ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μακεδονικός Χαλβάς – το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας!

MakedoN_417
Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το πιο υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό, θα μας συνοδεύσει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στο ξεκίνημα μιας ακόμη Σαρακοστής.
Μπορεί οι καιροί να αλλάζουν ωστόσο κάποιες αξίες παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, όπως τα παραδοσιακά έθιμα της Καθαράς Δευτέρας – μιας γιορτής, που αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να βρεθούμε με τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς, να πετάξουμε χαρταετό και μετά να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι και να απολαύσουμε παραδοσιακές, νηστίσιμες νοστιμιές.
Λαγάνα, θαλασσινοί μεζέδες και ταραμοσαλάτα κάνουν την εμφάνισή τους στο γιορτινό τραπέζι, το οποίο στρώνεται σε αυλές, βεράντες, μπαλκόνια, στο σπίτι ή στην εξοχή, πάντα όμως με έναν κύριο πρωταγωνιστή: το Μακεδονικό Χαλβά, το πιο υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό που εδώ και 90 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης και έχει ταυτιστεί με τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας!
Ο Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών.
Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι… γεύση που τον έχει αναδείξει πρώτο στην καρδιά μας και απόλυτο πρωταγωνιστή στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!
Παράλληλα, η αναγνωρισμένη διατροφική του αξία έχει αναδείξει το Μακεδονικό Χαλβά στον ιδανικό σύμμαχο μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής. Με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο και φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στην υγεία του δέρματος και στη ρύθμιση της χοληστερόλης, το αγαπημένο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας παίρνει τη θέση που του αξίζει στο οικογενειακό τραπέζι!
Απολαμβάνουμε κάθε μέρα Μακεδονικό Χαλβά… Το Γλυκό Που Κάνει Καλό!