ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στρίμωξαν άγρια τον Αδωνι...


Την γλίτωσε με σπρωξίδια και χειρονομίες...
Τ
ις χειρότερες πέντε ώρες της υπουργίας του πέρασε, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, επιχείρησε να πείσει τους γαλάζιους συνδικαλιστές του ΕΟΠΥΥ για τις επιλογές του στην Υγεία. Ακούστηκαν, είναι αλήθεια, βαριές κουβέντες, του τύπου «είσαι ο καλύτερος υπηρέτης της τρόικας», ή «άλλα μας έλεγες για τις απολύσεις, άλλα έκανες» ή ακόμα «ντροπή σου».

Αλλά αυτά δεν ήταν τίποτα, αφού, όπως...
μου τα περιγράφουν, παρ' ολίγον να έρθουν και στα χέρια, αφού το σπρωξίδι και οι χειρονομίες εναντίον του δεν έλειψαν. Οι ψυχραιμότεροι (καμιά πενηνταριά) σηκώθηκαν και έφυγαν.

"ΒΗΜΑτοδότης"
Από nonews-NEWS

Γερμανοτσογλάνι, ψευταρά... πόσες επανασυνδέσεις έγιναν σήμερα;


315.232 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τον προηγούμενο χρόνο...
Ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν
ρεύμα!

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, το πλήρωσες το νοίκι μου;..


Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί εντόνως στην πιάτσα, ότι ο επιχειρηματίας,Δημήτρης Μελισσανίδης, καταβάλλει τα ενοίκια, και όχι μόνο, των γραφείων της ΝΔ. 
Το γεγονός ότι, παρά τη φημολογία, παραμένουν ανεξόφλητοι... λογαριασμοί, μάλλον εκθέτει κάποιους… 
Γιάννης Κουρτάκης («πολιτικός καφές» – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) 
Από nonews-NEWS, μέσω "Το Γρέκι"

Τι αναζητούν οι "58" μέσω της "κεντροαριστεράς";

Έτσι θα γίνεται η αυτόματη κατάσχεση καταθέσεων




FFAA6E1FFEE4BDB3ACFE833008825FCB.jpg 
Η διασύνδεση πλέον των ΔΟΥ με τις τράπεζες θα γίνεται με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου οι διευθυντές τους αλλά και εκείνοι του τραπεζικού υποκαταστήματος όπου διαθέτει τον λογαριασμό του ο οφειλέτης θα προχωρούν στην κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού -όλου ή του διαθέσιμου εάν δεν επαρκούν οι καταθέσεις- μέσα σε λίγα λεπτά.
Η διαδικασία λέγεται «αυτοματοποιημένη κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών» και θα γίνεται χωρίς καμία άλλη ενημέρωση του οφειλέτη, εφόσον έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής των χρεών, και παρεμβολή δικαστικών επιμελητών-λειτουργών ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν έως τώρα για την ολοκλήρωση της κατάσχεσης να μην ισχύουν.

Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, που στόχο έχει να περιοριστούν τα περιθώρια ελιγμών των οφειλετών, έχουν ήδη ξεκινήσει ειδικά σεμινάρια στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την Παρασκευή ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπέγραψε τη σχετική απόφαση σε εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος 4170 του περασμένου Ιουνίου. Στους διευθυντές έχει αποσταλεί ο πρώτος εξοπλισμός, μέσω του οποίου θα επικοινωνούν με τις τράπεζες, δηλαδή μία ειδική κάρτα και ο υποδοχέας της, ενώ αυτές τις ημέρες θα τους αποσταλεί και ο ειδικός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Απλή διαδικασία
Η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης ή του ξαφνικού θανάτου των καταθέσεων είναι εξαιρετικά απλή και φυσικά απολύτως κυνική. Εφαρμόζει περίπου σε παραλλαγή αυτό που λέγεται συνήθως σε άλλες περιπτώσεις, ότι δηλαδή ο ενδιαφερόμενος (ο καταθέτης) το μαθαίνει τελευταίος (το άδειασμα του λογαριασμού). Το όλο σχέδιο αποδεικνύει ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εξαιρετική εφευρετικότητα και απίθανες εμπνεύσεις όταν πρόκειται για είσπραξη φόρων και έχει ως εξής:

Το δικαστικό τμήμα κάθε ΔΟΥ θα ενεργοποιείται για κάθε φορολογούμενο όταν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα διαμορφώνει το προφίλ του τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο ώστε να έχουν αυτά τα χρέη βεβαιωθεί προς είσπραξη. Στη συνέχεια θα διαβιβάζει το προφίλ του με ηλεκτρονικό τρόπο στον διευθυντή της υπηρεσίας, ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός που θα διαθέτει και θα χειρίζεται το νέο μηχάνημα. Πρόκειται για μία κάρτα -με card reader- που συνδέεται με υπολογιστή. Στο σύστημα αυτό θα έχουν περάσει η υπογραφή και τα στοιχεία του διευθυντή, ο οποίος θα το ενεργοποιεί με έναν ειδικό κωδικό πρόσβασης (PIN).

Μόλις ο διευθυντής λάβει το προφίλ του οφειλέτη με την καταγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, τότε με το πάτημα ενός κουμπιού θα διαβιβάζει απευθείας στον διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος όπου διαθέτει λογαριασμό ο οφειλέτης το αίτημα για επιτόπια συνδρομή της τράπεζας προκειμένου να γίνει αμέσως η κατάσχεση. Ο διευθυντής του καταστήματος θα είναι υποχρεωμένος να κινηθεί αμέσως και να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή στη μεταφορά του οφειλόμενου ποσού στον λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών και να ολοκληρώσει όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία ενημέρωσης της Εφορίας εντός δέκα ημερών. Εφόσον το ύψος των καταθέσεων είναι επαρκές, τότε θα μεταφέρεται όλο το ποσό της οφειλής. Σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούνται όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό και θα μένει το υπόλοιπο για να το διεκδικήσει η Εφορία με όποιον άλλο τρόπο ενδείκνυται για τον κάθε οφειλέτη. Ολη η διαδικασία θα γίνεται ερήμην του φορολογούμενου, αφού θεωρείται ότι η Εφορία αυτοδικαίως έχει τη δυνατότητα να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά. Από τη στιγμή που το αίτημά της θα διαβιβάζεται στην τράπεζα, αφήνοντας ηλεκτρονικά ίχνη, θεωρείται ότι το αιτούμενο ποσό δεσμεύεται αμέσως και δεν νοείται να υπάρξουν στο μεταξύ κινήσεις (αναλήψεις) που να εμποδίσουν την πληρωμή του χρέους.

Με τον τρόπο αυτό ξεπερνιούνται τα εμπόδια και τα προβλήματα που είχε διαπιστώσει το υπουργείο Οικονομικών στην εισπρακτική διαδικασία που ακολουθούνταν έως τώρα. Η διαδικασία αυτή είχε ως εξής: το δικαστικό τμήμα κάθε ΔΟΥ βεβαίωνε και νομιμοποιούσε τη διεκδίκηση της οικονομικής υπηρεσίας από τον οφειλέτη. Στη συνέχεια εκτυπωνόταν το σχετικό έγγραφο της κατάσχεσης, το οποίο παραλάμβανε ένας δικαστικός επιμελητής για να το επιδώσει στο αρμόδιο τραπεζικό κατάστημα εντός δύο μηνών. Η τράπεζα, από την ώρα που το παραλάμβανε, ήταν υποχρεωμένη να ολοκληρώσει τη διαδικασία της κατάσχεσης εντός 8 ημερών. Σε όλο αυτόν τον κύκλο είχαν παρατηρηθεί καθυστερήσεις, αστοχίες, πολλές φορές δε υπήρχε η υποψία των εφοριακών ότι τόσο ο δικαστικός επιμελητής όσο και ο τραπεζικός, του οποίου οι πελάτες θίγονταν από τις κατασχέσεις, προστάτευαν τους οφειλέτες όσο μπορούσαν – απλώς ειδοποιώντας τους πολλές φορές νωρίτερα ώστε να κινηθούν αναλόγως! Εχει διαπιστωθεί μάλιστα ότι αρκετοί διευθυντές τραπεζών χειρίζονταν τις υποθέσεις ανάλογα με τον πελάτη τους. Στη συνέχεια έκοβαν μια τραπεζική επιταγή αφαιρώντας το αντίστοιχο ποσό από τους λογαριασμούς του οφειλέτη και το έστελναν στην Εφορία.

Πολλαπλάσιοι έφοδοι
Με το νέο σύστημα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν οι έφοδοι της Εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και οι κατασχέσεις. Σημειωτέον ότι το 2013 ο αριθμός των κατασχέσεων υπερδεκαπλασιάστηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι οι πράξεις θα ξεπεράσουν τις 150.000! Είναι επίσης ενδεικτικό ότι τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ έγιναν πλέον πολυπληθή. Από ένα και δύο άτομα που τα στελέχωναν μέχρι πριν από λίγο καιρό, τώρα οι περισσότερες υπηρεσίες διαθέτουν η καθεμία 10 και 15 υπαλλήλους ανά τμήμα.
Την ηλεκτρονική διασύνδεση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα παρουσιάσουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής ως επίτευγμα και δείγμα αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης τόσο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Πρόκειται όντως για ένα πρωτοποριακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύστημα, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Task Force. Εκτός των άλλων το υπουργείο Οικονομικών θα εξοικονομήσει και ένα μεγάλο ποσό που καταβάλλει σήμερα στους δικαστικούς επιμελητές.

Πάντως εκφράζονται φόβοι ότι με την έναρξη λειτουργίας ενός τέτοιου αυτοματοποιημένου και ταχύτατου συστήματος κατασχέσεων πολλοί φορολογούμενοι που έχουν εκκρεμότητες με την Εφορία είτε θα αποσύρουν τις όποιες καταθέσεις τους, είτε δεν θα πηγαίνουν τα χρήματά τους στις τράπεζες.

Τι προβλέπει το άρθρο 66 του νόμου 4170
1Προκειμένου ειδικά για κατασχέσεις απαιτήσεων στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων, οι κοινοποιήσεις τόσο του κατασχετηρίου όσο και της δήλωσης του άρθρου 32 με το πιο πάνω παραστατικό, ενεργούνται μέσω μοναδικών διαμετακομιστικών κόμβων ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή και ορίζονται από κοινού από το Ελληνικό Δημόσιο και όλα τα εγκατεστημένα στη χώρα πιστωτικά ιδρύματα, όπως εκπροσωπούνται για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών ή την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών κατά περίπτωση.
Η κοινοποίηση του κατασχετηρίου θεωρείται ότι συντελέστηκε κατά την ημερομηνία και ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής του από το πιστωτικό ίδρυμα μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από αυτό. Η επίδοση της δήλωσης του άρθρου 32 θεωρείται ότι συντελέστηκε κατά την ημερομηνία και ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής της μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι ως άνω βεβαιώσεις είτε θα φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.3979/2011, είτε θα είναι κρυπτογραφημένες και θα φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή του εξυπηρετητή τους. H διέλευση των δεδομένων διά των ως άνω διαμετακομιστικών κόμβων εξαιρείται τόσο από την υποχρέωση γνωστοποίησης, ενημέρωσης και λήψης συγκατάθεσης, κατά τις διατάξεις των άρθρων 6, 11 και 5 του Ν.2472/1997 όπως εκάστοτε ισχύουν, όσο και από την εφαρμογή των διατάξεων περί τραπεζικού απορρήτου όπως εκάστοτε ισχύουν.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι ανωτέρω, κατά περίπτωση, μοναδικοί διαμετακομιστικοί κόμβοι και η διαδικασία της γνωστοποίησής τους από τα μέρη, το υποχρεωτικό περιεχόμενο των κοινοποιούμενων κατασχετηρίων και υποβαλλόμενων δηλώσεων, ως και οι όροι ταυτοποίησής τους, τα χρονικά περιθώρια αποστολής και παραλαβής τους, οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφαλείας και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσης παραγράφου.

Τα κατασχεθέντα ποσά αποδίδονται είτε στον λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, είτε στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση υποχρεωτικά εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος, σύμφωνα με διαδικασία που ορίζεται στην απόφαση της προηγούμενης παραγράφου.


info by arouraios


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2n0WRb3Jy

Κατασχέσεις για φορολογικές οφειλές σε χρόνο «dt»

Κατασχέσεις για φορολογικές οφειλές σε χρόνο «dt»

Ταχύτερη από το νέο έτος η κοινοποίηση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων

Ταχύτερη γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 η διαδικασία κοινοποίησης ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για φορολογικές οφειλές.

Η διαδικασία κοινοποίησης των e- κατασχετηρίων αιτημάτων θα λειτουργήσει για χρονικό διάστημα 15 εργάσιμων ημερών, δοκιμαστικά για το μεταβατικό στάδιο πλήρους εφαρμογής με κοινή συμμετοχή τεσσάρων τουλάχιστον ΔΟΥ και πιστωτικών ιδρυμάτων αντίστοιχα που έχουν ολοκληρώσει την περίοδο δοκιμών με επιτυχία, ενώ από τις αρχές του 2014 οι κατασχέσεις καταθέσεων θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Για τη διεκπεραίωση των εντολών ηλεκτρονικής κατάσχεσης δημιουργούνται δύο κόμβοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και ένας στην εταιρεία Τειρεσίας Α.Ε., η οποία θα διαβιβάζει τα αιτήματα σε όλες τις τράπεζες. Η αρμόδια υπηρεσία φορολογικής διοίκησης θα υποβάλλει μέσω του κόμβου της ΓΓΠΣ κατασχετήριο αίτημα ηλεκτρονικά μέσω μηνυμάτων, προς τον κόμβο της εταιρείας Τειρεσίας, ο οποίος το παραλαμβάνει και το προωθεί αυτόματα, και χωρίς καμία επεξεργασία προς το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο απευθύνεται.

Το πιστωτικό ίδρυμα θα δημιουργεί αμέσως την ηλεκτρονική βεβαίωση παραλαβής του κατασχετηρίου, η οποία θα χρονοσημαίνεται, θα υπογράφεται ψηφιακά και θα κρυπτογραφείται. Το πιστωτικό ίδρυμα θα υποβάλλει ηλεκτρονικά «δήλωση τρίτου» στον κόμβο του Τειρεσία, ο οποίος θα την προωθεί στον κόμβο της ΓΓΠΣ, απαντώντας έτσι για το αν υπάρχουν λεφτά στους λογαριασμούς του φορολογουμένου για τον οποίο έχει εκδοθεί εντολή κατάσχεσης. 

Σε περίπτωση όπου οι τράπεζες υποβάλλουν θετική δήλωση, και εφόσον υφίσταται πιστωτικό υπόλοιπο, θα υποχρεούνται στην απόδοση των κατασχεθέντων ποσών στο Δημόσιο, μέσα σε δέκα ημέρες από την υποβολή της θετικής δήλωσης. Το πιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να δίνει παράλληλα παραστατικά κίνησης του λογαριασμού του κάθε οφειλέτη για διάστημα τουλάχιστον πέντε ημερών πριν από την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετηρίου εγγράφου και μιας ημέρας μετά από αυτήν.

Το γραφειοκρατικό της υπόθεσης συνίσταται το ότι στην περίπτωση απόδοσης στο Δημόσιο ποσών που υπερκαλύπτουν το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ή σε περίπτωση όπου το χρέος έχει εξοφληθεί, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται στον φορολογούμενο μέσω της Δ.Ο.Υ.

Η άρση της κατάσχεσης, μερικής ή και ολικής καθώς και η συμπληρωματική δήλωση τρίτου δεν εντάσσονται στην ηλεκτρονική διαδικασία, αλλά γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα χειρόγραφη. 

Πρέπει να σημειωθεί πως παρά τα προαναφερόμενα ισχύει πλήρως ο Ν.4161/2013 σύμφωνα με τον οποίο απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό. Το εν λόγω ακατάσχετο συνοδεύεται από τη νομοθετική πρόβλεψη ότι «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Δυτική Ελλάδα: Τραγωδία στην άσφαλτο- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μετέφερε επιβάτες στην Πάτρα συγκρούσθηκε με Ι.Χ. στο Αγρίνιο- Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας


qgfbczlerp52a5b405619a1
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην εθνική οδό , στο ύψος της διασταύρωσης του νέου νοσοκομείου του Αγρινίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λεωφορείο του ΚΤΕΛ με επιβάτες και με κατεύθυνση την Πάτρα, έχει συγκρουστεί με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου, περίπου 75 ετών έχει τραυματιστεί θανάσιμα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δυο ακόμη άτομα που έχουν τραυματιστεί. Ο συνοδηγός έχει τραυματιστεί σοβαρά στο θώρακα και χειρουργείται. Ελαφρύτερα είναι ο δεύτερος συνεπιβάτης
Το Ι.Χ. έβγαινε από τον παράδρομο του νοσοκομείου την ώρα της σύγκρουσης και το λεωφορείο προσέκρουσε πάνω του από τα αριστερά και την θέση του οδηγού.
Ο οδηγός του λεωφορείου και οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και την Πυροσβεστικής.

Το Ι.Χ. έβγαινε από τον παράδρομο του νοσοκομείου την ώρα της σύγκρουσης και το λεωφορείο προσέκρουσε πάνω του από τα αριστερά και την θέση του οδηγού.
Ο οδηγός του λεωφορείου και οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και την Πυροσβεστικής.

Πηγή: agriniopress.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στέλιος Χατζηιωάννου:
«Το κέρδος δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και το γεγονός ότι οι νεαροί μας αθλητές ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ρόλο που τους ανατέθηκε»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τη Νίκη Βόλου στην Κατερίνη για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Στέλιος Χατζηιωάννου, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:
Στέλιος Χατζηιωάννου - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Δεδομένου των συνθηκών η ομάδα μας την Κυριακή έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και μια πολύ σημαντική νίκη. Εκτός από τις απουσίες των Τσαϊτουρίδη, Αμπαρά και Γεωργούλα,  ήταν και οι ασθένειες βασικών παικτών που δυσκόλεψαν την προετοιμασία μας μέσα στην εβδομάδα. Παρ' όλα αυτά ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες ενός αγώνα που ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος. Το κέρδος δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και το γεγονός ότι οι νεαροί μας αθλητές ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ρόλο που τους ανατέθηκε».


Τι θα γίνει με το κτίριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Αντιπεριφερειάρχη ; Θα βάλετε ποτέ πετρέλαιο? Πενήντα άτομα εργάζονται στο κτίριο χωρίς θέρμανση και έχουν έρθει τα Χριστούγεννα


Αναγνώστης 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Παραδοσιακές Ποικιλίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σταθμού Κατερίνης σε συνεργασία με την
οικολογική ομάδα ‘’ Μητέρα Γη’’, καλεί τους φίλους και τα μέλη της,
στην ομιλία που διοργανώνει, την Κυριακή 15/12/2013 και ώρα 18:00 μ.μ,
στον Σ.Σταθμό στην οδό Κάνιγκος 2, με θέμα: ‘’Παραδοσιακές
ποικιλίες’’. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και
ενημέρωση των κατοίκων της συνοικίας - και όχι μόνο για την
διατροφική, πολιτιστική και πολιτισμική αξία της καλλιέργειας των
παραδοσιακών ποικιλιών .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1) Παρουσίαση του θέματος ‘’Παραδοσιακές ποικιλίες’’ από την κ. Κων/να
Σαμαρά (Παραδοσιακή καλλιεργήτρια, και μέλος της ομάδας  ΄΄ Κιβωτός
Σπόρων Πιερίας ΄΄)

2) Δημώδη άσματα του Πόντου από το τμήμα χορευτικού και εκμάθησης Λύρας.

3) Παρακάθ΄ με την ευγενική συμμετοχή των:  Κυριάκο Τριανταφυλλίδη και
Δημήτρη Παπαδόπουλο, στο οποίο θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα που
φρόντισαν τα μέλη των δυο Συλλόγων.


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος :Σκουλαριώτης Δημήτριος ,

Ο Γραμματέας:Παναγιώτης Πανίδης

Δελτίο Τύπου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - "Παιδική Δυσαρθρία / Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία"

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με προσκεκλημένη την λογοθεραπεύτρια Dore Blom, διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, το διήμερο πρακτικό σεμινάριο για την παιδική δυσαρθρία και την αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία. Ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι το ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Το σεμινάριο για την "Παιδική Δυσαρθρία / Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία" έχει στόχο να κατακτήσουν οι συμμετέχοντες το κλινικό και πρακτικό μέρος και να είναι σε θέση να αξιολογήσουν και να παρέμβουν στις διαταραχές αυτές.
Θα υπάρξει θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι με την παρουσίαση βιντεοσκοπημένων κλινικών περιπτώσεων όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα της μελέτης, ανάλυσης και εφαρμογής των θεραπευτικών τεχνικών.

Αναλυτικά, στο σεμινάριο θα αναπτυχτούν τα εξής θέματα:
• δυσαρθρία / δυσπραξία ( “motor speech disorders” )
• αρχές παρέμβασης, μυϊκός τόνος, κρανιακά νεύρα
• αξιολόγηση / διαφοροδιάγνωση
• παρέμβαση στη δυσαρθρία
simata "signs make talk" οπτικά / απτικά σήματα για δυσπραξία
• μελέτη /ανάλυση κλινικών περιπτώσεων (video)
• συζήτηση με τους συμμετέχοντες


Το διήμερο πρακτικό σεμινάριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές και φοιτητές Λογοθεραπείας που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, γύρω από παιδιατρικά νευρολογικά περιστατικά, σε θέματα δυσαρθρίας, λεκτικής - στοματικής δυσπραξίας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
E-mail: diepistimoniko.edu@gmail.com
Σελίδα: https://www.facebook.com/Diepistimoniko.gr
Τηλ.: 698 6180 630 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Στάση Εργασίας  
            Σας κοινοποιούμε το σχετικό έγγραφο της Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με το οποίο επιδιώκουμε να ακυρώσουμε την προγραμματισμένη διεξαγωγή σεμιναρίου, με θέμα «αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου», που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 από 12:00μ.μ. έως 14:00μ.μ., στη Σχολική Μονάδα του Νηπιαγωγείου Μεθώνης Πιερίας.
            Για το λόγο αυτό
προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας
τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 από ώρα 11:00π.μ. έως 2:00 μ.μ
προκειμένου οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί να μην παρευρεθούν στο σεμινάριο.
            Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας θα παρεμβαίνει με ανάλογο τρόπο σε επικείμενες διοργανώσεις σεμιναρίων, στις οποίες θα προβαίνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

ΘΕΜΑ 2ο: Κλιμάκιο της Δ.Ο.Ε.
           Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 θα παρευρίσκεται κλιμάκιο της ΔΟΕ, μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Πιερίας, στη Σχολική Μονάδα του Νηπιαγωγείου της Μεθώνης, όπου προγραμματίσθηκε να διεξαχθεί το παραπάνω σεμινάριο «αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου».
Η παρουσία μας εντείνει την προσπάθεια αποτροπής πραγματοποίησης δράσεων που αφορούν τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αλλά και τη γενικευμένη εφαρμογή της «αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου».
           
            ΘΕΜΑ 3ο:  Δραστηριότητες Συλλόγου   
            Σας ενημερώνουμε ότι η συνάντηση των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων Πιερίας με το κλιμάκιο της Δ.Ο.Ε. θα γίνει σήμερα στις 5:00μ.μ. αντί στις 1:00 μ.μ., στο 4Ο Δημ. Σχολείο Κατερίνης.
                        Σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στις 6:00μ.μ., στο 4ο Δημ. Σχολείο Κατερίνης, θα διεξαχθεί συνάντηση των μελών του προεδρείου της Δ.Ο.Ε. με όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, για να συζητηθούν όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο (αυτοαξιολόγηση, ωράριο εκπαιδευτικών, παρουσιολόγιο, πειθαρχικό, κατάργηση Γενικών Συνελεύσεων, my school κ.ά.).



                                                  Για το Δ.Σ.

      Η Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

            Βάσσου  Φρειδερίκη                                                     Κατιμερτζή  Μαγδαληνή


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α΄ ΓΥΡΟΣ - 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Πιερικός Αρχέλαος – Νίκη Βόλου 88 – 80

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Παρά τις σημαντικές απουσίες παικτών του, ο Πιερικός Αρχέλαος πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην Κατερίνη. Κέρδισε με 88 – 80 τη Νίκη Βόλου η οποία προσπαθούσε να επιβληθεί, αλλά μάταια. Ο Πιερικός Αρχέλαος με τα νεαρά παιδιά του και τους Γκοντόπουλο και Ασημάκη για όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, έκανε ένα θαυμάσιο παιχνίδι, παρουσία και αυτή τη φορά πλήθους κόσμου.

Η διαρκώς εξελισσόμενη απόδοση των αθλητών που προέρχονται από τις ακαδημίες του αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της συνολικής θετικής εικόνας της ομάδας, η οποία μέχρι τώρα είναι αήττητη στην Κατερίνη και έχει πετύχει συνολικά τέσσερις νίκες και έχασε σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.  

Διαιτητές ήταν οι κ. κ. Δεληγιαννίδης και Μοσχοτόγλου.

Τα δεκάλεπτα : 27-22, 52-40, 65-62, 88-80.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Αμπαράς, Κοντσές 2, Γκοντόπουλος 24(5), Τσαλμπούρης 21(2),  Σακελλαρίου 21, Πέτκος, Σκαμπαρδώνης, Γαζέτης, Ασημάκης 16(1),  Γεωργούλας, Παπαδόπουλος 4, Οικονόμου.

Νίκη Βόλου (Μαυρομιχάλης): Ξύδης, Γεωργίου 4, Τζίνης, Μπογδάνος 9(1), Στάμος 2, Τσώλης 28(6), Φωσσές 2, Τάσσος 11, Μανδαλάκης 24(1), Τοκατλίδης.

●Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής: Αιγάλεω - Ηρακλής Κοζάνης 88 - 75, ΧΑΝΘ - Ευρώπη Πευκοχωρίου 60 – 43, Αργοναύτης  -  Ελευθερούπολη 84 – 72, Στρατώνι  - Αίας Ευόσμου 82 – 74, Άργος Ορεστικού - Λιβαδειά 66  - 88, Μαχητές Δόξας Πεύκων - Δόξα Λευκάδας 78 - 64.


Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 15/12): Ηρακλής Κοζάνης – ΧΑΝΘ, Πευκοχώρι - Αργοναύτης Καλαμαριάς, Ελευθερούπολη – Στρατώνι, Αίας Ευόσμου - Μαχητές Δόξας Πεύκων, Λιβαδειά – Αιγάλεω, Νίκη Βόλου - Άργος Ορεστικό, Δόξα Λευκάδας - Πιερικός Αρχέλαος.

Από μια αναγνώστρια

Του ΜάρτινΦωτογραφία: Του Μάρτιν

«Σου λείπω άραγε καθόλου;» 
«.................................» 
«Σταμάτησες να μ’ αγαπάς;» 
«................................» 
«Νοστάλγησες να μπεις
 στην αγκαλιά μου;» 
«..............................» 
«Μες τη δικιά σου 
λάφυρο να με κρατάς;»
 «.............................» 
«Να' ναι τα χείλη σου
 απάνω στα δικά μου...
 φιλί απαλό 
σαν την σταγόνα της δροσιάς;» 
«............................» 
«Να' μαι στο σώμα σου 
τριαντάφυλλο κομμένο 
και να χτυπάει η καρδιά μου 
απ το δικό σου χτύπο της καρδιάς;» 
«..........................» 
«Είμαι στα θέλω σου η πιο τρελή επιθυμία;
 Είμαι η γυναίκα σου εγω η αληθινή;» 
«.......................» 
«Τι είμαι άραγε για σένανε ψυχή μου;» 
«.....................» 
«τι είμαι αστέρι μου ετούτη τη στιγμή;» 
«…………………» 
«Τι είμαι άραγε για σένα χαρά μου; 
τούτο το άχαρο το σκοτεινό πρωί» 
«……………» 
«Τι είμαι άραγε για σένα;» 
«………» 
«Τι είμαι άραγε;»
 «…...» 
«Τι είμαι;»
 «….» 
«Τι;» 
«…»

μαριάννα σάκαρη
9/12/13

«Σου λείπω άραγε καθόλου;» 
«.................................» 
«Σταμάτησες να μ’ αγαπάς;» 
«................................» 
«Νοστάλγησες να μπεις
στην αγκαλιά μου;»
«..............................»
«Μες τη δικιά σου
λάφυρο να με κρατάς;»
«.............................»
«Να' ναι τα χείλη σου
απάνω στα δικά μου...
φιλί απαλό
σαν την σταγόνα της δροσιάς;»
«............................»
«Να' μαι στο σώμα σου
τριαντάφυλλο κομμένο
και να χτυπάει η καρδιά μου
απ το δικό σου χτύπο της καρδιάς;»
«..........................»
«Είμαι στα θέλω σου η πιο τρελή επιθυμία;
Είμαι η γυναίκα σου εγω η αληθινή;»
«.......................»
«Τι είμαι άραγε για σένανε ψυχή μου;»
«.....................»
«τι είμαι αστέρι μου ετούτη τη στιγμή;»
«…………………»
«Τι είμαι άραγε για σένα χαρά μου;
τούτο το άχαρο το σκοτεινό πρωί»
«……………»
«Τι είμαι άραγε για σένα;»
«………»
«Τι είμαι άραγε;»
«…...»
«Τι είμαι;»
«….»
«Τι;»
«…»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Blog: diodiastopaiginio.blogspot.gr e-mail: diodiastopaiginio@gmail.com
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Εργατικό Κέντρο Κατερίνης Δευτέρα 09-12-2013 / 12:00 π.μ.
Τις επόμενες ημέρες ψηφίζεται στο Κοινοβούλιο η αναθεώρηση των συμβάσεων των μεγάλων οδικών έργων. Ζητούμε την τροποποίηση της σύμβασης ΜΑΛΙΑΚΟΥ – ΚΛΕΙΔΙΟΥ ως προς την κατάργηση των Διοδίων Αιγινίου. Ζητούμε από τους Βουλευτές Πιερίας να το προτείνουν και αν δεν γίνει δεκτό να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Αιγίνιο 06 – 12 – 2013 Η Σ.Ε.