ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Με το ισχύον σύστημα οι αυτοδιοικητικές εκλογές


Με το ισχύον σύστημα θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου 2014, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.
Μιλώντας στο «Mega», ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό… 

νόμο, καθώς το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί.
Όπως σημείωσε, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, οι αλλαγές δεν μπορούν να περάσουν από τη Βουλή, λόγω της διαφωνίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Μιχελάκης στα μέσα Νοεμβρίου είχε προαναγγείλει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση που «θα επιτρέπει στους δημότες να μπορούν να επιλέγουν ως μέλη των δημοτικών συμβουλίων εκείνους που θεωρούν ικανούς και άξιους άσχετα από το συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν».




Trelokouneli.


Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας διοργανώνει το πρώτο χριστουγεννιάτικο τουρνουά Αλληλεγγύης στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης (Ν. Έφεσος) στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2013.


Στο τουρνουά μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες


Παίδων γεννημένοι 1999-2000

Προπαίδων γεννημένοι 2001-2002

Junior γεννημένοι 2003-2004

Προ-Junior γεννημένοι 2005

Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο τουρνουά, οι προπονητές, οι γονείς και οι θεατές μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα καινούργια ή μεταχειρισμένα καθώς και παιχνίδια.

Το Δ.Σ. της Ένωσης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης-Κίτρους-Πλαταμώνα θα φροντίσει για την διανομή τους σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Έως την Τετάρτη 18-12-2013 στην γραμματεία της Ένωσης. Ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.


ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο στην Νέα Έφεσσο Πιερίας.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Η Ε.Π.Σ. Πιερίας και η Τεχνική Επιτροπή θα φροντίσουν για το αγωνιστικό πρόγραμμα και την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά φροντίζοντας να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό όπως

· Γιατρός καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά

· Γραμματεία και Υπεύθυνος γηπέδου

· Διαιτητές Αγώνα.

· Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Π.Ο. που ισχύουν για τα Παιδικά πρωταθλήματα.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Junior – ΠροJunior 25’ ανά ημίχρονο

Παιδικό – Προπαιδικό 30’ ανά ημίχρονο.

Μια ολόκληρη πόλη 77.000 κατοίκων "έμεινε" άνεργη σε ένα χρόνο



Συνολικά, 77.161 άτομα έμειναν άνεργοι μέσα σε έναν χρόνο ενώ 14.023 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε ένα μήνα.


Με τον τρόπο αυτό, στο 27,4% έφτασε η ανεργία τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σημειώθηκε οριακή αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο ενώ κατά 1,4% αυξημένη ήταν σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012.

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Σεπτέµβριο του 2013 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.327.859 άτοµα.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 54.128 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 και αυξήθηκαν κατά 5.397 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013.
 Αντίστοιχα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 και κατά 14.023 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013.

Στις γυναίκες η ανεργία έφτασε το 31,4% και στους άνδρες το 24,5% ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα εξακολουθεί να δέχεται η ηλικιακή κατηγορία των 15-24 όπου το ποσοστό φτάνει το 51,9%.
Όσο για τους οικονομικά μη ενεργούς (άτομα που δεν έχουν και δεν αναζητούν εργασία) µειώθηκαν κατά 25.175 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2012 και κατά 5.296 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2013.
Σε επίπεδο περιφερειών, «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία και η Μακεδονία-Θράκη με ποσοστό 30% και 30,4%


Xιονιάς σε όλη τη χώρα...


Οιάνεμοι που θα φτάνουν τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ στα νατολικά και νότια, η πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα ενώ αύριο -σύμφωνα με  την ΕΜΥ- από τα βόρεια αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

Ειδικότερα, για σήμερα Τετάρτη...

Σε Μακεδονία, Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αρχικά της κεντρικής Μακεδονίας και από τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία από -4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 με 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφορ.εξασθενηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφορ.Εξασθένηση από το βράδυ και θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο κατά περιόδους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως τις βραδινές ώρες, άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 7 με 9 με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια 8 με 10 μποφόρ και θεερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα.Άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ και εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά του νομού, όπου είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 0  έως 8 βαθμούς κελσίου.

Από nonews-NEWS

Υποψήφια για κορυφαία αθλήτρια του 2013 η Κατερίνα Νικολαϊδου



Στην τελική φάση για την ανάδειξή της ώς η καλύτερη αθλήτρια για το 2013 από την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ βρίσκεται η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαίδου.
Η Κατερινιώτισα αθλήτρια, η οποία την χρονιά που μας αφήνει σε ένα περίπου μήνα, κυριάρχησε στα αγωνίσματα που συμμετείχε, βρίσκεται στην τριάδα της τελικής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα της θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση της NOVA,
Την τριάδα της Κορυφαίας Αθλήτριας για το 2013 συμπληρώνουν η Βάσω Βουγιούκα (Ξιφασκία) και η Πρεβολαράκη Μαρία(Πάλη). 
Να υπενθυμίσουμε ότι η
 Κατερίνα Νικολαίδου κλείνει μια παραπάνω από επιτυχημένη χρονιά, καθώς περνώντας στην κατηγορία των Ελ. Βαρών πέρυσι ανέβηκε 3 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα της Σεβίλλης, στους Μεσογείακους αγώνες της Μυρσίνης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του Λινζ στην Αυστρία, δίνοντας μας την δυνατότητα να ακούσουμε ξανά και ξανά τον εθνικό μας ύμνο για να κλείσει την επιτυχημένη αυτή χρονιά με το Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στην Κορεά. 






Σήμερα, στις 18:30 η εκδήλωση για τους "Πλειστηριασμούς ακινήτων" στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Image
Απαιτούμε από τους 4 βουλευτές του νομού μας να μη στηρίξουν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ούτε με όρους και προϋποθέσεις!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ, οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πλειστηριασμοί ακινήτων» η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:30 στον Καπνικό Σταθμό με ομιλήτριες τις κυρίες Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου, Υπεύθυνη Γραφείου Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Θεσσαλονίκης και Κατερίνα Κατσικαρίδου, Νομικός, Τμήμα Νομικής Προστασίας Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Θεσσαλονίκη.
Σας παρακαλούμε,
Ενημερώστε φίλους, γνωστούς και γείτονες που έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα:
Στον Καπνικό Σταθμό (καθημερινά, από 09.12 έως 14.12, από 18:00 έως 21:00) πραγματοποιείται συγκέντρωση στοιχείων των νοικοκυριών που έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα. Τα στοιχεία αυτά θα κατατεθούν στο τέλος της εβδομάδας στη ΔΕΗ, με στόχο την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών ευπαθών κοινωνικών ομάδων με απλήρωτους λογαριασμούς. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν φωτοτυπία του τελευταίου απλήρωτου λογαριασμού της ΔΕΗ.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Η προκήρυξη του 1oυ Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ

Image 
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προκηρύσσει τον 1ο  Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος.
Διάρκεια διαγωνισμού
Ως ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 15η  Δεκεμβρίου  2013 και ως ημερομηνία λήξης η 25η Ιανουαρίου 2014. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.
Το θέμα του διαγωνισμού
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχοντας ως σκοπό την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα κυρίως από τον Εθελοντισμό και την προώθηση και προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης θέλει να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που  αγαπούν τη γραφή και την ανάγνωση να ξετυλίξουν τις δικές τους ανησυχίες και τα δικά τους οράματα.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Ο τόπος μου»  και ο τίτλος του διηγήματος αποτελεί επιλογή του συγγραφέα.
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τρεις.
  • 1η κατηγορία :  Μαθητές Δημοτικού
  • 2η κατηγορία :  Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
  • 3η κατηγορία :  Ενήλικες
Η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, τη δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη δημιουργική σύνθεση των ιστοριών.
Έκταση κειμένων
Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 3000 λέξεις.
Η κριτική επιτροπή
Η κριτική επιτροπή είναι οκταμελής και αποτελείται από τους
  • Δημητριάδης Θεόδωρος – Φιλόλογος, Συγγραφέας
  • Ελευθεριάδου Σοφία – Παιδαγωγός, Συγγραφέας
  • Κορτσάρη Ευγενία - Φιλόλογος
  • Λουλοπούλου  Xρύσα - Eκπαιδευτικός, Συγγραφέας
  • Παξιμαδάκη Ειρήνη – Φιλόλογος
  • Παπαδημητρίου Σαμοθράκη Μάγδα -  Ποιήτρια
  • Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης – Συγγραφέας,
  • Χαριτοπούλου Σοφία – Φιλόλογος
Οι νικητές
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των συμμετοχών, θα επιλέξουν τα 12 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού. Τα 3 πρώτα της κατηγορίας Δημοτικού, τα 3 πρώτα της κατηγορίας Γυμνασίου και Λυκείου και τα 6 πρώτα της κατηγορίας Ενηλίκων τα οποία θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό στις 8 Φεβρουαρίου 2014.
Η επίσημη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί σύντομα.
Στους 12 νικητές θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι και από ένα εκτυπωμένο αντίτυπο του συλλεκτικού τεύχους, που θα περιέχει τα 12 διηγήματά τους, φωτογραφίες και σύντομα βιογραφικά των νικητών. Έπαινοι επίσης θα είναι διαθέσιμοι για όλους τους συμμετέχοντες.
Συμμετοχή στον διαγωνισμό
Η υποβολή των διηγημάτων στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω της ειδικής φόρμας υποβολής συμμετοχών η οποία θα ανοίξει την 15η Δεκεμβρίου 2013 ώρα 18:00, στον ιστοχώρο της ομάδας http://www.otoposmou.gr
Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@toposmou.com  
Όροι Συμμετοχής
Διαβάστε αναλυτικά τους Όρους Συμμετοχής του Διαγωνισμού πριν αποστείλετε το διήγημά σας.
  • H συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, κατοίκους Ελλάδος και εξωτερικού, είτε έχουν εκδώσει κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο είτε όχι. Τα διηγήματα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και φυσικά ανέκδοτα.
  • Τα μέλη της κριτικής και οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού αυτού καθώς και τα 1ου βαθμού συγγενικά πρόσωπα των μελών αυτών εξαιρούνται από το δικαίωμα συμμετοχής.
  • Ο κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει  μία μόνο φορά στο διαγωνισμό και με ένα και μόνο διήγημα. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ατομική, έργο ενός και μόνο συγγραφέα.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες, τις επόμενες μέρες μετά την υποβολή του διηγήματός τους, θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα από τον διοργανωτή  που θα τους ενημερώνει σχετικά με την εγκυρότητα ή μη της συμμετοχής τους, σύμφωνα με τους Όρους του διαγωνισμού.
  • Από το σύνολο των διηγημάτων που θα σταλούν στο Διαγωνισμό και θα πληρούν τους Όρους Συμμετοχής, η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει, κατά την απόλυτη κρίση της, τα 12 καλύτερα διηγήματα, ανά κατηγορίες.
  • Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική, και θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση βράβευσης μετά το πέρας του Διαγωνισμού. Η Κριτική Επιτροπή θα ανακοινώσει μόνο την λίστα με τα 12 πρώτα σε αξιολόγηση διηγήματα (η σειρά κατάταξης των υπολοίπων διηγημάτων του διαγωνισμού δεν θα ανακοινωθεί).
  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον Διαγωνισμό.
  • Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους Όρους Συμμετοχής δεν θα θεωρείται έγκυρη και θα αποκλείεται αυτόματα από το Διαγωνισμό χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.
  • Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Για τα νοικοκυριά του Ν. Πιερίας στα οποία έχει κοπεί το ρεύμα

Image
Από χθες, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2103, η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας  ξεκίνησε να συγκεντρώνει στοιχεία των νοικοκυριών που έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα. Τα στοιχεία αυτά θα κατατίθενται καθημερινά στη ΔΕΗ, με στόχο την άμεση αποκατάσταση και τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Ν. Πιερίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν φωτοτυπία του τελευταίου απλήρωτου λογαριασμού της ΔΕΗ.
Η συγκέντρωση των στοιχείων πραγματοποιείται καθημερινά στον Καπνικό Σταθμό, από 18:00 έως 21:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23510 39000.
Παράκληση: Τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ας αναλάβουμε να ενημερώσουμε τους γείτονες μας.

-- 

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος την προσεχή Κυριακή

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου, αυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Ανδρών – Β΄ Εθνική - Β΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 9η αγωνιστική. Κυριακή 8.12.2013, Κλειστό γυμναστήριο Λευκάδας, ώρα 17,00 / ΑΕ Δόξα Λευκάδας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και 
-          Παίδων - Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 8.12.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού, ώρα 13,00 / ΑΣ Μεγ. Αλέξανδρος Κολιδρού - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

ΣΤΟ ΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΣΤΟ ΣΤΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!
 
ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ!
 
 
ΒΛ. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ LINKS:
 
 
 

 

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης δίπλα στον Πιερικό Αρχέλαο

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλfax: 23510 32153, τηλ. 6978 495134                                               
601 00 Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου ήταν και …



Στον κυριακάτικο αγώνα που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Σιδ. Σταθμό,  τον Πιερικό Αρχέλαο συμπαραστάθηκε και η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.

Με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Σολδάτο, αντιπροσωπεία από πολλά παιδιά ήταν στην κερκίδα και συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ζώντας έτσι τον παλμό του αγώνα και δίνοντας χαρά, η οποία ήταν αμφίδρομη.

Για τη συμμετοχή αυτή της Μέριμνας Παιδιού στην ενδιαφέρουσα αθλητική συνάντηση, ο κ. Δημ. Σολδάτος, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πιερικό Αρχέλαο για την τιμή που μας έκανε να μας προσκαλέσει στον αγώνα αυτό με τη Νίκη Βόλου. Η εκ μέρους του πρωτοβουλία μας τιμά ιδιαίτερα και ευχόμαστε καλή πορεία στην ιστορική ομάδα της πόλης μας. Η ευγενική αυτή κίνηση μας δίνει το ερέθισμα για περεταίρω συνεργασία».

Φώτο:
  1. Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου στο Σιδ. Σταθμό Κατερίνης
Το Φροντιστήριο Αγγλικών «Μαρία Αθανασούλα»

Μια ευχάριστη πρωτοβουλία ήταν και η οργανωμένη συμμετοχή μαθητών του Φροντιστηρίου Αγγλικών της κ. Μαρίας Αθανασούλα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές του ήταν στο γυμναστήριο από νωρίς και το ενδιαφέρον τους για το μπάσκετ αποδείχθηκε δυναμικό, αφού η παρουσία τους στην κερκίδα ήταν λίαν εκδηλωτική.

Η επίσκεψη στο γήπεδο είχε και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και ήταν μια κίνηση που χαροποίησε όλους.

Φώτο:
  1. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Φροντιστηρίου Αγγλικών «Μαρία Αθανασούλα» κατά την άφιξή τους στο γήπεδο μαζί με την ιδιοκτήτρια και τον υπεύθυνο της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου Μίλτο Μηλιάτη
  2. Στην κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου μετά τον αγώνα περιχαρείς για τη νίκη του Πιερικού Αρχελάου
Το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών
του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και την περασμένη Κυριακή ήταν και το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης.

Εδώ και πολλά χρόνια τα μέλη του στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, είναι δίπλα στον Πιερικό Αρχέλαο και η παρουσία του αναμφισβήτητα ικανοποιεί απόλυτα το αίσθημα της ασφάλειας, αφού το ενδιαφέρον και η κατάρτισή τους στα θέματα πρώτων βοηθειών είναι, αποδεδειγμένα, στην πράξη.

Αυτή τη φορά στον αγώνα ήταν και ο αρχηγός του τμήματος κ. Δημήτρης Κατιρτζής, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε και εμείς εδώ στην προσπάθεια που κάνει ο Πιερικός Αρχέλαος. Είμαστε αρωγοί  στην τιτάνια προσπάθειά τους που ως σκοπό έχει τη συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης. Μια προσπάθεια από ανθρώπους της Πιερίας και σ΄ αυτή πρέπει να είναι συμπαραστάτης όλος ο κόσμος. Εδώ στο καινούργιο γήπεδο γίνεται μια εξαιρετική δουλειά όπως δείχνουν άλλωστε και τα πράγματα. Θα είμαστε πάντα κοντά, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις που είναι απαραίτητη η βοήθειά μας».


Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης »





Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 14  Δεκεμβρίου 2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr) Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει: «Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης»


Ονόματα   προσκεκλημένων:


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόεδρος Γυναικείου Αγροτικού Συν/σμού
Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης


ΣΟΦΙΑ ΣΟΑΝΝΗ
Ταμίας Γυναικείου Αγροτικού Συν/σμού
Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης



ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ
Μέλος Γυναικείου Αγροτικού Συν/σμού
Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης



ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΒΒΙΔΟΥ
Μέλος Γυναικείου Αγροτικού Συν/σμού
Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης


ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

              

 Το   Διοικητικό  Συμβούλιο  του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΩΝ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

                 
                                  Σ Υ Γ Κ Α Λ Ε Ι

Ετήσια  Τακτική Γενική  Συνέλευση  των  μελών  του  Συλλόγου την  ΚΥΡΙΑΚΗ  15η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ώρα 11.00΄-14.00΄ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης με  θέματα  ημερησίας  διατάξεως:
1. Εκθεση  πεπραγμένων 
2. Εκθεση  Οικονομικού  Απολογισμού
3. Εκθεση  Ελεγκτικής  Επιτροπής.
4. Προυπολογισμός  έτους  2014.
5.Απαλλαγή  Δ.Σ από  κάθε  Διοικητική  καί  Διαχειριστική  ευθύνη.
6.Αρχαιρεσίες - Εκλογή νέων οργάνων του  Συλλόγου.

Σέ περίπτωση μή απαρτίας η Γ.Σ θα επαναληφθεί την 22α  Δεκεμβρίου 2013  στον  ίδιο  χώρο  και  την  ίδια  ώρα.
                              Κατερίνη  2  Δεκεμβρίου   2013


   Ο   Πρόεδρος                                                Ο  Γενικός   Γραμματέας


 Παναγιώτης Μακρυγιάννης                                         Γιώργος   Τσιώλης





ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ: Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση κ. Π. Καψή

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Σερρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Τηλεόραση κ. Π. Καψή κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής κ. Μάρκος Μπόλαρης, για τη συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Σερρών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.:
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2013


ΘΕΜΑ: «Η συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Σερρών, συνιστά επιτακτική εθνική ανάγκη και δημοκρατικό δικαίωμα για αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών»
Έξι μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι κάτοικοι της ελληνικής περιφέρειας, και ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και του Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ραδιοφωνικό δελτίο ειδήσεων ούτε εθνικής ούτε περιφερειακής εμβέλειας, με αποτέλεσμα να αποξενώνεται και να φιμώνεται ο πολίτης της Περιφέρειας.
Είναι γεγονός πως σε κάποιες ακριτικές περιοχές αποσπασματικά φτάνει το σήμα διάφορων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας, ενώ σε κάποιες άλλες τα δελτία ειδήσεων που φτάνουν στους δέκτες των ραδιοφώνων των κατοίκων τους είναι στη βουλγαρική, στη σλαβική διάλεκτο των Σκοπίων, στην αλβανική ή στην τουρκική γλώσσα.
Είναι δεδομένο ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στις ακριτικές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον ένας ανά περιφέρεια, αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον πολίτη και την δημόσια ραδιοφωνική εκπομπή με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εθνικό και πολιτισμικό αφενός, και βέβαια στο πλαίσιο του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών της περιφέρειας να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση από το δημόσιο ραδιόφωνο.
Η σημερινή ελλιπής ενημέρωση από τον Ιούνιο του 2013 των Ελλήνων-κατοίκων της περιφέρειας και ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών όπου έχει σιωπήσει το δημόσιο ραδιόφωνο, συνιστά και καταστρατήγηση της συνταγματικής επιταγής για ισότητα και ίση μεταχείριση των πολιτών.
Μετά τα ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1.Έχετε προβεί σε μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας αναφορικά με τη λειτουργία των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ;
2. Προτίθεστε να λάβετε υπόψη σας για την εκπομπή του σήματος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας τις τεχνικές μελέτες, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη την γεωμορφολογία της χώρας (ορεινοί όγκοι, νησιωτικότητα), ώστε το ραδιοφωνικό σήμα της δημόσιας ραδιοφωνίας να καλύπτει το σύνολο της επικράτειας και να φτάνει σε όλους τους πολίτες της χώρας;
3. Έχετε προβεί σε αξιολόγηση των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, σε συνδυασμό με τις εθνικές προτεραιότητες των ακριτικών περιοχών και τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας;
4. Τι προτίθεστε να κάνετε για τη συνέχιση λειτουργίας των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Σερρών, ώστε κάθε πολίτης των ακριτικών αυτών περιοχών της χώρας να έχει πρόσβαση στην υπεύθυνη δημόσια ενημέρωση, όπως έχει δημοκρατικό δικαίωμα και αξίωση;



Ο ερωτών Βουλευτής



Μάρκος Μπόλαρης


«Απόφαση λήψης μέτρων για ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Νομό Θεσσαλονίκης»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Θεσ/ νίκη 5 Δεκεμβρίου  2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                           Πρωτ.: 473405/14003
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ                                                                   
Δ/νση   Αιγαίου 15 & Σολωμού 1
Ταχ. Κώδ.:55134
Πληροφορίες  Ε, Τσιαμάδης
Τηλ 2310478316
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 



Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης  ανακοινώνει ότι:



1. Απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από τον Νομό Θεσσαλονίκης ζώντων αιγοπροβάτων, μη εδώδιμων προϊόντων των ευαίσθητων ειδών ( δέρματα, ερίου και άλλων ειδών που θα μπορούσαν να μεταδώσουν την νόσο), ειδών χορτονομής. Επιτρέπεται η είσοδος στο Νομό αιγοπροβάτων από άλλους Νομούς για σφαγή σε σφαγεία της Π.Ε Θεσ/νίκης τα οποία βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης. Τα αυτοκίνητα μεταφοράς αιγοπροβάτων πρέπει υποχρεωτικά να απολυμαίνονται σχολαστικά  κατά την είσοδο και έξοδο τους από το σφαγείο.
2. Απαγορεύονται οι αγοροπωλησίες αιγοπροβάτων σε όλο τον Νομό.
3.Επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων που μεταφέρουν αιγοπρόβατα προς άλλους νομούς από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης χωρίς όμως ενδιάμεση στάση.
4. Απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων από τις συνήθεις περιοχές βόσκησης και η προσέγγιση στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης που έχουν ορισθεί.
5.Στην ζώνη προστασίας των 3 km όλα τα αιγοπρόβατα παραμένουν εντός της εκμετάλλευσης  δεν μετακινούνται από αυτήν. Μόνο σε επείγουσα σφαγή σφάζονται στο πλησιέστερο σφαγείο μετά από άδεια του ΤΚΕΑ.
Στην ζώνη επιτήρησης των 10 km τα αιγοπρόβατα δεν μετακινούνται εκτός της ζώνης για 21 μέρες. Επιτρέπεται η σφαγή αιγοπροβάτων μετά την παρέλευση 21 ημερών στο πλησιέστερο σφαγείο μετά από άδεια του ΤΚΕΑ.
Τα αιγοπρόβατα των εκμεταλλεύσεων της ΠΕ Θεσσαλονίκης που βρίσκονται εκτός των  ζωνών  προστασίας και επιτήρησης επιτρέπεται να σφάζονται μόνο σε σφαγεία του Νομού που βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης
6.Την εφαρμογή της απόφασης αυτής αναθέτουμε στις οικίες Κτηνιατρικές Αρχές, επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές, Δημοτικές Αρχές
7 μη τήρηση των όρων της παρούσας έχει σαν συνέπεια την επιβολή κυρώσεων του άρθρου 20 της 258933/5-8-2008 απόφασης.
8.  Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι την ανάκλησή της.



Πλαίσιο κειμένου:

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Π.Κ.Μ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Μ.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΓΙΑΣ