ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Να γιατί οι άντρες προτιμούν τις μελαχρινές…

www.kamikaze.gr
Τι περνάει όμως από το μυαλό ενός άντρα όταν βλέπει μια μελαχρινή γυναίκα…

Γιατι οι άντρες ερωτεύονται τις ξανθιές…αλλά παντρεύονται τις μελαχρινές; Υπάρχει εξήγηση;
Τα τατουάζ πηγαίνουν περισσότερο στις μελαχρινές
Σε μια έρευνα με δείγμα 150 άντρες που βαθμολογούσαν εικόνες γυναικών με τατουάζ, οι άντρες θεώρησαν λιγότερο ελκυστικές σωματικά τις γυναίκες με… τατουάζ, πίστευαν ότι πίνουν περισσότερο κι ότι είναι πιο ανοιχτόμυαλες στο σeξ από ότι οι γυναίκες δίχως τατουάζ. Ακόμα η έρευνα έδειξε μια σχέση ανάμεσα στα τατουάζ και στο χρώμα τον μαλλιών, καθώς οι μελαχρινές γυναίκες με τατουάζ έλαβαν μεγαλύτερη βαθμολογία από τις ξανθές.
Θεωρούνται πιο ώριμες
Μπορεί όπως δείχνουν οι έρευνες το ξανθό χρώμα στα μαλλιά να δείχνει τις γυναίκες πιο νέες, όμως αυτό δεν είναι πάντα θετικό καθώς συνδυάζεται στο μυαλό των αντρών με ανωριμότητα κι επιπολαιότητα. Αντίθετα οι μελαχρινές φαίνονται πιο ώριμες και κατασταλαγμένες και είναι αυτές με τις οποίες θα άνοιγε μια μεγάλη συζήτησε ένας άντρας.
Είναι περισσότερο αυτάρκεις
Τα αποτέλεσμα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική έδειξαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του αντρικού πληθυσμού πιστεύει ότι οι μελαχρινές γυναίκες είναι περισσότερο αυτάρκεις σε αντίθεση με τις ξανθές που χρειάζονται διαρκώς βοήθεια.
Θεωρούνται πιο σοβαρές
Έχει αποδειχθεί ότι οι άντρες βρίσκουν τις ξανθές γυναίκες πιο προσεγγίσιμες, διασκεδαστικές αλλά και επιπόλαιες και τις μελαχρινές πιο πρακτικές, προσγειωμένες και σοβαρές.
Είναι λιγότερο ευέξαπτες
Ανάμεσα στις ξανθές και τις κοκκινομάλλες οι μελαχρινές φαίνεται να θεωρούνται οι πιο ήρεμες από όλες. Πιο ευέξαπτες θεωρούνται οι κοκκινομάλλες, μετά οι ξανθές και τέλος οι μελαχρινές.
Θεωρούνται πιο ικανές
Φαίνεται ότι το χρώμα το μαλλιών επηρεάζει όλους τους τομείς καθώς οι μελαχρινές γυναίκες θεωρούνται πιο ικανές από τις ξανθές κι έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε μια δουλειά.
Κερδίζουν περισσότερα χρήματα
Αφού από το χρώμα των μαλλιών τους οι μελαχρινές γυναίκες κρίνονται ως πιο ικανές από τις ξανθές τότε λογικά είναι εκείνες που κερδίζουν και τα περισσότερα χρήματα.
Είναι πιο έξυπνες
Εντάξει όλοι γνωρίζουμε τα όσα λέγονται για το IQ των ξανθών γυναικών. Το αντίθετο συμβαίνει με τις μελαχρινές καθώς το χρώμα των μαλλιών τους φαίνεται να τους προσδίδει επιπλέον πόντους στο IQ τους.
Κάνουν τους άντρες να νιώθουν πιο επιτυχημένοι
Φαίνεται ότι όλα τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για τις μελαχρινές και τις ξανθές επηρεάζουν και την κρίση των αντρών οι οποίοι αισθάνονται πολύ πιο επιτυχημένοι έχοντας δίπλα τους μια μελαχρινή γυναίκα που διαθέτει όλα τα θετικά στοιχεία που προαναφέρθηκαν παρά μια ξανθιά που την ακολουθούν μονάχα αρνητικά στερεότυπα.
Κάνουν για σύζυγοι
Φαίνεται ότι στην εικόνα που έχουν οι άντρες στο μυαλό τους για την μελλοντική τους σύζυγο εκείνη είναι μελαχρινή καθώς τις έχουν συνδυάσει με την πίστη και την ακεραιότητα.

Ένα, δύο, τρία, φύγαμε διαπραγμάτευση


Photo for this article
Στην Αθηνά βρίσκονται σήμερα τα κλιμάκια των ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ συνοδευόμενα από τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου αύριο, Τρίτη να αρχίσουν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση για τον Προϋπολογισμό 2014, τα προαπαιτούμενα μέτρα για την δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και για το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 θα είναι μεγαλύτερο των 344 εκατ. ευρώ, αλλά και στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι ύφεση το 2013 θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αρχικώς εκτιμώμενα.
Η κυβέρνηση θα επιχείρησει να κατάδειξει στους εκπροσώπους ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ ότι δεν απαιτούνται για το 2014 πρόσθετα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά παρεμβάσεις ύψους 500-700 εκατ. ευρώ περίπου.
Ακόμη, θα επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη να παραμείνουν σε λειτουργία οι αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, μέσω του διαχωρισμού του στρατιωτικού σκέλους από το πολιτικό, κάτι που δεν αποδέχονται οι δανειστές.
Στο σκέλος της διαθεσιμότητας η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι καλύφθηκε ο στόχος των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα ζητήσει παράταση για το δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας έως και τον Φεβρουάριο 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr κατά τις αυριανές συναντήσεις της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών θα τεθεί προς εξέταση και το θέμα του χρηματοδοτικού κενού το οποίο συνδέεται με τη διαχείριση του ζητήματος των ομολόγων που είχαν λάβει ως ενίσχυση από το ελληνικό Δημόσιο βάσει του νόμου Αλογοσκούφη το 2009 οι τράπεζες με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές.


http://www.mediasoup.gr/


Ο Αντώναρος «καρφώνει» το διορισμό – δωράκι του κολλητού του Στουρνάρα


“ «Ο ανεκδιήγητος Καραβίτης ξαναχτύπησε!Αλλά κανείς δεν μας λέει ποιος τον διόρισε στο ΔΣ του ΟΤΕ κ με ποια αμοιβή...» γράφει στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος ”
Οι καλύτερες ειδήσεις βγαίνουν στο ...Twitter τελικά! Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης επέλεξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος (επί Κώστα Καραμανλή) Ευάγγελος Αντώναρος για να «καρφώσει» τον σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα, Νίκο Καραβίτη, και το νέο του πόστο, στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

«Καλημέρα! Ο ανεκδιήγητος Καραβίτης ξαναχτύπησε!Αλλά κανείς δεν μας λέει ποιος τον διόρισε στο ΔΣ του ΟΤΕ κ με ποια αμοιβή.Περιμένω απάντηση!», ανέφερε σε «τιτίβισμά» του στις 2 Νοεμβρίου ο Ευ. Αντώναρος, που συνέχισε με δύο ακόμα tweets, που παραθέτουμε αυτούσια:

Επανήλθε δε στο θέμα χθες Κυριακή, σχολιάζοντας:

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στη «δημιουργική λογιστική». Ο Νίκος Καραβίτης υπήρξε γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας την «αμαρτωλή» περίοδο 1997-2004, ενώ είναι στενά συνδεδεμένος με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο γνωρίζονται ήδη από τη δεκαετία του 1990, όταν συνυπήρξαν στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του ΥΠΟΙΚ.
Ο Γ. Στουρνάρας τον επέλεξε εξάλλου ως επιστημονικό συνεργάτη στο ΙΟΒΕ όταν ο ίδιος ήταν γενικός διευθυντής εκεί, και σήμερα είναι ο άνθρωπος που βγάζει τη «βρώμικη δουλειά» του υπουργείου Οικονομικών, έχοντας αναλάβει σύμβουλος επί φορολογικών θεμάτων. Τον είδαμε άλλωστε πρόσφατα στην τηλεόραση να δηλώνει ότι «δε βλέπω πού είναι οι αδικίες στον ενιαίο φόρο ακινήτων», αλλά και να αναλαμβάνει να κάμψει τις αντιστάσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχαν με τον Γ. Στουρνάρα.
Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι αχάριστος απέναντί του – προφανώς, ο διορισμός του Ν. Καραβίτη στον ΟΤΕ έχει εγκριθεί και από τον ίδιο...
ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jhRo5ECM

Πολιτικός υπόκοσμος




Για την τρομοκρατία ως πολιτική δράση έχουν γραφτεί πολλά, χωρίς ωστόσο να κλείσουν τη θεωρητική συζήτηση. Πρόκειται για μια συζήτηση η οποία θα ανακυκλώνεται κάθε φορά που το αίμα θα κυλάει στο χώμα. Πρόκειται για μια συζήτηση η οποία θα επαναλαμβάνεται όσο οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις παραμένουν κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα.
Πριν σπεύσει κάποιος να διαφωνήσει περί της κυριαρχίας του ολοκληρωτισμού σε ιδεολογικό επίπεδο, ας ρίξει μια ματιά τριγύρω. Θα δει:
● Την παγκόσμια κυριαρχία της αγοράς, η οποία αποφασίζει για το πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν με ένα δολάριο το μήνα ή θα πεθάνουν λόγω έλλειψης νερού.
● Τη θεσμοθέτηση του «μεγάλου αδελφού», που πανταχού παρών κατασκοπεύει και αρχειοθετεί πληροφορίες και συνήθειες ηγετών, αξιωματούχων, απλών ανθρώπων, όλων των ανθρώπων.
● Το ασφυκτικό πλαίσιο του «πολιτικά ορθού», το οποίο ορίζεται επακριβώς από τα συμφέροντα των κυρίαρχων ελίτ.
● Τη μαζική πλύση εγκεφάλου και την τεράστιας κλίμακας διαχείριση της κοινής γνώμης μέσα από τα μονοπώλια των δικτύων της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Αν συμφωνήσουμε ότι τα παραπάνω περιγράφουν κάποια βασικά δομικά χαρακτηριστικά του κόσμου μας, εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε τα υποπροϊόντα που αφήνει πίσω του η κρεατομηχανή του νεοφιλελευθερισμού. Ο φασισμός / ναζισμός είναι ένα από αυτά.
Τι είναι ο φασισμός και οι ναζί το γνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε στοιχειώδη επίγνωση της ιστορίας. Γνωρίζουμε επίσης τι ακριβώς επιχειρούν να πετύχουν τα κακέκτυπά τους στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Γνωρίζουμε τις μεθόδους τους, τις τακτικές τους, τη φυσιογνωμία τους, την πολιτική τους αντίληψη.
Γνωρίζοντας όλα αυτά, θα πρέπει ίσως να συμφωνήσουμε σε κάτι: Τα κουμπούρια δεν αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο για την επίλυση πολιτικών διαφορών. Με κουμπούρια, στειλιάρια και μαχαίρια «πεταλούδες» λύνονται οι λογαριασμοί στον υπόκοσμο.
Δεν είναι πρωτοφανές το γεγονός της αξιοποίησης εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών για την προώθηση πολιτικών επιδιώξεων. Το αίμα του Παύλου Φύσσα είναι ακόμη νωπό και τα τραύματα Αιγυπτίων και άλλων μεταναστών που ξυλοκοπήθηκαν από τα «περήφανα» χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου δεν έχουν κλείσει ακόμη.
Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, προφανώς, γνώριζαν τι καρπούς θα παρήγε η σπορά τους. Το ίδιο ακριβώς φανταζόμαστε ότι γνωρίζουν και αυτοί οι οποίοι σχεδίασαν τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή.
Κοινός τους παρονομαστής ο απόλυτος ολοκληρωτικός παραλογισμός, στον οποίο οφείλουμε να αντισταθούμε…


το Ποντίκι


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jhRP2wlD

Την π@@στιά και τη σαπίλα της κοινωνίας τη δημιουργήσαμε εμείς με τα χέρια μας



Του Στρατή Μαζίδη
Πριν λίγες ημέρες έγραφα για τη φοβερή αυτή αποκάλυψη της Λέσβου με το μαρτύριο του 17χρονου νεαρού στα χέρια και στις διεστραμμένες ορέξεις των ανδρών (;) συμμαθητών τους.
Το πρώτο σοκ του περιεχομένου της αποκάλυψης έρχονται να το διαδεχθούν τα αμέσως επόμενα, όπως συμβαίνει με ένα ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου και τους μετασεισμούς του.
Λέει ο ένας συγγενής “παιδιά ήταν και έπαιζαν”. Θεωρεί δηλαδή με το επίπεδο της νοημοσύνης του ότι το εξαναγκαστικό ξεβράκωμα, η μ*λακία και η βιντεοσκόπηση είναι ένα …φυσιολογικό παιδικό παιχνίδι όπως αυτά που αιώνες τώρα απασχολούν τα παιδιά.
Οι καθηγητές πάλι του σχολείου αγρόν ηγόραζον. Μπαίνουν, παραδίδουν τα μαθήματα, όποιος θέλει ακούει και φεύγουν. Κλείνουν τα σχολειά μόνο για να μη χαθεί η βολή τους. Δεν τα κλείνουν όμως γιατί έχουν καταντήσει μπουρδέλα ή στούντιο για τσόντες. Και μην πει κανείς ότι είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός διότι στην περίπτωση της Λέσβου τι μπορεί να πει κανείς;
Όλα αυτά όμως ποιος τα δημιουργήσε τελικά; Η ίδια η κοινωνία. Όλοι εμείς.
Όταν τα παιδιά από το πρωί έως τη νύχτα “παρκάρονται” απλά κάπου και “ξεπαρκάρονται” μόνο για να “σταθμεύσουν” κάπου αλλού, τότε τι περιμένει κανείς; Αν πάνω από αυτά τα παιδιά υπήρχαν σωστοί γονείς, θα διανοούντο ποτέ να προσβάλλουν και να πληγώσουν τόσο βαθιά την ψυχή ενός συμμαθητή τους; Ποιος να μάθει στο παιδί πέντε πράγματα όταν όλη την ημέρα είναι μοναχό του;
Έλεγε κάποτε ο μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης “κάνουμε πράγματα για τα παιδιά αλλά δεν κάνουμε τίποτε με τα παιδιά”.
Τα παιδιά δεν είναι ηλίθια. Κατανοούν ότι υπάρχουν υποχρεώσεις και δυσκολίες. Είναι σοφά τα παιδιά. Ζητούν όμως έστω κάτι. Για το κάτι που δεν τους δίνεται, θα βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτό να αντικατοπτριστεί.
Οι γονείς λοιπόν αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Τα φορτώνουν με δραστηριότητες κάθε μέρα στο δόγμα της…αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους. Μόνο που αυτός αντί να αξιοποιείται ακριβώς στα πλαίσια της ελευθερίας, της ξεγνοιασιάς και της αποφόρτισης, κατά πηγή άγχους και προβλημάτων.Νομίζουν ότι εφοδιάζουν τα παιδιά και στην ουσία τα οδηγούν στην ασφυξία.
Για παράδειγμα άλλο το να παίζω μπάλα με τους φίλους μου όσο θέλω, όπως θέλω και όποτε θέλω και εντελώς διαφορετικό να το κάνω αυτό στα πλαίσια μιας ομάδας όπου ο προπονητής θα μου υποδείξει το πως και το πότε θα κάνω το κάθε τι μέσα στο πιεστικό πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων.
Οι καθηγητές πάλι ξέχασαν το βασικότερο, ότι δηλαδή πρώτα πρέπει να είναι δάσκαλοι. Όταν δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει από την πόρτα του σχολείου και μέσα, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα που υποδηλώνει ότι ούτε ελέγχουν ούτε αντιλαμβάνονται τι γίνεται κάτω από τη μύτη τους. Σε αυτούς όμως εμπιστεύεται ο γονέας τα παιδιά του για αρκετές ώρες την ημέρα.
Τα κενά των παραπάνω έρχεται να καλύψει η τηλεόραση και το ίντερνετ με την προβολή προτύπων και περιστατικών που πριν λίγα χρόνια ούτε καν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε. Με προγράμματα κατώτερης υποστάθμης που μετατρέπουν τον άνθρωπο σε ένα κομμάτι γυμνό κρέας και κάτι ξοφλημένους αποτυχημένους εκδότες που έβγαλαν 15 περιοδικά μαθαίνοντάς μας σε κάθε έκδοση τα “10 tips, must have, hot, for your eyes only” γύρω από το σεξ συμβάλλοντας καθοριστικά στον κορεσμό της κοινωνίας και του πως θα είμαστε πιο “in” μεταμορφωνόμενοι όμως ταυτόχρονα σε χοντρομαλάκες, νόμιζω ότι έχουμε μια πρώτη εξήγηση του προβλήματος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι, τι κάνουμε; Συνεχίζουμε να το παίζουμε όπως ο παραπάνω συγγενής ή το κόβουμε εδώ; Το παιχνίδι τους εννοώ…
freepen.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2jhRGJYmB

Πιερικός Αρχέλαος – Ελευθερούπολη 97 - 78

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Α΄ ΓΥΡΟΣ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ



Με αρκετή άνεση και σε ένα υπέροχο κλίμα ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε την Ελευθερούπολη, στην Κατερίνη, με 97-78. Έγινε ένα παιχνίδι που το χάρηκαν οι φίλαθλοι, οι οποίοι αγωνιούσαν για να φτάσει το σκορ στα … 100.

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Συμεωνίδης και Τζιβελεκίδου.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 50-40, 70-60, 97-78.

 Οι συνθέσεις:

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Αμπαράς 11 (3), Κοντσές, Γκοντόπουλος 25(5), Τσαλμπούρης 5(1), Σακελλαρίου 4, Πέτκος, Τσαϊτουρίδης 5(1), Σκαμπαρδώνης, Ασημάκης 20(2), Γεωργούλας 25(4), Παπαδόπουλος 2, Οικονόμου.

Ελευθερούπολη (Καγιάογλου): Μουλλάκης 17(3), Αδαμόπουλος 10, Γαρμπής 4, Υφαντόπουλος 4, Λαυτσής 6(2), Μοσκαχλαΐδης, Σκαρλάτος 9(1), Κουμλέλης 17, Δανίκας, Εξουζίδης 4, Γεωργιάδης, Βοϊβατόπουλος 7.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:  Δοξας Λευκάδας-Ηρακλής Κοζάνης 75-60, Μαχητές Δόξα Πεύκων-Ευρώπη Πευκοχωρίου. 73-69, Άργος Ορεστικό.-Στρατώνι 87-73, Αιγάλεω-Αργοναύτης 72-71, ΧΑΝΘ-Αίας Ευόσμου 63-62, Νίκη Βόλου-Λιβαδειά 72-82.


Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 10/11): Ηρακλής Κοζάνης-Μαχητές Δόξας Πεύκων, Πευκοχώρι-Πιερικός Αρχέλαος, Ελευθερούπολη-Αργος Ορεστικό, Στρατώνι-Αιγάλεω, Αργοναύτης Καλ.-ΧΑΝΘ, Αίας Ευόσμου-Νίκη Βόλου, Λιβαδειά-Δόξα Λευκάδας.

Εκδήλωση LIFE VI

Στη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός Χορός της Καλοσύνης (Life Vest Inside).  Πρόκειται για ένα γεγονός που γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καλοσύνης και σηματοδοτεί την έναρξή της.  Ο χορός θα πραγματοποιηθεί αρχικά στην πλατεία Αριστοτέλους, κατόπιν στην παραλιακή οδό και τέλος θα ολοκληρωθεί μπροστά στο Λευκό Πύργο.  Όποιος ενδιαφέρεται είτε να συμμετέχει είτε να βοηθήσει σε όλη τη διαδικασία, πρέπει να εγγραφεί στο : http://www.lifevestinside.com/projects/dance-for-kindness/dance-for-kindness-participate/



 
PastedGraphic-2.tiff
1561 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

Οι επιλογές του καθενός μας επηρεάζουν την εξέλιξη του πλανήτη μας! 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με μήνυμά σας αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από το ιστολόγιό μας.
«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία 2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!!
Αν θελήσεις να προωθήσεις ένα μήνυμα ΔΙΑΓΡΑΨΕ όλες τις διευθύνσεις που φανερώνουν από ποιον το έλαβες και ποιοι ήταν οι άλλοι παραλήπτες του.
ΕΠΙΣΗΣ: αν έχεις πολλούς παραλήπτες, βάλε τις διευθύνσεις των παραληπτών στο πεδίο "Ιδιαίτερη Κοινοποίηση"  (bcc) και όχι στα πεδία "Προς" (to) ή "Κοινοποίηση" (cc) έτσι ώστε να μην φαίνεται η διεύθυνση κανενός από τους παραλήπτες.


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕ!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
ΣΤΙΣ 7/2/2014 Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!
 
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ!
 
ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ!
 
ΒΛ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ LINK:
 

Μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013




Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα μέλη μας για την εμπιστοσύνη τους στις αποφάσεις της Διοίκησης του Συλλόγου μας.
Είναι άξιο επισήμανσης και κυρίως αξιέπαινο ότι στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας εμπόρων – επιχειρηματιών, κράτησαν το κεφάλι ψηλά στις πιέσεις και διατήρησαν την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στα προβλήματά μας.
Η καθολική αποδοχή της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης από τους εμπόρους – επιχειρηματίες της περιοχής μας αποδεικνύει με τον πιο καθοριστικό τρόπο ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τη Διοίκηση του Συλλόγου εκπροσωπούν το σύνολο της αγοράς της πόλης μας και σύσσωμοι οι συνάδελφοί μας συμμερίζονται τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις μας για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την υιοθέτηση των Κυβερνητικών αποφάσεων για τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές.
Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη χρόνια στήριξή τους στις αποφάσεις μας ενώ απέδειξαν για μια ακόμη φορά με την απόφασή τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή, ότι εμείς είμαστε η αγορά, εμείς διαμορφώνουμε το ωράριο των καταστημάτων μας και εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον κάθε καρεκλογραφειοκράτη των Αθηνών τα ουσιαστικά προβλήματα των επιχειρήσεών μας.  Και όλα αυτά, παρά την έντονη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης του κράτους των Αθηνών και του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη. Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε ότι οι καταναλωτές έχουν χρόνο να ψωνίσουν αλλά με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι άνεργοι , αυτό που ουσιαστικά λείπει είναι τα χρήματα και όχι οι επιπλέον ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.
Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τις μεμονωμένες εξαιρέσεις και στους συναδέλφους μας οι οποίοι προτίμησαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, οι οποίοι ευτυχώς ήταν ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, κυρίως όμως λυπούμαστε γιατί προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι με την απόφασή τους αυτή ουσιαστικά «στρώνουν το χαλί» στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα για άνοιγμα 52 Κυριακών το χρόνο. Προφανώς σκεφτόμενοι μεμονωμένα και όχι ως σύνολο, θεωρούν ότι είναι οι ελάχιστοι έξυπνοι οι οποίοι θα επωφεληθούν από το γεγονός ότι τα υπόλοιπα καταστήματα είναι κλειστά και θα είναι αυτοί που τελικώς θα διαμορφώσουν την εικόνα της αγοράς. Εκτέθηκαν στους συναδέλφους τους και στην τοπική κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι ουσιαστικά νοιάζονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το συνολικό. Ελπίζουμε μόνο, εκ του αποτελέσματος, να αντιλήφθηκαν ότι εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και τις Κυβερνητικές αποφάσεις και όχι την αγορά της πόλης μας και τα ουσιαστικά προβλήματα αυτής.
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που αν και είχαν τη δυνατότητα, τελικώς προτίμησαν να στηρίξουν τον αγώνα μας και να περιορίσουν τις αγορές τους τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και όχι την Κυριακή.
Όλοι οι έμποροι και επιχειρηματίες της Ελλάδος, ακολουθώντας τις αποφάσεις των 140 και πλέον Εμπορικών Συλλόγων, παρέμειναν πιστοί στις παραδόσεις του τόπου μας, δεν υπέκυψαν στις πιέσεις των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά τους και τις επιχειρήσεις τους.  Απέδειξαν ότι η Κυβερνητική απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετούσε μόνο τους πολυχώρους και 2 δρόμους των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης οι  οποίοι ανήκουν σε ξένα συμφέροντα – πολυεθνικές, και όχι τις μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να αντέξουν στην κρίση και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, τη δουλειά τους για την οικογένειά τους.  Παρέσυραν και ορισμένους καταστηματάρχες με μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να ανοίξουν την Κυριακή, ελπίζοντας να πάρουν και αυτοί κάποια ψίχουλα και ότι περισσέψει από τα εμπορικά κέντρα όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στα σχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και των πολυεθνικών σε πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και οδηγούν τη δική τους επιχείρηση νωρίτερα στο λουκέτο. Τελικώς ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης απέδειξε ποιους ουσιαστικά εκπροσωπεί.
Κλείνοντας, εμείς ως Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης και μέσω της Εθνικής μας Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των επιχειρήσεών μας και να φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση : είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς, έχοντας την οικογένειά μας και τις δουλειές μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

Ο Πρόεδρος
Ρέχας Κωνσταντίνος



















REUTERS/Business World. “Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πέφτει”


Όπως ακριβώς είχε προβλέψει στις αρχές του έτους ένας Βρετανός οικονομολόγος που είχε αντιπαραθέσει τα στοιχεία του, με του Στουρνάρα, ο τομέας της μεταποίησης και της βιομηχανίας στην Ελλάδα πέφτει, ενώ η ανεργία αυξάνεται..

Κι όμως Θανάση! Οι Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες!



Παλιέ μου γείτονα και καλέ μου άνθρωπε, πως φαίνεται ότι λείπεις από την Ελλάδα σήμερα. Πως φαίνεται.


του Στρατή Μαζίδη

Γιατί το "Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες; Είναι ντροπή" δεν ήταν απλά μια ακόμη ατάκα για έναν τεράστιο ηθοποιό σαν εσένα. Ήταν κάτι που το ένιωθες και το έλεγες γιατί ακριβώς ήσουν ηθο-ποιός.

Κι όμως Θανάση οι Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες. Και με πολλούς τρόπους Θανάση.

Άλλοι τους σκοτώνουν με τις απάνθρωπες απόφασεις και νομοθετήματά τους οδηγώντας τους στην απόγνωση και την απελπισία.

Άλλοι τους σκοτώνουν το παρόν, το μέλλον και τα όνειρα.

Άλλοι αρπάζουν το μαχαίρι και το στρίβουν στην καρδιά. Κάτι τους τάξανε Θανάση και δεν το χαν σε τίποτε οι άτιμοι να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας.

Άλλοι πάλι είναι πιο ευγενείς. Δεν μπορούν τα αίματα. Αρπάζουν τα όπλα και γαζώνουν.

Και τι δε λένε ρε Θανάση. Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, έτοιμες φωτο και αποκαλύψεις, καλοστημένες τηλεοπτικές παραγωγές. Σαν όλα έτοιμα από καιρό καλέ μου άνθρωπε.

Και ξέρεις τι βάζω με το νου μου; Λέω κυρ Θανάση, ότι αυτοί όλοι οι τύποι μάλλον στέκονται στην ίδια σκοτεινή πλευρά και παίζουν το ρόλο τους όποτε τους ζητηθεί.

Μα είτε αυτοκτονικοί Ελληνες που δεκαετίες ψήφιζαν κάθε τετραετία τον αργό θάνατο μέσα από την ηδονή της χώρας τους, είτε εραστές της εξουσίας που "σκοτώνουν" το λαό για λίγη ζωή ακόμη, είτε εκτελεστικά όργανα, είτε χειραγωγούμενοι ιδεολόγοι, η αλήθεια που είπες, έλαβε πλέον σάρκα και οστά.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ


Οι Νορβηγοί βρήκαν το μυστικό για τον «ευτυχισμένο γάμο»

Οι Νορβηγοί βρήκαν το μυστικό για τον «ευτυχισμένο γάμο»
Το μυστικό για έναν μακροχρόνιο και ευτυχισμένο γάμο δεν είναι η υπομονή, δεν είναι το χιούμορ, δεν είναι τα κοινά ενδιαφέροντα ούτε η δίκαιη κατανομή των υποχρεώσεων που συνεπάγεται ο έγγαμος βίος, αλλά τα ερωτικά ραντεβού. 
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύει η νέα υπουργός Παιδιών Ισότητας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της Νορβηγίας Σολβεϊγκ Χόρνε, η οποία αποφάσισε να προωθήσει τα ερωτικά ραντεβού ως μέσο μείωσης των διαζυγίων, το ποσοστό των οποίων είναι στην Νορβηγία ξεπερνά το 40%. Σε δηλώσεις της η νορβηγίδα υπουργός μέλος του ακροδεξιού Κόμματος της Προόδου και διαζευγμένη και ίδια, εξήγησε ότι το μέτρο αποσκοπεί στο να πείσει τα ζευγάρια της Νορβηγίας ότι είναι σημαντικό για την σχέση τους να ζουν μερικές ώρες την εβδομάδα όχι ως σύζυγοι ή γονείς, αλλά ως εραστές.
«Η αδελφή μου ζει στις ΗΠΑ και μου είπε ότι μια φορά την εβδομάδα βγαίνει ραντεβού με τον άνδρα της και ότι αυτό έχει πράγματι αποτέλεσμα. Αυτό δεν συμβαίνει στην Νορβηγία αλλά πιστεύω ότι είναι μια καλή ιδέα για να μην διαλύονται οι γάμοι», σχολίασε η Υπουργός.

Γράμμα μαθήτριας για την δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο: Να χαίρεστε τη δημοκρατία σας!

gramma-mathitrias-gia-th-dolofonia-sto-Neo-Hrakleio-570
Μαθήτρια έγραψε ένα συγκλονιστικό γράμμα για την δολοφονία των δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. 
Διαβάστε ολόκληρο το γράμμα της μαθήτριας:
«Να χαίρεστε τη δημοκρατία σας! Αυτή που σκοτώνει παιδιά.
Αυτή που σε κάνει να φοβάσαι να πεις ότι είσαι Έλληνας.
Και όσοι τολμούν δηλαδή τι;
Θα έχουν όλοι την ίδια κατάληξη;
Συγχαρητήρια γι' αυτό Ελλάδα! Μέσα στις φλέβες αυτών των παιδιών κυλούσε αίμα ελληνικό.
Αυτό σας πείραξε; Ότι δεν ήταν ανθέλληνες σαν εσάς κύριοι υπουργοί και σαν τους ανώτερούς σας;
Αν θεωρείτε τον εθνικισμό ντροπή, τότε ο ανθελληνισμός τι είναι;
Καλό ταξίδι στα παιδιά θα είναι πάντα κοντά μας μέσα από τις σκέψεις μας.
Έφυγαν γιατί τόλμησαν να πουν ότι είναι Έλληνες, κρίμα».

Σοκόλαση – Τα μπισκότα του σεφ Βασίλη Παναγόπουλου είναι πιο νόστιμα από της γιαγιάς σου

mpiskota-570
Τα πιο λαχταριστά σοκολατένια cookies!
Για περίπου 35 cookies θα χρειαστούμε :
Λίγο ελαιόλαδο,για το άλειμμα της λαμαρίνας, 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 γεμάτες κουτ. σούπας και καλής ποιότητας σκόνη κακάο, 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), ελαφρώς μαλακωμένο 7 κουτ. σούπας ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (θα τις βρείτε συσκευασμένες στα σούπερ μάρκετ)

Έτοιμοι για μπισκοτολατρεία;
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάμε καλά το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει αφράτο σαν κρέμα.
2.Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα αλευριού-κακάο και συνεχίζω το χτύπημα. Αρχικά το μείγμα θα φαίνεται πολύ στεγνό και θα σφίξει, αλλά με το χτύπημα σταδιακά αποκτά μορφή ζύμης. Θέλει απλά λίγη υπομονή. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και φτιάχνουμε ‘‘μπαλάκια’’ από το σφικτό μείγμα, σε μέγεθος καρυδιού.
3.Βάζουμε τις μπάλες ζύμης στη λαμαρίνα, σε απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους και τις πιέζουμε ελαφρά να απλώσουν. Αν δεν χωράνε όλες οι μπάλες ζύμης στη λαμαρίνα, τις ετοιμάζουμε σε δύο δόσεις. Βάζουμε τη λαμαρίνα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τα cookies για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά στους 150° C και τα ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά.
4.Βγάζουμε τη λαμαρίνα και αμέσως ξεκολλάμε προσεκτικά τα cookies. Τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν από κάτω, ώστε να μείνουν στεγνά και τραγανά. Μπορούν να διατηρηθούν σε μεταλλικό κουτί για περίπου 10 ημέρες.