ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκόπηση ΜRB: «Ναι» στο ευρώ και στην αποκάλυψη των σκανδάλων – Φταίει το ΠΑΣΟΚ λένε οι πολίτες

euro-ellada-dimoskopisi-640
Μία νέα αποκαλυπτική δημοσκόπηση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και ρίχνει άπλετο φως στο πολιτικό τοπίο των τελευταίων μηνών.
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για το Newsit.gr από την εταιρεία MRB, έλαβε χώρα μεταξύ 14 και 15 Ιανουαρίου πανελλαδικά με δείγμα 800 ατόμων και  δείχνει ότι οι πολίτες δείχνουν αβίαστα την εκτίμησή τους στις κινήσεις της δικαιοσύνης, ενώ εμπιστεύονται σε μεγάλο ποσοστό την ΝΔ, σε λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο μεγάλος χαμένος φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο και θεωρούν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο ειδικά για τα θέματα των εξοπλισμών και τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί.
Στην κρίσιμη ερώτηση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, το 59,4% των ερωτηθέντων απαντά πως είναι υπέρ του ευρώ και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ενώ ως το γεγονος που εκτιμούν ότι μπορεί να φέρει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό , παρουσιάζουν το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, δείχνοντας μάλιστα τεράστια εμπιστοσύνη που αγγίζει το 90% στις δικαστικές αρχές.
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας:
  • Παραμονή στο ευρώ επιθυμεί το 59,5%
  • Έξοδο από το ευρώ αλλά παραμονή στην ΕΕ επιθυμεί το 21,2%
  • Πλήρη έξοδο από ΕΕ και ευρώ επιθυμεί το 12,5%
Με καλό ματι φαίνεται να βλέπουν οι ερωτηθέντες την Ελληνική προεδρία και τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν. Οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 43,6% ότι τα οφέλη θα είναι χειροπιαστά.
Τ'έλος, σε μικρά ποσοστά κειμένεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιθυμεί να διεξαχθούν άμεσα βουλευτικές  εκλογές.