ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ… ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ… ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 
1. Ο τυποκτόνος νόμος του 1994 . 2. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”. 3. Ο νόμος περί ρυθμίσεως των χρεών των Ανώνυμων Ποδοσφαιρικών Εταιριών (ΠΑΕ). 4. Ο νόμος για εισαγωγή αλλοδαπών στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων. 5. Ο νόμος περί λειτουργίας των καναλιών. 6. Υπόθεση Proton Bank7. Ο νόμος περί…αμνηστίας υπουργών. 8. Τα ψεύδη σε βάρος του λαού. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ προκειμένου να επιβληθούν χαράτσια μέσω αυτής της Επιχείρησης9. «Ευτυχώς που υπάρχει η τρόϊκα». Μνημείο υποτέλειας ενός υπουργού 10. «Έχουμε πολλά περιθώρια για να γίνουμε Εσθονία». Η πρόκληση, η ασέβεια και ο δόλιος στόχος σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια

ΕΡΤ LIVE



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ifPttOvr

Τώρα έρχεται η ώρα τα "περήφανα νιάτα" που ψήφιζαν τους δημαγωγούς να πληρώσουν το κόστος των επιλογών τους σαν "τιμημένα γηρατειά" ΧΩΡΙΣ σύνταξη.


Του ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΠΑ

«Παρεμβάσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξετάζει η κυβέρνηση, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον προγραμματισμό 350.000 ασφαλισμένων...».  Αυτά ανέφερε το χθεσινό ρεπορτάζ...

Ένας από τους λόγους που χρεοκοπήσαμε στην Ελλάδα είναι γιατί είμαστε ευκολόπιστοι στις υποσχέσεις  και γιατί δεν μας αρέσει να λύνουμε τα προβλήματα αλλά να τα κρύβουμε κάτω από το χαλίΑκόμη όταν ορισμένα από αυτά έχουν το μέγεθος ενός ελέφαντα...

Η κυβέρνηση (έστω κάποιοι εντός αυτής) ανακάλυψε πως δεν μπορούν να πληρώσουν προσεχώς περί τις 350.000 πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Ήταν προφανές πως δεν μπορούσαν να καλύψουν τις νέες  πρόωρες συνταξιοδοτήσεις  όπως προφανές είναι πως είναι θέμα χρόνου να μην  μπορούν να καλύψουν και τις παλιότερες πρόωρες αλλά ενδεχομένως και τις μη πρόωρες...

Στην Ελλάδα έχουμε 2,7 εκατ. συνταξιούχους εκ των οποίων πάνω από 700.000 είναι κάτω των 65 ετών που είναι το όριο συνταξιοδότησης. Από αυτούς οι 200.000 είναι κάτω των 55 ετών. Έφηβοι σχεδόν με το σημερινό προσδόκιμο ζωής κοντά στα 80 έτη...

Οι κάτω των 65 λαμβάνουν το χρόνο περί τα 8 δισ. ευρώ σε συντάξεις. Συνολικά στην Ελλάδα πληρώνουμε για συντάξεις περί τα 30 δισ. ευρώ το χρόνο από τα οποία τα 15 δισ. βγαίνουν από τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα 15 δισ. από τον προϋπολογισμό (δηλαδή από φόρους).

Τα 8 δισ. ευρώ στα 30 δεν είναι αμελητέο ποσό...

Στην Ελλάδα οι κρατήσεις φόρων και εισφορών  επί ενός μισθού φτάνουν το 43% και είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη. Αυτό κάνει το κόστος εργασίας υψηλό και την Ελλάδα μη ανταγωνιστική για παραγωγικές επενδύσεις.  Νέες επενδύσεις δεν γίνονται, ενώ οι παλιές συνεχίζουν να φυλλορροούν...

Ειπλέον η κρίση χρεοκοπίας του κράτους και του μεταπολιτευτικού μοντέλου αναγκάζει τους πλέον αξιόλογους ειδικευμένους νέους να μεταναστεύουν.  Αντί να εργαστούν στην Ελλάδα σαν στελέχη και να παράξουν πλούτο για τον εαυτό τους, τις επιχειρήσεις που εργάζονται και θέσεις εργασίας για την κοινωνία, το κάνουν για άλλες χώρες.

Η Ελλάδα, προσφέροντας  ευκαιρίες σε κάποιον ημέτερο (κατά κύριο) λόγο να συνταξιοδοτηθεί στα 55, διώχνει κάποιον 25-30άρη στο εξωτερικό, είτε γιατί δεν επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, είτε γιατί υπερφορολογεί τον ίδιο τον νέο.

Στην Ελλάδα ο συντελεστής φόρου εισοδήματος πάνω από 40% ξεκινά από το εισόδημα των 40.000 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη ακόμη και στις χώρες που έχουν υψηλή φορολογία αυτός ο συντελεστής ξεκινά πάνω από τις 150-200.000 ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες με ρωτούσε μια κυρία 30-35 ετών πως μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ. Εργάζεται με δελτίο υπηρεσιών με μισθό 850 ευρώ και της είναι αδύνατο να πληρώνει σε εισφορές περίπου τα μισά από αυτά...

Αυτό δεν είναι λογικό αλλά ούτε και  δίκαιοΔεν είναι λογικό, γιατί οι εισφορές είναι μεγάλες σε σχέση με το μισθό και δεν είναι δίκαιο, γιατί αν αυτή τις πληρώσει για να πάρει τη σύνταξή του κάποιος σήμερα, κανείς δεν της εγγυάται πως θα υπάρχει κάποιος για να πληρώσει εισφορές όταν αυτή θα φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης.  Οι δημογραφικοί δείκτες δείχνουν πως μετά από 30 χρόνια η αναλογία συνταξιούχων ανά εργαζόμενο θα έχουν επιδεινωθεί δραματικά.

Το σχήμα αυτό δείχνει με κατανοητό τρόπο τη χρεοκοπία του ασφαλιστικού μας συστήματος που δεν είναι κεφαλαιοποιητικό αλλά αναδιανεμητικόΔηλαδή, οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων  και αυτοί περιμένουν να πληρωθούν από τους μελλοντικούς εργαζόμενους.

Κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό  σύστημα σημαίνει πως ο καθένας λαμβάνει τα χρήματα που έχει βάλει στην άκρη σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο σαν εισφορές του ιδίου και του εργοδότη του.

Καίτοι έχει χρεοκοπήσει το αναδιανεμητικό σύστημα κανείς δεν τολμά να το αλλάξει. Κανείς δεν τολμά να πάει κόντρα στην κυρίαρχη σοβιετική ιδεολογία ακόμη και όταν η αριθμητική αποδεικνύει πως πλέουμε ολοταχώς προς το παγόβουνο...

Στη δεκαετία του ΄50 όταν δημιουργήθηκε αυτό το ασφαλιστικό σύστημα η αναλογία εργαζόμενων προς συνταξιούχους ήταν 7 προς 1... Τώρα είναι 1,4 προς 1. Αν αθροίσουμε συνταξιούχους  και ανέργους  αυτοί θα είναι περισσότεροι από τα 3,6 εκατ. των εχόντων εργασία.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος ή μαθηματικός για να καταλάβει πως δεν υπάρχουν συντάξεις για όσους είναι μεταξύ 30 και 50 σήμερα στο μέλλονΣε χειρότερη μοίρα είναι η γενιά των 50άρηδων που ενώ πληρώνουν εισφορές θα χρειαστεί να ζήσουν με κάποια πενιχρή εθνική σύνταξη στο μέλλον των 300-400 ευρώ. Οι εισφορές θα έχουν πάει υπέρ πίστεως και βλακείας.
Ακόμη και όσοι αποταμιεύουν σε κάποιο ακίνητο κινδυνεύουν με τα χαράτσια, τους φόρους και τις κατασχέσεις να το χάσουν... και να μείνουν και άστεγοι γιατί ο ελληνικός σοσιαλιστικός παράδεισος άργησε να καταρρεύσει...

Το πολιτικό σύστημα δεν λέει την αλήθεια πως δεν υπάρχουν οι συντάξεις που υπόσχεται και για τις οποίες κάνει κρατήσεις... Κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Κατά τα άλλα τώρα έρχεται η ώρα τα περήφανα νιάτα που ψήφιζαν τους δημαγωγούς να πληρώσουν το κόστος των επιλογών τους σαν τιμημένα γηρατειά χωρίς σύνταξη. 
Μας το πήραν το πορτοφόλι οι σύντροφοι...
 
 
επιμέλεια radar

Γυναικείο στρες: Τι το προκαλεί και πώς να το ελέγξετε

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος
Ποιοι είναι οι ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας;
Για να προσαρμοστεί στις κοινωνικές αλλαγές, η σημερινή γυναίκα έχει αναλάβει διαφορετικούς ρόλους, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που η ίδια θεωρεί σημαντικούς.
Εξακολουθεί να έχει την ευθύνη των παιδιών και του σπιτιού, αλλά, ταυτόχρονα, εργάζεται και προσπαθεί να διατηρήσει τις κοινωνικές της επαφές και τα προσωπικά της ενδιαφέροντα.

Το θέμα του σπιτιού και των παιδιών έχει πολλές απαιτήσεις, σαφώς πολύ περισσότερες απ' ότι πριν από μερικές δεκαετίες. Tο σπίτι, εκτός που θα πρέπει να είναι καθαρό, συγυρισμένο, θα πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να αντανακλά το γούστο και την κοινωνική θέση αυτών που το κατοικούν.

Έτσι, το σπίτι γίνεται σύμβολο και με αυτή την ιδιότητα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσωπική σφραγίδα. Πέρα από αυτό όμως, ένα σπίτι πρέπει να είναι λειτουργικό και να ικανοποιεί τις ανάγκες αυτών που το κατοικούν.

Παρόλο που τα επιτεύγματα της τεχνολογίας λύνουν τα χέρια της νοικοκυράς, ωστόσο οι πολλαπλές προκλήσεις και απαιτήσεις της σημερινής ζωής επιβάλλουν περισσότερες εργασίες.

Το μεγάλωμα και η ανατροφή των παιδιών εξακολουθούν να είναι δυο πολύ σημαντικοί τομείς στη ζωή μιας γυναίκας, ακόμα και όταν υπάρχει κάποιο άλλο άτομο (είτε η γιαγιά, είτε κάποια μισθωτή κυρία) που αναλαμβάνει μεγάλο μέρος των πρακτικών αναγκών.

Η μητέρα δεν παύει να έχει την υψηλή εποπτεία και την έγνοια για το πώς πάνε τα πράγματα όταν λείπει και να διευθετεί τα προβλήματα και να επιβλέπει τις λεπτομέρειες.

Σε άλλες εποχές τα παιδιά είχαν λιγότερο φόρτο μαθημάτων και η κοινωνικοποίηση και το παιχνίδι τους γινόταν έξω, στη γειτονιά, πράγμα που άφηνε στις μητέρες τους ελεύθερο χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα, έτσι το φορτίο της βοήθειας προς το παιδί για τα διαβάσματά του αλλά και η μεταφορά του προς και από τις διάφορες δραστηριότητες αθλητισμού, εξωσχολικών και άλλων δραστηριοτήτων πέφτουν συνήθως στη μητέρα.

Ένας άλλος εξίσου σημαντικός τομέας είναι η επαγγελματική ζωή μιας γυναίκας. Πέρα από καθαρά βιοποριστικούς λόγους, οι σημερινές γυναίκες επιλέγουν να εργαστούν και να δημιουργήσουν καριέρα, αντλώντας ικανοποίηση από το επάγγελμά τους.

Κάτι τέτοιο όμως, απαιτεί κουραστικά ωράρια, κόπο, ικανότητες, συνεχή βελτίωση και 'κατάθεση ψυχής' σε αυτό που κάνουν. Ακόμα και αν είναι επιλογή τους και εργάζονται από επιθυμία τους, ωστόσο κάτι τέτοιο εξακολουθεί να έχει τις δυσκολίες του.

Πολύ σημαντική είναι και η κοινωνική ζωή της γυναίκας, η οποία δεν περιορίζεται απλώς σε επισκέψεις και σχέσεις με συγγενείς, αλλά εξαπλώνεται σε πολλαπλούς ρόλους και με πολλές απαιτήσεις.

Όσο κι αν κάτι τέτοιο είναι ευχάριστο, κάποιες φορές μπορεί να καταντά κουραστικό, ειδικά όταν η γυναίκα-εργαζόμενη-μητέρα-νοικοκυρά έχει να καλύψει και κοινωνικές ανάγκες που απαιτούν είτε να διαθέσει απλώς χρόνο για κάποια έξοδο ή παράλληλα να κάνει και τον κόπο για να δεξιωθεί κόσμο στο σπίτι της.

Ένα άλλο κομμάτι της ζωής των σύγχρονων γυναικών είναι η διατήρηση των προσωπικών τους ενδιαφερόντων και χόμπι, κάτι πάρα πολύ βασικό, ωστόσο συχνά παραμελημένο.

Το προσωπικά ενδιαφέροντα, δραστηριότητες κι ενασχολήσεις είναι αυτά που βοηθούν το άτομο να διατηρεί την ψυχική του ισορροπία και αρμονία και να αντλεί ευχαρίστηση.

Όταν ο φόρτος των άλλων καθηκόντων περιορίζει το χρόνο της γυναίκας, ο πρώτος τομέας της ζωής της που παραμελεί είναι ακριβώς αυτός: ο χρόνος προς τον εαυτό της και τα ενδιαφέροντά της.


Οι διαφορετικοί ρόλοι και το στρες

Οι γυναίκες μπορεί να θεωρούν τους διαφορετικούς ρόλους τους ως προκλήσεις ή να τους βλέπουν σαν απειλές. Καθώς οι απαιτήσεις για να καλύψουν τις ποικίλες πτυχές των ρόλων τους αυξάνονται, οι γυναίκες μπορεί να έχουν την αίσθηση ότι χάνουν τον έλεγχο, ότι είναι αβοήθητες κι έτσι να οδηγηθούν σε υψηλά επίπεδα στρες και εξουθένωσης.

Για τις περισσότερες γυναίκες, το στρες είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της καθημερινής τους ζωής. Οι γυναίκες, γενικότερα, είναι πιο πιθανές υποψήφιες για να στρεσαριστούν απ' ότι οι άνδρες: ο λόγος είναι ότι οι γυναίκες προσπαθούν να είναι τέλειες σε όλες τις απόψεις της ζωής τους, ενώ παράλληλα δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο και προσοχή στον εαυτό και τις προσωπικές τους ανάγκες.

Οι γυναίκες θα πρέπει να καταλάβουν τι είναι το στρες, να ξεχωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια του και να μάθουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να το ελέγχουν και να έχουν υγεία και ισορροπία στη ζωή τους.

Τι είναι το στρες;Η αντίδραση στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το έντονο στρες μπορεί να προκαλέσει σωματικές αλλαγές από τις οποίες το σώμα συνέρχεται. Όταν όμως το στρες γίνει χρόνιο ή υπερβολικό, τότε έχει επιδράσεις στην υγεία του ατόμου, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική.

Το στρες δεν είναι απαραίτητα κακό. Για πολλές γυναίκες είναι κάτι θετικό, μια κινητήριος δύναμη στη ζωή τους που τους επιτρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να κάνουν κάτι καλό.

Το στρες είναι ψυχοφυσιολογικό, που σημαίνει ότι περιλαμβάνει:

Ψυχοφυσιολογικούς παράγοντες: οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν το βαθμό στρες που αισθάνεται το άτομο.

Ψυχοφυσιολογικές αντιδράσεις: μπορεί να είναι ηθελημένες (δηλαδή ελέγχονται, πχ φωνές ή καβγάς) ή ενστικτώδεις (που δεν ελέγχονται τόσο εύκολα, κι εκδηλώνονται σωματικά με ταχυκαρδίες, εφίδρωση, κλπ).

Ποια είναι τα σημάδια του στρες στις γυναίκες;

1. Σωματικά: πονοκέφαλοι, ένταση, αϋπνία, αλλαγές στην όρεξη, υπερβολικό κάπνισμα ή ποτό, αίσθηση ότι η ζωή τους δεν έχει ισορροπία.

2. Συναισθηματικά: άγχος, θυμός, δυσαρέσκεια, θλίψη, εκνευρισμός, απογοήτευση.

3. Διανοητικά: αφηρημάδα, ανησυχία, αναποφασιστικότητα, αρνητικές σκέψεις, βαρεμάρα.

4. Εργασιακά: κούραση, υπερωρίες, αίσθηση μειωμένης αναγνώρισης, ένταση ή συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο, δυσαρέσκεια με το αντικείμενο εργασίας.

5. Κοινωνικά: έλλειψη τρυφερότητας στη σχέση, οικογενειακά προβλήματα, συζυγικοί καβγάδες, μοναξιά.

6. Πνευματικά: απάθεια, έλλειψη νοήματος, κενό, έλλειψη συγχώρεσης, αμφιβολία, ενοχές, απελπισία.

Πώς μπορούν οι γυναίκες να ελέγξουν το στρες στη ζωή τους;

Καταρχήν θα πρέπει να δεχτούν ότι το στρες είναι φυσιολογικό κομμάτι της ζωής και ότι κανείς θα πρέπει να μάθει να το ελέγχει και να το κρατά σε χαμηλά επίπεδα και όχι να προσπαθεί (μάταια) να το αποφύγει.

Το βασικότερο είναι να μπορεί η γυναίκα να έχει περιόδους ηρεμίας, ώστε να γεμίζει τις μπαταρίες της. Όταν το στρες είναι τέτοιο που πρόκειτα να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα (πχ μεγάλωμα μωρού, φροντίδα άρρωστου ηλικιωμένου γονιού), η γυναίκα θα πρέπει οπωσδήποτε να βρει χρόνο για τον εαυτό της και τα ενδιαφέροντά της.

Διατηρώντας μια προσέγγιση ευεξίας στη ζωή, που επιτυγχάνεται μέσα από την ισορροπία και την ενοποίηση των διαφορετικών ρόλων της, η γυναίκα μπορεί να ελέγξει το στρες της. Οι γυναίκες θα πρέπει να αναγνωρίζουν τη σύνδεση ανάμεσα σε νου (και ψυχή) και σώμα, ώστε να μάθουν να ελέγχουν το στρες τους.

Τρόποι ελέγχου του στρες (τρόποι ζωής)

1. Σωματικοί: άσκηση/γυμναστική, ασκήσεις χαλάρωσης, υγιεινή διατροφή, ύπνος, ώρα για δραστηριότητες.

2. Συναισθηματικοί: συναισθηματική έκφραση, ένα καλό γέλιο ή ένα γερό κλάμα, ημερολόγιο, αποδοχή του εαυτού.

3. Διανοητικοί: νέα ενδιαφέροντα, εντοπισμός των αρνητικών σκέψεων και σταμάτημά τους, αλλαγή των 'πρέπει', ονομασία των 'θέλω', να βάλει προτεραιότητες, να σταματήσει την αρνητική αυτοκριτική.

4. Εργασιακοί: μείωση ωραρίου ή φόρτου εργασίας, να βάλει ρεαλιστικούς στόχους, να εξετάσει την καριέρα, τις φιλοδοξίες, το τι θέλει να πετύχει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό, να διεκδικήσει όσα πράγματα αξίζει και να μην περιμένει να της τα αναγνωρίσουν.

5. Κοινωνικοί: να αναζητήσει υποστήριξη, να μιλήσει για τα προβλήματά της, να βρει φιλίες, να βοηθήσει άλλους.

6. Πνευματικοί: να ξαναβρεί τις αξίες της, να εξετάσει το προσωπικό της σύστημα αξιών, να σκεφτεί ποιο είναι το νόημα της ζωής.

Πρακτικοί: να οργανώσει καλύτερα το χρόνο της, να έχει λίστες με δουλειές που πρέπει να γίνουν μέσα στην εβδομάδα (και ίσως δίπλα να γράψει ποιος πρέπει να τις αναλάβει ώστε να μην έχει η ίδια όλο το βάρος), να βάλει προτεραιότητες, να πάψει να κατηγορεί τον εαυτό της ότι δεν τα έκανε όλα τέλεια, να προσλάβει βοήθεια και να ζητήσει τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων.

boro.gr

Το αυχενικό σύνδρομο και η θεραπεία του

Eίναι η συχνότερη πάθηση της ανώτερης μοίρας της σπονδυλικής στήλης...

Το αυχενικό σύνδρομο, είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων στην περιοχή του αυχένα που περιλαμβάνει αυχεναλγία, δυσκαμψία, αντανακλώμενο πόνο (κυρίως στην περιοχή των άνω άκρων), νευραλγία, πονοκέφαλο (ημικρανίες) και ζάλη.

Όλα τα ανωτέρω μπορεί να οφείλονται σε παθολογία των μεσοσπονδύλιων δίσκων (δισκοπάθεια), τους συνδέσμους, τα νεύρα τα οποία ενδεχομένως να πιέζονται από κάποια κήλη στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, τα αγγεία ή το νωτιαίο μυελο.

Οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις καθώς και η διάταση των μυών είναι κάποιες από τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν αυχενικό σύνδρομο. Ο πόνος συνήθως είναι τοπικός (στον αυχένα), υπάρχει όμως πιθανότητα να νιώσουμε μούδιασμα ή να κάνει αντανάκλαση ο πόνος στο ένα ή και στα δύο χέρια.

Θεραπεία

Θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου δεν υπάρχει.

Η αναλγησία, η εξάληψη των συμπτωμάτων και η σταθεροποίηση της αυχενικής μοίρας είναι ο κύριος στόχος. Στην οξεία φάση, για παράδειγμα, συνιστάται η χρήση περιλαίμιου (κολάρο), προκειμένου να αποφευχθούν οι βίαιες ή υπέρμετρες κινήσεις στον αυχένα, ανάπαυση και λήψη παυσίπονων, αντιφλεγμονωδών και συχνά μυοχαλαρωτικών φαρμάκων.

Ανάλογα με την αντίδραση του ασθενούς μετά τη φαρμακευτική αγωγή, προτείνεται αναλγητική φυσικοθεραπεία με laser, υπέρηχους, διαθερμίες, ηλεκτροθεραπεία κτλ, με σκοπό την περαιτέρω ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο και τη χαλάρωση της περιοχής από το μυϊκό σπασμό με τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Μετά την επίτευξη της αναλγησίας εκτελούνται σταθεροποιητικές ασκήσεις στην περιοχή του αυχένα. Οι ασκήσεις αυτές έχουν στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας του αυχένα και των άνω άκρων, που πιθανόν να έχουν επηρεασθεί και τη σωστή ενδυνάμωση των μυών γύρω από τον αυχένα, με αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της αυχενικής μοίρας και τη μείωση των πιθανοτήτων για επανεμφάνιση των συμπτωμάτων.

Ο ασθενής επιβάλλεται να βελτιώσει τον τρόπο ζωής του, έτσι ώστε να συμβάλει σε μεγαλύτερο βαθμό σε ένα πιο υγιές μέλλον. Αυτό μπορεί να το πετύχει με τη σωστή τοποθέτηση του μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, να αποφεύγει συνήθειες που επιβαρύνουν την κατάσταση του και να εντάξει στη ζωή του την άσκηση.

Η κήλη που προβάλλει στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, είναι λόγω φθοράς του ινώδους δακτυλίου που τον περιβάλλει, με αποτέλεσμα να προσπίπτει στο νωτιαίο χώρο ο πηκτοειδής πυρήνας του δίσκου.

Η αυχενική κήλη δίσκου εκδηλώνεται με πόνο στον αυχένα, δυσκαμψία, μείωση του εύρους κινήσεων του αυχένα, πόνο στους ώμους και τη ράχη, αισθητικές διαταραχές στα άνω άκρα (μούδιασμα, αίσθημα κρύου, ζεστού) και μυϊκή αδυναμία στα άνω άκρα. Ενίοτε εκδηλώνεται με ζάλη, αστάθεια, πονοκέφαλο και ίλιγγο με εμετό.

Στις περιπτώσεις αυτές, όταν ο ιατρός το θεωρεί απαραίτητο, υιοθετείται η λύση της χειρουργικής αντιμετώπισης. Στην περίπτωση αυτή, ο εξειδικευμένος ορθοπεδικός σε συνεργασία με ειδικευμένο νευροχειρούργο έχει τη δυνατότητα ? ανάλογα με την εκτίμηση της κατάστασης ? να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες διαθέσιμες τεχνικές όπως η διαδερμική αποσυμπίεση κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου με laser (PLDD).

Χάπια για το αδυνάτισμα: κάνουν ότι υπόσχονται;

Αυτό το σούπερ-αποτελεσματικό συστατικό των νέων καψούλων είναι το εκχύλισμα από τους σπόρους του πράσινου καφέ.
Σε αντίθεση με τον κοινό καφέ, ο πράσινος καφές περιέχει περισσότερο CGA υπεύθυνο για τα τόσο φανταστικά αποτελέσματα που έχουμε στο αδυνάτισμα.

Διάβασε περισσότερα εδώ>>

Όχι, όχι μέσα – Επιστροφή σε παραδοσιακές μορφές αντισύλληψης σε Βρετανία και Αμερική

tumblr_lulistoXiN1r5phuio1_500
Η Σαρλίζ Άβεντ δεν χρειάζεται να θυμηθεί να πάρει το αντισυλληπτικό της χάπι καθώς εκείνη και ο άντρας της χρησιμοποιούν μία από τις πιο παλιές μεθόδους ώστε να μην συλλάβουν παιδί: το τράβηγμα.
Το τράβηγμα, δεν θεωρείται μέθοδος αντισύλληψης καθώς τα ποσοστά επιτυχίας του είναι αποθαρρυντικά. Παρόλα αυτά πολλά ζευγάρια σε ΗΠΑ και Βρετανία πετούν τα αντισυλληπτικά στα σκουπίδια και αποφασίζουν να δοκιμάσουν πιο «φυσικές οδούς».
Η πτώση αυτή της χρήσης αντισυλληπτικών είναι συνέπεια της απογοήτευσης των γυναικών που το χρησιμοποιούν, καθώς 8 στις 100 μένουν έγκυες ενώ πολλές άλλες αντιμετωπίζουν παρενέργειες όπως κατάθλιψη, αύξηση βάρους, ορμονικές διαταραχές, ακμή, χαμηλή λίμπιντο κα.
Το χάπι αντισύλληψης εφευρέθηκε το 1960 και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από τέσσερα εκατομμύρια γυναίκες στην Αγγλία. Με την πάροδο των χρόνων το χάπι έχει εξελιχθεί, χωρίς ωστόσο να έχουν «εξαφανιστεί» πολλές από τις παρενέργειές του.
Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να προκαλέσει μετά από μακροχρόνια χρήση, μείωση στα επίπεδα γονιμότητας μιας γυναίκας, η οποία όταν το σταματήσει για να τεκνοποιήσει πιθανότατα να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.
Από την άλλη τα ζευγάρια τα οποία μίλησαν στη dailymail.com δήλωσαν ότι η απόλαυση της ερωτικής πράξης δεν μειώνεται από το τράβηγμα, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μια τέτοια απόφαση αφήνει ανυπεράσπιστο τον ανθρώπινο οργανισμό σε κάθε είδους σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, πέρα από το υψηλό ενδεχόμενο εγκυμοσύνης για τη γυναίκα.

Ψήνεσαι; – Πώς να φτιάξεις το πιο τραγανό μπέικον


bacon0-570
Φτιάξε το πιο τραγανό μπέικον με 4 απλά βήματα!