ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το Φεστιβάλ Ολύμπου αντικείμενο πανεπιστημιακής διπλωματικής εργασίας

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Δημ. Σφήκας
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Φεστιβάλ Ολύμπου μετά από μισό αιώνα συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά πράγματα της Βόρειας Ελλάδας και μετά από τη διεθνή του πορεία στην τελευταία πενταετία, αποτελεί πλέον και πεδίο επιστημονικής έρευνας στο επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών των Α.Ε.Ι της χώρας και του εξωτερικού.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) παρουσιάσθηκαν πρόσφατα σε διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών διοίκησης πολιτισμικών μονάδων.

Το θέμα της εργασίας που εκπόνησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο η φιλόλογος εκπαιδευτικός κα Λαΐτσα - Χελιδώνη Ιωάννα, είναι η: «Οργάνωση, διεξαγωγή και πολιτιστική αποστολή του Φεστιβάλ Ολύμπου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού της περιοχής του Νομού Πιερίας».

Όπως τονίζει η κ. Ι. Λαΐτσα, «Στόχος της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση της μεθόδου προώθησης των επιτευγμάτων του πολιτισμού ενός συγκεκριμένου πολιτιστικού οργανισμού, του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.). Για την επάρκεια αυτής της παρουσίασης απαραίτητη κρίνεται αρχικά η παρουσίαση των δύο μερών, που αλληλεπιδρούν στη δράση του πολιτιστικού οργανισμού, στον πομπό και τον δέκτη των πολιτιστικών μηνυμάτων, δηλαδή στον οργανισμό και το κοινό και στη συνέχεια στο σύστημα Marketing του οργανισμού. Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια μιας επαρκούς παρουσίασης της δομής, της οργάνωσης και της λειτουργίας του Φεστιβάλ Ολύμπου. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ οργανώνεται εδώ και 42 χρόνια με επιτυχία από την Εστία Πιερίδων Μουσών και στη συνέχεια από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Στη μακρόχρονη πορεία του έχουν λάβει μέρος στις εκδηλώσεις μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και της επιστήμης διεθνούς φήμης. Σήμερα το Φεστιβάλ Ολύμπου εξακολουθεί, να εντυπωσιάζει με την παρουσία του και τις επιλογές πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσπαθεί να εναρμονιστεί με τις επιταγές του σύγχρονου κόσμου και της τεχνολογίας, εξακολουθεί, να προσελκύει όλα τα είδη κοινού και ανανεώνει το δυναμικό κοινό του με καινοτόμες προσπάθειες».

Τέλος, όπως δήλωσε και ο κ. Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο, «Θα υπάρξει και συνέχεια, αφού αυτό το διάστημα εκπονούνται δύο ακόμη μεταπτυχιακές διατριβές σε ΑΕΙ από πτυχιούχους που κατοικούν εκτός Πιερίας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να παρέχουμε κάθε διευκόλυνση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές,  διότι πέραν του γεγονότος ότι η επιστημονική έρευνα προσφέρει στο Φεστιβάλ στοιχεία για την καλύτερη οργάνωσή του, δημιουργεί παράλληλα και δυνατότητες ευρύτερης προβολής του. Το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου συγχαίρει την κ. Ιωάννα Λαΐτσα για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μεταπτυχιακή της εργασία».


Η εργασία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: http://www.festivalolympou.gr/page.php?id=148

Ανακοίνωση – Πρόσκληση




Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου σας προσκαλούν στην δεξίωση προς τιμήν του προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.



                                                   Με εκτίμηση
                                         Για το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου
                                                            Ο Πρόεδρος

                                                     Νίκος Βλαχόπουλος 

Aυτός σε απολύει! Ανεπάγγελτο γερμανοτσογλάνι που χαίρει ασυλίας από δικαστές, εισαγγελείς και μνημονιακό καθεστώς Μερκελιστών!

Κι όταν γυρίσει ο τροχός... να δούμε σε ποιον κώλο θα μπούνε υπόθετα κι όχι μόνον!


ένα υπόθετο δρόμος...

Καύση του λίπους με την κατάλληλη προπόνηση

Καύση του λίπους με την κατάλληλη προπόνηση

Η εκγύμναση μιας ορισμένης μυικής ομάδας δεν βοηθάει στην εικόνα του σώματος

Aν και αντιφατικό, γεγονός είναι, ότι ενώ ο άνθρωπος λατρεύει τα λιπαρά, την επόμενη στιγμή που θα τα καταναλώσει ψάχνει τον τρόπο να απαλλαγεί από αυτά. Λίγες είναι οι φορές που τα καταφέρνει καθώς χρειάζεται υπομονή ενώ συνήθως χάνεται στην λογική των εύκολων τρόπων και των ακραίων λύσεων.

Το λίπος στο σώμα μας συμμετέχει κάθε στιγμή, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας στις ενεργειακές μας ανάγκες. Σε κατάσταση ηρεμίας οι φυσιολογικοί παλμοί μας κυμαίνονται μεταξύ 60-70 ένα ποσοστό της τάξεως του 30-35% σε σχέση με την μέγιστη ικανότητα παλμών τις καρδιάς μας. Τα λίπη συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας κατά 60% ενώ όταν η ένταση φτάσει μέχρι και το 50% της μέγιστης πρόσληψη οξυγόνου η ενέργεια προέρχεται ισομερώς τόσο από τους υδατάνθρακες όσο και από τα λίπη, Όσο πιο έντονη γίνεται η προσπάθεια τόσο μεγαλύτερη είναι η συνεισφορά των υδατανθράκων και αντίστοιχα μικρότερη του λίπους στην ενεργειακή κάλυψη των αναγκών μας.

Η ένταση, η διάρκεια, τα αποθέματα γλυκογόνου και η προπόνηση είναι τα βασικά κριτήρια για το είδος του καυσίμου και την ποσότητα που θα δαπανήσει ο οργανισμός μας κατά την διάρκεια μιας δραστηριότητας.

Γιατί είναι δύσκολο να ξοδευτεί το λίπος;

Ένα γρ λίπους παρέχει ενέργεια 9,5 χιλιοθερμίδων ενώ ένα γρ υδατάνθρακα ενέργεια μόλις 4,2 χιλιοθερμίδων. Αντίστοιχα για να καεί και να δώσει την παραπάνω ενέργεια ένα γραμμάριο λίπος χρειάζονται σχεδόν 2ltr οξυγόνου ενώ για να καεί ένα γραμμάριο υδατάνθρακα 0,8 ltr οξυγόνου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρώτα το σώμα μας σε μεγάλες επιβαρύνσεις χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες .Χρειάζεται λιγότερο οξυγόνο .Όταν τους εξαντλήσει, τότε αναγκάζεται να ξοδέψει και το λίπος. Συνήθως αυτό γίνεται μετά τα 30’ συνεχόμενης άσκησης. Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζουν και τα αποθέματα γλυκογόνου (υδατανθράκων) που ήδη έχει στους μύες του. Σκεφτείτε ότι εκτός από την ζάχαρη που ξέρουμε όλοι, υδατάνθρακες σε διάφορες μορφές παίρνουμε από τα φρούτα, το ψωμί και όλα τα αρτοπαρασκευάσματα, το ρύζι, τα μακαρόνια, τις πατάτες, τα όσπρια .Δεν είναι κ πολύ εύκολο δηλαδή να μας λείψει

Μετά από αυτά λογικά θα αναρωτιέστε...

Από την στιγμή που η συμμετοχή του λίπους στην παραγωγή ενέργειας είναι μεγαλύτερη σε χαμηλές εντάσεις γιατί να χρειάζεται η αύξηση της έντασης πάνω από 50% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.

Μπορεί η συμμετοχή του λίπους να είναι σημαντική σε αυτή την ένταση η ανάγκη για ενέργεια όμως είναι μικρή και δεν ξεπερνά τα 20 γρ λίπους ανά ώρα όταν δεν ξεπερνάμε το 50% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.Σε μέτρια ένταση 60-70% είναι μεν μικρότερη αλλά φτάνει ως και τα 40 γρ λίπους ανά ώρα.

Μπορεί η εκγύμναση μιας ορισμένης μυικής ομάδας να συμβάλλει στην απώλεια τοπικού λίπους από την περιοχή;

Ναι, αλλά η ποσότητα ενδομυικού λίπους που καίγεται είναι ελάχιστη. Η απώλειά του δεν αλλάζει την εικόνα του σώματός μας σε αντίθεση με την απώλεια του υποδόριου λίπους η οποία είναι ορατή και εύκολα μετρήσιμη. Άρα πρακτικά η εκγύμναση μιας ορισμένης μυικής ομάδας δεν βοηθάει στην εικόνα του σώματος μας.

Μήπως η λύση είναι η λιποαναρρόφηση;


Η λύση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν μπορεί να είναι απόλυτη. Κατά την διάρκεια της λιποαναρρόφησης αφαιρούνται από το σώμα μας κάποιες χιλιάδες λιποκύτταρα. Άρα οι αποθήκες τους λίπους ελαττώνονται. Αν στην συνέχεια επαναπροσλάβουμε βάρος, το επιπλέον λίπος θα αποθηκευτεί σε άλλα σημεία-αποθήκες του σώματός μας. Αν π.χ το αφαιρέσουμε από την κοιλιά, στην συνέχεια μπορεί να αποθηκευτεί στους γλουτούς ή στους μηρούς. Προσοχή χρειάζεται στην παιδική ηλικία στην οποία αν το παιδί προσλάβει βάρος δημιουργούνται συνεχώς νέα λιποκύταρα προκείμενου αυτό να αποθηκευτεί. Πάντως νεώτερες μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν και στην ενήλικη ζωή.

Στην εισαγωγή αναφέρεται η λέξη υπομονή. Ο μηχανισμός καύσης του λίπους για την παραγωγή ενέργειας είναι σοφά μελετημένος και δεν υπάρχει τρόπος να ξεγελάσουμε το σώμα μας και να απωλέσουμε λίπος γρήγορα και εύκολα. Απαιτείται υπομονή ,συνέπεια και συνέχεια στην προπόνηση και την διατροφή μας για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Τ.Ε. Πιεριας του ΚΚΕ για το γάλα


 
   «Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τη διάρκεια ζωής στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το πρώτο και κύριο είναι ότι η Ελλάδα είναι ελλειμματική πάνω από 50% σε αγελαδινό γάλα, λόγω περιορισμού - ποσόστωσης από την ΕΕ, που έχουν δεχτεί όλες οι κυβερνήσεις. 

Η δε έκθεση του ΟΟΣΑ, που πιέζει στην κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, στηρίζεται στους κανονισμούς της ΕΕ που δέχτηκαν και έχουν βάλει πλάτη όλοι αυτοί που εμφανίζονται να αντιδρούν.
Στόχος του ΟΟΣΑ και των κυβερνώντων είναι η διαμόρφωση συνθηκών που εξασφαλίζουν αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους στο καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας, από τις φτηνότερες εισαγωγές της πρώτης ύλης (γάλα), αφού τη μείωση του εργασιακού κόστους την εξασφάλισαν με τους νόμους εργασιακού Μεσαίωνα ΕΕ - κυβέρνησης.
Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι κτηνοτρόφοι της εγχώριας αγελαδοτροφίας - γαλακτοπαραγωγής και η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν, δηλαδή κέρδη για τους καπιταλιστές και υποβάθμιση ποιότητας τροφίμων για το λαό. Λύση, η αποδέσμευση από την ΕΕ και η λαϊκή εξουσία, που θα αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα εγγυώνται διατροφική επάρκεια με καλά, ποιοτικά, φτηνά τρόφιμα για το λαό»

Η Kate Moss έγινε το κουνελάκι του Playboy

Για τα 60 χρόνια του περιοδικού

Η Kate Moss αποφάσισε να γιορτάσει τα 40 της χρόνια με την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του Playboy.

Το διάσημο μοντέλο από τη Βρετανία θα εμφανιστεί στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του γνωστού αμερικανικού περιοδικού, όπου και στις εσωτερικές σελίδες εμφανίζεται γυμνή.

Η Kate θα κλείσει τα 40 της στις 16 Ιανουαρίου και επιλέχθηκε για την επέτειο των 60 ετών του Playboy, το πρώτο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1953.

Όπως δήλωσε ο Jimmy Jellinek, διευθυντης του περιοδικού, «Είμαστε ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά στον κόσμο και έτσι είχαμε ανάγκη να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός με μια πασίγνωστη φιγούρα. Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή αν όχι το πιο διάσημο τοπ μόντελ του κόσμου; Θα μας επιτρέψει να έχουμε ακόμα 60 χρόνια επιτυχιών».

 

Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου με εκπτώσεις ως 50%



  Ξεκίνησε  η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την οργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GRECA.
Κατά το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα- μέλη του συνδέσμου θα παρέχουν προσφορές και εκπτώσεις από 20- 50% προς το καταναλωτικό κοινό, όπως ειπώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, στη συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η συνεισφορά του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, ανέρχεται μόλις λίγο πάνω από το 1%, όταν ο μέσος όρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κινείται στο 4%.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο πανευρωπαϊκός τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέρχεται στα 350 δισ. ευρώ και ότι αναπτύσσεται και στη χώρα μας με γοργούς ρυθμούς αυτό το είδος του εμπορίου.

Μάλιστα σχολίασε ότι το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται με ρυθμούς 50% κάθε χρόνο και πρόσθεσε ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις, ενώ 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν κάνει μία ηλεκτρονική συναλλαγή. Επίσης, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων, από τις οποίες, όπως είπε, θα κερδίσουμε σε διαφάνεια, κόστος και χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός αναφέρθηκε στην ανάγκη για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού πλαισίου ηλεκτρονικού εμπορίου και μίλησε για ένα πλαίσιο το οποίο θα παρέχει εμπιστοσύνη στους καταναλωτές, θα εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών και θα βελτιώνει το καθεστώς αλλαγών- επιστροφών προϊόντων. Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να διαμορφωθούν κανόνες ορθής συμπεριφοράς, και δεοντολογίας, για αυτό και, όπως είπε, θα προωθηθούν σχετικές παρεμβάσεις επί ελληνικής Προεδρίας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Νίκος Γουλής, σημείωσε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο συμπιέζει τις τιμές προς τα κάτω, προσφέρει πολλές διεξόδους για εξαγωγική δραστηριότητα και πολλοί τομείς του αποτελούν πεδίο δραστηριότητας κυρίως της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Δουκίδης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημειώνοντας ότι φέτος το 35% των χρηστών του ίντερνετ θα πραγματοποιήσει μία ηλεκτρονική αγορά (πέρυσι το ποσοστό ήταν 26- 27%, ενώ στην Ευρώπη αγγίζει το 80%.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ευκολότερα εξάγουν υπηρεσίες παρά προϊόντα, διότι στα προϊόντα τα κόστη είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
Zougla.gr

Πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας



     Στολίδια των ελληνικών βουνών, τα χωριά που θα δείτε στη συνέχεια δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους αντίστοιχους ξένους ορεινούς οικισμούς. 

Κρυμμένα μέσα σε φαράγγια, πάνω σε βουνοκορφές, πνιγμένα στη βλάστηση ή στο χιόνι, άλλα μικρότερα και άλλα κεφαλοχώρια, αποτελούν ένα προς ένα μικρά διαμάντια της ελληνικής επαρχίας. Φιλόξενα και παρδοσιακά υπόσχνται στους επισκέπτες καλό φαγητό, υπέροχα φυσικά τοπία αλλά και δραστηριότητες στη φύση που αποτελούν μοναδικές εμπειρίες. Άλλα ξεχωρίζουν για την υπέροχη θέα τους, άλλα για την τοποθεσία κι άλλα για την αρχιτεκτονική τους, όλα όμως εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και προκαλούν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ αλλά και μια μεγάλη ανάγκη να τα επισκεφθούμε…

1. Σαμαρίνα, Γρεβενά


2. Άνω Δολιανά, Αρκαδία


3. Καλαρρύτες, Ιωάννινα


4. Δημητσάνα, Αρκαδία


5. Καστάνιτσα, Αρκαδία


6. Περτούλι, Τρίκαλα


7. Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, Πέλλα


8. Νυμφαίο, Φλώρινα


9. Μηλιές, Πήλιο


10. Παλαιός Άγιος Παντελεήμων, Πιερία


11. Ελατού, Ορεινή Ναυπακτία


12. Βογάτσικο, Καστοριά


13. Μικρό & Μεγάλο Πάπιγκο, Ιωάννινα

Ο Πλούσιος και ο Φτωχός. Ένα υπέροχο βίντεο που πρέπει να το δουν όλοι!

Ένα καταπληκτικό βίντεο που θα πρέπει όλοι να το δουν για να λάβουν ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε και να το εφαρμόζουμε...
Δείτε το βίντεο 

Χριστουγεννιάτικες Ευχές





Ευχή μου για την κάθε ψυχή 

να Νοιώθει να Δίνει να Παίρνει

πραγματική Αγάπη!



Χριστουγεννιάτικες Ευχές




 Χρόνια Πολλά!
Πολλές ευχές για όμορφα κι ευλογημένα Χριστούγεννα! 

Χριστουγεννιάτικες Ευχές



  • Αν ήταν κάθε αστέρι, μια ευχή απ΄την καρδιά μας το σύμπαν θα ΄ταν λαμπερό σαν την ψυχή μας.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές




  • Εύχομαι η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές



  • Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και θα σκορπίσει ευτυχία και υγεία.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές



  • Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει και να μας δώσει αυτό το κάτι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές


  • Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές



Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά

Ας ξεκινήσουμε τον καινούριο χρόνο

με όμορφες εικόνες και ήχους

με μια ζεστή βαθιά ανάσα

ένα πλατύ χαμόγελο

πολλές ελπίδες

και πολύ

αγάπη!

Δελτίο Τύπου Μ.Μπόλαρη - Η δραματική κοινωνική υποβάθμιση των Ατόμων με Αναπηρία συνιστά πρόκληση για την ποιότητα λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμώ

Μήνυμα βουλευτή Σερρών, Μάρκου Μπόλαρη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία υποδεικνύει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις που θα εξαλείψουν διακρίσεις που, υπό την πίεση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εντείνουν και επιδεινώνουν την κοινωνική πόλωση. Κι αν μέχρι πρότινος  το κράτος πρόνοιας συνιστούσε το σταθεροποιητικό μηχανισμό που περιόριζε τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης, η επιβολή ακραιφνώς νεοφιλελεύθερων πολιτικών αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερο ένα τμήμα του πληθυσμού που βιώνει με τρόπο πιο επώδυνο τη μειονεκτική του θέση εξ αιτίας χρόνιων βλαβών ή ελλειπτικότητας, έμφυτων ή επίκτητων σωματικών, πνευματικών ή ψυχικών του λειτουργιών.
Την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να αναγνωρίζει νομοθετικά αλλά και ουσιαστικά τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία για να μπορούν χωρίς φραγμούς να απολαμβάνουν τα αγαθά της ζωής, διαδέχθηκε στις μέρες μας η επιβολή, με το άλλοθι της δημοσιονομικής στενότητας, μιας ανάλγητης πολιτικής που εξαντλεί την αυστηρότητά της στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κι όμως η ανάγκη περιορισμού των ανώφελων για το δημόσιο συμφέρον και φαύλων σε ορισμένες περιπτώσεις δαπανών, επιτάσσει τη διάθεση πόρων για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεμβάσεων και επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών προτεραιοτήτων. Το ζητούμενο πρέπει να είναι πλέον η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικότερης και ουσιαστικότερης κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Η δραματική κοινωνική υποβάθμιση των Ατόμων με Αναπηρία συνιστά εξάλλου πρόκληση όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά πρωτίστως για την ίδια την ποιότητα λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμών.

Χρέος όλων μας είναι να εργασθούμε συστηματικά για να οικοδομήσουμε ένα δικαιωματικό πρότυπο προσέγγισης της αναπηρίας που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες άσκησης δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία.  Η επικέντρωση σχεδόν αποκλειστικά σε πολιτικές περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος με τρόπο συστηματικά ανισοβαρή, είναι τελεσίδικα καταδικασμένη σε αποτυχία όσο παραβλέπει την πολυπλοκότητα και πολυμορφία των προβλημάτων που απαιτούν ολοκληρωμένες πολιτικές προσεγγίσεις και παράλληλη προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών.

ΒΙΝΤΕΟ: Πολίτης λέει στον Βρούτση αυτά που θέλουμε να τους πούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και τον ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ. Δεν κατάφερε να ψελλίσει ούτε λέξη ο υπουργός Ανεργίας

Βγαίνουν στις τηλεοράσεις οι υπουργάρες που με τις υπογραφούλες τους μας έχουν καταδικάσει να βιώνουμε την κόλαση που ζούμε καθημερινά. Και έχουν και άνεση και... υφάκι. Μέχρι να έρθει η στιγμή να βρουν το δάσκαλο τους. Όπως τον βρήκε το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας που καμαρώνει για τη θεσούλα του ενώ η ανεργία στους νέους χτυπάει 55% και η Ελλάδα είναι η πρώτη σε ανεργία στην Ενωμένη (τρομάρα της) Ευρώπη.

Ο υπουργός των κοινωνικών ασφαλίσεων. Που δεν έχει σκεφθεί καν να παραιτηθεί τώρα που τα ταμεία διαλύονται και τίθενται υπό αμφισβήτηση ακόμη και οι τσεκουρωμένες από τα συνεχή μνημόνια συντάξεις.

Ο Βρούτσης, λοιπόν, ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας. Και έλεγε τα γνωστά... ποιήματα που έχει μάθει κι αυτός και οι όμοιοι του "σωτήρες" μας να λένε.

Μέχρι που το μικρόφωνο πήγε στην 48χρονη, Αυγή Μουτσινά. Η οποία χωρίς φόβο του είπε απλά αυτά που θα ήθελε να του(ς) πει κάτα πρόσωπο ο μέσος, φτωχοποιημένος, απελπισμένος Έλληνας.

Καμαρώστε την. Και μην περιμένετε την απάντηση Βρούτση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν τόλμησε να της πει κουβέντα. Τί θα μπορούσε να της πει άλλωστε;

Χάθηκαν 445.000 ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

Χάθηκαν 445.000 ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου η απεργία των γιατρών

Συνεχίζουν, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να τους καλεί να τις λήξουν για να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, επισημαίνοντας ότι στα χέρια του υπουργείου υπάρχει και το εργαλείο της επίταξης.

««Θέλω να ελπίζω ότι θα αναθεωρήσουν την άποψη για την απεργία και θα τη σταματήσουν. Εάν αυτό δεν συμβεί και συνεχιστεί η απεργία, προφανώς εμείς θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να μην ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους μας. Το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι σεβαστό και ιερό. Κατά συνέπεια, ασφαλώς και πρόκειται να δράσουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Εγώ, όμως, σας λέω ότι πριν δράσω και φανώ, ας πούμε, ότι επιδιώκω τη σύγκρουση, περιμένω να δω μη τυχόν οι γιατροί καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος...» είπε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.

Εκτιμάται ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων έχουν «χαθεί» περίπου 455.000 ραντεβού ασφαλισμένων με τους γιατρούς του Οργανισμού -περί τις 65.000 ραντεβού στις μονάδες υγείας κλείνονται ημερησίως- ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Μετά τη διακοπή των 633 συμβάσεων ισάριθμων γιατρών- εργαζόμενων του Οργανισμού στην οποία προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ με απόφασή του τη Δευτέρα στερώντας τους τη δυνατότητα να δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία το απόγευμα, υλοποιείται σήμερα το δεύτερο μέτρο που αφορά την αύξηση του μηνιαίου «πλαφόν» των επισκέψεων στους υπόλοιπους 4.300 συμβεβλημένους γιατρούς από 200 επισκέψεις σε 300.

Στην επόμενη φάση αναμένεται, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με υπογραφή νέων συμβάσεων προκειμένου να καλυφθεί το υγειονομικό κενό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ευχαριστήριο επιτροπής υποδοχής του Καραβανιού Αλληλεγγύης

Μετά την επιτυχημένη υποδοχή του Καραβανιού Αλληλεγγύης στην Κατερίνη,
 στις 23 Νοεμβρίου, η επιτροπή υποδοχής με νωπές ακόμα τις θετικές
εμπειρίες από την κοινή δράση με τους αγωνιστές της Χαλκιδικής, θέλει
να ευχαριστήσει δημόσια τους επαγγελματίες της Κατερίνης που
συνεισέφεραν ώστε να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γινόταν η γιορτή
εναντίον μιας εξόρυξης που δεν θα γίνει ποτέ.


Πρόκειται για τους:

- Αφοί Κοκκινίδη, Ηχητική Κάλυψη

- Κεσανλής Ζαχαρίας Αντιπροσωπείες τροφίμων - Υπηρεσίες Logistics, νερά

- Κουλαουζίδης Παναγιώτης, Άροτος Σαλάτες

- Μούσες Πιερίων, φαγητό

- Σωματείο Αρτοποιών νομού Πιερίας, ψωμιά

- Παντούλης Γιάννης, κρασί

- και οι μουσικοί Χρήστος Νάτσιος  - Μπιβ, Θανάσης Κλέοπας - ΝΑΜΑΣΤΕ


Η  Επιτροπή Υποδοχής, αποτελούμενη από τους φορείς: Εθελοντική Ομάδα
Δράσης νομού Πιερίας, Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης, Μητέρα Γη, Μούσες
Πιερίων, Σπείρα Γης, Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο
Κατερίνης, Στέκι Πολιτών, Antipoverty.gr και ΕΛΜΕ Πιερίας


Έκθεση Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας» - Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης στο Διεθνές Ίδρυμα μεγάλου Αλεξάνδρου (Δ.Ι.Μ.Α.) με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας» - Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13.
Στα εγκαίνια παρών ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιος Παπαθανασίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, αντιπροσωπία του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Βλαχόπουλο και κ. Τριανταφύλλου Ιωάννη, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος εκ μέρους του Τοποτηρητή της Ι. Μ. Κίτρους Σεβ. Λαρίσης κ. Ιγνατίου, πλήθος κόσμου από τον πολιτικό χώρο καθώς και από Σώμα Στρατού αλλά και από μεγάλο πλήθος κόσμου γενικά παρά τις καιρικές συνθήκες οι οποίοι τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους.

Ομιλία και χαιρετισμό απεύθυναν οι: Ο Φιλόλογος, Ιστορικός, Συγγραφέας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας αλλά και Αντιπρόεδρος του Δ.Ι.Μ.Α. κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο Ομ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος του Δ.Ι.Μ.Α. και Πρόεδρος της Παμποντιακής  Ομοσπονδίας κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, Η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Δ.Ι.Μ.Α. κ. Νίνα Γκατζούλη (μέσω χρήσης Skype λόγο του ότι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης, Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Παπαθανασίου Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Νομού Πιερίας κ. Σοφία  Μαυρίδου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης. Μετά τις ομιλίες/χαιρετισμούς ακολούθησε απονομή πλακέτας από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου προς τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλη και στον Δήμαρχο του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιο Παπαθανασίου.  Ακολούθησε ξενάγηση στα διοράματα/εκθέματα από τον κ. Νικόλτσιο ενώ η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που δόθηκε από το Δ.Ι.Μ.Α προς όλους τους παρευρισκόμενους, συνοδεία μελωδικών ήχων πιάνου. 



















Συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Αικατερίνια 2013

         ΘΕΜΑ : Συμμετοχή Χορωδίας του Συλλόγου  στα  «Αικατερίνια»


      Αγαπητοί συνάδελφοι
      Το χορωδιακό τμήμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας   τιμώντας την Αγία Αικατερίνη, πολιούχο της πόλης μας, συμμετέχει στα «Αικατερίνια», παρουσιάζοντας τραγούδια Ελλήνων συνθετών, υπό την καθοδήγηση του κ. Καραμούζα Δημητρίου,  στην Αστική Σχολή Κατερίνης ( πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 στις 19.30 μ.μ.              
     Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί να τιμήσετε την εκδήλωση με την παρουσία σας .



                                              Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Βάσσου  Φρειδερίκη                                                     Κατιμερτζή  Μαγδαληνή

Χριστουγεννιάτικο Γερμανικό Παζάρι

Καλλιθέα Πιερίας : 

   Δέκατη συνεχόμενη χρόνια είναι η φετινή για το Χριστουγεννιάτικο Γερμανικό Παζάρι. Μια προσπάθεια η οποία γίνεται τα 10 τελευταία χρόνια από ανθρώπους γεμάτους με αγάπη για τον συνάνθρωπο, ανθρώπους με έμφυτο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς.  

 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Καλλιθέα Πιερίας αυτοί οι άνθρωποι, η Ομάδα Γερμανόφωνων Γυναικών Καλλιθέας με τη βοήθεια της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας διοργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο Γερμανικό Παζάρι με σκοπό την κοινωνική προσφορά.  Μέρος των φετινών εσόδων θα διατεθούν για αγορά ψηφιακών πινάκων στο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 6,7,8 Δεκεμβρίου 2013 στην Πλατεία της Καλλιθέας με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, λουκάνικα, ζεστό κρασί με μπαχαρικά (Glühwein), σπιτικές βάφλες και γλυκίσματα. 
Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου πέρα από όλα αυτά, θα υπάρχει ζωντανή μουσική και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου μετά την εκκλησία "modern dance" από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας.
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή: 10.00-20.00
Σάββατο 15.00-20.00 
Κυριακή 10.00-20.00   

Είναι μέλι οι λουκουμάδες! – Ο Άκης Πετρετζίκης φέρνει κοντά μας την πιο λαχταριστή λιχουδιά [βίντεο]

loukoumades2-570
Είσαι έτοιμος για το πιο απολαυστικό επιδόρπιο;
ΥΛΙΚΑ

Για τους λουκουμάδες

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορνφλάουρ
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι
1 κ. σούπας μέλι
280 γρ. νερό χλιαρό
λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι και το σερβίρισμα

250 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
1 κ. σούπας μέλι
σουσάμι και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα. Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία σώματος. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον. Βάζω το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχω θερμόμετρο ελέγχω τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 180 βαθμούς. Ετοιμάζω και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων. Για να γίνουν έξτρα τραγανοί οι λουκουμάδες μας θα τους τηγανίσουμε δύο φορές. Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζω το χέρι μου στο μπολ με τη ζύμη, παίρνω ζύμη στη φούχτα μου και αρχίζω να την κλείνω μέσα στο χέρι μου. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχω το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνω κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνω να πέσουν μέσα στο τηγάνι. Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό. "Κόβουμε" λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.Τους αφήνουμε στο πιάτο μέχρι λίγα λεπτά πριν να τους σερβίρουμε. Τότε ζεσταίνουμε ξανά το λάδι και τους τηγανίζουμε μια φορά ακόμα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν καλόχρώμα και να τραγανίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους πετάμε στο κρύο σιρόπι. Εκεί ρουφάν όσο χρειάζονται, τους ανακατεύουμε και τους βγάζουμε από το τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού.