ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Oι Ελληνες δεν πληρώνουν πολλούς φόρους - Η φράση Στουρνάρα που σόκαρε


Αφωνοι οι Ελληνες άκουσαν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να λέει χθες το βράδυ στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη Ανατροπή τη φοβερή φράση «Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται».

Άφωνοι, γιατί είναι άλλο για έναν υπουργό Οικονομικών να υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί και άλλο να προκαλεί το κοινό αίσθημα λέγοντας ότι...
η υπερβολική φορολόγηση είναι δίκαιη.

Επιχειρήματα που έμοιαζαν σοφιστείες

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο κ. Στουρνάρας έμοιαζαν με σοφιστείες αφού επέλεξε μεμονωμένα κριτήρια π.χ φορολογικός συντελεστής 26%, αν συγκριθεί με τους μέσους όρους ΟΟΣΑ, ΕΕ είναι κάτω των εκεί μέσων όρων, άρα η φορολογία είναι δίκαιη!
Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Ενας ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει ταυτόχρονα και φόρο επιτηδεύματος που στα χαμηλά εισοδήματα ανεβάζει τον συντελεστή σε πάνω από 30% και αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, ακριβά λόγω φορολογίας καύσιμα και έναν νέο φόρο για το ακίνητό του που δεν πλήρωνε πριν.
Παράλληλα θα πρέπει να πληρώσει και 5.000-6.000 ευρώ στο ταμείο του. Και όλα αυτά σε συνθήκες τερατώδους ύφεσης, δηλαδή δραματικής μείωσης του τζίρου του, άρα και της φοροδοτικής του δυνατότητας.
Τι είπε για τα ακίνητα

Δίκαιο φαίνεται στον κ. Στουρνάρα και το χαράτσι που πληρώνουν οι Ελληνες για τα ακίνητα.
«Ο φόρος στα ακίνητα είναι δίκαιος γιατί σε αυτά επενδυόταν διαχρονικά η φοροδιαφυγή. Είμαστε η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ που είχε μηδενικό φόρο στα ακίνητα» είπε στην ίδια εκπομπή.
Αυτό που δεν εξήγησε φυσικά ο κ. Στουρνάρας είναι ότι φορολογεί τα ακίνητα όχι με κριτήρια φορολογικής δικαιοσύνης, αλλά με μόνον γνώμονα το «πόσα του λείπουν».
Αν από τα ταμεία του κράτους λείπουν 4 δις ευρώ, τόσο είναι και το χαράτσι. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας δεν εξήγησε τις ευθύνες του οικονομικού επιτελείου για την φοροδιαφυγή των πλουσίων ούτε για το γεγονός ότι οι λίστες της φοροδιαφυγής έχουν μπει οριστικά στο συρτάρι.

Τον άδειασε ακόμη και ο Σταϊκούρας!
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αναφερόμενος στη φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ακολούθησε διαφορετική γραμμή από αυτή του Γιάννη Στουρνάρα, αφού είπε πως είναι ιδιαίτερα υψηλή και θα πρέπει, συνεχώς, να επιδιώκεται η μείωση και ο εξορθολογισμός της.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας είπε «Η αλήθεια είναι ότι η φορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα υψηλή. Και θα πρέπει, συνεχώς, να επιδιώκεται η μείωση και ο εξορθολογισμός της.
Οι πρώτες στοχευμένες κινήσεις έγιναν εφέτος. Πρέπει να συνεχιστούν. Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι προβλέπεται αύξηση 4% των καθαρών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014».

Από iefimerida, μοντάζ  Γρέκι  βίντεο Real.gr portal

Τα υπόθετα του Άδωνι

Του Κώστα Βαξεβάνη
Θα μπορούσε κάποιος χαριτολογώντας να πει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, είναι ο βασικότερος αβανταδόρος της φαρμακοβιομηχανίας, αφού σε λίγο καιρό, αν συνεχίσει την πολιτική του, γιατροί, νοσηλευτές, παραΪατρικό προσωπικό και σίγουρα ασθενείς, θα πρέπει να πάρουν χάπια για να τον αντέξουν. Αλλά και να μην έχεις σχέση με όλα αυτά, αρκεί να τον ακούσεις σε κάποια από τις δεκάδες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, για να αποκτήσεις σχέση με σκευάσματα, τουλάχιστον αυτά που αφορούν την πίεση.
Αλλά ας αφήσουμε τα χαριτολογήματα και ας πάμε στην ουσία. Ο υπουργός Υγείας (ναι είναι υπουργός και μάλιστα Υγείας, δεν είναι απλώς «Άδωνις»), ανήγγειλε πως θα κάνει πιο φτηνά 6.000 φάρμακα. Όποιος διαφώνησε μαζί του, δέχθηκε την επίθεση ότι δεν θέλει φτηνό φάρμακο για το λαό, αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα φαρμακοβιομηχανιών. Είναι όμως η φτήνια του κυρίου Γεωργιάδη, χτύπημα στα συμφέροντα;
Όσοι σχετίζονται με τη δημοσιογραφική πιάτσα θυμούνται εκείνο το παλιό κόλπο, όταν η Αστυνομία έβρισκε πλοίο με 300 κιλά χασίς. Υποψιαζόμασταν όλοι πως κάποιος το είχε καρφώσει για να έχει η Αστυνομία την επιτυχία της, όσο από πίσω πέρναγε άλλο πλοίο με 5 τόννους κόκα. Έτσι ακριβώς κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εμφανίζει την επιτυχία του «φτηνού φαρμάκου» την ώρα που περνά το πλοίο με χρήμα για τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Ας δούμε τα πράγματα συγκεκριμένα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν φτηναίνει όλα τα φάρμακα, αλλά τα εκτός πατέντας και τα γενόσημα. Τα ακριβά φάρμακα τα οποία παράγουν οι πολυεθνικές δεν τα αγγίζει. Αντιθέτως, ανεβάζει την συμμετοχή του ασφαλισμένου σε αυτά.
Αν γίνει πιο φτηνό το γενόσημο για παράδειγμα, αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν θα μπορεί να παράξει καμιά από τις ελληνικές βιομηχανίες, γιατί δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική του φτηνού γενόσημου που παράγεται στο Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και που δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας. Έτσι, ή τα φάρμακα που έχουν φτηνύνει δεν θα παραχθούν καθόλου, άρα θα παίρνουμε μόνο τα ακριβά, ή θα καταναλώνουμε αμφίβολο φάρμακο.
Το βασικό όμως είναι πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα αναφοράς στο φάρμακο. Δηλαδή είναι από τις χώρες εκείνες που καθορίζουν την τιμή του φαρμάκου πανευρωπαϊκά, η οποία βγαίνει ως μέσος όρος των κατώτατων τιμών. Άρα το φάρμακο των πολυεθνικών, το οποίο θα παραμείνει ακριβό, σημαίνει κέρδη για τις πολυθενικές φαρμάκου και εκτός Ελλάδας. Συνεπώς, η προσφορά του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ανεκτίμητη.
Μπαίνει επίσης ένα θέμα γενικότερο για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αφού η πολιτική του στον τομέα της Υγείας τον φέρνει αντιμέτωπο με το σύνολο των σχετιζόμενων με την Υγεία, από τον νοσοκόμο και τον ασθενή έως το γιατρό και ίσως τις ελληνικές εταιρείες φαρμάκου, τότε ποιος είναι αυτός που συμφωνεί με την πολιτική την οποία εφαρμόζει; Ποιος πρέπει να επικροτήσει την πολιτική ενός υπουργού Υγείας, αν όχι οι σχετιζόμενοι με την Υγεία;
Ως τώρα λοιπόν, όσα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Υγεία φαίνεται να ευνοούν ιδιωτικά νοσοκομεία και πολυεθνικές. Όχι τους ασθενείς που πεθαίνουν στα ράντζα, όχι τους γιατρούς που πεθαίνουν στην κούραση για να μην πεθαίνουν οι ασθενείς τους. Ας πεταχτεί ο τηλεϋπουργός ως τα αντικαρκινικά νοσοκομεία και ας πει αυτά περί συμφερόντων στους ανθρώπους που δεν έχουν τα φάρμακά τους. Ας το πει στους γονείς του παιδιού που πέθανε πριν κλείσει τα τρία του χρόνια, επειδή δεν πρόλαβε να χειρουργηθεί.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά το βήμα της Βουλής όχι για να ασκήσει πολιτική ή να απαντήσει σε ερωτήσεις αλλά ως τηλεπαράθυρο. Κατηγόρησε την «Αυγή» και το «Κόκκινο», πως τον πολεμούν γιατί έχουν διαφήμιση φαρμακοβιομηχανίας. Ο Άδωνις κατά την προσφιλή του τακτική, χρησιμοποιεί μια αλήθεια για να χτίσει πάνω του ένα βολικό ψέμα. Είναι, για παράδειγμα, σαν να ισχυριστεί κάποιος πως η πρόσφατη επίσκεψή του στην Ισραηλινή Πρεσβεία που είναι ένα αληθινό γεγονός, έγινε για να πάρει 500.000 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετήσει την ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Η Ελλάδα πεθαίνει μεταφορικά και κυριολεκτικά και ανάμεσα σε όλα τα άλλα πρέπει να υποστεί τη θεραπεία ενός τύπου που χαράσσει πολιτική Υγείας σαν να πουλάει σίτες και βιβλία από τηλεοράσεως. Θεραπεία υπόθετου.

Πού θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο το 2014 – Οι 15 οργανισμοί που απειλούνται με “ξαφνικό θάνατο”



Πού θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο το 2014 - Οι 15 οργανισμοί που απειλούνται με `ξαφνικό θάνατο`
- Θυσία το 10% του προσωπικού για να καλυφθούν οι 11.000 αποχωρήσεις που απαιτεί η τρόικα
- Σε ποιες επιχειρήσεις η κυβέρνηση προγραμματίζει περικοπέςπροσωπικού
- Εχει ήδη κατατεθεί στα υπουργεία το σχέδιο για την αποχώρηση των υπαλλήλων
- Υπο αξιολόγηση 12.000 εργαζόμενοι σε οργανισμούς που εποπτεύει του υπ. μεταφορών
- Οι περισσότερες αποχωρήσεις θα γίνουν σε ΤΡΑΜ, Ηλεκτρικό, Μετρό, Λεωφορεία και Τρόλει
- Χρυσοχοϊδης: Θα φύγουν όσοι δεν είναι αναγκαίοι
Πυρετώδεις οι ρυθμοί το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των απολύσεων που έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Βάσει των συμφωνηθέντων, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και άλλους 11.000 ως το τέλος του 2014. 
Όπως σημειώνει το Βήμα της Κυριακής, ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί αν το κράτος δεν προχωρήσει στην υλοποίηση όλων όσα υποσχόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν εφάρμοζα οι υπουργοί: καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, συγχωνεύσεις κάποιων άλλων, αλλά και δραστική περικοπή του προσωπικού στους περισσότερους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς αυτοί να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν.
Θυσία το 10% του προσωπικού
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ένα σχέδιο περικοπής προσωπικού έχει ήδη κατατεθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλα τα υπουργεία, προτείνοντας την περικοπή του προσωπικού σε ορισμένους φορείς σε ποσοστό που θα φθάνει ως το 10%. Αν η προσπάθεια αυτή καρποφορήσει, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να φθάσει στην απόλυση ως και 5.000 υπαλλήλων, οι οποίοι, αν προστεθούν στις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αρκούν για να καλύψουν τους στόχους της διετίας.
Ποιοι είναι στη λίστα
- Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων: έχουν υποδειχθεί 12 ανώνυμες εταιρίες με συνολικά 12.708 υπαλλήλους. Πρώτη είναι η ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες, και οι Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ και ο ΟΣΕ.
- Υπουργείο Οικονομικών: πρέπει να προχωρήσει η μείωση του προσωπικού σε ΕΑΒ, στην ΕΛΒΟ, στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου και στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.
- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: καλείται να μειώσει το προσωπικό στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό Δήμητρα, στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων και στον ΕΛΓΑ.
- Υπουργείο Ανάπτυξης: θεωρείται ότι υπάρχει πλεονάζων προσωπικό σε 7 ανώνυμες εταιρείες, εκ των οποίων οι σημαντικότερες είναι η ΜΟΔ ΑΕ και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.
- Υπουργείο Περιβάλλοντος: ζητούνται περικοπές προσωπικού στο Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ, στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και στον ΛΑΓΗΕ.
“Ξαφνικός θάνατος” σε 15 δημόσιους οργανισμούς
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Έθνους της Κυριακής” η κυβέρνηση εξετάζει το δεχόμενο να βάλει λουκέτο στους παρακάτω οργανισμούς που απασχολούν συνολικά 150 εργαζομένους:
• Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ),
• Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ),
• Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης
• Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης
• Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ)
• Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας
• Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά»
• Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
• Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
• Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών
• Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής
• Κεντρική Αγορά Πατρών
• Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
• Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
• Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ
Απολύσεις στις συγκοινωνίες
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής η κυβέρνηση ανοίγει νέο μέτωπο με τις συγκοινωνίες, καθώς το 2014 εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν έως και 1.200 απολύσεις από τη μείωση των δομών στους οργανισμούς του υπουργείου Μεταφορών.
Παράλληλα με το “κλείσιμο” μικρών και μεσαίων οργανισμών που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αξιολόγηση, αλλά και την απομάκρυνση υπαλλήλων που θα συμπληρώσουν 8 μήνες σε διαθεσιμότητα και δεν θα καταφέρουν να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, η κυβέρνηση στοχεύει, μέσω της μείωσης των δομών στους φορείς των συγκοινωνιών, να απολύσει έως και 1.200 υπαλλήλους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 11.000 απολύσεων το 2014.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς των συγκοινωνιών που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών, εκτιμάται ότι θα επέλθει μείωση του προσωπικού έως και 10% (1.200 εργαζόμενοι).
Το μεγαλύτερο φορτίο των απολύσεων θα σηκώσουν η ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Τραμ, Ηλεκτρικός, Μετρό), στην οποία εργάζονται 2.480 υπάλληλοι, και ο ΟΣΕ ΑΕ (Λεωφορεία και Τρόλεϊ), που απασχολεί περίπου 6.500 εργαζομένους.
Χρυσοχοϊδης: Έρχονται αποχωρήσεις – Θα φύγουν όσοι δεν είναι αναγκαίοι
Ο υπουργός μεταφορών, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι εδώ και μία εβδομάδα “έχει ξεκινήσει αξιολόγηση των δομών, των αναγκών και του προσωπικού, ώστε να φύγουν αυτοί που δεν είναι αναγκαίοι”.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε οτι δεξάμενή για την αποχώρηση των υπαλλήλων θα αποτελέσουν οι κατασκευαστικοί οργανισμοί που “εκ των πραγμάτων πρέπει να συγχωνευθούν” και μίλησε για την ΕΡΓΟΣΕ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), την Αττικό Μετρό, την Εγνατία, οι οποίες όπως είπε “πρέπει να συγχωνευθούν και έχουν προσωπικό που χρειάζεται επαναξιολόγηση”.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2lp5gXdhB

Τετραπλασιάστηκαν σε 20 χρόνια οι Βρετανίδες που δοκίμασαν λεσβιακό σεξ

lesviako-sex-570Τετρ
Ο αριθμός των γυναικών στη Βρετανία που αναφέρει ότι έχει κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα της εξέλιξης της σεξουαλικής συμπεριφοράς στη Βρετανία που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.
Σχεδόν το 8 % των γυναικών ηλικίας 16 έως 74 ετών που ερωτήθηκαν μεταξύ της περιόδου 2010- 2012, είχαν λεσβιακές σχέσεις Την περίοδο 1990-1991 κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσιαζόμενης συγκριτικής μελέτης το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 1,8 %. Για τους άνδρες , ο αριθμός των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι έχουν κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ αυξήθηκε από 3,6 % σε 4,8 % κατά την ίδια περίοδο.
Ο καθηγητής Κάι Ουέλινγκς του London School of Hygiene and Tropical Medicine, ο οποίος είναι συν - επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε ότι παρατηρείται "σημαντική" αλλαγή της γυναικείας σεξουαλικής συμπεριφοράς σε σχέση με την πρώτη συγκριτική έρευνα πριν από 20 χρόνια. «Σε ορισμένες σεξουαλικές συμπεριφορές, βλέπουμε ότι το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών μειώνεται, αλλά σε άλλες βλέπουμε τις γυναίκες να υπερβαίνουν τους άνδρες στην ποικιλομορφία της συμπεριφοράς τους », είπε ο ερευνητής. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτές οι τάσεις είναι στο πλαίσιο της «βαθιάς αλλαγής στη θέση των γυναικών στην κοινωνία και στα μέσα ενημέρωσης που αναπαριστούν τη γυναικεία σεξουαλικότητα».
Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες, η τελευταία μελέτη διεξήχθη μεταξύ Βρετανών ηλικίας μέχρι 74 ετών. Περίπου το 60 % των ανδρών και το 42 % των γυναικών ηλικίας 65 έως 74 ανέφεραν ότι είχαν τουλάχιστον έναν σεξουαλικό σύντροφο κατά τον προηγούμενο χρόνο. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι Βρετανοί έχουν λιγότερο συχνό σεξ. Κατά μέσο όρο λιγότερο από πέντε φορές ανά μήνα, σε σύγκριση με περισσότερες από έξι φορές σε ένα μήνα πριν από δέκα χρόνια.
Η μείωση αυτή καταδεικνύει την αύξηση του αριθμού των Βρετανών που ζουν μόνοι τους, πράγμα που σημαίνει ότι "έχουν λιγότερες ευκαιρίες να κάνουν σεξ. " Από την άλλη πλευρά της πυραμίδας, σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών και των γυναικών άρχισε τη σεξουαλική του ζωή πριν από την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σάλος με τις φωτογραφίες που η Τζένιφερ Λόπεζ δείχνει το γυμνό στήθος της

jennifer-lopez-stithos-570
Η JLO έχει κάνει απειράριθμες σέξι φωτογραφήσεις στο παρελθόν, αλλά σε καμία δεν είχε δείξει το στήθος της, αφού για άλλα φημίζεται. Μια παλιά της φωτογράφηση όμως επανέρχεται με φωτογραφίες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν το στήθος της σε όλο του το μεγαλείο. 
Η φωτογράφηση που είχε κάνει για το εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ, το 2005, το Rebirth, είχε προκαλέσει πολλά σχόλια, αλλά υπήρξαν μερικές φωτογραφίες που δεν είχαν δημοσιευτεί και εδώ και λίγες μέρες οι αμερικάνικες ιστοσελίδες βρήκαν την καυτή πατάτα που θα τις απογειώσει.
jennifer-lopez-stithos2-570
Η Λόπεζ ολόγυμνη από τη μέση και πάνω με τις ρώγες της να ξεπροβάλλουν και να μοιράζουν χαρά στους άντρες θαυμαστές, μιας εκ των πιο ζουμερών γυναικών παγκοσμίως.

ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία θα παρασύρει το δεύτερο κύμα κινητικότητας – Φεύγουν 12.500 υπάλληλοι

axiologisi-dimosioi-ypalliloi-570
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014. Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Την ίδια ώρα αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.
Για το εάν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν συζητήθηκε και σχολίασε ότι «έχει καταντήσει κωμικό». Ήδη, είπε ο κ. Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ένα απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, όπως είπε, ανοίγει άλλο μέτωπο γιατί υπερασπίζεται τους οφσετάδες. «Απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πιάσανε τα κρύα! – Φτιάξε πεντανόστιμο κουνέλι στιφάδο στο φούρνο

stifado4-570
Το πιο νόστιμο πιάτο για τον χειμώνα, μέσα σε πέντε πολύ απλά βήματα!
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουνέλι
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια (μικρά) για στιφάδο
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • ντοματοχυμό
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 φλυτζανάκι ξύδι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πέρνουμε μια γάστρα (αν ειναι πήλινη ακόμα καλυτερα).
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τα φύλλα δάφνης, τον τοματοχυμό, τον πελτέ, το λάδι και ενα φλυτζανι του καφέ νερό.
Προσθετουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τα βάζουμε στο φούρνο για τρεις ώρες στους 150 βαθμούς. Μισή ωρα πριν το κλείσουμε ρίχνουμε το ξύδι.
Αν εχει υγρά το αφήνουμε να τα πιεί μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
Καλή όρεξη 
Tip: Πρόσθεσε ξυλάκι κανέλας για περισσότερο άρωμα.