ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Μετά την επιτυχία του στο Στρασβούργο, κάλεσαν τον Αντώνη και στο Τσίρκο Μεντράνο!

ετά την επιτυχία του στο Στρασβούργο, κάλεσαν τον Αντώνη και στο Τσίρκο Μεντράνο!

* Θα κάνει τον κλόουν!

* Νέα καριέρα, λοιπόν, τον περιμένει μετά την πανευρωπαϊκώς αναγνωρισμένη ως μαριονέτα της τρόικας...

* Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Σίμος απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει ν' αποφασίσει, επιτέλους, αν θέλει ή όχι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό τσίρκο...

* Στο τσίρκο με τα δάνεια, πάντως, οι τραπεζικές ακροβασίες αφήνουν τους πολίτες-θεατές με... ανοιχτό το στόμα.
* Ειδικά τα (ιλιγγιώδη) νούμερα δανείων στο κενό (και χωρίς τραπεζικό δίχτυ ασφαλείας...).

* Αλήθεια, η συνδικαλίστρια μέλος της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που πήρε στεγαστικό δάνειο 1,2 εκατ. ευρώ (!), το πήρε για ν' αγοράσει σπίτι ή της το έδωσαν για ν' αγοράσουν τη σιωπή της;

* Εκτός κι αν ο ουμανιστής Αντζελο ήθελε ν' αποδείξει ότι ο καπιταλισμός δεν είναι κατ' ανάγκην απάνθρωπος και το κεφάλαιο μπορεί ν' αγκαλιάσει με στοργή την εργατική τάξη...

* Με τέτοια σοσιαλιστική προσέγγιση θα μπορούσε να ήταν και επικεφαλής της τράπεζας (ιδεών) του ΚΚΕ!

* Και στο εργασιακό τσίρκο, πάντως, η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία, παρουσιάζοντας το υπερθέαμα «Το μεροκάματο του τρόμου»!

* Θηριοδαμαστές-εργοδότες έχουν καταφέρει (με πειθώ και μαστίγιο...) να εκτελούν οι εργαζόμενοί τους το νούμερο της απλήρωτης εργασίας.

* Με αυτό τον τρόπο, δεν εξεγείρονται και οι άνεργοι, αφού σιγά μη θέλουν να δουλεύουν και να μην πληρώνονται...

* Ετσι, και πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, διορθώνεται η κοινωνική αδικία κάποιοι να εργάζονται (και να έχουν τα προς το ζην) και κάποιοι άλλοι όχι (και να ζουν στο περιθώριο).

* Και επέρχεται η εδώ και δεκαετίες ζητούμενη κοινωνική ισότητα (στην εξαθλίωση, βέβαια, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας..).

* Με την ευκαιρία, είναι πολύ λογικό να βιάζεται να απολύσει υπαλλήλους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αφού τ' όνομά του είναι Γρηγοράκος!


* Πιο γρήγορος και από τη σκιά του είναι ο Αστυνόμος Δένδιας. Δεν πρόλαβε το δικαστήριο ν' αφήσει ελεύθερο τον Σακκά και τον ξανασυνέλαβε...

* Βρέθηκε, λέει, σε γιάφκα ένα ξεχασμένο αποτύπωμά του. Κι αμέσως η αστυνομία έσπευσε να του το δώσει, διότι το παλικάρι το έψαχνε τόσο καιρό και δεν το έβρισκε!

* Αν η Αντιτρομοκρατική βρει και τη μαγκούρα του παππού (κάπου την άφησε και δεν θυμάται πού...), θα είμαστε υπόχρεοι αν του την επιστρέψει.

* Και επειδή η κυβέρνηση υπεραμύνεται της νομιμότητας, η προφυλάκιση του Σακκά για 31 μήνες και όχι για 18, που είναι το ανώτατο όριο σύμφωνα με το νόμο, είναι η απόδειξη για το πώς την εννοεί στην πράξη.

* Καλό μας Σαββατοκύριακο, σύντροφοι...

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ  από enet, μοντάζ Γρέκι