ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Καρκινοπαθής σοκάρει ανεβάζοντας γυμνές φωτογραφίες της στο facebook

































Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη χώρα της, την Αυστραλία, η τολμηρή κίνηση της 32χρονης καρκινοπαθούς, της Μπεθ Γουάνγκα, να ανεβάσει στο λογαριασμό της στο facebook φωτογραφίες της που απεικονίζουν τις συνέπειες που είχαν στο σώμα της οι επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.Σύμφωνα με την ίδια, αμέσως μετά τη δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών, περισσότερα από 100 άτομα – χρήστες του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου την διέγραψαν από «φίλη» τους ενώ πολλοί από αυτούς ζήτησαν τη διαγραφή της.

Η Γουάνγκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, υπέστη διπλή μαστεκτομή, αποκατάσταση στήθους και υστερεκτομή, όταν στο αριστερό της μαστό ανιχνεύτηκαν κυτταρικές μεταλλάξεις ενώ παράλληλα βρέθηκε ότι φέρει το γονίδιο BRCA2.

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την σημασία των προληπτικών εξετάσεων, η Γουάνγκα, μαζί με τη φωτογράφο Νάντια Μάσοτ, έβγαλαν μια σειρά από φωτογραφίες με τίτλο: «Κάτω από το κόκκινο φόρεμα».

«Οι φωτογραφίες δεν είχαν ως πρόθεση να είναι σέξι. Ο σκοπός ήταν να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τον καρκίνο του στήθος. Κάθε μέρα προσπερνάμε ανθρώπους. Φαίνονται συνηθισμένοι αλλά κάτω από τα ρούχα τους τα σώματά τους αφηγούνται μια διαφορετική ιστορία», λέει η 32χρονη γυναίκα.

Ωστόσο κάποιοι χρήστες θεώρησαν αυτές τις φωτογραφίες ως υπερβολικά τολμηρές με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη διαγραφή τους από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ένα αίτημα όμως που το facebook δεν έκανε αποδεκτό.

«Ο σκοπός της φωτογράφησης ήταν να ενημερώσει τους άνδρες και τις γυναίκες για τις αλλαγές που προκαλεί ο καρκίνος στο σώμα μας, αλλαγές που δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε φύλα, ηλικίες ή φυλές. Όποιος βρίσκει αυτές τις εικόνες προσβλητικές, χάνει το νόημα», καταλήγει η Γουάνγκα.

Πηγή: Independent