ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μία απάντηση στο τι (αλλά και στο γιατί) θα κάνω…




Επειδή έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και επειδή δεν θέλω κανένας να χρησιμοποιεί το όνομα μου όπως τον βολεύει, να ξεκαθαρίσω κάτι. Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές με τον Γιώργο Φαρμάκη και μαζί μας νομίζω θα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της τωρινής δημοτικής ομάδας καθώς και πολλά νέα, αναγνωρισμένα στον χώρο τους, με φρέσκες ιδέες και κυρίως με όρεξη για προσφορά πρόσωπα.
Αυτό όσον αφορά στο τι θα κάνω.
Όσον αφορά στο γιατί, με λίγα λόγια παρακάτω θα γίνει και αυτό κατανοητό.
Με τον Γιώργο Φαρμάκη συνεργάστηκα τρία και κάτι χρόνια χωρίς ποτέ να νιώσω ότι μειώνεται η προσωπικότητα μου. Είναι άνθρωπος που ξέρει να ακούει, δεν προσβάλει ποτέ τον άλλον και έχει την ικανότητα της σύνθεσης. Έχει επίσης σίγουρα την δυνατότητα αλλά και την εμπειρία μετά από τόσα χρόνια στα κοινά να διακρίνει το σωστό από το λάθος και να το εφαρμόζει χωρίς να υπολογίζει το όποιο κόστος.
Αν ο κόσμος αποφασίσει να μας εμπιστευτεί ξέρω ότι δεν θα λειτουργήσει ως παντογνώστης αλλά με εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του. Οι αποφάσεις θα παίρνονται ομαδικά και πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της εποχής και του κάθε τόπου.
Και επειδή ανέφερα την λέξη «τόπος» να πω κάτι. Όλοι αγαπάμε τον τόπο μας και το αντίθετο θα ήταν παράξενο. Η κοινή μας πορεία αυτά τα τρία χρόνια όμως μου απέδειξε ότι ποτέ (ποτέ όμως) δεν αδίκησε ο Γιώργος Φαρμάκης κανένα δημοτικό διαμέρισμα υπέρ του Λιτοχώρου. Όσα ακούγονται ως επιχειρήματα (κυρίως από κάποιους στο βόρειο κομμάτι του Δήμου) και ανυπόστατα είναι και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν εμπόδια στο να γίνουμε τα δώδεκα χωριά ένα.
Και ο Γιώργος Φαρμάκης αλλά και όλη η ομάδα προσπαθούσαμε, με όσα μέσα είχαμε για το καλό του συνόλου και όποιος δεν έχει παρωπίδες ή κάτι άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού του οφείλει να το παραδεχτεί. Αυτά τα λίγα για την σημερινή αλλά και την αυριανή συμπόρευση μου με τον Γιώργο.
Και για να μη νομίζει κανείς ότι κάνω την αγιογραφία του και δεν του βρίσκω ελαττώματα, να πω ότι φυσικά και έχει. Νομίζει καταρχήν ότι είναι σπουδαίος τραγουδιστής και όποτε βρίσκει την ευκαιρία αρπάζει το μικρόφωνο και όποιον πάρει ο χάρος. Επίσης πιστεύει ότι είναι εύκολο να αδυνατίσει και να μου μοιάσει, σκέψη αφελής αν σκεφτούμε πόσα κιλά μας χωρίζουν.
Θα έλεγα και άλλα αν δεν φοβόμουν πως κάποιοι θα σκεφτόταν πως θέλω να γίνω πρόωρα χαλίφης στη θέση του χαλίφη, κάτι που δεν θα το ήθελα ούτε με ανάθεση.

Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Βασίλης Βροχαρίδης


Υ.Γ: Αν και δεν είναι της παρούσης, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μου, τον Γιώργο Παπαθανασίου για όσα έμαθα κοντά του τα τρία αυτά χρόνια. Λυπάμαι που αποχωρεί αλλά σέβομαι τις επιλογές του.