ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Γιατί τα παιδιά πρέπει να αθλούνται

Η ψυχολογική υγεία είναι ίσως η μεγαλύτερη προσφορά του αθλητισμού στα παιδιά καθώς το παιδί με τη σωστή αυτοεκτίμηση παίρνει αποφάσεις και... είναι πιο υπεύθυνο για τις πράξεις του. Τοποθετεί ρεαλιστικούς στόχους, στους οποίους μπορεί να πετύχει και προσπαθεί να ζει με το στυλ "μπορώ να το κάνω".

Αυτό το σύστημα πίστης δεν υπάρχει μόνον εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε σχετική μελέτη του ο Ζήσης Παπανικολάου, διδάκτωρ-ερευνητής Αθλητικών Επιστημών Πανεπιστημίου Temple των ΗΠΑ και αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Παπανικολάου ερευνά τα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών στον αθλητισμό και, όπως διαπιστώνει, τα παιδιά, με τη συμμετοχή τους στα σπορ, ικανοποιούν βασικές ανάγκες τους.

"Η πιο σπουδαία ωφέλεια είναι η εσωτερική ικανοποίηση που νιώθουν τα παιδιά. Μια έμμεση ωφέλεια των νεαρών μαθητών-αθλητών είναι η ανάπτυξη των επιδεξιοτήτων, που έχουν σχέση με την κοινωνική ανάπτυξη και προσαρμογή. Ίσως τα πιο βασικά οφέλη των παιδιών είναι η υγιεινή σωματική και κινητική ανάπτυξη. Η τακτική αθλητική προπόνηση βοηθάει τα παιδιά, να αναπτύξουν τα σπουδαιότερα φυσικά συστήματα του σώματος (καρδιοαναπνευστικό σύστημα, δυνατούς μύες και οστά)" υπογραμμίζει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η προπόνηση των παιδιών, ωστόσο, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπανικολάου, απαιτεί καλή οργάνωση, σχεδιασμό και προγραμματισμό από ειδικούς επιστήμονες (προπονητής, γυμναστής, αθλητίατρος, αθλητικός ψυχολόγος, σχολικός ψυχολόγος, προπονησιολόγος, εργοφυσιολόγος, κινησιολόγος, κ.λπ.).

Ο προπονητής θα πρέπει να κάνει το παιδί να αγαπήσει τα σπορ και να προσπαθεί,σύμφωνα με τις δυνάμεις του, να απολαμβάνει τη χαρά του παιχνιδιού, αφού είναι γενικά αποδεκτό ότι η κίνηση και το παιχνίδι αποτελούν απαραίτητες φυσικές εκδηλώσεις των παιδιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έρευνες στην Αμερική έδειξαν ότι τα παιδιά συμμετείχαν στα σπορ από ευχαρίστηση και στην ανάπτυξη των αθλητικών τους ικανοτήτων και της φυσικής τους κατάστασης.

Η συμμετοχή τους στον αθλητισμό επιδρά θετικά μόνο όταν οι προπονήσεις έχουν τη μορφή "λειτουργικού, σχολικού-ψυχολογικού περιβάλλοντος". Ο προπονητής ενισχύει τη φιλία, την ψυχαγωγία, το συνεχές ενδιαφέρον, την επιτυχία, τη σωστή συμπεριφορά, τις ηγετικές ικανότητες, το φίλαθλο πνεύμα και αποφεύγει την ψυχολογική πίεση και το στρες.

Πιο αναλυτικά, με βάση τις δικές του μελέτες, ο κ. Παπανικολάου σημειώνει ότι, η "σωστή" συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό είναι θέμα αποκλειστικά του πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής και του διπλωματούχου προπονητή.

Η επιστημονική, συστηματική προσέγγιση στον σχεδιασμό του προπονητικού προγράμματος, η καλλιέργεια ηθικών αξιών και η σωστή φιλοσοφία, αποτελούν απαραίτητες αρχές της προπόνησης-διδασκαλίας των νεαρών αθλητών. Από την άλλη, διευκρινίζει, η ικανότητα μάθησης κι απόδοσης αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου.

Οι αθλητές δεν μαθαίνουν όλοι το ίδιο και δεν αποδίδουν όλοι στον ίδιο βαθμό.

Το ιδανικό επίπεδο μάθησης, απόδοσης και ψυχικής διάθεσης έχει σχέση με την ποικιλία του προγράμματος, τα νέα ψυχολογικά ερεθίσματα, το ενδιαφέρον, τη θετική ενίσχυση, το πρόγραμμα της παρακίνησης, τους ρεαλιστικούς στόχους και τέλος, τη σωστή συμπεριφορά του προπονητή. Κάθε μαθητής-αθλητής είναι ξεχωριστή προσωπικότητα, με χαρακτηριστικά (γνωρίσματα), τα οποία ο προπονητής-γυμναστής πρέπει να γνωρίζει.

Η αθλητική ψυχολογία βοηθάει τον προπονητή να οργανώσει καλύτερα τις προπονήσεις και σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ομάδας. Προτείνει ακόμη τρόπους, ιδέες και δραστηριότητες για το "ψυχολογικό" ανέβασμα» της προπόνησης.

Καθοριστικός είναι και ο ρόλος των γονιών στην συμμετοχή των παιδιών τους στα αθλητικά προγράμματα. Οι γονείς, εξηγεί ο κ. Παπανικολάου, πρέπει να γνωρίζουν, ότι η δική τους υποστήριξη, η αγάπη και ο σεβασμός βοηθούν τα παιδιά να παραμείνουν στο χώρο του αθλητισμού. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, ώστε η αθλητική συμμετοχή να γίνει "συνήθεια ζωής".

Ο στόχος των γονέων πρέπει να είναι η άθληση των παιδιών τους για πάντα, καταλήγει ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στρατηγικές πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) είναι ο 4ος σε συχνότητα καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο και η 2η αιτία θανάτου ανάμεσα σε όλους τους καρκίνους. Η πρόληψη του ΚΠΕ μπορεί να είναι είτε πρωτογενής (αφορά την αναζήτηση και αντιμετώπηση των περιβαλλοντικών παραγόντων που σχετίζονται με τη νόσο) είτε δευτερογενής. Η δευτερογενής πρόληψη αφορά τον έλεγχο (screening) του πληθυσμού για ΚΠΕ, δηλαδή την προσπάθεια ανεύρεσης της νόσου σε ασυμπτωματικά άτομα και επικεντρώνεται στην ανίχνευση και ενδοσκοπική αφαίρεση πολυπόδων, οι οποίοι αποτελούν προκαρκινικές βλάβες.

Πρωτογενής πρόληψη

Διάφοροι παράγοντες με πιθανή θετική ή αρνητική συσχέτιση με τον κίνδυνο εμφάνισης ΚΠΕ έχουν μελετηθεί:

Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ΚΠΕ, ενώ η κατανάλωση κοτόπουλου και ψάριων φαίνεται να έχει προστατευτική δράση
Δίαιτα πλούσια σε ζωικό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο ΚΠΕ, ενώ η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυτικών ίνων τον μειώνει
Η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η κατάχρηση οινοπνευματωδών και η απουσία φυσικής άσκησης και δραστηριότητας συνδέονται θετικά με την ανάπτυξη ΚΠΕ
Η ασπιρίνη, το ασβέστιο, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, η ορμονική θεραπεία αποκατάστασης και οι αντιοξειδωτικές ουσίες με κυριώτερη την βιταμίνη C φαίνεται να προστατεύουν από τον ΚΠΕ.

Με γνώμονα τα παραπάνω είναι εμφανές πως κάθε στρατηγική πρωτογενούς πρόληψης του ΚΠΕ, περιλαμβάνει την ενημέρωση του πληθυσμού για κατανόηση των κατάλληλων διαιτητικών συνηθειών.

Δευτερογενής πρόληψη

Καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη της νόσου φαίνεται πως αποτελεί η πρώιμη διάγνωση, αφού αρχώμενη νόσος θεωρείται ακόμη και ιάσιμη καθώς σχετίζεται με 5ετή επιβίωση μεγαλύτερη του 90%.

Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΚΠΕ ανπτύσονται σε έδαφος αδενωματώδους πολύποδα και η πορεία εξέλιξης και εξαλλαγής του πολύποδα (μετάπτωση από καλοήθη σε κακοήθη) διαρκεί πάνω από 10 έτη. Υπάρχουν πολύποδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξαλλαγής. Τέτοια στοιχεία είναι: αδενωματώδεις πολύποδες με διάμετρο >1εκ., με υψηλόβαθμη δυσπλασία ή με έντονο το λαχνωτό στοιχείο (ιστολογική διάγνωση). Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι συχνότερα σε ασθενείς με ηλικία άνω των 50 ετών.

Στις μέρες μας ο έλεγχος του γενικού πληθυσμού για ΚΠΕ μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους: δοκιμασίες κοπράνων (που ανιχνεύουν αιμοσφαιρίνη ή DNA κυττάρων που αποπίπτουν), η κολονοσκόπηση, ο βαριούχος υποκλυσμός και η εικονική κολονοσκόπηση. Από τις μεθόδους αυτές η κολονοσκόπηση αποτελεί την προτεινόμενη μέθοδο ελέγχου καθώς επιτρέπει την ανίχνευση των πολυπόδων, την ιστολογική επιβεβαίωση του ΚΠΕ και την ενδοσκοπική θεραπεία των πολυπόδων.

Στον ασυμπτωματικό γενικό πληθυσμὀ η σύσταση για διένεργεια κολονοσκόπησης για την πρώιμη διάγνωση ΚΠΕ και αδενωματωδών πολυπόδων ξεκινά από την ηλικία των 50 ετών. Η μετέπειτα παρακολούθηση θα γίνει με βάση το αποτέλεσμα αυτής της κολονοσκόπησης και εξατομικεύεται.

Σε ασθενείς με συμπτώματα συναγερμού (πρόσφατης έναρξης δυσκοιλιότητα ή διάρροια, αναιμία, παρουσία άιματος στα κόπρανα, απώλεια αίματος, αναιμία) η σύσταση είναι για άμεση κολονοσκόπηση.

Σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση ΚΠΕ (θετικό οικογενειακό ιστορικό πολυπόδων ή ΚΠΕ, σύνδρομα πολυποδιάσεως, ιστορικό ελκώδους κολίτιδας ή ν. Crohn) η σύσταση για τον χρόνο έναρξης της επιτήρησης εξατομικεύεται και θα πρέπει να μιλήσετε με τον γαστρεντερολόγο σας για τον χρόνο διενέργειας της κολονοσκόπησης.

Επειδή ο ΚΠΕ εξελίσσεται αργά και υπάρχουν προκαρκινικές βλάβες που μπορούν εγκαίρως να αντιμετωπιστούν με επιτυχία «το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί».

Βρείτε τα τέρατα της φωτογραφίας


Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να εντοπιστούν τα τέρατα της φωτογραφίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά!
Βρείτε τα τέρατα της φωτογραφίας - Φωτογραφία 2Tromaktiko

Γιατί ρε Κώστα τον γράφεις στα @ρχίδι@ σου τον εθνικό μας Ύμνο; [video]

O κακός χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες από την ομολογουμένως απαράδεκτη..."στάση" την ώρα του εθνικού μας Ύμνου από τον Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι της Παρασκευής με τη Ρουμανία. Δείτε το βίντεο όπως το έδειξαν οι κάμερες, αλλά και ένα ερασιτεχνικό μέσα από το γήπεδο, για τη στάση που κράτησε ο "πιστολέρο" την ώρα του εθνικού μας Ύμνου...


Έκτακτο δελτίο καιρικής επιδείνωσης - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο καιρικής επιδείνωσης - Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που κάνει αναφορά για ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Συμφώνα με την ΕΜΥ από σήμερα, Σάββατο 23/11/13, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στη Δυτική Πελοπόννησο και από αργά το βράδυ και στην Ανατολική Πελοπόννησο.
Αύριο, Κυριακή 24/11/2013, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1000 μέτρα). Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που πιθανόν να είναι ισχυρές αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Τη Δεύτερα, 25/11/2013, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στο Ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάνησα (μέχρι αργά το βράδυ). Ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (περίπου 600 με 700 μέτρα).
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη, 26/11/13, σε όλη τη χώρα από Βορά προς Νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας χώρας.

Δραματικές ώρες στη Ρόδο για τις οικογένειες των αγνοουμένων

Δραματικές ώρες στη Ρόδο για τις οικογένειες των αγνοουμένων
Διαστάσεις ανείπωτης τραγωδίας λαμβάνει η κατάσταση στη Ρόδο.
Σύγχυση πληροφοριών επικρατεί για τον αριθμό των νεκρών νεκρούς και των αγνοούμενων που άφησαν πίσω τους οι κασταστροφικές πλημμύρες.

Μαρτυρίες ακόμα και μέσα από τα συνεργεία διάσωσης αναφέρουν ότι βρέθηκε τρίτος νεκρός . Άλλες μαρτυρίες οικείων αναφέρουν ότι καλούνται συγγενείς για αναγνώριση,σύμφωνα με το rodosreport.gr.
Την ίδια ώρα έχει προστεθεί ένας ακόμα αγνοούμενος, ο άνδρας της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στην Παστίδα εχθές το βράδυ και αναγνωρίστηκε πριν λίγη ώρα όταν βρέθηκε η ταυτότητα της.
maketa
Δύο γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και πνίγηκαν.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα,λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ, όπως είπε, από το 1985 είχε να σημειωθεί ανάλογη καταστροφή
Στο νησί μετέβη ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και η Γενική Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ στη Ρόδο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά.
Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακεί όσοι πολίτες αντιληφθούν ότι αγνοείται κάποιο οικείο τους πρόσωπο να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές στα τηλέφωνα 100, 199 και 112.


Read more: http://www.newsbomb.gr/

Όσα δεν γνωρίζετε για τον ανδρικό αυνανισμό

Αν και οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τον αυνανισμό, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν άγνωστες πληροφορίες που μπορεί να τους προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη...


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

Πρώτα απ’ όλα, ερευνητικά δεδομένα καταρρίπτουν το μύθο που θέλει την πρακτική του αυνανισμού να έχει τα ίδια οφέλη με τη σεξουαλική πράξη. Ενώ η συνουσία έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους άνδρες, αφού, μεταξύ άλλων, προστατεύει την καρδιά και τον προστάτη, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και μειώνει την αίσθηση του πόνου, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και με τον αυνανισμό. Κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί ο οργανισμός ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο όταν η εκσπερμάτιση επιτυγχάνεται μέσω της σεξουαλικής πράξης και όταν επιτυγχάνεται μέσω του αυνανισμού. Έχει βρεθεί όμως, ότι ακόμα και η σύσταση του σπέρματος είναι διαφορετική στις δύο περιπτώσεις.

Στη συνέχεια οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο αυνανισμός δεν είναι μια σεξουαλική πρακτική χωρίς κινδύνους, όπως πολλοί νομίζουν. Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει  ο  κίνδυνος μετάδοσης κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, αλλά υπάρχουν μικρότεροι κίνδυνοι όπως είναι για παράδειγμα, οι κίνδυνοι μικροτραυματισμού, ή μικροερεθισμού του δέρματος του πέους. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν η πρακτική γίνει με έντονο, σχεδόν βίαιο τρόπο είναι πιθανό να προκληθεί κάταγμα πέους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση κατά την οποία το πέος διογκώνεται και παίρνει ένα μωβ χρώμα. Οι περισσότεροι άνδρες με κάταγμα πέους υπόκεινται σε χειρουργική διόρθωση.

Στο ερώτημα περί φυσιολογικού αυνανισμού, οι ειδικοί απαντούν ότι το ζήτημα δεν έγκειται στον αριθμό των φορών που κάποιος αυτοϊκανοποιείται, αλλά στο εάν τελικά η πρακτική αυτή είναι, ή όχι, μέρος μιας υγιούς, ικανοποιητικής ζωής. Εάν για παράδειγμα, ο αυνανισμός γίνεται αιτία για να χάσει κανείς τη δουλειά του, ή να παραμελήσει τη σεξουαλική του σύντροφο, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν θεραπευτή σεξουαλικών διαταραχών. Ο καταναγκαστικός αυνανισμός άλλωστε,  έχει τον ίδιο χαρακτήρα με οποιαδήποτε συμπεριφορά καταναγκαστικού τύπου που δυσχεραίνει τη ζωή ενός ατόμου.

Ακόμα ένα μύθος που καταρρίπτεται είναι αυτός που υποστηρίζει ότι ο αυνανισμός λειτουργεί ως σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι άνδρες αυνανίζονται έτσι κι αλλιώς, είτε είναι μόνοι τους, είτε βρίσκονται σε μια μη ικανοποιητική σχέση, είτε βρίσκονται σε μια εξαιρετική σχέση. Είναι μια πρακτική που υιοθετούν άσχετα με τις σεξουαλικές συντρόφους. Για πολλούς άλλωστε δεν συνιστά μια αμιγώς σεξουαλική πρακτική, αλλά έναν τρόπο χαλάρωσης και ανακούφισης από το στρες.

Τέλος, οι ειδικοί συμφωνούν πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή του άνδρα από τη στιγμή που με τον τρόπο αυτό οι άνδρες μαθαίνουν τι τους αρέσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως εάν ο αυνανισμός ήταν μια εξίσου δημοφιλής πρακτική στο γυναικείο πληθυσμό, οι γυναίκες θα είχαν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Η μόνη εξαίρεση που αναφέρουν, στην οποία ο αυνανισμός δεν ευνοεί την υγιή σεξουαλική ζωή, είναι οι περιπτώσεις των ανδρών που προσκολλούνται σε ένα συγκεκριμένο βαθμό διέγερσης κι απόλαυσης που επιτυγχάνουν με τη βοήθεια του αυνανισμού, σε συνδυασμό με ερεθίσματα πορνογραφικού περιεχομένου, τον οποίο δεν μπορούν να επιτύχουν με τη σεξουαλική σύντροφο.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών όμως, ο αυνανισμός είναι μια υγιής σεξουαλική πρακτική. Οι ειδικοί μάλιστα, τονίζουν πως ανησυχούν περισσότερο για τους άνδρες που δεν αυτοϊκανοποιούνται, γιατί αυτό μπορεί να είναι σημάδι άγχους, ή σημείο κάποιων προβλημάτων υγείας, παρά για τους άνδρες που αυτοϊκανοποιούνται συστηματικά.

boro.gr

Τρέμε Pretty Bra – Ήρθε το νέο gadget για να πάρει τα πάνω του το στήθος [βίντεο]

Ένα νέο push up σουτιέν που έρχεται για να γλυτώσει τις γυναίκες από τον εξευτελισμό που βιώνουν όταν βγάζουν το σουτιέν τους.Πρόκειται για το Bye Bra το οποίο ανεβάζει το στήθος στα ουράνια και είναι αμερικανική πατέντα, κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει καθώς φημίζονται για τις τρελές ιδέες τους.
Το συγκεκριμένο «σουτιέν» είναι από κολλητική διαφάνεια και τοποθετείται πολύ εύκολα, αρκεί το στήθος να είναι καθαρό και στεγνό. Βασικός κανόνας είναι να μην φοριέται στον ύπνο και για πάνω από οχτώ ώρες.
Για όσους δεν καταλάβετε ακολουθεί το παρακάτω βίντεο που θα σας διαφωτίσει.

Απίστευτο: Αυτή είναι η κορμάρα της Έλενας Παπαβασιλείου χωρίς ίχνος ρετούς Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου,

elena-papavasileiou-570
Όλο το καλοκαίρι τη βλέπαμε στα περιοδικά με το μαγιό, αλλά όλες οι φωτογραφίες της ήταν έστω και λίγο πειραγμένες, αλλά η φίλη της Σοφία Δριστέλλα δημοσίευσε μια φωτογραφία της χωρίς ρετούς που θα σας εκπλήξει.
Κι αν περιμένατε να δείτε καμία τρομερή διαφορά στο κορμί της λαθέψατε, αφού η Έλενα έχει κορμάρα και δε χρειάζεται κανένα photoshop για να αναδειχτεί. Άλλωστε, οι άντρες την έχουν βάλει ήδη στο πάνθεον και περιμένουν να την ξαναδούν σύντομα τηλεοπτικά.
1461132 10202670511747676 1069435595 n

Εξόργισαν τη Δέσποινα Βανδή οι δηλώσεις Σφακιανάκη και τον παρατάει – Οι γονείς μου ήταν μετανάστες

notis-sfakianakis-despoina-vandi-570
Η Δέσποινα Βανδή και ο Νότης Σφακιανάκης ήταν ένα από τα πιο καυτά σχήματα του χειμώνα, αλλά οι τελευταίες δηλώσεις του Νότη περί Χρυσής Αυγής δεν άφησαν άλλη επιλογή στην τραγουδίστρια από το να αποχωρήσει και να μην ευοδωθεί η μετά από 16 χρόνια συνεργασία τους. 
Οι δύο τραγουδιστές είχαν κλείσει να ξεκινήσουν εμφανίσεις στο κέντρο Έναστρον από τις 7 Δεκεμβρίου, αλλά η Δέσποινα ενοχλήθηκε αρκετά και επειδή δε θέλησε να την βάλουν στο ίδιο καζάνι εξαιτίας του, αποφάσισε να σπάσει τη συμφωνία.
Θυμίζουμε ότι το πρωί είχαν βγει στη δημοσιότητα οι απόψεις του Νότη Σφακιανάκη, που ούτε λίγο ούτε πολύ καθαγίασε την περίοδο Παπαδόπουλου και είπε πως μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να διοικήσει σωστά τη χώρα. H τραγουδίστρια πήρε θέσε με κείμενο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook που αναφέρει τα εξής:

Τα 30 δεύτερα που θα σας συγκλονίσουν – Βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Κένεντι

john-kennedy-dolofonia-570
Η δολοφονία του Κένεντι είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα στη σύγχρονη ιστορία της Δύσης και ένας πολίτης, ο Αβράαμ Ζαπρούντερ, είχε αποτυπώσει σε 30 δεύτερα τις ανατριχιαστικές στιγμές της δολοφονίας και το κεφάλι του Προέδρου των ΗΠΑ να κονιορτοποιείται με μία σφαίρα.
Ο Ζαπρούντερ είχε στηθεί με την κάμερα στη λεωφόρο Ελμ για να βιντεοσκοπήσει την αυτοκινητοπομπή προς τιμήν του Κένεντι και αποτύπωσε στο φακό ίσως το πιο συνταρακτικό βίντεο της δολοφονίας. Στην αρχή, η πρώτη σφαίρα διεμβολίζει το λαιμό και η δεύτερη πραγματικά κάνει σμπαράλια το κεφάλι του Τζον Κένεντι. Τα λόγια περιττεύουν...

Κλαμπ Σάντουιτς: O πανταχού παρόν γευστικός σύντροφος!

Club_sandwich-640
Και ποιος δεν το έχει γευτεί. Και που δεν ταιριάζει! Το κλαμπ σάντουιτς, μπορεί να είναι μια σχεδόν καθημερινή υπόθεση για πολλούς , ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που κατέχουν την τέχνη. Πρόκειται για την επιτομή του γρήγορου και συνάμα απολαυστικού φαγητού, ενώ μας έχει συντροφεύσει στις καλύτερες καθημερινές μας στιγμές: Με παρέα, στο γραφείο , μετά από ξενύχτι, κατά την διάρκεια των ματς και σε πολλές άλλες στιγμές.
Μην αρκεστείτε ποτέ στην μετριότητα. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή, και δεν θα χάσετε...
Τι θα χρειαστείτε
(για κάθε κλαμπ σάντουιτς)
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 φέτα τυρί για τοστ
  • 1 φέτα καπνιστό ζαμπόν για τοστ (ή καπνιστή γαλοπούλα)
  • 1 μαρουλόφυλλο
  • 1 στρογγυλή φέτα ντομάτας
  • μαγιονέζα
Πως θα το φτιάξετε: 
  •  Αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε στην τοστιέρα, ή ακόμα καλύτερα στην φρυγανιέρα.
  • Παίρνουμε την μία φέτα, την αλείφουμε με μαγιονέζα στην μία πλευρά της και πάνω στην μαγιονέζα τοποθετούμε το τυρί και το μαρουλόφυλλο, πολύ καλά πλυμένο.
  •  Από πάνω τοποθετούμε την δεύτερη φέτα, την οποία έχουμε αλείψει και από τις δυο πλευρές της με μαγιονέζα.
  •  Πάνω από την δεύτερη φέτα τοποθετούμε το ζαμπόν και την φέτα της ντομάτας.
  •  Αλείφουμε την τρίτη φέτα από την μία πλευρά της με μαγιονέζα και την τοποθετούμε από αυτήν την πλευρά πάνω απ’ όλα.
  •  Πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας όλο το σάντουιτς.
  • Με ένα καλά κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε διαγώνια και χιαστί, ώστε να πάρουμε 4 τρίγωνα.
  •  Σε κάθε τριγωνάκι μπήγουμε μια οδοντογλυφίδα για να στερεωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε τα σάντουιτς με τραγανές τηγανιτές πατάτες ή με τσιπς.

Μας λήστεψαν, μας απέλυσαν, τώρα μας ξεσπιτώνουν.


Φοβόσασταν τους κομμουνιστές και ήρθαν οι καπιταλιστές να σας πάρουνε τα σπίτια!, έγραφε πριν λίγο καιρό σε ένα τεκμηριωμένο άρθρο του ο Στέλιος Ελληνιάδης στον «Δρόμο της Αριστεράς».

Το αδίσταχτο πολιτικό υπαλληλικό προσωπικό των πλουτοκρατών, δεν έχει κανένα ενδοιασμό να οδηγήσει στην έσχατη ένδεια τα λαϊκά στρώματα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Αφού οι μνημονικές-ταξικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων μας χρεοκόπησαν, μας απέλυσαν και μας φτωχοποίησαν τώρα μας αποκαλούνε και «μπαταχτσήδες» και  βγάζουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό όσων έκαναν...
το τόλμημα να πάρουν στεγαστικό δάνειο για να αποκτήσουν το «δικό τους κεραμίδι».

Τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα που αναφέραμε είναι συγκλονιστικά. Μόνο τον Οκτώβρη του 2013 οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 σπίτια και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα στο δεκάμηνο του 2013, ενώ προχώρησε σε κατάσχεση 93.330 λογαριασμών.
Κάθε μέρα δηλαδή  βγάζουν στο «σφυρί» 56 σπίτια!

Μας λήστεψαν, μας απέλυσαν, τώρα μας ξεσπιτώνουν. Μέχρι πότε γμ θα εξακολουθούμε να υποφέρουμε μοιρολατρικά όσα σχεδιάζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς και εναντίον μας;

Τώρα θα βρεθεί ευαίσθητος εισαγγελέας -μιας κι ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε μαζί με τη δεξιά, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ την άρση ασυλίας του νεοφασίστα- να βάλει στη θέση του το υποκείμενο που έγινε υπουργός ελέω πεθεράς (οικογενειακή φίλη του Σαμαρά) και συμμετείχε στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ενώ η σύσζυγος και το κουνιαδάκι του είναι στη λίστα;

Απαλλακτικό για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο φέρεται να είναι το πόρισμα που έχουν αρχίσει να συντάσσουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναφορικά με το σκάφος «Iliatoras of London»...
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για το σκάφος «Iliatoras» ξεκίνησε έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»...
Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης...
"zougla
* Μοντάζ "teo"

“Βάπτισαν” την Καλαμάτα παραμεθόριο για τους ψηφοφόρους του Σαμαρά! Κι ακόμη ανεχόμαστε αυτά τα γερμανοτσογλάνια... ε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας


Έχεις καταγωγή από τις επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας; Δικαιούσαι επιδότηση για επιχείρηση ως παραμεθόριο περιοχή. Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο αλλά για όσα αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα εάν ανατρέξει κανείς στην ερώτηση “Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσω την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο”, θα διαπιστώσει ότι μεταξύ κάποιων περιοχών που όντας θεωρούνται παραμεθόριος όπως για παράδειγμα ο...
Έβρος, η Ροδόπη, η Χίος Λέσβος κτλ, βρίσκει και τις επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι από πότε η σχετική νομοθεσία ορίζει ότι η Μεσσηνία θεωρείται παραμεθόριος περιοχή. Υπάρχει κάποια σχετική πολιτική απόφαση που πλέον θεωρεί και την Καλαμάτα ως παραμεθόριο περιοχή;
Προφανώς, είναι ένα ακόμη ρουσφέτι του κ. Σαμαρά προς τους συμπολίτες του μόνο και μόνο για να καταφέρει να εξασφαλίσει ψήφους. Άλλωστε η Καλαμάτα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Σαμαρά όπου και εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1977.
Η απόφαση αυτή ξεσηκώνει το λαϊκό αίσθημα. Την ώρα που κάτοικοι σε ακριτικές περιοχές στερούνται τα βασικά σε ότι αφορά παιδεία και την υγεία εξαιτίας των περικοπών του μνημονίου, ο κ. Σαμαράς φρόντισε να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους του.
Από koutipandoras μέσω papatzides  (Το Γρέκι)

Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας! Κανένας πλειστηριασμός

«Ξαναζεσταίνουν» τις λίστες Πάγκαλου – Σταμάτη, για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Απολύσεις στο Δημόσιο
Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν τεθεί οι παλαιότερες λίστες που είχαν καταρτίσει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βαλουδάκος και η πιο πρόσφατη του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ενόψει καταργήσεων-συγχωνεύσεων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των απολύσεων του 2013 και του 2014.
Να σημειωθεί ότι η αρχική λίστα Πάγκαλου είχε προέλθει από μελέτη ιδιωτικής εταιρείας η οποία είχε πληρωθεί από το ΕΣΠΑ και πάνω σε αυτή βασίσθηκαν και οι επόμενες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες λίστες πρόκειται να συνδυαστούν με την απογραφή των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων του Δημοσίου στην οποία έχει προχωρήσει (αλλά δεν έχει ολοκληρώσει) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να αποφασιστεί ποιοι οργανισμοί θα συγχωνευθούν και ποιοι θα κλείσουν.
Πάντως, η τελευταία λίστα πλην της ΜΟΔ Α.Ε. και του ΑΠΕ δεν περιλάμβανε κάποιο μεγάλο οργανισμό ο οποίος με την κατάργησή του να «γεμίσει» τις «δεξαμενές» των απολύσεων.

Η Λίστα Σταμάτη:

Υπουργείο Ανάπτυξης
1) ΜΟΔ Α.Ε. (υπουργείο Ανάπτυξης)
2) Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης)
3) Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (υπουργείο Ανάπτυξης)
4) Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (υπουργείο Ανάπτυξης)
5) Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομίας (υπουργείο Ανάπτυξης)
6) Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών (υπουργείο Ανάπτυξης)
7) ΕΚΕΠ –ΕΚΕΧΧΑΧ Εθνική Χαρτοθήκη (υπουργείο Ανάπτυξης)
8) Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (υπουργείο Ανάπτυξης)
Βουλή των Ελλήνων
9) Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό (Βουλή των Ελλήνων)
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης
10) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
Υπουργείο Δικαιοσύνης
11) Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)
12) Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (υπουργείο Δικαιοσύνης)
13) Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)
14) Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)
15) Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (υπουργείο Δικαιοσύνης)
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
16) Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
17) Ελληνική Θαλάσσια Ένωση (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
18) Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
19) Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας (ΚΕΤΕΘΑ) – υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
20) Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ)– υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργείο Εσωτερικών
21) Κέντρο Ερευνώ ν Θεμάτων Ισότητας (υπουργείο Εσωτερικών)
Υπουργείο Οικονομικών
22) Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου (υπουργείο Οικονομικών)
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
23) Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
24) Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Γέρος του Μοριά (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
25) Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
26) Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
27) Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
28) Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
29) Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
ΥΠΕΚΑ
30) Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδας (ΟΚΧΕ) – ΥΠΕΚΑ
31) ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) – ΥΠΕΚΑ
32) Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (ΥΠΕΚΑ)
33) Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΥΠΕΚΑ)
Υπουργείο Υγείας
34) Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) – υπουργείο Υγείας

Η Λίστα Πάγκαλου (επικαιροποιημένη)

- Eθνικό Ιδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά»,
-Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας του υπουργείου Πολιτισμού,
-Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου με έδρα τα Χανιά,
-Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και το Ναυτικού Δικαίου που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης,
-Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς,
-Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών του υπουργείου Υποδομών με μεταφορά μερικών αρμοδιοτήτων στην κεντρική διοίκηση
-Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης
-κατάργηση Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και του Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο αρμόδιο υπουργείο.
Επίσης σε στάδιο αξιολόγησης θα τεθούν οργανισμοί που χρηματοδοτούνται από το κράτος, για τους οποίους υπάρχει εισήγηση για κατάργησή τους στην ίδια μελέτη που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση και είναι: Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών με μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομικών, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας με μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, το Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου.
Στην ίδια μελέτη προτείνεται επίσης η κατάργηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ή η αναδιάρθρωσή του με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων καθώς και η κατάργηση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε. και η μεταφορά επιλεγμένων αρμοδιοτήτων στον ΕΟΠΥΥ.
Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com



πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2lRVXhl5K

ΣΙΓΟΥΡΗ Η "ΠΤΩΣΗ" ΣΑΜΑΡΑ!! ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ"

 


Το πλέον γνωστό και ερωτοχτυπημένα μνημονιακό και Σαμαρικό blog ANTINEWS "έβγαλε" στον "αέρα" την "μηχανορραφία" κατακρήμνισις της δωσίλογης κυβέρνησης του ανδρείκελου Σαμαρά από τα ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!! με τον καθηλωτικό τίτλο :Σενάρια αποσταθεροποίησης εξυφαίνονται σε πολιτικά και επιχειρηματικά γραφεία
Κοινή η μοίρα των Εφιαλτών και η ιστορία επαναλαμβάνεται μεγαλοπρεπώς και όχι μόνον ως φάρσα. Παραθέτουμε το κάτωθι βίντεο , με την συνέντευξη του Επίτιμου σήμερα προέδρου της ΝΔ κ Μητσοτάκη ,πριν την Πτώση του ως Πρωθυπουργός από ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ..



 ΜΗΠΩΣ ΤΟ COPY PASTE ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ??
Όμως , εδώ η αποκάλυψη για την συνωμοσία  δεν αρκείται μόνον στα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά προχωρά και παρακάτω καρφώνοντας πλέον τους Δελφίνους που καλοκοιτάνε την αρχηγεία από το απόκομμα της ΝΔουλας .  Μπακογιάννη ,Καραμανλικοί και οι "συνήθεις" ύποπτοι για την απόσπαση του Θρόνου αναφέρονται άκριτα μια και ο πανικός δρα πάντα ως κακός σύμβουλος και βάζει την μονταζιέρα να λειτουργεί αμήχανα .
Το άρθρο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια "προετοιμασία" των ίδιων των ημετέρων του καθεστώτος για το αναπόφευκτα επερχόμενο .
ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΠΤΩΣΗ του πλέον λαομίσητου άχρηστου και φιλόδουλου Αντωνάκη

ΔΙΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:Προς διάλυση το ΠΑΣΟΚ, συρρίκνωση η Ν.Δ, διάσπαση η ΔΗΜΑΡ

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2lRVEOOwq

Ας μην «αγανακτούν» όταν ακούνε για κρεμάλες και λαιμητόμους. Δεν ξύπνησε ως δήμιος ο καθένας ένα πρωί. Αυτοί τον έφτιαξαν...


kartesios221113
Δε λειτουργούσε σωστά η ΕΡΤ. Το γνωρίζαμε όλοι. Κάποιος έπρεπε να τη φτιάξει. 
Αντί γι’ αυτό ήρθε κάποιος και την έκλεισε. Γιατί; Επειδή έτσι. Επειδή τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούν σωστά τα πανεπιστήμια. Το γνωρίζαμε όλοι. 
Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα. Απλώς θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά, να συζητήσει, να γνωρίζει, να ακούσει, να δημιουργήσει. Αντί γι’ αυτό, ήρθε κάποιος και λέει απολύονται οι υπάλληλοι κι ας μη μπορούν τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν. Υπάρχουν και τα ιδιωτικά, υπάρχει και το εξωτερικό. 
Γιατί;
Επειδή έτσι τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούσε σωστά το δημόσιο σύστημα υγείας. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς, να είναι πιο ανθρώπινο, να κυνηγηθεί αποτελεσματικά το φακελάκι, να ελεγχθούν οι προμήθειες. Αντί γι’ αυτό, αποφάσισαν να το ιδιωτικοποιήσουν, να το δώσουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, να το απογυμνώσουν, να το τελειώσουν. 
Γιατί; Επειδή έτσι  βόλευε κάποιους, επειδή τα κέρδη από την υγεία είναι πολλά, επειδή έπρεπε να κρυφτούν πολλά σκάνδαλα κάτω από τα ερείπια. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούσε σωστά ο ΟΣΕ. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να είχε εκσυγχρονιστεί, να μην είχε γεμίσει σκάνδαλα, να μην κατάπινε χρήματα. Αντί γι’αυτό, θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν, θα τον ξεκάνουν και θα τον ξεχάσουμε. 
Γιατί; Επειδή έτσι  βόλευε κάποιους, επειδή όλα πρέπει να ξεπουληθούν, επειδή κανείς δεν αντιδρά. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούν σωστά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί φοροδιαφυγής. Θα μπορούσαν να λειτουργούν άψογα. Να ελέγχονται όλοι και να τιμωρούνται οι επίορκοι ελεγκτές. Αντί γι’ αυτό, κλείνουμε τα μάτια στη φοροδιαφυγή, καλύπτουμε όσους ξέρουμε ότι φοροδιαφεύγουν και κάνουμε τα πάντα για να μειωθεί ο έλεγχος. 
Γιατί; Επειδή έτσι γουστάρουμε κι επειδή τα σόγια μας είναι μπλεγμένα σε λίστες φοροφυγάδων.
Θα δω την κατάσταση όσο πιο μαλακωδώς καλοπροαίρετα γίνεται. 
Οι άνθρωποι αυτοί που κυβερνούν, δεν κλείνουν, γκρεμίζουν, καταστρέφουν και ξεπουλάνε τα πάντα επειδή έχουν ή εξυπηρετούν συμφέροντα, αλλά επειδή δεν ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν. Όμως εδώ και τέσσερα χρόνια διδάσκουν στο λαό τους την πρακτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».
Ξεχνάνε κάτι βασικό. Ότι η δημοκρατία τους και ο κοινοβουλευτισμός τους έχουν τόσα σάπια δόντια που το στόμα τους ζέχνει από τη μπόχα όποτε το ανοίξουν. 
Ως εκ τούτου, ας μην «αγανακτούν» όταν ακούνε για κρεμάλες και λαιμητόμους. Δεν ξύπνησε ως δήμιος ο καθένας ένα πρωί. Αυτοί τον έφτιαξαν. Μας έμαθαν ότι όταν πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα μάθουν διαβάζοντας ιστορία.


Τεχνολογικός πόλεμος με... αποζημιώσεις!

Αποζημίωση ύψους 290 εκατ. δολαρίων στην Apple καλείται να πληρώσει η Samsung, για αντιγραφή χαρακτηριστικών των... iPhone και iPad στις συσκευές της, έπειτα από απόφαση του σώματος ενόρκων στη Σίλικον Βάλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2012, είχε εκδοθεί απόφαση σύμφωνα με την οποία η Samsung έπρεπε να καταβάλει στην Apple 1,05 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η αρμόδια δικαστής είχε ζητήσει, ωστόσο, να επαναληφθεί η δίκη, εκτιμώντας ότι οι ένορκοι υπολόγισαν λάθος το ποσό.

Η απόφαση των ενόρκων αφορά στις 13 από τις 26 συσκευές της Samsung για τις οποίες η Apple ισχυρίζεται ότι αποτελούν «αντιγραφή» δικών της δημοφιλών προϊόντων.

Πάντως, η Samsung αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Η εταιρεία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι η Apple δεν κατέχει πολλά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία επικαλείται, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα των smartphones.

Τσίπρας: Είναι αξιοθρήνητος – Σαμαράς: Βιάστηκε να κάνει δηλώσεις

Tsipras-Samaras-570
Αντιπαράθεση ξέσπασε-όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε- μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα για την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο. Η προσωπική πλέον κόντρα με βαρείς χαρακτηρισμούς που ξεκίνησε στη Βουλή με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πριν καν ξεκινήσει η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ:
«Δεν ξέρω αν η κυρία Μέρκελ θα λυπηθεί τον κ. Σαμαρά, ξέρω όμως ότι είναι αξιοθρήνητος»
Ακολούθησε η σκληρή απάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Βερολίνο.
«Καλά, αυτός βιάστηκε να κάνει δηλώσεις πριν καν συναντήσω την Μέρκελ», σχολίασε ο κ. Σαμαράς όταν εκλήθη να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Τσίπρα.

«Βυθίστηκε» η Ρόδος: Τρεις αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές στο νησί [βίντεο]

Rodos-Kakokairia1-570
Για μια ακόμα φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων η Ρόδος δοκιμάζεται σκληρά απο την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 3 το απόγευμα πάνω από το νησί της Ρόδου.
Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, όπως γράφει η rodiaki.gr μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που πέφτει ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.
Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.
Η πυροσβεστική απεγκλώβισε πριν απο 10 λεπτά (16:00) δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής, ενώ νέα επιχείρηση άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένο υπόγειο ξενοδοχείου βρίσκεται αυτή την ώρα στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ψαροπούλας και σε οικία στηνν περιοχή Σωτήρως στην Ιξιά.
Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.
Οι αρμόδιες αρχές πάντως συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όσουν κινούνται με τα οχήματά τους αυτή την ώρα σημειώνοντας ότι καλό θα είναι οι μετακινήσεις να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες.
Πριν από λίγα λεπτά (16:50) πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, ότι στον δρόμο από την Κρεμαστή προς Παστίδα, ένα ακόμα αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της ορμής των νερών που κατέβαζε ο δρόμος, γεγονός για το οποίο είχε ζητηθεί βοήθεια, προκειμένου να γίνει απεγκλωβισμός των τριών ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η οδός Ηρακλειδών έχει μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι με ύψος νερού που ίσως ξεπερνά και το μισό μέτρο. Επί της οδού αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες οχήματα, ενώ αρκετά απο αυτά έχουν παρασυρθεί από τη βροχή, στην οδό Ιερού Λόχου.
Τεράστιο πρόβλημα επίσης δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στον δρόμο Τσαίρι - Αεροδρομίου όπου ένα ολόκληρο τμήμα του δρόμου κοντά στην Μελισσοκομική έγινε επικίνδυνο (17.00) για την διέλευση των οχημάτων, εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής.
Στην οδό Σωτήρος και Κουντουριώτου το νερό έχει πλημμυρίσει πολλά υπόγεια και διαμερίσματα, ενώ ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού προς παραλία και εντός το κεντρικού δρόμου προς Κρεμαστή.
Πριν από λίγο (17:20) διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Σωτήρος.
Οι πυροσβέστες που βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή στους δρόμους, δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που παρουσιάζονται για αντλήσεις υδάτων και για απεγκλωβισμούς πολιτών μέσα από τα ακινητοποιημένα οχήματά τους.
Τα προβλήματα, άρχισαν να εκδηλώνονται πριν λίγο (17:30) στην περιοχή της Κρεμαστής όπου πολλοί κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.
Δείτε το βίντεο από το tvcosmos:
Κι εδώ δείτε το βίντεο από τη rodiaki.gr
http://www.koolnews.gr
Image
Για να υπογράψεις το ψήφισμα κάνε κλικ την εικόνα
Απαιτούμε από τους 4 βουλευτές του νομού μας να μη στηρίξουν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ούτε με όρους και προϋποθέσεις!
Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας! Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις υπεράνθρωπες θυσίες του ελληνικού λαού και να πει ΟΧΙ στην παράλογη απαίτηση της Τρόικας για απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να συνεχίσει να προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω της κρίσης, και να δεσμευτεί ότι κανένας πολίτης, για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον, δεν θα μείνει στο δρόμο.
Αντί για πλειστηριασμούς ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα που θα δώσουν στους οφειλέτες το χρόνο και τα μέσα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Συμμετέχω και λέω ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς για να μην μετατραπεί αυτή η πρωτοχρονιά σε πραγματικό εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας.
Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα και διέδωσε το στους πάντες. Ας χαράξουμε τα όρια της ανοχής μας ακριβώς εδώ κι ας δημιουργήσουμε ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο εκκωφαντικό ώστε να είναι αδύνατον να αγνοηθεί! Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές η ΕΚΠΟΙΖΩ θα τις παραδώσει απευθείας στην κυβέρνηση.
Για να υπογράψεις το ψήφισμα κάνε κλικ εδώ
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ, οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πλειστηριασμοί ακινήτων» η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:30 στον Καπνικό Σταθμό με ομιλήτριες τις κυρίες Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου, Υπεύθυνη Γραφείου Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Θεσσαλονίκης και Κατερίνα Κατσικαρίδου, Νομικός, Τμήμα Νομικής Προστασίας Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Θεσσαλονίκης
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174

Συνέντευξη τύπου στην Π.Ε.Πιερίας για την αθλητική ημερίδα με θέμα «Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον αθλητισμό» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Κατερίνης, «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013», την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                             Κατερίνη, 19 Νοεμβρίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Συνέντευξη τύπου για την  αθλητική ημερίδα με θέμα «Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον αθλητισμό» παραχώρησαν από κοινού  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ.  Ιωάννης Καζταρίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και Μέλος του  Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου, που εκπροσώπησε το Δήμο Κατερίνης, ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας κ. Δημήτριος Ελευθεριάδης και ο Πρόεδρος του ΣΦΚ «Πιερικός Αρχέλαος» κ. Αποστόλης Πόδας, την Τρίτη  19 Νοεμβρίου 2013, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.  Στη συνέντευξη τύπου παρέστη και η Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Μιράντα Παππά.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρουσίασε την  ενδιαφέρουσα - όπως τη χαρακτήρισε- ημερίδα- που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Κατερίνης,  «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013»,  σήμερα,  Τετάρτη,  στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και απηύθυνε κάλεσμα στους Πιεριείς να την παρακολουθήσουν. Άλλωστε, όπως τόνισε,  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η ίδια μέσα και από την ιδιότητα της Τομεακής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμβάλουν στην προώθηση του αθλητισμού δίνοντας έρεισμα στην κοινωνία και κυρίως στη νεολαία να ασχοληθεί με το χώρο του αθλητισμού. Η κ. Μαυρίδου δεσμεύθηκε για μια επιτυχημένη διοργάνωση και έκανε λόγο για σύμπραξη αρμοδίων φορέων και στο μέλλον με στόχο την ανάδειξη του αθλητισμού.


Στα οφέλη του αθλητισμού αναφέρθηκε ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ.  Ιωάννης Καζταρίδης. Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής &  το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας «αγκάλιασε» -όπως είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Καζταρίδης- την ημερίδα και ανέλαβε  με χαρά και ενθουσιασμό την οργάνωσή της. Το μάθημα της φυσική αγωγής έχει δεσπόζουσα θέση στο σχολικό πρόγραμμα και η εν λόγω ημερίδα αποτελεί προέκταση των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέφερε ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, προσθέτοντας ότι με την καλλιέργεια του σώματος επιτυγχάνουμε και την καλλιέργεια πλήθος άλλων αρετών.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας,  κ. Δημήτριος Ελευθεριάδης, επεσήμανε ότι  η Ε.Π.Σ. Πιερίας με ικανοποίηση και χαρά συνδράμει στην  εν λόγω εκδήλωση, δηλώνοντας ότι πάντα θα είναι  αρωγοί και συμπαραστάτες σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.  «Σαν πρωταρχικό σκοπό πέρα από την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της Ένωσης , που θέσαμε από την αρχή που αναλάβαμε τη διοίκηση, είναι και η διαρκής υποστήριξη παραγόντων και αθλούμενων σε θέματα ιατρικής φροντίδας, σε θέματα πρόληψης αλλά και επιστημονικής στήριξης της αθλητικής οικογένειας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και την Ε.Π.Σ. Πιερίας» ανέφερε ο κ. Ελευθεριάδης.


Τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, κ. Σάββα Χιονίδη, μετέφερε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και Μέλος του  Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ. Πιπίτσα Μακρίδου.  « Αθλητισμός, Παιδεία και Πολιτισμός είναι θεματικές ενότητες στις οποίες ο Δήμος Κατερίνης επενδύει με την καθημερινή του δράση. Με χαρά ο Δ.Κατερίνης και  ο ΟΠΠΑΠ εντάσσουν  στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013»,  τη συγκεκριμένη εκδήλωση» δήλωσε η κ. Μακρίδου που σημείωσε ότι στη σύγχρονη εποχή και το σύγχρονο αθλητισμό,  το κοινωνικό περιβάλλον γίνεται όλο και πιο πιεστικό και οι αθλητές τείνουν να αξιολογούν το πώς πρέπει να είναι και το πόσο πρέπει να αποδίδουν, πληροφορίες που –όπως ενημέρωσε- θα επισημανθούν από τους καταξιωμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες-εισηγητές της ημερίδας.


Κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα που- όπως τόνισε χαρακτηριστικά -«έχει να  προσφέρει πολλά μέσα από τους διακεκριμένους επιστήμονες-ομιλητές» έκανε ο Πρόεδρος του ΣΦΚ «Πιερικός Αρχέλαος» κ. Αποστόλης Πόδας. Άλλωστε, αξίωσε τη στήριξη φορέων που έχουν θεσμικό ρόλο,  στα θέματα του αθλητισμού, καθώς -όπως σημείωσε-  ο αθλητισμός κρατά σήμερα την κοινωνία και συμπληρώνει τον πολιτισμό και την παιδεί

Ενώνουμε τις φωνές μας κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας

Image
Για να υπογράψεις το ψήφισμα κάνε κλικ την εικόνα
Απαιτούμε από τους 4 βουλευτές του νομού μας να μη στηρίξουν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ούτε με όρους και προϋποθέσεις!
Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας! Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις υπεράνθρωπες θυσίες του ελληνικού λαού και να πει ΟΧΙ στην παράλογη απαίτηση της Τρόικας για απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να συνεχίσει να προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω της κρίσης, και να δεσμευτεί ότι κανένας πολίτης, για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον, δεν θα μείνει στο δρόμο.
Αντί για πλειστηριασμούς ζητάμε από την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα που θα δώσουν στους οφειλέτες το χρόνο και τα μέσα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Συμμετέχω και λέω ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς για να μην μετατραπεί αυτή η πρωτοχρονιά σε πραγματικό εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας.
Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα και διέδωσε το στους πάντες. Ας χαράξουμε τα όρια της ανοχής μας ακριβώς εδώ κι ας δημιουργήσουμε ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο εκκωφαντικό ώστε να είναι αδύνατον να αγνοηθεί! Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές η ΕΚΠΟΙΖΩ θα τις παραδώσει απευθείας στην κυβέρνηση.
Για να υπογράψεις το ψήφισμα κάνε κλικ εδώ
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ, οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πλειστηριασμοί ακινήτων» η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:30 στον Καπνικό Σταθμό με ομιλήτριες τις κυρίες Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου, Υπεύθυνη Γραφείου Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Θεσσαλονίκης και Κατερίνα Κατσικαρίδου, Νομικός, Τμήμα Νομικής Προστασίας Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Θεσσαλονίκης
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174