ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο καρκίνος μέσα από το φακό του «αίματος» – 39 μέρες με τον άρρωστο αδερφό του [εικόνες]

karkinos4-570
Εικόνες που ραγίζουν καρδιές και δείχνουν τον Γολγοθά ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο, μέχρι να υποκύψει στην θανατηφόρο ασθένεια.
Ο φωτογράφος από την Μαλαισία, Άχμαντ Γιούσνι απαθανάτισε τις τελευταίες 39 ημέρες του αδερφού του μετά από τη διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από καρκίνο. Οι φωτογραφίες δείχνουν με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο τον πόνο και το πόσο πολύ υπέφερε ο 33χρονος Μοχάμαντ μέχρι την στιγμή που απεβίωσε.
Ο φωτογράφος δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail: «Μου ράγιζε την καρδιά να τον βλέπω έτσι και να μην μπορώ να τον βοηθήσω. Δύο συνεχόμενες νύχτες τον έβλεπα στο νοσοκομείο και έκλαιγα». Ο Άχμαντ αποκάλυψε ότι ο πατέρας τους είχε πεθάνει από καρκίνο και αργότερα πέθανε και ο αδερφός του: «Χάσαμε δύο αγαπημένα μας πρόσωπα μέσα σε δύο χρόνια (2011 και 2012) τον αγαπημένο μου πατέρα και τον αδερφό μου. Ήταν πολύ δύσκολο για την οικογένεια μας».
«Το 2013 ανακαλύψαμε ότι και ο μικρός μου αδερφός πάσχει από ένα σπάνιο είδος καρκίνου και οι γιατροί μας είπανε ότι δεν θα γίνει καλά, τα νεφρά και το στομάχι του δεν λειτουργούσαν καθόλου», είπε ο Άχμαντ που απαθανάτισε την κατάσταση του μικρού του αδερφού δείχνοντας με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο τον πόνο που είχε λόγω της κατάστασης του.
«Πονούσε τόσο πολύ που οι γιατροί του δίνανε την ισχυρότερη μορφίνη. Δεν μπορούσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι και κοιμόταν μόνο για λίγα λεπτά ενώ δεν μπορούσε να φάει και να πιει τίποτα» είπε ο φωτογράφος που δημιούργησε το άλμπουμ με τον αδερφό του γιατί ήλπιζε ότι θα γίνει καλά και θα μπορούσε να του τις δείξει. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς το σώμα του Μοχάμαντ ήταν τόσο αδύναμο που δεν μπορούσε να δεχτεί τις χημειοθεραπείες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί κάθε ελπίδα και να πεθαίνει σιγά σιγά υποφέροντας από πολύ δυνατούς πόνους.
«Άρχισα να προσεύχομαι στο Θεό και να του ζητάω να πεθάνει για να μην υποφέρει τόσο πολύ» είπε ο Άχμαντ και συμπλήρωσε: «λίγο πριν “φύγει” με ευχαρίστησε που ήμουν δίπλα του και μου είπε ότι με αγαπάει». Ο ίδιος είπε ότι ήξερε ότι ο αδερφός του θα πεθάνει: «Καταβάθος το ήξερα. Τις τρεις τελευταίες μέρες μου είχε πει ότι έβλεπε όνειρα με τον πατέρα και τον αδερφό μας, οι οποίοι του έλεγαν να πάει μαζί τους».
«Τότε, ένα Σαββατιάτικο πρωινό μας άφησε για πάντα. Η καρδιά του σταμάτησε. Παρόλο που ήμουνα πληγωμένος είδα ότι στο πρόσωπο του διαγραφόταν μία έκφραση αγαλλίασης, ήταν λες και κοιμόταν βαθιά» είπε ο Άχμαντ που στάθηκε στον αδερφό του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο 33χρονος θάφτηκε δίπλα από τον πατέρα και τον αδερφό του που είχαν πεθάνει από την ίδια κατάσταση τα δύο προηγούμενα χρόνια.