ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ BLOG ΜΟΝΟ!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ 
ΦΤΗΝΆ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  150 ΕΥΡΩ 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΜΟΝΟ 50 ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ  ΠΡΟΒΟΛΗ  ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΣΤΟ email :edopieria@gmail.com 
















Η Miranda Kerr τα δίνει όλα στη yoga

Η Miranda Kerr τα δίνει όλα στη yoga - Κεντρική Εικόνα
H Miranda Kerr είναι από τα πιο επιτυχημένη μοντέλα στο χώρο της μόδας και πολλοί είναι εκείνοι που τη χρακτηρίζουν «η απόλυτη κορμάρα» και όχι άδικα.
Το μοντέλο από την Αυστραλία έχει τις τέλειες αναλογίες και σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Self Magazine» αποκάλυψε πως ένα από τα πολλά είδη γυμναστικής που κάνει είναι και η yoga. 
Παρακάτω θα δείτε το βίντεο από τα παρασκήνια αλλά και κάποιες φωτογραφίες με τη Miranda Kerr να κάνει yoga με τις σέξι κολλητές φόρμες της.
Παρακάτω θα δείτε το βίντεο από τα παρασκήνια αλλά και κάποιες φωτογραφίες με τη Miranda Kerr να κάνει yoga με τις σέξι κολλητές φόρμες της.

Προσπάθησαν να μας πατήσουν, αλλά με τα πόδια τους έδειξαν που είναι η αλήθεια

Του Κώστα Βαξεβάνη
Πέρασε ένας ακριβώς χρόνος, για να τελειώσει η περιπέτεια με τη δίωξη για τη Λίστα Λαγκάρντ. «Ομόφωνα αθώος» ήταν η απόφαση του δικαστηρίου. Πλημμύρισε πάλι ο Διεθνής Τύπος με σχόλια για τη νίκη της Ελευθερίας του Τύπου. Αυτή τη φορά και στον ελληνικό Τύπο, δειλά δειλά έγραψαν για την αθώωση. Μια πρόταση για την αθώωση και 50 γραμμές για την πρόταση ενοχής που έκανε ο εισαγγελέας. Καταλαβαίνω πως δεν χάρηκαν και πολύ και έχουν δίκιο. Γιατί είμαστε εδώ, απαλλαγμένοι από ένα βάρος, για να συνεχίσουμε να δείχνουμε «την αλήθεια όπως είναι και τη δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι».
Αυτή η αναφορά μου, στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, γίνεται απλώς για να δείτε πόσο ανίσχυρα είναι και πόσο γυμνά αν τους αφαιρέσεις τα δάνεια απ τις Τράπεζες και τις διαφημίσεις απ τους Τραπεζίτες. Τον έρωτα του Μαξίμου και τα one night stand με τη Χαριλάου Τρικούπη.
Ήταν δύσκολος και διδακτικός αυτός ο χρόνος. Ένα περιοδικό που μόλις είχε δημιουργηθεί, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σκληρής επίθεσης αλλά και του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Και τα δύο ήταν πρωτόγνωρα για τα χειριστούμε. Αλλά τις περισσότερες φορές η ζωή ξέρει το δρόμο και σε πάει, αν εσύ κρατήσεις αυτά που πιστεύεις και λες την αλήθεια σου όπως τη νοιώθει.
Το πρώτο που μάθαμε σε αυτή την περιπέτεια,είναι πως κανένας δεν είναι μόνος αν δεν θέλει να είναι μόνος.Οι ιδέες και η αλήθεια είναι ισχυρό όπλο, αρκεί να τις μοιραστείς, να μιλήσεις με αυτές ειλικρινά στους άλλους. Δεν θα έρθουν όλοι μαζί σου, αλλά θα έρθουν αυτοί που χρειάζονται. Στην δική μας περίπτωση ήρθαν πολλοί και είναι λίγο ένα «ευχαριστώ» σήμερα σε όλους αυτούς που με τον τρόπο του ο καθένας ήταν παρόντες και έδιναν κουράγιο.
Το δεύτερο είναι πως οι «άλλοι», οι διεφθαρμένοι, οι διαπλεκόμενοι, το σύστημα, δεν είναι παντοδύναμοι. Ο φόβος μας τους κάνει δυνατούς και η απόφαση να μην φοβόμαστε τους κάνει αμήχανους και στη συνέχεια αδύναμους. Έχουν μάθει να λειτουργούν με έναν τρόπο που αν αναιρεθεί, αν πάψει να ισχύει, οι επιπλοκές είναι τεράστιες και δεν μπορούν να τις
αποσβέσουν.
Όταν το 2011 ξεκίνησε η αντιπαράθεση με τον Βενιζέλο στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, ο Βενιζέλος ήταν για τους περισσότερους ένας ευφυής πολιτικός που ό,τι και να έκανε δεν μπορούσε να τον αγγίξει κανένας. Σήμερα είναι σε όλους φανερό πως δεν ήταν τίποτα άλλο από μια περικοκλάδα που αναπτυσσόταν στο προστατυεμένο περιβάλλον των τηλεοπτικών στούντιο, γερά προσκολλημένη στις πλάτες των ιδιοκτητών. Σήμερα είναι κοινή αντίληψη πως έχει ευθύνη για τα περισσότερα από όσα έγιναν στην Ελλάδα. Όχι μόνο σκάνδαλα, αλλά για την νομική κάλυψη της διαφθοράς και των διεφθαρμένων σε αυτή τη χώρα. Σήμερα η περικοκλάδα ξεράθηκε και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει ευελπιστώντας ακόμη, πως την κατάλληλη στιγμή η ευεργετική λίπανση από τις κοπριές του συστήματος θα την αναστήσει.
Μάθαμε πολλά ακόμη αυτή τη χρονιά. Ναι δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αλλά υπάρχουν δικαστές με ανάστημα και πολίτες με κότσια. Σε αυτές τις δίκες και την περιπέτεια, άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα, μας έδιναν κουράγιο. Συνάδελφοι από το εξωτερικό απαιτούσαν να αντέξουμε. Η μοιρολατρεία και η ηττοπάθεια χάνουν κάθε ισχύ, όταν αποφασίσεις πως έχεις το δικαίωμα και είσαι εσύ αυτός που θα αποφασίσεις για το πώς θα ζήσεις, όχι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι άλλοι σου δείχνουν αυτό που θέλουν αλλά εσύ είσαι αυτός που αποφασίζεις τι και ως πού θα δεις. Οι άλλοι σε θέλουν αναξιοπρεπή, αλλά εσύ αποφασίζεις πόσο αξιοπρεπείς θα είσαι. Εν ολίγοις το σύστημα είναι ισχυρό, αλλά γίνεται ανίσχυρο, αν δεν συμμετέχει ο βασικός του κρίκος, το θύμα, εσύ.
Όλη αυτή τη χρονιά έγιναν πολλά πράγματα στην υπόθεση της δίωξης και δημόσια και παρασκηνιακά.Η δίωξη αυτή ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης στην Εισαγγελία η οποία εμφανίστηκε ως εντολή. Η Ιστορία θα κρίνει τη στάση του καθενός στην υπόθεση όπως και των εισαγγελέων πρωταγωνιστών. Άλλοι από σκοπιμότητα και άλλοι από αφέλεια, έβλεπαν ως τα νομικά τους βιβλία και όχι την μεγάλη εικόνα στην οποία πολλοί τους ήθελαν πιόνια. Ίσως και αυτοί να μην έχουν άδικο. Ανήκουν σε ένα κοινωνικό σύνολο που το έχουν ευνουχίσει από τον κοινωνικό προβληματισμό, το έχουν κάνει κοντόφθαλμο, το έχουν πείσει πως πρέπει να πάει ως εκεί, αλλά όχι παραπάνω.
Δεν παραβλέπω πως αν το αποτέλεσμα δεν ήταν η αθώωση, δεκάδες αγωγές θα ενορχηστρώνονταν εναντίον μας. Με βάση την καταδικαστική απόφαση θα απαιτούσαν τεράστια ποσά για δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.Το σενάριο δεν τους βγήκε όχι μόνο γιατί το ματαίωσαν έντιμοι δικαστές, αλλά γιατί είχε δημιουργηθεί ένα νομικό παράδοξο που δημιούργησε η ίδια η αποκάλυψη της λίστας. Έπρεπε να καταδικάσουν αυτόν που αποκάλυψε τη λίστα, την ίδια ώρα που παρέπεμπαν κάποιους από αυτούς που την απέκρυψαν.
Όλη αυτή τη χρονιά, ακούμε δεξιά και αριστερά, φρικτά πράγματα για μας. Δημοσίευσαν πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ για να μας βγάλουν πράκτορες της ΕΥΠ (το έκαναν άλλωστε και σε δημοσιογράφους όπως ο Στήβεν Γκρει του Reuters και ο Τόμας Λάντον των New York Times), εφευρίσκουν διάφορους χρηματοδότες πίσω από το HOT DOC, βάζουν το χέρι τους στη λάσπη που ζουν και μετά εκσφενδονίζουν μήπως και πιάσει και μας. Πέφτουν όλα στο κενό, όχι γιατί είμαστε μάγκες και η αλήθεια είναι άλλη,αλλά γιατί πια οι εποχές και οι άνθρωποι είναι άλλοι. Υποψιάζονται, καταλαβαίνουν και τώρα πια απαιτούν.
Αυτή τη χρονιά που πέρασε, η δίωξη δεν μας έκανε πιο «προσεκτικούς» αλλά πιο επιθετικούς. Ήταν θέμα επιβίωσης. Ή θα λέγαμε την αλήθεια απευθυνόμενοι στον κόσμο ή θα αποδεχόμασταν το ρόλο του θύματος που πάει ως τη σφαγή. Όλοι αυτοί που βρέθηκαν απέναντι και έκαναν μηνύσεις και αγωγές, όταν απαντήσαμε με στοιχεία, έγιναν φοβισμένες κατσαρίδες. Έστελναν απεσταλμένους να σταματήσουμε την επίθεση και να τα βρούμε. Δεν θα βρίσκαμε γιατί απλώς δεν είχαμε κάτι χάσει για να το βρούμε.
Σε όλη αυτή την υπόθεση,υπήρξαν συνάδελφοι που συμπαραστάθηκαν όσο μπορούσαν με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους και άλλοι που φοβισμένοι αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του δημοσιογράφου. Δεν τους κατηγορώ. Ό,τι μπορεί δίνει ο καθένας. Δεν τους κατηγορώ και για την ψιθυρολογία που καλλιέργησαν υποχωρώντας στην μικροψυχία και πολλές φορές το φθόνο. Τον εαυτό τους υποστήριζαν. Γιατί αν έκαναν την παραδοχή πως εμείς είχαμε δίκιο, τότε αυτοί τόσα χρόνια είχαν άδικο που έβγαζαν στα διεφθαρμένα αφεντικά εκτός από το καπέλο καμιά φορά και τα παντελόνια. Δεν τους κρατώ κακία και ας μου έκαναν τη ζωή δύσκολη με «ασφαλείς πληροφορίες» που διέδιδαν για το από πού τα παίρνουμε και «βεβαιότητες» πως θα μας πατήσουν κάτω. Μόνο ας σταματήσουν γιατί η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κι τα παιδιά τους πρέπει να ζήσουν σε αυτή
Και τώρα επιτρέψτε μου το πρώτο ενικό πρόσωπο. Αυτή τη χρονιά δεν θα άντεχα αν δεν υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι να επιμένουν πως πρέπει να αντέξω. Αν δεν υπήρχαν οι δικοί μου άνθρωποι που βοηθούσαν να αντέξω. Και αν δεν υπήρχε η δημοσιογραφική ομάδα του HOT DOC, αυτοί οι φίλοι και συνάδελφοι πάνω απ όλα, που απαιτούσαν να αντέξω και άντεχαν μαζί μου.
Προσπάθησαν να μας πατήσουν κάτω, αλλά το μόνο που κατάφεραν, ήταν με τα πατήματά τους, να σηματοδοτήσουν πού είναι η αλήθεια.
Συνεχίζουμε με μια νίκη
Σας ευχαριστώ

Παγκόσμια συνομωσία αποκαλύπτει ο Παναγιώταρος – Κωνσταντίνος και όχι Θεόδωρος ο Κολοκοτρώνης

«Θα χρησιμοποιήσω τη φράση ενός μεγάλου ανδρός του… Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνη» είπε ο Παναγιώταρος απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα, αποδεικνύοντας μπροστά στις κάμερες ότι η εθνικοφροσύνη του εξαντλείται στον… βιασμό της ελληνικής ιστορίας.
Το ατόπημα του κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση βουλευτή της Χρυσής Αυγής προέκυψε στην προσπάθειά του να επικαλεστεί το γνωστό «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» προς τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το θέμα της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 07.10.2009 – 11.10.2013 [Κατάλογος]

Α) Εισαγωγή:

Βάσει του Συντάγματος, το πολίτευμα μας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και θεμέλιο του είναι η λαϊκή κυριαρχία. Η λαϊκή κυριαρχία εκφράζεται κατά κανόνα έμμεσα, διά αντιπροσώπων, και κατ΄εξαίρεση άμεσα, μέσω δημοψηφισμάτων. 
Νόμοι κατά την έννοια του δικαίου, καλούνται οι θεσμοθετημένοι γραπτοί κανόνες δικαίου που στηρίζονται στο Σύνταγμα μιας χώρας, και ρυθμίζουν υποχρεωτικά τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς και των πολιτών με το κράτος, και ορίζουν διάφορες ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία του κράτους. Το σύνολο των Νόμων αλλά και η παραγωγή αυτών ονομάζεται νομοθεσία.
Οι νόμοι ψηφίζονται από το κοινοβούλιο, υπογράφονται και εκδίδονται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μετά την δημοσίευση, η τήρησή τους είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες και φορείς. 
Το δικαίωμα πρότασης νόμων ανήκει στην Βουλή και στην Κυβέρνηση, ήτοι στους βουλευτές και στους υπουργούς. Η Βουλή αποτελείται από τους 300 αντιπροσώπους του έθνους (βουλευτές) ενώ την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό (πρόεδρος) και τους Υπουργούς ή τους αναπληρωτές αυτών, ήτοι αναπληρωτής πρωθυπουργού (αντιπρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου) και αναπληρωτές υπουργών. Οι βουλευτές αποτελούν την νομοθετική λειτουργία της Πολιτείας και είναι εκλεγμένοι, ενώ η Κυβέρνηση αποτελεί την εκτελεστική της λειτουργία και είναι διορισμένη. Βάσει του συντάγματος, η κυβέρνηση δεν νομοθετεί και η βουλή δεν εκτελεί. Ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για την τρίτη λειτουργιά της Πολιτείας, τη δικαστική. 
Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης, το σύνταγμα επιτρέπει όμως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογράφει και να εκδίδει γραπτούς κανόνες δικαίου που θεσπίζει το Υπουργικό Συμβούλιο και όχι η Βουλή. Αυτοί οι κανόνες ονομάζονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) και για να έχουν ισχύ νόμου από την έκδοση τους, πρέπει να κυρωθούν εκ των υστέρων από την Βουλή. Η προθεσμία υποβολής προς βεβαίωση της εγκυρότητας τους από την βουλή, είναι σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν μέσα σε αυτές τις προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από την βουλή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής. (Σύνταγμα Άρθρο 44.1)
Συνεπώς, μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η Κυβέρνηση η οποία όταν το πολίτευμα λειτουργεί κανονικά έχει μόνο το δικαίωμα να υποβάλλει προς ψήφιση στην Βουλή σχέδια ή προτάσεις νόμου, αποκτά προσωρινά την δυνατότητα να επιβάλει η ίδια προσωρινούς κανόνες  που ρυθμίζουν υποχρεωτικά τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, των πολιτών με το κράτος ή αφορούν την ομαλή λειτουργία του κράτους. 
Οι κανόνες αυτοί μπορούν να εφαρμοστούν μόνο για μερικούς μήνες και δεν υπόκεινται στις διαδικασίες  που υπόκεινται οι κανονικοί νόμοι, ήτοι θέσπιση κατόπιν σύμφωνης γνώμης της πλειοψηφίας του νομοθετικού σώματος, τροποποίηση, ακύρωση κλπ. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Επειδή μέσω των ΠΝΠ, διορισμένα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας αναλαμβάνουν τα καθήκοντα των 300 εκλεγμένων αντιπροσώπων που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την θέσπιση κανόνων δικαίου  
Επειδή με αυτόν τον τρόπο καταργείται η λαϊκή κυριαρχία που εκφράζεται μέσω αντιπροσώπων 
και 
Επειδή οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν μπορούν να ανατραπούν 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ 
α) Το Υπουργικό Συμβούλιο μπορεί να αντικαταστήσει τη Βουλή και να επιβάλει κανόνες πουστηρίζονται στο σύνταγμα, μόνο όταν και για όσο καιρό η Βουλή βρίσκεται σε αντικειμενική και νόμιμη αδυναμία άσκησης της λειτουργίας της και μόνο εφόσον, για την ομαλή λειτουργία του κράτους, πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμιστεί εκείνη την στιγμή και χωρίς καμία καθυστέρηση, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
β) Για την θέσπιση αυτών των άτυπων αλλά πανίσχυρων προσωρινών νόμων, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι μερικών υπουργών που από μόνοι τους μπορούν μόνο να υποβάλουν προτάσεις νόμου προς ψήφιση στην Βουλή 
γ) Με ΠΝΠ μπορούν να ρυθμιστούν μόνο καταστάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω έκτακτων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα κατά την διάρκεια αδυναμίας της Βουλής να ασκήσει τα καθήκοντα της και μόνο όταν επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κράτους. 
Δηλαδή, με ΠΝΠ δεν μπορούν να ρυθμιστούν μόνιμες καταστάσεις, δεν μπορούν να δημιουργηθούν τετελεσμένα και δεν μπορούν βέβαια να τεθούν προκαταβολικά σε ισχύ σχέδια νόμου ή πολυνομοσχέδια υπουργού ή υπουργών. Η μη τήρηση όλων των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου αποτελεί σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή. 
Στον ακόλουθο κατάλογο θα βρείτε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ( ΠΝΠ) των τελευταίων τεσσάρων ετών ( 7 Οκτωβρίου 2009 – 11 Οκτωβρίου 2013) και όλες τις λεπτομέρειες που τις αφορούν: ημερομήνια έκδοσης, ημερομήνια δημοσίευσης με ενεργό λινκ για το σχετικό ΦΕΚ, πότε άρχισε η ισχύς τους, ποιοι τις υπέγραψαν, τους λόγους έκτακτης ανάγκης που επικαλέστηκαν για την έκδοση τους, εάν και πότε κατατέθηκαν στην βουλή, αν κυρώθηκαν, πότε και πως (αυτούσιες ή τροποποιημένες, από μόνες τους, μαζί με άλλα νομοθετήματα ή ενσωματωμένα σε αυτά), εάν και πότε ψηφίσθηκαν οι σχετικοί νόμοι και τέλος, το ΦΕΚ που αυτοί  δημοσιεύθηκαν. 
Πατώντας στον τίτλο της ΠΝΠ (εάν είναι λινκ) θα οδηγηθείτε στο ιστολόγιο της Διαύγειας, που από το 2011 και έπειτα δημοσιεύει σχεδόν όλες τις πράξεις τις διοίκησης.  Πατώντας στη λέξη “κύρωση”, θα οδηγηθείτε στο ιστολόγιο της Βουλής όπου θα βρείτε τα έγγραφα και τις πληροφορίες  που σχετίζονται με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου (ημερομηνία κατάθεσης, αιτιολογική έκθεση, τροπολογίες, πρακτικά της συζήτηση στην ολομέλεια ή/και στις επιτροπές, ψηφισθέν νομοσχέδιο κλπ).
Τελευταία διευκρίνιση
Η σύνθεση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου (7/10/2009 – 7/09/2010) ήταν αυτή:  Γεώργιος Α. Παπανδρέου πρόεδρος και υπουργός εξωτερικών ( αναπληρωτής πρωθυπουργού Θεόδωρος Πάγκαλος – αντιπρόεδρος, αναπληρωτής  υπουργού Δημήτριος Δρούτσας), Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (αναπληρωτής Πάνος Μπεγλίτης), Λούκα Κατσέλη, Τίνα Μπιρμπίλη, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνα Μπατζελή, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Παμπούκης.
Τα μέλη των επόμενων υπουργικών συμβουλίων (πρωθυπουργός και αναπληρωτής του, υπουργοί και αναπληρωτές τους), θα τα βρείτε εδώ :
7 Σεπτεμβρίου 2010 – 11 Νοεμβρίου 2011 http://www.ggk.gov.gr/?p=1335
11 Νοεμβρίου 2011- 17 Μαΐου 2012 http://www.ggk.gov.gr/?p=2299
17 Μαΐου 2012 – 21 Ιουνίου 2012 http://www.ggk.gov.gr/?p=2788 (υπηρεσιακή κυβέρνηση που ανέλαβε να διενεργήσει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου) 
21 Ιουνίου 2012 έως σήμερα http://www.ggk.gov.gr/?p=2880

Β) Κατάλογος:  

04/10/2009 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
13/10/2009 (1) 
Υπαγωγή Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.  (!)
13/10/2009: Δημοσίευση ΦΕΚ 215/Α/2009
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΠΑΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, μέλη
18/11/2009: Κατάθεση στη Βουλή
02/02/2010: Κύρωση και άλλες διατάξεις. Ν. 3817, ΦΕΚ 16/A/16.02.2010
29/10/2009 (2)
Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.
29/10/2009: Δημοσίευση ΦΕΚ 218 /Α/2009
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΠΑΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, μέλη
07/12/2009: Κατάθεση στη Βουλή
04/02/2010: Κύρωση και τροποποίηση. Ν. 3819, ΦΕΚ 18/A/16.02.2010
02/11/2009 (3)
Αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και κατάργηση του μέτρου απόσυρσης οχημάτων καθώς και (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ) διατάξεων της από 16.9.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 181/ 16.9.2009).«Μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης» ( πρόκειται για δυο ΠΝΠ που υπέγραψαν στις 16/09/2009 μέλη του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή αλλά δεν  είχαν κυρωθεί) 
02/11/2009: Δημοσίευση ΦΕΚ 219/Α/2009
Αναφέρει: Η ισχύς της Πράξης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,  πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΠΑΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ,  ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, μέλη
11/11/2009: Διόρθωση από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, ΣΩΤΗΡΙΟΣ Α. ΛΥΤΡΑΣ  ΦΕΚ 222/Α /2009 
03/12/2009: Κατάθεση στη Βουλή
18/02/2010: Κύρωση και τροποποίηση. Ν. 3831, ΦΕΚ 34/A/25.02.2010
20/11/2009 (3”)
Τροποποίηση και κατάθεση στη βουλή της από 16.9.2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων Φ.Π.Α., επισφαλών απαιτήσεων, ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αναπροσαρμογή ποσού οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και αναστολή πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα», που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθ. 181 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Α ́)
16/09/2009: Δημοσίευση αρχικού περιεχομένου  ΦΕΚ 181/Α/2009
12/01/2010: Κύρωσητροποποίηση και άλλες διατάξεις. Ν 3814, ΦΕΚ 3 /Α/12.01.2010
26/05/2010 (4)
Αναστολή των εργασιών των δικαστικών υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, των προθεσμιών και των πλειστηριασμών. 
26/05/2010: Δημοσίευση ΦΕΚ 81/Α/2010
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει στις 14 Μαΐου 2010 
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (!), ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΜΠΡΜΠΙΛΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΠΑΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, μέλη 
01/07/2010: Κατάθεση στη Βουλή
15/07/2010: Κύρωση και άλλες διατάξεις, Ν. 3866, ΦΕΚ 124/A/27.07.2010
04/01/2011 (5)
Αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές.
04/01/2011: Δημοσίευση ΦΕΚ 1/Α/2011
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθeτικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2011.
Υπογράφουν: ΠΑΓΚΑΛΟΣ, αντιπρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου,  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΧΥΤΗΡΗΣ, μέλη
10/02/2011: Κατάθεση στη Βουλή
29/03/2011: ΚύρωσηΝ.3949, ΦΕΚ 74/A/11.04.2011
08/01/2011 (6)
Αναστολή προθεσμιών και εργασιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών
08/01/2011: Δημοσίευση ΦΕΚ 2/Α/2011
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει στις 30 Δεκεμβρίου 2010.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΠΑΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΧΥΤΗΡΗΣ, μέλη 
17/02/2011: Κατάθεση στη Βουλή
23/03/2011: Κύρωσητροποποίηση και άλλες διατάξεις. Ν.3945, ΦΕΚ 68/Α/05.04.2011
09/05/2011 (7)
09/05/2011: Δημοσίευση ΦΕΚ 106/Α/2011
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ,  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ,  ΧΥΤΗΡΗΣ
16/06/2011: Κατάθεση στη Βουλή
14/07/2011: ΚύρωσηΝόμος 3995, ΦΕΚ 166/Α/25.07.2011
25/08/2011 (8)
25/08/2011: Δημοσίευση ΦΕΚ 183/Α/2011
Αναφέρει: Η ισχύς της Πράξης αυτής, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΜΟΣΙΑΛΟΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,  ΞΥΝΙΔΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, μέλη
01/09/2011: Κατάθεση στη Βουλή (ως μέρος πολυνομοσχεδίου)
27/09/2011: Κύρωση με το αρ. 46 του νομού  4021 “Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα – Κύρωση της Σύμβασης − Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις.”  που μεταξύ πολλών άλλων  κυρώνει τη σύμβαση πλαίσιο του ΕΤΧΣ (EFSF) και τις τροποποιήσεις της. Δημοσίευση: ΦΕΚ  218/Α/03.10.2011
14/09/2011 (9) 
Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα [ Παροχή  εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος για κάλυψη πιστώσεων σε τράπεζες που εδρεύουν στην Ελλάδα για άλλα 15 δις ευρώ ( απο 15 δις σε 30 δις) και εξουσιοδότησή της να λαμβάνει κατά το δοκούν ασφάλειες από τα πιστωτικά ιδρύματα ( όσες θέλει άμα θέλει) Δείτε σχετικά την απόφαση του υφυπουργού οικονομικών (2/43219/0025/6-5-2011) που τροποποιήθηκε με την ΠΝΠ ]
14/09/2011: Δημοσίευση ΦΕΚ 203/Α/2011
Αναφέρει: Η ισχύς της Πράξης αυτής, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΜΟΣΙΑΛΟΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΞΥΝΙΔΗΣ, μέλη 
20/10/2011: Κατάθεση στη Βουλή
30/11/2011: Κύρωσητροποποίηση και αύξηση της εγγύησης από 30 σε 60 δις ευρώ, τροποποίηση νόμων 3864/2010 (Α ́ 119), 3299/2004 (Α ́ 261) κλπ. Ν.4031, ΦΕΚ 256/Α/09.12.2011
16/12/2011 (10)
Κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2011  Συμπλήρωση διατάξεων για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του ν.4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015» , τροποποίηση νόμων για τις δημόσιες επενδύσεις και πολλά άλλα.
16/12/2011: Δημοσίευση ΦΕΚ 262/Α/2011
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,  ΒΟΡΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ,  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  ΞΥΝΙΔΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
19/01/2012: Κατάθεση στη Βουλή
14/02/2012: Κύρωσηκύρωση της από 31.12.2011 ΠΝΠ (Ν0.11 ΦΕΚ 268/Α/2011) και άλλες διατάξεις. Ν. 4047, ΦΕΚ 31/Α/23.02.2012
18/12/2012 Τροποποίηση με το αρθ. 5 της απο 18 Δεκεμβρίου 2012 ΠΝΠ “ Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.”(ΠΝΠ Νο.37) 
31/12/2011 (11)
Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων εφαρμογής του ν.4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» και των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 [ Τροποποίηση νόμων 4024/2011 (A ́ 226), 3943/2011 (Α ́66),3842/2010 (Α ́ 58) κλπ, Ρυθμίση θεμάτων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου]
31/12/2011: Δημοσίευση ΦΕΚ 268/Α/2011
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος,αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ,  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΞΥΝΙΔΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
19/01/2012: Κατάθεση στη Βουλή
14/02/2011: Κύρωση και τροποποίηση, κύρωση της από 16.12.2011 ΠΝΠ ( Νο. 10 ΦΕΚ 262/Α/2011) και άλλες διατάξεις. Ν.4047, ΦΕΚ 31/Α/23.02.2012 [ η κύρωση της ΠΝΠ έγινε με το αρθ. 2 του νόμου ]
31.12.2012: Τροποποίηση (έμμεση) με το αρ. 22 της από 31.12.2012 ΠΝΠ ( Νο. 38)
26.04.2013: Συμπλήρωση και τροποποίηση με το αρθ. 2 του ν. 4147 που κύρωσε την προαναφερόμενη από 31.12.2012 ΠΝΠ, ΦΕΚ 98/Α/26.04.2013 
14/03/2012 (12, 13)
14/03/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 55/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,  ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΥΝΙΔΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
14/03/2012: Κατάθεση στη Βουλή
20/03/2012: Κύρωση και τροποποίηση νόμου 2322/1995 (Α΄143). Ν. 4060 ΦΕΚ 65/Α/22.03.2013 ( 132 σελίδες) 
14/03/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 56/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από την 1η Μαρτίου 2012.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΥΝΙΔΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
Δεν κυρώθηκε. 
Διευκρίνιση: Στις 12/07/2012 εκδόθηκε μια καινούργια ΠΝΠ (Νο. 21)  Μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή  η ισχύς της οποίας ορίστηκε να αρχίσει από την παύση ισχύος της παρούσας ΠΝΠ  (7.7.2012) ΦΕΚ 147/Α/2012 και στις 21 Αυγούστου, εκδόθηκε άλλη μια ΠΝΠ (Νο. 23)  Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2012 με ισχύ από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της από 12−7−2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ήτοι 7−7−2012.ΦΕΚ 162/Α/ 21.08.2012
15/03/2012 (14)
15/03/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 59/Α/2012
Αναφερει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ,  ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΥΝΙΔΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
10/07/2012: Κατάθεση στη Βουλή
20/09/2012: Κύρωση Ν. 4082, ΦΕΚ 187/Α/03.10.2012
20/03/2012 (15)
Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών. [Τροποποίηση του ν. 4033/2011 (Α΄264)Παραχώρηση δικαιώματος φύλαξης σε Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας ]
21/03/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 61/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου,  ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΞΥΝΙΔΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
16/07/2012: Κατάθεση στη Βουλή
02/10/2012: Κύρωση και άλλες διατάξεις [που αλλάζουν τους νόμους 4033/2011, 3938/2011(Α ́ 61), 3907/2011 (Α ́ 7), 4058/2012 (Α ́ 63), το π.δ. 79/2011 (Α ́ 196) κλπ. Υπάρχει και Τροπολογία].  Ν.4084, ΦΕΚ  190/Α/08.10.2012
19/04/2012 (16)
Ρυθμίσεις θεμάτων κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων [Τροποποίηση του ν. 3864/2010 (Α΄119) περί ιδρύσεως (EFSF) Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( αύξηση του κεφαλαίου του από 10 δις σε 50 δις, ρύθμιση δικαιωμάτων οικονομικής φύσης που απορρέουν από τη συμμετοχή του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο πιστωτικών ιδρυμάτων, της συμμέτοχης της  Τράπεζας της Ελλάδας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κλπ ). Τροποποιήση του ν. 3601/2007 (Α΄178) "Ανάληψη και άσκηση δραστηριοτήτων από τα πιστωτικά ιδρύματα, επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και λοιπές διατάξεις.". Τροποποίηση του ν. 3556/2007 (Α΄91) "Προϋποθέσεις διαφάνειας για την πληροφόρηση σχετικά με εκδότες των οποίων οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά και άλλες διατάξεις. “]
19/04/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 94/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, 
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΞΥΝΙΔΗΣ, μέλη 
01/08/2012: Κατάθεση στη Βουλή
13/09/2012: Κύρωσητροποποίηση, κύρωση άλλων δυο ΠΝΠ (Νο. 17 και 18,  ΦΕΚ 103/Α/2012 & ΦΕΚ Α 127 / 29.05.2012 ) και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Ν.4079, ΦΕΚ 180/Α/20.09.2012
30/04/2012 (17)
Ρυθμίσεις θεμάτων εφαρμογής των νόμων 3864/2010, 4021/2011, 4046/2012, 4051/2012 και 4071/2012 [Συμπλήρωση διατάξεων των νόμων 4021/2011, 4046/2012, 4051/2012, 4071/2012, 3864/2010]
30/04/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 103/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ,  ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΨΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΞΥΝΙΔΗΣ,  ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
01/08/2012: Κατάθεση στη Βουλή
13/09/2012: Κύρωσηκύρωση άλλων δυο ΠΝΠ (Νο. 16 και 18,  ΦΕΚ 94/Α/2012 & ΦΕΚ Α 127 / 29.05.2012) και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Ν. 4079, ΦΕΚ 180/Α/20.09.2012
06/05/2012 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
29/05/2012 (18)
Ρυθμίσεις θεμάτων δημοσίευσης οικονομικών εκθέσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και θυγατρικών τους, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό τομέα [ τροποποίηση νόμου 3556/2007 (Α΄91)  “Προϋποθέσεις διαφάνειας για την πληροφόρηση σχετικά με εκδότες των οποίων οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά και άλλες διατάξεις.”
29/05/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 127/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου (υπηρεσιακή κυβέρνηση), ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΖΑΝΙΑΣ, ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΣΑΛΤΑΣ, ΚΙΑΟΥ, ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΚΙΤΤΑΣ, ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΓΕΡΑΡΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΑΡΓΥΡΟΣ, μέλη 
01/08/2012: Κατάθεση στη Βουλή
13/09/2012: Κύρωσητροποποίηση, κύρωση άλλων δυο ΠΝΠ (Νο. 16 και 17, ΦΕΚ 94/Α/2012 & ΦΕΚ 103/Α/2012και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Ν.4079, ΦΕΚ 180/Α/20.09.2012
01/06/2012 (19)
01/06/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 128/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου (υπηρεσιακή κυβέρνηση), ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΖΑΝΙΑΣ, ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΣΑΛΤΑΣ, ΚΙΑΟΥ, ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΚΙΤΤΑΣ, ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΓΕΡΑΡΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΑΡΓΥΡΟΣ, μέλη
03/08/2012: Κατάθεση στη Βουλή
03/10/2012: Κύρωση και λοιπές διατάξεις. Ν. 4086, ΦΕΚ 195/Α/12.10.2012
26/02/2013: Έμμεση τροποποίηση με το αρθ.3 του νόμου 4126 ΦΕΚ 49/Α/28.02.2013 
14/06/2012 (20)
14/06/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 135/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου (υπηρεσιακή κυβέρνηση), ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΖΑΝΙΑΣ, ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΣΑΛΤΑΣ, ΚΙΑΟΥ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΚΙΤΤΑΣ,  ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΓΕΡΑΡΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΑΡΓΥΡΟΣ, μέλη 
02/08/2012: Κατάθεση στη Βουλή
10/10/2012: Κύρωσητροποποίηση και άλλες διατάξεις για την ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών. Ν 4087, ΦΕΚ 196/Α/16.10.2012
17/06/2012 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
12/07/2012 (21) 
13/07/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 147/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από την παύση ισχύος της από 14.3.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου(7.7.2012). [Βλέπε ΠΝΠ Νο. 13, 14/03/2012]
Υπογράφουν:  ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜOΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝAΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤOΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝIΔΗΣ, ΜΑΝΙΤAΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔAΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤOΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡAΤΟΣ, ΛΥΚΟΥΡEΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤAΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
07/08/2012: Κατάθεση στη Βουλή
13/09/2012: Κύρωση και άλλες διατάξεις. Ν.4080, ΦΕΚ 181/Α/20.09.2012
06/08/2012 (22)
Επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων (ν. 3908/2011, π.δ. 33/2011). [νόμος 3908/2011Προεδρικά Διατάγματα 33/2011 και 35/2011.]
09/08/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 158/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 2 του άρθρου 1 που ορίζεται διαφορετικά. (!) 
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
Δεν κυρώθηκε.
21/08/2012 (23)
21/09/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 162/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της από 12−7−2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 147/ 13−7−2012), ήτοι 7−7−2012.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,  ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
25/09/2012: Κατάθεση στη Βουλή
17/10/2012: Κύρωση και άλλες διατάξεις. [Βλέπε σχετικά ΠΝΠ 13 & 21]. Ν. 4088, ΦΕΚ 204/Α/25.10.2012
04/09/2012 (24)
05/09/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 171/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά τα άρθρα 44 παράγραφος 1 και 72 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, μέλη 
11/10/2012: Κατάθεση στη Βουλή
23/10/2012: Κύρωσητροποποίηση και άλλες διατάξεις. Ν. 4089, ΦΕΚ 206/Α/26.10.2012 
05/04/2013 Τροποποίηση με το αρθ. 47 του νόμου 4141 “Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις. “ ΦΕΚ 81/Α/05.04.2013 
06/09/2012 (25)
06/09/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 174/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά σύμφωνα με το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΛΑΦΑΤΗΣ,  ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
04/10/2012: Κατάθεση στη Βουλή
31/10/2012: Κύρωση, κύρωση της επόμενης ΠΝΠ (Νο.26) και άλλες διατάξεις που μεταξύ άλλων, ρύθμισαν θέματα  αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, τροποποιήσαν τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, το π.δ. 191/2008 και πληθώρα νόμων. Ν. 4092, ΦΕΚ 220/Α/08.11.2012
07/09/2012 (26) 
07/09/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 175/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ,  πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ,  ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
04/10/2012: Κατάθεση στη Βουλή
31/10/2012: Κύρωσηκυρωση της προηγούμενης ΠΝΠ (Νο.25, 06/09/2012) και άλλες διατάξεις που μεταξύ άλλων, ρύθμισαν θέματα  αξιοποίησης της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, τροποποιήθηκε ο Εθνικος Τελωνειακος Κώδικας, το π.δ. 191/2008 και πληθώρα νόμων. Ν. 4092, ΦΕΚ 220/Α/08.11.2012
03/10/2012 (27)
Παράταση της διάρκειας λειτουργίας της προσωρινής ενιαίας διοικούσας επιτροπής του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. 7/28.02.2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Α’ 39) [Για την ακρίβεια, παράταση της διάρκειας λειτουργίας της προσωρινής ενιαίας διοικούσας επιτροπής όπως αυτή συνεστήθη βάσει του άρθρου 1 παράγραφος 6 του ν. 4046/2012 και της ΠΥΣ 7/28.2.2012 και ξεκίνησε να λειτουργεί µε την ΠΥΣ 9/8.3.2012]
03/10/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 188/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ,  ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
07/11/2012: Κατάθεση στη Βουλή
23/01/2013: Κύρωση  Ν. 4116, ΦΕΚ 25/Α/31.01.2013
30/10/2012 (28,29) 
30/10/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 209/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,  ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
26/11/2012: Κατάθεση στη Βουλή
29/01/2013: Κύρωση και άλλες διατάξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) και για τα Κλειστά Ελληνικά Νοσήλια (Κ.Ε.Ν.) καθώς και την τροποποίηση πληθώρας νομών. Ν. 4118, ΦΕΚ 32/Α/06.02.2013
29/04/2013: Τροποποίηση με την απο 29/04/2013 ΠΝΠ (Νο.39) 
11/10/2013: Τροποποίηση με το αρθ. 1 της απο 11 Οκτομβριου 2013 ΠΝΠ (Νο.44)
2) Δημοσιονομικοί κανόνες και άλλες διατάξεις (1) [ σύναψη μνημονίων συνεργασίας μεταξύ υπουργιών με στόχο την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, Παραμονή των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων στην Υπηρεσία υπό προϋποθέσεις]
30/10/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 210/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
Δεν κυρώθηκε. 
31/10/2012 (30)
31/10/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 211/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
06/12/2012: Κατάθεση στη Βουλή
24/01/2013: Κύρωση και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ν. 4117, ΦΕΚ 29/Α/05.02.2013
09/11/2012 (31)
Επιμέρους ρυθμίσεις επί των επειγόντων μέτρων εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016  [τροποποίηση νόμου 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013− 2016» (Α ́ 222), τροποποίηση ν. 4093/2012 κλπ.]
12/11/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 224/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, μέλη
Δεν κυρώθηκε.
Επισήμανση: Χρησιμοποιήθηκε και μετά την λήξη της. Ενδεικτικά ΑΔΑ: ΒΕΖΡΙ-ΠΙΖ – diavgeia.gov.gr ( 21 Μαΐου 2013) 
18/11/2012 (32)
Δημοσιονομικοί κανόνες και άλλες διατάξεις (2) [ αφορά: την σύναψη μνημόνιων συνεργασίας μεταξύ υπουργιών με στόχο την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, την Παραμονή των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων στην Υπηρεσία υπό προϋποθέσεις,  το Μηχανισμό παρακολούθησης ετήσιων προϋπολογισμών για τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ, τη σύσταση Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τροποποίηση νομών και άλλα ]
18/11/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 228/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,  ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ,  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, μέλη
Δεν κυρώθηκε. 
05/12/2012 Τροποποίηση με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 2 της από 4 Δεκεμβρίου 2012 ΠΝΠΦΕΚ 237/Α/05.12.2012 ( βλέπε πιο κάτω ΠΝΠ Νο. 34). 
31/12/2012 Τροποποίηση με το άρθρο 7 της από 31.12.2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου ΦΕΚ 256/Α/31.12.2012 ( βλέπε πιο κάτω ΠΝΠ Νο. 38 ). 
Επισήμανση: Χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για την στήριξη διοικητικών αποφάσεων. Ενδεικτικά: ΑΔΑ: ΒΛ9ΛΦ-ΛΗ8 – diavgeia.gov.gr  (10 /09 /2013) και  ΑΔΑ: ΒΛ1Ο6ΣΙ-Ε39 – diavgeia.gov.gr (04/11/ 2013)
19/11/2012 (33)
Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων του ν.4046/2012 και του ν.4093/2012 [Συνταξιοδοτικές διατάξεις δημόσιου τομέα, μισθολογικές διατάξεις, τροποποίηση νόμων (4093/2012 , 4001/2011 , 3889/2010 ), προεδρικών διαταγμάτων κλπ  ]
19/11/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 229/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
Δεν κυρώθηκε. 
04/12/2012 Έμμεση τροποποίηση με το άρθρο 12 της από 4 Δεκεμβρίου ΠΝΠ ΦΕΚ 237/Α/05.12.2012 κλπ που εκδόθηκε για πολλά κοινά θέματα 
25/01/2013 Έμμεση τροποποίηση με τους παραγράφους 4 και 18 του άρθρου 30 του νόμου 4111, ΦΕΚ18/Α/25.01.2013
20/03/2013 Έμμεση τροποποίηση με τη παράγραφο 10 του άρθρου 102 του νόμου 4139/2013, ΦΕΚ  74/Α/20.03.2013
04/12/2012 (34)
Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και λοιπές διατάξεις [ Μισθολογικές διατάξεις, Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών ΕΣΠΑ, Ρυθμίσεις θεμάτων ΕΤΕΑΝ ΑΕ,  Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ΟΣΕ , τροποποίηση νόμων, Ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων κλπ Συνολικά  21 άρθρα που εμπεριέχουν πληθώρα διατάξεων. Ταυτόχρονα, άμεσα ή έμμεσα τροποποιεί τις ΠΝΠ που εκδόθηκαν στις 18 και 19.11.2012]
05/12/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 237/Α/2012 
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως προβλέπεται στις επιμέρους διατάξεις της παρούσας.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
Δεν κυρώθηκε 
Επισήμανση: Χρησιμοποιήθηκε και αφού έπαψε να ισχύει. Ενδεικτικά ΑΔΑ: ΒΛΩΔ7Λ9-ΖΒΗ – diavgeia.gov.gr ( 22 Αυγούστου  2013),
07/12/2012 (35)
Επείγουσες ρυθμίσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας  [Απαλλάσσει τα Δ.Σ. των τραπεζών από ποινικές, αστικές και διοικητικές ευθύνες για τη συμμετοχή των ιδρυμάτων στην επαναγορά χρέους και ορίζει ότι η κατ’ έτος επιχορήγηση του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής από τον Προϋπολογισμό της Βουλής είναι ίσου ύψους με τις κρατήσεις που διενεργούνται σε βάρος των μετόχων του Ταμείου επί των τακτικών αποδοχών τους. Κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στο περιεχόμενο του παρόντος άρθρου καταργείται.]
07/12/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 238/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου,  ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, μέλη
Δεν κυρώθηκε. 
12/12/2012 (36)
Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις (EFSF)
12/12/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 240/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις. 
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ,  ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
11/01/2013: Κατάθεση στη Βουλή
14/01/2013: Κύρωση και άλλες διάτεξεις που ρυθμίζουν συνταξιοδοτικά θέματα, τροποιούν το ν. 4093/2012 κλπ. Ν. 4111 (αρθ.48), ΦΕΚ 18/Α/25.01.2013 [Το παρόν ΦΕΚ επανεκτυπώθηκε λόγω λάθους στο Κεφ. Θ' άρθρο 40 (παραγ. 9, 10, 11).]
18/12/2012 (37)
18/12/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 246/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
28/01/2013: Κατάθεση στη Βουλή
19/02/2013: Κύρωσητροποποίηση και άλλες  διατάξεις που τροποποιούν τις διατάξεις  των νόμων 4109/2013, 4052/2012. Ν. 4128, ΦΕΚ 51/Α/28.02.2013
31/12/2012 (38)  
Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας  [ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ: Ζητήματα αρμοδιοτήτων των άρθρων 94, 95 και 204 του ν. 3852/2010 , Ζητήματα συμβάσεων ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου στους Ο.ΤΑ, Ζητήματα αποζημίωσης αιρετών, Διαδικασία συγχώνευσης ΔΕΥΑ , Ζητήματα εφαρμογής του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», Παράταση προθεσμίας συγχωνεύσεως Φ.Ο.Δ.Σ.Α. , Συγκρότηση παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας ΟΤΑ, Αναδιάρθρωση Οργανικών Μονάδων Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου εσωτερικών, Παράταση της προθεσμίας συμψηφισμού κυριών οφειλών Δήμων, Διάρκεια λειτουργίας της προσωρινής ενιαίας διοικούσας επιτροπής, Λειτουργία ΕΤΕΑ, Ρύθμιση θεμάτων αποσπασμένου προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Στελέχωση ΑΕΔΑΚ, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, Συμβάσεις Η.ΔΙ.Κ.Α. ΜΕ ΦΚΑ – ΕΟΠΥΥ , Ρύθμιση θεμάτων απασχόλησης συνταξιούχων κλπ, κλπ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ το αρθρο 3 της απο 18/11/2012 ΠΝΠ και το άρθρο 3 της από 31.12.2011 ΠΝΠ που κυρώθηκε με το αρθ. 2 του ν. 4047/2012]
31/12/2012: Δημοσίευση ΦΕΚ 256/Α/2012
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,  ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
11/02/2013: Κατάθεση στη Βουλή
16/04/2013: Κύρωσητροποποίηση και αλλες διαταξεις που τροποποιούν περαιτέρω τις διατάξεις της από 31.12.2011 ΠΝΠ που κυρώθηκε με το αρ. 2 του ν. 4047/2012, τους νόμους 3274/2004, 3584/2007, 3731/2008, 3852/2010, 4018/2011, 4065/2012, 4111/2013 κλπ. Ν. 4147, ΦΕΚ 98/Α/26.04.2013
29/04/2013 (39)
«Τροποποίηση του άρθρου 1 της από 30.10.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4118/2013 «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία «KΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»»» και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α ́ 32)
29/04/2013 : Δημοσίευση ΦΕΚ 104/Α/2013 
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη
03/06/2013: Κατάθεση στη Βουλή
18/06/2013: Κύρωση και τροποποίηση. Ν. 4163, ΦΕΚ 155/Α/28.06.2013
11/10/2013: Τροποποίηση με το αρθ.1 της από 11/10/2013 ΠΝΠ (Νο. 44) ΦΕΚ 219/Α/2013
10/06/2013 (40) 
Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του νόμου Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί – ΔΕΚΟ ( ν. 3429/2005). [ Χωρίς να το αναφέρει ρητά, η παρούσα ΠΝΠ αντικαθιστά με δυο διατάξεις το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α ́ 314), όπως αυτό προστέθηκε με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 66 του Ν. 4002/2011 (Α ́ 180) και τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 1 της από 31.12.2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  (Α' 268), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του ν. 4047/2012 (Α' 31) (ΦΕΚ 31/Α/23.02.2012 ) Καλώς ήρατε στη ζούγκλα της ελληνικής νομοθεσίας !]
Σε αυτήν την ΠΝΠ στηρίχθηκε η απόφαση (οικ.02/11.06.2013) του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και του υπουργού των οικονομικών για την κατάργηση της ΕΡΤ αλλα και οι επόμενες αποφάσεις για την ΕΡΤ όπως (  Αριθμ. οικ. 03/12.6.2013, Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. ΟΙΚ. 02/11.06.2013  Κ.Υ.Α. αριθ. οικ. 5/19.6.2013) 
Επισήμανση: Η παρούσα ΠΝΠ λέει ότι αντικαθιστά το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄314)Το ΦΕΚ (Α΄314) όμως δεν εμπεριέχει το άρθρο 14Β. Το συγκεκριμένο άρθρο προστέθηκε με το νόμο 4002/2011 (Α΄180) .]
11/06/2013 : Δημοσίευση ΦΕΚ 139/Α/2013
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν:  ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ,  ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΣΑΛΜΑΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλη 
Κατατέθηκε στη βουλή αλλά η συζήτηση ακυρώθηκε κύρωση της από 10 ίουνίου 2013 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Επισήμανση: Μια μέρα μετά την δημοσίευση της, κατατέθηκε στη βουλή και σχέδιο νόμου Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ‘Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005′ hellenicparliament.gr
Δεν κυρώθηκε. 
28/06/2013 (41)
28/06/2013: Δημοσίευση ΦΕΚ 154/Α/2013
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ,  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, μέλη
31/07/2013: Κατάθεση στη Βουλή
29/10/2013: Κύρωση. Ν 4206, ΦΕΚ 246/Α/07.11.2013
07/08/2013 (42) 
Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων [παρέχεται η δυνατότητα στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να προχωρούν σε κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων διασκέδασης, εστίασης και κέντρων ψυχαγωγίας, για ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιοκτητών τους άνω των 50.000 ευρώ. Παρέχεται δυνατότητα κατάσχεσης για λογαριασμό του Δημοσίου, ακόμα και κατά τη διάρκεια επίσημων αργιών και Σαββατοκύριακου, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. ]
09/08/2013: Δημοσίευση ΦΕΚ 176/Α/2013 
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, μέλη
18/09/2013: Κατάθεση στη Βουλή
Κύρωση ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες 
11/09/2013 (43)
11/09/2013: Δημοσίευση ΦΕΚ 187/Α/2013
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν: ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, μέλη
17/10/2013: Κατάθεση στη Βουλή
20/11/2013: Κύρωση και 4 τροπολογίες. Δεν υπάρχει ακόμα αριθμός νόμου και ΦΕΚ 
11/10/2013 (44)
Τροποποίηση της παρ. 1 του δευτέρου άρθρου του N . 4163/2013 [που κύρωσε την από 29/04/2013 ΠΝΠ που τροποποίησε την από 30.10.2012 ΠΝΠ]
11/10/2013: Δημοσίευση ΦΕΚ 219/Α/2013
Αναφέρει: Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπογράφουν : ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,
ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,
ΔΕΝΔΙΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, μέλη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2lxP2PLXe