ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ 2013 – ΝΕΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΑΥΡΙΟ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ.............

  



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ
1η ημέρα – Σάββατο 21-12-2013
Α ΟΜΙΛΟΣ - ΑΓΩΝΕΣ
1.ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 1-0
2.ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ – ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 1-2
3.ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1
=============================================
Β ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΩΝΕΣ
1.ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2006 3-1
2.ΑΚΑΔΗΜ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ 0-3
3.ΑΚΑΔΗΜ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2006 2-1


2η ημέρα – Κυριακή 22-12-2013
Α ΟΜΙΛΟΣ - ΑΓΩΝΕΣ
1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  5-0
2. ΕΘΝΙΚ.Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 3-0
3..ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1-0
==============================================
Β ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΩΝΕΣ
1. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2006  5-1
2. ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΑΚΑΔΗΜ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ 4-0
3. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ - ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ  0-1


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
Α ΟΜΙΛΟΣ  - ΒΑΘΜΟΙ - ΓΚΟΛ              
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 9 (6-1)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 3 (6-3)
ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 3 (2-3)
ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 3 (2-9)

Β ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΙ - ΓΚΟΛ
ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 9 (8-1)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑΣ 8 (8-2)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ 3 (2-8_
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2006 0 (3-10)

 
3η  ημέρα ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – Δευτέρα 23-12-2013
ΑΓΩΝΕΣ
2. ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ-για θέση 5,6
                                          ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑΣ – για θέση 3,4
==============================================
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
 για θέσεις 1 και 2
ΓΗΠΕΔΟ
Α ΓΗΠ
Α.ΓΗΠΕ
ΩΡΑ
12.30

14.00
===
15.30



--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο ΚΡΑΧΤΗΣ τη 12/22/2013 05:28:00 μ.μ. 

«Mεθυσμένο» με «Μπρούσκο» το σημερινό live του Dancing with the stars


Το Dancing with the Stars ετοιμάζει αύριο για τους τηλεθεατές ένα live «μεθυσμένο» με «Μπρούσκο».
Οι πρωταγωνιστές της επιτυχημένης καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο», Ανδρέας Γεωργίου και Ελένη Βαΐτσου, θα παρουσιάσουν μία ξεχωριστή χορογραφία που ετοίμασαν ειδικά για το DANCING WITH THE STARS.
Τα ζευγάρια που διαγωνίζονται, θα χορέψουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα κληθούν να φέρουν εις πέρας ένα CHRISTMAS ROCK ‘N’ ROLL MARATHON, υπό τους ήχους της ζωντανής ορχήστρας του Johnny Vavoura and the Cadillac


So you think you can dance; Το καλύτερο προκαταρκτικό είναι ο χορός! Προετοίμασε το παρτενέρ σου για μια αξέχαστη βραδιά.


So you think you can dance; Το καλύτερο προκαταρκτικό είναι ο χορός!
Χαμηλωμένα φώτα, μουσική όσο δυνατά πρέπει και μια γυναικεία φιγούρα που λικνίζεται αισθησιακά στο ρυθμό και σιγά-σιγά ξεφορτώνεται όποιο ρούχο της είναι περιττό. Υπάρχει πιο σέξι εικόνα για έναν άντρα;

Αν η ιδέα του pole dancing και του στριπτίζ σας σοκάρει, έχετε υπόψη σας ότι το πρώτο αποτελεί την πιο καυτή τάση σε Αυστραλία και Αμερική. Οι σχολές ανοίγουν η μία μετά την άλλη, ενώ πολλές γυναίκες παρακολουθούν τα μαθήματά τους όχι για τον... επαγγελματικό τους προσανατολισμό, αλλά επειδή το συγκεκριμένο είδος χορού θεωρείται ένα είδος γυμναστικής. Και φυσικά, για να χρησιμοποιήσουν αυτά που θα μάθουν, αν θελήσουν, όπου θελήσουν!
Το δύσκολο είναι να αφήσετε τον εαυτό σας χαλαρό για να το κάνει. Αν είναι η πρώτη σας φορά, οι πρόβες είναι απαραίτητες. Καλό είναι στην αρχή να μην έχετε καθρέφτη απέναντί σας, ώστε να βγάλετε τον πραγματικό σας εαυτό, μεταφέροντας στην κίνηση όσα νιώθετε μέσα σας. Στη συνέχεια βέβαια ο καθρέφτης είναι απαραίτητος, αφού θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την κίνησή σας.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να παραγγείλετε σχετικά βιβλία από το Internet ή να συμβουλευτείτε κάποια φίλη σας που κατέχει το θέμα του χορού καλύτερα από εσάς. Από εκεί και έπειτα, τα πάντα εξαρτώνται από εσάς. Χαλαρώστε τους ρυθμούς σας και την αναπνοή σας και αισθανθείτε τη μουσική. Καλή επιτυχία!


Συγκλονιστική εικόνα – Μάζευε αποφάγια της λαϊκής αγοράς στην Αγυιά!

ntzpppglzk52b6c65bb1c93

Ένα άνδρας που επέβαινε στο δίκυκλό του σταμάτησε το μεσημέρι του Σαββάτου και αφού είχε τελειώσει η λαϊκή αγορά για να μαζέψει ότι είχε περισσέψει από τον πάγκο μαναβικής.
Πρόκειται για την διασταύρωση των οδών Καζαντζάκη και Νοταρά έναν πολυσύχναστο δρόμο στην Αγυιά τη Πάτρας.

Αναγνώστης ανέφερε στο Patras Events “Μόλις είχα τελειώσει την δουλεία και στάθηκα να δω τι συμβαίνει. Σίγουρα το γεγονός πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να προμηθευτούν προϊόντα όπως μαρούλια ή σπανάκι με συγκλόνισε και παράλληλα μου δημιούργησε απέχθεια για την στάση της πολιτείας σε τραγικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες οικογένειες. Δεν μπορεί εν έτη 2013 να μαζεύουμε τρόφιμα από τον δρόμο!”

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που στέκονται δίπλα στις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση οικογένειες τις ημέρες των γιορτών γεμίζοντας το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους.


Γωγώ Παπαδάκου

Αγίου Μελετίου και Αχαρνών, Αθήνα, χτες 21/12/2013. ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ! Kι αν το επόμενο θύμα προτιμήσει να πάρει την καραμπίνα;

Αυτοκτόνησε με απαγχονισμό γιατί δεν είχε χρήματα για την ινσουλίνη του... Κι εσείς τροϊκανοί δικαστές των αναδρομικών, πριν ασκήσετε δίωξη στους συγγενείς του νεκρού αντί εναντίον του νεοφασίστα υπουργού, μάθετε ότι θα λογοδοτήσετε σε Λαϊκά Δικαστήρια, όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία σ' αυτό τον τόπο!


23χρονος ελληνοβρετανός αυτοκτόνησε με απαγχονισμό γιατί δεν είχε χρήματα για την ινσουλίνη του.
Αδωνη, έχεις τελειώσει.

Είσαι Έλληνας... Δεν μπορούν 152 γερμανοτσογλάνια, πουλημένα δωσίλογα ερπετά... να σε υποδουλώσουν! Μπορείς να τους στείλεις στα τάρταρα!


Εις αδωνιδα... Πάλι τον έπαιζες ρε καθυστερημένο;


Εις αδωνιδα...

Ο μύθος της εγγύησης καταθέσεων


Τα κεφάλαια του εγγυητικού ταμείου καταθέσεων αποφασίσθηκε να αυξηθούν στο 0,8% των καλυπτόμενων ποσών, με εξαίρεση τη Γαλλία, η οποία δεν συμφώνησε, παραμένοντας στο 0,5% - επειδή θεωρεί ότι, το εγγυητικό ταμείο δεν βοηθάει σε τίποτα, στην περίπτωση που τυχόν συμβεί το μοιραίο. Αυτό το 0,8% σημαίνει ότι, οι εμπορικές τράπεζες θα αυξήσουν τις χρεώσεις τους - ενώ, σε περίπτωση κραχ, το 0,8% μάλλον δεν θα βοηθήσει καθόλου.
Η εφαρμογή της συμφωνίας, με βάση την οποία θα εξασφαλισθεί η εγγύηση των καταθέσεων, θα διαρκέσει περί τους δώδεκα μήνες - γεγονός από το οποίο συμπεραίνεται ότι, τυχόν χρεοκοπία κάποιας ευρωπαϊκής τράπεζας, εντός του επομένου χρονικού διαστήματος (πόσο μάλλον ενός κράτους), θα είχε τις συνέπειες της έκρηξης μίας βόμβας μεγατόνων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Προφανώς, με κριτήριο το ελάχιστο ποσόν του εγγυητικού ταμείου, καμία χώρα δεν μπορεί να διασώσει την άλλη, σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, αφού δεν μπορεί να σώσει ούτε τον εαυτό της - με τους υπουργούς οικονομικών, οι οποίοι συζητούν το συγκεκριμένο θέμα, να παρομοιάζονται με έναν μεθυσμένο οδηγό, ο οποίος έχει χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και λίγο πριν τη σύγκρουση καλύπτει το πρόσωπο του με τα χέρια του, για να προστατευθεί.
Την ίδια στιγμή, απέτυχε για δεύτερη φορά η πώληση ομολόγων εκ μέρους της ΕΚΤ - μέσω της οποίας οι κεντρικές τράπεζες απορροφούν ρευστότητα από τις αγορές. Αυτό σημαίνει πως αφενός μεν δεν υπάρχει αρκετή ρευστότητα στις αγορές, αφετέρου ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει τη νομισματική βάση - για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις αγορές ομολόγων του δημοσίου, διατηρώντας χαμηλά τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης.
Μόνο 109 επενδυτές αγόρασαν ομόλογα από την ΕΚΤ, αξίας 152 δις € - έναντι 184 δις € που ήθελε να πουλήσει η κεντρική τράπεζα. Επομένως, έμειναν αδιάθετα ομόλογα αξίας 32 δις €, για δεύτερη συνεχόμενη φορά (διάγραμμα).
Ομόλογα που έμειναν αδιάθετα (μπλε στήλες) και αριθμός ενδιαφερόμενων επενδυτών / αγοραστών (μαύρη γραμμή).
Αναλυτικότερα, η ΕΚΤ αγόρασε από το Μάιο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011 ομόλογα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, αξίας περίπου 200 δις € - με τη νομισματική βάση (Μ0) να αυξάνεται μόνο κατά το μισό, μέσω της «αποστείρωσης» της αγοράς.
Με τη λέξη «αποστείρωση» περιγράφεται εκείνη η διαδικασία, με τη βοήθεια της οποίας η χρηματοδότηση της αγοράς ομολόγων επιτυγχάνεται με την πώληση ιδίων ομολόγων της κεντρικής τράπεζας, σε εβδομαδιαία βάση, στο 50% περίπου του συνόλου.
Με τον τρόπο αυτό η ΕΚΤ αυξάνει μεν τον ισολογισμό της, αγοράζοντας ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης, χωρίς όμως να αυξάνει υπερβολικά τη νομισματική βάση Μ0 - ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει κέρδη, εάν το επιτόκιο των ομολόγων δημοσίου που αγοράζει είναι υψηλότερο, από αυτό με το οποίο πουλάει τα δικά της.
Το Νοέμβριο του 2011 η ΕΚΤ είχε αποτύχει ξανά, στη διαδικασία «αποστείρωσης» - με αποτέλεσμα τότε να καταρρεύσει απότομα το ευρώ, καθώς επίσης τα χρηματιστήρια, επειδή οι αγορές φοβήθηκαν πως υπήρχε έλλειψη ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Χθες δεν συνέβη κάτι ανάλογο, επειδή οι ευρωπαϊκές τράπεζες, τις προηγούμενες εβδομάδες, είχαν επιστρέψει πιο γρήγορα στη ΕΚΤ τα χρήματα, από τα μακροπρόθεσμα δάνεια που είχαν λάβει (LTRO) - οπότε οι αγορές πείσθηκαν πως είχαν διαθέσιμα χρήματα.
Εν τούτοις, τα πλεονάσματα χρημάτων στις τράπεζες της Ευρωζώνης ευρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών - στα 171,5 δις €, ενώ υπολογίζεται να συρρικνωθούν στα 150 δις €.
Επομένως οι τράπεζες δεν θα μπορούν να διαθέσουν στο μέλλον αρκετά χρήματα, για την αγορά ομολόγων της ΕΚΤ - οπότε η ΕΚΤ θα πρέπει να «τυπώνει» νέα χρήματα, για να αγοράζει ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης, αυξάνοντας τη νομισματική βάση, όπως η Fed. Το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι τότε η υποτίμηση του ευρώ, καθώς επίσης η πληθωριστική μείωση της αξίας των καταθέσεων, ενάντια στις «εντολές» της Γερμανίας.
Στην περίπτωση αυτή, θα επρόκειτο για μία ευρωπαϊκή ποσοτική χαλάρωση (QE), αντίστοιχη με αυτήν της Fed - η οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσει να την σταματήσει, χωρίς να προκληθεί ένα παγκόσμιο κραχ. Βέβαια, οι φόβοι ενός τέτοιου συμβάντος αυξάνονται συνεχώς, αφού η κλιμάκωση της πίστωσης (διάγραμμα που ακολουθεί), έχει ημερομηνία λήξης.
Η κλιμάκωση της πίστωσης στις ΗΠΑ (κόκκινη γραμμή) έναντι του ΑΕΠ της χώρας (γαλάζια γραμμή).
Όπως φαίνεται από το διάγραμμα, τα δάνεια έχουν ακολουθήσει μετά το 1970 (έξοδος από τον κανόνα του χρυσού), μία έντονα ανοδική πορεία στις Η.Π.Α., συγκριτικά με το ΑΕΠ. Αυτό δεν συμβαίνει βέβαια μόνο στη συγκεκριμένη χώρα, αλλά σε ολόκληρη τη Δύση - γεγονός που σημαίνει ότι, αργά ή γρήγορα, η φούσκα θα εκραγεί, ενώ όσο πιο πολύ καθυστερεί, τόσο πιο καταστροφική θα είναι.
Πηγή: analyst.gr

Bαθιά το χέρι στην τσέπη το 2014 - Οι 12 φόροι που θα καταβάλουμε


Δώδεκα φόρους συνολικού ύψους 11,87 δισ. ευρώ θα καταβάλουμε το 2014. Αύξηση, σε σχέση με το 2013, κατά 1,69 δισ. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα σηκώσουν το φορτίο....

Δώδεκα φόρους, συνολικού ύψους 11,87 δισ. ευρώ, θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι το 2014.

Οι φόροι του επόμενου έτους είναι αυξημένοι σε σχέση με αυτούς που καταβάλλονται το 2013, γεγονός που καταδεικνύει ότι και του χρόνου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να σηκώνουν το φορτίο. Εάν μάλιστα συνυπολογισθούν και οι φόροι που θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, το ποσό φθάνει τα 15,76 δισ. ευρώ. Οι φόροι του 2014 είναι αυξημένοι σε σχέση με το τρέχον έτος κατά 1,69 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για φόρο εισοδήματος το ποσό των 6,88 δισ. ευρώ, για τα τέλη κυκλοφορίας 1 δισ., καθώς και 3,93 δισ. για τα ακίνητα που κατέχουν. Σημειώνεται ότι το ποσό των 6,88 δισ. (φόρος εισοδήματος) θα καταβληθεί μόνο από μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και «μπλοκάκια». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θεωρούνται πλέον φυσικά πρόσωπα και φορολογούνται ως επιχειρήσεις. Το ποσό που θα πληρώσουν στην εφορία το 2014 ανέρχεται, μαζί με αυτό των επιχειρήσεων, στα 3,9 δισ. ευρώ από 1,64 δισ. το 2013.

Το νέο έτος, οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους παλαιότερων ετών, όπως ο ΦΑΠ του 2011, του 2012 και του 2013, καθώς και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (μέχρι τον Μάιο). Πάντως, αυτό που απασχολεί ήδη το οικονομικό επιτελείο είναι ο δείκτης εισπραξιμότητας των φόρων και κατά πόσο οι φορολογικές αρχές θα καταφέρουν να εισπράξουν τα ποσά που έχουν προϋπολογισθεί. Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει συρρικνωθεί, με αποτέλεσμα μήνα με τον μήνα να δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ενδεικτικά είναι τα τελευταία στοιχεία του υπ. Οικονομικών, που δείχνουν ότι στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου έχουν δημιουργηθεί νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 7,28 δισ. ευρώ. Μάλιστα, οι οφειλές των φορολογουμένων αφορούν κυρίως στη μη καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Ειδικότερα, το 2014 οι 5,5 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν για τα εξής:

1. Φόρος εισοδήματος. Οι υπόχρεοι θα πληρώσουν αυξημένο φόρο εισοδήματος σε σχέση με το 2013, γεγονός που οφείλεται στις πρόσφατες αλλαγές στη φορολογία, που προβλέπουν την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και τη μείωση των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων.

2. Φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια. Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται αυτοτελώς και δεν εντάσσονται στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013 θα φορολογηθούν με τις δηλώσεις που θα υποβληθούν την άνοιξη. Σύμφωνα με τον νόμο:

Τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια θα φορολογηθούν με συντελεστή 10%. Το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια πάνω από τις 12.000 ευρώ θα φορολογηθεί με συντελεστή 33%.

3. Εισφορά αλληλεγγύης. Επιβάλλεται στα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ. Ειδικότερα: α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα 12.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού, β) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού, γ) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού, δ) για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού.

4. Τέλος επιτηδεύματος. Το τέλος θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στη διαχειριστική περίοδο 2013. Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε:

800 ευρώ (από 400 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.

1.000 ευρώ (από 500 ευρώ) για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.

650 ευρώ (από 500 ευρώ) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

600 ευρώ (από 300 ευρώ) για κάθε υποκατάστημα.

5. Φόρος πολυτελείας. Υπόχρεοι καταβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2012 είχαν στην κατοχή τους: Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

6. Τέλη κυκλοφορίας. Στα ίδια επίπεδα με το 2013 θα διατηρηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει το 2014 το ποσό των 1,057 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής


ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΛΑΦΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.Αναμένεται αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βύρων Πολύδωρας στο πρόσφατο παρελθον, έχει ψηφίσει τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα που μας έφτασαν στη σημερινή κατάσταση.

Είναι θέμα συνείδησης και ορμητικής αισθητικής αντίληψης...

Του Στέλιου Συρμόγλου

Οι μέρες που διατρέχουμε, με τη Σάρκωση του Θείου Λόγου να ακυρώνει τον ανθρώπινο λόγο, κομίζουν ένα φόρτο συναισθημάτων, εμπειριών και αναζητήσεων, που διαπερνούν τα "κόκκαλα" του κοινωνικού οικοδομήματος με τη δύναμη ακτίνων υπεριωδών. 
Για όσους απέβαλαν κάθε ένδυμα υποκρισίας και "άνευ οργάνων ορώσιν", και βεβαιώθηκαν για την "παρακμή των καιρών", ο ωμός νατουραλισμός και η κατεδαφιστική πραγματικότητα δεν ξενίζουν και δεν επιτρέπουν να αποστρέφουν το βλέμμα τους από την αθλιότητα της κοινωνίας.

Για κάθε άνθρωπο που στοχάζεται την ύπαρξη και το πιθανό της νόημα, ανεξάρτητα της προσωπικής του κατάστασης, δεν μπορεί να μην αντιδρά στον ευτελισμό που επιχειρείται από τους πολιτικούς της συμφοράς, κάθε έννοιας που σχετίζεται με την αξιοπρέπεια του πολίτη. Κι αυτό, δεν επιδέχεται καμία έλλογη θεμελίωση ή πρακτική επαλήθευση, γιατί βιώνουμε καθημερινά τη συνταγμένη "ξεφτίλα" της πολιτικής αναλγησίας και της πολιτικής απάτης...

Οι δικτάτορες των αριθμών και της παραγωγής επικοινωνιακών τεχνασμάτων πανηγυρίζουν στις αίθουσες των τροπαίων, για το "πρωτογενές πλεόνασμα" και οι παρατρεχάμενοι αυλοκόλακες "ενδύουν" την ελεεινή πραγματικότητα της κοινωνίας με λόγια επιχρυσωμένα, αγνοώντας την εσωτερική τους ακοή που συνήθως ηχογραφεί τη διαμαρτυρία του σκεπτικισμού που απελπίζει το μέλλον. Και οι πολλοί πολίτες συλλαμβάνουν εαυτούς να μονομαχούν με χίμαιρες. Ανθρωποι φοβισμένοι, ανασφαλείς, διασπαρμένοι. Τη ζωή τους διακρίνει μια μιζέρια, η εκμηδένιση, η εγκατάλειψη.

Και άλλοι τόσοι, αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων, αντί το χαμόγελο να ιχνογραφείται στα χείλη τους, καταπροσωπούν τα έργα της μοίρας τους και χλευάζουν τα σπασμένα τους δάκτυλα, που τα βλέπουν να λιώνουν κτυπώντας τον αμετακίνητο μεσότοιχο των ανυπέρβλητων αναγκών και των προβλημάτων τους.

Και την ίδια ώρα όλοι αυτοί που άσκησαν και ασκούν την πολιτική σ' αυτόν τον τόπο, που είναι ένα είδος διαδοχικών θεομηνιών για την κοινωνία, υπεύθυνοι εν πολλοίς για την δαιδαλώδη οικονομική κρίση, αλλά και μιας προιούσας διάβρωσης των πολιτιστικών μας αξιών και άμβλυνσης της πολιτιστικής μας συνείδησης, ετοιμάζονται να γεωμετρήσουν την παχυδερμία τους σε κάποια θέρετρα του εξωτερικού ή και στην Ελλάδα, για να "ζήσουν" το πνεύμα των Χριστουγέννων με "γραβατωμένους αγίους".

Για κάποιους η καταγραφή από τούτη τη γραφίδα της κοινωνικής αθλιότητας μπορεί να εκληφθεί ως λαικισμός και ως ανεπίτρεπτο ολίσθημα στην απαισιοδοξία. Κι όμως δεν είναι έτσι. Η "αιρετική" αντίδραση δεν ταυτίζεται κατ' ανάγκη και με την απαισιοδοξία. Είναι μαρτυρία συχνά αληστων αληθειών του λαού. Και υπάρχουν πολλών ειδών μαρτυρίες που στέφουν και κραταιώνουν τη συνείδηση, γιατί εκφράζουν το μεταρσιωμένο λόγο των πραγμάτων και των βιωματικών καταστάσεων.

Στο μεταίχμιο του ενθάδε και του επέκεινα, του εδώθε και του εκείθε, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες τις εορταστικές, η όποια μαρτυρία απηχεί την αγωνία των δεινοπαθούντων κοινωνικών ομάδων, στήνει την πρόσκαιρη έστω σκηνή της και πρέπει να θυμίζει ότι οι "συστροφές της ψυχής" είναι απροσμέτρητες και επιστρέφουν καταιγιστικά στη γυμνή συνείδηση, για να την πληροφορήσουν.

Και μπορεί ο ούριος άνεμος της ασιοδοξίας και της αίθριας προοπτικής να ατονεί, για να αφήσει την πραγματικότητα να πτερωθεί ιδιότυπα, αλλά από τη μήτρα του χάους και της κοινωνικής αθλιότητας γεννάται η ανάγκη για την ανατροπή. Και η μυστική προσδοκία που αποκρυπτογραφεί το νεύμα και το νόημα της ανθρώπινης φύσης.

Οι μέρες που διατρέχουμε μπορεί να επιβάλλουν την ψευδαίσθηση της χαράς, αλλά υπενθυμίζουν ταυτόχρονα ότι η ανθρώπινη συνείδηση σαν την ουσία του κόσμου που δεν καθεύδει, λειτουργεί σαν σύνθεση πολλών δυνάμεων που βρίσκονται μέσα και έξω από τον άνθρωπο, εξελισσόμενη με άγνωστα ακόμη κριτήρια για τη σύλληψη και την ερμηνεία των αιτίων και των αποτελεσμάτων.

Τα όσα διαδραματίζονται στην ελληνική κοινωνία ως απόρροια ανάλγητων πολιτικών, της αβεβαίοτητας και της αστάθειας, μας φέρνουν στο χώρο της συνείδησης απ' όπου ο τρόπος της εκλογής θα οδηγήσει σαν τον μίτο της Αριάδνης στην κατάκτηση του λαβυρίνθου και στη νέα νίκη, ανάλογη πρός εκείνη που ώθησε τον άνθρωπο των σπηλαίων να απομακρυνθεί από τα ερέβη της πρωτόγονης ζωής...

Ετσι μόνο οι Ελληνες θα παύσουν να ζούν στην κόλαση με το φόβο τους για την κόλαση, χωρίς να αγοράζουν ελπίδα από τα καταστήματα των υποκριτών της πολιτικής, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει μακροπρόθεσμα έστω μια ηθική και αισθητική κατάφαση.

Και οι διάφοροι καζανοκέφαλοι της εξουσίας, οι κεκράχτες της πολιτικής βλακείας και ανικανότητας, οι χρυσοκάνθαροι σταυλίτες και σκυλογλύφτες συμφερόντων, οι θερναδιέροι της πολιτικής, εγκαταλείποντας το μαρμάρινο δώμα των τροπαίιων, θα συναυλιστούν "ξεβράκωτοι" στη χλεύη της ιστορίας...


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2oDXCneoQ

Οι τράπεζες έχουν γίνει πιο μεγάλες από τα κράτη τους


dionios.blogspot.com
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Τον ακούμε συχνά αυτό τον ισχυρισμό : «Σήμερα οι Τράπεζες έχουν
γίνει σημαντικότερες από τα κράτη .» Συνήθως τον εκλαμβάνουμε
ως σχήμα λόγου, μια μεταφορική έκφραση για να τονιστεί η επιρροή
που ασκούν οι τράπεζες στην πολιτική των κυβερνήσεων. Ελάχιστοι
ίσως υποψιάζονται ότι το ενεργητικό των τραπεζών μιας χώρας
(οι συμμετοχές της σε άλλες επιχειρήσεις, η αξία των ακινήτων
που κατέχει, τα χρήματα που έχει στα θησαυροφυλάκια της,
τα κρατικά χρεόγραφα, τα δάνεια που έχει χορηγήσει κ.λ.π)
μπορεί όντως να είναι μεγαλύτερο (!) από το ΑΕΠ της αντίστοιχης χώρας.
Αν το ενεργητικό του τραπεζικού συστήματος ενός κράτους είναι μεγαλύτερο
από το ΑΕΠ του κράτους αυτού, τότε το πολιτικό συμπέρασμα είναι
προφανές : Στη συγκεκριμένη χώρα αντικειμενικά οι τράπεζες είναι
σημαντικότερες οικονομικά από το ίδιο το κράτος ! Υπό το πρίσμα
αυτό, αν κάποιος αναζητήσει έναν αξιόπιστο πίνακα που να συγκρίνει
το ενεργητικό των τραπεζών κάθε χώρας της ευρωζώνης και της Ε.Ε.
με το ΑΕΠ της αντίστοιχης χώρας, θα αισθανθεί τρόμο! Από τα
17 κράτη που συναπαρτίζουν την ευρωζώνη, μόνο σε …ένα 1(!)
το ενεργητικό των τραπεζών είναι μικρότερο από το 100% του
ΑΕΠ- στη Σλοβακία.
Και στα 16 υπόλοιπα κράτη που χρησιμοποιούν ως νόμισμα το ευρώ,
το ενεργητικό των τραπεζών είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ τους :
300% στη Γερμανία, 423% στη Γαλλία, 269% στην Ιταλία, 326%
στην Ισπανία, για να αναφερθούμε στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες
της ευρωζώνης !
Συγκριτικά, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, στις ΗΠΑ το ενεργητικό
των αμερικανικών τραπεζικών κολοσσών ανέρχεται στο πολύ χαμηλότερο
ύψος του 117% του ΑΕΠ.
Αλλά και στην Ιαπωνία με το τεράστιο δημόσιο χρέος, το ενεργητικό
τ ων τραπεζών της περιορίζεται στο 180% του ΑΕΠ της βάση πίνακα
με προέλευση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα( Ε.Κ.Τ) που
δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα « Λε μόντ».
Ας μη νομίσει δε κάποιος ότι η Δυτικοευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν
στην Ε.Ε., αλλά δεν θέλησαν να ενταχθούν στο ευρώ βρίσκονται σε
καλύτερη κατάσταση. Κάθε άλλο, τα ίδια και χειρότερα είναι και αυτές.
Για του λόγου το αληθές, οι αντίστοιχοι αριθμοί : 495% στη Βρετανία ,
312 % του ΑΕΠ στη Σουηδία, 424% στη Δανία.
Στο θέμα που συζητούμε, το 217% της Ελλάδας είναι πολύ πιο λογικό
από το 397% της Ολλανδίας, το 278% της Φινλανδίας, το 309%
της Αυστρίας ή το 285% του Βελγίου, που συνήθως πρωτοστατούν
σε επιθέσεις εναντίον της χώρας μας σε διάφορα όργανα της Ε.Ε.
Δε γίνεται λόγος βέβαια για τις χώρες … «τούρμπο» της ευρωζώνης
στο τομέα αυτό, που αυτοκαταστράφηκαν οικονομικά και επέβαλλαν
μνημονιακά δεινά στους λαούς τους που θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια.
Ακόμα και σήμερα λοιπόν το ενεργητικό των τραπεζών της Ιρλανδίας
ανέρχεται στο … 674% του ΑΕΠ της και το ίδιο συμβαίνει ουσιαστικά
και στη Κύπρο, με αντίστοιχο δείκτη 624% !
Ομολογούμε όμως ότι έκπληξη για μας είναι η ασύμμετρη Μάλτα :
το ενεργητικό των τραπεζών της έχει εκτοξευτεί στο… 804% του ΑΕΠ
της. Οκτώ φορές μεγαλύτερο το ενεργητικό των Μαλτέζικων τραπεζών
από το ΑΕΠ της Μάλτας !
Είναι προφανές αφενός ότι οι Άγγλοι παίζουν παιχνίδια με την πρώην
αποικία τους και αφετέρου ότι σίγουρα στη Μάλτα θα επιβληθεί κάποια
στιγμή μνημονιακό καθεστώς, καθώς όλα δείχνουν πως η κατάσταση
εκεί έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Μόνο στις χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού» που δεν έχουν
ακόμα κλείσει δέκα χρόνια από το Μάη του 2004 που εντάχθηκαν στη Ε.Ε.
και επομένως τα τραπεζικά τους συστήματα είναι καθυστερημένα σε
σύγκριση με τα δυτικοευρωπαϊκά, συναντάμε λογικότερα ποσοστά
στη σύγκριση του ενεργητικού των τραπεζών προς το ΑΕΠ :
82% στη Σλοβακία, 142% στηΣλοβανία, 113% στην Εσθονία, που
είναι μέχρι στιγμής οι χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, κομμάτια που
αποσπάστηκαν από μεγαλύτερα κράτη και για αυτό τα ενέταξαν
στο ευρώ κατά προτεραιότητα οι Γερμανοί για να τα « σιγουρέψουν»,
καθώς οι πληθυσμοί τους ήταν ανοιχτά φιλοναζιστικοί στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.
Ακόμα καλύτερα ποσοστά στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που ανήκουν
στην Ε.Ε., αλλά όχι ακόμη στην ευρωζώνη94% στην Πολωνία,
127% στην Τσεχία, 114% στην Ουγγαρία, 65% στην Ρουμανία,
119% στην Βουλγαρία, 66% στην Λετονία και 109% στην Λιθουανία.
Δεν θα πέσουμε έξω , αν προβλέψουμε ότι και σε αυτές τις χώρες
τα νούμερα σίγουρα θα κινηθούν ανοδικά, αν δεν αλλάξει συνολικά η
πολιτική της Ε.Ε. Μιας Ε.Ε. όπου το ενεργητικό των τραπεζών της
αντιστοιχεί στο 349% του ΑΕΠ της- 3 φορές μεγαλύτερο δηλαδή
το ποσοστό από το αντίστοιχο αμερικάνικο του 117%.
: Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 το είδαμε στο iskra.gr

Κανένα παιδί στην Ελλάδα μόνο του, αβοήθητο και απροστάτευτο!!

Image
Image
Οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» σας περιμένουμε αύριο 23.12.2014 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, μεταξύ 10:00-20:00, με ένα κουτί γάλα εβαπορέ να γιορτάσουμε μαζί για τα παιδιά όλου του κόσμου.
  • 300 μικρά παιδιά θα ζωγραφίσουν δύο πίνακες διαστάσεων 3 Χ 1 μ. οι οποίες θα τοποθετηθούν στο μόνιμο εκθεσιακό χώρο που ετοιμάζουμε στον Καπνικό Σταθμό.
  • Θα προσφέρονται δωρεάν σπιτικά μελομακάρονα, τσάι και κρασί.
  • Μόλις σκοτεινιάσει θα ανάψουμε φωτιά, στις 20:00 θα τοποθετήσουμε στην κορυφή του δέντρου ένα μεγάλο αστέρι και θα φωταγωγήσουμε το δέντρο με κεράκια.
  • Χορωδίες μαθητών και μουσικοί θα ψάλλουν τα κάλαντα
Κανένα παιδί στην Ελλάδα μόνο του, αβοήθητο και απροστάτευτο!!
Σας περιμένουμε όλους εκεί, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, για να φτιάξουμε ένα δέντρο μεγαλύτερο από το περσινό.
Σας παρακαλούμε να προωθήσετε την επιστολή αυτή σε φίλους και γνωστούς.

Και για την εκδήλωση αυτή, χρειαζόμαστε βοήθεια!
Όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις ομάδες εργασίας κάνοντας κλικ εδώ.
Για να δείτε τις ομάδες εργασίας, κάντε κλικ εδώ.

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ “ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών κατοίκων του Κολινδρού και της ευρύτερης περιοχής έγινε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 ο φωτισμός των δέντρων της κεντρικής πλατείας Κολινδρού  σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων “Παραμυθένια Χριστούγεννα στον Κολινδρό”. Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς, χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Κολινδρού, χριστουγεννιάτικους ύμνους και  τραγούδια που απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο η Δημοτική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού, μοντέρνα χορευτικά από κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Νικόλαος Λούσης' και έκλεισε με  μουσική συναυλία.
Το άναμμα των δέντρων έκανε ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη  διοργάνωση. Παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του Δήμου αλλά και των φορέων της περιοχής και πολλοί κάτοικοι, που απόλαυσαν το όμορφο πρόγραμμα.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του 2ου Νηπιαγωγείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού που έψαλλαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παρουσίασαν μουσικοκινητικές δραστηριότητες και χορευτικό πρόγραμμα.
   Ο  Αη Βασίλης έφτασε και τις δύο ημέρες με το τρενάκι και όλα  τα παιδιά αφού παρέλαβαν τα δώρα τους απόλαυσαν τη βόλτα στα γραφικά σοκάκια του Κολινδρού.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.    

Photo Hasapetis




















Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Κατερίνη Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ






Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου 2013  ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Πιερίας, στην αίθουσα συνελεύσεων της πρώην ΕΑΣ Πιερίας, στην Κατερίνη.
Στην Συνέλευση παραβρέθηκε πολύ μεγάλος αριθμός καπνοπαραγωγών μελών του συνεταιρισμού που έσπευσε να ενημερωθεί για τις νεότερες εξελίξεις που υπάρχουν, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στον χώρο αυτό.
Ο Πρόεδρος του Α.Κ.Σ. Πιερίας Διονύσης Παππάς ξεκίνησε την διαδικασία ενημέρωσης προς τους καπνοπαραγωγούς για την πορεία του συν/σμού και την κατάσταση που είναι σήμερα.
Αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήρθαν μετά την εναρμόνιση βάσει του νέου Νόμου 4015/2011 και με τον οποίο η Ομάδα Καπνού λειτουργεί πλέον ως ένας Αγροτικός Συνεταιρισμός.
Από τους παρευρισκόμενους αγρότες εκφράσθηκαν πολλά ερωτήματα και απορίες για την λειτουργία του συν/σμού. Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με το θέμα των τιμών που καθόρισε την φετινή περίοδο το καπνεμπόριο από την οποία οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής έχουν λόγους να μην είναι ικανοποιημένοι.
Ο Πρόεδρος του Α.Κ.Σ. Πιερίας Διονύσης Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα εφαρμογής της νέας ΚΑΠ της περιόδου 2014-2020 που έχει σχέση με την καπνοπαραγωγή και εκτίμησε ότι η Πιερία θα έχει στο μέλλον σημαντικές απώλειες στον κλάδο. Ο καπνός δέχεται ανελέητο πόλεμο, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσης Παππάς.
Ο οικονομολόγος Γιάννης Παπαδόπουλος στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην αλλαγή λειτουργίας που έρχεται από την 1-1-2014 για τους αγρότες και περιλαμβάνει την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για την οποία το ποσό παραμένει αδιευκρίνιστο το τελικό ποσό φορολόγησης και όπου ο Συνεταιρισμός θα παρέχει υπηρεσίες στα μέλη του. Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων που έγιναν για τα θέματα αυτά.
Ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός Πιερίας με δράσεις του θα βρεθεί στο μέλλον ακόμη πιο κοντά στους καπνοπαραγωγούς μέλη του, προσφέροντάς τους υπηρεσίες και προϊόντα.