ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ..

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες μας για την ακινησία στην οποία έχει περιέλθει το facebook εδώ και λίγα λεπτά...
Η αναβάθμιση του συστήματος δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει και τι άλλου είδους προβλήματα θα βγάλει πάντως για την ώρα οι κινήσεις που μπορούν να γίνουν από τους χρήστες της σελίδας είναι από ελάχιστες έως μηδενικές...
stoxos.gr

Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί. - Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει το Βερολίνο, απαιτεί νέα μέτρα και απολύσεις.


Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί
Άτεγκτη στάση είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν οι δανειστές απέναντι στην Ελλάδα, αδιαφορώντας ακόμα και για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
 
Δεν διστάζουν μάλιστα να εκθέτουν και την κυβέρνηση, να φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πλέον τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Επίτροπος κ. Ρεν, μιλώντας off the record με δημοσιογράφους και οικονομικούς παράγοντες,αντιμετώπισαν με περισσή ειρωνεία και κυνικότητα τις διακηρύξεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα.
 
Την ίδια στιγμή διαμηνύεται σε όλους τους τόνους, στην ελληνική κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές 2 δις ευρώ το 2014, που σημαίνει μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, λουκέτο σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, φόρος ακινήτων με υπολογισμό ρήτρας 4.9 δις ευρώ, άνοιγμα επαγγελμάτων, απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών.
Ακολούθως νέο δάνειο 13 -16 δις ευρώ και νέο μνημόνιο με νέες δεσμεύσεις και μέτρα.
Οι Γερμανοί ''παίζουν'' εκ του ασφαλούς σε αυτή τη χρονική συγκυρία αφού τα επόμενα ομόλογα του δανεισμού, που θα πρέπει να πληρωθούν, τοποθετούνται στο τέλος του Ιανουαρίου του 2014.
Σε αυτή τη φάση εκβιάζουν με τη δόση του 1 δις ευρώ και το μήνυμα από τις Βρυξέλλες είναι ότι η τρόικα δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα αν η κυβέρνηση δεν συμφωνήσει στα μέτρα για το 2014.
 
Ο μεγάλος εκβιασμός όμως τοποθετείται για τον Ιανουάριο, με τη λήξη των ομολόγων. Τότε θα απειλήσουν και θα εκβιάσουν με χρεοκοπία και ''ξαφνικό θάνατο'' την Ελλάδα. Το σκηνικό μάλιστα έχει ήδη προετοιμαστεί. Θα υπάρξει έκτακτη σύνοδος κορυφής, εν μέσω μάλιστα της Ελληνικής Προεδρίας, και θα τεθεί ωμά ο εκβιασμός στον κ. ΣαμαράΑν αυτός δεν συναινέσει τότε οι δανειστές θα ζητήσουν από την ΕΚΤ να σταματήσει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζεςπροκειμένου να οδηγήσουν αναγκαστικά τη χώρα έξω από το ευρώ.
 
Στο πλαίσιο των πιέσεων και των εκβιασμών εντάσσεται και όχι και τόσο ξαφνική αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας και Ε.Εμε πρωτοβουλία του Βερολίνου,που αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιταχύνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ζόφου, ο πρωθυπουργός αισθάνεται προδομένος από τους Γερμανούς. Είναι άγνωστο τι διαβεβαιώσεις ή δεσμεύσεις είχε λάβει από την κ. Μέρκελπροκειμένου να έχει μεταβληθεί τόσο πολύ η ψυχολογία του και να αισθάνεται εξαπατημένος πλέον.
Όσοι τον έχουν συναντήσει ή έχουν συζητήσει μαζί του αυτή την εβδομάδα, έχουν διαμορφώσει αυτή την εικόνα. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε αδιέξοδο και όλα πλέον τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
 
Στις 24 Οκτωβρίου θα κάνει μία τελευταία απέλπιδα κίνηση για να μεταπείσει την κ. Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, τότε επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2iNmN9sYU

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΩΡΟΔΙΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ






            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
Στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης των Γιαννιτσών από τους Τούρκους το 1912, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Δήμου Πέλλας, σε συνεργασία με την Δημοτική Χορωδία του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» Ωδείου Γιαννιτσών, διοργάνωσαν την Κυριακή 20-10-2013 στις 19.00’,στο κατάμεστο Πνευμαικού Κέντρου της πόλης μας,  Χορωδιακή Συνάντηση, στην οποία έλαβαν μέρος εκτός από την τοπική Δημοτική μας Χορωδία και οι:
α) Η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» Άργους Ορεστικού, γνωστή από τα πετυχημένα Διεθνή Χορωδικά της Φεστιβάλ , η οποία ήλθε από την ακριτική περιοχή της Καστοριάς, β) Η Δημοτική Χορωδία Πολιτισμού και ΑθλητισμούΝ.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ από τα όμορφα Μουδανιά της Χαλκιδικής και γ) Η Δημοτική Χορωδία του ιστορικού και γραφικού ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ από την γειτονική μας Πιερία.
 Στο καλοσώρισμα που απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών κ. Βασίλειος ΤΡΑΟΥΔΑΣ, μεταξύ άλλων τόνισε:
 «Η σημερινή εκδήλωση, εκτός του ότι είναι ανταπόδοση της φιλοξενίας των παραπάνω Χορωδιών, είναι και μια κατάθεση ιερής μνήμης, στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, επειδή σαν σήμερα πριν 101 χρόνια οι πρόγονοί μας σ’αυτά τα μέρη έδωσαν αποφασιστική - πολύνεκρη μάχη, που θεωρείται  κορυφαία στιγμή - θα μπορούσαμε να πούμε - της τοπικής μας ιστορίας, και χαρακτηρίσθηκε η σημαντικότερη μάχη των Βαλκανικών πολέμων, γιατί η νίκη αυτή του Ελληνικού Στρατού, έβαλε τέλος στη μακρόχρονη - περίπου 530 χρόνων - Οθωμανική περίοδο και άνοιξε το δρόμο για την παράδοση της συμπρωτεύουσας.
 Και όπως σημειώνει ο συμπολίτης μας εκπαιδευτικός–ιστορικός κ. Δημήτριος Χατζηβρέττας στο αξιόλογο σύγγραμμά του «Η μάχη των Γιαννιτσών»: «Έτσι τα Γιαννιτσά εξοφλούσαν, με κάποιο τρόπο, το «χρέος» τους προς τη μακεδονική πρωτεύουσα, δεδομένου ότι πριν από 482 χρόνια, κατά τις παλιές ιστορικές παραδόσεις, από εδώ ξεκίνησε ο Σουλτάνος Μουράτ Β', το 1430, για να κατακτήσει οριστικά την Θεσσαλονίκη.»  Και αλλού συμπεραίνει:
«Ίσως, όμως θα ισχυριζόταν κανείς ,ότι σήμερα ιδιαίτερα, που οι μηχανές του ολέθρου έχουν φτάσει σε τρομακτικό βαθμό τελειότητας αλλά και  δυνατότητας καταστροφής, είναι καθαρός παραλογισμός να μιλάμε ευνοϊκά για πολέμους και μάχες. Ναι, αλλά όταν πρόκειται για οριστική απελευθέρωση ολόκληρων πληθυσμών, και μάλιστα και των προγόνων μας, για το δίκαιο των σκλάβων και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όλων αυτών, τότε το χέρι που υψώνεται να χτυπήσει τον κατακτητή είναι ευλογημένο και οι συναφείς πολεμικές πράξεις καθαγιασμένες.»
  Ας θεωρηθεί αυτή μας η βραδιά, μια απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους, που με αυτοθυσία υπερασπίσθηκαν την ελευθερία στο γλυκοχάραμα του 20ου αιώνα, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
  Το χορωδιακό τραγούδι και τα χορωδιακά σύνολα της πατρίδας μας, είναι από τα πιο ζωντανά κύτταρα του πολιτισμού μας και δεν είναι, όπως θέλουν μερικοί, πολιτισμικά αγαθά προς εξαφάνιση..
 Σε μια εποχή των μνημονίων, δύσκολη και σκληρή, με κρίση ηθικών και θεσμικών αξιών, όπου καθημερινά μας κατακλύζουν τα πρόχειρα και ευτελή ακούσματα, το χορωδιακό κίνημα της πατρίδας μας, αναμφισβήτητα, αποτελεί ελπιδοφόρο εγγύηση.
   Ο ρόλος τους βαθύτατα κοινωνικός, αφού δημιουργούν ανά την επικράτεια "μουσικές οικογένειες" με πολιτισμική αφενός δράση αλλά και με αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ τους, κόντρα στη σημερινή αποξένωση και στην εσωτερική μας μοναξιά.
 Και όπως τονίζει ένας φιλόμουσος φιλόσοφος: «Άν τα λουλούδια είναι το χαμόγελο της γης, τότε τα τραγούδια είναι το χαμόγελο του ουρανού»».
 Οι χορωδίες απέδωσαν μουσικά κομμάτια ποικίλου ρεπερτορίου.
 Συγκινητική ήταν η στιγμή που η Χορωδία των Γιαννιτσών, ερμήνευσε ένα κομμάτι  από το «ΟΡΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ» σε μουσική διασκευή του Καμπάνη ΣΑΜΑΡΑ και ποίηση της Ευαγ. ΠΙΤΣΟΥΛΗ με σολίστ και αφηγητή τον κ. ΣΤΑΘΟΥΛΗ Γιώργο,προσαρμοσμένο ιστορικά  για το  ολοκαύτωμα των Γιαννιτσών της  14-9-1944, δηλαδή 12 μέρες μετά του Χορτιάτη, με τη θυσία των 114 συμπολιτών μας, που με επικεφαλής τον  Δήμαρχο Γιαννιτσών Θωμά ΜΑΚΡΙΩΤΗ, εκτελέθηκαν και παραχώθηκαν σε λάκκο, ο οποίος έμελε να γίνει ο ομαδικός τους τάφος. Και τα δύο αυτά ολοκαυτώματα είχαν τον ίδιο εμπνευστή και εκτελεστή,τον διαβόητο - αιμοσταγή Γερμανό Λοχία Φρίτς ΣΟΥΜΠΕΡΤ και συμμετείχαν και ντόπιοι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών.
    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. ΣΤΑΜΚΟΣ Γρηγόριος, ο Βουλευτής κ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ Γεώργιος, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗΣ Πέτρος,  η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ  κ. ΛΟΥΣΠΑ Ερασμία, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» Ωδείου κ. ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ Γιάννης, εκπρόσωποι υπηρεσιών και πολιτιστικών φορέων της πόλης μας.
  Το Δ.Σ. της Χορωδίας ευχαριστεί για την υλοποίηση της οργάνωσης τον Δήμο Γιαννιτσών και ειδικά το προσωπικό της ΔΗΚΕΠΑΠ, τα σούπερ μάρκετ  «FAMILY”, την αρτοβιοτεχνία “LOS AMPELES” και τις ασφάλειες «ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ O.A.Ε.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. Πιερίας

στο  Πήλιο



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο Πήλιο για τις 2 και 3 Νοεμβρίου 2013.
Το κόστος συμμετοχής κατά άτομο είναι 60,00 Ευρώ και περιλαμβάνει τη μετακίνηση, τη διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο και πρωινό.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 18.00 – 20.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο: 6973223716 καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο: 6978098345.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος                                                      Τσαλός Αθανάσιος





Συγχαρητήρια στο διαιτητή μπάσκετ Σταύρο Ευφραιμίδη

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Σ.Φ.Κ Πιερικός Αρχέλαος συγχαίρει θερμά τον συμπολίτη μας διαιτητή μπάσκετ Σταύρο Ευφραιμίδη για την επιτυχή αξιολόγησή του σε διαιτητή της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Οι επιτυχίες αυτές τιμούν ιδιαίτερα τον μπασκετικό κόσμο της Πιερίας.


Θερμές ευχές για καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Και σ΄ ανώτερα.

ΓΑΣ Βαφύρας Δίου - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 18 - 83

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για τo παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Για τη 2η αγωνιστική του πρώτου γύρου και για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ, η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο του Δίου τον ΓΑΣ Βαφύρας με 83-18.
Διαιτητής ήταν ο κ. Χατζημπαλίδης.

Στα 10λεπτα: 6-22, 11-44, 15-63, 18-83.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΣ ΒΑΦΥΡΑΣ (Σαραπτσής):  Νίκου, Κακαμούκας, Σαμαράς, Ζαμάνης, Στρατηγός 6(2), Μανάκος, Στέρκου 2, Μοσχόπουλος 2, Ρίζος 2, Παρασκευαϊδης 6, Μπαμπανίκας, Μπαλαούρας.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου):  Σαχινίδης 15, Κατωνίδης, Μάντζου 2, Στεφόπουλος 6, Μπούσμπουρας 10, Παρμακτσίδης 17, Ταρενίδης, Βάτος, Γαλάνης 1, Ζησόπουλος 11, Βαβατσιούλας 21(2), Τσιλιγγαρίδης.

¨Γιορτή τσίπουρου¨ από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας στον Κορινό.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ




Αγαπητοί φίλοι & φίλες




Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των ανατολικορωμυλιωτών, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
¨
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ανατολικορωμυλιώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, στο παραδοσιακό καζάνι της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Ακολούθως, την επόμενη μέρα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, στις 11,00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, σας καλούμε να παρευρεθείτε για να διασκεδάσετε με άφθονο δωρεάν τσίπουρο και αυθεντική παραδοσιακή Ανατολικορωμυλιώτικη μουσική, με τους

Νίκο Μπόζογλου στο ακορντεόν
Μαρίνα Ζωγράφου στο τραγούδι
Γιάννη Μαυρίδη στο νταούλι
Γιώργο Δρικούδη στα πλήκτρα
Γιώργο Νταβλίακο στη γκάιντα & καβάλι.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,


     Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας


Μιχαηλίδης Σιδέρης                                                     Θεοδωρίδης Θόδωρος

Botsia 2013




Η επέλαση του cyber φλερτ – Διαδικτυακά συνοικέσια η νέα τάση στην Αμερική

Η επέλαση του cyber φλερτ - Διαδικτυακά συνοικέσια η νέα τάση στην Αμερική
Σε ιστοσελίδες γνωριμιών βρίσκουν οι Αμερικανοί το άλλο τους μισό και μάλιστα δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν.
Οι Αμερικανοί ομολογούν πλέον ότι επισκέπτονται τακτικά ιστοτόπους γνωριμιών και ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν ότι γνώρισαν την «αδελφή ψυχή τους» στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Συνολικά, το 11% των Αμερικανών χρηστών του Διαδικτύου —δηλαδή το 9% των ενηλίκων— δήλωσε ότι επισκέπτεται τέτοιους ιστοτόπους. Το 2008 μόλις το 3% παραδεχόταν ότι κάνει χρήση των υπηρεσιών αυτών, αναφέρει η δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Pew.
Η έρευνα αυτή δείχνει επίσης ότι το 66% των ανθρώπων αυτών βρήκαν σύντροφο χάρη σ' αυτούς τους ιστοτόπους ή μέσω εφαρμογών για γνωριμίες. Μάλιστα το 23% δηλώνει ότι ξεκίνησε μια μακροχρόνια σχέση ή προχώρησε ακόμη και σε γάμο με τον σύντροφο που γνώρισε στο Διαδίκτυο.
«Πριν από μια δεκαετία, όταν κάναμε την πρώτη έρευνα για τις γνωριμίες και τις ερωτικές σχέσεις στην ψηφιακή εποχή, οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα αυτού του είδους τους ιστοτόπους και όσοι το έκαναν εμφανίζονταν ιδιαίτερα δύσπιστοι», εξήγησε ο Άαρον Σμιθ, ο υπεύθυνος της έρευνας αυτής. «Μολονότι πολλοί εκφράζουν ακόμη αμφιβολίες, είναι πλέον πιο αποδεκτό να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που γνώρισες στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.
Σχεδόν ο ένας στους δύο χρήστες τέτοιων ιστοτόπων (ποσοστό 53%) υποστηρίζει ότι είναι πιο εύκολο να βρει κανείς το ταίρι του στο Διαδίκτυο παρά στην πραγματική ζωή, γιατί στο Διαδίκτυο μπορεί να έρθει σε επαφή με πολλούς περισσότερους ανθρώπους. Ταυτοχρόνως, παραπλήσιο ποσοστό (54%) λέει ότι "απογοητεύτηκε πλήρως" από μια γνωριμία που έκανε μέσω των σελίδων αυτών και το 28% δηλώνει ότι αισθάνθηκε να παρενοχλείται.
Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής είναι σχεδόν ταυτόσημα με εκείνης που δόθηκε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και έδειχνε ότι το ένα τρίτο των γάμων που τελέστηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ 2005-12 ξεκίνησε από μια διαδικτυακή γνωριμία.
Πάντως το 21% όλων των χρηστών λέει ότι όσοι επισκέπτονται τέτοιους ιστοτόπους μάλλον βρίσκονται "σε απόγνωση".
Η έρευνα του Pew ήταν τηλεφωνική και έγινε σε δείγμα 2.252 ενηλίκων μεταξύ 17 Απριλίου και 19 Μαΐου. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,3%.

Απίστευτη φωτογράφηση από το πριγκιπικό ζεύγος – Ολόγυμνοι στη μπανιέρα με το μωρό [εικόνες]

KateWilliamFwtografhsh29-570

Δύο μέρες πριν την βάφτιση του μικρού πρίγκιπα Τζόρτζ, οι γονείς του σοκάρουν καθώς φωτογραφίζονται γυμνοί στην μπανιέρα μαζί με το παιδί τους και μας δείχνουν τα «άδυτα» του Μπάκιγχαμ.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την βασίλισσα Ελισάβετ να φωτογραφίζει το εγγονάκι της με το κινητό της, την Κέιτ και τον Γουίλιαμ να αλλάζουν πάνες και επίσης αποτυπώνουν και την οικογένεια μα είναι ευτυχισμένη και ξαπλωμένη στο κρεβάτι.
Πάντως, αν κοιτάξετε προσεκτικά τις φωτογραφίες θα παρατηρήσετε ότι δεν απεικονίζουν την πραγματική βασιλική οικογένεια αλλά κάποιους σωσίες. Πρόκειται για την δουλειά της φωτογράφου Άλισον Τζάκσον η οποία έδωσε μία φανταστική εκδοχή από την ζωή της οικογένειας.

Ότι πληρώνεις παίρνεις! – Γιατί τo φθηνό iPhone μένει στα ράφια και το ακριβό σπάει ρεκόρ

Ότι πληρώνεις παίρνεις... - Γιατί τo φθηνό iPhone μένει στα ράφια και το ακριβό σπάει ρεκόρ
Μπορεί τα πρώτα σχόλια – από την ανακοίνωση ακόμη – σχετικά με την κατασκευή ενός νέου, φθηνού iPhone να κέρδισε τις εντυπώσεις, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και η φήμη είχε προ πολλού ξεπεράσει το προϊόν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, οι πλειοψηφία του κοινού δηλώνουν απογοητευμένοι από το iPhone 5c της Apple και προτίθενται να επιστρέψουν στο «πρωτότυπο» αφήνοντας πίσω τους τις απομιμήσεις... Μάλιστα, η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει τον αριθμό των παραγόμενων συσκευών, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο αμερικανικός κολοσσός ζήτησε από τους Κινέζους να μειώσουν τα πολύχρωμα και πιο οικονομικά μοντέλα iPhone το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου και φυσικά να αυξήσουν την παραγωγής του κλασικού μοντέλου – και στην προκειμένη περίπτωση του iPhone 5s.
Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις του κανονικού μοντέλου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ειδικοί του χώρου αναφέρουν ότι οι καταναλωτές υποδέχθηκαν... χλιαρά το οικονομικό μικρότερο μοντέλο της Apple και η απόφαση της εταιρείας είναι λογική. Έτσι και αλλιώς καταστηματάρχες και μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών ήδη προσανατολίζονται προς τη μείωση τιμής του iPhone 5c , με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν τουλάχιστον να πουλήσουν τις συσκευές που έχουν στα ράφια τους.
Την «κρίση» αυτή στην εταιρεία, σχετικά με το νέο μοντέλου επιχείρησαν να ερμηνεύσουν οι ειδικοί αναλυτές. Η πιο λογική εξήγηση που μπορούν να δώσου είναι πως αποτέλεσε λάθος πολιτική από την πλευρά της εταιρείας να βγάλει στην αγορά σχεδόν ταυτόχρονα και τα δύο μοντέλα τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως δεν έπρεπε καν να μπει στη διαδικασία να βγάλει τέτοιου είδους μοντέλο, πέφτοντας στη παγίδα των ανταγωνιστών της. Παρ' όλα αυτά, ο κολοσσός δεν φαίνεται να ανησυχεί, καθώς μπορεί οι χρήστες να... σνόμπαραν το φθηνό μοντέλο αλλά να παρέμειναν πιστοί στο κανονικό.

Έγγραφο-σοκ αποκαλύπτει δεκάδες υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών

Έγγραφο-ΣΟΚ του Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή μαρτυρά δεκάδες υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών
Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει το φαινόμενο ύπαρξης κυκλωμάτων εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών , βάσει στοιχείων από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας.
Στα τέλη Αυγούστου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και σχετίζονται με τέτοια κυκλώματα ξεπερνούν τις 40, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Κρήτη.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στις 30 Αυγούστου από τον υπουργό Δικαιοσύνης μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Αναλυτικότερα, από τις έγγραφες απαντήσεις των Εισαγγελιών Εφετείων της χώρας προκύπτουν τα ακόλουθα:
  • Εισαγγελία Εφετών Θράκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας εκκρεμεί μια υπόθεση με εμπλεκόμενο ιατρό σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας.
  • Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας: Με αφορμή καταγγελία ιδιώτη προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 323α Π.Κ. από ιδιωτική κλινική, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
  • Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σχηματίστηκε προκαταρκτική ποινική δικογραφία.
  • Εισαγγελία Εφετών Αθηνών: μετά από έγγραφο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού, σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας λόγω αρμοδιότητας. Επίσης, μετά από μήνυση πολίτη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δικογραφία η οποία εκκρεμεί.
  • Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες, αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, εκκρεμεί για εκδίκαση δικάσιμη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σερρών, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Θεσσαλονίκης, δικογραφία, για τις πράξεις της μεσολάβησης από κοινού σε υιοθεσία κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας-απλή συνέργεια στη μεσολάβηση σε υιοθεσία-ηθική αυτουργία στην παράδοση και μεσολάβηση σε υιοθεσία, παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία-ψευδορκία μάρτυρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
  • Εισαγγελία Εφετών Κρήτης: εκδικάστηκε το 2011 ποινική δικογραφία από το ΜΟΕ Κρήτης και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο και κάθειρξη πέντε ετών στο δεύτερο. Επίσης, το 2007 εκδικάστηκε από το ΜΟΕ Κρήτης υπόθεση και επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.
  • Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίων έχουν εισαχθεί δύο δικογραφίες. Η μία κατά δύο προσώπων για μεσολάβηση σε υιοθεσία αποκομίζοντας οι ίδιοι και προσπορίζοντας σε άλλους αθέμιτο όφελος κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατά ενός προσώπου για παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία αποκομίζουσα η ίδια και προσπορίζοντας σε άλλον αθέμιτο όφελος με πρόθεση κερδοσκοπίας. Επίσης σχηματίστηκε άλλη δικογραφία κατά 6 προσώπων για παράνομη υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη η οποία εκδικάσθηκε, ασκήθηκε στη συνέχεια έφεση και εκκρεμεί για προσδιορισμό.
  • Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχουν σχηματιστεί επτά δικογραφίες.

«Δεν θα ξαναγυρίσω στην ΝΔ ούτε ως αρχηγός» – 21 χρόνια από την παραίτηση του Σαμαρά

samaras-mitsotakis-570
Κλείνουν σήμερα  21 χρόνια από την ημέρα που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνει την παραίτησή του από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων.  
Στις 8 Απριλίου 1990 ανοίγει μια νέα περίοδος για την χώρα με την νίκη της ΝΔ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις εκλογές. Έχοντας κερδίσει την εύνοια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναλαμβάνει και πάλι Υπουργός Εξωτερικών, μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 8 Απριλίου 1990.
Την πρώτη περίοδο η «ηγεμονία» της ΝΔ τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο ήταν αδιαμφισβήτητο. Από το 1992 όμως η κυβέρνηση αρχίζει να χάνει τον έλεγχο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Το 1992 θα είναι η κρίσιμη χρονιά που θα καθορίσει την καθοδική της πορεία και τέσσερις βασικοί παράγοντες συνέτειναν σε αυτό.
samaras-mitsotakis2-570
Αρχικά η εισοδηματική οικονομική πολιτική που εξαγγέλθηκε. Με υψηλό πληθωρισμό και με δομική ανεργία, η εισοδηματική πολιτική με μηδενικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων οδηγούσε κατά κοινή πεποίθηση σε «ασφυξία» το λαϊκό εισόδημα. Το αποτέλεσμα της δίκης του Ανδρέα Παπανδρέου με την κατάρρευση του κατηγορητηρίου αποτέλεσε μια πολιτική ήττα της γραμμής της «κάθαρσης». Ένα βασικό στοιχείο της ηγεμονίας της ΝΔ στην προηγούμενη περίοδο, η «ηθική» της υπεροπλία έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταρρέει, όχι γιατί τα οικονομικά σκάνδαλα δεν ήταν υπαρκτά, αλλά γιατί, όπως υπογράμμισε τον Σεπτέμβριο του 1991 ο Καθηγητής της Νομικής και Ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης, νομικός σύμβουλος της ΝΔ στην κρίσιμη περίοδο του 1989, το κατηγορητήριο συγκροτήθηκε τελικά με βιαστικό τρόπο και κυριάρχησε η μεροληψία και η προσωπική αντιπάθεια έναντι του Ανδρέα Παπανδρέου από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Τρίτον, η εσωκομματική αμφισβήτηση του Μητσοτάκη. Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1992 και ενώ οι κοινωνικές συγκρούσεις βρίσκονται στο απόγειό τους, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Σταύρος Δήμας και ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος τρία από τα επιφανέστερα στελέχη της Ν.Δ. δημοσιοποιούν τη διαφωνία τους με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας με κοινό τους κείμενο ότι δημιουργεί μεγάλες και άδικες κοινωνικές ανισότητες, ενώ δεν δημιουργεί ανάπτυξη.
Το κρίσιμο τελευταίο στοιχείο που επιβάρυνε την κατάσταση ήταν η εμφάνιση του εθνικιστικού μετώπου. Ήδη από τον Ιανουάριο του 1991 ένα μεγάλο κύμα Αλβανών και Βορειοηπειρωτών φυγάδων κατακλύζει την Ελλάδα, αρχίζοντας να διαμορφώνει σταδιακά στη χώρα ένα πυρήνα ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεολογημάτων. Είναι η περίοδος που παράλληλα, αρχίζει να αναπτύσσεται το λεγόμενο «σκοπιανό» ζήτημα, με τη διεκδίκηση εκ μέρους του νεοσύστατου μικρού κράτους της πρώην Γιουγκοσλαβίας του ονόματος «Μακεδονία». Στις αρχές του 1992 ξεσπούν με πρωταγωνιστές την Εκκλησία και μια «υπερπατριωτική» διακομματική μερίδα του πολιτικού κόσμου ισχυρές λαϊκές κινητοποιήσεις (η πρώτη συγκέντρωση έγινε τον Φεβρουάριο του 1992 στη Θεσσαλονίκη και είχε παμμακεδονικό χαρακτήρα), με κεντρικό σύνθημα τη μη αναγνώριση από την Ελλάδα κράτους με την ονομασία «Μακεδονία» αλλά ούτε και με παράγωγά του. Η εσωτερική πίεση εσωτερικεύεται και στην κυβέρνηση, αφού προκύπτει σοβαρή αντίθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά. Ο τελευταίος επιχειρεί μονομερώς να υλοποιήσει μια προσωπική γραμμή αδιάλλακτης στάσης έναντι των Σκοπίων, που έρχεται σε αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή όσο και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών που συγκλήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, τον Απρίλιο του 1992 ο κ.Σαμαράς οδηγείται σε παραίτηση από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, ανοίγοντας τις διαδικασίες για μια συνολικότερη ρήξη με την παράταξή του.
Με το σύνθημα «Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς», που έκτοτε τον ακολουθεί, οι υποστηρικτές του υποδέχονται στις 30 Ιουνίου 1993 την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Πολιτική Άνοιξη. Στην ΠΟΛΑΝ συσπειρώνονται νέοι πολιτικοί, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ανδρέας Λεντάκης από την Αριστερά, ο Άκης Γεροντόπουλος, ο Δημήτρης Σταμάτης (Θεσσαλονίκης) και ο Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας). Την υποστήριξή του στο νέο κόμμα εξέφρασε με γραπτή δήλωση του ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, που θεωρείται ο εμπνευστής του ονόματος.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1993, δύο βουλευτές της ΝΔ προσχωρούν στην Πολιτική Άνοιξη, αλλά διατηρούν τη βουλευτική τους έδρα ως ανεξάρτητοι, πρώτα ο Στέφανος Στεφανόπουλος, βουλευτής Ηλείας, και μετά ο Γιώργος Συμπιλίδης, βουλευτής Κιλκίς. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θα απολέσει τη δεδηλωμένη, έχοντας μόνο 150 έδρες στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο 1993, τις οποίες θα χάσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Αντώνης Σαμαράς στιγματίζεται ως «προδότης», αφού οι μητσοτακικοί τού χρεώνουν την πτώση της κυβέρνησης.
Ήταν μάλιστα τέτοια η ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών που σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Σαμαράς ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση της ΝΔ στην Καθημερινή, (στις 4 Ιουλίου 1993) είχε δηλώσει ότι «δεν θα επιστρέψω, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο «αρχηγός» της».
Στην συνέντευξή του στον Α. Καραγιάννη, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ακόμα και εάν εξαλειφθούν οι παραμορφώσεις –όπως ο ίδιος αποκαλούσε- με την ΝΔ δεν θα επέστρεφε σε αυτή. «Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την «Πολιτική Άνοιξη» και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο». «Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν... οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω «αρχηγός» της. [...]», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Ήταν μάλιστα τέτοια η ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών που σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Σαμαράς ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση της ΝΔ στην Καθημερινή, (στις 4 Ιουλίου 1993) είχε δηλώσει ότι «δεν θα επιστρέψω, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο «αρχηγός» της».
samaras-efimerida-570
Στην συνέντευξή του στον Α. Καραγιάννη, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ακόμα και εάν εξαλειφθούν οι παραμορφώσεις –όπως ο ίδιος αποκαλούσε- με την ΝΔ δεν θα επέστρεφε σε αυτή. «Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την «Πολιτική Άνοιξη» και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο». «Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν... οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω «αρχηγός» της. [...]», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Τρώνε ο ένας τον άλλο για να σωθούν! Κι όταν τα αντιμνημονιακά κόμματα τολμήσουν να μι8λήσουν για θεσμοθέτηση Λαϊκών Δικαστηρίων, με λαϊκούς δικαστές κι όχι δικαστές των αναδρομικών, τα γερμανοτσογλάνια θα χεστούν και θα βρωμίσει ο τόπος!


«Απολαυστικός ήταν ο τρόπος που ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατασπάραζε πολιτικά τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλο. «Αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε “υποβρυχίως”, δεν θα είχε προκύψει το πρόβλημα» δήλωσε στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε ότι θα ζητήσει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής του κοινοβουλίου για να ερευνήσει αν είναι όντως αμαρτωλή η σύμβαση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που υπέγραψαν το 2010 ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Με τη διατύπωση αυτή, ο Αβραμόπουλος άφησε έμμεσα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται περί σκανδάλου.
Άφρισε ο Βενιζέλος. Κατά κανένα τρόπο δεν θα ήθελε να βρεθεί κατηγορούμενος σε μια... υπόθεση αβέβαιης δικαστικής έκβασης – ιδίως αν αυτή εκδικαστεί από τα δικαστήρια μετά τις εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση προϊούσας διάλυσης και με κυβέρνηση που θα έχει πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, το πρώτο που έκανε στην αγόρευσή του ήταν να καταστήσει συνυπεύθυνους (ή συνένοχους, αν αποδειχθούν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση) όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν ψηφίσει τότε τη σύμβαση. «Δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή», τόνισε με έμφαση. «Όλα έγιναν ενώπιον της Βουλής και κατ’ εντολήν της Βουλής» πρόσθεσε, εννοώντας έτσι ότι «όλοι όσοι ψηφίσαμε το νόμο αυτό είμαστε συνυπεύθυνοι». Ο Αβραμόπουλος είχε βγάλει εκτός κάδρου τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική επιτροπή διότι είναι τόσο καθαρή η σχέση της με αυτή την υπόθεση, που κάθε άλλο παρά την φοβίζει». Ουσιαστικά μάλιστα ο Δ. Αβραμόπουλος …ενθάρρυνε τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει την πρότασή του, επισημαίνοντας ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κόμματος να το κάνει αυτό».
Ο Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Αβραμόπουλου, ενώ κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διοχέτευαν την πληροφορία ότι ο Βενιζέλος είχε συνεννοηθεί με τον Σαμαρά πως θα επικρίνει δημόσια τον υπουργό Άμυνας. «Ο πρωθυπουργός και εγώ, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχουμε δώσει σαφείς και αυστηρές οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς να δοθεί οριστική λύση και υπάρχει αδικαιολόγητη παράταση της εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για τα συμφέροντα του Δημοσίου» δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια όσοι τον άκουγαν ή τον είδαν στην τηλεόραση. «Οι υπουργοί δεν είναι για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση», δήλωσε έξω φρενών ο Βενιζέλος, επειδή συνειδητοποιούσε πόσο κακό του έκανε το γεγονός ότι ο Αβραμόπουλος τον άφησε ακάλυπτο πολιτικά. Τα Νέα ανέλαβαν να «αποκαλύψουν» τα κίνητρα του Αβραμόπουλου, αφιερώνοντας προχτές τις τέσσερις πρώτες σελίδες τους στο θέμα. «Πού το πάει ο Αβραμόπουλος – Τορπίλη για τον Βενιζέλο και φλερτ με τον Τσίπρα» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος τους. «Υποβρύχιο φλερτ με Τσίπρα» ήταν ο τίτλος της δεύτερης σελίδας τους. «Πυρά από Βενιζέλο μετά τα “γελάκια” – Αποδοκίμασε άγρια τον Δημήτρη Αβραμόπουλο από το βήμα της Βουλής» ήταν ο τίτλος στην τρίτη σελίδα. «Ο υπουργός είχε κλίση προς τον ΣΥΡΙΖΑ» ήταν ο τίτλος και της σελίδας 4!
Δεν θα ασχολούμασταν φυσικά με αυτή την υπόθεση, αν δεν εντασσόταν σε ένα πολύ σοβαρότερο πολιτικό πλαίσιο – πέρα από την αυτονόητη αυτοτέλειά της και το φόβο του Βενιζέλου μήπως μπλέξει δικαστικά υπό δυσμενείς πολιτικές συνθήκες.
Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ όλο και συχνότερα να διαφοροποιούνται από κάποια πτυχή της κυβερνητικής πολιτικής. Πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Πρ. Παυλόπουλος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δ. Αβραμόπουλος αποστασιοποιούνται π.χ. από τη θεωρία των «δύο άκρων». Βουλευτές της ΝΔ απαιτούν αλλαγή στάσης της κυβέρνησης π.χ. στο επίδομα θέρμανσης ή στα φωτοβολταϊκά. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα καταψηφίσουν κάποιο νέο αντιλαϊκό μέτρο ούτε φυσικά ότι θα …ρίξουν την κυβέρνηση! Όταν όμως πληθαίνουν τα κορυφαία στελέχη, ακόμη και υπουργοί εν ενεργεία, οι οποίοι αποστασιοποιούνται από την πολιτική της κυβέρνησης του κόμματός τους, αυτό συνήθως εκλαμβάνεται –και σωστά– από τον κόσμο ως σαφής ένδειξη αλλαγής πολιτικού σκηνικού. Για να γίνουμε σαφέστεροι, η στάση των στελεχών της ΝΔ υποδηλώνει ότι εκτιμούν πως τελειώνει η εποχή του Σαμαρά και επιδιώκουν έτσι να πάρουν θέσεις στη «μετασαμαρική» ΝΔ – αυτή δηλαδή που εκτιμούν ότι θα προκύψει μετά τη διαγραφόμενη πιθανή ήττα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές.
Αν όμως διατηρηθεί και επεκταθεί αυτό το κλίμα, όπου ουσιαστικά στελέχη της ΝΔ προεξοφλούν την ήττα του κόμματός τους, δεν είναι καθόλου απίθανο η ήττα της Δεξιάς να προσλάβει διαστάσεις μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες στις βουλευτικές εκλογές, αν η ΝΔ εμφανιστεί να καταρρέει. Όλα αυτά όμως αφορούν το μέλλον – γιατί εκλογές τώρα, σε λίγους μήνες, αποκλείεται να κάνει ο Σαμαράς επειδή είναι βέβαιο ότι θα συντριβεί.
 

Προφυλακίστηκαν οι Ρομά «γονείς» της μικρής Μαρίας

roma-maria-profulakisteoi-570
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Λάρισας οι Ρομά που κατηγορούνται για την υφαρπαγή της μικρής Μαρίας.
Οι εξηγήσεις που έδωσαν οι δυο κατηγορούμενοι  δεν έπεισαν τις αρχές, με αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγελέας με σύμφωνη γνώμη να διατάξουν την προσωρινή τους κράτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι των Ρομά υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων, περιγράφοντας 5 διαφορετικά σενάρια για το πως βρέθηκε η μικρή Μαρία στα χέρια τους.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι όταν ο Βούλγαρος, Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντρφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.