ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τα πόθεν έσχες των Κικίλια, Καπερνάρου και Ρεπούση που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Τα παράδοξα πόθεν έσχες: Ο «σπάταλος» Δένδιας, ο οικονόμος Μηταράκης και τα 156 ακίνητα βουλευτού
Να ξεκαθαρίσει το τοπίο επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, για τους τρεις βουλευτές που από το Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, κάνοντας γνωστά τα ονόματά τους.
Οι βουλευτές που «φωτογραφίζονται» δύο μέρες τώρα είναι οι Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Κικίλιας της ΝΔ και Μαρία Ρεπούση της Δημοκρατικής Αριστεράς και έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Αναλυτικότερα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, με αφορμή δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου σε σχέση με τα εμβάσματα εξωτερικού ότι «σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου»
Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά απόδημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα την Κυριακή, το οποίο προκάλεσε νευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία.
Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα δημοσιεύματαπου κυκλοφορούν και ισχυρίζεται ότι τα χρήματά του προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική, όπως το επαγγελματικό μπάσκετ και η ιατρική.
Δείτε τα πόθεν έσχες των τριών βουλευτών που τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών, Βασίλη Καπερνάρου, Μαρίας Ρεπούση και Βασίλη Κικίλια:
  • «Αξιόλογη» χαρακτηρίζεται η οικονομική κατάσταση του δικηγόρου και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου. Συγκεκριμένα, ο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μετρά στην κατοχή του 42 ακίνητα και καταθέσεις 314.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά την τελευταία δήλωση πόθεν έσχες των Ελλήνων βουλευτών, της χρονιάς 2013 δηλαδή, πήρε των πρωτιά, αφού κατείχε τον μεγαλύτερο αριθμό ακινήτων.  Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Βασίλη Καπερνάρου.
  • Η Μαρία Ρεπούση έχει στηνν ιδιοκτησίας της μια τεράστια ακίνητη περιουσία ενώ μαζί με τον σύζυγό της δήλωσε στο Πόθεν Έσχες δήλωσαν 30 περίπου ακίνητα εκ των οποίων 10 καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά και τα υπόλοιπα σε Πειραιά, Κυκλάδες και Μονεμβασιά αλλά και διαμέρισμα στο Κολωνάκι και τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη δήλωσε στους λογαριασμούς της 42.000 δολάρια, 120.000 ευρώ, μετοχές στην Toyota αξίας 2.679.872 γιέν, πάνω από 500.000 ευρώ η αξία μετοχών σε διάφορες εταιρείες, αλλά και ετήσιο εισόδημα 97.000 ευρώ για το 2010 και 71.000 ευρώ το 2011. Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες την Μαρίας Ρεπούση.
  • Τι και αν τα εισοδήματά του γαλάζιου βουλευτή, Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες, μειώνονταν. Φαίνεται πως ο κ Κικίλιας είχε βρει τον τρόπο να κάνει το κομπόδεμά του και μάλιστα να το επενδύει.. Αναλυτικότερα, το 2010 δήλωσε εισοδήματα λίγο περισσότερα από 55.000 ευρώ, το 2011 δήλωσε λίγο πάνω από τα 27.000 ευρώ και το 012 μόλις ξεπέρασε τις 23.000 ευρώ. Με καταθέσεις που ζαλίζουν ο Βασίλης Κικίλιας έχει πάνω από 550.000 ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις. Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Βασίλη Κικίλια.