ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τρίτη δοκιμή για το SpaceShipTwo στα 20 χλμ. – Βίντεο


Το αεροδιαστημοπλάνο SpaceShipTwo  με το οποίο η Virgin Galactic προσδοκά να πραγματοποιεί πτήσεις σε τροχιά γύρω από τη Γη για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία πραγματοποίησε στις 10 Ιανουαρίου την τρίτη κατά σειρά πτήση με τη λειτουργία του πυραυλοκινητήρα που διαθέτει.
Το σχέδιο της Virgin Galactic βασίζεται σε δύο αεροσκάφη: Το πρώτο WhiteKnightTwo είναι ο φορέας από τον οποίο θα εκτοξεύεται το SpaceShipTwo και που θα μεταφέρει τους 6 επιβάτες συν τα 2 μέλη πληρώματος  σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη για να προσγειώνεται στη συνέχεια και να ξαναχρησιμοποιείται στην επόμενη πτήση του. Στην δοκιμή της 10ης Ιανουαρίου το SpaceShipTwo, αφού εκτοξεύθηκε από τον φορέα WhiteKnightTwo σε ύψος 14,021 μέτρων, στη συνέχεια πυροδότησε τον πυραυλοκινητήρα του για χρονικό διάστημα 20 δευτ. επιτυγχάνοντας ύψος 21,641 μέτρων και ταχύτητα 1,4 mach.
Μπορεί τα νούμερα να ακούγονται εντυπωσιακά σήμερα αλλά η δοκιμή κατέδειξε ότι το αεροδιαστημοπλάνο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει τροχιακή πτήση εάν η εταιρεία αποφάσιζε ο πυραυλοκινητήρας να δουλέψει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Virgin Galactic εκτιμά πως θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την πρώτης εμπορική πτήση σε τροχιά  πριν το τέλος του έτους.