξ

orgasm-570
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το The Journal of Sexual Research, 449 γυναίκες που είναι σε σχέση, κλήθηκαν να απαντήσουν τι είναι για αυτές η σεξουαλική ικανοποίηση και πως επιτυγχάνεται. 
Πάντοτε γκρίνιαζες ότι δε μπορείς να διαβάσεις το μυαλό των γυναικών και ευχόσουν να ήσουν ο Μελ Γκίμπσον στο «Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες».
Η έρευνα του συγκεκριμένου περιοδικού έρχεται για να σου λύσει τα χέρια. Ακολουθούν έξι μαρτυρίες, ενδεικτικές του τι πρέπει να κάνεις, για τον ορισμό της σεξουαλικής ικανοποίησης μιας γυναίκας. Πάρε χαρτί και μολύβι.
«Όταν ο άντρας μου δε σταματάει (το σεξ) όταν ολοκληρώνει αλλά μου δίνει να καταλάβω ότι η δική μου ολοκλήρωση θα είναι η σεξουαλική ικανοποίησή του»
«Για μένα η ικανοποίηση δε βρίσκεται στη σεξουαλική επαφή αλλά σε ότι οδηγεί σε αυτή και το πως νιώθω κατά τη διάρκεια» (ναι για τα προκαταρκτικά μιλάει)
«Να εξερευνούμε τις σεξουαλικές επιθυμίες ο ένας του άλλου με σεβασμό και αμοιβαιότητα»
«Ξεκινάει πολύ πριν τη σεξουαλική-σωματική επαφή. Θέλω ο άλλος να με συνταράξει σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Θέλω όλο το πακέτο»
«Σημαίνει να αισθάνομαι καλά για το σώμα μου και για το σώμα του άλλου. Να με κάνει ο άλλος να αισθανθώ έτσι»
«Είναι απαραίτητο το συναισθηματικό δέσιμο με τον σεξουαλικό παρτενέρ»
Συνοψίζοντας:
1) προκαταρκτικά μεγάλης διάρκειας στραμμένα κυρίως προς αυτή και όχι μόνο τον εαυτό μας
2) η μαγκιά είναι να ολοκληρώσει αυτή
3) άκου τα θέλω της και σπάσε τα ταμπού της, άνοιξε της νέους ορίζοντες
4) παίξε με το μυαλό της, για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη που αρχίζει από «γ» και τελειώνει σε «α». Το σεξ ξεκινάει πολύ πριν τη ρίξεις στο κρεβάτι. Δείξε πόσο έξυπνος είσαι.
5) Κάνε την να καταλάβει ότι το σώμα της είναι το ωραιότερο σώμα που άγγιξες, ότι είναι το μέρος που θες να γευτείς από πάνω ως κάτω
6) φτιάξε το παραμύθι, μην είσαι απότομος. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα βράδυ ντύσου πρίγκιπας και αποκάλυψε τα κόλπα και τις τακτικές σου

Λύκοι στα πρόβατα

Λύκοι στα πρόβατα
Οκτώβρης 2013: κινητικός και αποκαλυπτικός, απειλεί με υπερκόπωση τους δικαστικούς συντάκτες. Κλίμα τελείως φθινοπωρινό και μελαγχολικό, με το πολιτικό θρίλερ σε εξέλιξη να δίνει νέες σκηνές και λεπτομέρειες καθημερινά.
Γράφει η Γιούλα Ράπτη
Λύκοι στα πρόβατα: Ο σκληρός πυρήνας των χρυσαυγιτών, εκτός της εκπαίδευσης με... ακόντια (!), επιδίδονταν και σε σφαγές αμνοεριφίων για να εξασκηθούν στο μαχαίρωμα και για να εννοούν καλύτερα το «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Αιμοσταγείς και εκδοροσφαγείς!
Come back, Καρατζαφέρη: Όλο και κάπου τον παίρνει το μάτι μου τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σε τηλεοπτικές οθόνες. Εμφανίζεται δικαιωμένος, γιατί ΚΑΙ αυτός πρώτος είχε επισημάνει τον κίνδυνο από τη Χρυσή Αυγή και γι' αυτό και ήθελε να τους εντάξει, να τους φέρει στον σωστό δρόμο, όπως έκανε και με άλλους παραπλανημένους στα νιάτα τους. Κι έτσι, δια χειρός Καρατζαφέρη ξεπλύθηκαν από το ακροδεξιό στίγμα, σήμερα είναι υπουργοί και μπορούν να δίνουν και μαθήματα δημοκρατίας!
Κατασκοπεύοντας τον Άδωνι: Το νέο μου σπίτι είναι απέναντι από το υπουργείο Υγείας. Ένα γκρι μέσα στην παρακμή κτήριο, ειδικά αν το βλέπεις από ψηλά, με τις τέντες του στους ψηλότερους ορόφους να ανεμίζουν σκισμένες, σαν κουρέλια. Ο μπογιατζής που μου έβαψε το σπίτι, μου έδειξε το υπουργείο, λέγοντας «ξέρεις πόσα μου χρωστάνε;». Έχει την ατυχία να είναι στο μόνιμο συνεργείο συντήρησης. «Την υγειά μας να 'χουμε» είπα στον Μπάμπη, γιατί αν τη χάσουμε, έτσι που το πάει ο Άδωνις, δεν υπάρχει έλεος.
Η γειτονιά: Δύο βήματα από το Πολυτεχνείο, τρία από την πλατεία Εξαρχείων, πιο κέντρο, νοικιάζεις στην Ομόνοια. Η περιοχή σε σχέση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα είναι πια ήσυχη, ίσως παίζει ρόλο και η φύλαξη επί 24ώρου βάσεως του υπουργείου, αλλά και στην πλατεία Βικτωρίας και στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα η ζωή έχει αποκτήσει έναν ανθρώπινο ρυθμό.
Αλλαγή Εφορίας: πέρασα κι έξω από τη νέα Εφορία στην οποία πρέπει να «μετακομίσω». Αν και στην επόμενη δοσοληψία μας, θα πάω μάλλον μόνη μου με ένα ζευγάρι χειροπέδες και θα τους ζητήσω να με συλλάβουν. Κι ακούγοντας τη νέα φορολογική πολιτική, λέω να το κάνουμε όλοι οι αναξιοπαθούντες: μισθωτοί, συνταξιούχοι, ημιαπασχολούμενοι, άνεργοι... αφού για άλλη μια φορά θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο να αυξήσουν τους φόρους. Στον παραλογισμό να απαντήσουμε με σουρεαλισμό.
«Βάλτε μας μέσα»: θα μπορούσε να είναι το επόμενο κίνημα -κάτι σαν παραλλαγή του «Δεν πληρώνω». Ας μας δώσουν ένα κελί, είτε κοντά στον Άκη που καταδικάσθηκε σε 20 χρόνια για κάτι δις, είτε κοντά στον Μιχαλολιάκο που κατηγορείται για εγκληματική δράση. Ας ανοίξουν μια νέα πτέρυγα που να λέγεται φορο-αρνητές ή κάπως έτσι. Φοροδιαφεύγοντες μη μας πουν μόνο, γιατί θα μας πνίξει το άδικο.
Το διαβάσαμε στο protagon.gr

Νεαρό ζευγάρι κάηκε ζωντανό μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο

Νεαρό ζευγάρι κάηκε ζωντανό μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητοΤραγικό θάνατο βρήκαν ένας άνδρας 20 ετών μαζί με τη 19χρονη αγαπημένη του, τα ξημερώματα στη Κύπρο, καθώς απανθρακώθηκαν μέσα στο ίδιο τους το αυτοκίνητο, ύστερα από σφοδρή σύγκρουση σε περίφραξη.
Το αυτοκίνητο μετά τη σφοδρή σύγκρουση τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, γύρω στις 2.15 π.μ. σήμερα, μέλη των Αρχών ενώ βρίσκονταν σε περιπολία στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας, αντιλήφθηκαν φωτιά στο δρόμο Λυμπιών – Αλάμπρας, στη βιομηχανική περιοχή Αλάμπρας. Αφού μετέβησαν στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι υπήρχε φλεγόμενο αυτοκίνητο και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν διαπίστωσαν ένα πτώμα να βρίσκεται έξω από το παράθυρο του οδηγού και ακόμα ένα στη θέση του συνοδηγού.
Με βάση τις έρευνες και τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, παρεξέκλινε της πορείας του και αφού χτύπησε σε τσιμεντένιο περιτοίχισμα, ανατράπηκε και κατέληξε σε χωμάτινο αυλάκι. Η ταυτότητα των θυμάτων εξακριβώθηκε από τις πινακίδες του αυτοκινήτου.

Φωτογράφιζε τη μητέρα του την ώρα που έκανε σεξ και τώρα εκθέτει τις εικόνες στην γκαλερί του!

sex-570Για τις ανάγκες ενός project, ο φωτογράφος Λέιγχ Λεντάρε επιχείρησε το αδιανόητο. Φωτογράφισε τη μητέρα του ενώ έκανε σεξ και σαν να μην φτάνει αυτό, εκθέτει και τις φωτογραφίες!
Το project ονομάζεται «Προσποιήσου ότι είσαι πραγματικά ζωντανός» και ο Λεντάρε φωτογράφιζε τη μητέρα του για πολλά χρόνια.
Πολλές φωτογραφίες έχουν «περίεργο» έως «ανώμαλο» περιεχόμενο μιας και ανάμεσα τους βρίσκονται στιγμιότυπα όπου μάνα και γιος είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και φλερτάρουν και φωτογραφίες που τους απαθανατίζουν να φιλιούνται στο στόμα σαν ερωτευμένο ζευγάρι.
Επίσης υπάρχουν και φωτογραφίες όπου η μητέρα του φωτογράφου έκανε σεξ.
Η έκθεση των φωτογραφιών του Λεντάρε ξεκίνησε από τις 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2014 στο Λονδίνο.

Σοκ στο NFL: Νεκρός από κακοποίηση ο μόλις δύο ετών γιος του Αντριαν Πίτερσον

pitserson_sonΣοκαρισμένο είναι το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (NFL) από την τραγική είδηση του θανάτου του μόλις δύο ετών γιου του  Άντριαν Πίτερσον. Το παιδί του 28χρονου άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον σύντροφο της μητέρας του.
Αν και η αστυνομία του Σιου Φολς, στη Νότια Ντακότα, αρχικά δεν έδινε στη δημοσιότητα το όνομα του μικρού, ο πατέρας του Πίτερσον δήλωσε ότι πρόκειται για τον μικρό εγγονό του.
Ο Πίτερσον, που είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του NFL κατά την περασμένη σεζόν, ευχαρίστησε όσους του εξέφρασαν την υποστήριξή τους, όπως τον σταρ του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς, όμως ζήτησε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική του ζωή. Πρόσθεσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή στον αγώνα της ομάδας του εναντίον των Καρολάινα Πάνθερς.
Το αγοράκι είχε μόλις μετακομίσει στο σπίτι της μητέρας του. Ο φερόμενος ως δράστης, ο Τζόζεφ Ρόμπερτ Πάτερσον, 27 ετών, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για οικογενειακή βία και επίθεση εναντίον νηπίου επειδή είχε κακοποιήσει σωματικά τον δικό του γιο και τη μητέρα του παιδιού του. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Πάτερσον την Τετάρτη βρήκαν τον δίχρονο αναίσθητο. Οι γιατροί στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί.
e-radio.gr

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 50.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ Η ΕΥΠ;

Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατά 70%! Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.
Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις.... παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.
Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.
Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.
Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον...Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.
Εντύπωση προκαλεί όμως και το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.
Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων...».
Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνέτ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατέληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν...
makeleio

ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ! Ετοιμάζουν ομαδικές συλλήψεις και δίκες χιλιάδων πολιτών - Δηλώσεις Θ.Πάγκαλου


Ομαδικές δίκες "χιλιάδων πολιτών" - όπως είπε χαρακτηριστικά, που απλά υποστηρίζουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή προτείνει το κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (και υπουργός Εξωτερικών στα Ίμια) Θ.Πάγκαλος.
"Και να συλληφθούν και να δικαστούν, εάν χρειαστεί, εκατοντάδες ή χιλιάδες στελέχη τους σε όλη την Ελλάδα" είναι η ακριβής τοποθέτηση του Θ.Πάγκαλου.
Η προσαγωγή σε δίκες θα γίνει με την κατηγορία συγκρότησης και υποβοήθησης ομάδας για εσχάτη προδοσία ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος.
"Εμπίπτουν απολύτως κατά την άποψή μου – γιατί δεν είμαι δικαστικός ούτε καν νομικός μεγάλος, διότι ένα πτυχίο Νομικής έχω – στα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες κατάλυσης του πολιτεύματος. Ή, αν το θέλετε αλλιώς, περιγράφουν τις πράξεις που συντελούν στο να συγκροτηθεί η αντικειμενική έννοια του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.
Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να εφαρμοστούν αυτά τα άρθρα και να διοριστεί εφέτης-ανακριτής από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και να συλληφθούν έτσι όλοι οι βουλευτές χωρίς άλλη διαδικασία, διότι αυτό είναι κακούργημα διαρκές και αυτόφωρο.
Και να συλληφθούν και να δικαστούν, εάν χρειαστεί, εκατοντάδες ή χιλιάδες στελέχη τους σε όλη την Ελλάδα.
Γι’ αυτούς τους τρεις δεν ισχύει το άρθρο 187 του Π.Κ., αλλά για άλλα αδικήματα που είναι πλημμελήματα, όπως η οπλοκατοχή. Η πλάκα είναι ότι ο Μπούκουρας για ρατσιστής έχει ένα πολύ ωραίο αλβανικό όνομα. Είναι ο ωραίος…
Τα ρατσιστικά επεισόδια δεν οφείλονται όλα στη Χ.Α. Δεν είχαμε επεισόδια εναντίον μεταναστών σε όλη την Ελλάδα; Αλλά ρατσιστικά επεισόδια και σε βάρος των τσιγγάνων και Ρομά σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είναι Έλληνες υπήκοοι".
Οι συλλήψεις και οι δίκες θα γίνουν κατα τα πρότυπα των σταλινικών διώξεων, προφανώς, καθώς ο Θ.Πάγκαλος στην πολιτική του νεότητα ήταν οπαδός ακροαριστερών πολιτικών κινημάτων της εποχής.
Οι συλλήψεις θα γίνουν βάσει των καταλόγων μελών του κόμματος που έχουν συγκεντρωθεί από τις εφόδους στα σπίτια των στελεχών και στα γραφεία της ΧΑ και βέβαια θα τους ακολουθήσουν οι συγγενείς και ο κοινωνικος περίγυρος, βάσει αυτών που περιγράφει ο Θ.Πάγκαλος.

Βέβαια το ζήτημα είναι σε ποια στρατόπεδα συγκέντωσης θα μαζέψουν το 7-12% του πληθυσμού, αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Α.Σαμαράς...

Το ότι σπρώχνουν την χώρα σε εμφύλια σύγκρουση προφανώς το έχουν λάβει υπ'όψιν τους να υποθέσουμε...

defencenet

Νεκρός δημοτικός σύμβουλος σε κυνήγι αγριογούρουνου! [εικόνα]

Νεκρός δημοτικός σύμβουλος σε κυνήγι αγριογούρουνου! [εικόνα]Νεκρός είναι ο υπόψηφιος Δήμαρχος Λαμίας και Δημοτικός Σύμβουλος - Εφοριακός Γιώργος Κοτσάνος, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Άνυδρο Στυλίδας, όπου είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου μαζί με άλλους 8 κυνηγούς.  
Ο άτυχος 54χρονος, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το lamiareport.gr, πυροβολήθηκε στο κεφάλι πιθανόν από άλλον κυνηγό, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο καρτέρι με τα αγριογούρουνα.  Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, ένας από τους κυνηγούς τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι βρήκαν έναν από την παρέα τους νεκρό, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει κάποιος πως έγινε το κακό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι είναι τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, για την τραγική εξέλιξη που είχε μια συνηθισμένη μέρα για κυνήγι αγριογούρουνου.
Η αστυνομία βρέθηκε στον τόπο του τραγικού συμβάντος και εξέτασε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Πιάτο που θα ζήλευε κι ο Ποπάυ: Σαλάτα με σπανάκι και σάλτσα από κρεμμύδι & φέτα

Πιάτο που θα ζήλευε κι ο Ποπάυ: Σαλάτα με σπανάκι και σάλτσα από κρεμμύδι & φέταΥπάρχουν στιγμές που θέλεις να φας κάτι, ώστε να χορτάσεις, αλλά παράλληλα να μην βαρύνεις πολύ. Τότε η καλύτερη λύση είναι μια σαλάτα – όπως αυτή που σου προτείνουμε με σπανάκι και σάλτσα από κρεμμύδι και φέτα. Εύκολη και πεντανόστιμη που αξίζει να δοκιμάσεις.
Τι θα χρειαστείτε
* 9 φρέσκα φύλλα από σπανάκι
* 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
* 7 μικρά κομμάτια τυρί φέτα
* 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
Πώς να τη φτιάξετε
Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, για περίπου 7 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι ( 3 κουταλιές) και τη φέτα και ανακατέψτε ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει. Μεταφέρετε στο μπολ με το σπανάκι. Προσθέστε το μπαλσάμικο. Ανακατέψτε να πάει παντού η σάλτσα και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.