ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr




              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 14/02/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2014», που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
            Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο κ. Τσαμασλής επισκέφτηκε το περίπτερο του ΕΟΤ και το σταντ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασε σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες το προφίλ της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τσαμασλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εβραϊκό στοιχείο της Θεσσαλονίκης, που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτιστική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, καλώντας τους Εβραίους του Τελ Αβίβ να επισκεφτούν την πόλη, όπου, μεταξύ άλλων, διασώζονται εβραϊκά μνημεία.
«Η ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή στους Ισραηλινούς και οι δεσμοί που τους ενώνουν με την πόλη, ισχυροί. Τα μνημεία, η πολυπολιτισμική κληρονομιά, τα φυσικά τοπία και το πλήθος εναλλακτικών τρόπων διασκέδασης καθιστούν τη Θεσσαλονίκη μια όμορφη, ελκυστική πόλη για κάθε επισκέπτη. Τα αποτελέσματα που εισπράξαμε από τη συμμετοχή μας στην έκθεση του Τελ Αβίβ, καθώς και από τις επαφές που πραγματοποίησαμε, είναι θετικά. Προσδοκούμε ότι φέτος η Θεσσαλονίκη θα δεχθεί μεγάλο κύμα τουριστών από την περιοχή, γεγονός που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στην οικονομική ζωή της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.
            Ερωτηθείς για το κατά πόσο η Θεσσαλονίκη αποτελεί κατάλληλο προορισμό για οικογένειες, ο κ. Τσαμασλής απάντησε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μια ασφαλής πόλη για τους τουρίστες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, εγγυόμαστε την ασφάλεια των επισκεπτών και τους καλούμε μαζί με τις οικογένειες τους να ταξιδέψουν στην πόλη μας».
Παράλληλα, ο κ. Τσαμασλής, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ Σπυρίδων Λαμπρίδη και τον επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ στο Τελ Αβίβ Αλέξανδρο Αλεξιάδη.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης