ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ούλι Χένες: Καταδίκη 3,5 ετών για τον πρόεδρο της Μπάγερν

Ούλι Χένες: Καταδίκη 3,5 ετών για τον πρόεδρο της Μπάγερν
Σε φυλάκιση 3,5 ετών για φοροδιαφυγή καταδίκασε τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου,Ούλι Χένες το δικαστήριο του Μονάχου. Ο ισχυρός άνδρας της βαυαρικής ομάδας κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή 27,2 εκατ. ευρώ καθώς δεν αναγνωρίστηκε ως επαρκής η «εθελοντική ομολογία» του -και η εισαγγελία είχε ζητήσει βαρύτερη ποινή. 

Οι συνήγοροι του Χένες ανέφεραν πως θα ασκήσουν έφεση για αναθεώρηση της ποινής. 

Ο ισχυρός άνδρας της βαυαρικής ομάδας κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή 27,2 εκατ. ευρώ. Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο είναι χαμηλότερη κατά δύο χρόνια από την εισήγηση της εισαγγελίας, η οποία είχε ζητήσει την καταδίκη του σε κάθειρξη 5,5 ετών επειδή δεν αναγνώρισε την «εθελοντική ομολογία» του Χένες. 

Ο Χένες προσπάθησε να κάνει χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων στο γερμανικό δίκαιο, που προβλέπουν ότι εάν κάποιος φοροφυγάς παρουσιάσει «οικειοθελώς» την παράβασή του θα τιμωρείται με μειωμένο πρόστιμο. Είχε παραδεχτεί τη φοροδιαφυγή, με καταθέσεις ποσών σε λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, ωστόσο ο 62χρονος ήλπιζε σε επιείκια.

Το δικαστήριο του Μονάχου ωστόσο έκρινε ότι η εθελοντική αποκάλυψη στην οποία είχε προχωρήσει ο Χένες δεν ήταν επαρκής για να γίνει αποδεκτή. Έτσι τον καταδίκασε σε φυλάκιση, μαζί με την υποχρεώσει να πληρώσει τους φόρους που δεν είχε καταβάλει (χωρίς δηλαδή επιπλέον πρόστιμο).