ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

"Συνεργασία στους Δήμους" - Του Δημήτρη Παπάζογλου, υποψήφιου δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βόρεια Πιερία Δημήτρης Παπάζογλου
Συνεργασία στους Δήμους

Του Δημήτρη Παπάζογλου

Οι δημοτικές εκλογές βρίσκουν την χώρα σε βαθειά οικονομική κρίση με τους πολίτες να βιώνουν την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, την ανεργία την κοινωνική περιθωριοποίηση και
τους θεσμούς δημόσιας εξουσίας σε πλήρη διάλυση. Είναι αυταπάτη και πολιτική αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι οι δημοτικές εκλογές θα δώσουν απαντήσεις και θα δρομολογήσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα ή θα πυροδοτήσουν από μόνες τους καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις. Πρόκειται για εκλογές που έχουν αναμφισβήτητα την γενικότερη πολιτική τους σημασία γίνονται όμως για αναδείξουν τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις ικανές να εργαστούν αποτελεσματικά για το καλό του τόπου. Διοικήσεις πού θα στηρίζουν και θα ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική μέριμνα, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, θα σέβονται την παράδοση, θα ασκούν χρηστή και διαφανή οικονομική διαχείριση, θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον. Με τους πολίτες να συμμετέχουν στους θεσμούς και τις αποφάσεις. Και όλα αυτά να γίνουν με λιγότερα κατά πολύ λεφτά και λιγότερο προσωπικό.
Το μέγεθος των προβλημάτων και των κοινωνικών αναγκών απαιτεί συνεργασίες και συγκλίσεις, ενότητα δυνάμεων και όχι κατακερματισμό. Φτάνει να υπάρχει μια κατά το δυνατό κοινή αντίληψη για την μελλοντική πορεία του τόπου και να υπερβούμε όλοι μας τις κομματικές περιχαρακώσεις.
Ένας δημοτικός συνδυασμός είναι εύκολο να στοιχηθεί πίσω από ένα κόμμα, να διατυπώσει ‘’καθαρές’’ απόψεις και να επιδιώξει μία εκλογική καταγραφή. Μόνο που αυτό συνήθως δεν οδηγεί σε νικηφόρες πλειοψηφίες και κυρίως δεν εγγυάται λύσεις ωφέλιμες και αποδεκτές. από τους πολλούς.
Έχοντας εδώ και αρκετό καιρό ανακοινώσει την πρωτοβουλία μας για την συγκρότηση συνδυασμού και την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού καταστήσαμε από την αρχή σαφές ότι είμαστε ανεξάρτητοι και ότι θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε ευρύτερες πολιτικές αντιλήψεις που συγκλίνουν ωστόσο για το καλό της περιοχής Πάνω σε αυτή την αρχή του ανεξάρτητου συνδυασμού ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας και έτσι θα συνεχίσουμε. Και μέχρι τώρα οι πολίτες φαίνεται να εκτιμούν θετικά αυτή μας την επιλογή.

Δημήτρης Παπάζογλου
Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού 


Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/01/blog-post_8923.html#ixzz2r9oi6YLm