ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τη Δευτέρα θα δημοσιευθούν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων Ρομά

Τη Δευτέρα θα δημοσιευθούν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων Ρομά

Διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο φθάνει μέχρι και την Αυστραλία, έχει προκαλέσει η περίπτωση της μικρούλας, που εντοπίστηκε σε οικισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας.

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα, που δέχεται η αστυνομία στην Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, SKY NEWS, TIMES και άλλα), αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής. Μάλιστα ο όγκος των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.

Το ενδιαφέρον ωστόσο κυρίως των διεθνών μέσων, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι, η περίπτωση της μικρής Μαρίας (όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομα της), έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007. Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στην δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού, όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα, που φέρεται ότι είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών, ενώ, μεταξύ των λοιπών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού, ως ξεχωριστή αξιολογήθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τελικά η έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα.

Η προσοχή της αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους, τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση και των φωτογραφιών αυτών, θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Την Δευτέρα εξάλλου πρόκειται να απολογηθούν και στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/359632/ti-deytera-tha-dimosieythoyn-oi-fotografies-ton-syllifthenton-roma#ixzz2iBNByXBA

Δεμένες οι κατηγορίες κατά Ε.Βενιζέλου για τη σύμβαση του 2010... Για να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος εισαγγελέας εκτός "αντιφασιστικού" μνημονιακού τόξου...

Μέσω "logiosermis"
Απόλυτα δεμένες θεωρεί τις κατηγορίες σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στα χέρια του τη σύμβαση Neptune II που υπέγραψε το 2010 και η οποία προβλέπει χρονοδιάγραμμα πληρωμών ύψους 1.321.000.000 ευρώ χωρίς να δεσμεύει στο παραμικρό το νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα να… κόψει λαμαρίνα ή να βάλει μία βίδα στα δύο επιπλέον υποβρύχια Type 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.
Σημειώνεται πώς ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε για το αντίθετο τη στιγμή που αποκαλύπτονταν πώς η Ferrostaal είναι αυτή που έχει δώσει «μίζες» εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους για να πάρουν το συμβόλαιο των υποβρυχίων οι Γερμανοί.
Με τα δεδομένα αυτά και τις συνθήκες που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πώς αν κατατεθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή θα στηριχθεί και από βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ταχθεί κατά της σύμβασης του κ. Βενιζέλου και τον έχουν επικρίνει σφόδρα για τους χειρισμούς στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχοντας πληρώσει περίπου 2,3 δις ευρώ για τα τέσσερα γερμανικά υποβρύχια Type 214, θα έπρεπε να καταβάλουν κάτι παραπάνω από 1,3 δις ευρώ για να τα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, όπως επίσης να παραλάβει το αναβαθμισμένο «Ωκεανός» και αντί δύο εκσυγχρονισμένων Type 209/1200 ισάριθμα καινούργια Type 214.
Ο κ. Βενιζέλος με τα τραγικά αυτά στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του σκανδάλου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, από το 2000 που ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπέγραψε την αρχική σύμβαση έως το 2010 με τα δικά του πεπραγμένα, επιχαίρει που καταφέραμε να πάρουμε το «Παπανικολής» μετά από χρόνια καθυστερήσεων και εργασιών για να πάρει τα… ίσια του.
Πρόλαβαν μάλιστα οι υπουργοί της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος να δώσουν από το 1,3 δις ευρώ συνολικά 362 εκατομμύρια ευρώ στους Γερμανούς και το νέο αφεντικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κ. Σάφα.
Τα 132 εκατ. ευρώ εξ αυτών αφορούσαν σε πληρωμές για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων Type 214 τη στιγμή που η διοίκηση δεν είχε προχωρήσει ούτε καν στην παραγγελία μίας λαμαρίνας και άφηνε τους εργαζόμενους απλήρωτους, χωρίς καμία συνέχεια εργασιών για τα τρία Type 214 της αρχικής σύμβασης.
Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών δεν προχώρησε αφού είχε πέσει η κυβέρνηση του ΓΑΠ, ανέλαβε πρωθυπουργός ο Λ. Παπαδήμος και υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Δ. Αβραμόπουλος. Ο ίδιος ήταν που ζήτησε να μην συνεχιστούν οι πληρωμές προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το Μαίο του 2011 (αφού είχε πληρωθεί η πρώτη δόση των 50 εκατ. ευρώ για το 2011).
Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος αν ζητούσε να σταματήσουν οι πληρωμές, όπως ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή για να απαντήσει στο «άδειασμα» Αβραμόπουλου και στην επίθεση από το ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν σα να υπονομεύει τον εαυτό του.
Αντίθετα, ο νύν υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να «χρεωθεί» τα καμώματα των άλλων που θα τον παρέσερναν στο «βούρκο» του Σκαραμαγκά. Αυτός ήταν και ο λόγος που κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη σύμβαση Βενιζέλου και όταν ανέβηκαν οι τόνοι διεμήνυσε πως δεν δέχεται οδηγίες.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μπορεί να επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, αλλά μάλλον ξεχνάει πώς αυτή επιτεύχθη με τις ψήφους μόνο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν την είχαν ψηφίσει, άρα δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο και να την στηρίξουν.
Κάθε άλλο μάλιστα. Έχουν πολλούς λόγους να τραβήξουν το «χαλί» κάτω από τα πόδια του κ. Βενιζέλου, αφού θεωρούν πώς η παρουσία του στην κυβέρνηση με τη Ν.Δ. και οι… βλέψεις του για το αύριο μπορούν να παρασύρουν το κόμμα της Ν.Δ. στον πάτο. Εκεί που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ.
Μία λοιπόν Εξεταστική Επιτροπή από το ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του κ. Βενιζέλου σίγουρα θα στηρίζονταν και από βουλευτές της Ν.Δ. που θα ήθελαν να τον δουν στο εδώλιο. Γλύτωσε την παραμπομπή για τη λίστα Λαγκάρντ και πιθανόν να το βρει για τα υποβρύχια, η οποία έχει αποδειχθεί επίσης τραγικά επιζήμια για το Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους.
Αυτό είναι το έγγραφο που «καίει» τον Ε. Βενιζέλο εξαιτίας της υπογραφής μιας σύμβασης με χρονοδιαγράμμα πληρωμών προς το Σάφα και τους Γερμανούς, αλλά χωρίς καμία εγγύηση, δέσμευση ή ρήτρα για την παράλληλη παράδοση έργου όσον αφορά στη ναυπήγηση των δύο υποβρυχίων



H FERROSTAAL ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
Τα έγγραφα που "καίνε" τον Ε.Βενιζέλο για την σύμβαση των υποβρυχίων

Διαψεύδουν απόλυτα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο τα γεγονότα σε ότι αφορά τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214.

Oι Γερμανοί της ναυπηγού εταιρείας TKMS ψεύδονταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το γνώριζε ότι ψεύδονταν όταν διαβεβαίωναν ότι «Η Ferrostaal (σ.σ. η εταιρεία που δίνει τις μίζες στο πρόγραμμα των υποβρυχίων) δεν έχει καμία σχέση με τη νέα σύμβαση που υπογράψαμε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Ε.Βενιζέλου και η όποια σχέση της με την TKMS σταματάει το 2005». Η

Στην επιστολή του Atzpodien που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με προσωπική εντολή του υπουργού Ε.Βενιζέλου, αναφέρεται ότι "η HDW δεν έχει καμία σχέση με την Ferrostaal, απλώς στα προγράμματα που είχε αναλάβει η HDW ως ναυπηγός εταιρεία, η Ferrostaal είχε αναλάβει το ... μάρκετινγκ και η όποια σχέση με την HDW τελειώνει το 2005".

Υπενθυμίζεται η Ferrostaal είναι η εταιρεία η οποία καταδικάστηκε στην Γερμανία για την δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων με ποσό ύψους 84 εκατ. ευρώ για τις δύο συμβάσεις των ετών 2000 (αγορά τεσσάρων T.214) και του 2002 (πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τριών υποβρυχίων 209/1200).

H τελευταία σύμβαση Neptune II που αναθεωρήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον Ε.Βενιζέλο και μετέτρεψε τον εκσυγχρονισμό των δύο εναπομείντων υποβρυχίων Type 209/1200 σε αγορά δύο νέων Type 214 είναι και η πέτρα του σκανδάλου η τουλάχιοστον της τελευταίας φάσης του σκανδάλου των υποβρυχίων.
Είχε προηγηθεί η έναρξη εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου 209/1200 S118 ΩΚΕΑΝΟΣ η οποία ακόμα εκκρεμεί σε ότι αφορά τις δοκιμές και την αποδοχή του υποβρυχίου.

Σε έπιστολή του εκτελεστικού πρέδρου της TKMS H.C.Atzpodien για τη εμπλοκή της Ferrostaal στη σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι «από το 2005 δεν μετέχει πλέον η Ferrostaal, στη σχετική κοινοπραξία άρα δεν είναι αντισυμβαλλόμενός μας στην προκειμένη περίπτωση, αφήνοντας την αίσθηση, η οποία είναι σαφής -όχι ρητή αλλά σαφής από την επιστολή του- ότι είναι και ο ίδιος πιο ευτυχής που δεν εκπροσωπεί τώρα και την εταιρεία αυτή αλλά μόνο το δικό του όμιλο"!

Κάτι που είναι 100% ψευδές. O Ε.Βενιζέλος, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έχει δημοσιεύσει το defencenet, ήξερε την εμπλοκή και στη νέα σύμβαση της Ferrostaal, αλλά παρ'όλα αυτά το δέχθηκε και προχώρησε στην υπογραφή της αναθεώρησης της σύμβασης και καταβολής επιπλεόν 520 εκατ. ευρώ.

Η Ferrostaal (που στο μεταξύ είχε συγχωνευθεί με την άλλη γερμανική εταιρεία που ελέγχεται επίσης για δωροδοκίες αξιωματούχων, την ΜΑΝ), όχι απλώς εξακολουθούσε να είναι και μετά το 2005 αντισυμβαλλόμενο μέρος στις δύο συμβάσεις των υποβρυχίων με το ελληνικό δημόσιο, αλλά στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 ήταν η μία από τις δύο εταιρείες (η άλλη είναι η θυγατρική της TKMS, η HDW) που κατήγγειλαν τις δύο συμβάσεις υποβρυχίων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!
Και επιμένουν Γερμανοί και Βενιζέλος ότι από το 2005 η Ferrostaal δεν είχε καμία σχέση με ττις συμβάσεις!

Eπίσης δημοσιεύουμε και μία «προειδοποιητική» επιστολή των HDW-ΜΑΝ Ferrostaal προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πάλι, με ημερομηνία 17 Αυγούστου, με τις ίδιες υπογραφές.


Τι αποδεικνύουν όλα αυτά: -Η TKMS ψεύδεται συνειδητά απέναντι στο υπουργείο και κατ’επέκταση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο όταν υποστηρίζει ότι «Από το 2005 δεν μετέχει στην κοινοπραξία η Ferrostaal». Η Ferrostaal, η εταιρεία στελέχη της οποίας ομολόγησαν στην Γερμανία ότι «λάδωσαν» Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους και τον Άκη Τσοχατζόπουλο το 2000 και το 2002, είναι πάντα ΕΔΩ και ήταν και επί Ε.Βενιζέλου. -Η Ferrostaal είναι πρακτικώς αδύνατον να μην είχε εμπλοκή στη σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος. Για να αποσυρθεί η καταγγελία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να προχωρήσει η νέα σύμβαση, χρειάζεται η υπογραφή της Ferrostaal, ακόμα και αν δεχθούμε την «γερμανική ανακούφιση» από την «μη συμμετοχή πλέον της Ferrostaal στο σχήμα». 



Δηλαδή αν δεχθούμε ότι η Ferrostaal παραιτήθηκε δικαιωμάτων σε συμβάσεις ύψους 3,4 δισ. ευρώ γιατί έτσι της είπε το υπουργείο. -Το βασικότερο όλων:

Αφού ο Ε.Βενιζέλος γνώριζε ότι υπήρχε συγκεκριμένο θέμα ζήτησε έγγραφη δέσμευση ότι στη νέα σύμβαση με την οποία έδωσε 515 επιπλέον εκατομμύρια στους απατεώνες της HDW, δεν περιλαμβανόταν καθ'οιονδήποτε τρόπο και δεν είχε καμία ωφέλεια η Ferrostaal;

Όχι! Γιατί; Μάλιστα όλα αυτά μας οδήγησαν να ερευνήσουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την MFI (Marine Force International), τη νέα εταιρεία «χρηματοδοτήσεων» της TKMS που επίσης ερευνάται από την γερμανική δικαιοσύνη: Στην πραγματικότητα είναι η ίδια η … Ferrostaal!

Και ένα τελευταίο: Η ομάδα του Ι.Σάφα που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις για την σύμβαση που υπέγραψε ο Ε.Βενιζέλος και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στη Βουλή, αλλά και η υπογραφή τους στο υπουργείο Άμυνας, έγινε από την ομάδα στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου και γι'αυτό υπάρχει και επίσημη παραδοχή τους σπό τον Ε.Βενιζέλο, ο οποίος είχε ερωτηθεί σχετικά!

Και μετά αναρωτιέστε για τους Νεφελίμ... Πάρτε μια εικόνα από σύγχρονες διασταυρώσεις!!!




 Σόκ και δέος!
Διασταυρώνουν ανθρώπους με ζώα στη Βρετανία
Ομάδα επιστημόνων έχει δημιουργήσει 150 ανθρώπινα υβρίδια με ζώα. Και πιο συγκεκριμένα, στη Βρετανία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων. Η αποκάλυψε έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο.

«Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.

 Συγκεκριμένα, η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.
Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα. Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες, στα cybrids. που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων. Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία. Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.
hybridanimalhuman

Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα. Η αποκάλυψη των πειραμάτων Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.
Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά. Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών. Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός. (conspiracyfeeds)


news24gr

Η Πτώση των Πραξικοπηματίων Ζήτημα Ζωής η Θανάτου για τον Ελληνικό Λαό


 

 Σπύρος  Κότσιας
Η Μήλος ήταν μια πόλη – κράτος στο Αιγαίο, μια σπαρτιάτικη αποικία
σημείο αντίστασης ενάντια στην Αθηναϊκή  κυριαρχία στο αρχιπέλαγος. Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, παρ όλη τη συμπάθεια που το ολιγαρχικό καθεστώς της πόλης έτρεφε προς τη Σπάρτη, η πόλη έμεινε ουδέτερη και δεν θέλησε να πάρει μέρος στον πόλεμο. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε προσβλητικό από τους Αθηναίους οι οποίοι το 426 πχ πολιόρκησαν την πόλη. Ακολούθησε ένας χειμώνας λιμού και μετά η Μήλος παραδόθηκε. Οι Αθηναίοι όμως δεν αρκέστηκαν στην παράδοση  και αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους κατοίκους του νησιού  φονεύοντας όλους τους άνδρες   ενώ τις γυναίκες και τα παιδιά τους έκαναν δούλους και όλη η νήσος δόθηκε στους Αθηναίους αποίκους. Ο Ηγεμόνας, στην προκειμένη περίπτωση η πόλη της Αθήνας, στο όνομα αυτού που οι Γερμανοί ονομάζουν στις μέρες μας  Realpolitik θέλησε  με κτηνώδη  τρόπο να επιβεβαιώσει  την πολιτική του ισχύ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει στη χώρα μας σήμερα,  βέβαια δεν υπάρχει πόλεμος ούτε ανήκουμε σε διαφορετικά στρατόπεδα με την κυρίαρχη ευρωπαϊκή δύναμη τη Γερμανία, απεναντίας  είμαστε «ισότιμοι» εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέλη της Ευρωζώνης την πολιτική της οποίας  υποτίθεται ότι συνδιαμορφώνουμε. Και το κυριότερο, οι κυρίαρχες ελίτ στη χώρα είναι πλήρως υποταγμένες και πειθήνια όργανα της Γερμανίας την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της οποίας, θέτουν υπεράνω και από αυτήν ακόμη την επιβίωση του Ελληνικού Λαού.

Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι, πλέον, μια ανεξάρτητη χώρα, δεδομένου ότι αποτελεί στην κυριολεξία αποικία χρέους της Γερμανίας η οποία ως κυρίαρχος ηγεμόνας δείχνει την ίδια κτηνώδη συμπεριφορά την οποίαν επέδειξαν οι Αθηναίοι στους ανυπότακτους  κατοίκους της Μήλου. Η διαφορά είναι ότι η Γερμανία την σκληρότητά της την εφαρμόζει όχι στο πεδίο του στρατιωτικού πολέμου αλλά στην οικονομία με αποτελέσματα εξίσου οδυνηρά για τους Έλληνες,   οι οποίοι βιώνουν καθημερινά ένα δράμα  βλέποντας τη ζωή τους να υποβαθμίζεται, τους δημοκρατικούς θεσμούς να συρρικνώνονται μέχρις εξαφανίσεως και τα όνειρά τους για ένα καλλίτερο μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους να θυσιάζονται στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των τοκογλύφων και του Ευρωπαϊκού Αυτοκρατορικού Τριγώνου το οποίο, σύμφωνα με τον Ν Κοτζιά, αποτελείται από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές (οι οποίες στην Τρόικα εκπροσωπούνται από το ΔΝΤ), τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τη Γερμανία ο ρόλος της οποίας είναι έμμεσος μεν μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών και αγορών αλλά και άμεσος με αυτοτελή λόγο και παρέμβαση.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να γίνει στη χώρα μας ένα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Ο Γρ Κασιμάτης σε σχόλιό του αναφέρει « Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν   αμφιβολίες…. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε – αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχτούμε. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει στη χώρα έχει  γίνει πραξικόπημα με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφαση  πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, όπως γνωρίζει πολύ καλά και την κατάληξη όσων σήμερα ζούμε.


Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών. Έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας  και ανεξαρτησίας. Έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνωρίζουν πως η θέση τους για το  υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με τη δική μας  δουλεία και την άλωση της χώρας στο διηνεκές.

Αυτούς τους πραξικοπηματίες  πρέπει να τους απομακρύνουμε  εμείς γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι είναι πια ζήτημα ζωής η θανάτου. Η αυτοί η Εμείς.

Παρέθεσα αυτούσιο το  συγκλονιστικό κείμενο του Γρ. Κασιμάτη θέλοντας να τονίσω την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει ο τόπος και τους κινδύνους οι οποίοι δημιουργούνται από τη συνέχιση αυτής της πολιτικής για το Δημοκρατικό μας πολίτευμα αλλά και την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας.

Για να αποτραπούν οι κίνδυνοι απαιτείται η άμεση, καθολική και συγχρονισμένη αντίδραση από τη μεριά του λαϊκού παράγοντα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιο τρόπο θα οργανωθεί και τι μορφές θα πάρει , ώστε να κατορθώσει να σταματήσει σε πρώτη φάση  τη νεοφιλελεύθερη  επέλαση και στη συνέχεια να την ανατρέψει.

Ο  Πάμπλο Γκρου  Κανέδο Υπουργός Πολιτισμού της Βολιβίας δίνει τη δική του απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μεταφέροντας μας Την εμπειρία του από τον αγώνα του λαού της Βολιβίας για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού. « Αυτό που συνέβη στη Βολιβία έγινε πολύ γνωστό παγκοσμίως. Ήταν η πρώτη φορά που οι κοινωνικές οργανώσεις νίκησαν, κατατρόπωσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Νίκησαν πραγματικά στο δρόμο και τους ανάγκασαν να πάρουν πίσω την ιδιωτικοποίηση του νερού. Αυτό που κάναμε ήταν να οργανωθούμε  όχι σε πολιτικά κόμματα αλλά στον περίγυρό μας, στη  γειτονιά, στην κοινότητα, στα πανεπιστήμια. Αυτό που ανακαλύψαμε τότε ήταν ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν ήταν αναγκαία για να αλλάξουμε το κοινωνικό μοντέλο της χώρας».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εμπόδια που θα συναντήσει μια τέτοια προσπάθεια θα είναι μεγάλα και οι παγίδες διαρκείς, όσοι κερδίζουν από τη σημερινή δυστυχία των Ελλήνων προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και επίπονος και θα απαιτηθούν θυσίες.  Ο Ελληνικός λαός όμως έχει αποδείξει στο διάβα της ιστορίας του ότι δεν υπολογίζει θυσίες προκειμένου να επιτύχει την  επιβίωσή του και την απαλλαγή του από ντόπιους και ξένους δυνάστες. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι τροϊκανοί  εντός και εκτός των τειχών.


Ως πότε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα επιτρέπει στο πολιτικό αυτό είδος, να μολύνει με την παρουσία του το κοινοβούλιο...


Άστραψε και βρόντηξε πάλι χθες από το βήμα της Βουλής. Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε χυδαίους όσους τολμούν να ζητούν εξέταση των πεπραγμένων του απ' όσα υπουργεία πέρασε, όπως για παράδειγμα την ''αμαρτωλή'' σύμβαση του 2010 με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για την επιδιόρθωση των περίφημων εκείνων υποβρυχίων.
'H χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο..'' (!!!), είπε. Ταυτίζοντας όπως πάντα τον εαυτό του με το έθνος, με την δημοκρατία, με την... διαφάνεια! ΠΟΙΟΣ; Μα, η Αυτού Χυδαιότης! Η προσωποποίηση της χυδαιότητας στην πολιτική! Η επιτομή του αμοραλισμού! Η απογείωση του εγωπαθούς εγωκεντρισμού! Το υπόδειγμα της...
Διαστρεβλωτικής ερμηνείας του Συντάγματος κατά τα συμφέροντα του ίδιου και των εκάστοτε επίορκων υπουργών. Αυτός ο οποίος, στην πρώτη Εξεταστική Επιτροπή που είχε βγάλει ''λάδι'' τον Άκη, όταν κάποιοι μάρτυρες είχαν προσκομίσει αριθμούς λογαριασμών των off-shore εταιρειών του σημερινού κατάδικου πιά, ανερυθρίαστα, ειρωνικά, ξετσίπωτα είχε δηλώσει: ''αυτοί είναι αριθμοί τηλεφώνων''! 
Είναι ο ίδιος που τρέμει την διάλυση της σημερινής κυβέρνησης.. ..που έχει εναποθέσει τις ελπίδες της πολιτικής του επιβίωσης στον πολιτικό εχθρό του! Που ζητάει απεγνωσμένα από τον ''πρωθυπουργό'' εχέγγυα για την πλήρη θητεία του σημερινού κυβερνητικού σχήματος! Που, όπως είπε κάποιος χαριτολογώντας: Η κυβέρνηση θα' χει πέσει, κι αυτός ακόμα θα στηρίζει τον ''πρωθυπουργό''! 
Ως πότε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα επιτρέπει στο πολιτικό αυτό είδος, να μολύνει με την παρουσία του το κοινοβούλιο.. ..να προστατεύει με νόμους και συνταγματικές ερμηνείες επίορκους, απατεώνες πολιτικούς.. ..να κουνάει το δάχτυλο και να ωρύεται ως παράφρων σε κάθε έναν που αμφισβητεί την τελειότητά του, το αλάθητό του και την μεγαλοσύνη του!!! Για να δούμε.. Ως πότε; 


Δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες στην επιλογή στίχων του Καβάφη Ίδρυμα Ωνάση: Ο επίμαχος στίχος θα συμπληρωθεί, όπου έχει αναρτηθεί



Κομματικές ή πολιτικές σκοπιμότητες ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν στην επιλογή του καβαφικού στίχου «είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία» (Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.X.) που αναγράφεται σε αστικά λεωφορεία, αναφέρει το ίδρυμα Ωνάση που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.


Επίσης, το ίδρυμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως ο επίμαχος στίχος θα συμπληρωθεί όπου έχει αναρτηθεί ως εξής: «Να μη βιαζόμεθα• είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία».

Tο ίδρυμα Ωνάση απέκτησε το αρχείο Κ. Π. Καβάφη με σκοπό τόσο την προστασία του υλικού όσο και τη διάδοση του έργου του μεγάλου αλεξανδρινού ποιητή. Οι στίχοι του Καβάφη κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποι για τους οποίους γράφτηκαν. Το κάλεσμα του αρχείου Καβάφη του ιδρύματος Ωνάση είναι σαφές: αν συναντήσετε κάπου τον Καβάφη, συνομιλήστε μαζί του. Η ποίησή του σάς ανήκει.

Για όσους νιώθουν «ξένοι», όσους θέλουν «να τραβήξουν μπροστά», για όσους «σήμερα δεν έχουν κεφάλι για δουλειά» και που «εδώ που έφτασαν, λίγο δεν είναι», ο Κ. Π. Καβάφης καθρεφτίζει τη σκέψη τους. Το δημιουργικό υπογράφουν οι βραβευμένοι Beetroot, ανατρέποντας τα δεδομένα, δίνοντας μια ποπ νότα στην εικόνα του ποιητή και κάνοντας τους στίχους οικείους και προσιτούς.

 Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση
Το ίδρυμα Ωνάση απέκτησε το αρχείο Κ. Π. Καβάφη με σκοπό όχι μόνον την προστασία του υλικού που το αποτελεί, αλλά κυρίως τη διάδοση του έργου του αλεξανδρινού ποιητή μέσα από κινήσεις εξωστρέφειας.
Οι στίχοι που επελέγησαν για την καμπάνια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στόχο είχαν την πρόκληση της περιέργειας και του προβληματισμού εκείνων που δεν γνωρίζουν ήδη το έργο του. Στόχος, επίσης, ήταν το να ξεκινήσει μία ευρεία συζήτηση γύρω από τους τρόπους με τους οποίους η ποίηση μπορεί να συνομιλήσει με τον πολίτη στο περιβάλλον της καθημερινότητάς του, γεγονός το οποίο συνέβη με απίστευτη δυναμική και δημιουργικότητα, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ως προς το στίχο «είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία», κομματικές ή πολιτικές σκοπιμότητες ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν. Σε καιρούς έντονης πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, κατά τους οποίους λέξεις και φράσεις αποκτούν διαστάσεις διαφορετικές από εκείνες που θα είχαν σε άλλες χρονικές στιγμές, ακόμη και η πρόθεση χρήσης ενός στίχου μπορεί να παρερμηνευθεί.
Θεωρώντας, όμως, ότι ο διάλογος και η συζήτηση έχουν νόημα πάντοτε, ο συγκεκριμένος στίχος, θα συμπληρωθεί όπου έχει αναρτηθεί ως εξής:  «Να μη βιαζόμεθα• είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία».


Στις 29 Οκτωβρίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι δράσεις του αρχείου Κ. Π. Καβάφη για το 2013 - 2014, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Τι συμβαίνει όταν ο Καβάφης μπαίνει στο μετρό», την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. naftemporiki.gr

Αδύνατη πλέον η σωτηρία της κυβέρνησης Σαμαρά


YPOYRGIKO
του Γιώργου Δελαστίκ

Πολιτικός… «καρπαζοεισπράκτορας» έχει καταντήσει πλέον η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Όποιο στοιχείο κι αν δημοσιευτεί για την Ελλάδα, κάθε έκθεση διεθνούς οργανισμού αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας σήμερα συνιστά πλήγμα κατά της πολιτικής που ασκούν Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς αποκαλύπτει

πόσο ολέθρια αποτελέσματα έχει. Ακόμη χειρότερα, διαγράφουν ένα εξαιρετικά ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα περί δήθεν «ανάπτυξης». Παρόλο που οι βουλευτικές εκλογές απέχουν δυόμισι ολόκληρα χρόνια, τα νεότερα ιδίως σε ηλικία στελέχη της ΝΔ που θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα επανεκλογής όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια μνημονιακή πολιτική που διαλύει τη χώρα. Αρχίζουν έτσι να αντιδρούν υποτονικά προκειμένου να έχουν ίσως κάποια ελπίδα προσωπικής πολιτικής διάσωσης, μη εμφανιζόμενοι απολύτως ταυτισμένοι με την πιο ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που έχει υλοποιήσει ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι δεξιοί βουλευτές αφενός σε μεγάλο ποσοστό ζητούν το κεφάλι του πασοκικής προέλευσης αδίστακτου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επιδιώκοντας την καθαίρεση του, και αφετέρου τόσο οι καραμανλικοί όσο και οι μητσοτακικοί διαφοροποιούνται εμφανώς από την ακροδεξιά γραμμή του Αντώνη Σαμαρά. Τρικυμία σε… ποτήρι Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιάννης Στουρνάρας χαράζει μόνος του την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υλοποιώντας όλες τις εντολές των Γερμανών, ενημερώνοντας απλώς τον Αντώνη Σαμαρά για τις αποφάσεις του. Είναι επίσης πολύ πιο σημαντικός από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Οι αντιδράσεις κατά του Στουρνάρα δεκάδων βουλευτών της ΝΔ και κάποιων από το ΠΑΣΟΚ λαμβάνουν υπόψη τους και το γεγονός ότι με μεγάλη χαρά τόσο ο Βενιζέλος όσο και πρωτίστως ο Σαμαράς θα ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Στουρνάρα. Ο άνθρωπος αυτός όμως δεν είναι μόνο των Γερμανών. Είναι και ο άνθρωπος των Ελλήνων τραπεζιτών, του μοναδικού, δηλαδή, τμήματος της οικονομικής ελίτ της χώρας που στηρίζει αμετακίνητα την κυβέρνηση Σαμαρά – για όσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα διατηρεί τις βάσιμες ελπίδες του ότι κάτι θα μπορέσουν να διασώσουν προσωπικά και οι Έλληνες τραπεζίτες στη διαδικασία σταδιακής υπαγωγής του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο αντίστοιχο γερμανικό. Υπό το πρίσμα αυτό, όσο κι αν επιθυμεί ο Σαμαράς να διώξει τον Στουρνάρα και όσο κι αν είναι βέβαιος ότι καθόλου δεν θα διαμαρτυρηθεί γι’αυτό ο Βενιζέλος, αποκλείεται να το κάνει υπό τις παρούσες συνθήκες, αν δεν θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Γι’αυτό, άλλωστε, έσπευσε να τον καλύψει πλήρως την περασμένη εβδομάδα, όταν φούντωσαν οι σχετικές φήμες περί δήθεν πιέσεων των δεξιών βουλευτών να απομακρυνθεί ο Γ. Στουρνάρας. Τι θα γίνει αργότερα, βέβαια, όταν θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά θα καταρρέει, είναι αδύνατον να προβλεφθεί από τώρα. Δεδομένου ότι ο Α. Σαμαράς θα καθαιρεθεί από αρχηγός μόλις η ΝΔ χάσει τις βουλευτικές εκλογές οι διακριτικές αντιδράσεις καραμανλικών και μητσοτακικών στη θεωρία «των δύο άκρων» πρέπει να ιδωθούν υπό το πρίσμα του πλασαρίσματος όσων καταγγέλλουν την ανοησία αυτή στη «μετασαμαρική» ΝΔ. Προετοιμάζονται για τη φάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στην αντιπολίτευση, οπότε, φυσικά, θα ήταν ακόμη πιο γελοία μια ΝΔ που θα ισχυριζόταν ότι… η κυβέρνηση της χώρας «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»! Παραμύθι η «ανάπτυξη» Χαστούκι για την κυβέρνηση από πολιτική σκοπιά ήταν η έκθεση του ΔΝΤ που αποκάλυψε ότι για το 2014 χρειάζονται μέτρα που να φέρουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 2,6 δις ευρώ, άρα η κυβέρνηση Σαμαρά έλεγε ψέματα όταν διαβεβαίωνε ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα τον επόμενο χρόνο. Το ΔΝΤ διακήρυξε επίσης για μια ακόμη φορά ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς νέο «κούρεμα», χωρίς, δηλαδή, αυτή τη φορά να υποστούν ζημιές τα κράτη της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ – πράγμα που, φυσικά, αρνούνται κατηγορηματικά οι Γερμανοί. Οι πάντες ομολογούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί και αποδεικνύουν την αλήθεια αυτής της διαπίστωσης. Για την τετραετία 2013-2016, π.χ., η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει για ομόλογα που έχει εκδώσει και τα οποία λήγουν σε αυτό το χρονικό διάστημα το κολοσσιαίο ποσό των 74,7 δκ ευρώ και, μάλιστα, στην ίδια τετραετία η χώρα μας πρέπει να πληρώσει επιπλέον 36,5 δις ευρώ για τόκους – συνολικά δηλαδή… 111,2 δις ευρώ από το 2013 ως το 2016! Υπάρχει, άραγε, Έλληνας -εκτός αν είναι πολιτικός απατεώνας- που να νομίζει ότι η Ελλάδα έχει να πληρώσει 110 δις την επόμενη τετραετία; Πού να τα βρει, αν δεν γίνει κούρεμα» ή μετάθεση για αργότερα αυτών των υποχρεώσεων; Πρωτογενές… αίσχος! Λογιστικές απάτες δεν αρκούν για να πληρωθούν τα χρέη σε ξένους δανειστές. Αυτές είναι κατάλληλες μόνο για να εξαπατούν τον κοσμάκη, όπως αποδείχτηκε για πολλοστή φορά και με τον προϋπολογισμό (το προσχέδιο προϋπολογισμού ουσιαστικά, αφού είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει επί τα χείρω πριν ψηφιστεί) του 2014. Διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι θα πετύχει το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα 2,7 δις ευρώ. Μάλιστα. Μόνο που, όπως είδαμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2014, περικόπτει δαπάνες για συντάξεις, μισθούς, κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη ύψους… 2,7 δις! Τρώει, δηλαδή, η κυβέρνηση τις συντάξεις των γέρων και περιορίζει τα φάρμακα και τους γιατρούς για την υγεία του ελληνικού λαού κι αυτό το ονομάζει… «πρωτογενές πλεόνασμα»! Τόσο αποκρουστικό είναι, λοιπόν, το αληθινό πρόσωπο του κυβερνητικού πρωτογενούς πλεονάσματος. Πρωτογενές… αίσχος έπρεπε να το λένε! Χειρότερη η ΕΕ Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είναι σίγουρα η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την εξουσία στη χώρα μας. Ακόμη χειρότεροι όμως και από την κυβέρνηση αυτή είναι οι τεχνοκράτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αυτά τα παχυλά αμειβόμενα παράσιτα, που αλίμονο στο κράτος που θα πέσει στα νύχια τους. Σε έκθεση τους προς την Κομισιόν, λοιπόν, αυτοί οι χρυσοκάνθαροι πρότειναν να καταργηθούν όλοι οι χαμηλότεροι συντελεστές του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα της κρίσης, δηλαδή, αυτοί προτείνουν ο συντελεστής 6,5% του ΦΠΑ για τα φάρμακα, τον τουρισμό, τις εφημερίδες και τα βιβλία να αυξηθεί κατά… 16,5 εκατοστιαίες μονάδες και να γίνει 23%! Να ακριβύνουν, δηλαδή, πάνω από 15% τα φάρμακα – προφανώς για να πεθαίνουν γρηγορότερα οι γέροι δίχως φάρμακα και να λύσουν έτσι και το συνταξιοδοτικό και να σακατεύεται η υγεία περισσότερων Ελλήνων! Να ακριβύνουν 15% οι εφημερίδες και τα βιβλία για να μην διαβάζουμε κι άλλο τόσο οι τουριστικές υπηρεσίες ώστε να περιοριστούν οι τουρίστες που έρχονται! Επίσης, να αυξηθεί από 13% σε 23% ο ΦΠΑ για τα τρόφιμα ώστε να τρώμε λιγότερο. Το ίδιο και το ηλεκτρικό ρεύμα (συν τοις άλλοις για να πλενόμαστε λιγότερο και να βρωμάμε απλυσιά ώστε δικαίως να μας αποκαλούν «γύφτους των Βαλκανίων»), τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς (για να μην ξεπορτίζουμε από τα σπίτια μας), τα εισιτήρια των θεαμάτων (ώστε να είναι σίγουρη η αποβλάκωση μας) κ.λπ. Είδατε η Ευρώπη, η πολιτισμένη ΕΕ, οι εταίροι και αφέντες του Σαμαρά και του Βενιζέλου; Δεν ανέχεται τα «δουλικά» της να βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο και φροντίζουν να τα βάζουν στη θέση τους! Απειλή ανωμαλίας Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν οι εκλογές γίνουν σε συνθήκες ομαλότητας, όπως τα σαράντα μεταπολιτευτικά χρόνια, είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να τις κερδίσει η ΝΔ. Μόνο αν επικρατήσουν συνθήκες κρατικής δεξιάς τρομοκρατίας -τηρουμένων, φυσικά, των αναλογιών, γιατί βρισκόμαστε μισόν αιώνα αργότερα-, σαν τις εκλογές «βίας και νοθείας» του 1961, μπορεί η ΝΔ να έχει ελπίδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να φοβάται προβοκάτσιες εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης, αφού η πολιτική διάσωση της μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε κλίμα πολιτικής ανωμαλίας βάσει των σημερινών δεδομένων. Πολύ θα ήθελαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να χώσουν στη φυλακή με οποιαδήποτε κατηγορία, ψεύτικη ή αληθινή, κάποιους αριστερούς για να διευκολύνουν την επίθεση τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό στόχο την παραμονή τους στην εξουσία. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να κινηθούν στα όρια της εκτροπής για να το πετύχουν. Το θέμα είναι πόσο ισχυρά θα αντιδράσει ο λαός μας για να ακυρώσει τα υπό εξέλιξη ή κατά φαντασία σχέδια τους. Επίκαιρα

Έξοχη συνταγή ΔΝΤ: «Αρπάξτε τα λεφτά των καταθέσεων!»

Του Γιώργου Δελαστίκ

Η εισήγηση των τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του έχει μια δωρική λιτότητα και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική: «Θέλετε να λύσετε αμέσως το πρόβλημα του δημόσιου χρέους που είναι υψηλότατο σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες; Αρπάξτε τα λεφτά όλων αυτών που έχουν καταθέσεις, φτωχών και πλούσιων!» είναι το νόημά της.

Για αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε με κατάσχεση του 10% των χρημάτων όλων των καταθετών, σε όλους ανεξαιρέτως...
τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων, προτείνει το ΔΝΤ στις κυβερνήσεις, των κρατών της Ευρωζώνης ιδίως. Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ μιλούν για έναν έκτακτο φόρο που δήθεν θα επιβληθεί μία και μοναδική φορά. Οι πολιτικοί όμως καταλαβαίνουν το νόημα της πρότασης του ΔΝΤ: έτσι και εισαχθεί η αρπαγή από το κράτος τμήματος των καταθέσεων όλων των πολιτών, έστω και αν ειπωθεί ότι είναι για μία και μοναδική φορά, τι εμποδίζει να επαναληφθεί αργότερα με την ίδια ή με διαφορετική δικαιολογία;

Το παν είναι η πρώτη ληστεία, από εκεί και πέρα οι κυβερνήσεις θα μπορούν να κατάσχουν τα λεφτά του κοσμάκη όποτε θελήσουν. Τα ίδια άλλωστε δεν έλεγαν και στους Ελληνες οι μνημονιακές κυβερνήσεις όταν επέβαλαν τη δήθεν «έκτακτη εισφορά» που μονιμοποιήθηκε χωρίς καμία αντίδραση, το «χαράτσι» στα ακίνητα, με απειλή να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε όποιον δεν το πληρώνει και τώρα το μονιμοποιούν, το επεκτείνουν και το αυξάνουν με τους νέους, μόνιμους και τυπικά φόρους επί των ακινήτων;

Το ίδιο θα γίνει σε παγκόσμια κλίμακα, αν επιτραπεί από τους λαούς να κλέβουν οι κυβερνήσεις τις καταθέσεις τους κατά το πρότυπο του δεξιού προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακός ο τρόπος πάντως που το ΔΝΤ συγκαλύπτει με τεχνοκρατικούς όρους τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της ανθρωπότητας που προτείνει.

«Μία εφάπαξ φορολόγηση κεφαλαίου;» αναρωτιούνται δήθεν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ σε έναν μεσότιτλο της έκθεσής τους και αμέσως μετά αρχίζουν περιχαρείς να μας ενημερώνουν ότι «η οξεία επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών σε πολλές χώρες έχει αναβιώσει το ενδιαφέρον για μία ''φορολόγηση κεφαλαίου'' -έναν εφάπαξ φόρο στον ιδιωτικό πλούτο- ως ένα εξαιρετικό μέτρο για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους».

Οντως «εξαιρετικό» το μέτρο της κατάσχεσης καταθέσεων, αλλά οι πανευτυχείς οικονομολόγοι του ΔΝΤ συνεχίζουν ακάθεκτοι να προβάλλουν την ιδέα τους, με την οποία είναι εμφανώς κατενθουσιασμένοι. «Υπάρχει εκπληκτικά ευρύ πλήθος εμπειριών για να αντλήσουμε από αυτές, καθώς τέτοιοι φόροι υιοθετήθηκαν πλατιά στην Ευρώπη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και στη Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» γράφουν, έχοντας προφανώς την αίσθηση ότι διδάσκουν από καθέδρας.

Στην πραγματικότητα αποδεικνύουν τον πολιτικό κρετινισμό τους! Ποιος θέλει να μιμηθεί π.χ. πλευρές της οικονομικής πολιτικής της ηττημένης Γερμανίας μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον υπερπληθωρισμό και τελικά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία; Ποιος σημερινός πολιτικός ηγέτης ζηλεύει και θα ήθελε να αντιγράψει οικονομικά μέτρα (όπως η κατάσχεση καταθέσεων) στις ισοπεδωμένες και υπόδουλες στους Αμερικανούς, ηττημένες κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χώρες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας;

Αυτές οι «ασήμαντες λεπτομέρειες» όμως δεν πτοούν τους οικονομολόγους του ΔΝΤ, οι οποίοι ανενδοίαστα βγάζουν τη συνταγή για τις χώρες της Ευρωζώνης! «Οι συντελεστές φορολόγησης που απαιτούνται για να μειώσουν το δημόσιο χρέος σε επίπεδο προ κρίσης είναι αρκετά μεγάλοι: η ελάττωση της αναλογίας χρέους (σ.σ. προς το ΑΕΠ) στα επίπεδα του τέλους του 2007 θα απαιτούσε (για ένα δείγμα 15 χωρών της Ευρωζώνης) έναν συντελεστή φορολόγησης γύρω στο 10% στα νοικοκυριά με θετικό καθαρό πλούτο» αποφαίνονται με περισπούδαστο ύφος.

Αρπάξτε δηλαδή το 10% των καταθέσεων κάθε πολίτη, λένε στις κυβερνήσεις των κρατών ιδίως που ανήκουν στην Ευρωζώνη και την ΕΕ! Δεν φτάνει δηλαδή που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γδέρνουν ζωντανούς φορολογικά τους πολίτες, να τους κλέψουν και τις καταθέσεις τις παρακινεί το ΔΝΤ!
Πηγή:  ethnos.gr

ΤΟ ΧΩΝΙ


ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

PLATIA


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ




Σύμφωνα με το αρ. 4304/17-9-2013 έγγραφο του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών  και Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.
Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων  και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.
Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων
Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από τις Δ/νσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013


09:45 - Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.

Εξετάσεις Ραδιοερασιτεχνών

Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών
                             Π.Ε. Πιερίας

                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σας γνωρίζουμε ότι στις 23-10-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 πμ, στην αίθουσα εξετάσεων της Δνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας (Ν. Δίκα 15) θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου για απόκτηση ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ.


Πληροφορίες
Ν. Σαμαράς (2351353111/ ώρες γραφείου)



"Στήνει συνδυασμό ο Μπόλαρης"

Με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, υπό τον τίτλο «Μέτωπο Ανάπτυξης», θα απευθυνθεί σε περίπου 20% του ελληνικού πληθυσμού ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Μάρκος Μπόλαρης, διεκδικώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο συνδυασμός στήνεται αργά, μεθοδικά και προσεκτικά, με ιδιαίτερο βάρος στη διαφάνεια, την ποιότητα και την «κυβερνησιμότητα», όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού, αφού στόχος είναι να «αποστρατευθεί το σύστημα» που επικρατεί στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.
Φιλοδοξεί, λένε, η πλατφόρμα του ανεξάρτητου συνδυασμού να εκφράσει την Δημοκρατική Παράταξη, ή ακόμα καλύτερα την …Δημοκρατική Αντιπολίτευση κατά του συντηριητικού κατεστημένου στην περιοχή, πράγμα που κάθε άλλο παρά αποκλείει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη ωστόσο της «δημοκρατικής αντιπολίτευσης», θα ζητηθεί αφού στηθεί ο συνδυασμός.
Πηγή : http://www.matrix24.gr/2013/10/%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%82/


--

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: :  bolaris@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.bolaris.gr

Κοινωνικά δίκτυα : http://www.facebook.com/pages/Markos-Bolaris-Markos-Mpolares/94051187805

Βίντεο : http://vimeo.com/channels/bolaris
            http://www.youtube.com/bolarismarkos

Φωτογραφίες : http://www.flickr.com/photos/bolaris/
                      http://picasaweb.google.com/mbolaris

 Βουλευτικό Γραφείο Σερρών
Μεραρχίας 40, 621 25 Σέρρες
Τηλέφωνο: (+30) 2321098440,
Τηλεομοιοτυπία: (+30) 2321098449

Μ.Γ.Σ.ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ