ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Γαλάζιος» εμφύλιος για τους υποφήφιους δημάρχους

«Γαλάζιος» εμφύλιος για τους υποφήφιους δημάρχους
Την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, έχοντας τη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς η αναζήτηση του υποψηφίου για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες για το κυβερνών κόμμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Απέναντί» του στην κάλπη θα έχει ωστόσο τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνης, που επιμένει στην υποψηφιότητά του και θα κατεβαίνει ως ανεξάρτητος στις εκλογές.
Οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές με δύο διαδοχικές ανακοινώσεις το απόγευμα της Τρίτης.
Σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει: «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».
Στην αντίστοιχη δήλωση του κ. Κακλαμάνη, αναφέρεται: «Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και τους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για τον δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοίκητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώς, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα».