ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

«Οι εκλογές για την πόλη μας δεν είναι πασαρέλα δημοσίων σχέσεων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τον άλλο δρόμο για τη διοίκηση στο Δήμο Κατερίνης,  με συμμέτοχους και συνεργάτες τους ίδιους τους πολίτες και με γνώμονα την αλληλεγγύη, τη διαφάνεια στη διοίκηση και την ισόρροπη ανάπτυξη, περιέγραψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο... 
ραδιοφωνικό σταθμό Ενημέρωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Χρήστος Γιαννούλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πολιτικό Βαρόμετρο» και στο δημοσιογράφο Ηλία Χρυσικό, ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι ο «Άλλος Δρόμος» δεν είναι απλώς μία θεωρητική διατύπωση, αλλά αφορά στην ίδια την αισθητική και το ύφος της προεκλογικής εκστρατείας καθώς και στον τρόπο διοίκησης του Δήμου. «Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες της επόμενης μέρας για την αυτοδιοίκηση στην οποία θα πρωταγωνιστούμε και συγχρόνως να δημιουργήσουμε τις βάσεις έτσι ώστε σ` αυτή την επόμενη μέρα να υπάρχει η ίδια συνέπεια, καθαρότητα και αποτελεσματικότητα με αυτά που λέμε σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διοίκησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι αυτή δεν πρέπει να είναι μια αποστειρωμένη κι ολιγάριθμη σύνθεση προσώπων που υπαγορεύεται από βουλευτικά γραφεία κι εσωκομματικές ισορροπίες και πως ο Δήμος Κατερίνης πρέπει να αποκτήσει μια νέα, καθαρή κι έντιμη διοίκηση που θα ακούει και θα σχεδιάζει σε συνεργασία με τους δημότες.
Ιδιαίτερα δε, στάθηκε στην ανάγκη η δημοτική αρχή να είναι συμμέτοχη στο δίκτυο αλληλεγγύης που έχει διαμορφωθεί στην πόλη από τις εθελοντικές οργανώσεις και την Εκκλησία, λέγοντας πως στους βασικούς στόχους του «Άλλου Δρόμου» είναι να υπάρχει μια συνέργεια της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους πολίτες και τα κινήματα. «Γι` αυτή την αλλαγή δεσμευόμαστε. Αυτή η πόλη να είναι μια ζωντανή γιορτή της δημοκρατίας και να έχει ως αφετηρία της τους ανθρώπους της», υπογράμμισε.
Ο κ. Γιαννούλης κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την αλλαγή της ζωής στην πόλη, τονίζοντας ότι η λύση στο πρόβλημα της κάθε οικογένειας θα προέλθει μέσα από συλλογικές δράσεις.
Μιλώντας για την εγκατάλειψη που υπάρχει σήμερα στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης τόνισε ότι ο συνδυασμός έχει ήδη ξεκινήσει το διάλογο στα χωριά και τους οικισμούς, καταγράφοντας τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, σε μια συζήτηση που θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της διαμόρφωσης του προγράμματος του συνδυασμού.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν εμφανίζεται σε εκδηλώσεις κοπής πίτας, ξεκαθάρισε πως δεν πολιτεύεται με φωτογραφίες και χειραψίες, αλλά προτιμά να συναντά τους πολίτες με τρόπο ουσιαστικό, στα πλαίσια μιας σχέσης αλληλεπίδρασης και στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων για τα ουσιαστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι πολίτες αλλά και οι συλλογικοί φορείς που συμμετέχουν.