ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Την τεταρτη 30/10/2013 και ώρα 16:15 (15:45 προσέλευση) καλούνται να προσέλθουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές για την προπόνηση της ομάδας ΝΕΩΝ. Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον προπονητή Κο Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /1998
ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /1998
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  /1999
ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΑΣ  / 1998
ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ / 1999
ΠΙΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  /1999
ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ /1999
ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ  /1999
ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ  /1999
ΜΠΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ /1999
ΚΟΥΖΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ /1998
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  /1998
ΡΟΥΜΠΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /1999
ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  /1999
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ   /1999
ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ/1999
ΛΙΠΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ/ 1998
ΣΤΟΥΜΠΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ / 1999
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ /1998
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ /1999
ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗΣ  1999
ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ 1999
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΣ 1998
ΜΠΙΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 1999
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 1999
ΠΙΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 1999
ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 1998
ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1999
    

Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος

     Γεώργιος Γκοτζαμανίδης  

Πόσο εύκολη είναι η αναβίωση του φασισμού;


Οι «Αντιμέτωποι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης, οργανώνουν ανοιχτή συζήτηση γύρω από το πρόβλημα του φασισμού που εδώ και καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο, την διείσδυση του στις δομές της κοινωνίας μας και ειδικότερα στο σχολείο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στις 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7μ.μ.. Θα προηγηθεί προβολή της ταινίας «Το Κύμα», ως έναυσμα συζήτησης που θα ακολουθήσει.
Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής:
Γερμανία ... σήμερα. Ο καθηγητής Ράινερ Βέργκερ συνειδητοποιεί, ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας, προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του. Έτσι σκέφτεται να εφαρμόσει ένα πείραμα για να εξηγήσει στους μαθητές του, τον τρόπο που λειτουργούν οι ολοκληρωτικές κυβερνήσεις. Ξεκινάει λοιπόν ένα παιχνίδι ανάθεσης ρόλων με τραγικές συνέπειες. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, κάτι που ξεκίνησε με "άκακες" έννοιες όπως είναι η πειθαρχία, έχει μετατραπεί σε ένα ολόκληρο κίνημα, "Το Κύμα". Την τρίτη κιόλας ημέρα, οι μαθητές αρχίζουν να απειλούν ο ένας τον άλλο. Όταν η αντιπαράθεση τελικά θα εκδηλωθεί μέσα από τη βία, ο καθηγητής παίρνει την απόφαση να σταματήσει το πείραμα. Είναι όμως αργά...
Η ταινία θέτει πολλά ερωτήματα τα οποία περιστρέφονται γύρω από το ζήτημα, τι μπορεί να εκθρέψει μια φασιστική ομάδα, πώς μπορεί να εκπαιδευτούν άτομα ανυποψίαστα ώστε να γίνουν μαριονέτες του αρχηγού τους, τι σημαίνει παιδαγωγία και τι σημαίνει αυτοθαυμασμός στην τάξη, τι σημαίνει οικογένεια, όταν πλέον οι παραδοσιακοί δεσμοί της δεν υφίστανται και το ανώριμο παιδί αναζητά τελικά αλλού την εστία και τη θαλπωρή.
Το μεγάλο πρόβλημα στην ταινία είναι η ιδέα ότι τα δρώμενα εξελίσσονται μόνο σε μια εβδομάδα, άρα η νοοτροπία εγκαθίσταται ταχύτατα, οι αποφάσεις που καλούνται να λάβουν τα παιδιά γίνονται σχεδόν αυτόματα, χωρίς άλλες διεργασίες.
Die Welle (2008) - Το Κύμα, Δραματική | 101'

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Μπεκάτσα – Οι συνήθειές της και οι μετακινήσεις της

bekatsa
Στο τέλος Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου κάνει την εμφάνισή της στον τόπο μας, συνεπέστατη πάντα στα ραντεβού της, μια κυρία του Ελληνικού λόγγου. Επειδή γενικά στη ζωή της κινείται πάντα με ρυθμό και τάξη, την ονομάζουν αγγλοπρεπέστατη, όπως όταν ένας άνθρωπος είναι πάντα συνεπής στα ραντεβού του, τον αποκαλούν «Εγγλέζο».

Το δρομολόγιό της είναι τόσο τυπικό, που οι κυνηγοί βεβαιούν ότι το έκλεψαν μέχρι τελευταίας γραμμής. Ξέρουν ότι την τάδε ώρα βγαίνει από τον λόγγο, την τάδε θα περάσει από το τάδε σημείο, την τάδε θα πέσει στο τάδε μέρος για να βρει την τροφή της κλπ. Αλλά την μεγάλη αυτή συνέπεια την πληρώνει με την ζωή της διότι οι κυνηγοί από εκεί που ξεκινά μέχρι εκεί που πέφτει να βρει τη τροφή της στήνουν καρτέρια και στην κυριολεξία την δολοφονούν.

Το ίδιο γίνεται και τα φωτίσματα κατά την επιστροφή της στο λόγγο.

Τώρα όμως δια νόμου απαγορεύεται ο δολοφονικός αυτός τρόπος του κυνηγίου της και έτσι μάλλον θα συνεχίσει τη συνέπεια στις κινήσεις της και το πρόγραμμα της ζωής της.

Διότι το κυνήγι της θα γίνεται έτσι που να της επιτρέπει να χρησιμοποιεί και αυτή ότι τέχνη διαθέτει στις κινήσεις ώστε να ξεφεύγει από τη βολή του κυνηγού με τα νόμιμα μέσα που θα χρησιμοποιεί για το κυνήγι της.

Όμως παρότι παθαίνει μεγάλη πανωλεθρία από τους κυνηγούς, αφού επιπλέον έχει το νοστιμότερο κρέας, από όσα θηράματα τρέφει ο λόγγος, παρόλα αυτά αφθονότερες επιστρέφουν κάθε χρόνο με τα πρώτα δροσόπαγα.

Οι ειδικοί λένε πως ο θεός , δεν έπλασε κανένα πλάσμα του με τόση στοργική πρόνοια. Λένε ότι είναι διφυής ύπαρξη. Χωριστή ζωή η μύτη της, χωριστή ζωή η μπεκάτσα. Έτσι ενώ η μύτη της αναμοχλεύει τη γη για σκουλήκια, τα μάτια της είναι ξένα από αυτή την ενασχόληση.

Είναι σκοποί επάνω στη σκοπιά τους και ανιχνεύουν τα πάντα σκιές, θορύβους, ανέμους και κάθε ανάσα του λόγγου. Αν αντιληφθεί τον κίνδυνο μακρινό ετοιμάζεται να πετάξει με τη μέθοδο που πρέπει να χρησιμοποιήσει. Αν ο κίνδυνος είναι κοντά ώστε να μην έχει καιρό να πετάξει, τότε στρώνεται επάνω στο χώμα και γίνεται ένα με εκείνο.

Αν τυχόν ο χρωματισμός της δεν ταιριάζει με το χρώμα του περιβάλλοντος που βρίσκεται, έχει την ικανότητα να μεταμορφωθεί και να παρουσιαστεί σαν πέτρα του μεγέθους της, σαν ένα μικρό κουτσουράκι, σαν μια τούφα από ξερά φύλλα κλπ.

Στα βοσκοτόπια της προτιμά το χρώμα του περιβάλλοντος, συνήθως να ταιριάζει με το δικό της. Ένα μόνο δεν προβλέπει: ότι τις παγερές νύκτες τυχαίνει να παγώνει το έδαφος και όταν έχει τη μύτης μέσα, το πρωί τη βρίσκουν οι χωρικοί παγωμένη μη μπορώντας να κινηθεί.

Είναι αλήθεια ότι ο γραφών έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με το κυνήγι της και με πολύ καλά σκυλιά. Ενθυμούμαι μια φάση που εγώ με την παρέα μου, έτυχε να βαδίζουμε μαζί σε κάτι χαμόκλαδα για να βγούμε στο δρόμο.

Ο σκύλος προπορευόταν περίπου 10 μέτρα μπροστά μας και απότομα κάνει φέρμα. Εκεί είδαμε κάτι που μας εξέπληξε. Η μπεκάτσα, χωρίς τον παραμικρό θόρυβο, που μας φάνηκε μικροσκοπική σαν τσίχλα, ξεγελούσε τον σκύλο πηδώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά και πότε πίσω του, αθέατη και αθόρυβα, μέχρι που ο σκύλος έκανε μια κίνηση περιστροφική και πρέπει να την πάτησε και έτσι πετάχτηκε. Άλλωστε όταν τη φερμάρει ο σκύλος πριν πετάξει κοιτάζει την κατεύθυνση που θα πάρει για να καλυφθεί. Όταν δε βλέπει δέντρο ή οτιδήποτε άλλο για να καλυφθεί και έχει λιακάδα προτιμά να πετάξει κατά τον ήλιο οπότε είναι δύσκολο να πυροβολήσει ο κυνηγός.

Άλλη μια φορά βλέπω δίπλα στα 5 μέτρα το σκύλο μου σε φέρμα με κατεύθυνση σε μια προεξοχή ύψους 1 μέτρου μπροστά του. Πλησίασα στα 2 μέτρα και ο σκύλος δεν έσπαζε τη φέρμα, όπως κοίταζα με προσοχή επάνω στην προεξοχή του εδάφους βλέπω την μπεκάτσα να έχει ακουμπήσει τη μύτη της μπροστά από το στήθος της στο έδαφος. Και ενώ εγώ ετοιμάστηκα να την χτυπήσω όταν πεταχτεί, αυτή εκσφενδονίστηκε με τόση ταχύτητα και καλύφθηκε σε ένα μεγάλο κοτρόνι σε απόσταση 10 μέτρων που εγώ δεν πρόφτασα όχι όπλο να σηκώσω αλλά ούτε και την σκανδάλη να πατήσω.

Έχω ακούσει από πολλού κυνηγούς που πηγαίνουν στα πρωινά καρτέρια της επιστροφής της στο λόγγο να λένε ότι είχαν χτυπήσει μπεκάτσες που στη μύτη τους κρατούσαν μια δέσμη σκουλήκια (γλίστρες).

Στα βοσκοτόπια της βλέπουμε πολλές τρύπες στο χώμα όσο το πάχος της μύτης της.

Τι γίνεται όμως εκεί; Με τι τρόπο βγάζει έξω τα σκουλήκια; Με τη μύτη της είναι αδύνατον να τα βγάζει. Πώς όμως βγαίνουν έξω; ή κάνει κανένα θόρυβο με τα φτερά της πάνω από τις τρύπες και έτσι βγαίνουν οι σκουληκαντέρες; Σε αυτό κανένας δεν απαντά. Επίσης όταν η μπεκάτσα σηκώνεται από το έδαφος αν προσέξει κανείς βλέπει ότι κάνει αφόδευση πάντα και γι” αυτό όταν ένας κυνηγός δεν την πετύχει, του λέει η παρέα του: Δεν πειράζει σου άφησε την κοτσιλιά της.

Οι ειδικοί όμως λένε ότι δεν πρέπει όταν την καθαρίζουμε να πετάμε τα άντερα της, είναι πάντα καθαρά και είναι ο νοστιμότερος μεζές.  Η βελουδομάτα μας, έχει και πολλές άλλες συνήθειες στη ζωή της αλλά αυτές που αναφέραμε είναι οι ενδεικτικότερες.



Από την εφημερίδα «Κυνηγετικη Φωνή» του Κ.Σ. Καλαμάτας
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΪΤΑΝΗ Τέως οπλοπώλη, Συν/χου ΤΕΒΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΤΟ ΣΤΕ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ" ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΔΙΚΗΣ!
 
 
ΒΛ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: 

Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΓΕ Πιερίας 104 - 26

Για τo εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Για την πρώτη αγωνιστική του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου νίκησε την ΑΓΕ Πιερίας με 104-26.

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Σιαμάτρας Β. και Παπαδόπουλος Π.

Στα 10λεπτα: 19-6, 49-16, 79-20, 104-26.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου - Γκαβοτάσιος): Κοντσές Θ. 21(1), Χασάπης 6, Ζησόπουλος Γ. 4, Τσαλμπούρης 21(1), Τατσίδης 4, Γιαλίδης 1, Κοντσές Αθ. 4, Κοντζές 3(1), Σταυριανίδης 4, Σκαμπαρδώνης 15(2), Κοτσώνας 7, Κοντσές Β 14.

ΑΓΕΠ (Αθανασιάδης): Παυλίδης 1, Μαριτινίδης 2, Καραμούζας 2, Βούλγαρης, Παπαδόπουλος 2, Παπαγεωργίου 7, Δανάκης 6, Χαρισόπουλος 4, Σαββίδης 2, Κυργιακού, Καζατζίδης.

*
ΓΑΣ Βατανιακός Σάρισα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 83 - 56

Για τo εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Για την ίδια αγωνιστική του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, η ομάδα του ΓΑΣ Βατανιακός Σάρισα νίκησε το ΣΦΚ Κατερίνη 2008 με 83-56. 

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Μίχος Ν. και Ταρενίδης Κων.

Στα 10λεπτα: 19-6, 41-16, 58-34, 83-56.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΣ Σάρισα Βατανιακός (Χοτοκουρίδης): Μαχαιρίδης 26(2), Χατζηκωνσταντίνου 1, Ζήσης 13, Ζέπος 8, Κανακίδης 7(1), Αραπαντζής, Καραμέλιος, Ιωάννου, Θεοδώρης 24(5), Χατζούλης, Κατσάρας 4.

ΣΦΚ Κατερίνη 2008  (Τσερνισώφ):  Κουνατίδης Δ., Παλάγκας 6, Γεωργαντάς, Σουγλέρης, Ψαρρός, Ελευθεριάδης Ε. 7, Κουτσιώτας 6, Πολυζόπουλος 28(1), Πιπερίδης 9(1), Ευφραιμίδης, Καλιός.
                                                                             

*
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού 97 – 24

Για τo παιδικό  πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Για την τρίτη αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε το φιλοξενούμενο Μέγα Αλέξανδρο Κολινδρού με 97-24.  

Διαιτητής ήταν ο κ. Σιαμάτρας Β.

Στα 10λεπτα: 25-4, 51-7, 81-16, 97-24.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Σαχινίδης 6, Κατωνίδης 2, Μάντζου 8, Βάτος 9, Μπούσμπουρας 5, Κυπαρίσσης 7, Ταρενίδης 4, Τσιλλιγγαρίδης 21, Γαλάνης 4, Ζησόπουλος 25(2), Ζορμπάς 2, Ξυγωνάκης 4.

Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού (Ιωαννίδης): Πιπιλίκας 3, Κοντονώτας 13, Κουκουμάπας 2, Παπαιωάννου, Θεοδοσίου 2, Μητσιμπόνας, Παπαιωάννου 4.
*
ΠΑΣ Αετός Κιλκίς - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 40 - 34

Για τo  πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ

Τρίτη αγωνιστική και στο πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ όπου ο ΠΑΣ Αετός Κιλκίς νίκησε τον Πιερικό Αρχέλαο με 40-34.   

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ελευθεριάδης και Κωφίδης. 

Στα 10λεπτα: 4-8, 16-18, 32-29, 40-34.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Αετός Κιλκίς (Καμψιάδης): Καουμαρτσίδου 9, Κολιαδήμα 2, Πουλτσάκη, Αλ Μπακρί 12, Κατικαρίδου 2, Πούπη Χ. 2,  Πούπη Μ. 4, Αποστολίδου, Τσαγκάρη 9, Κάργου.

ΣΦΚ Πιερικός  Αρχέλαος (Ζουγκουρίδου): Σότο 2, Μπόζογλου 5, Πούλιου Φ. 2, Παπακώστα 7, Σημαιάκη 5, Πάππα 12, Μαρκοπούλου 1, Νατσιοπούλου, Τσιούμαρη, Πούλιου.

ΦΩΤΟ:
H παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου που και φέτος έχει χορηγό την DILOS Οικονομική  www.dilosoikonomiki.gr

«Η απόδοση μας ήταν σαφώς καλύτερη από αυτήν του αγώνα με τη ΧΑΝΘ»

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤO ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Στέλιος Χατζηιωάννου:


Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Στρατώνι που έγινε στην Αρναία Χαλκιδικής για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι η διαφορά στο σκορ κλείνει στη μέγιστη τιμή της και ενώ μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου ήμασταν κοντά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Η απόδοση μας ήταν σαφώς καλύτερη από αυτήν του αγώνα με τη ΧΑΝΘ, αλλά δεν ήταν αρκετή για να κερδίσουμε σε μια δύσκολη έδρα μια έμπειρη και δυνατή ομάδα».


ΤΣΑΛΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΠΛΑΣΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



Η διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, προς όφελος των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.Oι αντιθέσεις - αντιπαραθέσεις των μονοπωλίων, των καπιταλιστικών χωρών στο εσωτερικό της Ε.Ε, στο ΔΝΤ, βρίσκονται στο απόγειο τους. Οι αντιθέσεις αυτές έχουν να κάνουν με πολιτική υπερ του κεφαλαίου για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου, ποιο μονοπώλιο, ποιας καπιταλιστικής χώρας θα χάσει περισσότερα η λιγότερα ποιοι θα βγουν περισσότερο ενισχυμένοι, ποιοι λιγότερο ενισχυμένοι. Από αυτή την σκοπιά οξύνεται ο ανταγωνισμός σε επίπεδο μονοπωλίων καπιταλιστικών χωρών με κοινό παρονομαστή την απαξίωση της εργατικής δύναμης, την συνολικότερη κατεδάφιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, το φθήνεμα της τιμής της εργατικής δύναμης με όρους σύγχρονης σκλαβιάς.
Σε αυτή την κατεύθυνση, με αυτή την γενική γραμμή στρατηγικής πλεύσης, το σύστημα του καπιταλισμού διαχειρίζεται την οικονομική κρίση προς όφελος του και εις βάρος των εργατικών – λαϊκών αναγκών .Η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων με πιο κύρια την εργατική δύναμη και η απαξίωση ενός τμήματος του κεφαλαίου είναι προϋπόθεση για να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία αυτό που ονομάζουν ‘’ανάπτυξη’ ’η οποία στις σημερινές ιστορικές χρονικές στιγμές θα είναι επιλεκτική, αναιμική και γρήγορα θα ξεσπάσει νέος κύκλος οικονομικής κρίσης.
Η εκτίμηση αυτή δεν κινδυνολογεί αλλά απορρέει από τον οξυμμένο ανταγωνισμό των καπιταλιστών, των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ-Ε.Ε –ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ για τον έλεγχο αγορών, ενεργειακών πηγών πρώτων υλών από της νομοτέλειες του ιδίου του συστήματος. Στο φόντο των παραπάνω εκτιμήσεων - εξελίξεων συγκρούονται διάφορα μείγματα διαχείρισης αστικής πολιτικής, είτε φορώντας τον μανδύα των μνημονιακών, είτε τον μανδύα των αντιμνημονιακων δυνάμεων. Στο σύνολο τους, μνημονιακες - αντιμνημονιακες, παρά της επιμέρους διαφορές τους, διαφορές στις τακτικές τους, στην στάση τους απέναντι στο εργατικο - λαικο κίνημα και στους αγώνες του, ομονοούν στην γενικότερη στρατηγική πλεύσης. Στρατηγική πλεύσης, που είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η Ε.Ε, ο ευρωμονοδρομος, η στήριξη των μονοπωλίων.
Αυτή η στρατηγική, που είναι επιλογή της άρχουσας τάξης της χώρας μας, της αστικής τάξης, υπηρετούν με ευλάβεια και στοχοπροσηλωμενα όλα τα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ, κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ, το κόμμα του Καμμένου, κόμματα δορυφόροι έτοιμα να παίξουν ρόλο στην αναδιάταξη των αστικών πολίτικων δυνάμεων και στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού. Από κοντά βέβαια και ο αναβαθμισμένος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που τείνει σε πλήρη σοσιαλδημοκρατικοποίηση, να γίνει καθαρό αστικό κόμμα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Και βέβαια σε όλο αυτό το σκηνικό που στήνουν, ρίχνουν και τους ΝΑΖΙ της Χρυσης Αυγης, σαν το μακρύ χέρι της μεγαλοεργοδοσιας, του μεγάλου κεφαλαίου και να παίξει την δύναμη κρούσης απέναντι στο εργατικο - λαικο κίνημα, στους αγώνες των εργαζομένων.
Η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, στοχεύει στο να συνεχιστεί με την ευκολία που γίνονταν παλιότερα πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας το 2008,η διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, η ενσωμάτωση - αφομοίωση της λαϊκής αγανάκτησης, στα πλαίσια του συστήματος, της αστικής πολιτικής διαχείρισης. Η δήθεν αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, του κυβερνητικού επιτελείου, με την τρόικα το «όχι σε αλλά μνημόνια», «όχι σε άλλα μέτρα», είναι αντιπαράθεση προσχηματική, παραπλανητική και δεν έχει να κάνει με κάποια μετάλλαξη πολιτικής σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.
Η αντιλαϊκή πολίτικη  εκπορεύεται από από την στρατηγική πλεύσης που έχει κάθε πολιτική δύναμη και η γραμμή της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλίων, της Ε.Ε, είναι στρατηγική με ταξικό, αντιλαϊκό περιεχόμενο που και εδώ πάλι θα τους βρεις όλους μαζί ,ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΔΗΜΑΡ-ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και λοιποί ευρωλιγουρηδες παρατρεχάμενοι πλην του ΚΚΕ, να πίνουν νερό σ αυτή την γραμμή, που είναι εχθρικοί, καταστροφικοί για τον εργαζόμενο λαό, για τους εργαζόμενους λαούς της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.
Ο διαχωρισμός μνημονιακες-αντιμνημονιακες δυνάμεις είναι επίπλαστος, τεχνικός, αποπροσανατολιστικός. Αυτό γίνεται για να μην αμφισβητηθεί η στρατηγική της Ε.Ε , ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που αυτός με της νομοτέλειες του γεννάει της κρίσεις και πληρώνουν της συνέπειες του οι εργαζόμενοι λαοί του κοσμου. Επίσης με τον επίπλαστο διαχωρισμό μνημονιακες-αντιμνημονιακες δυνάμεις στοχεύουν στην χειραγώγηση του εργατικου-λαικου κινήματος, αναθέτοντας κυρίως αυτό τον ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να παιξει το ρολο ανχωματος και αναχαιτησεις σε ταση ριζοσπαστικοποίησης του κινήματος, στο φόβο να μην αμφισβητηθεί η στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Οι αντιθέσεις - αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της  Ε.Ε έχουν αντανάκλαση και στο εσωτερικό της χώρας μας. Κεφαλαιοκράτες και αστικό πολιτικό προσωπικό καθορίζουν τα βήματα τους με κριτήριο την προώθηση των γενικότερων συμφερόντων του κεφαλαίου, της στρατηγικής της Ε,Ε, με κοινό στόχο πάντα το τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων. Η δικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ με ταξικό ενθουσιασμό, εξειδικεύουν αυτή την στρατηγική με την εφαρμογή αντιλαικων - αντεργατικων μέτρων άσχετα με μνημόνια. Κοροϊδεύουν σήμερα, όταν φωνάζουν και κομπιάζουν ότι η χώρα δεν σηκώνει άλλα μνημόνια. Οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες  δεν θέλουν την συγκεκριμένη χρονικό στιγμή μέτρα της τρόικας που ρίχνουν και άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης που είναι ήδη στα τάρταρα. Αξιώνουν μέτρα χρηματοδότησης τους, από το κράτος και της τράπεζες, θέλουν νέες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγες, θέλουν μέτρα ενίσχυσης τους. Φοβούνται μην χάσουν τα οποία πλεονεκτήματα έχουν στην Βαλκανική αγορά με δεδομένο την όξυνση των ενδοκαπιταλιστικων ανταγωνισμών στο φόντο της οικονομικής κρίσης. Επίσης επιζητούν να τονωθεί η ζήτηση στην Ελληνική αγορά για αυτό λένε όχι οριζόντια μέτρα. Θέλουν όμως να επιταχυνθούν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, «διαρθρωτικά μέτρα» τα ονομάζουν (όπως απελευθέρωση ωραρίων, εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά).
 Για αυτό το ψευτοδίλημμα μνημονιακές αντιμνημονιακές δυνάμεις πρέπει να προσπεραστεί γιατί δεν αποτελεί την πραγματική διαχωριστική γραμμή πάλης και αγώνα. Η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή, που εκεί πρέπει να κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και αυτοί που δρουν μέσα στο κίνημα είναι ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν και όποιος τις διακυρρήσει κοροϊδεύει το λαό.
Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, το ταξικό αντιμονοπωλιακό κίνημα, παλεύουν καθημερινά, σκληρά και αδιάκοπα με δυσκολίες και αυτοθυσία σε αυτή την κατεύθυνση. Για να συγκεντρώσουν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις στη  γραμμή της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας με αντικαπιταλιστικό – αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό. Γραμμή πάλης που δεν θα διακυβεύει ποιος είναι ο καλύτερο διαχειριστής και διαπραγματευτής απέναντι στην ΕΕ.
Σήμερα η μοναδική αντικειμενική, ρεαλιστική πρόταση για έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του εργαζόμενου λαού για την κοινωνική – λαϊκή ευημερία που θα απαλλάξει το λαό από τη φτώχεια, τις κρίσεις και την ανασφάλεια είναι η πάλη για την εργατική – λαϊκή εξουσία, εκεί που ο εργαζόμενος λαός θα κάνει κουμάντο στην οικονομία γνώμονα την ικανοποίηση όλων των κοινωνικών – λαϊκών αναγκών.
Μόνο σε αυτό τον αγώνα θα πιάσουν τόπο οι λαϊκές θυσίες.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος του ΚΚΕ της Τ.Ε Πιερίας


Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Κολινδρό ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας στη συνεχεία με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία. Η παρέλαση ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική του Δήμου στη συνέχεια τα Δημοτικά σχολεία, ακολούθησαν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων τα μικρά παιδάκια του παιδικού και βρεφικού και ολοκληρώθηκε με το τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου Νικολάου Λούση μετά την παρέλαση ακολούθησαν οι χοροί των σχολείων στην κεντρική πλατεία. Photo Hasapetis






























ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 27-10-2013 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 6-1 Photo Hasapetis






Ο χορός της Αναγέννησης Κολινδρού.

 Στις 5:19 μ.μ. Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013, ο/η Αθανάσιος Χασαπέτης <photohasapetis@yahoo.gr> έγραψε:


Στις 5:14 μ.μ. Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013, ο/η Αθανάσιος Χασαπέτης <photohasapetis@yahoo.gr> έγραψε:
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες ο χορός της Αναγέννησης Κολινδρού στην ταβέρνα ο «Σταβάρας».
Παρευρέθησαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Λαγδάρης, Άρης Αγγέλου, Δημήτρης Χλέμες, Μπάμπης Μαστοροτάσιος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ηλίας Πελάγος, ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας Κομπατσιάρης Χρήστος, ο πολιτευτής Ξενοφών Μπαραλιάκος και ο υποψηφίος Δήμαρχος Παναγιώτης Καζάς. Βραβεύτηκε ο παλιός ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης κ. Χρυσάφης Δημήτρης, ο οποίος διαμένει στην Αυστραλία. Eνα μεγάλο ευχαριστώ απο την απο την διοίκηση την Αναγέννησης σε όσους βοήθησαν να γίνει αυτός ο χορός, και στους χορηγούς μας.

Photo Hasapetis