ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Διαγωνισμός των οπισθίων που κρίθηκε στα «σημεία» – Αυτή είναι η Μις Οπίσθια 2013

mis-kwlos7-570
Η Ντάι Μασέντο από την πόλη Γκόιας αναδείχθηκε Μις Οπίσθια 2013, αφού ο 42 ιντσών πισινός της κέρδισε την εκτίμηση της επιτροπής και έριξε στη δεύτερη και την τρίτη θέση τους επίσης μπαμπάτσικους πισινούς των αδερφών Ελιάνα και Τζέσικα Αμαράλ. 
Σε ένα διαγωνισμό που υπήρχε παραφιλολογία για στημένες αποφάσεις με την πρώτη και τη δεύτερη θέση να έχουν προκαταληφθεί, το αποτέλεσμα διέψευσε τους πάντες με τη μαθήτρια Ντάι να κερδίζει και να παίρνει το έπαθλο των 2.100 δολαρίων.

ΠΑΣΟΚ τέλος. Ο Μυστικός Δείπνος στο Χαλάνδρι, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η Κίνηση των 58


 ΠΟΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 
Από την Ιόλη Πιερίδη
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Έδω στη βίλα γνωστού επιχειρηματία μόλις πριν λίγες μέρες κορυφαία στελέχη της Κίνησης των 58 έγραψαν το ρέκβιεμ του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου ως αρχηγού του. Το συγεκριμένο δείπνο είχε πληροφορηθεί ο Αλέξης Τσίπρας όταν ακόμη βρισκόταν στο Τέξας και ήταν αυτός ο λόγος που αποφάσισε να ζητήσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ήταν μόνο η αρχή.
Εδώ στο Χαλάνδρι, στην οδό Προφήτη Ηλία, με το περίφημο δείπνο των 4 στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου ο Κώστας Σημίτης θα έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Έτσι απλά. Στην ίδια περιοχή την  Κυριακή 16 Μαΐου 1999, στις 22.55, εκτοξεύθηκε μια ρουκέτα κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη Καρλ Χάινς Κούνα στο Χαλάνδρι (Εθνικής Αντιστάσεως 52). Η ρουκέτα καρφώθηκε στη στέγη του διώροφου σπιτιού.
Η 17Ν αφήνει για πρώτη φορά ίχνη. Μια καφέ τραγιάσκα και 10 κηλίδες αίματος (στο μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου και στο πίσω κάθισμα). Σταγονίδια αίματος εντοπίστηκαν και σε απόσταση τριών μέτρων από το σημείο εκτόξευσης της ρουκέτας. Η πυροδότηση έγινε με αυτοπρόσωπη παρουσία μελών της οργάνωσης. Η επίθεση έγινε από τον προαύλιο χώρο τής απέναντι πολυκατοικίας της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 63. Το κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla (μοντέλο 1979), χρώματος λευκού (λευκό Toyota Corolla μοντέλο 1976 είχε χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση και στις 5 Μαΐου στο τριπλό χτύπημα με ρουκέτες στον Πειραιά), βρέθηκε στη 1 το μεσημέρι της επόμενης μέρας στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μεσογείου στο Χαλάνδρι, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από την κατοικία του γερμανού πρέσβη. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την ίδια μέρα του χτυπήματος χωρίς να αλλαχτούν οι πινακίδες.
Λίγο πιο πάνω, στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, η αγωνία του μεγελοεπιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα για τις εξελίξεις στο χώρο- της κεντροαριστεράς στην οποία έχει "επενδύσει" από τον καιρό της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας- είναι διάχυτη στο χώρο.
Η δημοσιογράφος του Έθνους Φώφη Γιωτάκη θα παρουσίαζε την πρώτη κίνηση της Ελιάς-Κίνηση των 58.
" Το «κλειδί» της πρωτοβουλίας αφορά τη βούληση να μην αθροίσουν δυνάμεις, να μην αυτοδιαλυθούν τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά (αν θέλει...) ή οι διάφορες κινήσεις εντός της ευρύτερης παράταξης. Αντίθετα, υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ, ως το επί χρόνια μέλος του ΕΣΚ στην Ελλάδα, άλλα κόμματα και προσωπικότητες. Ο διάλογος ξεκινά με χαλαρούς ρυθμούς.
Ετοιμοι την άνοιξη
Ο στόχος όμως είναι να εμφανιστούν πανέτοιμοι στην αρχή της άνοιξης -και χωρίς να επικρατήσει η «λογική« του παρελθόντος- «το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δυνάμεις». Είναι πασιφανές -και οι ευρωεκλογές διευκολύνουν- ότι αν υπάρξει «γάμος», ο επικεφαλής του κοινού ψηφοδελτίου δεν θα είναι (απαραίτητα) νυν αρχηγός κόμματος. Αλλωστε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Μάρτη δηλώσει ότι δεν είναι κολλημένος σε κάποια καρέκλα...."(!)

Αυτά έγραφε η Φώφη στο εξαιρετικό ρεπορτάζ της και συνέχιζε:
H "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΑννα Διαμαντοπούλου, Τ. Γιαννίτσης και Βάσω Παπανδρέου θα κληθούν να στηρίξουν την ελληνική «Ελιά».
Οπως στο ΠΑΣΟΚ έτσι και στο ΙΣΤΑΜΕ που «πρωταγωνιστεί» διά του Χρήστου Δερβένη στις διεργασίες, επικρατεί η άποψη ότι το εγχείρημα πρέπει να αποκτήσει, για να πετύχει, κινηματικό χαρακτήρα. Πώς; Με Επιτροπές Πρωτοβουλίας ανά νομό και δήμο σε όλη τη χώρα, που δεν «ανταγωνίζονται» τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά δημιουργούν τη βάση της συνεργασίας και της συμπόρευσης με άλλες δυνάμεις. Οσο προχωρά η προγραμματική πολιτική συμφωνία, τόσο θα δένει η οργανωτική δομή με «εθελοντές» της Κεντροαριστεράς - φιλοδοξούν οι πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας. Από το ΙΣΤΑΜΕ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον Νίκο Μπίστη που έχει «αποχαιρετήσει» την άποψη του Φώτη Κουβέλη ότι «με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν συνεργαζόμαστε» και τους ομιλητές από την ανανεωτική Αριστερά στο πρόσφατο Συμπόσιο.
Το επόμενο βήμα, καθοριστικό για την επιτυχία της επιχείρησης για την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, θα γίνει με τη δημοσιοποίηση του κειμένου που θα συνυπογράφουν 50 και πλέον άνθρωποι, επιστήμονες με πολιτική δράση, πρώην υπουργοί, πολιτικοί. Συγγραφέας του κειμένου που θα προσκαλεί σε συμπόρευση είναι ο Γιάννης Βούλγαρης, ο οποίος συγκεντρώνει απόψεις, προτάσεις, ενστάσεις και διαφωνίες. Λέγεται ότι η Αννα Διαμαντοπούλου διατηρεί την επικοινωνία και θα κληθεί να υπογράψει ή με δημόσια δήλωση να στηρίξει την ελληνική «Ελιά», όπως άλλοι πρώην υπουργοί, ο Τ. Γιαννίτσης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Ν. Χριστοδουλάκης, ο Π. Αυγερινός, ο Ηλίας Μόσιαλος, ο Φ. Σαχινίδης κ.ά. Η φράση «χωρίς αποκλεισμούς» ερμηνεύεται επίσης ως άνοιγμα και προς άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Α. Λοβέρδος, που όμως είναι επικεφαλής κόμματος.
Εγκυρες πληροφορίες ωστόσο επιμένουν ότι δύο στελέχη από την Εκτελεστική Επιτροπή και περισσότερα από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείεται να υπογράψουν το κείμενο-κάλεσμα για την ενοποίηση της παράταξης. Να σημειωθεί ότι 174 στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη καταθέσει κείμενο με τη διαφωνία τους για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, ενώ ο κ. Σταύρος Λιβαδάς καταψήφισε στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε. την εισήγηση του Φ. Κουβέλη - το «λευκό» επέλεξαν ο κ. Γ. Γεωργάτος και η Ντόρα Τσικαρδάνη. Σε αυτό το κλίμα (και για την ευρύτερη συνεργασία της Κεντροαριστεράς) κινούνται ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Β. Οικονόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ και ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, λόγω του ρόλου του δεν δημοσιοποιεί (λένε στελέχη της ΔΗΜΑΡ) τη διαφωνία του με κεντρικές επιλογές.
Συνδαιτυμόνες στο τραπέζι της Κεντροαριστεράς
Γ. Βούλγαρης
Πρόσωπο με ρίζες στην ανανεωτική Αριστερά, γραμματέας της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Ρήγας Φερραίος» και εν συνεχεία συνοδοιπόρος στην ευρύτερη παράταξη. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να γράψει το κείμενο-κάλεσμα για τη γέννηση της ελληνικής «Ελιάς». Ο ίδιος είναι συγγραφέας και καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο.

Χρ. Δερβένης
Πιστός στην ιδέα της Κεντροαριστεράς. Από φοιτητής στον χώρο, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, αργότερα στην ΑΕΚΑ, στο ΠΑΣΟΚ ξανά και σήμερα στην προεδρία του ΙΣΤΑΜΕ που οργάνωσε το πετυχημένο Συμπόσιο. Είναι ο προσωπικός γιατρός του Ε. Βενιζέλου, που τον συνόδευσε στο κρίσιμο ταξίδι στις Κάνες επί Παπανδρέου.

Γ. Καλογήρου
«Ρηγάς» από τη δικτατορία, στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. Είναι καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής του ΕΜΠ. Με ισχυρό ρόλο επί Κ. Σημίτη. Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας Βιομηχανίας (2000-2002) και Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας μέχρι το 2004.

Π. Παναγιωτόπουλος
Γεννήθηκε το '71 στο Παρίσι, μαθητής στην Αθήνα την εποχή της «Αλλαγής», έγραψε το 2010 το βιβλίο «Η Ελλάδα στη δεκαετία του '80», μίλησε στο Συμπόσιο για τον ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεταπολίτευση και για τον «σοσιαλισμό που δεν θέλαμε», είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ.

Αν. Πανταζόπουλος
Στην Κεντροαριστερά με συνέπεια επί δεκαετίες. Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris-X Nanterre. Είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του Α.Π.Θ. και αρθρογράφος για αρκετά χρόνια στην εφημερίδα «Η Αυγή».

Γ. Βερνίκος
Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από εφοπλιστική οικογένεια της Σίφνου, συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, φυλακίστηκε, βασανίστηκε, πέρασε από το ΕΚΚΕ, «σερφάρει» επί χρόνια στην Κεντροαριστερά, ορκίστηκε ύστερα από πρόταση του φίλου του Ε. Βενιζέλου και παρέμεινε υπουργός για λίγες μέρες (λόγω τυπικού νομικού κωλύματος).

Αργότερα θα ακολοθούσε η διακήρυξη της Κίνησης των 58 και τα ονόματα. Δείτε και τα δύο με προσοχή καθώς μια διαδικασία αποτέφρωσης του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη. Καθόλου τυχαία σήμερα και ο Νίκος Σηφουνάκης παραιτήθηκε από  εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Μεταφορών και Ναυτιλίας, ενώ οι δηλώσεις στελεχών όπως ο Σκανδαλίδης δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας για τις προθέσεις τους. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω από την πίεση συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία ποντάρουν (όλα τα λεφτά) στην πτώση της κυβέρνησης και στην δημιουργία μιας μεγάλης κεντροαριστεράς. Οι εξελίξεις δεν πρόκειται να αφήσουν ανηπερέαστο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στους χώρους του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ζυμώσεις για την δημιουργία πατριωτικού κόμματος.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ : ΚΙΝΗΣΗ 58   ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ" ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ke3gC5E6

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΣΟΚ: 350.000 σπίτια δίχως ρεύμα. Στο € 1.5 δις οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί. Αυτό θα πει SUCCESS STORY!


350.000 νοικοκυριά έχουν μείνει δίχως ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρώμης των οφειλών προς τη ΔΕΗ όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών".


Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών αγγίζει πλέον το € 1.5 δις ενώ ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Κερατσίνι με το 25% των νοικοκυριών να έχουν μείνει δίχως ρεύμα.

Άλλο ένα SUCCESS STORY της "άλλης" Ελλάδας.
 
freepen


ΒΙΝΤΕΟ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΜΗΤΡΙΚΗ" ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΗ ΛΥΣΣΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΞΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΥΡΟΥ ΑΔΩΝΙ.... ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΣΚΟΥΖΕΙ Η ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΤΖΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΤΡΟΥΜΠΑ... ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ..... ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΝΩΔΑΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ke2Kqrtm

ΤΟ ΣτΕ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ"... ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ


The Bloopers Team (web radio)
Το ΣτΕ αναγνωρίζει τις... «μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας» για σύμβαση που δεν κυρώθηκε ποτέ, εννοώντας τους δικούς τους μισθούς και συντάξεις. Απαιτώ άμεση απόλυση για όσους δικαστικούς παραβιάζουν το σύνταγμα, με απόδοση βαρύτατων ποινικών ευθυνών στα παραδικαστικά κομματικά κυκλώματα.

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων για τη μη κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικού προσωπικού


Το ΣτΕ αναγνωρίζει τις... «μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας»
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ζητούσαν να ανασταλεί η, από 23.9.2013, υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι...
εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο:
Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.
Ακόμη, υπογραμμίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιάκες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.
Τέλος, αναφέρεται στις αποφάσεις του ΣτΕ, ότι από τα έγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δεν προκύπτει ότι «συντρέχει εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και τον νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης».
 "left"


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ke259aPa

Εικόνα του σώματος

Νέα εικόνα (20)Εικόνα του σώματος σαν ψυχολογικός όρος, ορίζεται η εντύπωση που έχει ο κάθε ένας, για την εξωτερική του εμφάνιση, όχι το πώς δείχνουμε πραγματικά. Είναι βέβαιο ότι ο χαρακτήρας μας και η προσωπικότητα μας επηρεάζεται από την εικόνα του  σώματός μας.
Η   λανθασμένη εντύπωση που μπορεί να έχουμε για τον εαυτό μας μπορεί να ευθύνεται για ψυχολογική διαταραχή. Για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στη νευρική ανορεξία. Το άτομο πιστεύει ότι έχει περιττά κιλά ενώ στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ αδύνατο. Υπάρχει δηλαδή διαταραγμένη αντίληψη της πραγματικότητας.
Η αποδοχή της εικόνας μας ή η μη αποδοχή της εικόνας μας από το κοινωνικό σύνολο, είναι η αιτία που δημιουργούνται τα σχετικά προβλήματα. Η εμφάνιση μας παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωής μας. Για παράδειγμα έχει παρατηρηθεί ότι οι εμφανίσιμοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να βρουν δουλειά. Επίσης, έχει αναφερθεί ότι στο δικαστήριο οι εμφανίσιμοι άνθρωποι κρίνονται ένοχοι πιο σπάνια.

Ο αγώνας της Χαλκιδικής, είναι και δικός μας αγώνας!

Image 
Στις 23 του Νοέμβρη, στις 11:00 το πρωί, θα είμαστε όλοι εκεί! Στην Πλατεία Κατερίνης για να υποδεχτούμε τους συναγωνιστές μας από τη Χαλκιδική.  
Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, και απευθυνόμαστε γι άλλη μια φορά σε εσάς, τα μέλη της ομάδας, τους συμπολίτες μας:  Σας καλούμε, να είμαστε όλοι εκεί σε μια κοινή δράση αλληλεγγύης, γιατί ο τόπος τους είναι και δικός μας τόπος .
Στην Ελλάδα σήμερα συντελείται ένα έγκλημα. Με αφορμή την οικονομική κρίση, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, η ελευθερία του λόγου, η ποιότητα ζωής γίνονται θυσία στο βωμό επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών φιλοδοξιών κι ενός νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, που στην Ελλάδα δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό του.
Στη Χαλκιδική, βιώνουμε εδώ και καιρό την πολιτική της “σωτηρίας της χώρας με κάθε κόστος”. Με κόστος ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικό περιβάλλον.
Στον τόπο μας σχεδιάζεται μια, τεραστίου μεγέθους, εξορυκτική δραστηριότητα που απειλεί να καταστρέψει ένα απίστευτης ομορφιάς και οικολογικής αξίας δάσος. Απειλεί να ρυπάνει τον υδροφόρο ορίζοντα, την ατμόσφαιρα, το έδαφος και τη θάλασσα. Απειλεί τις οικονομικές μας δραστηριότητες. Καταδικάζει και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών.
Το κοινωνικό κίνημα διαμαρτυρίας και αντίστασης σ΄αυτά τα καταστροφικά σχέδια, έχει υποστεί απίστευτη κρατική καταστολή, αστυνομική βία, διώξεις, φυλακίσεις, συκοφάντηση, φίμωση, ποινικοποίηση. Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί αντέχουν. Συνεχίζουν να διεκδικούν δυναμικά το δικαίωμα στη ζωή και στο όνειρο.
Δύναμή μας είναι η αγάπη για τον τόπο μας, τον φυσικό και πολιτισμικό μας χώρο. Δύναμή μας είναι η ενότητά μας σ΄έναν κοινό αγώνα ζωής. Δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη.
Ο αγώνας κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική, είναι και δικός μας αγώνας. Στις 23 του Νοέμβρη θα συναντηθούμε στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης για να υποδεχτούμε τους συναγωνιστές μας από τη Χαλκιδική.  
Σας καλούμε, να είμαστε όλοι εκεί σε μια κοινή δράση αλληλεγγύης, γιατί ο τόπος τους είναι και δικός μας τόπος μας.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΓΟΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι γονέις του αθλητή είναι αυτοί οι οποίοι αναλαμβάνουν όλο το δύσκολο κομμάτι στο χτίσιμο του αθλητή. Οι γονείς είναι αυτοί που πηγαίνουν το παιδί τους στην προπόνηση, που του αγοράζουν τον εξοπλισμό, που προγραμματίζουν τα μαθήματα και το κυριότερο παίζουν το ρόλο του ψυχολογικού υποστηρικτή.

Προσοχή:
  • Στην ταύτιση του παιδιού με το γονέα με συνέπειες τις αυξημένες απαιτήσεις από το παιδί που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στο χαρακτήρα του
  • Στην αδιαφορία λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων
  • Στην ελλιπή οργάνωση του προγράμματος με το βάρος μόνο στα μαθήματα
  • Στην παρέμβαση του έργου του προπονητή- πρέπει να υπάρχει συνεργατική σχέση
Στόχοι γονέα:
  • Απόκτηση ειδικών γνώσεων του αθλήματος
  • Απόκτηση ιατρικών, διατροφικών γνώσεων
  • Ψυχολογική στήριξη του παιδιού
  • Συνεργασία με προπονητή –αθλητικό ψυχολόγο

Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον αθλητισμό

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013 – Τετάρτη 20 Νοεμμβρίου 2013



Ημερίδα με συνδιοργανωτή τον Πιερικό Αρχέλαο

   Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης μας «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6,00 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον αθλητισμό».

   Η οργάνωση είναι του Γραφείου Φυσικής Αγωγής και Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και συνδιοργανωτές η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας και ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

  Το πρόγραμμα της ημερίδας, στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Πιερία, έχει ως εξής:

17:45-18:00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 18:00-18:15 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
18:15-18:35 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Θ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ - Ορθοπαιδικός- Χειρουργός

ΘΕΜΑ: “Προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος Αθλητών: πρόληψη αλλά και βελτίωση της απόδοσης”

18:55-19:15 Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΕΡΖΙΔΗΣ - MD, PhD, Bsc Ορθοπαιδικός Χειρουργός

ΘΕΜΑ: “Η πρόληψη των τραυματισμών μέσα από την άθληση”
19:15-19:35 Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΛΙΚΑΣ - Κλινικός- Αθλητικός Ψυχολόγος

ΘΕΜΑ: “Ψυχολογικοί παράγοντες υψηλής απόδοσης στα ομαδικά αθλήματα”
19:35-19:55 Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ. ΖΙΩΓΑΣ - Εργοφυσιολόγος PhD ΘΕΜΑ:


        ΘΕΜΑ: “Διατροφή των Αθλητών σε συνεχείς προπονήσεις ή αγώνες”

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του Κατερίνη 2008, αυτή την Κυριακή συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Εφήβων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 17.11.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης – Β΄ ΔΑΚ, ώρα 14,00 / ΑΓΕ Πιερίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
-          Εφήβων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 17.11.2013, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΕ Βατανιακός Σάρισα.
-          Παίδων - Β΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 6η αγωνιστική. Κυριακή 17.11.2013, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΓΑΣ Βαφύρας και  
-          Νεανίδων - Β γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 17.11.2013, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΠΑΣ Αετός Κιλκίς.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα 82 - 56

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ



 Για τo εφηβικό πρωτάθλημα

Στο παιχνίδι μεταξύ των εφηβικών ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και της ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν με 82-56.  

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 37-23, 56-43, 82-56.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χρυσάφης και Μίχος.

Οι συνθέσεις:

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου - Γκαβοτάσιος): Κοντσές Θ. 10, Χασάπης 4(1), Κοντσές Αθ., Τσαλμπούρης 42(1), Τατσίδης 1, Γιαλίδης 2, Γαζέτης 6, Σαββίδης, Γραβάνης, Σκαμπαρδώνης 5(1), Κοτσώνας 4, Κοντσές Β. 8.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα (Χοτοκουρίδης): Χαχαιρίδης 13, Χατζηκωνσταντίνου 4, Ζήσης 14(2), Ζέπος, Ιωάννου 2, Θεοδωρίδης 11, Χατζούλης 12.


Πες μου, πόσα βγάζεις κόουτς; - ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ «ΜΑΧΗ» ΤΟΥ …ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΡ ΤΗΣ PRIMERA DIVISION -Πλήρης η ανατροπή σκηνικού στην «μετά Μουρίνιο εποχή», με το νέο συμβόλαιο του Ρονάλντο



Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ
Τα εκατομμύρια ρέουν άφθονα στηνPrimera Division, το ένα από τα δυο πιο «λαμπερά» και ακριβά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του πλανήτη μαζί με την βρετανική PremierLeague, αλλά οι προπονητές έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται …ριγμένοι οικονομικά στην «μετά Ζοζέ Μουρίνιο εποχή» απέναντι στις μεγάλες «βεντέτες» των ισπανικών ομάδων!

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «προσφέρουν» ο πάγκος της Ρεάλ Μαδρίτης και το νέο «βασιλικό» συμβόλαιο που υπέγραψε πρόσφατα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον σύλλογο της Μαδρίτης.
Σύμφωνα με το sportbusiness.com η κάτοχος των περισσότερων ευρωπαϊκών τροπαίων και του ρεκόρ …εσόδων (με ετήσιο τζίρο 520 εκατ. ευρώ και πολλά χρέη στην πλάτη, λόγω των υπέρογκων δαπανών της) πληρώνει κάθε χρόνο στο φετινό προπονητή της, Κάρλο Αντσελότι τα μισά χρήματα απ’ όσα της κόστιζε ο «πολύς» Μουρίνιο.
Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι ο Ιταλός κόουτς δέχθηκε μεγάλο «μαχαίρι» στις προσωπικές του αποδοχές ως «αντίβαρο» στην απόφαση των «μερένχες» να χρυσοπληρώσουν τον σούπερ σταρ του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα μισά ο Αντσελότι

Ο Αντσελότι «βάζει στο παντελόνι» 7,5 εκατ. ευρώ –όπως διευκρινίσθηκε μάλλον κάπως …μεταχρονολογημένα, τις τελευταίες ημέρες, από πηγές της Ρεάλ-, όταν ο «special one», ο οποίος μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι και πάλι στην Αγγλία και την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έπαιρνε ετησίως από τους Ισπανούς το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.
Πολλά τα λεφτά για προπονητή, ειδικά αν η ομάδα μένει με άδεια χέρια από πλευράς τίτλων – και πιθανόν γι’ αυτό τον λόγο θέλησαν στην Μαδρίτη να «επενδύσουν» πιο πολύ στο ρόστερ τους, συμπεριλαμβανομένης της μεταγραφικής «βόμβας» του Γκάρεθ Μπέιλ (στοίχησε 101,5 εκατ. ευρώ από την Τότεναμ), παρά για τον πάγκο τους…  
Ο CR7, την ίδια ώρα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ μέχρι το 2018 με «καθαρές» απολαβές 17.000.000 εκατ. και όπως αποκαλύπτουν ισπανικά media τα μικτά του Πορτογάλου –συν, δηλαδή, το 52% για την εφορία, ποσοστό που ισχύει σε αυτό το ύψος εισοδημάτων, με βάση την φορολογία της χώρας- «εκτοξεύονται» στο ιλιγγιώδες ύψος των 35.416.667 ευρώ για καθεμία αγωνιστική περίοδο!
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πάντως, στην Ρεάλ οι …Πορτογάλοι πάντα τα παίρνουν πιο «χοντρά» απ’ όλους!         
  
Η σύγκριση στα κασέ 

Το ρεπορτάζ του ενός άλλου ειδικευμένου σε ρεπορτάζ για τα οικονομικά του ποδοσφαίρου siteFutbol Finanzas, είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό και για άλλα πρόσωπα.
Αποδεικνύει δε ότι γενικά οι αποδοχές των κορυφαίων ποδοσφαιρικών σταρ του ισπανικού πρωταθλήματος θεωρούνται πλέον πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές των προπονητών τους, από την φυγή του Μουρίνιο και μετά.
Ο Κάρλο Αντσελότι της Ρεάλ Μαδρίτης, άλλωστε, αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο, σήμερα, τεχνικό όλης της PrimeraDivision, με τα 7,5 εκατ. ευρώ. Τον ακολουθεί ο Αργεντινός συνάδελφος του της Μπαρτσελόνα, ο Τζεράρντο Μαρτίνο – διάδοχος του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος εγκατέλειψε, εξ΄ αιτίας του γνωστού, σοβαρού προβλήματος με την υγεία του- κοστίζει στους Καταλανούς μόλις …5,4 εκατ. ευρώ το χρόνο, αρκετά λιγότερα από τα 7 εκατ. ευρώ του προκατόχου του.

Πόσα παίρνει ο Βαλβέρδε

Πόσο «έπεσαν» τα κασέ των προπονητών στην Ισπανία, φαίνεται και από την …συνέχεια της λίστας:
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης, που υποσκέλισε βαθμολογικά την Ρεάλ και «κυνηγάει» την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, είναι 3ος στον πίνακα των αποδοχών με 2,5 εκατ. ευρώ, λίγο επάνω από τον «δικό» μας Ερνέστο Βαλβέρδε της Αθλέτικο Μπιλμπάο και πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.
Ο αγαπημένος Βάσκος τεχνικός της «ερυθρόλευκης» εξέδρας φέρεται να εισπράττει περί τα 2 εκατ. ευρώ το χρόνο και φιγουράρει στην 4η θέση της λίστας (άρα, να ένας καλός λόγος για τον οποίο επέστρεψε στην πατρίδα του και αποχώρησε από την ελληνική Super League), ενώ, οι συνάδελφοι του στις Βαλένθια-Βιγιαρεάλ δεν ξεπερνούν το 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο και στον «πάτο» της λίστας τοποθετούνται οι προπονητές των Ρεάλ Σοσιεδάδ, Οσασούνα, Βαγιαδολίδ, Βαγεκάνο, Αλμερία που πληρώνονται με 500.000 ευρώ ετησίως!       
Παράλληλα, στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων άσων του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από τον «μίστερ 17 εκατ.», Κριστιάνο Ρονάλντο, ακολουθούν ο Αργεντινός «θεός» της Μπαρτσελόνα, Λέο Μέσι με «καθαρό» ετήσιο μισθό 16 εκατ. ευρώ, ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης του, Νεϊμάρ με 7 εκατ. συν μπόνους και άλλοι. 
Μια αντιπαραβολή των εισοδημάτων προπονητών και ποδοσφαιριστών βοηθά για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων…

Στην Ελλάδα…

Στην Super League η κατάσταση για τους προπονητές είναι απελπιστική.
Αν υπολογίσει κανείς ότι πέρα από το 1,5 εκατ. ευρώ περίπου που «καρπώνονται» το χρόνο οι δυο ξένοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, Μίτσελ και Στέφενς, ο …επόμενος, ο Γιάννης Αναστασίου του Παναθηναϊκού «πέφτει» στα 250.000 ευρώ και στο τέλος της λίστας υπάρχει συνάδελφος τους με μηνιαίο μισθό …1.500-2.000 ευρώ, ο Γιάννης Πετράκης του Εργοτέλη, οι διαφορές είναι χαώδεις.
Κάποιοι ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι Έλληνας «υπηρεσιακός» κόουτς δούλεψε και με 1.000ρικο! 




Οι προπονητές
Αντσελότι 7,5 εκατ.
Μαρτίνο 5,4 εκατ.
Σιμεόνε 2,5 εκατ.
Βαλβέρδε 2 εκατ.

Οι ποδοσφαιριστές
Κρ.Ρονάλντο 17 εκατ.
Λέο Μέσι 16εκατ.
Νεϊμάρ 7 εκατ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων που θα πλήξει με ένα ακόμη μόνιμο χαράτσι το συνεχώς μειωμένο αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα,  η Διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το διπλασιασμό  σχεδόν των τελών άρδευσης του πρώην δήμου Δίου.
Την ώρα που η νέα ΚΑΠ 2014-2020 μειώνει δραματικά τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη Γεωργία περισσότερο από 15% και τις επιδοτήσεις, ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, προχωράει η άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 1-1-2014 με το κράτημα των λογιστικών βιβλίων, τις εξευτελιστικές τιμές, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους, την συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων μέσων και εφοδίων -οδηγώντας  χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στον αφανισμό-, η Δημοτική Αρχή γίνεται το μακρύ χέρι του κράτους στην τοπική κοινωνία.
Οι «κοκορομαχίες» και τα «κροκοδείλια δάκρυα»  ανάμεσα στους συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης είναι ο  φερετζές για τις παρατάξεις και  τα κόμματά τους, αφού οι πολιτικές που στηρίζουν, η προσήλωσή τους στην ΚΑΠ και την ΕΕ, η μετατροπή του νερού από φυσικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα, είναι οι βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης.
Όσες προβιές «ανεξάρτητου» κι αν φορέσουν σήμερα,  με σκοπό  να ψαρέψουν σε θολά νερά και να περιορίσουν τις αντιδράσεις των δημοτών μπροστά  στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, δεν μπορούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Άλλωστε οι αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση – ο χτεσινός «Καποδίστριας» και ο σημερινός «Καλλικράτης» που πιστά υπηρετούν-,  δε σημαίνουν τίποτα άλλο παρά αρμοδιότητες  χωρίς πόρους,  νέοι φόροι στα λαϊκά στρώματα,  ξεπούλημα της δημόσιας-δημοτικής περιουσίας. Σήμερα είναι ξεκάθαρο περισσότερο από ποτέ, ότι ο «Καλλικράτης» είναι το εργαλείο για την εφαρμογή αντιλαϊκών-αντεργατικών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, για την επιβολή πρόσθετων χαρατσιών.  Η λογική της ανταποδοτικότητας και το εκβιαστικό  ψευτοδίλημμα που έθεσαν,  ότι εάν δεν ισοσκελιστούν τα έσοδα-έξοδα δε θα περάσει ο προϋπολογισμός του 2014 είχε ως μοναδικό σκοπό να παρθεί μια απόφαση «με το πιστόλι στον κρόταφο». 
Όσο «φιλεύσπλαχνοι»  και «ευαισθητοποιημένοι» κι αν θέλουν να εμφανιστούν τώρα, έχουν ευθύνη, γιατί κυβέρνησαν και κυβερνούν τόσα χρόνια τον τόπο, αλλά δεν ιεράρχησαν τις ανάγκες του και δεν προχώρησαν σε έργα υποδομής, έργα εξυπηρέτησης των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, παρά αρκέστηκαν σε έργα βιτρίνας και αμφιβόλου αναγκαιότητας.
 Όσα σενάρια και προτάσεις  κι αν ακουστήκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν με «μπακαλίστικη λογική», με το πώς αντιλαμβάνεται το ζήτημα ο καθένας, (ακόμα και security για τις πομώνες ακούστηκε)  χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη που να  εστιάζει  σε τεχνικά έργα και στον τρόπο εμπλουτισμού των υπόγειων και επίγειων υδάτων,  ούτε στην αναγκαιότητα προστασίας των δασών, που συμβάλλουν καθοριστικά στον εμπλουτισμό του  υδροφόρου ορίζοντα. Καμιά κουβέντα για την έλλειψη των απαιτούμενων αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή. Άλλωστε η υποβάθμιση των υπηρεσιών της άρδευσης  θα οδηγήσει με μαθηματικό τρόπο στην ιδιωτικοποίηση του τομέα αυτού.
Σαν ώριμο φρούτο  θα πέσει η παράδοση της υπηρεσίας αυτής σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, οπότε -αργά ή γρήγορα- η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε νέες δραματικές αυξήσεις των τιμολογίων με γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 
Η  προσωρινή αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής με αύξηση των τελών σε 5€ το στρέμμα  για κάθε καλλιέργεια,  έχει απλά να κάνει με την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, λόγω της μαζικής παρουσίας των συνδημοτών μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλούμε τους δημότες να μην εφησυχάζουν, να μην επαναπαύονται σε προτάσεις – παγίδες για την δημιουργία επιτροπών. Είναι ένας κάλπικος  τρόπος να «θαφτεί» το θέμα.
Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου επανειλημμένα έχει διατυπώσει θέσεις για την άρδευση:
·         Δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα διαχείρισης του νερού,  που θα αντιμετωπίζει το νερό όχι σαν εμπόρευμα, αλλά ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση, την ανάπτυξη της κοινωνίας προς όφελος των παραγωγών και των δήμων.
·         Επεξεργασία ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής που θα αφορά στην έρευνα, προστασία, στις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της περιοχής.
·         Σχεδιασμό και  υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων υποδομής που θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν την εμφάνιση φαινομένων λειψυδρίας, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα (φράγματα, ταμιευτήρες, κλπ.).
·         Λήψη μέτρων προστασίας της ποιότητας των νερών με ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων σε διαρκή αντιπαράθεση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών, που κερδοσκοπούν ασύστολα προωθώντας διαχρονικά τη «σπατάλη χρήσης» αυτών των εφοδίων.
·         Προστασία των δασών που ευνοεί τη συγκράτηση των νερών και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
·         Εκσυγχρονισμό των αρδευτικών - υδρευτικών δικτύων και κατασκευή νέων σύγχρονων για να μειωθεί η απώλεια νερού.
Άμεσα διεκδικούμε:
·         Μείωση των τελών άρδευσης 50% από τις περσινές τιμές, όση και η μείωση  του αγροτικού εισοδήματος  με όποιον τρόπο κι αν αποφασιστεί να γίνει η τιμολογιακή πολιτική (ή με το στρέμμα ή με την ώρα), προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες βιοποριστικές  τους ανάγκες.
·         Άμεση δημιουργία υπηρεσίας άρδευσης στο Δήμο και πρόσληψη  εργαζόμενων με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι προσλήψεις των  υδρονομέων με  εποχιακές συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις-λάστιχο που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή είναι μια ακόμη επιβάρυνση των αγροτών μέσω των τελών.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Η Δημοτική Σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα


Ξέρεις το Σημείο «Μηδέν»;



            Όλοι ξέρουμε, τα ζήσαμε, τα ζούμε, τα επιτεύγματα της Επιστήμης. Με την νανοτεχνολογία, έκανε άλματα μπροστά. Όμως, όπως προχώρησε τόσο στο Μέλλον, άλλο τόσο, προχώρησε και στο Παρελθόν. Ανακάλυψε και τελικά όρισε το Σημείο «Μηδέν» του Ανθρώπου.

            Κατά μια εκδοχή της Επιστήμης, το Σημείο «Μηδέν» για τον άνθρωπο, είναι η εποχή που «τιθάσευσε» τη φωτιά..... Μέχρι τότε, την ημέρα αγωνιζόταν για τη διαβίωση, δηλαδή την αναζήτηση τροφής - και όχι μόνο - και το βράδυ αγωνιζόταν για την επιβίωσή του, ενάντια στα άλλα ζώα της εποχής ή αν θέλετε Τέρατα.

            Όταν έκατσε γύρω από τη φωτιά, η ζέστα της και η θαλπωρή της, του έδωσε το δικαίωμα, από τη μια να προφυλαχτεί και από την άλλη να σκέφτεται. Συνεπώς, να ξεκινήσει να δημιουργεί και τελικά να μεγαλουργήσει.
           
Σήμερα ο καθένας μας ας αναλογιστεί που βρίσκεται... Πριν το Σημείο «Μηδέν»; Στο Σημείο «Μηδέν»; Ή μετά το Σημείο «Μηδέν»;
           
Σήμερα που βρισκόμαστε; Μήπως γυρίσαμε πίσω, όχι στο 1960, όπως διατυμπανίζουν κάποιοι/ες, αλλά πριν το Σημείο «Μηδέν», σε ψυχολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο;
           
Τι διαφορά υπάρχει στο τότε με το τώρα; Αν με ρωτούσατε θα έλεγα καμμία. Στο αν υπάρχει ή όχι διαφορά, αλλά και τους λόγους γιατί γυρίσαμε, τα αφήνω σε εσάς να βρείτε τις απαντήσεις....
           
Είναι πασιφανές όμως, ότι ο Έλληνας καθημερινά και σε 24ωρη βάση πλέον, αγωνίζεται για τη διαβίωση και επιβίωσή του ενάντια στο Πολυμορφικό, Ασύμμετρο και Πολυεπίπεδο Τέρας. Αγωνίζεται σε ψυχολογικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν έχει «φωτιά», να νοιώσει τη ζεστασιά, τη θαλπωρή, αλλά και την προστασία, ώστε να σκεφτεί....
           
Στις 21 Νοεμβρίου 2011 μια ομάδα ανθρώπων σαν και εμάς ..... ανακάλυψε τη «φωτιά». Δημιούργησε τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.
           
Στις 10 Νοεμβρίου 2013, στο link που σας παραθέτω, http://www.youtube.com/watch?v=axH2wMhMVTk η ύπαρξή της, έγινε ακόμα ευρύτερα γνωστή.
           









Μια «φωτιά», στην οποία απολαμβάνουμε την «πολιτική ζεστασιά», την «πολιτική θαλπωρή», την «πολιτική προστασία», αλλα και τη δυνατότητα να σκεφτούμε, να μεγαλουργήσουμε ξανά και τελικά ξανά, να ξεφύγουμε από το Σημείο «Μηδέν», στο οποίο μας έχει φέρει το πολιτικό κατεστημένο.
           
Με Νέο Ύφος και Ήθος ενάντια στο Τέρας.

            Εσείς θα συνεχίσετε να είστε .....πριν το Σημείο «Μηδέν» ;;;

            Ευάγγελος Αθανασιάδης
            Συνταγματάρχης ε.α

            Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας evangath@gmail.com