ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ;-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


«Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα» (*) ...
 (*) Θα φανεί στη συνέχεια του κειμένου, αλλά το διευκρινίζουμε και εξ' αρχής: Η δήλωση αυτή ανήκει σε χρηματιστή. Αντιθέτως, ο κ.Σαμαράς απευθυνώμενος στον ελληνικό λαό μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, του είπε το εξής: Ο προϋπολογισμός - δήλωσε - είναι ένας «προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής και ελπίδας».
Και τώρα στο θέμα μας:   
Μέσα στο 2014 έρχονται να προστεθούν φόροι ύψους 45,7 δισ. ευρώ που ως συνήθως στη συντριπτική τους πλειοψηφία βαραίνουν τα λαϊκά στρώματα. Από το σύνολο των φορολογικών εσόδων της επόμενης χρονιάς, τα 42 δισ. ευρώ θα προέλθουν από μισθωτούς, από συνταξιούχους, από μικρομεσαία στρώματα και από την έμμεση φορολογία. Από τα Νομικά Πρόσωπα, δηλαδή από τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια και από τις μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα, το ποσό που έχει προϋπολογιστεί να εισπραχτεί με τη μορφή φόρων δεν ξεπερνά τα 3,7 δισ. ευρώ ... Αυτό στη γλώσσα του κ.Στουρνάρα και όλων των προκατόχων του λέγεται «φορολογική δικαιοσύνη» απέναντι σε ένα λαό που «υποφορολογείται»!




Στον πίνακα 3.6 του κρατικού προϋπολογισμού 2014  (σελ. 82) που από το Σάββατο το βράδυ αποτελεί νόμο του κράτους προκύπτει επίσης ότι: Από το 2004 και μετά, οι φόροι που έχει κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός ξεπερνούν σωρευτικά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ! Για την ακρίβεια ανέρχονται στα 513,243 δισ. ευρώ. 
  • Το αστρονομικό αυτό ποσό, που τα μόνιμα φοροδοτικά υποζύγια έχουν καταβάλει με το αίμα της ψυχής τους, είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από ολόκληρο το ΑΕΠ της χώρας!
  • Είναι σχεδόν δυο φορές μεγαλύτερο από ολόκληρο το δημόσιο χρέος της χώρας!

Το ερώτημα τίθεται και ξανατίθεται: Πού έχουν πάει αυτά τα λεφτά;

  • Μη μας πουν ότι πήγαν σε μισθούς και συντάξεις. Η αγοραστική δύναμη των μισθών και των συντάξεων του ελληνικού λαού ήδη πριν από την κρίση είχε πέσει στα επίπεδα του 1984. Επομένως κάπως αλλιώς γίνεται η αναδιανομή των φορολογικών εσόδων και όχι προς όφελος της εισοδηματικής ενίσχυσης μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Μη μας πουν ότι πήγαν σε «δωρεάν Υγεία». Τα ράντζα στα νοσοκομεία είναι το μόνιμο ντεκόρ της «δημόσιας Υγείας» πολύ πριν αναλάβει ο κ.Γεωργιάδης. Επομένως ούτε στην Υγεία πήγαν.
  • Μη μας πουν ότι πήγαν στην Παιδεία. Η «δημόσια Παιδεία» τους σημαίνει, εδώ και δεκαετίες, ότι οι ελληνικές οικογένειες καταβάλουν την μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη για την μόρφωση των παιδιών τους από όλες της χώρες του ΟΟΣΑ. Επομένως ούτε στην Παιδεία πήγαν.
  • Μη μας πουν ότι πήγαν σε υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Η βασική «κοινωνική πρόνοια» που υπάρχει στην Ελλάδα, προ και μετά κρίσης, είναι η στήριξη από την οικογένεια και το «έμβασμα» από το χωριό - πριν ακόμα το ξεκληρίσουν κι αυτό.
  • Μη μας πουν επίσης ότι πήγαν σε «έργα ανάπτυξης». Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα διόδια στους «ιδιωτικούς» Exclamation markδρόμους πριν  αυτοί γίνουν και χωρίς ποτέ να γίνονται!  

Πού πήγαν και που πάνε λοιπόν τα λεφτά από τους φόρους του ελληνικού λαού;  Τα λεφτά αυτά φαγώθηκαν και τρώγονται με δυο τρόπους: 

α) Ρίχνονται στον ωκεανό των φοροαπαλλαγών, των φοροελαφρύνσεων, των ενισχύσεων, των «πακέτων», των χαριστικών πράξεων, των θαλασσοδανείων προς τις μεγάλες και πολύ μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη που είχε κάνει ο καθηγητής Ν.Τάτσος για τα διαπραχθέντα μέχρι το 1995, οι διατάξεις που καθιέρωσαν πλήθος φορολογικές απαλλαγές προς τους έχοντες και κατέχοντες μόνο μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν διάσπαρτες σε περισσότερους από 100 νόμους. Οι αιτιολογικές εκθέσεις των περισσότερων από αυτούς τους νόμους σημείωναν ότι η επιβάρυνση του δημόσιου ταμείου από τις χαριστικές αυτές πράξεις ήταν «ακαθόριστη»! Ποτέ βέβαια το κράτος μας δεν μπήκε στον κόπο να υπολογίσει το μέγεθος του δημόσιου χρήματος που με αυτό τον τρόπο έχει κατευθυνθεί στους «αναξιοπαθούντες»  τραπεζίτες, βιομηχάνους, μεγαλοεργολάβους κλπ. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ...

β) Η Ελλάδα προς δόξα του ΠΑΣΟΚ και της Ν μετατράπηκε πολύ πριν από το Μνημόνιο σε ΅ια χώρα που ο λαός της ζει και αναπνέει για να πληρώνει δάνεια και τοκοχρεολύσια. Απόδειξη: Από το 2004 και μετά ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για την εξόφληση τόκων και χρεολυσίων πάνω από 540 δισ. ευρώ! Όλοι δηλαδή οι φόροι που πληρώνουν οι Έλληνες πηγαίνουν για την αποπληρωμή δανείων που άλλοι τα παίρνουν και άλλοι τα ξεκοκαλίζουν. Αλλά στο λαό μένουν οι τόκοι και τα νέα χρέη που προστίθενται στα προηγούμενα και στα οποία έρχονται να προστεθούν και τα χρέη που σωρεύονται από τις χαριστικές πράξεις προς τους « επενδυτές».

Εκεί πάνε οι φόροι του «υποφορολογημένου» ελληνικού λαού. Αλλά το θράσος που έχουν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι είναι τέτοιο, ώστε ε΅φανίστηκαν διά της κυβέρνησης ενώπιον του ελληνικού λαού στα τέλη του 2009 και τι του λένε έκτοτε; Ότι αυτός ο λαός, εκτός του μισού τρις που ήδη τους πλήρωσε σε τόκους, τους «χρωστάει» κι άλλα τόσα! Κάποιοι, ΅άλιστα, φρόντισαν να στείλουν στον ελληνικό λαό το ΅ήνυ΅α σε ΅ια γλώσσα βαθύτατα... «επικοινωνιακή»: το Φλεβάρη του 2010, όταν τα επιτόκια του ελληνικού δανεισ΅ού είχαν εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα, ο Ά΅ιτ Σαρκάρ, επικεφαλής ΅εγάλου α΅ερικανικού επενδυτικού ο΅ίλου, έκανε ΅ια δήλωση αποκαλυπτική του τρόπου ΅ε τον οποίο αντι΅ετωπίζουν οι περίφη΅ες αγορές τον ελληνικό λαό, σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις: «Η δουλειά ΅ας», είχε πει ο κύριος, «είναι να βγάζου΅ε λεφτά, όχι να σκεφτό΅αστε τι θα συ΅βεί στους Έλληνες πολίτες. εν υπάρχει εξάλλου νό΅ος που να απαγορεύει να εκ΅εταλλευτείς τον ΅αλάκα» (περιοδικό «Marianne», 20.2.2010).

Τι επαρκέστερο λόγο χρειάζεται επομένως να επικαλεστεί ο ελληνικός λαός από τον προφανή: Ότι δηλαδή αποφάσισε πως τελικά δεν τον συμφέρει να είναι «μαλάκας» και ότι από τούδε και στο εξής παύει να είναι; ...
 

[Άρθρο τού Νίκου Μπογιόπουλου στον ιστοτόπο enikos.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2nnnZrIe7

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σου εύχεται για τα Χριστούγεννα μόνο με το στρινγκ

pinelopi-anastasopoulou-570
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μπορεί να οδεύει προς τα 37, αλλά έχει το πιο καλογυμνασμένο κορμί της ελληνικής σόουμπιζ, κάνει pole dancing και γενικώς της αρέσει να το επιδεικνύει, ιδιαίτερα στο Instagram της, όπου μπορείς να βρεις πολλούς λόγους για να μην κοιμάσαι τα βράδια. Ένας από αυτούς είναι και οι πρόσφατες φωτογραφίες που ανήρτησε ντυμένη χριστουγεννιάτικα...γιατί το στρινγκ είναι καθαρά γιορτινό ένδυμα!
pinelopi-anastasopoulou1-570
Η Πηνελόπη κρατάει μια πλαστική νιφάδα κόκκινου χρώματος και στέκεται δίπλα σε ένα μεγάλο δώρο με φιόγκο φορώντας ένα κόκκινο, αεροστεγές μπραζίλιαν, ενώ στην άλλη κάθεται πάνω σε ένα ζάρι και απλώνει τις σφιχτές ποδάρες της φορώντας ένα άσπρο στρινγκ, το οποίο ελάχιστα διακρίνει κανείς, λόγω του τατουάζ της.

Ποινική δίωξη στον Λιάπη για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση

Mixalis Liapis5-570
Σε βαθμό πλημελήμματος για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία για τις πινακίδες ασκήθηκε πριν από λίγο ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη.
Εκτός όμως από αυτό ο Μιχάλης Λιάπης θα πληρώσει και τρία διοικητικά πρόστιμα ακόμη και γιατί είχε φιμέ τζάμια στο αυτοκίνητο του.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το συγκινητικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δίνει ελπίδα για τη νέα χρονιά


miley-frankie-skulia-570

Η Μάιλι είναι μια σκυλίτσα που όλη της τη ζωή ζούσε στα σκουπίδια και τρεφόταν με αποφάγια, ακόμα και μη οργανικές ουσίες με αποτέλεσμα το τρίχωμα της να πέσει, να κολλήσει αρρώστιες και να έχει φτάσει στα όρια της αποστέωσης. Βρέθηκε όμως ένας άνθρωπος να τη σώσει και να της ξαναδώσει ζωή, έστω και για λίγο...
Ο οργανισμός Hope For Paws έχει κάνει σκοπό της ύπαρξής του τη διάσωση σκύλων και γατιών που ζουν σε άθλιες συνθήκες και να τους βρει ένα σπιτικό για να συνεχίσουν τη ζωή τους σε ένα περιβάλλον που θα είναι χαρούμενα.
Η Μάιλι είναι η σκυλίτσα που κατάφερε να συγκινήσει παγκοσμίως με την ιστορία της. Αρχικά, ζούσε στα σκουπίδια, αλλά όταν την πλησίασε ένας από τον οργανισμό αμέσως βρήκε τη χαρά. Ο υπεύθυνος την πήγε στον κτηνίατρο, της έκαναν ενέσεις, μπάνιο, της έδωσαν φάρμακα, μιας και είχε πολλές αρρώστιες και στο σώμα της βρίσκονταν μύκητες και παράσιτα, και λίγους μήνες αργότερα ήταν σαφώς καλύτερα και έπιασε φιλία με το μικρόσωμο σκύλο, τον Φράνκι που βρέθηκε σε έναν υπόνομο.
Τα δύο σκυλιά αναζητούν ιδιοκτήτη και οποιοσδήποτε επιθυμεί συμπληρώνει μια φόρμα και τα υιοθετεί.

Με τη μορφή του κατεπείγοντος οι πλειστηριασμοί

550_334_188854.jpg
Την τακτική που ακολούθησε στο θέμα της κατάθεσης του προϋπολογισμού αναμένεται να χρησιμοποιήσει για τους πλειστηριασμούς η κυβέρνηση και να προχωρήσει στο «πάγωμα» τους για το 2014.
Μετά τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με το υπουργείο Ανάπτυξης οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά σε συμφωνία. Έτσι η κυβέρνηση αναμένεται με την ανοχή της τρόικας να καταθέσει με τη μορφή του κατεπείγοντος το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή πιθανότατα την Πέμπτη.
Εν συνεχεία την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου και το Σάββατο η ψήφιση του προκειμένου να ξέρουν οι δανειολήπτες τι μέλλει γενέσθαι με τους πλειστηριασμούς από 1 Ιανουαρίου 2014.
Η βασική ένσταση της τρόικας ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που θα διατηρηθεί έναν χρόνο και στη συνέχεια θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο που προκρίθηκε τελικά είναι να προστατεύεται κάθε ακίνητο με αντικειμενική αξία περίπου στις 170.000 ευρώ αν και η Αθήνα δίνει μάχη για να ανεβάσει το όριο.
Η προστασία θα περιλαμβάνει και εισοδηματικό κριτήριο που τίθεται στις 25.000 ευρώ και θα λαμβάνονται υπόψιν οι τραπεζικές καταθέσεις και άλλα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο κάθε δανειολήπτης. Επιπλέον το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει ότι θα πρέπει να καταβληθεί το λιγότερο μία δόση της οφειλής που δεν θα υπερβαίνει το κόστος του ενοικίου.
«Θα υπάρχουν προβλέψεις σε σχέση με τη συνολική περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη γιατί δεν μας ενδιαφέρει να καλύπτονται από την ομπρέλα προστασίας άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα υπάρχουν προβλέψεις σε σχέση με το εισόδημα του οφειλέτη και θα υπάρχει και μια πρόβλεψη για μια μίνιμουμ καταβολή» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει κοτόπουλο σε ζύμη ψωμιού με σάλτσα

petretzikis-kotopoulo-570
Το ψωμί και το κοτόπουλο στην πιο απολαυστική τους εκδοχή!
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 300 γρ. νερό χλιαρό (όχι καυτό και κάψει τη μαγιά)
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1,5 κ.γλυκού αλάτι
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα χωρίς τα κοτσάνια
  • 20 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένα χωρίς τα κοτσάνια
  • Για το αρωματικό βούτυρο
  • 200 γρ. Ήπειρος βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια
  • 20 κλωναράκια
  • θυμάρι ψιλοκομμένα χωρίς τα κοτσάνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 250 γρ. νερό καυτό
  • 1 ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κ. γλυκού κορνφλάουρ
  • 1 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο Ήπειρος
  • Για το κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 1 δόση αρωματικό βούτυρο
  • 1 δόση ζύμης ψωμιού
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά για άλλειμα
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Στο μίξερ βάζουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και τα ψιλοκομμένα αρωματικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί για 45 λεπτά με μια ώρα. Εκτέλεση για το βούτυρο Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέσα τα αρωματικά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σάλτσα
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το ζωμό μέσα στο νερό. Ζεσταίνουμε. Αραιώνουμε το κορνφλάουρ μέσα σε 2 κ.σ. παγωμένο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα νερού - ζωμού. Βράζουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή σύσταση. Προσθέτουμε τέλος τη μουστάρδα λίγη λίγη, αλάτι και πιπέρι. Μιας και διαφορετικές μουστάρδες έχουν διαφορετική γεύση και ένταση να είστε προσεκτικοί στο πόσο βάζετε. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Εκτέλεση για το κοτόπουλο Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αέρα. Με προσοχή σηκώνουμε την πέτσα του κοτόπουλου από το λαιμό του και την ξεχωρίζουμε από το κρέας. Με τα δάχτυλά μας προχωράμε προς τα κάτω και σηκώνουμε όσο περισσότερο δέρμα μπορούμε. Προσπαθούμε να βάλουμε το βούτυρο ανάμεσα στο κρέας και το δέρμα. Ότι μείνει το αλείφουμε απέξω στο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
Δένουμε με σπάγκο τα πόδια και αν χρειαστεί και τα φτερά πίσω από την πλάτη. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Θέλουμε ένα κύκλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου. Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω στην ανοιγμένη ζύμη με το στήθος προς τα κάτω και διπλώνουμε τη ζύμη αγκαλιάζοντας το κοτόπουλο. Καλό είναι να βάλουμε λίγο νερό στις άκρες της ζύμης για να κλείσει καλά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί που να έχει λαδόκολλα με την πλευρά του στήθους προς τα επάνω. Αν μας έχει μείνει ζύμη κάνουμε κανένα διακοσμητικό λουλουδάκι και το κολλάμε από πάνω. Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό τη ζύμη από πάνω για επιπλέον χρώμα. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και καλό είναι να αφήσουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το ανοίξουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω την κρούστα προσέχοντας να μην κόψουμε και το κοτόπουλο και αφήνουμε να ξεφύγουν τα αρώματα του φαγητού πάνω στο τραπέζι.
Σερβίρουμε κόβοντας σε μερίδες το κοτόπουλο και σερβίροντας με κομμάτια ψωμιού και τη σάλτσα.

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ