ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ... "Σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές".

Συνέντευξη – βόμβα στο Focus.



-Όλοι γνώριζαν για τα κοιτάσματα! Κορυφαία υπουργός μου το αποκάλυψε προσωπικά!
-Ο Σόιμπλε επέτρεψε να πέσει η Ελλάδα στα χέρια του ΔΝΤ, ενώ γνώριζε!
Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη… προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα..
ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.



Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.

Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.
Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.
Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, “δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη” και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, “δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία” και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. “Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο”.

αναγνώστης
 
 
 
 


Ποιος Ζλάταν και ποιος Κριστιάνο; Αυτή είναι η τιτανομαχία της βραδιάς στα μπαράζ του Μουντιάλ

cristiano-zlatan-570
Σήμερα το βράδυ όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στο Γ. Καραϊσκάκης και στην αναμέτρηση της Εθνικής με τη Ρουμανία. Η ποδοσφαιρική Ευρώπη όμως θα κοιτάζει κατά Πορτογαλία μεριά, στο «Estadio Da Luz», όπου θα συγκρουστούν η Πορτογαλία με τη Σουηδία και τα δύο πιο καυτά πιστόλια της ηπείρου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ μετράει φέτος ήδη 24 γκολ, 16 στο πρωτάθλημα και 8 στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Σουηδός τον καταδιώκει στη μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση με 7 και έχει άλλα 8 στη Ligue 1. Και οι δύο προέρχονται από χατ-τρικ, ο μεν Κριστιάνο εναντίον της Σοσιεδάδ το περασμένο Σάββατο και ο δε Ζλάταν ενάντια στη Νις επίσης το Σάββατο.
Η ποδοσφαιρική τους κόντρα θα αρχίσει στις 20:45 ώρα Πορτογαλίας, αλλά υπάρχει μια άλλη κόντρα που ξεκίνησε ήδη. Αναφερόμαστε στις συζύγους τους, τις οποίες και βάζουμε σε σύγκριση προς τιμήν της σημερινής μεγάλης μάχης. Ιρίνα Σάικ vs Ελένα Σέγκερ και η μάχη ανάβει για τα καλά.
Ιρίνα Σάικ 
Η 27χρονη Ιρίνα είναι από τη Ρωσία, το κανονικό της επίθετο είναι Σαϊκσλίμοβα και αφού κατέκτησε τις πασαρέλες πλέον δραστηριοποιείται στο Χόλιγουντ, συμμετέχοντας στη νέα ταινία «Ηρακλής» στο ρόλο της Μεγάρα. Το 2010 συμμετείχε μαζί με τον Κριστιάνο στην καμπάνια της Armani και το γλυκό έδεσε.
Douze points: Τα οπίσθιά της είναι το δυνατό της σημείο, αλλά τα μάτια της είναι με διαφορά ότι πιο ωραίο έχουμε δει σε πρόσωπο μοντέλου.
Weak side: Αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για την Ιρίνα και αφού πρέπει να βρούμε κάποιο αδύνατο σημείο θα πούμε τις γάμπες της.
Ελένα Σέγκερ
Η Ελένα είναι 43 ετών και η αλήθεια είναι πως λόγω ηλικίας σε μια σύγκριση με την Ιρίνα θα έχανε. Έχει όμως κάποια σημεία υπεροχής που τη βάζουν δυνατά στην κούρσα. Η Ελένα είναι Σουηδέζα, πρώην μοντέλο και ηθοποιός, αλλά έχει σταματήσει και τα δύο σπορ εδώ και καιρό. Με το Ζλάταν γνωρίστηκαν το 2002, όταν αυτή ήταν 32 και ο Ζλάταν 20 ετών και σήμερα έχουν δύο αγόρια, το Μαξιμίλιαν, 7 ετών, και τον Βίνσεντ, 5 ετών.
Douze points: Αναμφισβήτητα, το στήθος της είναι ο άσος στο μανίκι της Ελένα, ενώ και τα πόδια της είναι μάχιμα.
Weak side: Το πρόσωπό της είναι το αδύνατο σημείο της, όχι γιατί δεν είναι ωραίο αυτό καθαυτό, αλλά γιατί όταν έχεις τόσο τέλειο στήθος πάντα περιμένεις να υπάρχει και ένα αγγελικό πρόσωπο, να ΄χαμε να λέγαμε δηλαδή.

Άρθρο – κόλαφος της L Humanite: Περιορίζουν κι άλλο τις ατομικές ελευθερίες στην Ελλάδα

L Humanite-570
Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας L Humanite είναι τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η εφημερίδα μάλιστα κάνει λόγο για αύξηση στον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών στη χώρα μας.
Διαβάστε το άρθρο:
Την παραμονή της 40ής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου , οι περιορισμοί των ατομικών ελευθεριών αυξάνονται στην Ελλάδα , η δημοκρατία δέχεται επίθεση από όλες τις πλευρές και η χώρα βρίσκεται σε βαθιά δυστυχία .
17 Νοέμβρη 1973. Εκείνη την ημέρα ακουγόταν ο επιθανάτιος ρόγχος της στρατιωτικής δικτατορίας που θα πέσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1974. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος ήταν η φωνή του ραδιοφώνου του Πολυτεχνείου. Τώρα η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έχει εκκενώσει ις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και επιδιώκει να φιμώσει και πάλι τις φωνές για τη δημοκρατία.
9000 αξιωματικοί κινητοποιήθηκαν
Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι ακόμα φοβισμένος. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην Αθήνα πριν από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι κλειστά και η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 9.000 αστυνομικούς. Το επιχείρημα είναι πάντα το ίδιο: οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για την πρόληψη των επεισοδίων.
Πολλοί 40 χρόνια αργότερα θυμούνται όταν οι συνταγματάρχες στέρησαν από τη χώρα τις ελευθερίες.
" Ο φασισμός της πολιτικής ζωής "
Πρόκειται για «φασισμό της πολιτικής ζωής. 'Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις , συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς, πρέπει να απαντήσει πριν να είναι πολύ αργά .
Ο Γιώργος Ρούσσης , καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , δήλωσε ότι «στο βαθμό που το σύστημα αυτό και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του λαού , λόγω των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και εκείνων που συνεχίζουν να λαμβάνονται προκειμένου να επιβιώσει , το σύστημα πρέπει να εντείνει τον αυταρχισμό , την καταστολή , καταπίεση και τον φασισμό και το κάνει με όλα τα μέσα».

Και ξανά προς τη δόξα τραβά – Σκορ-πρόκρισης από την Εθνική που ετοιμάζεται για σάμπα [εικόνες & βίντεο]

Ελλάδα - Ρουμανία 3-1: Πάμε Μουντιάλ [LIVE εξέλιξη]
Με τον... δαιμονισμένο Κώστα Μήτρογλου να «καρφώνει» δύο φορές τη Ρουμανία, η Εθνική ομάδα επικράτησε με 3-1 των Ρουμάνων στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο μεταξύ τους μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 14' και 66' βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ενδιάμεσα ο Σαλπιγγίδης (20') είχε δώσει το δεύτερο προβάδισμα στη «γαλανόλευκη». Η ομάδα του Πιτούρκα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Στάνκου στο 19΄.
Η Ρουμανία τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάζαρ με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις. Την ερχόμενη Τρίτη η ρεβάνς των δύο ομάδων στο Βουκουρέστι.
UPDATE - Λήξη του παιχνιδιού με τον καλύτερο τρόπο, αφού είχαμε και πάλι μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουμε το ματς, όταν ο Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λόμποντ.
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
Και «καπάκι» στην επόμενη φάση κι άλλο τάκλιν από τον Λάζαρ με τον Προένσα να του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) και να τον στέλνει στα αποδυτήρια.
88' Κίτρινη κάρτα στον Λάζαρ για σκληρό μαρκάρισμα.
86' Αλλαγές επί αλλαγών. Ο Σάμαρης στη θέση του Κατσουράνη για την Εθνική. Ο Μαξίμ στη θέση του Τανάσε από πλευράς Ρουμάνων. Έχει πέσει ο ρυθμός κάτι βέβαια που μας βολεύει.
81' Καλή στιγμή με τον Καραγκούνη να κάνει το σουτ, τη μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ.
80' Αλλαγή για την Εθνική μας. Ο Μήτρογλου βγαίνει και στη θέση του μπαίνει ο Γκέκας.Αποθέωση για τον παίκτη του Ολυμπιακού.
78' Αλλαγή και για την Εθνική. Ο Καραγκούνης στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός ο Μανιάτης.
75' Δύο αλλαγές για τους Ρουμάνους. Ο Μπουρτσεάνου και ο Τόρχε βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο. Στη θέση τους οι Λάζαρ και Γκρόζαβ.
73' Ευκαιρία πάλι για την Εθνική. Ο Σαμαράς άργησε να κάνει το σουτ και όταν το αποφάσισε η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού της Ρουμανίας και έφυγε πλάγιο.
69' Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική να καθαρίσει το ματς. Ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Κατσουράνη να μην προλαβαίνει να βρει τη μπάλα.
ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!! Και πάλι ο Κώστας Μήτρογλου που δεν συγχωρεί! Εκτέλεση φάουλ από τον Σαμαρά, η μπάλα φτάνει μετά από περιπέτειες στον Μήτρογλου που δεν χάνει την ευκαιρία να πετύχει το 2ο προσωπικό γκολ στο παιχνίδι.
62' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς.
58' Σουτ από τον Μπουρτσεάνου, η μπάλα άουτ. «Αν έβαζε κι αυτό ο Ρουμάνος θα τον έπαιρνε η Μπαρτσελόνα», όπως λέει και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος!
Νευρικότητα και από τις δύο ομάδες στα πρώτα 5' του δευτέρου ημιχρόνου.
Καμία αλλαγή από τους δύο ομοσπονδιακούς τεχνικούς.
Έναρξη του δευτέρου μέρους.
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στατιστικά ημιχρόνου: Σουτ 5-5, στην εστία 3-1, οφσάιντ 0-1, φάουλ 6-9, κόρνερ 1-1, πλάγια 14-8, τάκλιν 4-9, επιτυχία μεταβιβάσεων 80%-80%, κερδισμένες εναέριες μονομαχίες 58%-33%, κατοχή μπάλας 44%-56%.
43' Κίτρινη κάρτα στον Γκοϊάν.
40' Κίτρινη κάρτα στον Σιόβα. Ευτυχώς δεν χάνει τη ρεβάνς.
37' Σουτ του Τόρχε, η μπάλα άουτ.
35' Κίτρινη κάρτα στον Κότσιτς. Σκληρό παιχνίδι από τους Ρουμάνους.
34' Επικίνδυνο γύρισμα από τον Μάτελ, μπλοκάρει σταθερά ο Καρνέζης.
Διακοπή για λίγο στο παιχνίδι με τον Γιάννη Μανιάτη να είναι στο έδαφος από χτύπημα του Γκοϊάν.
28' Σουτ του Γιώργου Σαμαρά, μπλοκάρει ο Λόμποντ.
26' Κίτρινη κάρτα στον Μπουρτσεάνου για σκληρό φάουλ στον Σαλπιγγίδη. Χάνει τη ρεβάνς ο Ρουμάνος αμυντικός μέσος.
21' ΓΚΟΟΟΛΛΛ για την Εθνική μας ομάδα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Άμεση αντίδραση... Υπέροχη σέντρα του Τοροσίδη ο Σάλπι την προβολή και η Ελλάδα μπαίνει και πάλι μπροστά στο σκορ.
Ελλάδα - Ρουμανία 2-1: Πάμε Μουντιάλ [Ημίχρονο-LIVE εξέλιξη]
19' Ισοφαρίζει η Ρουμανία. Φτηνό γκολ μετά από κακή έξοδο του Καρνέζη. Ο Στάνκου με κεφαλιά κάνει το 1-1 ύστερα από εκτέλεση φάουλ των Ρουμάνων.

ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ. Κώστας Μήτρογλουυυυυυυυυ!!!!! Φοβερή πάσα στην πλάτη της άμυνας από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και φανταστικό πλασέ από τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν σταματά να «πυροβολεί»!
Ελλάδα - Ρουμανία 2-1: Πάμε Μουντιάλ [Ημίχρονο-LIVE εξέλιξη]
7' Μακρινό σουτ του Τόρχε η μπάλα περνάει άουτ.
4' Ο Μαρικά επιχειρεί να κοντρολάρει μέσα στη μεγάλη περιοχή, βγαίνει και μπλοκάρει ο Καρνέζης.
2' Διαμαρτυρία της Εθνική μας ζητώντας πέναλτι σε μονομαχία του Μήτρογλου με τον Γκάρντος. Παίζεται δείχνει ο Προένσα.
Ξεκίνησε το ματς. Στη σέντρα οι Ρουμάνοι.
Κατσουράνης και Ρατ οι δύο αρχηγοί.
Ανάκρουση των εθνικών ύμνων.
Στον αγωνιστικό χώρο βγαίνουν οι δύο ομάδες.
Τελευταίες οδηγίες από τον Φερνάντο Σάντος.
Στο γήπεδο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Ελλάδα - Ρουμανία 2-1: Πάμε Μουντιάλ [Ημίχρονο-LIVE εξέλιξη]
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέβας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.
Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Σηφάκης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Σάμαρης, Καραγκούνης, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Γκέκας, Νίνης, Φορτούνης και Ταχτσίδης.
Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατ, Μπουρτσεάνου, Κότσιτς, Στάνκου, Τανάσε, Τόρχε, Μαρικά.
Αναπληρωματικοί: Παντιλίμον, Λούτσιν, Γκρόζαβ, Λάζαρ, Γκριγκόρε, Λατοβλέβιτσι, Νικολίτσα, Γκάμαν, Νικουλάε, Μαχίμ, Χόμπαν και Κεσέρου.
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογάλος), Bοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα και Χοσέ Τιάγκο
Την ερχόμενη Τρίτη στις 19 Νοεμβρίου και ώρα Ελλάδας 21.00 ο επαναληπτικός αγώνας στη Ρουμανία.

Πάνω από 26.000 υπογραφές συγκέντρωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των πλειστηριασμών

pleistiriasmoi-akinita-570
Ξεπερνούν τις 26.000, οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει η «Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής» κατά των πλειστηριασμών. Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών αναφέρει ότι σημείωσαν επιτυχία οι συγκεντρώσεις της χθες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, προκειμένου ενημερωθούν οι πολίτες για την καμπάνια «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ», να διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και να συγκεντρωθούν υπογραφές.
Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις υπόλοιπες ενώσεις καταναλωτών-μελών της Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» σε άλλες 9 πόλεις της Ελλάδας, επίσης με παρόμοια επιτυχία.
Εθελοντές και μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ στο Σύνταγμα, συγκέντρωσαν 930 υπογραφές, ενώ από το πρωί της Τετάρτης στον ιστότοπο ηλεκτρονικών υπογραφών μέχρι το βράδυ οι υπογραφές είχαν αυξηθεί κατά 6.000.
Σήμερα, οι συνολικές υπογραφές (ηλεκτρονικές, μέσω SMS και χειρόγραφες) από όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 26.000. «Ένα νέο κίνημα γεννιέται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με φωνή που μέρα με τη μέρα δυναμώνει και εναντιώνεται στη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών» όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Πίτσα στο grill – Συμβουλές για το καλύτερο ψήσιμο του αγαπημένου σας πιάτου

pizza-grill-fournos-70.jpg
Η πίτσα ίσως είναι από τις πιο διαδεδομένες επιλογές για delivery όμως η πιο σωστή κίνηση είναι να την ψήσεις μόνος σου. Και τότε θα καταλάβεις.
Όταν κάποιος ψήνει μια πίτσα σπίτι του καταρχήν βάζει ό,τι υλικά επιθυμεί και πολύ πιο φθηνά από ότι αν τα έκανε παραγγελία από ετοιματζίδικο.
Το ζητούμενο επομένως, είναι το ψήσιμο. Και αυτές είναι οι τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αν επιθυμείτε την τελειότητα. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι την ψήνετε στο grill.
Είτε πρόκειται για το grill του φούρνου είτε πρόκειται για την ψησταριά σας, η πίτσα σας θα έχει καταπληκτική γεύση.
1. Μην ανησυχείτε για τον τέλειο κύκλο. Ίσως καλύτερα να προτιμήσετε το τετράγωνο σχήμα ειδικά αν πρόκειται να ψήσετε σε φούρνο.
2. Βάλτε λάδι στη σχάρα ώστε να ξεκολλήσει η ζύμη μόλις ψηθεί. Το πιο σημαντικό πράγμα στην πίτσα είναι η ζύμη. Αν η ζύμη σας είναι καλή, τότε θα είναι θεσπέσια και η πίτσα σας.
3. Όταν βλέπετε ότι η ζύμη έχει αρχίσει να γίνεται καφέ από το ψήσιμο και τα υλικά να «βράζουν» τότε αφήστε την πίτσα το πολύ δύο λεπτά ακόμα στο φούρνο. Αλλιώς θα σας αρπάξει.
4. Μην βάλετε υπερβολική γέμιση γιατί ο φούρνος σας θα γεμίσει με υπολείμματα της πίτσας.
5. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε πιο χαμηλή φωτιά.
Καλή όρεξη!

Θύματα οργανωμένου σχεδίου: 100αδες Διαταγές Πληρωμής σε ένα 3ημερο



Όλες οι τράπεζες, ταυτόχρονα, ξύπνησαν ένα πρωί και σκέφτηκαν ότι πρέπει να στείλουν διαταγές πληρωμής στους δανειολήπτες με τα ληξιπρόθεσμα χρέη. 

Τυχαίο;

Δεκάδες ή εκατοντάδες διαταγές πληρωμής κοινοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, στην Κεφαλονιά.
 
Από την πρώτη μέρα, που εμφανίστηκαν οι "Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά", με σωρεία αποδεικτικών στοιχείων μίλησαν για μια πολύχρονη διαδικασία, για ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, που αποσκοπεί στην φτωχοποίηση, την απαλλοτρίωση των περιουσιών των Ελλήνων και την μετατροπή τους σε δουλοπάροικους.

Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε με την παράδοση, εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, της διαχείρισης του χρήματος στην ανεξέλεγκτη δικαιοδοσία κάποιων τραπεζιτών.  Η διαδικασία επισημοποιήθηκε με δύο νομοθετικές αποφάσεις: Τον νόμο 2275/29.12.1994 και με την αποδοχή του άρθρου 123 (πρώην 101 της ΣΕΚ) της ενοποιημένης απόδοσης της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τις δύο αυτές αποφάσεις, απαγορεύτηκε η χρηματοδότηση του Ελληνικού Κράτους, με "εθνικό" νόμισμα πρώτα από την επονομαζόμενη Τράπεζα της "Ελλάδος" και στη συνέχεια με "ευρωπαϊκό" νόμισμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ευρώ ή δραχμή ήταν, πάντα νομίσματα ιδιοκτησίας τραπεζιτών, από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. 
 
Όταν τα κόμματα, με την ψήφο ή τη σιωπή τους, νομιμοποίησαν τον υποχρεωτικό δανεισμό κράτους και πολιτών, αποκλειστικά από λίγους ιδιώτες, δεν γνώριζαν ότι οι αποφάσεις και η σιωπή τους θα οδηγούσαν κράτος και πολίτες στην υπερχρέωση; 
Όταν και η τελευταία δεκάρα που κυκλοφορεί, για να κάνουμε τις συναλλαγές μας, είναι δανεισμένη, τι καλύτερο περίμεναν να συμβεί;
 
Σήμερα, είδαμε έναν ακόμα "μικρό", πλην όμως αξιοσημείωτο συντονισμό, που επιβεβαιώνει  την ύπαρξη σχεδίου.
Ας οργανωθούμε κι εμείς απέναντι σε μια πολιτικά και οικονομικά εγκληματική οργάνωση, η οποία δρά με σχέδιο και σκοπό την εξαθλίωση των Ελλήνων και τον πλήρη έλεγχο της Πατρίδας, στο όνομα ενός κατασκευασμένου και εκβιαστικά δημιουργημένου χρέους. 
 
Όσα πολιτικά πρόσωπα και κομμάτα εξακολουθούν να μην αναφέρονται στο προμελετημένο έγκλημα της εκχώρησης του Εθικού και Ευρωπαϊκού νομίσματος σε ιδιώτες,  ελέγχονται για συνενοχή.
Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.
Θέλουμε Δημοκρατία.
Θέλουμε το χρήμα να είναι δημόσιο εργαλείο.
Θέλουμε διαγραφή του Κρατικού χρέους και πάγωμα των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ως ότου φέρουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Να αφαιρέσουν τη φράση "Στο όνομα του Ελληνικού Λαού" , διότι δεν μας ρώτησαν. Και δημοκρατία  δεν έχουμε. Ας γράφουν "Στο όνομα των Τραπεζών". Είναι πιο ειλικρινές και πιο έντιμο. 
Αν δεν κάνουν κάτι οι εκπρόσωποι, θα κάνουμε εμείς και ας δώσουμε μια υπόσχεση ο ένας στον άλλο: Οι απαλλοτριώσεις θα ακυρωθούν, οι φυλακίσεις για χρέη θα αποζημιωθούν και η Δημοκρατία, δηλαδή οι πολίτες, θα επανελέγξει κάθε περίπτωση, χωριστά. 
Η πόλη, το χωριό, η γειτονιά ξέρει, καλύτερα, ποιος πρέπει να πληρώσει, πόσο πρέπει και αν πρέπει να πληρώσει .
Νόμος θα γίνει η θέληση και οι αποφάσεις του λαού.

Για την εγκαθίδρυση Δημοκρατίας,

για την Απελευθέρωση της Πατρίδας, από τους τοκογλύφους.

 
1. Παρακαλούνται όσοι έλαβαν τις 3 τελεταίες μέρες διαταγές πληρωμής, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, να επικοινωνήσουν με τους "ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ". Θα βοηθήσει όλους και τον καθένα.
 
2. Επίσης: Καλούνται νομικοί, οικονομολόγοι και όσοι άλλοι μπορούν να βοηθήσουν στη νομική τεκμηρίωση ότι οι Έλληνες πολίτες, που έχασαν τις δουλειές τους, απώλεσαν μέρος ή όλο το μισθό τους, τη σύνταξη και το εισόδημα τους ή μετατράπηκαν σε οφειλέτες,  είναι θύματα οργανωμένου σχεδίου εγκληματικής οργάνωσης.
 
3. Τέλος: Αναζητούνται Τερτσέτηδες. Αναζητούνται κόμματα, ομάδες και κινήματα, που σέβονται τη θέληση των πολιτών και λένε την αλήθεια για όσα μας συμβαίνουν.
 
Αν αυτά δε συμβούν, τη λύση θα δώσει ο οργανωμένος και ενωμένος λαός . Με όλα τα μέσα, ακόμα και με τα νόμιμα. 
 
 
Τέλειωσαν τα ψέματα: Έχουμε πόλεμο.
 
κιν:
6932457089 (wind)
6986908643 (cosmote)
6941639287 (vodafone)
 
στην εικόνα :Δον ΨΥΧΩΤΗΣ

Πρωτιά με πεντάρα η Εθνική Ελπίδων