ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η Τιμοσένκο στην πλατεία της Ανεξαρτησίας – Χαιρέτισε τους «ήρωες» [εικόνα]

Άμεση παραίτηση του Ουκρανού προέδρου Γιανουκόβιτς ζητά η φυλακισμένη Τιμοσένκο
Η Γιούλια Τιμοσένκο μετέβη στο Μαϊντάν, την πλατεία της Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπου αφού έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής χαιρέτισε τους «ήρωες της Ουκρανίας».
Η πρώην πρωθυπουργός, η οποία απελευθερώθηκε νωρίτερα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μιλώντας στους διαδηλωτές από ένα αναπηρικό καροτσάκι, πρόσθεσε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία αυτή.
Η Ουκρανία «θα διαλυθεί χωρίς εσάς», είπε η Τιμοσένκο στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.
Η Τιμοσένκο στην πλατεία της Ανεξαρτησίας - Χαιρέτισε τους «ήρωες» [εικόνα]
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κάλεσε τους αντιπάλους του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το ότι η Ράντα, η Βουλή της χώρας, ψήφισε υπέρ της αποπομπής του από το αξίωμα.
«Δεν έχετε δικαίωμα να φύγετε από την Μαϊντάν. . . μη σταματάτε ακόμα», είπε η Τιμοσένκο στους περίπου 50.000 συγκεντρωμένους.
Η Τιμοσένκο, καθισμένη σε αμαξίδιο, λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή της από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, είπε στους συγκεντρωμένους «εσείς είστε οι ήρωες, οι καλύτεροι της Ουκρανίας».
Η ομιλία της διακόπηκε για λίγη ώρα από έναν άνδρα που την αποδοκίμασε, αλλά συνέχισε, ενώ πολλοί στο πλήθος την επιδοκίμαζαν και άλλοι την αποδοκίμαζαν.
Η ηγερία της λεγόμενης Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004 είπε ότι «δεν αναγνώρισα το Κίεβο, με τα καμένα αυτοκίνητα, τα οδοφράγματα, αλλά αυτή είναι μια άλλη Ουκρανία, η Ουκρανία των ελεύθερων ανθρώπων».
Αμέσως μετά την άφιξη Τιμοσένκο, που είχε καταδικαστεί το 2011 για κατάχρηση εξουσίας, ιερείς τέλεσαν μια προσευχή για ένα από τα θύματα της βίας της περασμένης εβδομάδας με σχεδόν 80 νεκρούς.
«Ήλθαμε για τη Γιούλια, θα την ψηφίζουμε πάντα. Οι άλλοι στην αντιπολίτευση μπορεί να είναι συνεργάτες της αλλά αυτή είναι η αληθινή ηγερία», είπε μια γυναίκα που μετείχε στη συγκέντρωση στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Φωτογραφία: Τwitter, χρήστης: @RT_com