ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Οι Anonymous διέρρευσαν χιλιάδες έγγραφα από το υπουργείο Εξωτερικών


Για τριπλό χτύπημα σε οργανισμούς του ελληνικού δημοσίου, ανάμεσα στους οποίους και το υπουργείο Εξωτερικών, κάνουν λόγο οι Anonymous, οι οποίοι δίνουν στη δημοσιότητα 3.700 έγγραφα. Το διαδικτυακό χτύπημα εντάσσεται στην επιχείρηση Op Golden Dawn, στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκαν η Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Στο μήνυμά τους που συνοδεύει τη δημοσίευση των εγγράφων αναφέρουν:
«Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, παράλληλα με το οικονομικό χάος η κυβέρνηση επέτρεψε στους...
Ναζί της Χρυσής Αυγής να σαμποτάρουν την ακεραιότητα όλης της χώρας και των Ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με την ελευθερία και τη ηθική.
Σήμερα δίνουμε το πρώτο χτύπημα σε μια σειρά από διαρροές που θα αφήσουν τα στόματα ανοιχτά, για να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας στην κατασκοπεία με την βοήθεια των μονάδων διαδικτυακού εγκλήματος του ENISA και του ΟΑΣΕ. Οι υπεύθυνοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων lulz θα τιμωρηθούν με την επιχείρηση OP Payback».
Τα έγγραφα που υπέκλεψαν οι Anonymous εδώ
Μέσω  "κουτί της Πανδώρας"

Σκυλεύουν την χώρα, βιάζουν την δημοκρατία




Στην Ελλάδα, η έννοια της λέξης “δημοκρατία” είναι ιδιαίτερης ελαστικότητας και προσδιορίζεται αναλόγως των εκάστοτε κυβερνώντων. Έτσι, νόμιμο και δημοκρατικό προσδιορίζεται εκείνο -και μόνο εκείνο- που αντιλαμβάνεται και επιβάλει ο εκάστοτε πρωθυπουργός μέσω ενός απολύτως ελεγχόμενου από τον ίδιο κοινοβουλίου επιβάλει την αρχή του ενός ανδρός και διαγράφει την ίδια την δημοκρατία.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για να μπορέσουν να κινηθούν μέσα σε νόμιμα (αλλά και δημοκρατικά;) πλαίσια, δημιουργούν βολικούς νόμους, οι οποίοι παραβιάζουν τόσο το Σύνταγμα όσο και τα όσα με σαφήνεια ορίζει η “Δημοκρατία” (υπάρχουν ήδη ομολογίες υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών που ομολόγησαν ότι οι κυβερνήσεις ενίοτε παραβιάζουν το Σύνταγμα) κι έτσι νομιμοποιείται το μη νόμιμο και εκδημοκρατίζεται το μη δημοκρατικό.
Η απορίες αλλά και τα ουσιαστικά προβλήματα που δημιουργεί αυτή η ελαστικότητα της δημοκρατίας αλά καρτ, είναι οι βασικές αιτίες της αποτυχίας του παρόντος πολιτικού συστήματος, το οποίο λειτουργεί χωρίς έλεγχο (δεν υπάρχει Συνταγματικό δικαστήριο), με αποτέλεσμα να παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας, αφού προηγουμένως το ίδιο το πολιτικό – κυβερνητικό σύστημα εξασφαλίσει την δική του ατιμωρησία (βλ. νόμος περί ευθύνης υπουργών και όχι μόνο, αφού ενίοτε εξασφαλίζεται και η ατιμωρησία “εργαλείων” π.χ. ΤΑΙΠΕΔ).
Συμπέρασμα; Σήμερα (αλλά και χθες) στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία. Ολιγαρχία μίας ομάδας πολιτικών ομάδων και πολιτικών οικογενειών έχουμε, αλλά δημοκρατία δεν έχουμε. Ψευδοκρατορία μίας εγκληματικής οργάνωσης που δρα με την μορφή πολιτικών προσωπείων έχουμε, αλλά δημοκρατία δεν έχουμε. Κλεπτοκρατία των ισχυρών και των κλειστών ομόκεντρων κύκλων που δημιουργούνται έχουμε, αλλά δημοκρατία δεν έχουμε.
Λίαν προσφάτως βιώσαμε και την φτιασιδωμένη από τα ΜΜΕ* και δημιουργημένη από το ίδιο το πολιτικό σύστημα «δημοκρατία» των άκρων, που μοναδικό σκοπό είχε να αναδείξει τα «(κατά)σκευάσματα» για να εμφανίσει ως καλύτερη λύση, τον «κορμό» της πολιτικής σκηνής, διαγράφοντας όχι μόνο τα αίτια αλλά και την στόχευση των «άκρων».
Τελικά, στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά, αλλά το μόνο που σίγουρα δεν έχουμε είναι η δημοκρατία. Και αυτό, δυστυχώς, δεν είναι ευθύνη εκείνων που λειτουργώντας με βάση τα προσωπικά τους ιδιοτελή συμφέροντα κατέστρεψαν την χώρα. Η ευθύνη απουσίας της δημοκρατίας είναι ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι ως άλλοι ιθαγενείς αρκέστηκαν σε χάντρες και καθρεφτάκια και εγκατέλειψαν την ίδια την δημοκρατία. Δυστυχώς, η επαναφορά της δημοκρατίας και όλων των αυτονόητων, θέλει αγώνες μεγάλους, γιατί το “τέρας” (πολιτικό σύστημα) δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα το “θύμα” (όλους εμάς δηλαδή) που το θρέφει…
Κι επειδή, οι έλληνες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ χειρότερη από τη σημερινή, εκτός εάν συμβεί κάποιο τοπικό ή παγκόσμιο γεγονός που θα αλλάξει οριστικά τον πολιτικό, τον οικονομικό και τον γεωπολιτικό χάρτη… Όσοι ευελπιστούν ήδη σε μία τέτοια εξέλιξη, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η εμφάνιση ενός τέτοιου γεγονότος θα επιφέρει πολλά περισσότερα δεινά, ενώ είναι άγνωστο το τι ακριβώς θα επιφέρει η λήξη μίας τέτοιας εξέλιξης.
Αν θελήσουμε να τοποθετηθούμε με λίγα και απλά λόγια στα όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν, θα λέγαμε πως σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια και τις διαθέσεις ενός άγριου θηρίου, ενώ στην καλύτερη περίπτωση μόνο μία άγνωστη εξέλιξη έχει την δυνατότητα να καταστρέψει το θηρίο…
Βαδίζοντας (στην καλύτερη περίπτωση) προς το άγνωστο, η μόνη μας ελπίδα είναι ο ίδιος ο… Θεός!
Παναγιωτίδης Μάρκος
* Παλιότερα οι Έλληνες σκουπιζόντουσαν στην τουαλέτα με εφημερίδα. Λαϊκή σοφία που στις ημέρες μας χάθηκε, αφού αποδείχθηκε πως οι (όχι και τόσο παλιοί) πρόγονοί μας ήξεραν πολύ καλά την στόχευση της «σοφίας» των δημοσιογράφων… Ας σημειωθεί πως ο όρος «πολιτικό ρεπορτάζ» είναι εργαλείο της συγκεκαλυμμένης κυβερνο-προπαγάνδας…


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2hizJdeOT

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ

ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ

1 - 0

Σε ποιες υπηρεσίες μετακινούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί - Βήμα-βήμα η διαδικασία


• Εκδόθηκαν οι ΚΥΑ με τη διαδικασία αξιολόγησης
• Κριτήρια και προϋποθέσεις για την επανατοποθέτησή τους
• Οι Υπηρεσίες που θα τους απορροφήσουν
• Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδεικνύεται ότι κινητικότητα δεν οδηγεί κατ' ανάγκη στην απόλυση 
Τη νέα διαδικασία αξιολόγησης των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι την επανατοποθέτησή τους στη νέα τους υπηρεσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αναλυτικά τα βήματα για τη μετακίνησή τους στις νέες τους υπηρεσίες.

Η ένταξη στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν οδηγεί κατ' ανάγκη στην απόλυση, επανέλαβε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος...
υπέγραψε δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που αφορούν στα προσόντα και τις προϋποθέσεις αξιολόγησης των δημοτικών αστυνομικών για την επανατοποθέτησή τους σε υπηρεσίες των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών στα υπουργεία Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας - «one stop shop») και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, από τους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας:

  • 1.500 έως 1.600 θα τοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία
  • 700 στα Σωφρονιστικά Καταστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης
  • 350 έως 400 στις υπηρεσίες ιθαγένειας – «one stop shop» του υπουργείου Εσωτερικών
  • 200 έως 250 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών
  • 30 έως 50 στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.
Στις ΚΥΑ διευκρινίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας και τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στις νέες τους υπηρεσίες.

Οι εν λόγω ΚΥΑ εκδίδονται σε συνέχεια των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων από το υπουργείο όπου αναλύονται τα βήματα με τα οποία οι φορείς θα υποδεχτούν υπαλλήλους από το πρόγραμμα της κινητικότητας.

Ειδικότερα, τα 7 βήματα μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, έχουν ως εξής:
  1. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωστοποιεί στο Τριμελές Συμβούλιο τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς.
  2. Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.
  3. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).
  4. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  5. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.
  6. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.
  7. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).
Οπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διαδικασία επανατοποθέτησης κάθε υπαλλήλου σε νέα θέση, διασφαλίζεται από την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Από iefimerida

Πιο βλάκας πεθαίνεις !!!


Ελλάδα 2013: Μία χρεοκοπημένη χώρα, μία απαθέστατη κοινωνία, μία οικονομική ολιγαρχία και μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να κρύψει την απάθεια και τη δειλία που την χαρακτηρίζουν πίσω από τη γενικευμένη βλακεία. 

Τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι ακόμα στην κυβέρνηση. Οι δημοσιογράφοι που δεν πήρανε χαμπάρι τη χρεοκοπία της χώρας είναι ακόμα στις θέσεις τους. Οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι που απολαμβάνουν εξοργιστικά προνόμια είναι ακόμα υπεράνω όλων. Οι πολίτες που δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα μέσα από την καθημερινή ενασχόληση και συμμετοχή τους σε κοινωνικές...
δραστηριότητες είναι ακόμα στον καναπέ τους.

Ένα από τα πιο αγαπημένα σλόγκαν των απανταχού εξουσιαστών, το περίφημο “καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται”, ήρθε και πάλι στη μόδα. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές, προσωπικότητες του πνεύματος και του κώλου απαιτούν από τους ραγιάδες που τους εμπιστεύονται να καταδικάζουν τη βία 5 φορές τη μέρα. Γιατί; Μα, γιατί ξέρουν ότι η δίκαιη και στοχευμένη βία είναι η μόνη φυσιολογική απάντηση απέναντι σε όσους οδήγησαν μία ολόκληρη χώρα στα βράχια. Και το μόνο πράγμα που φοβάται το στρατόπεδο των από πάνω είναι η βία του λαού που, σε κάποια φάση, θα στραφεί απέναντι στους δυνάστες του για να αποδώσει ουσιαστική και τυφλή δικαιοσύνη.

Καλώς ή κακώς, μόνο η βία μπορεί να αναγκάσει μία κοινωνία να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση. Δεν μιλάμε φυσικά για να κάνει ο καθένας ότι θέλει, όποτε θέλει και όπως θέλει. Μιλάμε για την άκρως απαραίτητη βία που θα προκύψει σαν αναπόφευκτη αντίδραση και θα δώσει μία κλωτσιά στο σάπιο σύστημα του χθές για να κοιτάξουμε και να υποδεχτούμε ένα διαφορετικό ελπιδοφόρο αύριο. Η βία ήταν, είναι και θα είναι εργαλείο. Μόνο στα μυαλά των αρρωστημένων τύπων είναι αυτοσκοπός και στόχος ζωής.

Με βία ελευθερώθηκε η Ελλάδα από τους Τούρκους το 1821, μετά από σχεδόν 400 χρόνια σκλαβιάς, όχι με θεωρητικές πολιτικές προτάσεις. Με βία αντιστάθηκαν οι έλληνες εξεγερμένοι απέναντι στους ναζί την περίοδο της γερμανικής κατοχής, όχι με τα επιχειρήματα του Πρετεντέρη. Με βία έγινε η επανάσταση στην Κούβα, όχι με debate ανάμεσα στον Κάστρο και τον Μπατίστα. Με βία η Αμερική ανάγκασε την Ιαπωνία να παραδοθεί και να λήξει ο Β Παγκόσμιος πόλεμος, όχι με ανταλλαγές απόψεων.

Για να το πάμε και λίγο παρακάτω με βία, και μάλιστα μαζική και τυφλή, κατάφερε η κυβέρνηση του Παπανδρέου να περάσει το μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο του 2011. Με βία, σπάνε οι απεργίες των εργαζομένων, με βία περνάνε από τη Βουλή τα αντισυνταγματικά νέα μέτρα, με βία θέλει το κράτος και οι επενδυτές να κάνουν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Είναι το λιγότερο αστείο να μιλάνε οι κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν τη βία καθημερινά για μία γενικευμένη καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται. Χωρίς την κρατική βία, αυτός ο πλανήτης θα ήταν ένα πολύ πιο ασφαλές και ειρηνικό μέρος για όλους.

Όσο για την Ελλάδα, από ότι φαίνεται η δίκαιη βία θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση της, αφού ένα 30% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Το να είσαι σκέτο ραγιάς υποφέρεται. Το να είσαι, όμως, και βλάκας και ραγιάς είναι κάτι που δεν παλεύεται…

Από imf-fuck-off μέσω paganeli

Κρύβουν την έκθεση τεκμηρίωσης…




Επιβεβαιώνεται εμμέσως πλην σαφώς το ρεπορτάζ που είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο του ”Ποντικιού” με τίτλο «Λαθροχειρία με τον αλγόριθμο», η οποία έγινε προκειμένου να βγάλει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό στα ΑΕΙ και να τεθεί σε διαθεσιμότητα κατόπιν εντολών της τρόικας.
Όπως λένε πολλοί πανεπιστημιακοί, η αποδυνάμωση των ΑΕΙ είναι η πρόβα τζενεράλε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την αλλαγή και του αντίστοιχου άρθρου του Συντάγματος.
Στο υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι ορισμένα πανεπιστήμια (τρία από τα οκτώ) υπαναχώρησαν, βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, ειδικά μετά τη λαθροχειρία που έχει γίνει στον τρόπο υπολογισμού του πλεονάζοντος προσωπικού. Το υπουργείο στην κυριολεξία κρύβει την έκθεση, παρά τη σχετική εισαγγελική εντολή, στα συρτάρια υψηλόβαθμου στελέχους και στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, εμπαίζοντας εργαζομένους και κοινή γνώμη.
Είναι χαρακτηριστικά όσα αναγράφονται στην επιστολή που μας έστειλε, μετά το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Νάνσυ Μιχοπούλου και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Σακκάτος.
Αφού στην επιστολή τους συγχαίρουν το «Π» για το «απόλυτα επιτυχημένο ρεπορτάζ με τίτλο ‘‘Η λαθροχειρία του αλγορίθμου και η αναστάτωση στα Πανεπιστήμια’’ που δημοσιεύτηκε στο φύλλο (αρ. 1.780, 3.10.2013)» και την πληρέστατη ενημέρωση, μας αποστέλλουν υπογεγραμμένο κείμενο τριών μελών του συλλόγου, στο οποίο περιγράφεται το «οδοιπορικό» τους στα υπουργεία Μεταρρύθμισης και Παιδείας, αναζητώντας, με βάση την εισαγγελική προτροπή, στα συναρμόδια υπουργεία στις 26.9.2013 τις κανονιστικές διατάξεις και την έκθεση τεκμηρίωσης με βάση την οποία εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις.
Είναι ένα κείμενο με το οποίο τρεις εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δίνουν την εικόνα του πώς αντιμετωπίζονται από το υπουργείο όταν αναζητούν έγγραφα που αφορούν τη ζωή τους.
Δείτε την ανευθυνότητα που επικρατεί ή τη σκοπιμότητα προκειμένου να συγκαλύψουν την αλλοιωμένη έκθεση τεκμηρίωσης…
Διαβάζουμε λοιπόν στο κείμενο των εργαζομένων: «Οι υπογράφοντες διοικητικοί υπάλληλοι του Ε.Κ.Π.Α., Αναστασία Κακούρου, Ζώης Παναγόπουλος και Ευάγγελος Παπούλιας, επισκεφτήκαμε το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να παραλάβουμε την υπό στοιχείο 7 ειδική έκθεση τεκμηρίωσης-εισήγηση της υπ’ αριθμ. 135211/Β2/24.9.2013 Κ.Υ.Α., η οποία προβλέπει την κατάργηση 498 θέσεων του Ε.Κ.Π.Α. και την απόλυση αντίστοιχου προσωπικού την οποία είχε ζητήσει ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α., με την αρ. πρωτ. 48789/25.9.2013 εισαγγελική εντολή, προκειμένου να την χρησιμοποιήσουμε σε δικαστική προσφυγή εναντίον της ως άνω Κ.Υ.Α. στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Από το Τμήμα του Πρωτοκόλλου του Υπουργείου μας ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο αίτημα είχε χρεωθεί στη Δ/νση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Πήγαμε στη Δ/νση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης και ζητήσαμε την Δ/ντρια κ. Κουρούπη. Οι υπάλληλοι του γραφείου της, κ. Ιντζόγλου και κ. Δημητροπούλου μας ενημέρωσαν ότι δεν είναι δυνατόν να μας δεχθεί και μας υπέδειξαν να απευθυνθούμε στην κ. Χατζηελευθερίου, διότι το έγγραφο είχε χρεωθεί σ’ αυτή.
Επισκεφθήκαμε το γραφείο της κ. Χατζηελευθερίου, η οποία απουσίαζε. Επιστρέψαμε στο γραφείο της κ. Κουρούπη και η υπάλληλος του γραφείου της κ. Κουρούπη, η κ. Δημητροπούλου, μας ενημέρωσε ότι πλέον το έγγραφο είχε χρεωθεί όχι στην κ. Χατζηελευθερίου, αλλά στη Δ/νση Στατιστικών Μελετών, και μας προέτρεψε να απευθυνθούμε στη συγκεκριμένη Δ/νση.
Επισκεφθήκαμε τη Δ/νση Στατιστικών Μελετών και εκεί μας ακολούθησε η κ. Δημητροπούλου, η οποία μας ενημέρωσε ότι το έγγραφο δεν ήταν χρεωμένο στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, αλλά οι απαντήσεις έχουν σταλεί στις Γραμματείς Διοικητικού του Πανεπιστημίου μας.
Μετά τη συγκεκριμένη ενημέρωση, ζητήσαμε τον αριθμό πρωτοκόλλου των εγγράφων που στάλθηκαν στις Γραμματείες Διοικητικού. Η κ. Δημητροπούλου, μετά από αυτό, αντί να μας δώσει τον αριθμό πρωτοκόλλου, μας ενημέρωσε ότι το έγγραφο τελικά επεστράφη στο πρωτόκολλο του Υπουργού.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το πρωτόκολλο του Υπουργού και ρωτήσαμε. Στο πρωτόκολλο του Υπουργού παρατηρήθηκε η ίδια αμηχανία και μετά την επιμονή μας, μας ενημέρωσαν ότι έχουν χρεώσει την ίδια στιγμή, δηλαδή στις 12:00 το μεσημέρι, της 1.10.2013, το έγγραφο στη Δ/νση Διοικητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, στη Δ/ντρια κ. Τριανταφυλλοπούλου και μας προέτρεψαν να την επισκεφτούμε, εφόσον ήταν επείγον για μας.
Επισκεφθήκαμε το γραφείο της κ. Τριανταφυλλοπούλου, η οποία πρόθυμη να μας εξυπηρετήσει μας ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδια να απαντήσει και ότι το αίτημά μας δεν είχε καμία σχέση με τη Δ/νση.
Στη συνέχεια, μας ενημέρωσε ότι πιθανόν αυτό που ζητάμε να μην υπάρχει στις διοικητικές υπηρεσίες και μας έδωσε το τηλέφωνό της, για να επικοινωνήσουμε, όταν θα της το χρεώσουν.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Τριανταφυλλοπούλου στις 09:00 π.μ., της 2.10.2013, μας ενημέρωσε ότι το έγγραφο δεν χρεώθηκε στη Διεύθυνσή της, αλλά πάλι στην κ. Κουρούπη, στη Δ/νση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης, για να το χειριστεί με την κ. Κανάκη, Γενική Δ/ντρια Διοικητικού, σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα.
Με δεδομένο ότι η προσφυγή μας στο ΣτΕ κατατίθεται σήμερα, 2.10.2013, και μετά την παραπάνω αναφερθείσα διαδικασία, δεν έχουμε δυνατότητα να το παραλάβουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας να βεβαιώσουμε τα παραπάνω και ενόρκως ενώπιον οποιασδήποτε αρχής».
Το Ποντίκι


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2hoL9n9dT

Αποκλειστικό : Ταινίες on Line ΤΕΛΟΣ – Η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος κλείνει τα site με παράνομο οπτικοακουστικό υλικό



Τελευταία βλέπουμε μία δραστηριότητα που δεν είναι καλό για κάποιους που έχουν μπει στο “Λούκι” της αναπαραγωγής Βίντεο και μουσικής . Το γεγονός αυτό οφείλεται σε βιντεοσκοπήσεις και download ταινιών κινηματογραφικού υλικού και όχι μόνο . Μιλάμε για ολόκληρη δραστηριότητα που μας πρόσφερε δωρεάν προβολή μέσω ίντερνετ , καινούργιων και παλιών ταινιών πολλών κατηγοριών (Δραματικές , πολεμικές , τρόμου , περιπέτειες …. κλπ). -flashstars.gr-
Τα στημένα site και οι διάφοροι λογαριασμοί με δυνατότητες που προσφέρουν στους χρήστες upload kai download εφαρμογών , έρχονται πλέον σε διαδικασία τερματισμού και όχι μόνο . Χρήστες που τοποθετούσαν το παράνομο υλικό τόσο στο facebook με γενικές ονομασίες Tainies on line κλπ βρίσκονται σε πλέον στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος . Κατασχέσεις εξοπλισμών , ποινικές κυρώσεις , εφόδους σε σπίτια – καταστήματα και άλλα πολλά έχουν βρει το δρόμο των δικαστηρίων . -flashstars.gr-
Τέλος λοιπόν για όλα εκείνα τα site που όλοι μας λίγο πολύ βλέπαμε ταινίες απο το διαδίκτυο , εντελώς δωρεάν .
-flashstars.gr-


ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΔούλα ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ Megalou ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΟ:ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ,ΤΕΡΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΑΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΟΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ ΤΗΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"

  Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον συνταγματολόγο Κατρούγκαλο


maxresdefault
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή  κ. Γ. Κατρούγκαλου, στη χθεσινή εκπομπή του Mega “Ανατροπή”, :
«Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας.
Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος.
Έφτασε ο κ. Κατρούγκαλος στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του
».

 



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2hoKd2CC7

Εκτόξευση ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών με 7,2% διαφορά από την ΝΔ


“ Συντριπτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην Αθήνα, καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του newpost.gr. Η ψαλίδα ανοίγει πολύ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 7,2 μονάδες διαφοράς από την δεύτερη ΝΔ.  ”
Συντριπτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην Αθήνα, καταγράφει δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του newpost.gr. Η ψαλίδα ανοίγει πολύ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 7,2 μονάδες διαφοράς από την δεύτερη ΝΔ.
Πιο συγκεκριμένα, στην Β’ περιφέρεια των Αθηνών, την μεγαλύτερη της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,2% με την ΝΔ να έπεται με μόλις 17%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2012 διαφορά η διαφορά βρισκόταν στο 5,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει αισθητή άνοδο στη νέα δημοσκόπηση.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει μόλις το 4,1%, με το κόμμα της Χ. Τρικούπη να χάνει το 50% της ήδη μικρής εκλογικής του επιρροής στις εκλογές του 2012 και να λαμβάνει στη δημοσκόπηση την Πέμπτη θέση μεταξύ των κομμάτων.

Το ΚΚΕ συγκετρώνει το 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 4,1%, η ΔΗΜΑΡ το 3,8%, ενώ εντύπωση προκαλεί το 8,2% της Χρυσής Αυγής, παρόλες τις πρόσφατες εξελίξεις και τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης στη Β’ Αθηνών είναι και το 18%, το οποίο δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο, μη θέλοντας να εκδηλώσει πρόθεση ψήφου.

Σε άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης, ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό συσπείρωσης της Χρυσής Αυγής, το οποίο αγγίζει το 75%, πράγμα το οποίο δείχνει ότι κάποιοι εξακολουθούν να παραμένουν προσηλωμένοι σε φασιστικές απόψεις.

Επίσης, η ΝΔ, παρόλη την προσπάθεια ορισμένων στελεχών «αλίευσης» ψηφοφόρων από την δεξαμενή της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται μάλιστα να συμβαίνει το αντίθετο με το 6,7% των ψηφοφόρων της να οδηγείται προς την Χρυσή Αυγή.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2hoKSJxaQ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΥΓΕΙΑΣ 5.000μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           


Το θεσμό του 2ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας 5.000μ. στηρίζει εμπράκτως ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς.
Ο κ. Παπάς επισκέφτηκε τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή στο Δρόμο Υγείας 5.000μ. που πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013.
«Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη γιορτή τόσο για τον αθλητισμό, όσο και για την πόλη μας, καθώς δίνει την ευκαιρία στον καθένα από εμάς να αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία ζωής, ενισχύοντας, παράλληλα, τον πολιτισμό, αλλά και τον τουρισμό. Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω σε νυχτερινό αγώνα και πιστεύω ότι η διαδρομή στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα είναι απολαυστική για όλους. Πρωτοβουλίες όπως αυτή στέλνουν το μήνυμα ότι βασικός στόχος δεν είναι η νίκη, αλλά η αξία που έχει το να αγωνιζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Παπάς.
Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας 5.000 μ. πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 8.570, αριθμός ρεκόρ συγκριτικά με περσινά δεδομένα, ενώ πολλοί είναι οι καταξιωμένοι αθλητές που θα τρέξουν στη φετινή διοργάνωση.






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ




Σύμφωνα με το αρ. 4304/17-9-2013 έγγραφο του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών  και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων  και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.
Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων
Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

09:45 - Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.

10:15 – Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή.

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.
            Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.   
            Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.
Σύλλογοι και Σωματεία της Π.Ε. Πιερίας που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια θα πρέπει να το δηλώσουν στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, τηλ. 2351351261 μέχρι την Παρασκευή 18-10-2013 και ώρα 12:00'.

       Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.


                                                                                    Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                          ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ








Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την απελευθέρωση της Κατερίνης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 15   Οκτωβρίου  2013


  


Υπερήφανοι για τους αγώνες και τις νίκες που πέτυχαν οι πρόγονοί μας, υποκλινόμαστε με τιμή,  ευγνωμοσύνη και σεβασμό στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την προάσπιση του ιερού δικαιώματος της ελευθερίας. Με  δύναμη ψυχής,  πατριωτισμό, θάρρος,  τόλμη,  αγάπη για τον τόπο, αυταπάρνηση και αυτοθυσία συνέβαλαν,  ώστε σήμερα η Κατερίνη να είναι ελεύθερη.


Στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης που ζούμε σήμερα, εάν αναλογιστούμε την πραγματικά  δύσκολη περίοδο που βίωσαν οι πρόγονοί μας,  θα πάρουμε κουράγιο και δύναμη και με πείσμα, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη, ομοψυχία, θέληση και πίστη στις ικανότητές μας θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.



Φέτος η πόλη μας γιορτάζει, τα 101 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό στις 16 Οκτωβρίου 1912 κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού πολέμου (1912-1913 ), από την 7η Μεραρχία πεζικού. Η τελευταία μάχη που δόθηκε ήταν στο Κολοκούρι, σημερινός Σβορώνος, όπου η μονάδα του 20ου  Συντάγματος δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση, με αποτέλεσμα να πέσουν ηρωικά ο   Αντισυνταγματάρχης,  Δημήτριος Σβορώνος, Διοικητής του 20ου  Συντάγματος, ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Δημήτριος Νίκας και  ο Λοχίας Βίγκος Θωμάς. Της απελευθέρωσης, προηγήθηκαν δύσκολες μάχες, όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου 20 ακόμα άτομα, ανάμεσά τους και ο 17χρονος εθελοντής από την Κρήτη, Κονταξάκης.


Η  επέτειος σαν την σημερινή -με τα μηνύματά της που πάντα είναι επίκαιρα και ισχυρά- μας διδάσκει. Με τα διδάγματα της εποχής εκείνης και την ιστορική διαδρομή της πόλης ως οδηγό,  μπορούμε να πορευτούμε και να αγωνιστούμε ενάντια στις σημερινές προκλήσεις, εξασφαλίζοντας  ένα ασφαλές μέλλον στις επόμενες γενιές. Άλλωστε, η  επέτειος αυτή μας  εμπνέει να συσπειρωθούμε για την αναγέννηση της οικονομίας  και μας πεισμώνει να σταθούμε απέναντι στα  τωρινά  προβλήματα, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς με δυνατή την ιστορική μνήμη και ακλόνητη  την εθνική μας  ταυτότητα.

Σήμερα,  τιμούμε την ιστορία της πόλης μας, θυμόμαστε το παρελθόν  και οραματιζόμαστε ένα  μέλλον με ευκαιρίες,  προοπτική και ανάπτυξη. Ας αναζητήσουμε λύσεις, ας διεκδικήσουμε και ας ανακαλέσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτουμε για να γυρίσουμε σελίδα σε ένα καλύτερο αύριο.


               Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


                      ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΕΣΠΑ- ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ



Αν θέλαμε να δώσουμε μια άλλη ερμηνεία του οφθαλμός αντί οφθαλμού,θα μπορούσαμε χιουμοριστικά να πούμε ας εκμεταλλευτούμαι αυτούς που μας εκμεταλεύονται. Βέβαια μια τέτοια αντιστοιχία δεν μπορεί να είναι απολύτως εύστοχη,σε κάθε περίπτωση όμως δίνει το στίγμα του πως πρέπει να χαράξουμε την οικονομική πολιτική μας και πως πρέπει να κινηθούμε ως Ευρωπαίοι πολίτες μέσα στην πολυπόθητη ισονομία και δικαιοσύνη που οφείλει να εφαρμόζει το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένας από τους λίγους μοχλούς επιχειρηματικής ανάπτυξης αν όχι ο μοναδικός στην ”στεγνή”  Ελλάδα από ρευστότητα,δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας δίνει σήμερα το ΕΣΠΑ.
Δυστυχώς η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται στην χώρα μας αλλά συνολικά στις ευάλωτες αυτή την εποχή χώρες της Ε.Ε,σύμφωνα με  την οικονομική και κοινωνική επιτροπή,έχει καταγράψει τον 1 στους 4 νέους στην Ευρώπη ως άνεργο.Η ανεργία στην χώρα μας σε επίπεδο νέων αγγίζει το 65% με αυξητική τάση και μας κατατάσσει πρωταθλητή ανεργίας εντός της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης. Αυτό είναι προϊόν της  λανθασμένης αντίληψης που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την ορθολογική πρακτική επιχειρηματικής ανάπτυξης και την κακή προσέγγιση ενός  ακριβού  συμβολαίου σύμβασης αορίστου χρόνου με το δημόσιο τομέα,σε συνδυασμό φυσικά με την εφαρμογή ανορθόδοξης  οικονομικής πολιτικής.
Βεβαίως μεγάλο στοίχημα αποτελεί η αλλαγή κατεύθυνσης της επιχειρηματικής γραμμής μας και η στροφή της επαγγελματικής κουλτούρας μας,στον φυσικό μας πλούτο που προσδιορίζεται στην Γεωργία και τον Τουρισμό,αλλά και την ευλογία που μας δίνει η γεωγραφική μας θέση που επιτάσσει την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων και του φυσικού αερίου.Άρα λοιπόν χρειαζόμαστε  ένα γνήσιο σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που θα βασίζεται σε παραγωγικές επενδύσεις.
Υπάρχει σήμερα η δυνατότητα εκμετάλλευσης του ΕΣΠΑ για την δημιουργία επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή αρκούμαστε στην επιδοτούμενη εργασία που απλώς ανακουφίζει την μεγάλη πληγή της ανεργίας;
Αφουγραζόμενοι το κλίμα της εποχής και αντιλαμβανόμενοι τις οδυνηρές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η παρατεταμένη ανεργία των πολιτών και δη των νέων στην Ε.Ε.,έχουν παρουσιαστεί με ένταση το τελευταίο διάστημα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας με κονδύλια της Ε.Ε. και υλοποίηση σε συνεργασία με το υπουργείο εργασίας και τον ΟΑΕΔ.
Αυτή η πολιτική που επαφίεται στην flexiciutrity (ευέλικτη εργασία) και εφαρμόζεται στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης πολλά χρόνια τώρα,έχει σκοπό να κρατήσει εργασιακά και κοινωνικά ενεργούς τους νέους πολίτες,έστω περιοδικά,με σκοπό να ανακουφίσει δίχως όμως να λύνει το εργασιακό πρόβλημα,αλλά δίνοντας ενέσεις ψυχολογίας.
Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική πολιτεία μέσω των υπουργείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούται να εμπνευστεί ένα στρατηγικό σχέδιο δημιουργίας Ελληνικών επιχειρήσεων που θα επιδοτούνται από την Ε.Ε με όρους ωφέλιμους για τον επιχειρηματία και την επιχείρηση,ώστε να δημιουργήσει τις  προϋποθέσεις να βγουν οι Έλληνες πολίτες από το τέλμα και να μην αρκείται σε επιδοτούμενη εργασία που οπωσδήποτε μόνο καλό κάνει,αλλά δεν αποτελεί αντίδοτο.

Σε αυτή την λογική άμεσα εκμεταλεύσιμα είναι τα ήδη υπάρχων προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας ,της Επιστημονικής Υποστήριξης Νέων Αγροτών,της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας όπου δυστυχώς η απορροφητικότητα των κονδυλίων δεν είναι η ανάλογη των περιστάσεων και αυτό μας καθιστά για έναν ακόμη λόγο υπότροπους σε ότι αφορά την οξυδέρκεια μας και την πολιτική διαχείριση στους Ευρωπαίους.
Αν στις δύσκολες οικονομικές εποχές που ζούμε και στην επιβολή της λιτότητας από τους δήθεν αλληλέγγυους Ευρωπαίους Εταίρους μας Γερμανούς,υπάρχει μια διέξοδος ώστε  να πάρουμε και εμείς χρήματα από την Ευρώπη(αυτά που διακιούμαστε),αυτή πρέπει να είναι η άμεση σύνταξη προγραμματικών σχεδιασμών χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος των Ελλήνων,η αγαστή συνεργασία με τους εξιδικευμένος συμβουλευτικούς φορείς,η ασφαλή και διάχυτη πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων,η καθοδήγηση για την αλλαγή παιδείας στα επίπεδα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας άμεσα συναπτόμενη με τις παγκόσμιες ανάγκες της αγοράς και η εκτέλεση του εγχειρήματος με αξιοκρατία και διαφάνεια.


ΑΣ Πανεδεσσαϊκός - ΣΦΚ Πιερικός-Αρχέλαος 30-42

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για τo πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ

Για το πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ η ομάδα τους Πιερικού Αρχελάου νίκησε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής στην Έδεσσα, τον τοπικό Πανεδεσσαϊκό με 40-32.

Διαιτητής ήταν ο κ. Μητώνας.

Στα δεκάλεπτα: 4-9, 5-21, 16-36, 30-42.

Οι συνθέσεις: 

ΑΣ Πανεδεσσαϊκος (Πούφλη Μ.): Λυμπάρη 1, Σάλα 7, Αντώνογλου 4, Σιαντή 2, Σιβένα 2, Παζάρκα 2, Κέτσου, Δήμτση 10, Ρωσσικοπούλου 2.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου): Σότο, Μπόζογλου 15, Σημαιάκη, Παπακώστα 7, Πούλιου 2, Πάπα 16, Κελίδου, Μαρκοπούλου 2,Τσιούμαρη, Νατσιοπούλου.
*
ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΓΑΣ Βατανιακός Σάρισα 49 - 88

Για τo παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Με 88-49 νίκησε η παιδική ομάδα του ΓΑΣ Βατανιακός Σάρισα την αντίστοιχη του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Τα δεκάλεπτα: 6-28 , 18-48, 28-69, 49-88.

Διαιτητής ήταν ο κ. Σιαμάτρας Βασίλης.

Οι συνθέσεις: 

ΣΦΚ Κατερίνη 2008  (Τσερνισώφ):  Μουταφίδης 1, Κουνατίδης Μ. 2, Μπλέτσας, Σουγλέρης 11, Κωσταντής 2, Ψαρρός 14(3), Στεργιοπουλός, Ελευθεριάδης 4, Ζαΐμης , Βαλασιάδης, Παπανικολάου 15.

ΓΑΣ Σάρισα Βατανιακός (Χοτοκουρίδης): Μαχαιρίδης 39(1), Χατζούλης 19, Κατσάρας 8, Μέλιος Χρ. 2, Μέλιος Β. 6, Αραπαντσής 7, Χατζής 2, Τσαβδαρίδης 5.


Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας 2013-2014.

Η διάθεση γίνεται από τα γραφεία του συλλόγου και στο τηλ. 23510 32153, τα μέλη του Δ.Σ. και στο τηλ. 6978 495134.

Η τιμή τους είναι 30 €, 50 € και 70 €.

ΦΩΤΟ:
Οι κάρτες διαρκείας του Πιερικού Αρχελάου για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!! ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!!


ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ 
 ΠΟΛΥ,  ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 
ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ!!!!
Εκτυπώστε,διαδώστε ,κολήστε το .Να είμαστε εκεί όλοι!
 
 

«Αγοράζω πετρέλαιο θέρμανσης, γνωρίζοντας τα δικαιώματά μου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  14-10-2013 - Επειδή βρισκόμαστε, ένα βήμα πριν ο χειμώνας, μας δείξει τις άγριες διαθέσεις του, και εμείς ως καταναλωτές, παρά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουμε... από την οικονομική ύφεση, θα πρέπει να εφοδιαστούμε με πετρέλαιο θέρμανσης, και επειδή η αγορά  του πετρελαίου θέρμανσης ,ανοίγει επίσημα αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για την προστασία μας, από τυχόν καταδολιεύσεις και ελλιπείς παραδόσεις, μας παραθέτει τις συμβουλές της: 


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

1) Έρευνα αγοράς:
 Απαραιτήτως ,κάνουμε έρευνα αγοράς για την εξασφάλιση καλής τιμής.. Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία..Απαραίτητο επίσης είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας,πριν παραγγείλουμε. (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων, σε φωτεινές πινακίδες, εμφανείς, στους καταναλωτές)

 2) Απαραίτητη η Ογκομέτρηση της δεξαμενής,
  Υποχρεωτικά ,πρέπει να υπολογίσουμε την χωρητικότητα της δεξαμενής μας. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου ,γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει την χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα

4) Καθαρισμός της δεξαμενής:
 Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας, θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και  είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση, για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και  επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. Καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση, είναι, αμέσως, μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης δηλαδή Απρίλιο και Μάιο, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.να τον ρυθμίσουμε ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.

 5) Σωστή διαχείριση σε πολυκατοικία:
 Ο Διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση ¨του πετρελαίου, στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λ.π. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συν αποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. Επίσης αναγράφεται, ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου. κ.λ.π.)

ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΜΑΣ

 α) Να μην είναι Παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου: Είναι μία μορφή κλοπής του καταναλωτή κατά την παράδοση του πετρελαίου θέρμανσης. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο την ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας όμως μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από την ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα ,που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.


 β) Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι από δεκάδες λίτρα ανάλογα με το μήκος και την διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου ,μπροστά μας.


 γ) Παράδοση με προ μέτρηση: Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προ μέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.


 δ) Ελέγχετε ,ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προ μέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.


 ε) Παραποιημένη βέργα μέτρησης: Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης ,καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτριση της δεξαμενής.


ζ) Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης, Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση της Ε.Π.Κ.Κ, ή της αρμόδιας Αρχής.. Εάν παρά τα παραπάνω νιώσετε εμπορική πρακτική που θίγονται καταναλωτικά σας δικαιώματα , μπορείτε να το καταγγείλετε αφού επικοινωνήσετε με το γραφείο Προστασίας Καταναλωτή, της Ε.Π.Κ.Κ και στα τηλέφωνα 2821092666 και 2821092306 αλλά και ακόμα στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο 1520

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη


pentapostagma.gr