ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 1-5 - ΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ


Ένας διαιτητής (Παντερμαλής) για γέλια  και ένας προπονητής - ποδοσφαιριστής (Μανίκας) για κλάματα και για λύπηση, ήταν οι πρωταγωνιστές επεισοδίων, που φέρνουν το ποδόσφαιρο έναν αιώνα πίσω.
Θα αναρωτιέται κανείς γιατί. Πρώτη ποδοσφαιρική ενέργεια του κ Μανίκα στο 5 λεπτό να αφήσει την μπάλα στη γωνία του κόρνερ, να ορμήσει στον ποδοσφαιριστή Βαφειάδη του Εθνικού, να τον γρονθοκοπήσει μπροστά στο διαιτητή και ο διαιτητής όχι απλά δεν τον απέβαλλε, αλλά έκανε πώς δεν είδε, και βέβαια ένας και μοναδικός λόγος μπορεί να το εξηγήσει αυτό, ότι έτρεμε σαν το ψάρι πάνω του.
Στο επόμενο λεπτό, ο Τσιώμης δέχτηκε γροθιά εκτός φάσεως και αυτό ο διαιτητής δεν το είδε. Παρά ταύτα όσο και αν η κλωτσιά έπεφτε βροχή χωρίς ούτε μία κάρτα, οι νεαροί παίκτες του Εθνικού ζωγράφιζαν στο τερέν, πέτυχαν το πρώτο γκολ 0-1 με τον Τσιώμη με σουτ μέσα απο την περιοχή στο 30 λεπτό και το 0-2 με σουτ βολίδα του Μαυρόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή.
Τον διαιτητή που δέν έδειξε τουλάχιστον 3 κόκκινες στο πρώτο ημίχρονο, τον πολιόρκησαν στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια οι παίκτες του Αγίου Δημητρίου  και τον στόλιζαν κανονικά, ακόμη δέν μπορεί να το χωρέσει ο νούς γιατί.Γιατί  τους χαρίστηκε;
Στο δεύτερο ημίχρονο οι νεαροί του Εθνικού παρότι η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο και ο διαιτητής ούτε φάουλ ούτε κάρτα, δεν πτοήθηκαν έπαιξαν ψυχωμένα, άλλαζαν την μπάλα γρήγορα και απέφευγαν τις κλωτσιές και ο διαιτητής τίποτε .Ότι όμως και να γινόταν οι παίκτες του Εθνικού όμως έπαιζαν ποδόσφαιρο και όχι κλωτσιές, πέτυχαν άλλα δύο γκολ ένα με τον Σαμαρά στο 65 (0-3) με σουτ μέσα από την περιοχή και ένα με τον νεοεισελθόντα Ξάφη με σουτ βολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Οι ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας με την ανοχή του διαιτητή, συνέχιζαν να παίζουν κλωτσιές και ο διαιτητής να κάνει τον Ιταλό. Σε φάουλ του Μανίκα στο 73 μείωσαν σε 1-4.
Σε υπόδειξη του β επόπτη για οφσάιντ στο 75 λεπτό, εις βάρος της τοπικής ομάδος , ο επόπτης δέχτηκε επίθεση τριών ποδοσφαιριστών με πρωταγωνιστή τον Μανίκα, διεκόπη το παιγνίδι για δέκα λεπτά ,οι διαιτητές μπήκαν στα αποδυτήρια και μετά ξαναβγήκαν χωρίς να δείξουν ούτε μία κάρτα κίτρινη.
Μάλιστα εκείνη την ώρα φίλαθλος της τοπικής ομάδος μπήκε μέσα στο γήπεδο και επιτέθηκε στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Γιώργο Τσαουσίδη και αντί ο διαιτητής να διακόψει το παιγνίδι έδειξε κόκκινη στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα.
Αυτό που σήμερα είδαμε στο γήπεδο γυρνάει το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω και αυτούς τους διαιτητές που τους ανακαλύψατε; Ένα παιγνίδι που έληξε 1-5, όταν η μία ομάδα που έπαιζε μπάλλα και η άλλη ομάδα έπαιζε καράτε, όταν ο υπαίτιος προπονητής ποδοσφαιριστής έγινε ο φόβος και ο τρόμος του διαιτητή, που δεν είχε τα κότσια να δείξει μία κάρτα, πώς να μήν πάει πίσω το ποδόσφαιρο.
Στο τέλος ολοκληρώθηκε η αποστολή, ο κ Μανίκας και το Νο 5 της τοπικής μπήκαν πονηρά μέσα στα αποδυτήρια του Εθνικού και γρονθοκόπησαν τον ποδοσφαιριστή Μαυρόπουλο.Καλά που ήταν τρεις συγκεκριμένοι παράγοντες του Αγίου Δημητρίου, ο κ Γιώργος, ο Κώστας ο Βαλτασάρης και ένας άλλος κύριος με γυαλιά και ο ποδοσφαιριστής με τον Νο11 οι οποίοι μπήκαν μπροστά για να σταματήσουν οι φασαρίες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και ο λόγος των επεισοδίων ποιός; επειδή οι νεαροί έπαιξαν μπάλα και πέτυχαν 5 γκόλ;
Γεγονότα ντροπής και αίσχους. Αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο κ Παντερμαλής, διαιτητής του αγώνα, άν μπορεί κανείς να τον αποκαλέσει διαιτητή.
Θέλαμε να ξέρουμε η επιτροπή διαιτησίας, γνωρίζει τι δυνατότητες έχει ένας τέτοιος διαιτητής; Γνωρίζει ότι ο Άγιος Δημήτριος και πέρυσι έκανε τα ίδια στο πρώτο γύρω; Φέτος ήταν πολύ χειρότερα από πλευράς διαιτητού, ένα μα ένα φάουλ δεν έδωσε σωστά και δεν έδειξε ούτε μία κόκκινη, όταν έπρεπε να δείξει τουλάχιστον 5.Αλλά που να βρει το θάρρος, σφύριζε με την ψυχή στην κούλουρη.. Πώς να μην αποθρασύνονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές, που όταν δεν μπορούν να παίξουν μπάλα, παίζουν κλωτσιές ατιμώρητοι;
Να σημειωθεί ότι στο 85 λεπτό βγήκε τραυματισμένος από το παιγνίδι ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Τζίνοβιτς από ποδοπάτημα εσκεμμένο ποδοσφαιριστού της τοπικής ομάδος  μπροστά στα μάτια του Διαιτητή και ενώ σφύριξε το φάουλ φάουλ ούτε κίτρινη κάρτα.
ΥΓ. Ας μάθει κάποιος στον  Διαιτητή Παντερμαλή ότι δεν κάνεις διακοπή παιγνιδιού για βάναυση ή ανάρμοστη συμπεριφορά παικτών στον αγωνιστικό χώρο,  άν δεν επιβάλλεις τις ανάλογες πειθαρχικές κυρώσεις, δηλαδή τις κάρτες. Δεν το διακόπτεις και μετά γυρίζεις μέσα χωρίς καμία κάρτα, ενώ έχουν γίνει όργια.
ΕΘΝΙΚΟΣ (ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Κ): ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ (65 ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ) , ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, ΤΑΚΟΣ, ,ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ (ΜΑΝΩΛΑΣ 80),ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ,ΤΣΙΩΜΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (75 ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ.    

Χαράτσια στο λαό - Κρατική επιδότηση (!) 170 εκ. ευρώ στον Μυτιληναίο! Προς θεού... δεν υπάρχει καμία περίπτωση και κανένας δεν λαμβάνει μαύρο πολιτικό χρήμα ή μίζες! Κι όποιος τολμήσει να υπονοήσει κάτι τέτοιο, θα επιληφθεί η αδέκαστη δικαιοσύνη!

Τον βραβεύουν σαν "μη κρατικοδίαιτο" !!! και τον "επιδοτούν" με κρατικά (δικά μας) εκατομμύρια !!!

Απόφαση με πολλά ερωτηματικά της ΡΑΕ υπέρ Αλουμίνιον 
Ηεταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου μπορεί να αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να πουλάει αυτό που παράγει σε υπερδιπλάσια τιμή
Πλήθος ερωτημάτων εγείρει η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), που είναι αρμόδια για τη διαιτησία, να προσφέρει στην εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου και να αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να...
πουλάει αυτό, που παράγει, σε υπερδιπλάσια τιμή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Η ΑΠΟΨΗ, η διαδικασία της διαιτησίας αποτελεί «διαιτησία χωρίς αγώνα, αφού εν τω μεταξύ η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Αλουμίνιον είχε λάβει κανονικά Άδεια Λειτουργίας και μπορούσε να προμηθεύσει με ρεύμα το εργοστάσιό της, διαιτησία χωρίς γήπεδο, αφού δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον επί του αντικειμένου της διαδικασίας, διαιτησία με πρόβλημα και στο διαιτητή, αφού ο επιδιαιτητής και αντιπρόεδρος της ΡΑΕ δεν εμφανιζόταν αμερόληπτος στις υποθέσεις της Αλουμίνιον (π.χ. η πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ υπ’ αριθμ. 341 του περασμένου Ιουλίου, όπου ψήφισε υπέρ της Αλουμίνιον)».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για δώρα, που «δεν τα έχουμε δει πουθενά αλλού παρά μόνο από τους νονούς στα βαφτιστήρια» και για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος», αφού – όπως αναφέρει – η απόφαση της διαιτησίας βγήκε κατά πλειοψηφία (με την ψήφο του επιδιαιτητή Θωμαδάκη) και καθορίζει ότι η Αλουμίνιον θα πληρώνει για το ρεύμα που καταναλώνει περίπου 18% φθηνότερα απ΄ ό,τι οι υπόλοιπες βιομηχανίες.

Ποιος θα πληρώνει τη διαφορά μεταξύ του κόστους και της χαμηλότερης τιμής, με την οποία θα προμηθεύεται ρεύμα η Αλουμίνιον ;», διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου, που δίνει αμέσως την απάντηση :

«Φυσικά, εμείς οι υπόλοιποι καταναλωτές, γιατί τη διαφορά αυτή η ΔΕΗ θα πρέπει να την εισπράξει από τους υπόλοιπους με αύξηση των τιμολογίων».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το «πλέον εξωφρενικό στην όλη υπόθεση», που είναι το γεγονός ότι «πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μυτιληναίος συμπεριλήφθηκε από την Κάπα Research στη λίστα με τους 10 καλύτερους Έλληνες επαγγελματίες, το βασικό κριτήριο δε που καθόρισε για τους 10 αυτούς επαγγελματίες είναι ότι… δεν γιγαντώθηκαν από το Δημόσιο. Προσέξτε πόσες επιδοτήσεις παίρνει ετησίως από το Δημόσιο ο κ. Μυτιληναίος, μόνο από τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας :

22.500.000 ευρώ/χρόνο από την τιμή κάτω του κόστους, που καθόρισε η διαιτησία της ΡΑΕ για την προμήθεια ρεύματος από τη ΔΕΗ.

58.000 ευρώ/χρόνο από την υψηλότερη τιμή ρεύματος, με την οποία πουλάει ρεύμα η Αλουμίνιον από τη δική της μονάδα ηλεκτροπαραγωγής (συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας), σε σχέση με αυτήν, με την οποία προμηθεύεται από τη ΔΕΗ.

90.000.000 ευρώ/χρόνο από την αμοιβή για τα ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος) των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του Μυτιληναίου, χρήματα που εισπράττει κατόπιν ενεργειών και αποφάσεων της ΡΑΕ και του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου (όπως συμβαίνει και για τα παραπάνω 58.000 ευρώ).

Σύνολο : πάνω από 170.000.000 ευρώ/χρόνο επιδοτήσεις για τον επιχειρηματία, που… δεν συντηρείται από το Δημόσιο».

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, «πέρα από τις όποιες ενέργειες της ΔΕΗ σε επίπεδο προσφυγών κλπ., το θέμα ανάγεται και σε ένα άλλο επίπεδο, καθαρώς πολιτικό, αφού γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα σχετικά με τη θέση του κ. Παπαγεωργίου σε όλα τα παραπάνω. Δεν μπορεί το αρμόδιο μέλος μιας κυβέρνησης να ανέχεται όλα τα παραπάνω, την ίδια στιγμή που για όλους τους υπόλοιπους ετοιμάζονται αυξημένοι φόροι, χαράτσια, ΦΑΠ, κλπ.».

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ:  Από τότε που ο ένας απ' τους "σωτήρες" μας, ο "εγώ και ο πρωθυπουργός" Βενιζέλος, εφηύρε και εφάρμοσε, το χαράτσι στην ιδιοκτησία (και την πληρωμή του, μέσω της ΔΕΗ), από τότε που η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα στα ήδη "τσακισμένα" νοικοκυριά, χωρίς ...διάκριση, σε εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς και πάμφτωχους, από τότε ακόμα είχαμε μάθει -μάλλον "από σπόντα"-, ότι ο επιχειρηματίας Μυτιληναίος, χρωστούσε στη ΔΕΗ (αυτή την ίδια ΔΕΗ, που έκοβε το ρεύμα), κάποιες δεκάδες εκατομμύρια !!! "...το φέσι της Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος) έχει φτάσει στα 107 εκ. ευρώ, που μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σκαρφαλώνει  στα 110 εκατομμύρια !" ανέφερε δημοσίευμα της εποχής...
 
Από τότε κι ενώ με θράσσος οι Γερμανοτσολιάδες, μιλούσαν
για πολίτες "μπαταχτσήδες" κλπ,
για το "πως θα σωθούμε, αν δεν πληρώνουμε όλοι;" κλπ,
τα κανάλια τους και οι φυλλάδες τους, "έθαψαν" το θέμα...

Ξανα-ακούσατε τίποτα, από τότε;
Αν όχι, διαβάστε παρακάτω.
Θα "πέσετε -πάλι- από τα σύννεφα"... 


============================

Από newsbeast μέσω edo-provokatoras  (Το Γρέκι)

Σε άλλη χώρα ζει ο Κ. Χατζηδάκης που δηλώνει ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης,τα ψέματα και το death story.

 
Στις 30.10.2013 βγήκε ο Υπουργός Υγείας σε πρωινή εκπομπή του Megaλου καναλιού και ειρωνεύτηκε γιατρό, ο οποίος προφανώς εκνευρισμένος, και αφού περιέγραψε το πόσο δύσκολο είναι το λειτούργημα του ιατρού μέσα σε τόσο κακές συνθήκες αναφέρει πως είναι και κομμουνιστής. Ο υπουργός αντί να σταθεί στα προβλήματα, στάθηκε στο ότι είναι κομμουνιστής για να αποφύγει να τοποθετηθεί. Είπε επίσης ότι «είμαστε σε χρεωκοπία και αυτό είναι σαν είμαστε σαν πόλεμο οπότε οι διεκδικήσεις των ιατρών για άριστες δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης και υγείας πρέπει να μπουν στον πάγο».

Ναι, είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε όλοι όσοι θέλουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υπηρεσίες για όλους και ειδικότερα για τους φτωχούς ή τους φτωχοποιημένους και είναι και το κυβερνητικό παρεάκι που θέλει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας μόνο όσοι έχουν χρήματα, πολλά χρήματα.

Αλλά για να πετύχει η θέπσιση τέτοιων μέτρων, που είναι και ο στρατηγικός σας στόχος της κυβερνητικής αστικής εξουσίας, που στοχεύει σε μια συνολική αυταρχική πολιτική ατζέντα, πρέπει να πειστεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας για να υπάρχει και η κοινωνική νομιμοποίηση. Και για να πετύχει λοιπόν την κοινωνική νομιμοποίηση πρέπει να ειπωθούν ψέματα κάτι που το παραδέχτηκε δημόσια σε όλους διότι ειδάλλως δεν γίνεται να δημιουργηθεί μια «πραγματικότητα» στην οποία αυτά τα μέτρα θα φαντάζουν αναγκαία. Δεν θυμάστε πότε ειπώθηκαν αυτά; Να σου θυμίσω εγώ πότε. «Το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε αποφασίσει σε διάφορους τομείς, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο μνημόνιο και να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεωκοπίας ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα. Έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Ξεχάστε το μνημόνιο, ξεχάστε την τρόικα», έλεγε στον αέρα του ΑΝΤ1.


Και αφού έχει πει αυτά τα ψέματα δημοσίως για πολλοστή φορά έρχεται η ρουφιάνα η πραγματικότητα και τον ξεμπροστιάζει. Διαβάζουμε, λοιπόν, στο Κουτί της Πανδώρας ότι «Πέθανε βρέφος με καρδιοπάθεια επειδή δεν το χειρουργούσαν νωρίτερα» και αμέσως μετά βλέπουμε μια φωτογραφία που ανέβασε στο twitter Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» και μετά ανεβάζουν και δεύτερο tweet στο οποίο αναφέρουν ότι «Από τους συνανθρώπους μας της φωτογραφίας, ένας πέθανε, ένας διασωληνώθηκε, και σε έναν έγιναν καρδιακές μαλάξεις... μπροστά στους υπολοίπους» επειδή ήταν σε αναμονή για μια αξονική διότι 5 νοσοκομεία των Αθηνών στέλνουν για αξονικές τους ασθενείς τους στον Ευαγγελισμό o οποίος έχει χαλασμένο αξονικό τομογράφο.


Και την ίδια μέρα με τα 2 αυτά τραγικά γεγονότα βγαίνει και φωτογραφία που δείχνει τον Υπουργό Υείας να ποζάρει με την οικογένειά του σε κοσμική έξοδο. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου που βγαίνει, που ποζάρει, που πουλά glamorous lifestyle όμως με ενδιαφέρει η ανευθυνότητά του. Δεν έχει ούτε την τσίπα να κάτσει μέσα στο σπιτάκι του και να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Να μην προκαλεί ανθρώπους που βρέθηκαν δίχως ασφαλιστική κάλυψη από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά θα μου πεις αφού τέτοια κοινωνία είμαστε που τους ανεχόμαστε, και ανεχόμαστε και κάθε άλλο κυβερνητικό παλιάτσο, καλά μας κάνει ο Άδωνις και ο κάθε Άδωνις και μας χλευάζουν μέσα στα μούτρα μας.

Και δεν είναι άλλωστε μόνο αυτά τα 2 περιστατικά που δείχνουν πόσο ανίκανος ή αδιάφορος είναι ο υπουργός Υγείας. Σήμερα, 2.11.2013 μαθαίνουμε από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι μετά από επιστολή σε συγγενή ψυχικά πάσχοντα στο Δρομοκαΐτειο διώχνουν τους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή γράφει πως «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, τα τμήματα χρονίως νοσηλευομένων ασθενών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής 'Δρομοκαΐτειο' πρόκειται να παύσουν τη λειτουργία τους μέχρι 31-12-2013…. Παρακαλούμε για τη δική σας συνεργασία για να γίνει δυνατή η όσον το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση του συγγενή σας σε δομές για συνέχιση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας του».

η επιστολή έξωσης ψυχικά πασχόντων ασθενών
Και έχει και άλλο περιστατικό στο οποίο ο Α.Γεωργιάδης είναι υπεύθυνος. Αναφέρομαι βεβαίως στην επαναφορά του ΓΥ/39Α, γνωστή και ως διάταξη Λοβέρδου. Με αυτή την διάταξη έγινε το κυνήγι των οροθετικών γυναικών. Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πρακτική αυτή, το κυνήγι των οροθετικών γυναικών δηλαδή, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.

Και μου έρχεται στο νου μια ανάρτηση της σελίδας στο facebook, η οποία γράφει ότι «O υπουργός υγείας με την υστερική φωνή και τον κυνισμό που τον διακρίνει, δήλωσε ότι 'τα δημόσια συστήματά μας κοστίζουν περισσότερο από ό,τι τα ιδιωτικά'».

Πολλοί θα πουν «ναι μεν, είμαι υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας αλλά υπάρχει σπατάλη και μπλαμπλαμπλα…». Ένα «μάς» εξηγεί όλη την πρότασή του και ξεβρακώνει όσους ανακαλύπτουν διάφορα «αλλά» όταν μιλάμε για δωρεάν δημόσια υγεία.

Ποιοι είναι αυτό το «μας»; Όσοι έχουν εξασφαλισμένη περίθαλψη λόγω θέσης ή βάσει του πλούτου που απέκτησαν σε βάρος της κοινωνίας και όσοι πλουτίζουν ακριβώς από την διάλυση της δωρεάν υγείας και τον ανθρώπινο πόνο. Κανείς άλλος.

Όσο για την πολιτική αλητεία του πιο προκλητικού βλάκα της Ελλάδας (που περνιέται και για έξυπνος), δεν έχουμε να πούμε παρά μόνο: τράβα να πουλήσεις κανένα «ιστορικό» φωτορομάντζο τσιρίζοντας κύριε υπουργέ.»

Και αναρωτιέμαι γιατί ο Υπουργός Υγείας δεν έχει παραιτηθεί ακόμα! Με  ποιο ηθικό ανάστημα βγαίνει με καμπόσικο στυλάκι και κουνάει το δάχτυλο σε όλους όσους αγωνίζονται; Ποιος νομίζεις ότι είναι; Τι νομίζει ότι είναι; Στα χέρια του έχει το αίμα ενός βρέφους 2,5 ετών! 2,5 ετών παιδί πέθανε εξαιτίας της ανικανότητας της δική του και των προκατόχων του. Εξαιτίας της συνολικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία κόβει χρηματοδοτήσεις για να αποπληθρωθούν δάνεια και τόκοι. Και λέει μάλιστα από τηλεοράσεως, ότι δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις για να σώζονται ζωές ανθρώπων που δεν έχουν τα προνόμια που έχει ο ίδιος και οι όμοιοι του στην περίθαλψη;

Δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι ποιο επικίνδυνο...η ανοχή μας σε τέτοιους ανθρώπους όπως ο Άδωνις ή ότι η νοοτροπία που έχει ο Υπουργός Υγείας πλέον έχει πέρασει σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο προτιμάει να ιδιωτεύει παρά να αγωνίζεται για όλους;


Πηγή

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


Εκλογές έγιναν την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Νοέμβρη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αποτελέσματα φέρνουν σημαντικές ανατροπές...

Η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη που στο προηγούμενο 11μελές ΔΣ είχε 8 μέλη, τώρα (στο ΔΣ που αυξήθηκε σε 13μελές) έπαθε συντριβή και εξέλεξε μόλις 4. 
Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη εξέλεξε 5, του ΠΑΣΟΚ 2, του ΚΚΕ 1 ενώ άλλη μία 1 έδρα παίρνει αυτόνομο ψηφοδέλτιο.
 
fonaklas

Ημίμετρα δήμευσης της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ αλλά μηδέν ΠΕΡΙ της ΟΥΣΙΑΣ



Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν. Αυτό μπορεί κανείς να ισχυριστεί 3 1/2 χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου.


Ίσως οι πρώτοι της παρέας της freepen να θυμούνται τα άρθρα του “Αγιάννη”, ενός ανθρώπου από μέσα τότε στο ΥΠΟΙΚ που μας έλεγε ότι η ελληνική πλευρά ουδέποτε κατέθεσε ένα σχέδιο για την κρίση.

Και δεν κατέθεσε διότι ο στόχος ήταν να κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους, να μην κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και με λίγα οριζόντια μέτρα να τη σκαπουλάρει.

Άλλωστε πώς ήταν δυνατόν οι δημιουργοί αυτής της κατάστασης να θέλουν να επανορθώσουν;

Σήμερα λοιπόν οδηγηθήκαμε 2.000.000 άνθρωποι να μην έχουν εργασία, άλλοι τόσοι να είναι χαμηλόμισθοι – χαμηλοσυνταξιούχοι και πλέον να δημεύεται η ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού.

Η ελληνική οικονομία παράγει ψεύτικα πρωτογενή πλεονάσματα (αφού ξεχνά να συνυπολογίσει τα φέσια που έχει βάλει δεξιά κι αριστερά) ακρωτηριάζοντάς μας.

Με ημίμετρα δήμευσης της ακίνητης περιουσίας. Με την ουσία όμως τι γίνεται;

Αν στην αρχή της κρίσης είχαν απολυθεί εξαρχής όσοι δημόσιοι υπάλληλοι χρειαζόταν, μιας και το κράτος ήταν ελλειμματικό, 60.000; 100.000, σήμερα θα ήταν όλα πολύ καλύτερα. Κι άλλωστε είναι καλύτερα σήμερα με 2.000.000 αντί για 100.000 και όσους διασώθηκαν να είναι στην ουσία εγκλωβισμένοι σε δουλειές δίχως δικαιώματα;

Ποια μεγάλη αλλαγή έγινε;

Έκλεισαν οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ; Όχι. Πουλήθηκε όμως ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ που μας έφερνε έσοδα, συζητάμε το ξεπούλημα των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και χαρίσαμε το οδικό δίκτυο της χώρας.

Έκλεισαν πχ οι εφορίες που ταλαιπωρούν τον κόσμο και απλά φορτώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με έξοδα για τους στόχους που δεν πιάνουν;

Απολύθηκαν όλοι οι επίορκοι και όσοι μπήκαν στη ζούλα στο δημόσιο;

Μία ΕΡΤ έκλεισε, για να ανοίξει μια καινούρια ενώ πέντε μήνε τώρα το κτίριο της παλιάς ΕΡΤ τελεί υπό κατάληψη και μεταδίδει πρόγραμμα.

Η μόνη αλλαγή που έγινε ήταν το κλείσιμο του γυμναστηρίου της βουλής.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η χώρα κυβερνάται από πολιτικούς τζογαδόρους, ανθρώπους δίχως σχέδιο, όραμα και όρεξη.

Με άθραυστα αυγά όμως ομελέτα δε γίνεται...


Οι ξεφτιλισμένοι που έκραξαν τον Τζιτζικώστα, ξέρουν τιποτα για τον φόνο; Για την ληστεία σιγουρα παντως κατι ξέρουν…

20131103-182502.jpg


Μετα τα θλιβερά γεγονότα, αυτοί που την έπεσαν στον Τζιτζικώστα για τις θεσμικές του ενέργειες και τις πολιτικές κρίσεις που έκανε, οφείλουν να διευκρινίσουν:
Το ότι δεν τους άρεσε η θεσμική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σημαίνει ότι προτιμούσαν την πρόσφατη “εξωθεσμική”; Διότι στην δημοκρατία δεν υπάρχει “ολίγον θεσμική”. Νιώθουν τώρα ικανοποιημένοι;
Επίσης, αυτοί που τον εγκάλεσαν επειδή αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ εγκληματική συμμορία, τι έχουν να πουν μετά την σημερινή αποκάλυψη της “Δημοκρατίας”; Ποιός αρχηγός κόμματος παγκοσμίως (πλην του Χίτλερ) επέσυρε 5 δικογραφίες για διάπραξη κακουργημάτων;

Το γνώριζαν ότι υπάρχουν αυτές οι δικογραφίες και αποκρύπτονται από το προεδρείο της βουλής; Εάν ναι, τότε είναι συνεργοί. Εάν όχι, ας δούμε τι θα πράξουν από εδώ και πέρα. Σε κάθε περίπτωση, ας ζητήσουν συγγνώμη στον Τζιτζικώστα, έστω και υποκριτικά.



olympia20131103-182403.jpg


Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...


Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: “Δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ – το πάρτι τελείωσε”


 
Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες ενέργειες, απηύθυνε από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης.«Δεν υπάρχει ανωνυμία», στο διαδίκτυο, «το πάρτι τελείωσε», διαμήνυσε ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης, προσθέτοντας με έμφαση: «τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος».


Το σύγχρονο έγκλημα μεταλλάσσεται από την κλασσική του μορφή προς το ηλεκτρονικό έγκλημα
Το έγκλημα στο διαδίκτυο είναι μεγάλο και σοβαρό, είπε ο κ. Σφακιανάκης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα παιδιά και αναφέροντας την αποπλάνηση ανηλίκου, διαδικασία κατά την οποία τα «αρπακτικά» προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας (chat rooms), τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και άλλους χώρους διαδικτυακής επικοινωνίας για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν, την παιδική πορνογραφία, και το Cyberbullying (ο όρος αναφέρεται στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών για να υποστηρίξει την εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά ενός ατόμου ή μίας ομάδας που έχει σαν σκοπό να βλάψει κάποιο άλλο άτομο).
Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη, παρενέβη σώζοντας συνολικά 810 άτομα, ενώ έχει συλλάβει 818 παιδόφιλους από το 2006. «Η παιδοφιλία στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον», είπε ο κ. Σφακιανάκης.
Επίσης το διαδίκτυο αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τη διεξαγωγή πληθώρας απατών και παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε περιστατικό που συνέβη στο εξωτερικό, όπου μέσω διαδικτύου έγινε αλλαγή στη φαρμακευτική αγωγή ασθενούς που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να καταλήξει, ή στην Ελλάδα όπου δικηγόρος ενέδωσε στις δελεαστικές προτάσεις απατεώνων για οικονομικά οφέλη, χάνοντας 413.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο ημέρες αναφέρθηκε στην υπηρεσία περιστατικό όπου κάποιος έχασε 1 εκατ. ευρώ.
“Μέσα σε 8 λεπτά μπορούμε να εντοπίσουμε χρήστη που θέλει να αυτοκτονήσει”
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο της υπηρεσίας, σημειώνοντας πως σε οκτώ λεπτά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να εντοπίσει τον χρήστη του διαδικτύου που θέλει να αυτοκτονήσει. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τον οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από το FBI.
Παιδιά νοσηλεύονται με συμπτώματα εθισμού
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σφακιανάκης και στη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, καθώς η εξάρτηση από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι ένα φαινόμενο που έχει συγκεντρώσει την προσοχή παγκοσμίως και έχει πλέον κάνει εμφανή την παρουσία του και στην Ελλάδα. Ενενήντα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων με συμπτώματα εθισμού στο διαδίκτυο, ο οποίος σε Κίνα και Αμερική, σύμφωνα με τους ειδικούς, χαρακτηρίζεται ως διαταραχή, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δέχεται καθημερινά γονείς που αναφέρουν περιστατικά εθισμού.
Οι κύριες αιτίες εθισμού, σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη είναι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης. «Η φύση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει στην επιθυμία των χρηστών να ελέγχουν συνεχώς αν έχει προκύψει νέο περιεχόμενο και αν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους», είπε.
Η χρήση του ίντερνετ σε αριθμούς
Στην Ελλάδα 3.966.380 άνθρωποι είναι χρήστες του Facebook, με σύνδεση περισσότερες από 2,5 ώρες ημερησίως κατά μέσο όρο, τη στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν ότι η χρήση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 1,5 ώρα. Δεύτερη αιτία εθισμού είναι η ενασχόληση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι, ενώ ο εθισμός δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες.
Παγκοσμίως, οι χρήστες του διαδικτύου ξεπερνούν τα 2,5 δισ. (ένας στους τρεις είναι χρήστης του διαδικτύου), ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό ανέρχεται σε 63,5% και στη Β. Αμερική σε 78,6%. Επίσης, υπάρχουν 50 δισ. ιστοσελίδες, ενώ το Facebook έχει περισσότερους από 1 δισ. χρήστες.
Κοντά στα 4 εκατομμύρια οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το 53,6% των νοικοκυριών διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο, με το 96,2% εξ αυτών να διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση. Η χώρα μας κατέχει την προτελευταία θέση στην Ευρώπη με διαδικτυακό αναλφαβητισμό μόλις πάνω από το 20%. «Ο αναλφαβητισμός σκοτώνει και το πληκτρολόγιο είναι το όπλο», είπε ο κ. Σφακιανάκης, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «σταυροφορία» ενημέρωσης του κοινού από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να τεθεί τέρμα στον διαδικτυακό αναλφαβητισμό.
Με τη σωστή χρήση το διαδίκτυο, σε ποσοστό 98%, αποτελεί ένα παράθυρο σε έναν θαυμαστό κόσμο για όλους, παρέχοντας γνώση, εκπαίδευση, πληροφορίες, επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, αλλά υπάρχει και ένα επικίνδυνο κομμάτι, που ανέρχεται στο 2%.
Ανά λεπτό έχουμε 204.000.000 αποστολές e-mails, 2.000.000 αναζητήσεις στο Google, 6.000.000 επισκέψεις στο Facebook, 1.300 νέους χρήστες κινητών τηλεφώνων, 21 υποκλοπές στοιχείων ταυτότητας, 135 νέες μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό, και 7 τρισ. συναλλαγές την ημέρα.




Σας ενοχλούν άγνωστοι με απόκρυψη; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε και τσακώστε τους!

Γράφει η Κατερίνα Μιχαλιτσιάνου, Δικηγόρος
Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές , εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από….
άγνωστο ή απόρρητο αριθμό. Σ’αυτές τις περιπτώσεις αν δεν ξέρεις τα στοιχεία του, εκείνο που μπορείς να κάνει είναι να μάθεις ποιος νούμερο σε καλεί ως εξής: μπορείς να ζητήσεις από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είσαι χρήστης να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείς στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006).

Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί.

Μόλις μάθεις ποιο νούμερο σε καλεί, ανοίγει ένας δρόμος για τον εντοπισμό του ατόμου που σε ενοχλεί καταφεύγοντας σε έγκληση του προσώπου που σε απειλεί ή ενοχλεί . Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών(ΑΔΑΕ) .

Πούλησε την παρθενιά της μέσω ίντερνετ: Είμαι νέα και αχρησιμοποίητη [εικόνα]

Poulhse-thn-partenia-ths-mesw-internet2-570
Δεκαοκτάχρονη έβαλε αγγελία σε site δημοπρασιών και πούλησε την… παρθενιά της προωθώντας τον εαυτό της ως «νέα και αχρησιμοποίητη» η οποία μάλιστα, διαθέτει και χαρτί γιατρού που πιστοποιεί ότι λέει την αλήθεια!Η Σατουνίχα από τη Σιβηρία, έγραψε στην αγγελία: «Είμαι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, οπότε πουλάω το πολυτιμότερο πράγμα που διαθέτω» την παρθενιά της δηλαδή και συνεχίζει: «είμαι έτοιμη για τη συνάντηση, ακόμα και αύριο, είμαι έτοιμη να δώσω την παρθενιά μου».
Στη συνέχεια λέει ότι θα πάει στο ξενοδοχείο που θα γίνει η συνάντηση με συνοδεία αλλά και έγγραφο που πιστοποιεί την παρθενιά της. «Θα έρθω με συνοδεία έτσι ώστε να μην ξεγελαστώ και χάσω τα χρήματα. Το πρόσωπο που θα είναι μαζί μου θα πάρει τα λεφτά και στη συνέχεια θα φύγει ενώ εγώ θα μείνω».
Η δημοπρασία είχε διάρκεια μόλις μία ημέρα και τελικά βρέθηκε ο αγοραστής, ο Ευγένιος Βόλνοφ που έδωσε 20.000 ευρώ για να πάει με την κοπέλα.
Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Σατουνίχα δημοπράτησε τον εαυτό της στο ιντερνέτ καθώς το είχε επιχειρήσει και τον περασμένο Απρίλιο. Τότε είχε γράψει: «είμαι 17 χρονών και σύντομα θα γίνω 18. Θέλω επειγόντως να πουλήσω την παρθενιά μου. Θέλω να την πουλήσω πολύ ακριβά, σε κάποιον που θα την εκτιμήσει. Δεν έχω κακές συνήθειες και είμαι όμορφη. Είμαι έτοιμη να ταξιδέψω όπου χρειαστεί».
Poulhse-thn-parthenia-ths-mesw-inernet1-570


Γράμμα στον υπουργό Δένδια: Παραιτήσου είσαι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας 2 Ελλήνων εθνικιστών!

xrish-augi-neo-hrakleio

«Προτού καταλάβεις και εσύ ότι η παραίτησή σου είναι μονόδρομος, θα σε συμβούλευα να κάνεις μία αναδρομή στο πολύ πρόσφατο παρελθόν σου…
αν δεν μπορείς, θα σου το θυμίσω εγώ, και πρώτα από όλα ότι… έχεις πολιτικές και ποινικές ευθύνες, ήσουν εσύ που με απύθμενο πολιτικό μίσος και ανεξήγητη εμπάθεια αφαίρεσες την αστυνομική προστασία από Βουλευτές που απειλούνταν και μάλιστα τα γραφεία τους είχαν πέσει θύμα πάμπολλων βομβιστικών ενεργειών.
Τους απαγόρευσες να φέρουν όπλο για ατομική τους προστασία την στιγμή που Βουλευτές άλλων κομμάτων είχαν και όπλο και αστυνομική προστασία χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Αγνόησες επιδεικτικά τις εισηγήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ που λέγαν για στοχοποιημένο κόμμα και στοχοποιημένους Βουλευτές.
Ξεκίνησες ένα κυνήγι μαγισσών εδώ και ένα μήνα μέσα και έξω από την ΕΛΑΣ με συνέπεια να ξεκινήσει ένα Πογκρόμ εναντίον έντιμων αστυνομικών μόνο και μόνο για να εγκαθιδρύσεις το δικό σου κομματικό κράτος στο σώμα. ”Έβαλες” την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να ψάχνει φανταστικά οπλοστάσια την στιγμή που οι τρομοκράτες έκαναν πάρτι  με τελευταία θύματα τα 3 νέα παιδιά στο Ν.Ηράκλειο. Τον τελευταίο καιρό χάνεις όλο και πιο συχνά την ψυχραιμία σου, αντιδράς σπασμωδικά παντού βλέπεις ”Χρυσαυγίτες” και επίορκους Αστυνομικούς.
Οι ”κινήσεις” σου δείχνουν ότι είσαι τουλάχιστον «λίγος» αν όχι επικίνδυνος για να προΐστασαι ενός τόσο σημαντικού τομέα… του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.Η περίοδος ανοχής για τα έργα και της ημέρες σου έληξε… ο πολιτικός σου Πάτρωνας κ.Σαμαράς φέρει τεράστια ευθύνη για το ότι τόσο καιρό σε άφησε να δρας ανεξέλεγκτα. Έστω και αργά, θα σε συμβούλευα όπως και κάθε σώφρων πολίτης άμεσα ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ! αναλαμβάνοντας τις όποιες ευθύνες σου αναλογούν».


ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ.... ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ.... ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ !!!! ....ΑΛΛΆ ΑΠΌ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ ;;;;


 
Ακούμε κάποιους και κάποιες -επώνυμες- να το λένε ....αλλά το βλέπουμε και γραμμένο με πηχυαίους τίτλους!
Κάποιοι υπονοούν(;) την Χ.Α  ....σαν τον Κρόνο ....να τρώει τα παιδιά της!  Για να πετύχει τι;
Αν αυτό αποδειχθεί -από τις επίσημες αρχές- δεν θα έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική οργάνωση -όπως λένε- ....αλλά με παρανοϊκή οργάνωση ....ανθρώπων με σαλεμένα μυαλά.
Αν όμως τα "στοιχεία" διαψεύσουν αυτή την απίθανη εκδοχή -λέμε αν- και αν  δεν υπάρξει συσκότιση, τότε οι χαρακτηρισμοί -της παράνοιας- θα "αρμόζουν" στους λέγοντες και γράφοντες.
Δεν θέλω πάλι να πιστέψω, ότι πίσω από τις εκτελέσεις κρύβονται Έλληνες ....πολιτικών ή άλλων διαφοροποιήσεων.
Τότε;;;;
Ο ψυχρός "επαγγελματισμός" και η "τέλεια πράξη" της εκτέλεσης ....παραπέμπουν σε εισαχθέν είδος ....άρτια εκπαιδευμένων και πληρωμένων φονιάδων.
Τα περί τρομοκρατικού κτυπήματος  ....παλαιών οργανώσεων, ελάχιστα ευσταθούν.
Όμως ....αν  ξένα συμφέροντα, όχι κατ' ανάγκην οικονομικά, κρύβονται -ίσως- πίσω από την εγκληματική ενέργεια  ....αν δηλαδή ξένα εθνικά συμφέροντα  ....επιδιώκουν την παραπέρα αποσταθεροποίηση της χώρας μας ....στοχεύοντας σε ωφελήματα, μέσα στην γενικότερη γεωπολιτική ρευστότητα της περιοχής ....τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!...
Τα αμείλικτα ερωτήματα είναι  ....αν η Ελληνική κυβέρνηση έχει "ειδικότερη" ενημέρωση και αν προετοιμάζει την πατρίδα ....για τέτοια ενδεχόμενα;;;;
Μήπως εντός ή εκτός της χώρας "δραστηριοποιούνται" δολοφόνοι πράκτορες και πρακτορίσκοι, αγνώστου καταγωγής και εθνικότητας;
Και το χειρότερο ....αν κάποιοι απ' αυτούς έχουν την ελληνική ιθαγένεια(;) ....αν δηλαδή υπάρχουν * "Δημάρατοι"  και η ιστορία του έκπτωτου [νόθου;] βασιλιά της Σπάρτης * ....που κατέφυγε στην αυλή του Βασιλιά Δαρείου και μετά ακολούθησε τον Ξέρξη στην Ελλάδα ....επαναλαμβάνεται, μετά από δυο χιλιετίες! 
 
 
Γ.Δ.
 


ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΑΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ;

olympiada 
…και με το που τον ακούμπησε η δικαιοσύνη, πάλι κροτάλισαν οι “σέχτες”. Την προηγούμενη φορά που χτύπησαν, έπρεπε να παιξει η οπερέτα του Βατοπαιδίου. Υπήρχε μόνο ένα “προβληματάκι” που “λύθηκε”.

Μια χούφτα ηρωικοί εισαγγελείς, ξετυλίγουν βημα – βημα το σχεδιο καταστροφής της Ελλάδας. Σε κάθε βήμα, αποκαλύπτεται και άλλη μια πτυχή της ολέθριας δράσης του Γιώργου Παπανδρέου. Ένας ολέθριος μηχανισμός για τον οποίον όσοι τολμούσαμε να μιλήσουμε, βαπτιζόμασταν περιθωριακοί και συνωμοσιολόγοι απο τα καθεστωτικά ΜΜ”Ε”.

Απόλυτος συνεργός της συμμορίας Κλίντον – Σόρος, της συμμορίας που αιματοκύλισε τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο για να δημιουργήσει κράτη – μαριονέτες, failed states, με εσωτερικό χάος και 
εκποίηση φυσικού πλούτου. 

Ενορχηστρωτής της συμμορίας των κερδοσκόπων που θησαύρισαν απο την μεθοδική διάλυση της χώρας. Από τις υποκλοπές, τις πυρκαγιές, τους αγωγούς εως τους τιτανικούς και τα  CDS, καθε βημα προς τον όλεθρο ειχε την γλίτσα της στενής ή ευρύτερης συμμορίας  του. Καθε νεκρός Έλληνας, γεννημένος ή αγέννητος, ήταν καποια αργύρια στους λογαριασμούς των ρουμπινηδων, των καλαμποκανθρώπων, των Γριβεων και των κονδυλοφόρων της διαπλοκής.

Μπορεί λοιπόν ο Πεπόνης να καρατομήθηκε. Υπάρχουν όμως δεκάδες, εκατοντάδες “πεπόνηδες” που θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για να οδηγήσουν τον γενοκτόνο στο εδώλιο των εγκλημάτων του. Αυτόν και καθε έναν από τους συνεργούς του. Δεξιούς και αριστερούς. Τραπεζίτες και “ανακρίτριες”. Τους εχει καταγράψει όλους τους η ιστορία.

Όσο εσύ Αντώνη Σαμαρά τον καλύπτεις, περνάς από το στάδιο της “ανεπάρκειας” στην άμεση συνέργεια. 

Απαιτείται τωρα υπερκομματική κυβέρνηση με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό την εξόντωση κάθε μέλους των ενόχων του Ελληνικού ολοκαυτώματος. Απαιτείται τώρα μία Νυρεμβέργη, αυτη που στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ, ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν ντόπιοι και ξένοι τοπαλοσμάνηδες όπως έπραξαν οι Ισραηλινοί. Ειδ’ άλλως, να είστε σίγουροι πως οι εμπνευστές της Ελληνικής γενοκτονίας θα λάβουν την λαϊκή δικαιοσύνη κατά τα πρότυπα των Αρμένιων αντιφασιστών αγωνιστών. Δεν θα ξεφύγει ούτε ένας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τις επόμενες γενιές. 



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jYdNQz6C

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ:
ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!
 
ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!
 
ΣΚΛΗΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
 
ΒΛ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
 
Image
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Και Τώρα?........ Ήρθε η Ώρα??


Ένα νέο συμβάν από εχθές προστέθηκε στη καθημερινή μας ζωή. Ένα συμβάν που για πολλοστή φορά σκιαγραφεί την δυστυχία. Την δυστυχία σε άλλες 2 μητέρες, που μέσα σε δευτερόλεπτα, έχασαν το πολυτιμότερο που δημιούργησαν στη ζωή τους. Αυτό, για το οποίο πλάστηκαν και ορίστηκαν από το Θεό ή αν θέλετε, τη Φύση ή και το Σύμπαν.
Έχασαν, αυτό για το οποίο πόνεσαν, ίδρωσαν να φέρουν στη ζωή, να μεγαλώσουν. Αντί, να το δούν να προχωράει και να καταξιώνεται, σε μια «υγειή κοινωνία», κάποιοι/ες χωρίς συνέιδηση, μέσα σε δευτερόλεπτα, πήραν το πολύτιμότερο και ιερότερο αγαθό. Το παιδί τους!!! Την ψυχή τους!!!
Και Τώρα;;
Να απαριθμήσουμε αγαπητοί μου τις....μητέρες?
Να απαριθμήσουμε τα θύματα? Μάλλον αυτή τη περίπτωση θα προτιμήσω διότι αναλογικά ισοβαθμούν με τις μητέρες.
Εδώ και 3-4 ίσως και 5 χρόνια περί τα 5000 άτομα ή και περισότερα ή και λιγότερα αυτοκτόνησαν. Μια κωμόπολη!!! Αριθμός, όχι «ικανοποιητικός» προφανώς, για την επίτευξη του ΣΤΟΧΟΥ. Ποιού ΣΤΟΧΟΥ;; Το αφήνω σε εσάς να το βρείτε.....
Έτσι, εδώ και περίπου 1 μήνα, ίσως περισσότερο ίσως λιγότερο ξεκίνησε η εφαρμογή της «μεθόδου», που κατά αποκλειστικότητα διαθέτει ο Έλληνας.
«Έλληνας σκοτώνει Έλληνα». Δεν είναι ντροπή? Η Ιστορία, μας καταδεικνύει την «Αχίλλειο πτέρνα μας». Πως όμως αυτή η «μέθοδος», άρχισε να ξαναπροβάλει στη ζωή μας;;
Δεν έχουμε παρά να αναμοχλεύσουμε το παρελθόν μας. Ταπεινή μου γνώμη, να «σκαλίσουμε», από σήμερα και μέχρι στο απώγειο του 20ου αιώνα. Δηλαδή να μείνουμε στα τελευταία 40 χρόνια. Γιατί, άμα πάμε ποιό πίσω, το στομάχι μας θα σφιχτεί. Θα σφιχτεί διότι θα αντικρύσουμε το μέλλον μας. Το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας. Γνωρίζοντας το μέλλον, αναπόφευκτα, οδηγούμαστε στο να προετοιμαστούμε ο καθένας ξεχωριστά, σαν μια «οδοντογλυφίδα» μόνη της. Στη περίπτωση αυτή ας προετοιμαστούμε λοιπόν, η «οδοντογλυφίδα», πρόκειται να..... «σπάσει».
Τα παραπάνω μας οδηγούν στο κατά σειρά δεύτερο ερώτημα του τίτλου του παρόντος κειμένου.
Ήρθε η Ώρα;;
Για να απαντηθεί ενδεχομένως, θα πρέπει να απαντηθεί πρώτα, ένα άλλο ερώτημα ποιό απλούστερο. «Για ποιό πράγμα;;»
 Η απάντηση αυτού του ερωτήματος του τελευταίου,είναι απλή και με 2 εκδοχές.
Η πρώτη εκδοχή είναι ότι πρόκειται να «σπάσει» η «οδοντογλυφίδα».
Η δεύτερη εκδοχή είναι, να μαζευτούν όλες οι «οδοντογλυφίδες». Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα σπάσει καμία.
Την πρώτη εκδοχή αν επιλέξουμε, η απάντηση έχει προαναφερθεί και δεν χρειάζεται εκ νέου ανάλυση.
Αν επιλέξουμε τη δεύτερη εκδοχή, τότε ίσως, θα έπρεπε να εξεταστεί, με ποιό τρόπο, μπορούμε να την υλοποιήσουμε και να την κάνουμε εφαρμόσιμη.
 Η αναζήτηση του «τρόπου», ίσως περνάει μέσα από το «ΕΓΩ» του καθενός μας, που τόσο «έξυπνα» διαμορφώθηκε, τα τελευταία 40 χρόνια, δημιουργώντας το «ΥΠΕΡΕΓΩ» και μια πλασματική και εικονική πραγματικότητα, της οποίας το προιόν ζούμε σήμερα.
Ίσως πάλι, περνάει μέσα από μια άλλη διαδρομή αναζήτησης. Την αναζήτηση, ενός ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ που προσπαθεί να μαζέψει όλες τις «οδοντογλυφίδες», αδιαφορώντας, για το χρώμα και τις ψευτοϊδεολογίες που μας πότισαν τον 20ο αιώνα, κρατώντας μόνο μία. Την Ιδεολογία, πάνω στην οποία διατηρήθηκε, επέζησε, μεγαλούργησε, ο Έλληνας. Το Έθνος μας.Το ΣΥΝΔΕΣΜΟ που εγγυάται την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ .
Από την άλλη, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος/α ότι ο «τρόπος», περνάει μέσα και από τις 2 παραπάνω διαδρομές. Σε αυτή τη περίπτωση, τα πράγματα περιπλέκονται. Είναι «βαθειά νερά» και εύκολα μπορείς να «πνιγείς».
Είναι δύσκολο, το «ΕΓΩ» να μετατραπεί σε «ΕΜΕΙΣ».
Είναι δύσκολο, να κρατήσεις την Ιδεολογία ψηλότερα από το «ΕΓΩ».
Είναι δύσκολο, να «πνίξεις» μέσα σου την οργή και το θυμό, βλέποντας το σήμερα και προσδιορίζοντας το ...αύριο.
Είναι δύσκολο, να είσαι εγκρατής και να σηκώσεις το «όπλο», όχι όποτε σε παρασύρουν αλλά όποτε κριθεί έγκαιρο, σκόπιμο και αναγκαίο.
Είναι δύσκολο, να βγάλεις τον εγκλωβισμένο «Αετό» από μέσα σου, απλώνοντας τα φτερά του, να πετάξει και να κατασπαράξει τα γλυώδη σαλιγκάρια που έχουν κατακτήσει τη κορυφή σου. Την Πατρίδα σου. Την ζωή σου.
Αυτές οι δυσκολίες έχουν «πνίξει» στο παρελθόν και θα «πνίξουν» στο μέλλον.
«Πνίγουν» πάντα τους Ανθέλληνες, Προδότες και Εφιάλτες.
Έτσι λοιπόν στο αν «Ήρθε η Ώρα» κανένας μας δεν μπορεί να δώσει απάντηση για άλλον παρά μόνο στον εαυτό του. Κανένας δεν μπορεί να μας πεί ποιά εκδοχή πρόκειται να επικρατήσει μέσα μας . Η επιλογή είναι προσωπική στον καθένα μας.
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Α.Κ.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ: «ΜΗΝ ΖΥΓΙΖΕΤΕ ΚΑΠΝΑ- ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΤΑ ΑΚΑ»




Έκτακτη Γενική Συνέλευση προσκάλεσε ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Πιερίας το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Συνελεύσεων της ΕΑΣ Πιερίας, για να συζητήσουν το καυτό θέμα των χαμηλών τιμών καπνού που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Στην Γ.Σ. παραβρέθηκε μικρός αριθμός των καπνοπαραγωγών μελών του Α.Κ.Σ. Πιερίας όπου ο Πρόεδρος της Ομάδας Διονύσης Παππάς ενημέρωσε τους καπνοπαραγωγούς για την κατάσταση και ζήτησε από τους ίδιους να ενημερώσουν και τους συναδέλφους τους να μην ζυγίζουν τα καπνά τους και να μην υπογράφονται συμβόλαια στα ΑΚΑ.

Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων καπνοπαραγωγών και υπήρξε σύμπνοια και συμφωνία να ακολουθηθεί ενιαία στάση. Επίσης, αναφέρθηκε πως μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα συνέλθει και η Διεπαγγελματική Καπνού στην οποία σημειωτέον 3 μέλη των Προεδρείων των Ομάδων Καπνού της Πιερίας(οι Διονύσης Παππάς του ΑΚΣ Πιερίας, Γιώργος Νάτσιος του ΣΠΕΚΟ Βροντούς και  Νίκος Δάγκας της Ομάδας Καπνού Ορεινών Πιερίων)  συμμετέχουν σε αυτήν απ όπου θα υπάρχουν νεότερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ γραμματείας Πιερίας της ΠΑΣΕΒΕ για την Κυριακάτικη Αργία



Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών καλεί σε ξεσηκωμό, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της προχωράει στην εφαρμογή του «Νέου Νόμου» για την Κυριακάτικη Αργία, κόντρα και ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων.
Σε αυτή την άθλια προσπάθεια έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της, δημάρχους, περιφερειάρχες, ΜΜΕ κ.α. Μεγάλη βοήθεια, επίσης, είχε και έχει από τους πάντα "πρόθυμους" συνδικαλιστές που υπηρετούν με μεγάλη σπουδή και προθυμία όλες αυτές τις πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα πολυκαταστημάτων, εμπορικών αλυσίδων κλπ.
Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα προειδοποιεί η ΠΑΣΕΒΕ. Καλεί όλους τους μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. Να συστρατευθούν σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ. Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στο λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία και τα χρέη.
Η ΠΑΣΕΒΕ παλεύει για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

  

Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα! - VIDEO

Ξάνθη: Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα! (VIDEO)



Την πρώτη τους κατοικία έχασαν μετά από πλειστηριασμό για χρέος περίπου 1.700 ευρώ, που είχε προκύψει από ανεξόφλητα κοινόχρηστα, ένα ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά στην Ξάνθη. Όπως εξηγεί η κα Τάνια Μουρουζίδου, μητέρα ενός 5χρονου και ενός 8χρονου αγοριού, το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε αυτή και η οικογένεια της και το οποίο βρισκόταν στην οδό Σκρά στην Ξάνθη, βγήκε στο σφυρί στις 16 Οκτωβρίου για ένα χρέος περίπου 1.700 ευρώ το οποίο προερχόταν από ανεξόφλητα κοινόχρηστα στην οικοδομή που διέμεναν, και τα οποία αδυνατούσαν να αποπληρώσουν.
Όπως γράφει το thrakitoday, το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβη, βρέθηκε στον δρόμο καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία τους ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους ωστόσο όπως τονίζουν αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.
"Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί, σήμερα είναι το δικό μου σπίτι αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου"
«Εγώ κατάφερα να συγκεντρώσω περίπου 5.000 ευρώ, από δανεικά και χρυσαφικά που πούλησα, αλλά όταν πήγα να τα δώσω για το χρέος ήταν πλέον αργά» σημειώνει η παθούσα, για να συμπληρώσει πως «εμείς έχουμε πάρει τρία δάνεια για αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πως γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ».
Το πρωί της Παρασκευής παρουσία Δικαστικού Επιμελητή το ζευγάρι μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα του οδηγήθηκε σε έξωση από το σπίτι τους, αναζητώντας άλλη στέγη. Προσωρινά βρέθηκαν στο Πετροχώρι της Ξάνθης, όπου τους φιλοξενεί η μητέρα του συζύγου, με τη κα Μουρουζίδου φανερά συγκλονισμένη να εξιστορεί μπροστά στην κάμερα πως «ήρθε ο Δικαστικός Επιμελητής και μας πέταξαν έξω σαν γατιά, στον δρόμο και τα παιδιά ήταν μαζί μου μέχρι τις 11.00 το βράδυ στον δρόμο και μάλιστα νηστικά. Χρωστούσα και 1.500 ευρώ στο ρεύμα αλλά πήγα και έκανα διακανονισμό και οι άνθρωποι εκεί κατάλαβαν. Εδώ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν; Είμαι άνεργη και πηγαίνω και καθαρίζω για να βγάλω 10 και 15 ευρώ. Με τι να πληρώσω το ρεύμα μου και με τι το νερό μου; Μας διώχνουν να φύγουμε από την Ελλάδα, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μου. Πρέπει ο κόσμος να σκεφτεί, σήμερα είναι το δικό μου σπίτι αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου».
Η υπόθεση αυτή που φαίνεται ωστόσο πως έχει βαθύτερες προεκτάσεις απασχολεί εντόνως την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, καθώς προκαλεί εντύπωση για ένα όχι και τόσο σπουδαίο χρέος κάποιος μπορεί να χάσει το σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της κα Μουρουζίδου, συνελήφθη την ημέρα της έξωσης, καθώς φέρεται να απείλησε πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι εφόσον εφαρμοστεί η έξωση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.
 
www.newsit.gr

Θέατρο Άδωνι και Κρανιδιώτη... Ο ΑΔΝΗΣ 'ΕΚΛΑΨΕ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

καφενειο


Γεωργιάδης: «Ο φόρος θα περάσει γιατί διαφορετικά θα... πέσει η κυβέρνηση»

Γεωργιάδης: «Ο φόρος θα περάσει γιατί διαφορετικά θα... πέσει η κυβέρνηση»
Γιατί πρέπει να περάσει ο φόρος των ακινήτων; Γιατί είναι δίκαιος; Γιατί είναι απαραίτητος; Όχι! Γιατί αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση και θα χάσει και το υπουργιλίκι του ο τηλεϋπουργός Υγείας, Άδωνις!

Και δε το λέμε εμείς αυτό... Ο ίδιος το είπε.

«Ο φόρος θα περάσει γιατί διαφορετικά θα πέσει η κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην καθιερωμένη, καθημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη..
Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στους αντιδρώντες του Κοινοβουλίου, είπε: «Οι βουλευτές είναι εκεί γι' αυτό έχουν ψηφιστεί για να εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους του. Και η κοινή γνώμη θα πρέπει να καταλάβει ότι από εδώ και μπρος ζούμε με τα δικά μας λεφτά». Η Δημοκρατία κατά Άδωνι: οι βουλευτές πρέπει να είναι μνημονιακοί και πρέπει να πείσουν και τους... ψηφοφόρους τους να γίνουν! Αλλιώς, υπάρχει πρόβλημα: θα... πέσει η κυβέρνηση!
Και πάμε στους... συνταξιούχους;
«Ποτέ εγώ δεν έχω πει για τους απομάχους στη ζωή με την έννοια τους μεγάλους σε ηλικίας ανθρώπους. Τους σέβομαι, τους τιμώ. Πιστεύω ότι αυτούς τους ανθρώπους πρέπει η Πολιτεία κατά προτεραιότητα να φροντίζει γιατί πράγματι είναι αυτοί που προσέφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ δεν έχω πει ποτέ γι' αυτούς. Το πιο επαχθές μέτρο από όσα έχω ψηφίσει στη ζωή μου ήταν η περικοπή συντάξεων των μεγάλων ανθρώπων. Τους ανθρώπους που έχουν περάσει μια ηλικία και έχουν δουλέψει για να είμαστε εμείς εδώ, τους σέβομαι και πρέπει η Πολιτεία να τους φροντίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ε, εμείς τώρα τί μπορούμε να σχολιάσουμε; Όταν βγαίνει υπουργός και παραδέχεται ότι ψηφίζει μέτρα επαχθή, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι....

Καλό σαββατοκύριακο και ραντεβού τη Δευτέρα με την επόμενη τηλεοπτική εμφάνιση του ανθρώπου που χειρίζεται την ΥΓΕΙΑ των παιδιών μας...

Πώς να κινήσετε το αυτοκίνητό σας νόμιμα χωρίς πινακίδες! -

Πώς να κινήσετε το αυτοκίνητό σας νόμιμα χωρίς πινακίδες!
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν τα υψηλά Τέλη Κυκλοφορίας, τα υπέρογκα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία και διατηρούν κλειστά στα γκαράζ και τις πυλωτές των σπιτιών τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τη νομοθεσία οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μπορούν να κινήσουν νόμιμα τα οχήματά τους 2ημέρες το μήνα καταβάλλοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε ημέρα!
Ειδικότερα το μέτρο της ακινησίας είχε θεσπιστεί με το άρθρο 22 του νόμου 2367/1953 με τίτλο «Περί τίτλων κυριότητος, ταξινόμησεως, αδειών κυκλοφορίας και φορολογίας αυτοκινήτων» και στο άρθρο 7 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέττας με προσωρινή άδεια και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Οικονομικό Έφορο και αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας τετρακόσιες (400) δραχμές για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέττας.»
Στις 3/12/2003 αριθμός ΠΟΛ. 1132 το υπουργείο Οικονομικών ορίζει για την διαδικασία Προσωρινής χορήγησης Αδειας Κυκλοφορίας χαρακτηριστικά:
«Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 22 του Ν.2367/1953 , όπως ισχύει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας με προσωρινή άδεια κυκλοφορίας και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,90 Ευρώ για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας.
Μέχρι τώρα η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. προσωρινή άδεια θεωρείται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας, οι οποίες εκδίδουν Ειδική πινακίδα από χαρτόνι «Μ».
2. Για την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των ανωτέρω προσωρινών αδειών και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των ενδιαφερομένων κρίνεται αναγκαίο η διαδικασία χορήγησης των αδειών αυτών να ολοκληρώνεται σε μια υπηρεσία του Δημοσίου στη Δ.Ο.Υ., η οποία σύμφωνα με ης ανωτέρω διατάξεις είναι αρμόδια για τη χορήγησή της.
Για το λόγο αυτό, από 1ης Μαρτίου 2004 οι Δ.Ο.Υ. οι οποίες χορηγούν τις προσωρινές άδειες θα χορηγούν και ης ειδικές πινακίδες από χαρτόνι «Μ», χωρίς καμία ανάμιξη των Υπηρεσιών της Τροχαίας για θεώρηση ή άλλη ενέργεια.
3. Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι:
α) Με τα έγγραφά μας Μ 739/122/ ΠΟΛ.33/25.2.1982 , Μ 794/248/ ΠΟΛ.87/6.3.1986 , Α 8302/387/ ΠΟΛ.245/17.8.1987 , 1108539/1276/Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1238/25.9.1998 και 1012746/29Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1055/7.2.2002 , έχει διευκρινισθεί, από τη Διοίκηση ότι εξαιρετικές περιπτώσεις για τη χορήγηση της προσωρινής άδειας είναι:
Για τα ανάριθμα αυτοκίνητα μόνο για τη μεταφορά τους:
- Από τον τόπο αγοράς ή τελωνισμού στον τόπο ταξινόμησης.
- Για έλεγχο από το K.T.E.Ο. και
- Για μετάβαση σε ειδικά συνεργεία για μετατροπή προσθήκη αμαξωμάτων ή άλλων τεχνικών στοιχείων.
Για τα ενάριθμα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.
- Για δοκιμή, επισκευή ή πώληση αυτών.
β) Η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας .θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για μεν τα ανάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η επιχείρηση του πωλητή ή ο τελωνειακός χώρος εκτελωνισμού ή ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος, για δε τα ενάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στον οποίο έχει κατατεθεί δήλωση ακινησίας.
γ) Το χρονικό διάστημα για το οποίο χορηγείται η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας (δύο μέρες το ανώτερο το μήνα) αρχίζει να μετρά από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας για την οποία χορηγείται η άδεια και λήγει με τη συμπλήρωση μίας ή δύο ημερολογιακών ημερών, κατά περίπτωση.
δ) Με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών η οδήγηση του οχήματος, για το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, επειδή από το νόμο, ( παρ. 7 άρθρο 22 του ν.2367/1953 ) δε γίνεται διάκριση, είναι δυνατή όχι μόνο από τον κύριο του οχήματος αλλά και από τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί αποκλειστικά για τους λόγους τους οποίους εκδόθηκε η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας.
4. Από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη αντιθέτου περιεχομένου.
Πινακίδα «Μ» 24 ημέρες το χρόνο
Οι πινακίδες «Μ» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για 2 ημέρες κάθε μήνα με μόλις 8 ευρώ.
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τον κινητήρα του οχήματος αλλά και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η παρατεταμένη ακινησία δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ειδικότερα οι ελαστικοί σωλήνες ξεραίνονται και κόβονται πολύ εύκολα, τα λάδια κυκλοφορούν στον κινητήρα, οι αναρτήσεις δουλεύουν και δεν κολλάνε μέχρι και τα ελαστικά διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
Παράλληλα κατά την κυκλοφορία του οχήματος και πάλι στο δρόμο μπορεί να βρεθεί και κανένας αγοραστής...
Πάντως αν κάποιος κινήσει το όχημά του για 24 ημέρες το χρόνο, δηλαδή 2 ημέρες κάθε μήνα, τότε συνολικά θα έχει καταβάλλει 96 ευρώ αλλά θα έχει γλιτώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!
Αντίγραφο της Αδειας Κυκλοφορίας
Η κίνηση οχήματος έστω και με τη χρήση πινακίδας «Μ» από την εφορία για 2 ημέρες κάθε μήνα είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τις πινακίδες κυκλοφορίας κατατεθημένες θα πρέπει να έχουν κρατήσει Αντίγραφο της Αδεια Κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει μαζί με τις πινακίδες ώστε να μπορέσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους.
Σύμφωνα με στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου η ασφάλιση ΙΧ έστω και 2 ημέρες πραγματοποιείται μόνο με την αποστολή του Αντίγραφου της Αδειας Κυκλοφορίας του οχήματος. Σε διαφορετική περίπτωση η ασφάλιση του οχήματος χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας δεν είναι εφικτή...
Πηγή: arouraios.gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Και, τώρα, ψυχραιμία. Τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή... -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Και, τώρα, ψυχραιμία. Τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή...
Δύο νεκροί και ένας βαριά τραυµατισµένος ο απολογισµός του µαφιόζικου χτυπήµατος έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο το βράδυ της περασµένης Παρασκευής.

Μαφιόζικη επίθεση µε δύο νεκρούς και ένα τραυµατία πραγµατοποιήθηκε λίγο µετά τις 19:00 το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεµβρίου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Στο ΧΩΝΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το www.toxwni.gr ΚΑΛΥΨΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ. 

«Στροφή στην ποιότητα» με 5 εύκολες και υγιεινές συνταγές με σολωμό [εικόνες]

r-SALMON6-large570
Οι μεγάλες ποσότητες κρέατος που καταναλώνουμε καθημερινά και το γρήγορο φαγητό επιβαρύνουν τον οργανισμό με λιπαρές ουσίες οι οποίες στη συνέχεια δεν μεταβολίζονται και αποθηκεύονται στα πιο άσχημα σημεία του σώματος.
Αν επιθυμείτε να αλλάξετε το διαιτολόγιό σας και να κάνετε «στροφή στην ποιότητα» τότε τα ψάρια είναι η καλύτερη επιλογή. Και τι πιο νόστιμο από το σολωμό ο οποίος έχει πολλή μεγάλη θρεπτική αξία και προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνη Ω3.
Αν η υγιεινή κουζίνα σας φαίνεται βαρετή, τότε ξανασκεφτείτε το.