ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μίλα μου γαλλικά: Croque Monsieur από το Μανώλη Συρίγο για ένα δυνατό πρωινό

croque-monsieur-570
Ο Μανώλης Συρίγος από το New Dash φέρνει άρωμα Γαλλίας και σας δείχνει πως να φτιάξετε το απολαυστικό croque monsieur, που δύσκολα θα το βρεις σε καλή ποιότητα στην Αθήνα. 
ΥΛΙΚΑ
8 φέτες ψωμί για τοστ
8 φέτες ζαμπόν
300 γρ τριμμένη γραβιέρα ή έμμενταλ
300 γρ γάλα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, τοποθετώντας το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά . Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3’.
Έπειτα , προσθέτουμε το γάλα ζεσταμένο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 100γρ τριμμένο τυρί, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι .
Παράλληλα, αλείφουμε με την μουστάρδα τα ψωμάκια και βάζουμε το τυρί και το ζαμπόν ανάμεσα. Βουτυρώνουμε τις δύο εξωτερικές πλευρές των τοστ και τα ψήνουμε και από τις δυο πλευρές σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έπειτα, μεταφέρουμε τα τοστ σε ένα ταψί, σκεπάζουμε την επάνω φέτα με μπεσαμέλ και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2-3΄ μέχρι να λιώσει το τυρί.