ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μία είναι η ουσία: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ για την αθανασία

kanelonia-kimas-mpesamel-570
Για να φιλέψετε την παρέα στο βραδινό τραπέζι μια όχι τόσο προβεβλημένη, αλλά άκρως εντυπωσιακή και χορταστική λύση είναι τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ και... άγιος ο Θεός!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βασιλικό
½ κουταλάκι θυμάρι
1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
νερό
1 συσκευασία μπεσαμέλ έτοιμη
1 συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα εκτελούμε την μπεσαμέλ όπως αναγράφεται στις οδηγίες εκτέλεσης της συσκευασίας.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί. Το αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό ξεκινώντας από τα κανελόνια. Παίρνουμε ένα – ένα τα κανελόνια (άβραστα) και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε μέσα τη γέμιση του κιμά. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε βουτυρομένο ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.
kanelonia-kimas-mpesamel2-570