ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τι είδες αόμματε γιε μου; Μάνα είδα...


Τι είδες αόμματε γιε μου;

Μάνα είδα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Μάνα πάντα ακομμάτιστα και πάντα δημοκρατικά, θα σου πω αμέσως τι είδα.

Είδα τους 500 πιο πλούσιους της χώρας να γίνονται κατά 20% πλουσιότεροι και πέταξα απ’ τη χαρά μου. Είδα τη φούσκα της “ευμάρειας” να σκάει στις φτωχογειτονιές και γυάλισε το μάτι μου. Δεν γίνεται μάνα η βλαχάρα να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο και πιστωτική. Γρήγορα στο χωριό της να βοσκήσει τα πρόβατα.

Είδα κάτι πιθήκους με ξυρισμένα κεφάλια να περιφέρονται από το ένα κανάλι στο άλλο και να δηλητηριάζουν ελεύθερα χωρίς αντίλογο. Είδα ανθρώπους των “γραμμάτων” να δικαιολογούν τον ναζισμό, είδα ναζιστικά πρωτοσέλιδα και lifestyle αφιερώματα στη σβάστικα. Είδα τον πρωθυπουργό...
της ελπίδας μας να χρησιμοποιεί φασιστική γλωσσά στα διαγγέλματά του, είδα να τον πλαισιώνουν φασίστες ως σύμβουλοι.

Είδα τα σώματα ασφάλειας να βασανίζουν στα κρατητήρια, είδα το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην αμυγδαλέζα, είδα τις πρώτες ψυχές να εκλιπαρούν το κράτος δικαίου μέσα από τα συρματοπλέγματα για λίγη ανθρωπιά, είδα πογκρόμ και ναζιστικές δολοφονίες στους δρόμους, είδα κυβερνητικά στελέχη και δημοσιογράφους έτοιμους για συνεργασία με την ακροδεξιά, είδα την αστυνομία πλάι πλάι με τους ναζί και δεν έκανα απολύτως τίποτα. Εγώ μάνα είμαι της δημοκρατίας.

Είδα τα χιλιάδες χημικά που έπεσαν τον Ιούνη του 11, είδα χωρίς την παραμικρή τιμωρία μια άνευ προηγουμένου αστυνομική βαρβαρότητα. Είδα χιλιάδες προληπτικές προσαγωγές, είδα 15χρονα να οδηγούνται στην ασφάλεια ως αιχμάλωτοι πολέμου. Είδα ανθρώπους με ανοιγμένα κεφάλια, είδα ένα φωτογράφο να χάνει την ακοή του και κάποιον άλλο την όρασή του από ευθεία βολή δακρυγόνου.

Είδα τη δικαιοσύνη να αθωώνει ζαρντινιέρες, να βγάζει έξω νονούς της νύχτας και επιχειρηματίες βουτηγμένους μέχρι το κεφάλι στη διαφθορά. Είδα μαλλιάδες με τσάντες στην πλάτη να ταλαιπωρούνται δικαστικά και άλλους χωρίς καμιά κατηγορία ή αποδεικτικά, να σαπίζουν στη φυλακή.

Είδα οροθετικές γυναίκες να εξευτελίζονται δημόσια και αισθάνθηκα επιτέλους Ευρώπη.

Ευτυχώς μάνα που δεν έπιασαν τους εμπρηστές της ΜΑΡΦΙΝ και μπορώ ακόμα να αναπαράγω ελεύθερα  τις θεωρίες των άκρων.

Είδα όλο αυτό το κατεστημένο πολιτικό σύστημα της μίζας να αναβαπτίζεται στην δημοσιογραφική κολυμπήθρα της κάθαρσης και χάρηκα.

Είδα την κυβέρνηση να δίνει εντολές κατά το δοκούν στις ανεξάρτητες αρχές. Επιτέλους κάτι αλλάζει σ’ αυτό τον τόπο: Η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει. Για να διαλογίζεται χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ.

Είδα μάνα επιτέλους να αποδίδεται δικαιοσύνη στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Ένας Τσοχατζόπουλος φτάνει και περισσεύει.

Είδα το περιβάλλον να καταστρέφεται και τις περιβαλλοντολογικές μελέτες να καταργούνται σ ένα βράδυ. Επιτέλους ταχεία ανάπτυξη άνευ εμποδίων.

Είδα να χαρίζεται φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων και να κυνηγιέται με μανία χρέος λίγων ευρώ.

Είδα τα γαλαζοπράσινα ρουσφέτια να συνεχίζονται στο δημόσιο ακάθεκτα. Είδα επιτέλους απολύσεις από την εκπαίδευση και την υγεία. Στον αντίποδα, είδα προσλήψεις στον κατασταλτικό μηχανισμό. Μάνα επιτέλους αισθάνομαι ασφαλής.

Είδα κάτι περίεργες εταιρίες με κάτι στελέχη βγαλμένα απ’ τον δικομματικό βόθρο, να τσεπώνουν εκατομμύρια από την πώληση κρατικής περιουσίας.

Είδα τα χρέη των μεγάρων να σβήνονται και των καναλιών να κουρεύονται. Ειδα χρεοκοπημένα κανάλια να συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους χάρη στον “έξω απ’ εδώ” τραπεζικό δανεισμό. Είδα ομόλογα επενδυτικών οργανισμών να πληρώνονται στο ακέραιο και ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων και μικροομολογιούχων να κουρεύονται. Καλά να πάθει η γριούλα συνταξιούχος της Σουηδίας. Την άλλη φορά να είναι πιο προσεκτική.

Είδα ανθρώπους άστεγους να ξεπαγιάζουν δίπλα σε στολισμένες βιτρίνες, ναρκομανείς να περιφέρονται σαν φαντάσματα παντελώς ξεχασμένοι απ’ το κράτος, είδα καρκινοπαθείς να πεθαίνουν γιατί η θεραπεία τους δεν συμφέρει οικονομικά το κράτος. Είδα και συσσίτια, πολλά συσσίτια, πάρα πολλά συσσίτια.

Είδα την ανάπτυξη και το φως στο τούνελ, να έρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα το 09, το 10, το 11, το 12,το 13, και προσεχώς το 14.

Είδα τον λαουτζίκο να κατεβαίνει κατά χιλιάδες στους δρόμους αντί να κλειστεί στα σπίτια του να πανηγυρίσει  που έχασε τη δουλειά του.

Είδα τους κυβερνώντες να κοροϊδεύουν και να εξαπατούν τους πολίτες σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι κυβερνητικής προπαγάνδας, μέτρο σύγκρισης από εδώ και στο εξής για κάθε φρικτό καθεστώς που σέβεται τον εαυτό του.

Είδα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, είδα την καταιγίδα από κάθε λογής νομοσχέδια και μνημόνια. Είδα νόμο με αναδρομική ισχύ από το 1997 για τα μάτια τραπεζίτη και είδα  άδεια βουλευτικά έδρανα να ψηφίζουν νόμους.Τύφλα νά χουν οι χούντες.

Μάνα είδα  κόσμο να ματώνει με τα χαράτσια, να στερείται τα βασικά και να κρυώνει ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ και αγαλλίασε η ψυχή μου.

Είδα κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των αδυνάτων να τσαλαπατιέται για να γεμίσει ακόμη περισσότερο η τσέπη των ισχυρών.

Είδα τις ξινές υπαλλήλους των καταστημάτων να λιώνουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί και είπα από μέσα μου: ωπ, εδώ κάποιοι σήκωσαν τα μανίκια και δουλεύουν.

Μάνα κοίταξα στον καθρέφτη και είδα ένα κτήνος διψασμένο για το  αίμα του λαουτζίκου που καιρός ήταν να αρχίσει να “σέρνει τους αραμπάδες του στη λάσπη”, αλλά εγώ δεν είμαι φασίστας. Όχι ρε μάνα δε θα γίνουμε  ΕΜΕΙΣ Αργεντινή.

Από noumero11888