ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ανατροπές για τους δημοσίους υπαλλήλους – Αλλάζουν τα πάντα στην αξιολόγησή τους

nomosxedio-aksiologisi-640
Σειρά ανατροπών θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκη στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ημερησία, αλλάζει ο τρόπος που οι αξιολογητές βαθμολογούν τους εργαζόμενους στα υπουργεία και τους δημοσίους φορείς, θα γίνεται με ποσόστωση και οι υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κλίμακες βαθμολόγησης.  Μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο όμως αποτελεί και το θέμα της επιλογής των προϊσταμένων στο Δημόσιο.
Στις προβλέψεις που μελετώνται συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η διεξαγωγή ειδικής συνέντευξης στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα η συνέντευξη αναμένεται να είναι ανοιχτή στους συνυποψηφίους, να μαγνητοφωνείται και να πραγματοποιείται από επιτροπές ανώτατων στελεχών που θα έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.
Ανατροπές αναμένονται και στην επιλογή προϊσταμένων , η ρύθμιση για την επιλογή και αξιολόγηση των οποίων θα έρθει με εκ νέο