ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΟ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΗΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΆΜΩΣΗ


Όταν τα ερωτικά τρίγωνα τείνουν να γίνουν πολύγωνα!

Όταν τα ερωτικά τρίγωνα τείνουν να γίνουν πολύγωνα!
Αλήθεια, μπορούμε στις μέρες μας να έχουμε εμπιστοσύνη στο σύντροφό μας; Στον εαυτό μας;
Για ένα πότο βγαίνεις με φίλους, σου μιλά κάποιος γοητευτικός άντρας, ενθουσιάζεσαι, κολακεύεσαι και στην κουβέντα επάνω απογοητεύεσαι. Γιατί; Επειδή είναι παντρεμένος με παιδί ή επρόκειτο να παντρευτεί ή έχει χρόνια σχέση. Η απιστία λοιπόν μοιάζει να είναι καθημερινό φαινόμενο. Όλοι ξέραμε για τα ερωτικά τρίγωνα, όμως σήμερα μιλάμε για επιδημία.
Ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις. Οι άπειρες ώρες εργασίας, η έλλειψη χρόνου και επικοινωνίας, η ματαιοδοξία, η ανάγκη για προσοχή και επιβεβαίωση, η έλλειψη θαυμασμού και πόσα ακόμα προσπαθούν με κάποιον τρόπο να δικαιολογήσουν την έξαρση της απιστίας. Ή είναι η δική μας προσπάθεια να την κατανοήσουμε. Πώς είναι δυνατόν ο σύντροφός μας να μας προδώσει;
Ο έρωτας, η αγάπη, η πίστη, ο σεβασμός που πήγαν; Μπορεί να ακούγονται από άλλη εποχή ή πολύ ρομαντικά αλλά όμως σκεφτείτε λίγο, είστε ικανοποιημένες απ΄τη σχέση σας; Νιώθετε ελεύθερες να αγαπήσετε κάποιον ή προσπαθείτε να μπείτε σε μία σχέση κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις; Κι αυτό επειδή ξέρετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως υπάρχει περίπτωση να σας προδώσει. Δεν θέλετε να πληγωθείτε και έτσι δεν επενδύετε. Συγνώμη, αν δεν επενδύσεις συναισθηματικά σε μία ερωτική σχέση, πού θα επενδύσεις;
Τι μπορεί να φταίει;
Ίσως, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής μας έχουν επηρεάσει ακόμα και στη διαδικασία του έρωτα. Δεν υπάρχει πια το φλερτ, η προσπάθεια να γοητεύσεις ένα άτομο, να δώσεις χρόνο να το γνωρίσεις, να το ερωτευτείς. Συνοπτικές διαδικασίες ακόμα κι εκεί. Και καλά η έλλειψη χρόνου, γιατί μπαίνουμε σε μία σχέση ανταγωνιστικά. Η διαμάχη των δύο φύλων είναι πιο έντονη από πότε. «Σιγά, μην ασχοληθώ μαζί του». «Καλά άμα δεν γουστάρει, δεν με ενδιαφέρει», «Θα τολμήσει να μου πει εμένα κάτι», «Ας βρει άλλη, σιγά μην είναι σαν εμένα».
Καθαρή περίπτωση μίσους και όχι έρωτα. Συγνώμη, αλλά παίζετε στο ίδιο στρατόπεδο. Θα πρέπει να συνεργαστείτε, όχι να στηθείτε ο ένας απέναντι στον άλλο.
Όταν μπαίνουμε λοιπόν σε μία σχέση έτοιμοι για καβγά, επόμενο είναι να το πετύχουμε. Κι όταν αυτό με τους καβγάδες γίνει καθημερινότητα, είναι φυσικό ακόλουθο να βρούμε παρηγοριά, στο τρίτο πρόσωπο. Και εδώ, μπαίνει η γεωμετρία. Την αγάπη, το σεβασμό, το θαυμασμό, την κατανόηση, την επιβεβαίωση, τη συναντά κανείς έξω από τη σχέση του. Και τότε, γίνεται το εξής παράδοξο, αρχίζουμε να νιώθουμε πικρία, αδικία, θυμό για το σύντροφό μας. «Καλά να πάθει και τον κερατώνω, αφού δεν με καταλαβαίνει», «Εκείνος μια καλή κουβέντα δεν μου έχει πει», «Έτσι, ερωτικά δεν μ΄έχει κοιτάξει ποτέ»….
Έτσι, περνάμε στο επόμενο στάδιο της σχέσης, από το πεδίο μάχης, στο δικαστήριο. Ποιος φταίει βρε παιδιά; Να βρεθεί ο ένοχος. Εννοείται πως δεν είμαστε εμείς, αλλά ο άλλος. Η αυτοκριτική παραμένει μια έννοια ακόμη άγνωστη.
Ωραία, η θεωρία αλλά στην πράξη τι γίνεται;
Επικοινωνία. Εκεί κρύβεται το κλειδί. Μιλήστε με το σύντροφό σας. Πείτε του ένα «σ΄ αγαπώ», «μπράβο», «ευχαριστώ». Κοιτάξτε τον με θαυμασμό και όταν σας κοιτά εκείνος ερωτικά φροντίστε να το αναγνωρίσετε. Και οι δύο ζητάτε το ίδιο πράγμα, το θέμα είναι πως δεν το βρίσκετε στη σχέση σας. Αλλάξτε λίγο τη σειρά των πραγμάτων, μπορεί να αλλάξουν και τα πράγματα.
Το διαβάσαμε στο jenny.gr

Η Έλενα Παπαρίζου πάει με τη Σουηδία στη Eurovision!

Πίστα νυχτερινού κέντρου η ΔΕΘ με ...Παπαρίζου, Μαζωνάκη και Χατζηγιάννη
Επιστρέφει στον μεγάλο ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό η Έλενα Παπαρίζου, αυτή τη φορά όμως όχι με τα ελληνικά χρώματα αλλά εκπροσωπώντας της Σουηδία.
Όπως μεταδίδει η σουηδική ιστοσελίδα Nöjesbladet η Έλενα Παπαρίζου θα διαγωνιστεί με την Ελίζα Λιντστρομ στο Melodifestivalen, τον διαγωνισμό όπου αποφασίζεται ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι προτάσεις για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό έπεφταν βροχή από τον Κρίστερ Μπγιοργκμαν αλλά η Ελληνίδα τραγουδίστρια αντιστεκόταν.. σθεναρά. Φέτος όμως η Έλενα Παπαρίζου είπε το μεγάλο ναι και θα διαγωνιστεί με ένα τραγούδι γραμμένο από τους Μπόμπι Λιούνγκρεν, Χένρικ Βικστρομ και τη Σάρον Βον.
Απέναντί της θα σταθεί η 22χρονη Ελίζα Λίντστρομ η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό Dansbandskampen στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT το 2010 ενώ το περασμένο φθινόπωρο κέρδισε Clash of the Choirs του καναλιού TV4.

Η πτώση του Tείχους του Βερολίνου – Η ημέρα που άλλαξε την Ευρώπη

teixos- verolinou -02
Ήταν 9 Νοεμβρίου 1989 όταν κατέρρευσε το τείχος του Βερολίνου, το σύμβολο του Ψυχρού πολέμου που σηματοδοτούσε τον διαχωρισμό ανάμεσα στις νικήτριες δυνάμεις του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και την μεταξύ τους αντιπαλότητα για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές σύστημα.
To Τείχος του Βερολίνου από την ανέγερσή του στις 13 Αυγούστου 1961 μέχρι την πτώση του στις 9 Νοεμβρίου 1989 χώριζε το Δυτικό Βερολίνο από το Ανατολικό και τη γύρω περιοχή της Ανατολικής Γερμανίας. Για αρκετούς αποτελεί την ενσάρκωση του «σιδηρούντος παραπετάσματος» το οποίο είχε εισαγάγει στην πολιτική διαλεκτική της μεταπολεμικής Ευρώπης ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Στις 9 Νοεμβρίου 1989 και με μία ανακοίνωση που κανείς δεν περίμενε, το τείχος έχασε την πολιτική και ουσιαστική του ισχύ. Κατά την προσπάθειά τους να περάσουν στο Δυτικό Βερολίνο μέσα από τις καλά φρουρούμενες συνοριακές εγκαταστάσεις του Τείχους θανατώθηκαν τουλάχιστον 86 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 2 Έλληνες, από βίαιες ενέργειες των ανατολικογερμανικών δυνάμεων ασφάλειας.
Τους τελευταίους μήνες του 1989 η Σοβιετική Ενωση και όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα παρέπαιαν με τις ηγεσίες τους να δείχνουν ανήμπορες να αντιστρέψουν την κατάσταση. Στη Γερμανία ήδη από τις 4 Νοέμβρη πλήθος κόσμου συγκεντρωνόταν κάθε βράδυ στο Τείχος σύμβολο της διχοτόμησης της ηπείρου απαιτώντας την κατεδάφισή του.
Στις 9 του μήνα ξεκινά η κατεδάφιση του Τείχους με χιλιάδες πολιτών να βρίσκονται και στις δύο πλευρές, να πανηγυρίζουν, να κλαίνε και να αγκαλιάζονται σφραγίζοντας με τρόπο εμβληματικό μία από τις πιο σημαντικες στιγμές στη σύγρχρονη ευρωπαϊκή Ιστορία.
Ο φωτογραφικός φακός της εποχής κατέγραψε τις εικόνες εκείνες που έμμειναν στην ιστορία με αμφότερους δυτικογερμανούς και ανατολικογερμανούς να κατεδαφίζουν με κάθε μέσο το «τείχος της διχόνοιας», όπως το αποκαλούσαν.

Θρίλερ με το πλοίο με τα καλάσνικοφ – Άγνωστος ο παραλήπτης των 20.000 όπλων

Fwtografies-tou-ploiou-me-ta-kalasnikof1-570
Πάνοπλοι άνδρες του λιμενικού σώματος φρουρούν το πλοίο «NOUR-M» το οποίο εντοπίστηκε  στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρει καλάσνικοφ.Οι αξιωματικοί του λιμενικού δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα εκατοντάδες κιβώτια που μεταφέρει το πλοίο αλλά εκτιμούν ότι σύμφωνα με τα παραστατικά που συνόδευαν το φορτίο, πρόκειται για μία σημαντική μεταφορά όπλων με άγνωστο παραλήπτη. Την Δευτέρα οι τελωνειακοί θα ανοίξουν τα κιβώτια και εικάζουν ότι θα βρουν τουλάχιστον 20.000 καλάσνικοφ. Ωστόσο, ακόμα, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό εάν τα παραστατικά αφορούν το συγκεκριμένο εμπόρευμα.
Ταυτόχρονα, εκφράζονται υποψίες ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς τη Συρία αν και ο πλοίαρχος ισχυρίστηκε ότι αρχικώς ο προορισμός του ήταν η Λιβύη. Στο πλοίο επέβαιναν τρεις Τούρκοι και πέντε Ινδοί, που οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για ανάκριση. Για την εξέλιξη των ερευνών ενημερώνεται ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η συνταγή της Ημέρας

Μακαρόνια κοφτά στο πήλινο
Υλικά συνταγής:

για τα ζυμαρικά
500γρ. μακαρόνια κοφτά
5 λίτρα νερό
50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ζουμερές κομμένες κονκασέ
100γρ. φέτα τριμμένη
5 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες γκούντα ή έμενταλ
1 κ.γ. κόκκινη πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως 1 ποτήρι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις φέτες γκούντα. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υλικά στο μπολ και τα μοιράζουμε σε τέσσερα πήλινα ατομικά σκεύη. 

Μοιράζουμε το νερό ισόποσα στα 4 σκεύη και καλύπτουμε με κάθε σκεύος με μια φέτα γκούντα ή ένταμ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω.