ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καιρού επιτρέποντος... από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 Αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα στον Δ. Δίου-Ολύμπου

Με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων και Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων

Καιρού επιτρέποντος, αποκριάτικες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές τού Δ. Δίου - Ολύμπου την Παρασκευή 28/2, το Σάββατο 1/3 και την Κυριακή της αποκριάς 2/3 (με αποκριάτικες εκδηλώσεις), καθώς επίσης και την Καθαρή Δευτέρα 3/3 (με κούλουμα αλλά, σε μία.....
περίπτωση, και με ...αποκριάτικες εκδηλώσεις)!

Αυτές τις εκδηλώσεις έχουν αναλάβει βασικά οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάθε περιοχής με τη συμπαράσταση του δήμου καθώς και τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων.
Οι βασικές εκδηλώσεις του ερχόμενου τετραημέρου (Παρασκευή 28/2, Σάββατο 1/3, Κυριακή 2/3 και Καθαρή Δευτέρα 3/3), που, κατά περιοχή, έχουν ήδη ανακοινωθεί, έχουν ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2
Στο Λιτόχωρο, την Παρασκευή 28/2 το βράδυ, θα γίνει παρέλαση αρμάτων στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3
Στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη παιδική συναυλία από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου - Δ. Δίου - Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες», της παιδικής χορωδίας Πλαταμώνα και του παιδικού τμήματος της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2/3
Στη Βροντού θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 το μεσημέρι αποκριάτικη γιορτή, που διοργανώνουν από κοινού ο Δ. Δίου-Ολύμπου, η δημοτική κοινότητα Βροντούς αλλά και ο πολιτιστικός σύλλογος Βροντούς.
Στο Λιτόχωρο αλλά και σε άλλες περιοχές του Δ. Δίου-Ολύμπου, το βράδυ της Κυριακής, θα γίνει το κάψιμο των κέδρων στις γειτονιές με χορούς και τραγούδια.
ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/3
Εκδηλώσεις με κούλουμα θα γίνουν, καιρού επιτρέποντος, την Καθαρή Δευτέρα σε όλες τις περιοχές του δήμου Δίου-Ολύμπου. Επίσης, καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά και εκδηλώσεις με κούλουμα θα γίνουν στη δημοτική κοινότητα Λεπτοκαρυάς, την Καθαρή Δευτέρα.


--