ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΟΤΑ ΤΟΥΣ



Πόλεμος Μπόμπολα – Ψυχάρη για τον… Στουρνάρα
Όποιος διάβασε χθες τη ναυαρχίδα του ΔΟΛ, το Βήμα, αλλά και το Έθνος του Μπόμπολα επιβεβαίωσε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι δύο συνεταίροι βρίσκονται σε σαφώς αποκλίνουσες τροχιές.
Ο ΔΟΛ συνεχίζει την προσπάθεια αποδόμησης του Γιάννη Στουρνάρα«κουρεύοντας» παράλληλα και το «περιβάλλον» του Αντώνη Σαμαρά, εμφανίζοντας πότε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να αναλαμβάνει υπουργός Οικονομίας, πότε τον Σταύρο Παπασταύρου έτοιμο να διαδεχτεί το Γιάννη Στουρνάρα.
Από την άλλη, ο Πήγασος καταγγέλλει, όχι ονομαστικά ακόμη, τον ΔΟΛ ως ένα από τα κέντρα που βάλλουν κατά του Υπουργού.
«Το… πρωτότυπο, σε ό,τι αφορά στην πολεμική που δέχεται ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, είναι ότι αυτή ξεκίνησε από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του και συνεχίστηκε παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις κάθε σεναρίου μετακίνησης του» γράφει, μεταξύ άλλων, το Έθνος, «δείχνοντας» το Βήμα: «Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου δεν έκρυψαν πρόσφατα την έντονη ενόχλησή τους απέναντι σε δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό να μετακινεί τον κ. Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και να διορίζει υπουργό Οικονομικών τον στενό του συνεργάτη Στ. Παπασταύρου…».
Το Βήμα, πάλι, επανήλθε στο σενάριο, σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει… επίσημη διάψευση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.
stoyrnaras
Επί της ουσίας, δεν αποκλείεται και οι δύο να δικαιωθούν.
Διότι αργά ή γρήγορα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να αποχωρεί από την κυβέρνηση για άλλο πόστο, χωρίς όμως να τον διαδέχεται ο Παπασταύρου ή κάποιος άλλος.
Το ερώτημα είναι τι ψάχνει ο ΔΟΛ και τι επιδιώκει ο Πήγασος. Καλά γνωρίζοντες επιμένουν ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις του Συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου έχουν να κάνουν με τα ανοικτά δάνεια του ομίλου και το αίτημα αναχρηματοδότησής τους. Ως προς την «αντίδραση» Μπόμπολα, αυτή είναι άμεσα συναρτώμενη από την «οικονομική υγεία» του ΔΟΛ. Άλλωστε, οι συζητήσεις στο προσκήνιο τόσο για την τύχη του ΜEGA όσο και για το ενδεχόμενο περαιτέρω συμπράξεων είναι σε πλήρη εξέλιξη…
newsbomb.gr