ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Νέα στοιχεία απίστευτης φοροδιαφυγής Εχουν 9 δισ. € «ζεστά» αλλά κυνηγούν τα μαντριά

Η κυβέρνηση έχει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για να εισπράξει τους φόρους που αναλογούν στα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. 

Είναι τουλάχιστον διπλάσια από εκείνα που φιλοδοξεί να εισπράξει από αγρότες με τη φορολογία ακινήτων

Την ώρα που η κυβέρνηση κλονίζεται από την πίεση των βουλευτών καθώς προγραμμάτισε την είσπραξη 300 εκατ. ευρώ από τον φόρο αγροτεμαχίων και των αγροτικών κτισμάτων, 410 Ελληνες πολίτες που έβγαλαν στο εξωτερικό «μαύρα» χρήματα ύψους 1 δισ. ευρώ παραμένουν μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο.

Και δεν είναι οι μόνοι. Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχει ανακαλύψει εδώ και έναν χρόνο ότι την τριετία 2010-2012 σχεδόν 20.000 πολίτες φυγάδευσαν στο εξωτερικό πάνω από 9 δισ. ευρώ «μαύρα» λεφτά, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στην Εφορία.
Να σκεφτεί κανείς ότι μόνο οι 410 της λίστας των εμβασμάτων που έχουν ονοματεπώνυμο και

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ γίνεται ήδη από τον περασμένο Αύγουστο αγώνας δρόμου από 100 εφοριακούς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στις φορολογικές δηλώσεις των 410 φορολογούμενων το αργότερο ως το τέλος του χρόνου - έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 140 από αυτούς. Στη συνέχεια θα κληθούν όλοι και θα τους ανακοινωθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, που εκτιμώνται σε περίπου 350-400 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, περισσότερα χρήματα απ’ όσα ελπίζει να εισπράξει το κράτος από τον φόρο στα αγροτεμάχια και τις στάνες. Τα αδήλωτα εισοδήματα θα φορολογηθούν σύμφωνα με την...
κλίμακα εισοδήματος που ίσχυε τα προηγούμενα 10 χρόνια και τα χρήματα αυτά θα πρέπει να εισπραχθούν το αργότερο σε 12 μήνες. Εάν ένας φορολογούμενος διαπιστώσει ότι αδικείται, τότε προκειμένου να λυθεί η διαφορά εξωδικαστικά μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 70Β του υπουργείου Οικονομικών. Ομως, σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να καταβάλει το 50% του οφειλόμενου φόρου.

διεύθυνση θα μπορούσαν άμεσα -χωρίς να υπολογίζονται πρόστιμα και προσαυξήσεις- να πληρώσουν με την κλίμακα 35% και να προσθέσουν στα έσοδα του κράτους 350 εκατ. άμεσα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Από τους πρώτους ελέγχους, δε, έχει διαπιστωθεί ότι οι 410 πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται από επιφανείς επιχειρηματίες μέχρι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και ανεπάγγελτοι, «κατέθεσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού υπό τον φόβο της χρεοκοπίας της χώρας πάνω από 1 δισ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο, ούτε κινήθηκε η διαδικασία πληρωμής του αναλογούντος φόρου με βάση τις κλίμακες φορολογίας. Και, φυσικά, είναι εντυπωσιακή η υποκρισία κομμάτων και βουλευτών που δείχνουν επιλεκτική ευαισθησία για δεκάδες άλλα ζητήματα, αλλά δεν έχουν πιέσει ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα, προστατεύοντας επί της ουσίας τους φοροφυγάδες. ...
1 δισ. ευρω βρίσκεται στην κατοχή μόλις 410 καταθετών και αποτελεί μέρος        των 9 δισ. που «έφυγαν» την τριετία 2010-2012
Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στους πρώτους 410, το ΚΕΦΟΜΕΠ θα συνεχίσει τους ελέγχους και στους υπόλοιπους πολίτες που κατέθεσαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Από τα συνολικά 9 δισ. ευρώ το κράτος υπολογίζει να εισπράξει περίπου 3 δισ. σε πρόστιμα και φόρους. Αν αυτό δεν αποτελεί άλλον ένα ακόμα ανέφικτο στόχο, τότε υπερκαλύπτεται το πολυσυζητημένο χρηματοδοτικό κενό του 2014 που αποτελεί διελκυστίνδα ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαιώνει μέσω του «ΘΕΜΑτος» ότι ως το τέλος του 2014 θα έχουν καταλογιστεί όλα τα πρόστιμα και οι φόροι, ενώ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή ο έλεγχος των εμβασμάτων εξωτερικού είναι η βασική προτεραιότητα του υπουργείου.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι πολλοί από τους φορολογούμενους που ελέγχονται είναι ανεπάγγελτοι, ενώ ανάμεσα σε αυτούς κάποιοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και συνταξιούχοι! Επίσης, στη λίστα υπάρχουν 4 πρόσωπα που δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση τα τελευταία 10 χρόνια με καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε απόρρητη έκθεση που παρέδωσε στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι πολλοί επίορκοι εφοριακοί έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ κυρία Ιβα Πέτροβα στην έκθεσή της για την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων, η οποία είναι στη διάθεση του «ΘΕΜΑτος», αναφέρει: «Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων που περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων “πόθεν έσχες” των εν λόγω υπαλλήλων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους».
Αλλαξε ο τρόπος ελέγχου
Με αφορμή την πολύμηνη καθυστέρηση στους ελέγχους των εμβασμάτων αδήλωτων χρημάτων στο εξωτερικό, ύστερα από τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα στις Αρχές να εκδίδουν προσωρινό φύλλο ελέγχου μέσα σε λίγες μέρες αντί να περιμένουν τον οριστικό έλεγχο που μπορεί να κρατήσει χρόνια. Ετσι, εφεξής θα συγκρίνονται εμβάσματα και φορολογικές δηλώσεις και εάν υπάρχει σημαντική διαφορά, αυτομάτως θα καταλογίζεται το πρόστιμο και ο επιπλέον φόρος που θα πρέπει να πληρωθεί. Δηλαδή το αδικαιολόγητο ποσό αυτομάτως θα θεωρείται μη δηλωθέν. Στη συνέχεια, αν κριθεί απαραίτητο, θα ελέγχονται και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου (ακίνητη περιουσία, δαπάνες κ.λπ.). «Με τη νέα μεθοδολογία θα προχωρήσουν ταχύτατα οι σχετικοί έλεγχοι», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Εσόδων κ. Θεοχάρης. Ενδεικτική της δυστοκίας του υπουργείου να καταλογίσει πρόστιμα όσον αφορά στα εμβάσματα του εξωτερικού ήταν και η δήλωση του κ. Στουρνάρα στη Βουλή προ ολίγων ημερών, όταν παραδέχτηκε ότι «έχουν ελεγχθεί μόνο 2 πολίτες και έχουν εισπραχθεί πρόστιμα 5 εκατ. ευρώ».
Πώς λειτουργεί η Επιτροπή 70Β
Εάν κάποιος φορολογούμενος διαφωνήσει με τα αποτελέσματα των ελέγχων και τα πρόστιμα, τότε θα μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή 70Β του υπουργείου Οικονομικών. Αυτή θα αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές του 2014 στη θέση της παλαιάς 70Α που καταργείται στις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να καταργήσει την Επιτροπή 70Α καθώς διαπιστώθηκε ότι στην ουσία υπολειτουργούσε αν και υπήρχε υπερπληθώρα υποθέσεων. Για την ακρίβεια, είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 1.000 υποθέσεις, η εκδίκαση των οποίων θα αργούσε αρκετά χρόνια. Η Επιτροπή του άρθρου 70 Α του υπουργείου Οικονομικών είναι αρμόδια για την εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών άνω των 300.000 ευρώ. Στη θέση της θα δημιουργηθεί μια νέα Διεύθυνση, η 70Β, η οποία θα ονομάζεται και Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης.

Η βασική τους διαφορά είναι μία: όσοι προσέφευγαν στην Επιτροπή δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους, ενώ στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης πρέπει να πληρώσουν το 50% των βεβαιωμένων φόρων και προστίμων.
Το πρόβλημα με την Επιτροπή 70Α ήταν ότι οι υποθέσεις εκδικάζονταν με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν συσσωρευτεί υποθέσεις με βεβαιωμένες οφειλές πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν το Δημόσιο να μην εισπράττει χρήματα. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης της 70Α την περασμένη εβδομάδα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθησαν για εξέταση 22 υποθέσεις με βεβαιωμένες οφειλές ύψους 94 εκατ. ευρώ. Από αυτές, μόνο σε δύο υποθέσεις προέκυψε συμβιβασμός (από τα 3 εκατ. ευρώ υπήρξε συμβιβασμός στο 1 εκατ. ευρώ), τέσσερις υποθέσεις πάνε στα δικαστήρια -με άγνωστο ορίζοντα εκδίκασης-, ενώ για τις 16 προέκυψε αναβολή (με τις γνωστές αιτιολογίες του τύπου «έλειπε ο δικηγόρος»...).

Ομως τώρα, με τη δημιουργία της νέας Διεύθυνσης, όποιος θέλει να προσφύγει θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το 50% της συνολικής οφειλής. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει και μια δικλίδα ασφαλείας έτσι ώστε να μην καταλήγουν όλες οι υποθέσεις στη συγκεκριμένη Διεύθυνση - δηλαδή θα γίνεται επανεξέταση από κλιμάκιο εφοριακών, το οποίο θα δίνει μια δεύτερη άποψη. Εάν είναι αρνητική και ο φορολογούμενος επιμένει στην προσφυγή του, τότε θα πληρώνει το 50% της οφειλής. Σημειώνεται ότι ακόμα και για την προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια απαιτείται η πληρωμή του μισού της συνολικής οφειλής.

Το προφίλ των 410 

Οι 92 είναι επιχειρηματίες, μέλη Δ.Σ. επιχειρήσεων και εφοπλιστές, ενώ αρκετοί από αυτούς περιλαμβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης, 19 είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, 14 ανεπάγγελτοι, 9 γιατροί, 6 δικηγόροι, 4 αρχιτέκτονες και μηχανικοί και 2 αθλητές

4 πρόσωπα


με καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση τα τελευταία 10 χρόνια

Τα «μαύρα εμβάσματα»

Κινέζοςμέλος ΕΠΕ, με μερικές χιλιάδες φορολογική δήλωση, έχει καταθέσεις 11,7 εκατ. ευρώ

Συνταξιούχος 
που από το 2004 δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση έχει καταθέσεις 3,7 εκατ. ευρώ

Ιδιωτικός υπάλληλος 
με μικρό μισθό που έχει να παρουσιαστεί στην Εφορία από το 2009 έχει καταθέσεις 700.000 ευρώ

Ανεπάγγελτος 
που δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εδώ και 14 χρόνια έχει καταθέσεις 1,7 εκατ. ευρώ


Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας από… υπαλλήλους της ΕΕ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οι Γερμανοί προετοιμάζουν μεθοδικά το έδαφος ώστε η χώρα μας να υπαχθεί μέσα στην άνοιξη σε νέο καθεστώς Μνημονίου
Απερίγραπτες διαστάσεις έχει προσλάβει πλέον ο εξευτελισμός του κύρους της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο μετά την υπαγωγή της στο ταπεινωτικό καθεστώς του Μνημονίου και την παγκόσμια, όχι μόνο πανευρωπαϊκή, εκστρατεία απαξίωσής της ως παράδειγμα προς αποφυγή. Οι προχθεσινές περιφρονητικές δηλώσεις ενός Αυστριακού υπαλλήλου της ΕΕ τίναξαν στον αέρα την απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να πείσει κάποιους αφελείς ότι δήθεν έχει… «αποκατασταθεί το διεθνές κύρος της χώρας» και έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική της θέση. Δράστης κάποιος Τόμας Βίζερ, επικεφαλής μιας βοηθητικής επιτροπής της Ευρωομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η βοηθητική αυτή επιτροπή ονομάζεται Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) και απλώς προετοιμάζει τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών και στη συνέχεια ελέγχει από νομική και τεχνική σκοπιά τις αποφάσεις του Eurogroup, χωρίς να έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει τίποτα, απλώς να επισημάνει νομοτεχνικές ατέλειες, αν υπάρχουν σε κάποια απόφαση. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, η κυβέρνηση ολόκληρη υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται σκληρά και υπερασπίζονται σθεναρά τα ελληνικά συμφέροντα, βγήκε αυτός ο Βίζερ και δήλωσε ότι βλέπει συμφωνία όχι μέσα στον Νοέμβριο, άντε το πολύ τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη που λέει η κυβέρνηση, αλλά μετά από… τέσσερις πέντε μήνες! Η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα «απέχουν μίλια και δισεκατομμύρια» στις θέσεις τους αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για το 2014, δήλωσε ο Βίζερ. Αποφάσεις θα ληφθούν «μετά τις διακοπές του σκι» πρόσθεσε.
Εκτακτα τα είπε, μόνο που αυτές οι διακοπές για σκι στις οποίες αναφέρθηκε είναι τον… Φεβρουάριο! «Από τεχνοκρατική σκοπιά δεν υπάρχει πρόβλημα οι αποφάσεις να παραπεμφθούν για τον επόμενο χρόνο» διευκρίνισε με αγγελική αθωότητα, «αν και οι ανάγκες σε ρευστότητα κάποια στιγμή θα είναι αισθητές» έσπευσε να προσθέσει με νόημα. Ανοιχτός εκβιασμός δηλαδή με διακριτικό… μαφιόζικο στυλ! «Δεν υπάρχει κινητικότητα και τα σημάδια είναι κακά» διαπίστωσε και εξήγησε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να της δώσουν αυτή την… ανθυποδόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οπότε «απλώς δεν θα υπάρξουν χρήματα»!
Κατά τον Βίζερ, το σημαντικότερο είναι «τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα με την κωλυσιεργία της» εν όψει και του τέλους του Μνημονίου σε περίπου έξι μήνες, υπογράμμισε. Εδώ υπάρχουν δύο τουλάχιστον ζητήματα. Το πρώτο είναι από πού αντλεί το πολιτικό θράσος ο Αυστριακός υπάλληλος της ΕΕ να εκβιάζει την Ελλάδα με έμμεσο τρόπο, να προδιαγράφει πότε θα αποφασίσουν οι υπουργοί της Ευρωζώνης για τη χώρα μας, να αποφασίζει και να ανακοινώνει αυτός αν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει εκπληρώσει ή όχι τα καθήκοντα που της έβαλαν οι άλλοι υπάλληλοι, αυτοί της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που συμμετέχουν στην τρόικα. Σε ό,τι αφορά τον Τύπο, είναι ο εξευτελισμός της Ελλάδας λόγω της υπαγωγής της σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας που του επιτρέπει αυτή τη θρασύτητα. Σε ό,τι αφορά την ουσία, είναι προφανές ότι δρα κατ’ εντολήν των Γερμανών και λέει αυτός τα πράγματα που δεν θέλουν να πουν αυτή την ώρα δημοσίως οι ηγέτες του Βερολίνου.
Το δεύτερο και σοβαρότερο ζήτημα είναι ότι όλη αυτή η μεθόδευση αποσκοπεί στον πειθαναγκασμό της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να υπογράψει την άνοιξη και νέο Μνημόνιο! Οι Γερμανοί το έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θεωρούν πως η Ελλάδα πρέπει να υπαχθεί και σε νέο Μνημόνιο. Θέλουν έτσι να είναι σίγουροι εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει κανένα περιθώριο φιλολαϊκών κινήσεων οποιαδήποτε κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σχηματιστεί ενδεχομένως μελλοντικά. Η κυβέρνηση Σαμαρά υποκρίνεται ότι αντιστέκεται και οι εκπρόσωποι της ΕΕ χρονοτριβούν και πάνε για… σκι επειδή και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει άμεσες ανάγκες ρευστότητας που να αφορούν σε πληρωμές ομολόγων ή δανείων προς ξένους.
Μπορεί έτσι να τη βγάλει μέχρι τον Μάρτιο. Εννοείται ότι στο διάστημα αυτό θα «γδάρει» φορολογικά τους Ελληνες και θα συνεχίσει η κυβέρνηση Σαμαρά να μην πληρώσει τίποτα από όσα χρωστάει το Δημόσιο σε ιδιώτες, ενώ οι τράπεζες δεν θα δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις. Ετσι, την άνοιξη, με την οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας, οι Γερμανοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα… εκλιπαρεί την υπαγωγή της χώρας μας σε νέο Μνημόνιο!

Εθνική προδοσία



Του Δαμιανού Βασιλειάδη
εκπαιδευτικού, συγγραφέα

    «Το έθνος συνέπεσε εν τέλει με το κράτος, όχι γιατί το κράτος διευρύνθηκε, αλλά γιατί το έθνος ακρωτηριάστηκε και συρρικνώθηκε, γιατί αφανίστηκε ή εκτοπίστηκε ο ελληνισμός της Ρωσίας (μετά το 1919), της Μικράς Ασίας (μετά το 1922), των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής (ιδίως μετά το 1945) και την Βόρειο Κύπρο (1974), ενώ σήμερα παρευρισκόμαστε μάρτυρες της αποσύνθεσης και της μαζικής φυγής του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου».

Προφητικά τα λόγια του Παναγιώτη Κονδύλη, όμως δεν ήταν σε θέση να προβλέψει ότι σήμερα δεν είναι το έθνος που συρρικνώνεται στα κρατικά του όρια, αλλά και το κράτος κινδυνεύει (τα σημάδια είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού) να συρρικνωθεί, χάνοντας όχι μόνο την εθνική του ανεξαρτησία, αλλά και ευρισκόμενο στα πρόθυρα του ακρωτηριασμού και του διαμελισμού.

Οι γείτονές μας θέλουν να μας φτάσουν στα σύνορα, πριν τους βαλκανικούς πολέμους. Μάλλον κάπου στην Ελλάδα του 1864 και ακόμη πιο πίσω.
Σκοπιανοί διεκδικούν την Ελληνική Μακεδονία, (μη σας παραξενεύσει το εφιαλτικό σενάριο ενός άλλου «συνωστισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η αποτελεσματική μέθοδος με τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστή).
Αλβανοί εποφθαλμιούν την Ήπειρο (Τσαμουριά κατ’ αυτούς).
Οι Τούρκοι διεκδικούν την Δυτική Θράκη, το μισό Αιγαίο, και την Κύπρο, μη αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.
Και οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και ο Ελληνικός Λαός σε πλήρη αφασία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη παρακμιακή της πορεία από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Και αυτή η παρακμή, μάλλον πρέπει να μιλάμε κυριολεκτικά, για ηθική, πνευματική, πολιτική, οικονομικοκοινωνική και πολιτισμική σήψη, δεν έχει τέλος. Γιατί το παρασιτικό καταναλωτικό μοντέλο της μεταπολίτευσης που εφάρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακολούθησαν όλα τα κόμματα από δεξιά και αριστερά, σύμφωνα με το παράδειγμά του, συνεχίζει να επικρατεί. Δεν έχει αλλάξει τίποτε στην νοοτροπία του Έλληνα στο ζήτημα αυτό.

Ένας νέος εμφύλιος εμφανίστηκε μετά την μεταπολίτευση, με βάση την πολυπολιτισμική νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, την οποία υπηρετούν συνειδητά οι εθνοκάπηλοι της δεξιάς, που πουλούν την Ελλάδα και οι εθνομηδενιστές της Αριστεράς, που λόγω ενός βλακώδους και ανιστόρητου «διεθνισμού», δεν τους ενδιαφέρει αυτό που λέγεται έθνος - κράτος. Όλα παραδομένα στον Μαμωνά του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού.

Συνεπώς η πληθυσμιακή και εδαφική συρρίκνωση της Ελλάδας, που βρίσκεται προ των θυρών, γι’ αυτές τις δύο κατηγορίες, δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν έχει καμία σημασία. Το διακηρύττουν και οι δύο πλευρές με πάμπολλες τοποθετήσεις, τις οποίες εδώ δεν χρειάζεται να τις αναπαράγουμε. Έχουμε αναφερθεί σε άλλα μας κείμενα και αναλύσεις στα σχετικά θέματα και αρκετοί πατριώτες έχουν περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα το φαινόμενο.

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης στο σύνολό του είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, είναι ο κύριος υπεύθυνος αυτής της καταστροφικής πορείας του τόπου. Και τα δεινά δεν φαίνεται, στον εθνικό και κοινωνικό ορίζοντα, να έχουν τέλος. Το αντίθετο μάλιστα. Τα φαινόμενα της παρακμής συνεχίζουν με ακάθεκτο ρυθμό και ένταση. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει τελικά από συρρίκνωση, αλλά από πλήρη αφανισμό ως έθνος και ως λαός. Δεν μας φταίνε οι ξένοι για την κατάντια μας. Το άλλοθι ότι για όλα φταίνε οι ξένοι, μας αποπροσανατολίζει πάντοτε από τις πραγματικές αιτίες και τις δυνατότητες διεξόδου, γιατί μας οδηγεί στην απάθεια.. Πρώτα φταίμε εμείς ως Έλληνες, γιατί εμείς δίνουμε δικαιώματα στους ξένους να μας φέρονται, όπως μας φέρονται, δηλαδή ως υποτελείς ραγιάδες. Η Ελλάδα έγινε αποικία χρέους και προτεκτοράτο της Γερμανίας και των ξένων γενικά από δική μας υπαιτιότητα.

Δεν κουνιέται φύλο.
Πλήρης αφασία.
Η σήψη δημιούργησε και το καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής και έπεται και συνέχεια.


Με βάση αυτά τα δεδομένα μόνο ένα πατριωτικό κίνημα, ναι πατριωτικό κίνημα, είναι σε θέση να ανατρέψει αυτήν την πορεία και δημιουργήσει προϋποθέσεις αναστροφής και ηθικής, πνευματικής και παραγωγικής ανάταξης και ανασυγκρότησης της χώρας. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, λείπει το ιστορικό υποκείμενο της αλλαγής.

Το γρηγορότερο δυνατό πρέπει να δημιουργηθεί ένα Πανεθνικό - Παλλαϊκό Κίνημα για να σωθεί η πατρίδα μας από τον πλήρη αφανισμό, πριν είναι αργά.

Ένα είναι γεγονός: Όσοι υπηρέτησαν με τον ένα ή άλλο τρόπο αυτό το σύστημα της παρασιτικής οικονομίας της αγοράς από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, δεν είναι δυνατόν, θα ήταν παράλογο και να το σκεφτούμε, ότι είναι σε θέση να μας σώσουν.
Πρέπει να το πάρει απόφαση ο Ελληνικός Λαός. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης σάπισε οριστικά και αμετάκλητα. Τελείωσε. Τελεία και παύλα! Οι ψηφοφόροι που ζητούν καταφύγιο, εγκαταλείποντας το ένα κόμμα και προστρέχοντας στο άλλο δεν πρόκειται να σωθούν με τον καιροσκοπισμό τους.

Αν θέλει να σωθεί ο Ελληνικός Λαός, ας αλλάξει ρότα. Με ξόρκια και ευχολόγια, με παθητικότητα και αναλγησία και επίκληση των κομμάτων και της μεταλλαγής των κομμάτων, δεν πρόκειται να προκύψει κανένα θαύμα. Το είπαμε και το ξαναλέμε. Το φαύλο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης τετέλεσται.

Μόνο η ενεργοποίηση των υγειών δυνάμεων του Ελληνικού Λαού μπορούν να αναστρέψουν και αναχαιτίσουν όλη αυτή την επικίνδυνη πορεία, που αφορά βέβαια όλους.

Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος και έχει όλες τις προϋποθέσεις εν δυνάμει, χρειάζεται όμως άλλη εθνική στρατηγική.
Αρκεί να σταματήσουμε την προδοσία!

kostasxan.blogspot.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ksbZinLF

Η φωτογραφία του Κώστα Μήτρογλου που «τρέλανε» τα social media!

Ελλάδα - Ρουμανία 3-1: Πάμε Μουντιάλ [LIVE εξέλιξη]
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του πρωταγωνιστή του χθεσινού αγώνα της Εθνικής μας ομάδας, Κώστα Μήτρογλου, έχοντας ρεκόρ εμφανίσεων σε Facebook και λοιπά κοινωνικά δίκτυα.
Η Εθνική ομάδα με μεγάλο ματς από τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στη... Βραζιλία.
Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Μήτρογλου συνεχίζονται και με τα χρώματα της Εθνικής, καθώς έφτασε αισίως τα 20 γκολ συνολικά από την έναρξη της φετινής περιόδου τόσο με την ερυθρόλευκη όσο και με τη γαλανόλευκη φανέλα!
Δείτε την εικόνα που σαρώνει στα social media...
Η φωτογραφία του Κώστα Μήτρογλου που «τρέλανε» τα social media!

Η Αλίκη των Θαυμάτων – Η Άλις Γκούντγουιν σε νέα μοναδική φωτογράφηση

alice2-570
Το αγαπημένο κορίτσι της Μεγάλης Βρετανίας επιστρέφει στις hot φωτογραφήσεις.
Απουσίασε για λίγο καιρό αλλά δεν μας ξέχασε.
Το περιοδικό ΖΟΟ αποφάσισε να τιμήσει στο εξώφυλλο του ακόμη μια φορά της Άλις Γκούντγουιν, που μας συστήνεται για ακόμη μια φορά.
Τα μαύρα εσώρουχα είναι ότι πρέπει για να θυμηθούμε τους λόγους που τη λατρεύουμε.

Carne asada: Η απόλυτη συνταγή για tacos

tacos-syntagi-570.jpg
Τα tacos αποτελούν από τις πιο αγαπημένες επιλογές για ορεκτικό. Συνδυάζουν το λαχταριστό κρέας με γευστικές σάλτσες ντομάτας, πιπεριάς και γουακαμόλε.
Όπως θα γνωρίζετε υπάρχουν πολλά είδη tacos. Τα tacos είναι πολύ εύκολο να τα βρει κανείς στο σουπερμάρκετ ενώ πριν το σερβίρισμα μπορείτε να τα ζεστάνετε λίγο είτε μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων είτε ένα - ένα στο τηγάνι, στον ατμό.
Εμείς εδώ σας παρουσιάζουμε τη γευστική συνταγή για carne asada.
Τι θα χρειαστείτε:
1 μοσχαρίσια μπριζόλα φιλέτο
Χυμό από δύο λεμόνια
6 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι
Τι πρέπει να κάνετε:
1. Σε μία μεγάλη αεροστεγή πλαστική σακούλα, αναμείξτε το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο και το αλάτη. Προσθέστε τη μοσχαρίσια μπριζόλα και μαρινάρετε το κρέας. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως και 3 ώρες.
2. Προθερμάνετε το grill ή το τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία – θα πρέπει να είσαστε σε θέση να κρατήσετε το χέρι σας πάνω από αυτό για όχι περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το κρέας από το μείγμα και στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί. Λαδώστε ελαφρά την καυτή σχάρα και προσθέστε το κρέας. Μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να είναι όμορφα ψημένο, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
3. Κόβετε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Είναι αρκετό για 12 tacos.
Συνδυάστε το είτε με καυτερή σάλτσα πιπεριάς είτε με γλυκόξυνη.
Καλή όρεξη!

17 Νοέμβριος 2013, ο “Κοσμάκης” γιορτάζει τα ΤΑΝΚΣ που έγιναν ΜΑΤ!



Σε μία αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού μία λέξη γλίστρησε από το νου στη γλώσσα και μαρτύρησε τι σημαίνουν γι’ αυτόν οι πολίτες αυτής της χώρας, ο λαός (λας, λαάς) που είναι η ψυχή της! Με το σώμα γερμένο και σκυμμένο, το βλέμμα χαμηλό και κατευθυνόμενο προς τα έδρανα και μειδίαμα μειλίχιο και ειρωνικό απευθύνεται στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «Ο κοσμάκης δεν σας ακολουθεί…»!
Ο «κοσμάκης» εξαθλιωμένος και εξανδραποδισμένος και χειροπόδαρα δεμένος με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διατάγματα και άλλα… οδεύει στον αφανισμό διότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του με όσους βουλευτές την στηρίζουν, «εργάζονται» πολύ και απεργάζονται τη «σωτηρία» της χώρας και επιπλέον απαξιώνουν και ειρωνεύονται! Οι υπουργοί νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον «κοσμάκη». Από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση περιμένοντας την «κατάλληλη στιγμή» μεταμορφώνεται σε κόμμα ίδιο με τη συμπολίτευση! Οι διάλογοι μέσα στη Βουλή προκαλούν κλαυσίγελο που μεταστρέφεται σε αποστροφή και θυμό του «κοσμάκη»!
Ο θυμός (θυμικό) είναι υγεία και μόνο όταν ξεφεύγει από τον έλεγχο του νου γίνεται οργή.
Όταν οι μεν «σώσουν» τη χώρα για να μας ξαναχώσουν περιχαρείς σε ένα νέο κύκλο των «αγορών» και οι δε πετύχουν την «κατάλληλη στιγμή», ο «κοσμάκης»  δηλαδή εμείς οι Έλληνες πολίτες δεν θα είμαστε εδώ! Και επειδή δεν είναι και τόσο δύσκολο οι ευφυΐες τους να το καταλάβουν πιστεύω ότι το επιδιώκουν!
Το μόνο που μένει ν’ ακούσουμε είναι ότι τους Γερμανούς εμείς τους φωνάξαμε το ’40 να μας «σώσουν»!
Τώρα που τα ΜΑΤ αντικατέστησαν τα ΤΑΝΚΣ, τα χημικά και κάθε είδους ψεκασμοί τις σφαίρες, τώρα το μόνο που απέμεινε στη Βουλή είναι να μην μας κοροϊδεύει με τον «Μανωλιό που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» και ν’ αρχίσουν τα Δημοψηφίσματα για ΟΛΑ τα θέματα, ένα προς ένα και όχι μέσω διαδικτύου αλλά με χαρτάκια που καταμετρούνται και ελέγχονται!
Μόνο με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ θα πείσουν τον «κοσμάκη»!
Και ας τολμήσει κάποιος να πει ότι το απαγορεύει η Δανειακή Συμφωνία, ας το πει τέλος πάντων!



 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2kscb026J

Δύο τέλη ακινήτων. Δηλαδή το τέλος των ακινήτων και το δικό τους! Όσκαρ ανοησίας και πρόκλησης!

του Στρατή Μαζίδη
“Ας πέσει η κυβέρνηση”, “ας πάει στην ευχή της Παναγίας” και άλλα τέτοια όμορφα δήλωναν “αντάρτες” βουλευτές τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Τα παληκάρια που εκλέγονται στην περιφέρεια φοβήθηκαν για την εκλογική τους πελατεία. Αυτή που τάιζαν τόσα χρόνια με τις επιδοτήσεις.
Και βρήκαν τη μαγική λύση. Για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες, ας πληρώσουν τα κορόιδα των αστικών κέντρων που θα λάβουν δύο ραβασάκια, ένα για τον ΕΝΦΑ και ένα για τον ΦΜΑΠ.
Έτυχε πχ να αγοράσεις σπίτι στο Χολαργό, να σου έγραψαν οι γονείς σου το πατρικό στο Γαλάτσι; Τότε είσαι μεγαλοτσιφλικάς (και μεγαλομαλάκας να συμπληρώσουμε) και θα πληρώσεις.
Αλήθεια οι βουλευτές των αστικών κέντρων πως και δεν εξανίστανται; Αλλώστε η πλειοψηφία των βουλευτών εκεί εκλέγεται. Μόνο η Β’ Αθήνας να στιλώσει τα πόδια της και θα έχουμε νέα ράβε ξήλωνε.
Αν λοιπόν εμπίπτεις στις παραπάνω προϋποθέσεις έχεις ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και πρέπει να πληρώσεις. Το ότι μπορεί ταυτόχρονα να είσαι πια άνεργος ή να σου δίνει η δουλειά ένα χαρτζιλίκι όποτε θέλει ο εργοδότης, δεν έχει σημασία.
Αντιγράφω από το πρώτο θέμα:
Ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητα συνολικής αξίας από  300.000 ή 350.000 ευρώ και άνω θα πληρώνουν φόρο και για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, πέραν του φόρου που αναλογεί μεμονωμένα για κάθε ακίνητο. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πληρώσουν 400-500 εκατ. ευρώ επιπλέον, για να μην αλλάξει ο εισπρακτικός στόχος των 2,9 δισ. ευρώ. 
Εκτιμώ ότι οδηγούμαστε σε θανάσιμο πλήγμα στην αγορά ακινήτων και ειλικρινά αδυνατώ να φανταστώ που θα οδηγηθούν οι τιμές. Π.χ. στη Λέλας Καραγιάννη σε όροφο, 80τμ, € 40.000,00. Και πάλι δεν το ακουμπά κανείς. Στην Κέα μαζί με ένα σπίτι στην Ιουλίδα, χαρίζεται και Land Rover. Να δούμε τώρα τι άλλη προσφορά θα βγει.
Πάντως σε αυτή τη χώρα η ανοησία πάει σύννεφο. Για ένα άδικο φόρο στο σύνολό του, διαμαρτύνται οι μεν για την πελατεία τους και φορτώνουν επιπρόσθετο βάρος στους κατοίκους των αστικών κέντρων που αυτοί, αν θέλετε, δεν έχουν ούτε ένα περιβόλι ή μια κότα να κάνει 5 αυγά να φάνε.
Τελειώνουν την κοινωνία για να σώσουν τον κομματικό διορισμένο στρατό τους!
Είστε άχρηστοι, ανίκανοι, ανόητοι και επικίνδυνοι. Πάρτε το χαμπάρι και σηκωθείτε να φύγετε.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2kscPgmbV

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΠΤΡΟΠΑΙΑ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι ΓεωργιάδηΕνώ το σχέδιο διάλυσης του ΕΟΠΥΥ μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις απολύσεις και την ένταξη στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα να αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους και γιατρούς του Οργανισμού και μονάδες υγείας να κλείνουν, με μια τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέτει σε ομηρία την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα.

Μέσα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης» περιέχεται τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στόχος της τροπολογίας είναι, όπως αναφέρεται στο κείμενο, ο «περαιτέρω εξορθολογισμός και η μείωση των δαπανών των φαρμάκων». «Καθιερώνεται εκ νέου ως τιμή αναφοράς για τα φάρμακα υπό καθεστώς προστασίας ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών της ΕΕ. Επιβάλλεται μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας, μείωση στο 50% της τελευταίας τιμής ή ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ εφόσον αυτός είναι χαμηλότερος του 50%, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο σε μείωση της τιμής κάτω και από το 50% της τελευταίας τιμής. Ορίζεται ως η μέγιστη τιμή των γενοσήμων φαρμάκων στο 65% του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς και σε περίπτωση περισσοτέρων γενοσήμων καθιερώνεται η δυναμική τιμολόγηση».
Όπως τονίζεται οι μέγιστες τιμές πρέπει να αναθεωρούνται τακτικά προς τα κάτω, κάθε φορά που εκδίδεται νέο δελτίο τιμών.
Συνέπεια όλων αυτών είναι να δημιουργηθούν σύντομα δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως παράγοντες των φαρμακευτικών εταιρειών, θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα η ελληνική παραγωγή φαρμάκων και οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες θα αποσύρουν τα σκευάσματά τους.
Ταυτόχρονα, από τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων πολύ αμφίβολο είναι αν θα ωφεληθούν οι τσέπες των ασθενών, πολλοί από τους οποίους ήδη σταματούν ή αραιώνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους, αφού ως γνωστό αποζημιώνεται πλέον μόνο το πιο φθηνό γενόσημο, με βάση τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας. Για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, σε άλλο σημείο της τροπολογίας τονίζεται η «πλήρης εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά την συνταγογράφηση με βάση τηνδραστική ουσία». Δηλαδή, ο υπουργός Υγείας γύρισε την πλάτη και στις εκκλήσεις των ιατρικών ενώσεων της χώρας, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και καιρό για τις «ανθρωποκτόνες» συνέπειες του μέτρου που εισήγαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνεχίζει να διατηρεί σε ισχύ οΆδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις όλων των φορέων της αλυσίδας φαρμάκων, των εκπροσώπων ιατρικών ενώσεων και συλλόγων ασθενών, και απέδειξε για μία ακόμα φορά την πίστη του στις απαιτήσεις της τρόικα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο δημιουργίας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας, με την επιχειρηματικότητα να παραπαίει, αντί να στηρίζεται η ανάπτυξη και τόνωση της καινοτομίας και τεχνογνωσίας, οδηγείται στην καταστροφή η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που επί δεκαετίες συνέβαλλε σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, προσέφερε χιλιάδες θέσεις εργασίας και προμήθευε τους Έλληνες ασθενείς με ποιοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα.
Η φαρμακευτική περίθαλψη φαίνεται πως παραδίδεται ολοκληρωτικά σε πολυεθνικές φθηνών γενόσημων, κατ' απαίτηση των δανειστών, παρά τις τόσες αποδεδειγμένες περιπτώσεις σκευασμάτων αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδεικνύεται τελικά ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για εφαρμόσει τα εξοντωτικά μέτρα των απάνθρωπων τροϊκανών, μέσου του ενταφιασμού της δημόσιας υγείας.


Γιγαντιαία επιχείρηση ιαπωνικών δυνάμεων για την άμεση βοήθεια των πληγέντων στις Φιλιππίνες

iaponia-philippines-570
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση αρωγής που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ στο εξωτερικό οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας.
Η Ιαπωνία θα κινητοποιήσει σχεδόν 1.200 στρατιώτες, τρία πολεμικά σκάφη, 10 αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής στις Φιλιππίνες μετά τις καταστροφές που υπέστη η χώρα από τον ισχυρό τυφώνα Χαϊγιάν.
Περίπου 1.170 μέλη των ιαπωνικών δυνάμεων θα παράσχουν ιατρική υποστήριξη, υπηρεσίες καραντίνας και υπηρεσίες μεταφοράς εξοπλισμού στις πληγείσες περιοχές, ενώ δέκα άλλοι θα έχουν ως βάση τη Μανίλα για να συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης με τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες.
Στα αεροπλάνα που θα στείλει η Ιαπωνία περιλαμβάνονται επτά μεταγωγικά C-130H, δύο αεροπλάνα μεταφοράς καυσίμων KC-767 και ένα αεροπλάνο υποστήριξης πολλαπλών χρήσεων U-4.
Η Ιαπωνία είχε αρχικά στείλει την Τρίτη 50 στρατιωτικούς στο πλαίσιο μιας πρώτης βοήθειας σε γιατρούς και είχε πραγματοποιήσει επιχειρήσεις μεταφοράς πριν ανακοινώσει την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να στείλει μέχρι 1.000 στρατιώτες στις Φιλιππίνες.
Είναι η πρώτη φορά που Ιάπωνες στρατιώτες πατούν και πάλι το νησί Λέιτε, ένα από τα μεγαλύτερα πεδία μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κατά την αντεπίθεση στον Ειρηνικό των αμερικανικών δυνάμεων το 1944.
Η βοήθεια προς τις Φιλιππίνες θα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση αρωγής που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ στο εξωτερικό οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, παρόλο που είχαν ήδη συμβάλει στις προσπάθειες σε προηγούμενες καταστροφές στην Ασία, όπως το Τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό.

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο [εικόνες, βίντεο & pdf]

antitromokratiki-neo-irakleio-purobolismoi-xrusi-augi
Την ανάληψη ευθύνης για την εν ψυχρώ διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο φαίνεται πως αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις».
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα άγνωστοι τηλεφώνησαν στο zougla.gr και αποκάλυψαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις δολοφονίες του Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη της 1ης Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι το χτύπημα έγινε «σε αντίποινα για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι».
Αποκάλυψαν ωστόσο πως έχουν αφήσει το κείμενο της προκήρυξης για την ανάληψη της ευθύνης στην πύλη του σκοπευτηρίου της Καισαριανής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική έχει στα χέρια της το περιεχόμενο της σακούλας που τοποθετήθηκε στην πύλη του μνημείου πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και εξετάζει τη γνησιότητα της προκήρυξης ενώ τα άτομα που τα παρέλαβαν καταθέτουν.
Διαβάστε και πάλι το κείμενο της προκήρυξης ΕΔΩ

Πολυτεχνείο 73 - Πρώτες μέρες - έγχρωμο σπάνιο βίντεο

Πολυτεχνείο - 17 Νοέμβρη...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρόκληση για βαθειά τομή στο πρότυπο εξουσίας και ανάπτυξης της χώρας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Σερρών

Σέρρες, 16  Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: "Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρόκληση για βαθειά τομή στο πρότυπο εξουσίας και ανάπτυξης της χώρας"

Μήνυμα βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη για την επέτειο της εξέγερσης του Νοεμβρίου 1973
Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ως πράξη αυθόρμητης αντίστασης στη δικτατορία, καθιστά το ζοφερό σκηνικό της κρίσης που περνάμε ακόμη πιο επώδυνο. Επέτειοι, όπως αυτή, που δίνουν έκφραση και νόημα στη συλλογική πολιτική εμπειρία, προτρέπουν, με τη συμβολική τους ισχύ, σε μια άλλη θεώρηση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της πολιτικής. Μας προτρέπουν να ξαναδούμε το δημοκρατικό πολίτευμα όχι ως οργάνωση κατά περίσταση μικρών η μεγάλων συμφερόντων, αλλά ως δυναμική διαδικασία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Γιατί αν κάτι απομένει ακόμη από τη φθορά κα τον ευτελισμό σε παράτες και μεγαληγορίες της μεγαλειώδους εξέγερσης του Νοεμβρίου 1973, είναι το αίτημα η ισχύς και η αποτελεσματικότητα της πολιτικής να περνά από τη δοκιμασία της μεγάλης κύρωσης που είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση της.
Είναι λανθασμένη η εκτίμηση που θεωρεί πως η σημερινή κρίση είναι αποτέλεσμα της ακύρωσης των πολιτικών προταγμάτων και της διάψευσης των ελπίδων μιας γενιάς. Η διέξοδος στο ασφυκτικό κοινωνικό πλέγμα που επέβαλλε η τυραννική δικτατορία απαιτούσε βαθειά τομή στο πρότυπο εξουσίας και ανάπτυξης της χώρας. Κι αν οι αγώνες κατά της δικτατορίας απέφεραν λύση στο πολιτειακό ζήτημα με την οριστική κατάργηση της μοναρχίας και την ολοκληρωτική κατίσχυση της πολιτικής και του κοινοβουλευτισμού έναντι του στρατού, η μεταπολιτευτική περίοδος παρά την ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών δεν κατόρθωσε να μετασχηματισθεί σε στρατηγική τομής απέναντι στη δομή του αναπτυξιακού μοντέλου  της μετεμφυλιακής εξουσίας.  

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνιστά πρόκληση για τη συγκρότηση ενός άφθαρτου, ριζοσπαστικού και ιστορικά απενοχοποιημένου φορέα  της κεντροαριστεράς που θα μετουσιώσει σε πράξη την αλλαγή του αναπτυξιακού και διοικητικού προτύπου της χώρας. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να πορευθούμε σε μια κοινωνία όπου πολιτική προτεραιότητα θα είναι η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η προοπτική ελπίδας για τον τόπο.

Έφθασε το πρωτοσέλιδο από Το ΧΩΝΙ της 17ης Νοεμβρίου!

Τι θα γίνει με τις συντάξεις! Μελέτη - βόμβα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Στο ΧΩΝΙ  αυτήν την Κυριακή

Πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας μια τόσο μεγάλη έρευνα για  τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Μόνο Στο ΧΩΝΙ αυτήν την  Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Το ΧΩΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ  ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ >>>
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/8285-ti-tha-ginei-me-tis-sintakseis-meleti-bomba-apokleistika-sto-xoni-aitin-tin-kiriaki