ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Aθώοι Ιακώβου και άρση βαρών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, έκρινε αθώους τους 25 κατηγορουμένους, μέλη της περίφημης ντριμ τιμ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών το 2008.

Aθώοι Ιακώβου και άρση βαρών
Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρ. Ιακώβου, ο Βαλ. Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενος... άγνοια των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας δηλαδή πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσω μάλλον οι αθλητές. 
"Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή ετυχε;" υποστήριξε ο εισαγγελικές λειτουργός επισημαίνοντας πως "η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα". 
Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των 25 κατηγορούμενων για πλημμεληματικά αδικήματα σχετικά με παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ. Μεταξύ αυτών, ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρ. Ιακώβου, ο οποίος ανέφερε πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά. "Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα έναν γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό". 
Και ο Βαλέριος Λεωνίδης που τότε διατελούσε προπονητής υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: "ακόμα δεν το εχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει στη ζωή μας και στο άθλημα".
Οι Αλέξης Κούγιας και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόροι των Χρ. Ιακώβου, Βαλ. Λεωνίδη, Βίκτ. Μήτρου δήλωσαν:
 
"Η Δικαιοσύνη (Άννα Κουσιοπούλου, Πρόεδρος, Νικόλαος Ροζάκης, Μαρία Μπουτάκη, Πλημμελειοδίκες και Δημήτριος Νομικός, Εισαγγελέας) αθώωσαν την σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδος στο αγώνισμα της Αρσης Βαρών. 
Ο Εθνικός Προπονητής, Χρίστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν «Ελληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε".
Πηγή:www.capital.gr