ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

H σέλα βλάπτει το σeξ

Με κίνδυνο μόνιμης σεξουαλικής δυσλειτουργίας συνδέεται η ποδηλασία, παρά το γεγονός ότι θεωρείται εξαιρετική άσκηση για την υγεία μας.



Η σέλα των ποδηλάτων έχει ενοχοποιηθεί για τη συμπίεση των δομών του περινέου, δηλαδή της περιοχής μεταξύ των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού. Τα τελευταία χρόνια, γίνονται νέες μελέτες που ενοχοποιούν τη σέλα για ισχαιμία των γεννητικών οργάνων και στυτική δυσλειτουργία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ, μελέτησε τη σεξουαλική υγεία των μελών μιας αστυνομικής μονάδας που χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως καθημερινό μέσο περιπολίας. Η έρευνα έδειξε ότι όλοι οι αστυνομικοί είχαν λιγότερες νυκτερινές στύσεις από ό,τι οι συνάδελφοί τους μη ποδηλάτες.

Σε άλλη μελέτη βρέθηκε ότι αυτοί που κάνουν ποδήλατο περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα παρουσιάζουν μεγαλύτερο ποσοστό συμπτωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων,στην πύελο και στο δέρμα της βουβωνικής χώρας.Παράλληλα,έχει παρατηρηθεί αυξημένο ποσοστό στενωμάτων ουρήθρας σε επαγγελματίες αθλητές ποδηλασίας,αλλά και σε χομπίστες που χρησιμοποιούν καθημερινά πολλές ώρες ποδήλατο με στενή σέλα.
Υπάρχει όμως και ένα παράδοξο. Με την περιορισμένη χρήση του ποδηλάτου,η μάλαξη που προκαλείται στον προστάτη από τη σέλα είναι ωφέλιμη και έχει ομοιότητες με τις ιατρικές μαλάξεις για τη θεραπεία της προστατίτιδας! Αυτό όμως ισχύει μόνο για περιορισμένη χρήση του ποδηλάτου, δηλαδή 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ακριβό μου πετρέλαιο – Οι καταναλωτές συνεχίζουν να προτιμούν τα καυσόξυλα

Οι καταναλώτές συνεχίζουν να προτιμούν τα καυσόξυλα
Καμία επίπτωση δεν φαίνεται πως έχουν οι εξαγγελίες περί καθιέρωσης δακτυλίου στα τζάκια καθώς οι επιχειρήσεις πώλησης καυσόξυλων συνεχίζουν για άλλη μια χρονιά να κάνουν χρυσές δουλειές. 
Οι παραγγελίες καυσόξυλων παρουσιάζουν ανοδική τάση εις βάρος του σταθερά ακριβού πετρελαίου θέρμανσης και η κίνηση σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 40%. Ο έμπορος ξύλων, Παναγιώτης Κρυεμπάρδης, τονίζει ότι εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης η τιμή των ξύλων θα πάρει και αυτή τα πάνω της αλλά προς το παρόν είναι χαμηλά ελέω καλοκαιρίας.

Τι ζώα θα γεννήσει η κλιματική αλλαγή;

Εξάπτουν τη φαντασία οι μελέτες που παρουσιάστηκαν σε επιστημονικό συνέδριο στις ΗΠΑ. Ερευνητές αναφέρθηκαν...
στις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από τις κλιματικές αλλαγές στην πανίδα βασιζόμενοι σε φαινόμενα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο ζωικό βασίλειο όταν στο μακρινό παρελθόν ο πλανήτης βίωνε παρόμοιες περιβαλλοντικές συνθήκες. Συρρίκνωση του μεγέθους των θηλαστικών και γιγάντωση άλλων ζώων είναι πιθανό ενδεχόμενο.

Αλογα νάνοι

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν πριν από 55-53 εκ. έτη η Γη βίωσε δύο φορές απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, φαινόμενο που είχε διάρκεια μερικών χιλιάδων ετών κάθε φορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνωθούν και μάλιστα σημαντικά διάφορα είδη όπως πίθηκοι, άλογα και ελάφια. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα άλογα έφτασαν κάποια στιγμή να έχουν μέγεθος παρόμοιο με εκείνο της γάτας!

Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι σε περιόδους γενικευμένης ανόδου της θερμοκρασίας, τα φυτά μεγαλώνουν μεν πιο γρήγορα, όμως είναι λιγότερο θρεπτικά από ό,τι υπό κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα τα φυτοφάγα ζώα να οδηγούνται σιγά-σιγά σε νανισμό, προκειμένου να περιορίσουν τις ανάγκες του οργανισμού τους για τροφή.

Γιγάντια φίδια

Από την άλλη πλευρά παλαιοντολόγοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριδας υποστηρίζουν ότι οι αυξημένες θερμοκρασίες ευνοούν όχι απλά την αύξηση του μεγέθους διαφόρων ειδών αλλά τη γιγάντωση τους. Ως παραδείγματα αναφέρουν γιγάντιες θαλάσσιες χελώνες, απολιθώματα των οποίων έχουν ανακαλύψει οι ίδιοι, αλλά και την επιστροφή του τιτανοβόα.

Πρόκειται για ένα πραγματικά τρομακτικό ον, ένα φίδι που ζούσε πριν πριν από περίπου 60 εκατομμύρια έτη, είχε μήκος 15 μέτρα και ζύγιζε περίπου 1,2 τόνους. Το στόμα του τιτανοβόα σε πλήρη έκταση ήταν μεγαλύτερο από το άνοιγμα των χεριών ενός ανθρώπου! Απολιθώματα του τιτανοβόα ανακαλύφθηκαν πριν από δύο χρόνια σε ένα ορυχείο στην περιοχή Κερεχόν στην Κολομβία από τους παλαιοντολόγους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριδας.

Μην βάζουμε ταμπέλες στα παιδιά

Οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους και οι ετικέτες για τα ρούχα και τα ράφια των καταστημάτων. Οι ταμπέλες δεν ανήκουν στα παιδιά μας...
Πόσες φορές, εμείς οι ίδιοι ως γονείς, οι γιαγιάδες κι οι παππούδες ή άλλοι συγγενείς, ακόμα και οι δάσκαλοι, δεν έχουμε βάλει ταμπέλες στα παιδιά μας, εξαιτίας κάποιας συμπεριφοράς τους;

‘Είσαι χαζή’, ‘Είσαι ψεύτης’, ‘Είσαι τεμπέλα’, ‘Δεν θα τα καταφέρεις ποτέ’, ‘Θα σταματήσεις να κάνεις χαζομάρες;’ Κι αν ρωτήσουμε τους περισσότερους θα πουν, ‘Ελα, μωρέ δεν το εννοώ, το λέω από αγάπη…’ Πόση αγάπη υπάρχει, όμως, μέσα σε μια φράση που χαρακτηρίζει ένα παιδί ως χαζό, αναρωτιέμαι…

Όποια ταμπέλα κι αν κρεμάσουμε στο παιδί μας, εκείνο θα την υιοθετήσει και στη δική του αντίληψη θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει αυτό ακριβώς, την ταμπέλα που του φορτώσαμε.

Όταν λέμε σε ένα παιδί ‘Είσαι άτακτος’, εκείνο με τη σειρά του θα αποδεχτεί το ‘ρόλο’ που του αναθέσαμε, μιας και εμπιστεύεται το γονιό, τη γιαγιά ή το δάσκαλο που του το είπε και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιβεβαιώσει αυτή την ‘προφητεία’. Το να βάζουμε αρνητικές ταμπέλες στα παιδιά έχει σαν αποτέλεσμα να βοηθάμε στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους αλλά ταυτόχρονα είναι σαν να προκαθορίζουμε την πορεία τους στη ζωή, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των θετικών πλευρών του χαρακτήρα τους. Είναι σαν να τα εγκλωβίζουμε στη φυλακή της ταμπέλας, που τους φορτώσαμε στην πλάτη.

Από την άλλη μεριά, ακόμα και οι επαναλαμβανόμενες ‘θετικές’ ταμπέλες, αν μου επιτρέπεται ο όρος, του τύπου ‘Είσαι ιδιοφυΐα’, ‘Είσαι τέλεια’, ‘Είσαι καταπληκτική’ μπορεί να έχουν εξίσου αρνητικά αποτελέσματα στη ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του τέλειου παιδιού φορτώνει το παιδί με το αβάσταχτο φορτίο της επιτυχίας και μόνο αυτής. Δεν του επιτρέπει να κάνει λάθη, γιατί κάνοντας λάθη δε θα επιβεβαιώσει το ρόλο του τέλειου παιδιού και θα απογοητεύσει τον γονιό, συγγενή ή δάσκαλο, που έκανε τη διανομή του συγκεκριμένου ρόλου.

Το παιδί επιβαρύνεται με επιπρόσθετο άγχος, ώστε να εκπληρώσει όλα εκείνα που έχουν ονειρευτεί οι γονείς του για το ίδιο…

Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι κανένα παιδί δεν γεννήθηκε ‘καλό’ ή ‘κακό’, ‘έξυπνο’ ή ‘χαζό’, ‘φρόνιμο’ ή ‘άτακτο’. Κάθε παιδί είναι μοναδικό, με μοναδικές δυνατότητες, που ως γονείς ή δάσκαλοι οφείλουμε να το βοηθήσουμε να ανακαλύψει. Χρειάζεται να είμαστε συμπαραστάτες του κι όχι επικριτές του.

Για να αποφύγουμε την όποια ταμπελοποίηση, εστιάζουμε στη συμπεριφορά του παιδιού τη δεδομένη στιγμή κι όχι στο χαρακτήρα του παιδιού.

Για παράδειγμα, αντί να πούμε σε ένα παιδί ‘Είσαι ακατάστατος’ μπορούμε να του πούμε ‘Το δωμάτιο σου χρειάζεται τακτοποίηση’. Η συναισθηματική απειλή του τύπου ‘Δε σ’αγαπώ γιατί είσαι κακό παιδί’, όχι μόνο γεμίζει το παιδί ανασφάλεια, αλλά δεν νουθετεί και το παιδί σε σχέση με την αρνητική συμπεριφορά. Προσωπικά, πιστεύω, πως όταν ξεστομίζονται τέτοιου είδους συναισθηματικοί εκβιασμοί, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διώχνουμε τα παιδιά μας ακόμα πιο μακριά, πληγώνοντάς τα.

Εστιάζουμε στα θετικά χαρακτηριστικά του παιδιού ώστε να το ενθαρρύνουμε και να το βοηθήσουμε να επαναλάβει τη θετική του συμπεριφορά.

Για παράδειγμα, όταν το παιδί συγυρίσει το δωμάτιό του, ενώ δεν συνηθίζει να το κάνει, με ένα χαμόγελο ή μια αγκαλιά κι ένα ‘Τι ωραίο είναι το δωμάτιό σου σήμερα’, έχουμε καταφέρει να το ενθαρρύνουμε θετικά.

Πολύ σημαντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι να παραμένουμε οι ίδιοι ήρεμοι απέναντι στην όποια αρνητική συμπεριφορά του παιδιού. Προτού ξεστομίσουμε μια πολύ ωραία ταμπέλα στο παιδί μας, ας βρούμε το χρόνο να ηρεμήσουμε και να συζητήσουμε μαζί του για την συγκεκριμένη πράξη του τη δεδομένη στιγμή. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε, γιατί καμιά φορά ο θυμός, η κούραση ή η αγανάκτηση μας ξεπερνούν, αφού ηρεμήσουμε, χρειάζεται να ζητήσουμε συγνώμη για την εκτός ορίων συμπεριφορά μας και να εξηγήσουμε στο παιδί μας το λόγο αυτής της συμπεριφοράς.

Κυρίως εμείς, ως γονείς, έχοντας τον πρωταρχικό ρόλο, αλλά και οι γιαγιάδες και οι παππούδες, όπως επίσης και οι δάσκαλοι, αποτελούμε πρότυπο για τα παιδιά μας. Οι συμπεριφορές μας αποτυπώνονται στο μυαλό τους και υιοθετούνται. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να έχουμε την απαίτηση να μας σέβεται το παιδί μας, αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας και το ίδιο το παιδί.

Οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους και οι ετικέτες για τα ρούχα και τα ράφια των καταστημάτων. Οι ταμπέλες δεν ανήκουν στα παιδιά μας.

Καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου; Όλα όσα πρέπει να κάνεις...

Νομίζεις πως καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου. Διάβασε τα παρακάτω tips και θα το διαπιστώσεις...

# Παρε το χρόνο σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν το πρόσωπό τους πολύ γρήγορα. Ξόδεψε τουλάχιστον ένα λεπτό κάνοντας μασάζ με το σαπούνι σου στο πρόσωπο και έπειτα άσ’το να κάνει τη δουλειά του στο πρόσωπό σου για άλλο ένα λεπτό. Μην ξεχνάς να κάνεις απαλό μασάζ και στις άκρες του προσώπου σου, κοντά στα αφτιά σου αλλά και μέχρι το σημείο που ξεκινάνε τα μαλλιά σου. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για τη ζώνη T.

# Με μέτρο
Ενώ είναι καλό να αφιερώνεις χρόνο στο πλύσιμο του προσώπου σου είναι επίσης σημαντικό να μην το παρακάνεις. Πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε τύπος προσώπου είναι διαφορετικός. Μερικοί χρειάζονται πλύσιμο πρωί και βράδυ ενώ άλλοι χρειάζονται μόνο μία φορά την ημέρα. Δες τι είναι καλό για τη δική σου επιδερμίδα και ακολούθησε την ανάλογη ρουτίνα καθαρισμού.

# Βαθύ καθάρισμα
Αν θέλεις να καθαρίσεις βαθιά την επιδερμίδα σου μην το κάνεις στη μπανιέρα. Το νερό του ντους θα κάνει το πρόσωπό σου πολύ γλιστερό για να είναι αποτελεσματικό το καθαριστικό που χρησιμοποιείς.

# Κάτω από το μακιγιάζ
Αν φοράς makeup αφαίρεσέ το πριν προχωρίσεις στον καθαρισμό του προσώπου σου. Αν το σαπούνι (ή το υγρό) καθαρισμού σου χρησιμεύει και για ντεμακιγιάζ μη νομίζεις πως θα τη γλιτώσεις μόνο με μία φορά. Θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον δύο φορές ειδικά αν το μακιγιάζ σου είναι βαρύ. Μία για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και μία για να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου.

# Δύο φορές..
Για έναν καλύτερο και πιο βαθύ καθαρισμό πλύνε το πρόσωπό σου δύο φορές. Αυτό είναι κυρίως αποτελεσματικό για όσες από εσάς έχετε λιπαρή επιδερμίδα, όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός ή όταν έχεις κάνει μία πολύ έντονη προπόνηση.

# Κανόνες ντους..
Το να εκθέσεις ξαφνικά το πρόσωπό σου στο πολύ ζεστό νερό του ντους δεν του κάνει καλό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να προσαρμόσεις την επιδερμίδα σου στη ζέστη πιο ομαλά είναι να πάρεις μία κούπα με ζεστό νερό και να πιτσιλάς το πρόσωπό σου για μερικά δευτερόλεπτα.

# Κλείσε τους πόρους
Τελείωσε τον καθαρισμό ρίχνοντας κρύο νερό (όχι παγωμένο) στο πρόσωπό σου για να κλείσουν οι πόροι. Οι ακρέες θερμοκρασίες δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου. Στο τέλος σκούπισε ταμποναριστά το πρόσωπό σου με μία πετσέτα.
faysbook.gr

Όταν το σπέρμα δεν είναι γόνιμο: Νέα μέθοδος!

Χαράς Ευαγγέλια για όσους άνδρες δεν μπορούν να γίνουν βιολογικοί πατέρες εξαιτίας της αζωοσπερμίας.
Μια νέα μέθοδος δίνει την δυνατότητα ακόμη και σε όσους άνδρες είναι πλήρως αζωοσπερμικοί να εντοπίζει τα σπερματοζωάρια δίνοντας τους την ευκαιρία ζωής για την απόκτηση βιολογικά δικών τους παιδιών.

Διαβάστε για τα πλεονεκτήματα αλλά και για τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Η ανάπτυξη της μεθόδου της μικρογονιμοποίησης (ICSI) επέτρεψε σε άνδρες με μη αποφρακτική (εκκριτική) αζωοσπερμία να έχουν την ευκαιρία να γίνουν βιολογικοί πατέρες, κάτι που ήταν αδύνατον πριν από την εποχή της ICSI.
Η ευκαιρία αυτή πλέον υπάρχει, γιατί γνωρίζουμε πως άνδρες πλήρως αζωοσπερμικοί, ακόμα και με τιμές FSH πολλαπλάσιες της φυσιολογικής, συχνά διατηρούν κάπου μέσα στους όρχεις τους μικρές εστίες σπερματογένεσης.
Αυτές οι εστίες που μπορεί να παράγουν λίγα σπερματοζωάρια, μπορούν να προσπελαστούν μόνο με ανοικτή βιοψία όρχεος. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν μόνο η κλασσική βιοψία όρχεος, που έχει πρόσβαση μόνο στον ορχικό ιστό που βρίσκεται επιφανειακά κάτω από τον ίδιο ελυτροειδή χιτώνα του όρχεος.
Η εξέλιξη στον τομέα της ανεύρεσης σπέρματος σε αζωοσπερμικούς άνδρες μη αποφρακτικής αιτιολογίας, είναι η μικροχειρουργική λήψη, η οποία πραγματοποιείται με εξερεύνηση του ορχικού ιστού σε βάθος και με τη βοήθεια χειρουργικού μικροσκοπίου, με ισχυρή μεγέθυνση Χ10-Χ25.
Είναι ενδεικτικό για το πλεονέκτημα της μεθόδου έναντι της κλασσικής βιοψίας, ότι με τη micro TESE ανευρίσκεται σπέρμα σε ποσοστό ως και 35% σε άνδρες που είχαν υποβληθεί σε κλασσική βιοψία και δεν είχαν βρεθεί σπερματοζωάρια.

Τα πλεονεκτήματα της μικροχειρουργικής έναντι της κλασσικής βιοψίας είναι τα εξής:

1. Αναγνώριση (με τη χρήση της μεγέθυνσης) ανάγγειας (περιοχής χωρίς ή με ελάχιστα αιμοφόρα αγγεία) περιοχής για πιο αποτελεσματική αιμόσταση και σεβασμό της αιμάτωσης του οργάνου

2. Δυνατότητα ανεύρεσης με σχετική ευκολία και σε μικρό χρόνο των σπερματικών σωληναρίων στα οποία έχουμε σπερματογένεση (αν φυσικά υπάρχουν): τα σωληνάρια αυτά έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και διαφορετικό χρώμα και υφή από εκείνα που δεν παράγουν σπερματοζωάρια, φαίνονται παχύτερα και "γεμάτα".

3. Σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας ανεύρεσης σπέρματος ( πρώϊμα αποτελέσματα: κλασσική 30 vs μικροχειρουργική 47%)

4. Ελαχιστοποίηση της πιθανότητας βλάβης της αιμάτωσης του
5. όρχεος και επομένως προφύλαξη από τον πόνο και την ατροφία λόγω αυξημένης ενδοορχικής πίεσης, καθώς και επίτευξη πιοκαθαρού από αίμα βιοπτικού υλικού

6. Αφαίρεση σημαντικά μικρότερης ποσότητας ορχικού ιστού και αντίστοιχα μικρότερη πιθανότητα για ανεπάρκεια ανδρογόνων λόγω πρωτοπαθούς ορχικής βλάβης, η οποία είναι συχνή σε ασθενείς με μη αποφρακτική αζωοσπερμία, μετά από επανειλημμένες βιοψίες

Οι επιπλοκές που μπορεί να έχουμε μετά από μια micro TESE είναι:

1. < 3 % τοπικές επιπλοκές (αιμάτωμα)
2. πιθανός υπογοναδισμός (μειωμένη έκκριση τεστοστερόνης) που μπορεί να εκδηλωθεί, εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος των όρχεων, είναι όμως μικρότερη η πιθανότητα σε σχέση με την κλασσική βιοψία.
3. διαταραχές στην αγγείωση του όρχεος, σε σημαντικά μικρότερο ποσοστό από την κλασσική ανοικτή βιοψία, αφού υπάρχει η δυνατότητα της λεπτομερούς απεικόνισης των αγγείων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ μπορούμε να πούμε ότι η μικροχειρουργική λήψη σπέρματος είναι η μέθοδος εκλογής για άνδρες με μη αποφρακτική αζωοσπερμία, αφού σέβεται περισσότερο την αιμάτωση, απαιτεί εξαγωγή σημαντικά μικρότερης ποσότητας ορχικού ιστού άρα μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα εμφάνισης υπογοναδισμού, αλλά κυρίως γιατί έχει κατά πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες ανεύρεσης και λήψης σπερματοζωαρίων, κάτι που για τους άνδρες αυτούς είναι ευκαιρία ζωής για την απόκτηση βιολογικά δικών τους παιδιών.

Φτηνό ΦΠΑ στους delivery καφέδες

Με ΦΠΑ 13% και όχι 23% θα πληρώνουν τουλάχιστον για τις επόμενες 50 ημέρες τον καφέ, το τσάι και την πορτοκαλάδα τους όσοι παραγγέλνουν από επιχειρήσεις εστίασης...
ανεξάρτητα αν κάνουν την παραγγελία επιτόπια ή τηλεφωνικά.

Τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβλέπει την υπαγωγή στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του έτοιμου καφέ, των σοκολατούχων ροφημάτων και των έτοιμων αφεψημάτων (τσάι, χαμομήλι, κλπ.), στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριμένης παραγγελίας του πελάτη. Με τη διάταξη αυτή ο μειωμένος συντελεστής θα εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση κατανάλωσης των ανωτέρω ποτών, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για επιτόπια ή όχι κατανάλωση.

Μέχρι σήμερα ο μειωμένος ΦΠΑ 13% εφαρμόζεται στην παράδοση, κατόπιν παρασκευής ή χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, τροφίμων και ποτών, η οποία συνοδεύεται από υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως η διάθεση επιτραπέζιων σκευών και λοιπού εξοπλισμού, η υπηρεσία σερβιρίσματος, ο καθαρισμός του χώρου και των τραπεζιών κ.α., οι οποίες είναι αναγκαίες για την άμεση επιτόπια κατανάλωση των προσφερόμενων ειδών στους χώρους των καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και συναφών επιχειρήσεων, όπως είναι οι πιτσαρίες, τα οβελιστήρια, τα ταχυφαγεία, τα αναψυκτήρια, τα σνακ - μπαρ, τα γαλακτοπωλεία και τα καταστήματα διάθεσης ειδών διατροφής για επιτόπια κατανάλωση, όπως λουκουμάδων, μπουγάτσας και κάθε είδους πιττών, παγωτών, κ.λ.π.

Η σχετική λοιπόν διάταξη προκαλεί ερωτηματικά, αφενός διότι η περίοδος εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2013 και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το εάν θα υπάρξει κάποια παράταση του ευνοϊκού μέτρου, αφετέρου διότι περιλαμβάνει μόνον τις παραγγελίες από επιχειρήσεις εστίασης και για συγκεκριμένα προϊόντα (καφέ, ροφήματα και αφεψήματα).

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Υπήρξε τόσο πολύ θόρυβος γύρω από τα μυστηριώδη σύμβολα και επιγραφές βιο-κινδύνου που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.
Τα μυστηριώδη ολογράμματα που απεικονίζουν βιο-σύμβολα επικινδυνότητας όπως «Οι νικητές πάιρνουν τη γή". Οι σκληρές αυτές επιγραφές φωτίστηκαν για μια-δυο ώρες στην Times Square στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, στο Sugerloaf Mountains του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία και στο Hackney Marshes στο Λονδίνο.
Πολλοί έχουν μπερδεύτει, και είναι σαστισμένοι για αυτούς τους μυστηριώδεις κύκλους και οι θεωρίες συνωμοσίας σκάνε πιο γρήγορα κι απο τα γκολ του Lionel Messi.
Ακόμη και αν αυτές οι ανοησίες φαίνονται εντελώς εικονικές, τι εάν υπάρχουν μερικοί αποκαλούμενοι εξωγήινοι που σχεδιάζουν να εισβάλουν στη Γη;
Μυστηριώδεις στοιχεία Γιουβέντους
Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Και τι σημαίνουν τα σχετικά βίντεο; #WinnerTakesEarth; Τι είναι αυτό;

Έχουν και μια ιστοσελίδα: http://www.mysteriouscircles.com/
Δείτε τα βίντεο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 12ης-Βαθμολογία-Επόμενη 13η αγωνιστική


Γ΄2 ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα-Βαθμολογία-Επόμενη αγωνιστικήΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  5-0

Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ  1-2

ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ -ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ   1-2

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ -ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ  5-0

Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ -Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ  0-1


Α.Ε. ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  1-2

Α.Μ.Σ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ- ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ   3-0

ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ- ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ 1-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΑΕ Καρίτσας 33
2.Θερμαϊκός Κορινού 28
3.ΑΕ Περίστασης 27
4.Αναγέννηση Σφενδάμης 24
5.  ΓΑΣ Σβορώνου 22
6.Απόλλων Λιτοχώρου 20
7.Αναγέννηση Κολινδρού 19
8.Εθνικός Κατερίνης 18
9.Όλυμπος Λεπτοκαρυάς 16
10. 25η Μαρτίου 15
11.ΑΕ Δρυάνιστα 12
12.Άρης Κοκ/τών 12
13. Αριστοτέλης Καταχά 7
14.Ακαδημία Πλαταμώνα 7
15.Ελπίς Ανδρομάχης 6
16.Πίνδος Α. Αγιάννη 2

*Ο ΓΑΣ Σβορώνου και Αριστοτέλης Καταχά έχουν από 1 παιχνίδι λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ 13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ - Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ
Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ -ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΧΑ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ- Α.Μ.Σ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ -Α.Ε. ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ

ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Η συνταγή της Ημέρας!

Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και μπέικον 
Υλικά συνταγής...
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής εδώ: Συνταγές από το Cooklos