ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Handelsblatt Η ανεργία στην Ελλάδα σε επίπεδα- ρεκόρ

Το Νοέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα έφθασε σε νέα ρεκόρ παρά την οικονομική ανάκαμψη. Ειδικά οι νέοι Έλληνες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Η ανεργία στην Ελλάδα σε επίπεδα- ρεκόρ
Στην Ελλάδα, παρά τα πρώτα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης, η ανεργία έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα- ρεκόρ,. Το Νοέμβριο το ποσοστό ανεργίας στο 28% ήταν υψηλότερο από ποτέ, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.

Τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, ήταν στο 27,7%. Εντυπωσιακό το ποσοστό ανεργίας για τους νέους ηλικίας 15-24 ετών. Το 61,4% ήταν το Νοέμβριο χωρίς δουλειά.
Ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας, Νίκος Μαγγίνας, απέδωσε την άνοδο στους λιγότερους τουρίστες κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Σε άλλους τομείς, όπως το λιανικό εμπόριο, η βιομηχανία κι οι κατασκευές, τα τελευταία αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι το πακέτο βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ βοήθησε την ευρω- χώρα να ξεπεράσει την ύφεση.
Η κυβέρνηση αναμένει για το 2014 αύξηση της τάξεως του 0,6% και αυτό φαίνεται στη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία είναι σε καλό δρόμο. Ωστόσο, δέχεται ασφυκτική πίεση εν όψει των τοπικών εκλογών και των Ευρωεκλογών του Μαΐου κι αδυνατεί να παρουσιάσει σημάδια επιτυχίας στην αγορά εργασίας.
Η ανεργία στην Ελλάδα σε επίπεδα- ρεκόρ
Η ανεργία στην Ελλάδα είναι 3 φορές πάνω από όσο ήταν το 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση. Ταυτόχρονα, σήμερα είναι περισσότερη από το διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης. Ο οικονομολόγος, Μαγγίνας, αναμένει περαιτέρω αύξηση κατά το τρέχον τρίμηνο. Οι απολύσεις, στις εταιρείες δεν έχουν ακόμη τελειώσει.