ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αυτές είναι οι σχολικές αργίες που καταργούνται – Αλλάζει και η ημερομηνία έναρξης/λήξης

Αυτές είναι οι σχολικές αργίες που καταργούνται - Αλλάζει και η ημερομηνία έναρξης/λήξης του σχολικού έτους
Τα κακά μαντάτα για τους μαθητές επιβεβαιώνονται όπως όλα δείχνουν με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να περικόπτει αργίες και να επιμηκύνει τη σχολική χρονιά στα πλαίσια της βελτίωσης όχι μόνο των γνώσεων, αλλά και των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει ο «Βηματοδότης», ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι από την προσεχή σχολική χρονιά καταργούνται δύο σχολικές αργίες: Του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργού με συναδέλφους του έχουν πέσει και οι περικοπές μερικών ακόμα άλλων αργιών, όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου), που ως πολιούχος άγιος της Πάτρας, η ημέρα δίνεται ως αργία στα σχολεία.
Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, είναι βέβαια και η αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης/λήξης της σχολικής χρονιάς με το πιο πιθανό η σχολική χρονιά να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως και από 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει λίγο νωρίτερα, στα τέλη Μαΐου, ή, στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Φωτογραφία: Eurokinissi