ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                             Κατερίνη, 7 Ιανουαρίου 2014


                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                            

Τελετή κοπής της βασιλόπιτας για τον ερχομό του νέου έτους πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτη, π. Βαρνάβα  Λεοντιάδη,  μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης.


Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αγίου Ιωάννη «ΑΡΓΟΣ», χάρισαν ξεχωριστή νότα στην τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού, εκπρόσωποι  τοπικών φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.κ. Δημήτρης Τσιμήτρης και Λάκης Παπαϊωάννου υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας και αντάλλαξαν μαζί τους ευχές για Καλή Χρονιά.


Ακολούθησε εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στις εθελοντικές οργανώσεις, που με περίσσευμα ψυχής, ανθρωπιάς και αγάπης τάσσονται στις υπηρεσίες της κοινωνίας που έχει ανάγκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας, αναγνωρίζοντας μ΄αυτόν τον τρόπο τη συμβολή τους και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στους εθελοντές που πάντα είναι παρόντες, καλλιεργώντας την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με βάση το  αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από την προσφορά προς το συνάνθρωπο.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  στον  χαιρετισμό της ευχήθηκε το 2014 να χαρίσει  πρωτίστως υγεία, αγάπη και ειρήνη  και να  ξαναφέρει στους Έλληνες ελπίδα, αισιοδοξία, δημιουργικότητα  και χαμόγελο.



Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τίμησε για το έργο και την προσφορά την Ιερά Μητρόπολη  Κίτρους, Πλαταμώνος & Κατερίνης, το  Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών της Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Τμήμα Νοσηλευτικής Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την  «Αερολέσχη Μακεδονία», τον Ελληνικό  Ορειβατικό Σύλλογο  Λιτοχώρου, το  Σύλλογο  Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας , τον Ορειβατικό  Σύλλογο  Βροντούς, τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, το Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης , την  Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Δασοπυρόσβεσης Πολιτικής Περιβαλλοντικής Προστασίας Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, τον Ελληνικό  Ορειβατικό  Σύλλογο  Κατερίνης, την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης, τον Ελληνικό  Ορειβατικό  Σύλλογο ΔΙΟΥ , το Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών Ολύμπου, τη Θεατρική Ομάδα Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης καθώς και  την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και την 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο με διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα σε  ποικίλες και  επικίνδυνες απαιτήσεις υπό  αντίξοες συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης  και αυταπάρνηση.


«Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση και τρόπος  ζωής, έκφραση, πρόοδος και πολιτισμός και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης στην ομιλία που παραχώρησε.



Ο εθελοντισμός τόνισε η Σοφία Μαυρίδου  από μόνος του είναι αρετή, ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του, σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και πρόσθεσε ότι ο εθελοντής βάζει τον εαυτό του στη θέση του συνανθρώπου του και «κερδίζει» προσφέροντας.


«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με δράσεις που ανέπτυξε την τελευταία τριετία  τη συγκέντρωση τροφίμων,  τη διοργάνωση συναυλιών , εκδηλώσεων κ.α  ενεργοποίησε την εθελοντική προσφορά.Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, διαμορφώνει στην πράξη την κοινωνία του αύριο», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου.



Τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε στους παρευρισκομένους η καθιερωμένη βασιλόπιτα και ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης.