ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Έστειλαν φακέλους με σφαίρες στον Προβόπουλο και στον Πρετεντέρη

Φάκελος με δύο σφαίρες στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο
Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική το πρωί της Παρασκευής όταν το γραφείο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε για έναν φάκελο με σημείωμα που περιέχει απειλές που έφτασε στο όνομα του Γιώργου Προβόπουλου και περιείχε δύο σφαίρες.
Ο φάκελος έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του Διοικητή, ενώ τα μέλη του προσωπικού του γραφείου του κυρίου Προβόπουλου εντόπισαν το περιεχόμενο του φακέλου - τις δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών -  με τα τα μηχανήματα ελέγχου και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ποιοί υπογράφουν τις επιστολές στους φακέλους
Η οργάνωση που υπογράφει τις επιστολές που περιείχαν οι δύο φάκελοι με τις σφαίρες είναι οι «Λαϊκοί τιμωροί». Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα.
Φάκελος με σφαίρες, διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, συνοδευόμενος από απειλητική επιστολή εστάλη και στο γραφείο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Και στην περίπτωση αυτή ο φάκελος παρελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και εστάλη προς εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές. Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.
Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέα ενέργεια που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά
Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και το δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησης της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία.
ΚΚΕ: Ύποπτες οι ενέργειες με τις σφαίρες
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».
ΔΗΜΑΡ: Τέτοιες ενέργειες έχουν στόχο την κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν
Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει τις απειλητικές επιστολές στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος , Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη. Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τη σταθερότητα.