ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

«Υποτάχθηκε» η Όλγα Κεφαλογιάννη – Δείτε τι έβαλε για πρώτη φορά στη ζωή της

olga-kefalogianni-570
Η Όλγα Κεφαλογιάννη εκτός από μια δυναμική πολιτικός είναι και μια ωραία γυναίκα και εκπρόσωπος της χώρας στο εξωτερικό με το ρόλο της ως υπουργός Τουρισμού. Σήμερα βρέθηκε στο Ριάντ για την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και η ενδυμασία της ήταν συνυφασμένη με τα έθιμα του τόπου.
Θέλοντας να δείξει το σεβασμό της στους νόμους και την παράδοση της χώρας, στη συνάντησή της με τον πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Σαλμάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, πρόεδρο της επιτροπής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, παρουσιάστηκε με μπούρκα.
olga-kefalogianni-mpourka-570
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.
Παράλληλα παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ανέλαβε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Επίσης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα η συνεργασία στον τομέα της παροχής τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και οργάνωσης εκδηλώσεων για την προβολή του Ελληνικού και Αραβικού πολιτισμού.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση.
Από την πλευρά του ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα επιτεύγματα της χώρας του στον πολιτιστικό τομέα (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι) αλλά και τα σύγχρονα έργα υποδομής που διαθέτει σήμερα η Σαουδική Αραβία.