ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το άλλο Άκρο... οι τραβεστί σοσιαλιστές κι η δεξιά, ο κομπάρσος του ναζισμού


Μην περιμένεις, κυβερνήτα, να βρεις το Άκρο που ψάχνεις ανάμεσα σε κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογίες. Όταν τελειώσεις και αυτό το επικοινωνιακό σου παιχνίδι με την “αριστερά” που κάθεται και συνομιλεί ακόμα μαζί σου, θα νιώσεις ποιο είναι το άλλο Άκρο που θέλεις να βρεις αλλά με τίποτε δεν μπορείς να το ταυτοποιήσεις.
 Έπαιξες ωραία το ρόλο σου με τους κομπάρσους του ναζισμού δημιουργώντας πρώτα εσύ το δήθεν Άκρο που κατέστειλες για να μην φανεί ότι... το πραγματικό Ναζιστικό Άκρο δεν ήταν κανένας άλλος παρά εσύ, οι εντολείς σου και οι συγκυβερνήτες σου (οι τραβεστί σοσιαλιστές και βέβαια δεν ξεχνάμε και τον τραβεστί αριστερό που μέχρι πριν λίγους μήνες έβαζε υπογραφές υποταγής και παράδοσης με χέρια και με πόδια). Με τις κινήσεις σου φανέρωσες το ένα Άκρο του εμφυλίου που σκάρωσαν οι χρηματοδότες σου και θέλησες να υποστηρίξεις με τόσο πάθος. Το ένα Άκρο, λοιπόν, είστε εσείς. Τώρα ψάχνεις για το άλλο Άκρο και στήνεις ιστορίες ότι θα το βρεις ανάμεσα σε αυτούς που μόνο κουβέντες έμαθαν να κάνουν στην ζωή τους και να συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες με πλακάτ στα χέρια. Ψάχνεις μέσα στα πρόβατα να βρεις τον ταύρο που ξέρεις ότι υπάρχει και αυτό σε κάνει να ιδρώνεις.
Τους αναλώσιμους κομματικούς “αγωνιστές” τους κρατάς σίγουρα με στοιχεία, όπως και το δήθεν Άκρο που δημιούργησες και καταδίκασες μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Θέλεις να δημιουργήσεις και το άλλο Άκρο, αλλά καταβάθος ξέρεις ότι δεν είναι αυτό που επικοινωνιακά έχεις βάλει ως στόχο. Δε μπορεί να πιστεύεις ότι το άλλο Άκρο είναι τόσο φιλήσυχο και τόσο φιλοδημοκρατικό! Δε μπορεί να θεωρείς ότι το Άκρο που ψάχνεις πηγαίνει σαν νοικοκύρης στις κάλπες και ρίχνει την συνείδησή του σε μία κάλπη σε εποχές Κατοχής! Αλήθεια θεωρείς ότι τόσο φιλειρηνικό εχθρό έχεις;  Εσύ που μέχρι τώρα έχεις στραγγίξει από ζωντανούς τόσο αίμα και ιδρώτα; Τόσο μικρή είναι τελικά η αυτοεκτίμησή σου;
Σου έχω νέα. Το άλλο Άκρο είμαι εγώ. Δεν έχω κόμμα, δεν έχω σπίτι, δεν έχω όνειρα, δεν έχω πλέον τίποτε που να με δένει συναισθηματικά και υλικά με τίποτε από αυτά που εσύ θεωρείς Κράτος. Επέλεξες την πλευρά του Κράτους, άρα αναγκαστικά επέλεξα τον εχθρό του Κράτους: Την Ελευθερία. Το Κράτος σου το έχεις πια δοσμένο, το έχεις υποθηκευμένο για τα επόμενα 200 χρόνια, το έχεις αποδεκατίσει από το εργατικό του δυναμικό, το έχεις ρημάξει κυριολεκτικά. Εμένα όμως, δεν θα με δεις ούτε με κιάλι. Είμαι ένα κάστρο απροσπέλαστο από στρατούς και όπλα, από νόμους και διαταγές. Είμαι τόσο ακονισμένο Άκρο που ματώνω κάθε βράδυ τα ροζ όνειρά σου. Δεν έχω ένα πρόσωπο, αλλά ούτε μία καρδιά. Είμαι το Άκρο που ακόμα δεν έχει μιλήσει. Και δεν πρόκειται να ακούσεις την φωνή του. Κουβέντες αυτό το Άκρο με δυνάστες και τρομοκράτες της Ελευθερίας δεν κάνει. Πράττει! Μην ψάχνεις για καμία ομάδα που δουλειά δεν έχει να κάνει και στήνει ιστορίες για να σε τρομοκρατήσει σε γιάφκες και υπόγεια αντί μεροκάματου και να γράφει προκηρύξεις σταλμένες σε δημοσιογραφικά γραφεία τα οποία λειτουργούν ως δικά σου Γραφεία Τύπου. Έχει νοημοσύνη αυτό το Άκρο.
Άκου να σου πω, Δημοκράτορα, την πατρίδα εγώ δεν την έχω για χόμπι. Δεν την φέρνω για κουβέντα μέσα σε καφενεία και κομμωτήρια, δεν είμαι όψιμος υπερασπιστή της. Δεν με πλήρωσε ποτέ, αλλά της απέδωσα όσα μου αναλογούσαν για να την βλέπω Ελεύθερη. Το Κράτος σου όχι μόνο δεν το πληρώνω, αλλά κάθε μέρα γράφω και τους ημερήσιους τόκους που μου χρωστά εδώ και 5 χρόνια αλλά και για όσο θα κρατήσουν οι μπίζνες που στήσατε σε τούτο το κομμάτι γης. Το γινόμενο θα σε τρομάξει: Όσα κάθε μέρα χάνει η Ελευθερία μου βάλτα εις την νιοστή. Και θα μου τα πληρώσεις μέχρι δραχμής.
Τράβα όσο μπορείς το σχοινί από το δικό σου Άκρο. Όσο το τραβάς τόσο πιο κοντά σου με φέρνεις. Θα νιώσεις την ανάσα της καταπιεσμένης οργής, το χνώτο του άδειου στομάχου, την μυρωδιά του σαπισμένου ονείρου. Και το τραγικό για σένα είναι ότι δεν θα με βλέπεις. Ούτε εγώ με βλέπω πια στον καθρέπτη κάθε πρωί. Βλέπω χιλιάδες μάτια, βλέπω χιλιάδες μορφές, νεκρές, παρούσες και αγέννητες.
Αφού θέλετε να γράψετε την Ιστορία του μέλλοντος ως νικητές θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα κεφάλαια της κάθε Ιστορίας που γράψατε, τα δημιουργούσαν πάντα τα νικημένα Άκρα. Εκείνα που για δεκαετίες και αιώνες θέλετε να εξαφανίσετε, μα ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως ηλίθιοι, πάντα οι ίδιοι τα δημιουργείτε.
Από Simple Man, μέσω "Το Γρέκι"

Νικολάκηηηηηηηηηη

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΕΧΘΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: Ο Στουρνάρας φεύγει από υπουργός Οικονομίας – Ισως αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδας

Πέρα από τις φήμες περί άρσης της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα – φήμες που διέψευσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – πηγές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα φτάσει στις εκλογές με υπουργό τον Στουρνάρα και περιγράφουν ποια είναι η επόμενη σημαντική θέση που τον περιμένει.
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Καθημερινής. Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Κ.Π. Παπαδιόχος και Γ. Π. Τερζής:
«Σε κάθε περίπτωση, όμως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προεξοφλούν πως ο κ. Σαμαράς δεν θα φθάσει στις επόμενες εκλογές με τον κ. Στουρνάρα. Οπως αφήνουν να εννοηθεί, είναι απλώς ζήτημα χρόνου η αντικατάστασή του, ενδεχομένως διά της αναβάθμισής του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς τους επόμενους μήνες θα πρέπει να επιλεγεί ο διάδοχος του κ. Γ. Προβόπουλου.
«Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της "απελευθέρωσης" από τα Μνημόνια και την τρόικα, προφανώς δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς σε εκλογές με τον υπουργό που υλοποίησε το πλέον σκληρό πακέτο μέτρων», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας -στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τελικά απαιτηθούν νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο- ότι «αν ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να σώσει την πατρίδα καταστρέφοντας το κόμμα, δεν θα τον αφήσουμε...».

http://www.iefimerida.gr/


Eurostat: 34,1% η πραγματική ανεργία


Το β' τρίμηνο του 2013 το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη ήταν 27,1% και 11,8% αντίστοιχα, σύμφωνα με την Eurostat.
Ομως, μαζί με την «άτυπη ανεργία», δηλαδή τρεις μορφές ανεργίας που δεν περιλαμβάνει ο επίσημος ορισμός και μέτρηση της ανεργίας από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) αλλά κατέγραψε εντούτοις η Eurostat, το πραγματικό ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 34,1% στην Ελλάδα και 20,8% στην Ε.Ε. 17.
Οπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν εργαζόμενοι ελάχιστων ωρών εβδομαδιαίως (βλ. μερικώς απασχολούμενοι) που στην πραγματικότητα είναι άνεργοι.
Οπως υπάρχουν και άνεργοι που ζητούν εργασία αλλά δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά πριν από την παρέλευση 2 ή και περισσότερων εβδομάδων, ή ακόμη και άνεργοι που θα ήθελαν να εργασθούν αλλά έχουν πάψει να αναζητούν εργασία γιατί έχουν απελπιστεί (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι) ή δεν τους το επιτρέπουν προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις.
Οι τρεις κατηγορίες
Μολονότι αυτές οι τρεις κατηγορίες δεν υπάγονται στα κριτήρια του ILO και δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο ποσοστό ανεργίας, δεν παύουν να αντιπροσωπεύουν μια μορφή ζήτησης για απασχόληση και να αποτελούν την εξωτερική ζώνη της ανεργίας που συμπληρώνει τον καθεαυτό πυρήνα της και υπολογίζονται σαν ποσοστό του εργατικού δυναμικού.
Στη διάρκεια του τελευταίου έτους η αύξηση των τριών μορφών άτυπης ανεργίας ήταν μικρή ή οριακή στην Ε.Ε. 28, αφού η υποαπασχόληση αυξήθηκε από 3,8% σε 4,1% (β' τρίμηνα 2012 και 2013), το ποσοστό των ατόμων (φοιτητών κυρίως) που ζητούσαν δουλειά αλλά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα να απασχοληθούν αυξήθηκε από 0,9% σε 1% και, τέλος, το ποσοστό όσων ήταν διαθέσιμοι προς εργασία αλλά δεν την αναζητούσαν έμεινε σταθερό στο 3,6%.
Να σημειωθεί ότι μακροχρονίως οι τρεις αυτές μορφές ανεργίας εμφανίζουν πολύ μικρότερη μεταβλητότητα από την επίσημη ανεργία.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2hizTQiDi

Βόμβα Ντάισελμπλουμ για νέα μέτρα!



ntaisenmploumΔεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο επικεφαλής του Eurogroup. Όπως είπε, είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον Ολλανδό, υπάρχουν ακόμη ανοικτά δημοσιονομικά μέτωπα που εξετάζει η αποστολή της Τρόικα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί, τότε θα είναι σε θέση για το αν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ζήτημα των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το β’ εξάμηνο του 2014, θα συζητηθεί Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. 

Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα πραγματοποιεί μεγάλη προσπάθεια για να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο έχει πολλά ακόμα να κάνει στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, ειδικά στον δημόσιο τομέα και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχει στήριξη από το Eurogroup για κούρεμα του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης.

 

 

 

olympia



Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τις εφαρμοζόμενες διαδικασίες του ΤΑP στην Κεντρική Μακεδονία, κατέθεσε ο επικεφαλής της Παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης» κ. Μάρκος Μπόλαρης

.
Ακολουθεί το κείμενο της αίτησης :
14 Οκτωβρίου 2013

Προς :
Απόστολο Τζιτζικώστα,  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Κοινοποίηση : Αντώνιο Μπάμιατζη,     Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θέμα : “Αίτημα για ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου:
α) Από το εποπτεύον  το έργο Υπουργείο
β) Από την Κοινοπραξία ,
για τις εφαρμοζόμενες διαδικασίες του ΤΑP στη Κεντρική Μακεδονία. “
Όπως γνωρίζετε η κοινοπραξία για τον αγωγό  Trans Adriatic Pipeline ( ΤΑP ) θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους 18.000 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα,  από την ιδιοκτησία των οποίων θα πρέπει να περάσει ο αγωγός.
Επειδή  τις τελευταίες βδομάδες ο ΤΑP πραγματοποιεί και στην Κεντρική Μακεδονία ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα που αφορούν τις διαδικασίες απόκτηση γης για την διέλευση του αγωγού  και στις πιο πάνω συναντήσεις παρίστανται ο υπεργολάβος του αγωγού,  εκπρόσωποι της ΤΑP  και  νομικοί σύμβουλοι οι οποίοι απαντούν σε   ερωτήσεις του κοινού. 
Επειδή υπάρχουν πολλές αντιδράσεις των κατοίκων σχετικά με την επικαιροποίηση των κτηματολογικών δεδομένων, την απόκτηση γης  και δουλείας στο πλαίσιο κατασκευής του αγωγού, όπως  και από την ελλιπή  ενημέρωση  από την εταιρεία DHV ( RHDHV ) που έχει αναλάβει τις δραστηριότητες της απαλλοτρίωσης.
Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα τα ακόλουθα:
1)     Οι εκπρόσωποι του εποπτεύοντος Υπουργείου και του ΤΑP  να ενημερώσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις εφαρμοζόμενες διαδικασίες,
2)     Να καταθέσουν το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό και τα σχετικά έγγραφα  που αφορούν την προσωρινή πρόσβαση στις εκτάσεις για την περίοδο της κατασκευής, όπως και για την μόνιμη πρόσβαση και για το που θα εγκατασταθούν οι σταθμοί συμπίεσης και  για τα σημεία που ο αγωγός θα είναι υπερκείμενος του εδάφους , τα σημεία όπου θα είναι υπόγειος κλπ..
Επειδή είναι εύλογος ο προβληματισμός μας σχετικά με το εάν η κοινοπραξία θα προχωρήσει με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης , ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν  δίκαια και με διαφάνεια.  
Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ για την συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως επείγον, προκειμένου να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας επειδή υπάρχουν αντιδράσεις.
Ο Αιτών

Μάρκος Μπόλαρης


--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449

ΔελτίοΤύπουΑποΕπίσκεψηΥπουργούΑγροτικήςΑνάπτυξηςΣταΕκκολαπτήρια Αμβροσιάδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΑΝ.ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ»





Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη η επίσκεψή του στο εκκολαπτήριο νεοσσών της γνωστής επιχείρησης «Κοτόπουλα Εξοχής Αμβροσιάδη ΑΒΕΕ», που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, στη μονάδα που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Κατερίνης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε διάφορες επιχειρήσεις και Οργανώσεις του νομού.
 Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσε και ξενάγησε  στη μονάδα ο Ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Μάκης Αμβροσιάδης, ενώ στο κλιμάκιο του υπουργού συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μόσχος Κορασίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέκος Οφίδης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος.
Στον χώρο βρέθηκαν οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης και Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και  περιφερειακοί σύμβουλοι.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Θανάσης Τσαυτάρης επεσήμανε μετά την επίσκεψη:
 «Χαίρομαι που αυτήν την στιγμή επισκεπτόμαστε μια  μεγάλη και πρωτοπόρα  μονάδα στον τομέα της πτηνοτροφίας, μια επιχείρηση καθετοποιημένη που καταπιάνεται από τις ζωοτροφές, που σημαίνει ότι η ευρύτερη αγροτική περιοχή ευνοείται από αυτήν την δραστηριότητα γιατί χιλιάδες τόνοι σιτηρών, κριθαριού, καλαμποκιού φτάνουν στις πόρτες αυτών των εργοστασίων παραγωγής ζωοτροφών για την εταιρία.
Πέραν αυτού έχει τα δικά της εκκολαπτήρια που σήμερα επισκεπτόμαστε, έχει παραγωγή αυγών φυσικά. Τα εκκολαπτήρια δεν περιορίζονται μόνον στην παραγωγή μικρών κοτόπουλων της δικής τους μονάδος, αλλά κι άλλοι πτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν την ευκαιρία να έχουν γόνο υγιή, εμβολιασμένο, σωστό κλπ.
Χαιρόμαστε που και το υπουργείο βοηθάει την επιχείρηση. Πρόσφατα μάλιστα ενεκρίθη ένα επενδυτικό σχέδιο μεγάλο 5.000.000 Ευρώ ούτως ώστε να μπούνε και στις μεταποιητικές επεξεργασίες στην αέρια κατάψυξη του κοτόπουλου, εφόσον αυτό χρειαστεί να συντηρηθεί και να ταξιδέψει. Μιλάμε για μια ολοκληρωμένη επιχείρηση με ευρύτερες επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, αλλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι καινοτομίες της είναι εξαιρετικές. Επίσης, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
 Έχω ανακοινώσει ήδη ότι στην επόμενη προκήρυξη των προγραμμάτων μεταποίησης, τα οποία σας θυμίζω περιλαμβάνουν περίπου 200 τέτοιες βιομηχανίες, σκορπισμένες σε όλη την Ελλάδα να μεταποιούν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της γης μας.
 Στην νέα προκήρυξη λοιπόν θα υπάρχουν δράσεις προστασίας των υπολειμμάτων τους. Υπάρχουν προϊόντα από τα σφαγεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλότροπα. Θέλω να γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι πως το υπουργείο και η πολιτεία θα σταθούν δίπλα τους, στις προσπάθειες αυτές, σ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε.
 Θέλουμε να απαντήσουμε στον πρωτογενή τομέα κατά συνέπειαν έχουμε κι εμείς χρέος να τον υποστηρίξουμε και πιστεύω ότι αν «πατήσουμε» στον πρωτογενή τομέα με την ευρύτερη έννοια και όχι μόνον δηλαδή στο χωράφι, αλλά και στη μεταποίηση, την τυποποίηση, την εξωστρέφεια.»
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ιδιοκτήτης της εταιρίας «Κοτόπουλα Εξοχής Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ» Μάκης Αμβροσιάδης: «Η εταιρία απορροφά τεράστιες ποσότητες δημητριακών(στάρια, καλαμπόκια κλπ.) από ντόπιους παραγωγούς(1.400.000 κιλά την εβδομάδα). Θα προστεθούν άλλες 100 νέες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εταιρίας. Η εταιρία έχει άλλους 100 εξωτερικούς συνεργαζόμενους μ αυτήν.»






ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

«ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΜΗ ΜΕΤΡΑ». ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ...ΧΩΡΙΣΕΙ!»


Τον νέο Προϋπολογισμό από μία διαφορετική παράμετρο, βάζει στο στόχαστρο με Ερώτηση-κόλαφο προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού όπως περήφανα δόθηκε στη δημοσιότητα, χαρακτηρίζεται από μία καινοτομία:

Δεν επιβάλλει «νέα μέτρα» (αν και υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες, οπότε μιλάμε για μαύρο χιούμορ), αλλά βασίζεται (αυτό είναι σίγουρο) σε δυσβάστακτες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Σύνοδο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από ΟΛΟΥΣ τους συγκυβερνητικούς Βουλευτές και ισχύουν ήδη για εισοδήματα τα οποία αποκτώνται από 1/12013 και θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι το 2014.

Ο νέος προϋπολογισμός, βασίζεται σε αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις και από την κατάργηση σχεδόν του συνόλου των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων από το φόρο, όπως των δαπανών για δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρων, ενοικίων πρώτης κατοικίας, τόκων δανείων πρώτης κατοικίας, τα δε ιατρικά έξοδα για να αναγνωριστούν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το όριο αυτό.

Οι μόνες δαπάνες που εκπίπτουν πια από το φόρο, είναι η διατροφή που πληρώνεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο και οι δωρεές προς το Δημόσιο.

Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και των προσθέτων αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιτηδευματίες και τους εισοδηματίες.

Για το διανυόμενο έτος, προβλέπεται αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις ατομικές επιχειρήσεις με την εφαρμογή συντελεστή φορολόγησης 26% (από 20%) από το πρώτο ευρώ για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ. Στις δε Ο.Ε. και Ε.Ε., πέραν των 50.000 ευρώ, προβλέπεται συντελεστής φορολόγησης 33% εκτός αν τηρούνται διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ’ Κατηγορίας) όπου ο συντελεστής παραμένει 26%!

Σειρά έχουν οι αγρότες, που υποχρεούνται από 1/1/2014 να τηρούν τουλάχιστον απλογραφικά βιβλία (πρώην Β’ Κατηγορίας) με την ελπίδα ότι θα μειωθεί η φοροδιαφυγή (;!).
«Δεδομένου ότι η δημοσιονομική συνταγή του ΔΝΤ, που συμπεριλαμβάνει δραματική αύξηση των φόρων και αντιστρόφως ανάλογη μείωση των δαπανών, έχει αποτύχει σε όποια χώρα και αν εφαρμόστηκε, γιατί συνεχίζετε να την ακολουθείτε, εφόσον γνωρίζετε ότι έτσι θα επιδεινωθεί έτι περισσότερο η υφεσιακή πορεία της χώρας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς με το νέο προϋπολογισμό θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή από δραστηριότητες που δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες, θα παραμείνουν στο απυρόβλητο μόνον οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που δύνανται να προβούν σε δωρεές υπέρ του Δημοσίου και θα δοθεί η χαριστική βολή στο θεσμό της οικογένειας, αφού για να μπορέσει ένα ζευγάρι να ζήσει αξιοπρεπώς, θα υποχρεωθεί να χωρίσει!
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ  - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

         ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕ ΝΕΑ (ΜΗ) ΜΕΤΡΑ

Κύριε Υπουργέ,

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού όπως περήφανα δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γαλαζοπράσινη μνημονιακή συγκυβέρνησή σας, χαρακτηρίζεται από μία καινοτομία:

Δεν επιβάλλει (έχω πολύ ισχυρές αμφιβολίες) «νέα μέτρα», αλλά βασίζεται (αυτό είναι σίγουρο) σε δυσβάστακτες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Σύνοδο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ισχύουν ήδη για εισοδήματα τα οποία αποκτώνται από 1/12013 και θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι το 2014.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, συνεχίζει το «Success Story» που με τόση χαρά ευαγγελίζεσθε, φέρνοντας αύξηση εσόδων περίπου 3,7 δις ευρώ με την περικοπή δαπανών σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια. Ποσά που θα στερηθεί η αγορά σε περιβάλλον παρατεταμένης ύφεσης, ανεργίας, παρεμπορίου και άλλων δεινών.

Ο νέος εθνοκτόνος προϋπολογισμός, βασίζεται σε αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις και από την κατάργηση σχεδόν του συνόλου των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων από το φόρο, όπως των δαπανών για δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρων, ενοικίων πρώτης κατοικίας, τόκων δανείων πρώτης κατοικίας, τα δε ιατρικά έξοδα για να αναγνωριστούν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 5% του συνολικού δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το όριο αυτό.

Οι μόνες δαπάνες που εκπίπτουν πια από το φόρο είναι η διατροφή που πληρώνεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο και οι δωρεές προς το Δημόσιο. Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και των προσθέτων αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιτηδευματίες και τους εισοδηματίες.

Για το διανυόμενο έτος, προβλέπεται αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις ατομικές επιχειρήσεις με την εφαρμογή συντελεστή φορολόγησης 26% (από 20%) από το πρώτο ευρώ για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ. Στις δε Ο.Ε. και Ε.Ε., πέραν των 50.000 ευρώ, προβλέπεται συντελεστής φορολόγησης 33% εκτός αν τηρούνται διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ’ Κατηγορίας) όπου ο συντελεστής παραμένει 26%!

Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος (άρθρο 41 του Κώδικα ΦΠΑ), υποχρεούνται από 1/1/2014 να τηρούν τουλάχιστον απλογραφικά βιβλία (πρώην Β’ Κατηγορίας) με την ελπίδα ότι θα μειωθεί η φοροδιαφυγή (;!).

Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί για τον κλάδο των αυτοκινητιστών με αμφίβολα εισπρακτικά αποτελέσματα.

Παρά ταύτα, μέσω δριμύτατης φοροεπιδρομής, συνεχίζετε να μην λαμβάνετε τα προσήκοντα μέτρα ούτως ώστε οι φορολογούμενοι να απολαμβάνουν τα στοιχειώδη που δικαιούνται όπως έχουν θεσπιστεί με νόμους και με Υπουργικές Αποφάσεις.

Ενώ εσείς ο ίδιος διακηρύττατε ότι εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, θα επιστρέφονται οι φόροι εισοδήματος και ΦΠΑ, στους επιτηδευματίες και στους αγρότες, υπάρχει τεράστια χρονοκαθυστέρηση από πλευράς των αρμόδιων Δ.Ο.Υ.

Σε απάντηση μάλιστα της υπ’ αρίθμ. 7388/19.2.2013 Ερώτησής μου, υποστηρίζατε ότι «η επιστροφή ενεργείται άμεσα εντός μηνός για τα φορολογικά στοιχεία που δεν κρίνονται εικονικά ή πλαστά».

Με την ΠΟΛ. 1066/13 αναφέρετε ότι «επιστροφή προς τους αγρότες γίνεται εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης, εκτός εάν ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. διαθέτει στοιχεία ή πληροφορίες με βάση τα οποία υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες καταστρατήγησης των διατάξεων, οπότε η επιστροφή πραγματοποιείται μετά από έλεγχο όπου ο χρόνος ολοκλήρωσής του, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες».

Σε άλλη περίπτωση, δεν χορηγήθηκε άμεσα φορολογική ενημερότητα σε έγγαμη γυναίκα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., με το αιτιολογικό ότι ο σύζυγός της οφείλει και για να τη λάβει, θα πρέπει να αιτηθεί διαχωρισμό χρεών με την προϋπόθεση ότι θα υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου!

Ομοίως, κατά την υποβολή φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2012 από συνταξιούχο, παρότι το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης θα προέκυπτε χρεωστικό, η Δ.Ο.Υ., ζήτησε την καταβολή αυτοτελούς προστίμου, λόγω εκπροθέσμου υποβολής!

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Δεδομένου ότι η δημοσιονομική συνταγή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που συμπεριλαμβάνει δραματική αύξηση των φόρων και αντιστρόφως ανάλογη μείωση των δαπανών, έχει αποτύχει σε όποια χώρα και αν εφαρμόστηκε, γιατί συνεχίζετε να την ακολουθείτε, εφόσον γνωρίζετε ότι έτσι θα επιδεινωθεί έτι περισσότερο η υφεσιακή πορεία της χώρας;

2.Γιατί επιμένετε στη συγκεκριμένη δημοσιονομική πολιτική αφού τα μηνύματα από την είσπραξη των εσόδων από χαράτσια και φόρους μέχρι στιγμής είναι αποκαρδιωτικά;

3.Αντιλαμβάνεσθε ότι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων φόρων, θα επιτείνει τη φοροδιαφυγή από δραστηριότητες που δεν αναγνωρίζονται οι δαπάνες;

4.Πώς είναι δυνατόν, για μία ακόμα φορά, να παραμένουν στο απυρόβλητο μόνον οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που δύνανται να προβούν σε δωρεές υπέρ του Δημοσίου;

5.Πώς υπερασπίζεστε το θεσμό της οικογενείας, αφού για να μπορέσει ένα ζευγάρι, να ζήσει πλέον αξιοπρεπώς, θα υποχρωθεί να χωρίσει;

6.Συνειδητοποιείτε ότι με τη δραματική αύξηση των φόρων και τη μείωση των δαπανών, καταστρατηγείτε, την αρχή της ανταποδοτικότητας;

7.Πότε θα κάνετε πράξη το συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου;

8.Πώς ενισχύετε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όταν πέραν των 50.000 ευρώ, προβλέπεται συντελεστής φορολόγησης 33% εκτός αν τηρούνται διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ’ Κατηγορίας) για τις Ο.Ε. και Ε.Ε. όπου ο συντελεστής παραμένει 26%; Κατανοείτε ότι η με τις εγκληματικές σας επιλογές, όχι μόνο τις στέλνετε στην αγκάλη του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά στρέφετε τη μία μορφή εταιρείας εναντίον της άλλης;

9.Θα διατάξετε τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, των Προϊσταμένων των αρμόδιων Δ.Ο.Υ. που καθυστερούν την καταβολή επιστροφής φόρων εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με επιστροφές αγροτών;

10.Τι μέτρα θα λάβετε ούτως ώστε οι φορολογούμενοι να απολαμβάνουν τα θεσμοθετημένα δικαιώματα τους;


Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Η Ελπίς Ανδρομάχης ανακοινώνει τη φιλική λύση συνεργασίας με τον προπονητή της

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          





Η «Ελπίς Ανδρομάχης» ανακοινώνει τη φιλική λύση της συνεργασίας της με τον μέχρι πρότινος προπονητή της Γιώργο Μαυρομουστακίδη.

Από την πλευρά του ο ΓΑΜΣ «ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ»  δηλώνει τις ευχαριστίες του για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία με τον έμπειρο κατερινιώτη προπονητή, ο οποίος οδήγησε στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο την ομάδα στην Α΄ κατηγορία.

Τέλος, του εύχεται καλή συνέχεια στην περαιτέρω επαγγελματική του σταδιοδρομία.


Σταθερά σε ανοδική πορεία ο Εθνικός Ν.Κεραμιδίου, που πήρε σήμερα το τρίποντο μέσα στη Νέα Έφεσο, αφού επικράτησε δίκαια και άνετα επί του Μακεδονικού με σκορ 0-2.


Στο πρώτο ημίχρονο, αμέσως με την έναρξη του παιγνιδιού, ο Εθνικός πήρε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, ξεκίνησε αμέσως να φτιάχνει το παιγνίδι, με όμορφους συνδυασμούς και με την πρώτη κλασσική ευκαιρία να χάνεται στο 5 λεπτό του αγώνα. Ωραίος συνδυασμός (ένα δύο)     του Τσιώμη με τον Καλαϊτζή, που μπήκε γρήγορα στην περιοχή από πλάγια, προσπάθησε να πλασάρει στην κλειστή γωνία τον τερματοφύλακα της τοπικής ομάδος, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Το ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Εθνικό να χάνει άλλες δύο ευκαιρίες με τον Τζιάτζιο και τον Οικονόμου. Το γκολ όμως ήλθε στο 40 λεπτό από τον Σαμαρά που εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Τσιώμη και από πλάγια πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ, κάνοντας το σκορ 0-1

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Εθνικού, ήταν και πάλι καλύτερη, έχασε ευκαιρίες, με την πιο κλασσική όταν σε τέτατέτ του Τζιάτζιου απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας της τοπικής ομάδος. Το 0-2 έγινε στο 70 με τον Πανίκα Κωστόπουλο, που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Τσιώμη, άδειασε με ωραίο τρόπο τον αμυντικό που είχε μπροστά του και πλάσαρε τον τερματοφύλακα.

Η ομάδα του Εθνικού και πάλι σήμερα παρουσίασε ένα σύνολο καλοδουλεμένο, παιδιά που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, αν δεν έχαναν τόσες ευκαιρίες θα μπορούσε το σκορ να ήταν πολύ μεγάλο. Η ουσία  είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού δημιουργούν πολλές τελικές φάσεις μέσα από την ορθολογική ανάπτυξη  του παιγνιδιού τους.

ΕΘΝΙΚΟΣ (ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Κ): ΜΕΛΙΚΙΑΝ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ (75 ΤΑΚΟΣ), ΤΟΣΚΑΣ , ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ,ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ (46 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ),ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Π (85 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΜ),ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,  ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΤΣΙΩΜΗΣ

 ===========================================

Β΄ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 7ης-Βαθμολογία-Επόμενη 8η αγωνιστική

Αποτελέσματα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  4-4
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 0-2
ΑΝΑΓΕΝ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΣ Α. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  2-1
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ - Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  2-1
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  1-4
ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ  4-2
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 -ΔΙΑΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3-3
ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ – ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  1-1
Βαθμολογία
1.Πύδνα Κίτρους  19
2.Ταύρος Ελάφου 19
3.Διαγόρας Σεβαστής 17
4.Διόσκουροι 17
5.Αναγέννηση Σβορώνου 12
6.Δόξα Μοσχοχωρίου 12
7.Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 12
8.Όλυμπος Βροντούς 11
9.Γ. Ολύμπιος Λόφου 10
10.Δίας Δίου 6
11.ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 6
12.Μακεδονικός Ν. Εφέσσου 5
13.Ατρόμητος Κατερίνης 5
14.Όλυμπος Α. Σπυρίδωνα 3
15.Δίας Α. Δημητρίου 3
16.Ακαδημία Κατερίνης 2
Επόμενη 8η αγωνιστική
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ - ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  
∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  
∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ
∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ - Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2012  
ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 - ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  
∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.

           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Αποχαιρετώ τον καλό μου φίλο Φίλιππο Συρίγο. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του για αρκετά χρόνια στην ΕΡΤ.

Εξάλλου, όταν είχα αναλάβει το 1978 την εντολή δημιουργίας του Αθλητικού Τμήματος της τηλεόρασης της ΕΡΤ, ο Φίλιππος ήταν από τους πρώτους, που ζήτησα να συνεργαστούν με το κανάλι, στα θέματα μπάσκετ.

Πολλές φορές τον ζήλεψα για το θάρρος, το ασυμβίβαστο, τον παθιασμένο αγώνα που έδινε για την κάθαρση του αθλητισμού και για το ξερίζωμα της κατάρας του ντόμπινγκ.

Ο Φίλιππος αναμφισβήτητα ήταν η φωνή του μπάσκετ.

Τον τελευταίο καιρό έπαιξε απέναντι στον αντίπαλό του και «ζώνη» και «man to man»

Έπεσε μαχόμενος μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν είχε πια τη δύναμη να κόψει το τελευταίο τρίποντο.

Καλό ταξίδι φίλε».


19 - 20 Οκτωβρίου, 8η Συνάντηση μανιταρόφιλων

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>>, Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι Μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 08:30 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων σε ειδικούςμανιταρότοπους. Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται αδιάβροχα παπούτσια και κατάλληλη για το δάσος ενδυμασία. Για την συλλογή απαιτείται μαχαιράκι και καλάθι ή άλλο καλά αεριζόμενο δοχείο. Σε καμία περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να μαζεύονται σε πλαστικές σακούλες. Η αναγνώριση τωνσυλλεχθέντων μανιταριών θα γίνεται επί τόπου σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους υπεύθυνους συνοδούςμανιταρόφιλους. Το μεσημεριάτικο γεύμα (πικνίκ) θα λάβει χώρα στο δάσος. Η επιστροφή θα γίνει το αργότερο στις 16:00 η ώρα μμ.
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 πμ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ(1ος όροφος ) στην Κατερίνη ταυτοποίηση, καταγραφή, έκθεση των συλλεχθέντων μανιταριών και στη συνέχεια στις 11:30 πμ ομιλία με θέμα
<<Βιότοποι ανάπτυξης των μυκήτων - Εποχή εμφάνισης των μανιταριών τους  >> από τον εξαίρετομυκητολόγο κ. Στέφανο Διαμαντή.
Για περισσότερες πληροφορίες στους:
Παπανικολάου Βαγγέλη 23510 75 764 6908226440
Αποστόλου Αθανάσιος 23510 27 977 6976811281


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

ΧΑΝΘ – Πιερικός Αρχέλαος 76 - 57

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με 76-57 υπέρ της ΧΑΝΘ έληξε ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη και με έναν Πιερικό Αρχέλαο που είχε στα τρία δεκάλεπτα μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα.
Στη συνέχεια τα συνεχόμενα εύστοχα καλάθια, από την πλευρά της γηπεδούχου, ανέτρεψαν τη διαφορά.
Στα 10λεπτα: 13-16, 33-29, 49-44, 76-57.
Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Καλογερόπουλος και Παργιανόπουλος.
Οι συνθέσεις:
ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Αμπατζάς 9(1), Γκάτζιας 10, Ματενίδης 15(2), Σταματέλος, Σερέτης 3, Ζιάκας 6, Σαχπατζίδης 6, Τσουρβατζής 21(5), Κούσας, Νεοφύτου 6.
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Αμπαράς 8, Κοντσές, Γκοντόπουλος 23(3), Τσαλμπούρης 3 (1), Σακελλαρίου 6, Πέτκος, Τσαϊτουρίδης 3 (1), Γαζέτης, Ασημάκης 2, Γεωργούλας 12, Παπαδόπουλος, Οικονόμου.
● Τα άλλα αποτελέσματα: Αιγάλεω - Άργος Ορεστικό 70-62, Στρατώνι - Δόξα Λευκάδας 73-61, Hρακλής Κοζ. - Αίας Ευόσμου 74 -7 9, Ευρώπη Πευκοχωρίου-Λιβαδειά 76-83 (68 - 68 κ. αγ.), Ελευθερούπολη - Νίκη Βόλου 69-80, Aργοναύτης -Μαχητές Δόξα Πεύκων 76-80.

● Η επόμενη αγωνιστική: Λιβαδειά – Ηρακλής Κοζάνης, Νίκη Βόλου – Πευκοχώρι, Δόξα Λευκάδας – Ελευθερούπολη, Μαχητές Δόξας Πεύκων – Στρατώνι, Πιερικός Αρχέλαος – Αργοναύτης, Άργος Ορεστικό – ΧΑΝΘ, Αίας Ευόσμου – Αιγάλεω.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΝΘ Στέλιος Χατζηιωάννου: «Να βελτιώσουμε την εικόνα μας και την απόδοση μας στο επόμενο παιχνίδι»

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τη ΧΑΝΘ που έγινε στη Θεσσαλονίκη για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο καθώς  η ΧΑΝΘ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Υπό την πίεση του αποτελέσματος εμφανίστηκαν αδυναμίες που πρέπει να διαχειριστούμε και να καλύψουμε άμεσα, προκειμένου να βελτιώσουμε την εικόνα μας και την απόδοση μας στο επόμενο παιχνίδι».



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ:     Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών - Αναπληρωτές στα Ολοήμερα Σχολεία


          Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
         Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , πιστή στο «έργο» που ξεκίνησε , συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα σε καθημερινή βάση:
       Αποσπάσεις  όχι με βάση τα μόρια αλλά με το διαχωρισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε πλεονασματικές και μη, ελάχιστες- και σε άλλες ειδικότητες μηδενικές- αποσπάσεις (ΠΕ06..) και τελικά, αναγκαστική μετακίνηση των συναδέλφων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, μακριά από τις οικογένειες τους , αντιμετωπίζοντας τους ως αντικείμενα «διασκορπιστέα ανά την ενδοχώρα».
       Και το επιστέγασμα όλων αυτών, η πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ για τη στελέχωση των ολοήμερων σχολείων… στις ίδιες θέσεις απ’ όπου
οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί με χρόνια υπηρεσίας απομακρύνθηκαν!!
     Ακόμη και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι το Υπουργείο εμπαίζει μονίμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και προσπαθεί να εφαρμόσει την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» .



      Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε άρση των άδικων και αντι-εκπαιδευτικών αυτών ενεργειών και να    αντιληφθεί ότι δεν ασχολείται με αριθμούς, αλλά  με πρόσωπα υπαρκτά, με λειτουργούς που έχουν δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία.


                                                  Για το Δ.Σ.

      Η Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

            Βάσσου  Φρειδερίκη                                                     Κατιμερτζή  Μαγδαληνή


Η Σ.Ε. ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΣΤΗΣ

20/10/2013 ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΏΡΑ 12:00 ΠΜ ΓΙΑ ΝΑ

ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ

ΠΑΤΑΜΕ 38 ΧΙΛ .. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ






Αυτοί έκαψαν τους ανθρώπους στην Marfin-Ήθελαν να σκοτώσουν σύμφωνα με το βούλευμα

marfin-dolofonia-570
Στην επιφάνεια έρχεται ξανά το τραγικό περιστατικό στην MARFIN όπου έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι (η μία γυναίκα ήταν έγκυος), τρία χρόνια μετά.
Αποκαλυπτικό για την υπόθεση είναι το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο δημοσιεύει η Real News, καθώς σε αυτό βλέπουμε τα ονόματα των φερόμενων ως δραστών αλλά και έρχονται στο φως λεπτομέρειες από την  επίθεση που ήταν άγνωστες μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ως δράστης της επίθεσης κατηγορείται να είναι ο Θεόδωρος Σίψας ο οποίος αναμένεται να δικαστεί για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα οι δράστες της επίθεσης είναι μέλη σκληρού πυρήνα αντιεξουσιαστών καθώς έχουν προσαχθεί δεκάδες φορές στην Κρατική Ασφάλεια κατά την διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων» και δυνάμεων των ΜΑΤ στο Κέντρο, ως ύποπτοι για εκτόξευση βομβών μολότοφ και άλλων αντικειμένων κατά αστυνομικών. Παράλληλα κατά την διάρκεια του δεύτερου κύκλου ερευνών σχετικά με την δράση των Πυρήνων της Φωτιάς, τα ονόματα των δύο κατηγορουμένων καταγράφηκαν σε πληροφοριακό σημείωμα της Αντιτρομοκρατικής γιατί είχαν στενές σχέσεις με τρεις από τους μετέπειτα προφυλακισμένους για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή, όμως δεν προέκυψε ποτέ κανένα στοιχείο πως οι κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της τράπεζας είχαν σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Από την άλλη, κατηγορούμενος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός, όπου κινδύνευσαν συνολικά 24 άτομα, είναι ο Παύλος Αντρέεβ. Ο άνδρας αυτός κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».
Η επίθεση
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο οποίο δημοσιεύεται το βούλευμα οι δράστες: «Στην Αθήνα 5/5/2010, ο Θεόδωρος Σίψας ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας  εκ προθέσεως και απο κοινού με έτερους δύο αγνώστους εισέτι δράστες σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ. 23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών αγνώστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου στο ίσογειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία MARFIN-EGNATIA BANK και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό - βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της Αγγελική Παπαθανασίου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη».
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα: «Σύμφωνα με τους δικαστές, ο Θ. Σίψας ενεργώντας με ακόμα δύο δράστες (που δεν κατάφερε να εντοπίσει η ανάκριση) είχε πρόθεση να σκοτώσει όχι μόνο τρεις αλλά και τους ΄ευρισκόμενους εντός του εν λόγω διώροφου κτηρίου -24 άτομα- πλην όμως η πράξη του αυτή δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση και υπαναχώρηση αλλά ένενα εξωτερικών εμποδίων και δη εξαιτίας ότι τα ανωτέρω 24 άτομα κατόρθωσαν μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς να απομακρυνθούν από το ως άνω φλεγόμενο κτήριο...΄».
Οι δικαστές σημειώνουν πως οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες βήμα βήμα και υπήρχε ολόκληρη ομάδα που εκτελούσε το σχέδιο εφοδιασμένη με ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και σακίδια ωμοπλάτης και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Η εν λόγω ομάδα λίγο πριν την επίθεση είχε συνάντηση στο μέσο της Σταδίου όπου και συντόνισε τις επιθέσεις.
Φωτογραφία: Eurokinissi