ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αυτές είναι οι αυξήσεις που θα πάρουν οι ένστολοι – Τι προβλέπει το Οικονομικών

enstoloi-570
Oυσιώδεις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους και όχι εφάπαξ καταβολή των χρωστούμενων από τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν θα δούν σύντομα οι ένστολοι, όπως προέκυψε  από την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του μνημονιακού νόμου 4093/2012, οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του Γενικου λογιστηρίου του κράτους και του οικονομικόυ επιτελείου, η εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ θα έχει ως συνέπεια:
  • Να αυξηθούν από 3% έως και 25% οι βασικοί μισθοί και από 10% έως 37% τα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 8 έως 464 ευρώ τον μήνα ενώ τα επιδόματα θα πρέπει να αυξηθούν κατά 3 έως και 178 ευρώ το μήνα.
  • Να αυξηθούν κατά 100 έως και 820 ευρώ το μήνα ή κατά 8% έως και 25% τα ακαθάριστα ποσά των συντάξεων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Real.gr ,τα τελικά καθαρά ποσά,  ενδέχεται θα αυξηθούν λιγότερο, καθώς θα χρειαστεί να επανακαθοριστούν τα επίπεδα των συντάξεων όπως είχαν διαμορφωθεί τον Ιούλιο του 2012 και εν συνεχεία να υπολογιστούν ξανά, επί των ποσών αυτών, οι κλιμακωτές μειώσεις 5%-20% που επιβλήθηκαν από την 1η-1-2013 σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙ.