ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσίπρας καταγγέλλει μεθοδεύσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


tsipras
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση που κατέθεσε μαζί με πέντε βουλευτές του κόμματος και την απευθύνει στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, καταγγέλλει μεθοδεύσεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι τυχόν διεξαγωγή των ευρωεκλογών τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών αντίκειται στο πνεύμα του Νόμου Καλλικράτη και επιφέρει επιπλέον κόστος άνω των 50 εκατ. ευρώ.
Στην ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν σκοπεύει να προχωρήσει σε ιδιαίτερη πράξη προκήρυξης, μέσω της έκδοσης προεδρικού διατάγματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε αυτοτελώς είτε σε ενιαίο Προεδρικό Διάταγμα με την προκήρυξη των ευρωεκλογών.
Ζητάει, επίσης, να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση έχει ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και διατυπώνει τη θέση ότι η διενέργεια των ευρωεκλογών μαζί με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί έναν τακτικό ελιγμό και συσκοτίζει τα πολιτικά διακυβεύματα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
«Η διαρκής διακίνηση τέτοιων σεναρίων έχει δημιουργήσει σημαντική θεσμική ανασφάλεια στον χώρο της Αυτοδιοίκησης» αναφέρουν ο πρόεδρος και οι βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση και τονίζει ότι «τέτοιου είδους παράνομοι και αντιδημοκρατικοί χειρισμοί που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τη γνήσια και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης, δεν μπορούν και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν ανεκτοί».



πηγη